• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 10235
تعداد نظرات : 25
زمان آخرین مطلب : 1314روز قبل
سلامت و بهداشت جامعه

 


خوابیدن با موی  خیس و خشک نشده یکی از بدترین عادت هایی است که برخی خانم ها دارند. اگر شما هم اینگونه هستید بهتر است این عادت بد و مضر را ترک کنید. خوابیدن با موی خیس به سه دلیل بزرگ خطرناک است.

 

به سه دلیل توصیه می شود  که حتما موهای خود را خشک کنید و بخوابید و به هیچ وجه با موهای مرطوب یا خیس نخوابید.


سردرد
درجه حرارت در خواب افزایش می یابد. بدن گرم و رطوبت سر پیچیده شده در حوله، می تواند سردرد شدید ایجاد کند. وقتی مو مرطوب است درجه حرارت سر نمی تواند با درجه حرارت بدن تطبیق یابد؛ به همین دلیل  سردرد شدیدی در نصف شب به وجود می آورد.
 
عفونت
بالش محل مناسبی برای رشد باکتری است  زیرا عرق، سلول های مرده و روغن های پوست را جذب می کند. موهای خیس باعث مرطوب شدن بالش می شود که محل مناسبی را برای رشد عفونت و باکتری فراهم می کند.
 
موهای شکننده و ایجاد موخوره
موها خیلی زود شکننده و به موها آسیب وارد می شود و درنهایت به موخوره منجر می شود.

يکشنبه 16/6/1399 - 7:49
سلامت و بهداشت جامعه

 

 

تست کرونا ممکن است ویروس مرده را تشخیص دهد!🦠

▫️دانشمندان می‌گویند که تست اصلی تشخیص ویروس کرونا انقدر حساس است که ممکن است قطعات ویروس مرده را هم تشخیص دهد. اکثر مردم فقط برای یک هفته باعث مبتلا می شوند اما این تست برای چند هفته مثبت می ماند

▫️محققان می‌گویند که ممکن است این به ارزیابی بیش از اندازه ابعاد شیوع منجر شود. اما بعضی از متخصصان می ‌گویند که معلوم نیست چطور می‌شود تست قابل اعتمادی پیدا کرد که موارد ابتلا را از دست نمی‌دهد

 

يکشنبه 16/6/1399 - 7:46
اخبار

 

 
 

سازمان جهانی بهداشت اعلام کرد احتمالاً واکسن کووید ۱۹ نمی‌تواند اوایل سال ۲۰۲۱ در بازار عرضه شود.

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، بیش از ۸ ماه از شیوع ویروس کرونا در جهان می‌گذرد. طی این مدت، ۲۶ میلیون و ۶۰۰ هزار نفر به این ویروس آلوده شده اند. از این میان، ۸۷۵ هزار نفر جان خود را از دست داده اند.

کشور‌های جهان با سرمایه گذاری‌های سنگین به شدت به دنبال یافتن راهکار درمانی موثر برای مقابله با این همه‌گیری هستند. همچنین غول‌های داروسازی جهان آزمایشات موفقیت آمیزی برای یافتن واکسن کرونا انجام داده اند. برخی از این شرکت‌های داروسازی اعلام کرده اند احتمالاً تا اوایل سال ۲۰۲۱ میلادی نسخه اولیه واکسن را به بازار عرضه خواهند کرد. همچنین دولت فدرال آمریکا به مقامات محلی اعلام کرده است خود را برای توزیع واکسن در اوایل ماه نوامبر (آبان ماه) آماده کنند. با این حال، سازمان جهانی بهداشت به تازگی از توزیع واکسن در اوایل سال ۲۰۲۱ میلادی ابراز نا امیدی کرد.

مارگارت هریس، سخنگوی سازمان جهانی بهداشت اعلام کرد: ما باید نسبت به زمان‌بندی‌ها برای کشف و توزیع واکسن کرونا واقع گرا و منطقی باشیم. حقیقت این است که ما انتظار توزیع گسترده واکسن کرونا را تا اواسط سال آینده میلادی نداریم.

او بیان کرد: هم اینک ۶ تا ۹ واکسن کرونا در مرحله آخر آزمایش انسانی (مرحله سوم) قرار دارند. با این حال، این مرحله از آزمایش‌ها می‌تواند زمان زیادی را از محققان بگیرد، زیرا دانشمندان در این مرحله نیازمند آن هستند که به کارایی واکسن و ایمنی آن پی ببرند.

این مقام سازمان جهانی بهداشت تاکید کرد: در مراحل نخست آزمایش واکسن، دانشمندان به شدت بر ایمنی آن و کارایی آن توجه می‌کردند. همین رویه باید در مرحله آخر آزمایش واکسن کرونا نیز مورد توجه قرار گیرد. همین توجه زیاد به میزان کارایی و ایمنی (نداشتن عوارض جانبی) می‌تواند بسیار زمان بر باشد. در مرحله سوم آزمایش کرونا بیش از ۳۰ هزار نفر این واکسن را دریافت و تحت نظر قرار خواهند گرفت.


پیش‌تر خود آنتونی فائوچی، مدیر موسسه ملی بیماری‌های عفونی آمریکا نسبت به خطر شتاب و عجله در یافتن واکسن کووید ۱۹ هشدار داده بود و گفت: موضوع اصلی هم اینک دستیابی به واکسنی موثر برای مقابله با ویروس کروناست، اما حقیقت این است که انجام نشدن کامل روند آزمایش واکسن و توزیع آن در جامعه می‌تواند بسیار خطرناک باشد

يکشنبه 16/6/1399 - 7:44
سلامت و بهداشت جامعه

 

 

با گذشت بیش از ۸ ماه از شیوع ویروس کرونا در جهان، درحالی که دانشمندان هنوز به راهکار موثری برای درمان این بیماری دست نیافته اند اولین سال تحصیلی کرونایی در ایران آغاز شده است.

پیش از این مسئولان آموزش و پرورش اعلام کرده بودند آموزش‌ها در سال تحصیلی جدید باتوجه به وضعیت مناطق از نظر شیوع ویروس کرونا مختلف خواهد بود و در وضعیت‌های سفید، زرد و قرمز دانش آموزان به ترتیب حضوری، نیمه حضوری و غیرحضوری آموزش خواهند دید. اما در نهایت محسن حاجی‌میرزایی وزیر آموزش و پرورش اعلام کرد هیچ روشی نمی‌تواند جایگزین کارکرد‌های مدرسه شود و تا زمانی که ستاد ملی کرونا ممنوعیت و تعطیلی فعالیت مدارس را اعلام نکرده باشد آموزش‌ها حضوری خواهد بود.

به گفته وزیر آموزش و پرورش دانش‌آموزان از روز ۱۵ شهریور در سراسر کشور با رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی در مدارس حضور پیدا می‌کنند. البته در صورتی که تراکم مدرسه زیاد باشد حضور دانش‌آموزان در چند شیفت و با مدت زمان آموزشی ۳۵ دقیقه خواهد بود.

حال که مدارس با وجود وضعیت کرونا، بازگشایی می‌شوند باید دانش آموزان با رعایت حداکثری دستورالعمل‌های بهداشتی در کلاس‌های درس حاضر شوند. در ادامه برای قطع زنجیره انتقال کرونا ویروس در مدارس چند توصیه کاربردی را ارائه خواهیم کرد.

شستشوی دست‌ها

دستان خود را قبل از ورود به مدرسه و همچنین قبل و بعد از پایان هر کلاس به مدت یک دقیقه با آب و صابون بشویید.

قبل از شستن دست ها، از دست زدن به چشم، دهان و بینی پرهیز کنید.

استفاده از ماسک و دستکش

توصیه می‌شود برای قطع زنجیره انتقال ویروس تمام کادر مدرسه از قبیل مدیر، ناظم، معلم، دانش آموز، دفترداران، سرایدار و ... حتما از ماسک و دستکش استفاده کنند تا شانس ابتلا به ویروس کرونا به حداقل برسد.

همچنین باید توجه داشته باشند که پس از استفاده ماسک و دستکش به هیچ عنوان آنها را در محیط مدرسه یا کلاس رها نکنند. حتما آنها را در کیسه پلاستیکی بگذارند و سپس در یک سطل زباله دردار بیندازند.

 

به همراه داشتن بطری آب

دانش آموزان در صورت احساس تشنگی به هیچ عنوان نباید از آبخوری مدارس استفاده کنند و لازم است هر دانش آموز بطری آب شخصی به همراه داشته باشد.

رعایت فاصله اجتماعی ایمن

دانش آموزان باید قانون فاصله گذاری اجتماعی را رعایت کرده و حداقل یک و نیم تا دو متر از یکدیگر فاصله داشته باشند.

استفاده از لوازم‌التحریر شخصی

به دانش آموزان توصیه می‌شود از لوازم التحریر شخصی خود استفاده کنند و از دیگران ابزاری قرض نگیرند.

همچنین توصیه می‌شود تمام پنجره‌ها و در‌های کلاس  باز باشد تا جریان هوا در داخل کلاس از مبتلا شدن افراد به ویروس کرونا جلوگیری کند.

يکشنبه 16/6/1399 - 7:40
اخبار

 

 بیماری زامبی ممکن است و تنها تکامل یک ویروس یا انگل خاص می‌تواند آن را به واقعیت بدل کند.

زامبی شدن یکی از بزرگ‌ترین ترس‌های تمدن بشری است که از فیلم‌های متعدد هالیوودی نشأت گرفته و دانشمندان بر این باورند که وقوع چنین بیماری ممکن است.

اگر چه باور اینکه مردگان از خاک برخاسته و زندگان را خواهند خورد غیرممکن است، اما دانشمندان بر این باورند که یک انگل می‌تواند بر عملکرد مغز تاثیر گذاشته یا یک ویروس دچار تکامل شده و زامبی شدن را محقق کند.

یک انگل به نام توکسوپلاسموسا گوندی (toxoplasmosa gondii) وجود دارد که مغز جوندگان را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

 

این انگل می‌تواند با تغییراتی که در مغز جوندگان به وجود می‌آورد، رفتار آن‌ها را تغییر داده و به موجوداتی نترس تبدیل کند که در نهایت کشته شدن جونده مورد نظر به دست شکارچیانش را در پی داشته و بدین ترتیب به بدن شکارچی (مثلا گربه) منتقل شود، همان چیزی که ظاهراً انگل به دنبال آن است.

این انگل در واقع طوری مغز و رفتار‌های موش را تغییر می‌دهد که او را به سمت گربه می‌برد تا او را بخورد. چیزی که دانشمندان را نگران ساخته شباهت‌های فراوان بین انسان و موش هاست، همان دلیلی که باعث شده دارو‌های جدید قبل از استفاده در انسان، عمدتاً روی موش‌ها آزمایش شوند.

 

دانشمندان بر این باورند که نیمی از جمعیت انسانی جهان این نسخه از انگل را به شکل کیست‌هایی بی خطر در مغز خود دارند. با این وجود به دلیل نقص‌هایی در سیستم ایمنی بدن، این انگل گاهی اوقات غالب شده و بیماری‌هایی مانند شیزوفرنی و تمایلات خودکشی را ایجاد می‌کند.

مطالعات محققان دانشگاه کالیفرنیا نشان می‌دهد که این انگل از آنچه که تاکنون تصور می‌شود قوی‌تر است. وندی اینگام، از مشارکت کنندگان این تحقیق، می‌گوید که تیم او انگل مذکور موجود در مغز موش را بررسی کرده اند، همان انگلی که در نهایت باعث می‌شود موش‌ها هیچ ترسی از شکارچی خود نداشته و به او نزدیک شوند

وی هشدار می‌دهد که توکسوپلاسما یک انگل بسیار خطرناک است: «این باور که این انگل بیشتر از خود ما در مورد مغزمان می‌داند و این توانایی را دارد که تغییرات مورد نظر خود را در رفتار‌های پیچیده جوندگان اعمال کند، بسیار حیرت انگیز است. توکسوپلاسما کار فوق العاده‌ای در تشخیص شیوه کارکرد مغز پستانداران داشته است تا مکانیزم انتقال خود را از طریق چرخه‌های پیچیده حیات بهبود ببخشد».

 

دیگر کارشناسان، اما بر این باورند که ممکن است ویروس‌ها عامل تبدیل شدن انسان به زامبی در یک حادثه آخرالزمانی باشند. دکتر بن نیومن، استاد ویروس شناسی دانشگاه ردینگ، بر این باور است که یک ویروس مانند ویروس هاری می‌تواند دچار جهش و تکامل شده و در نهایت بر بشریت پیروز شود.

 

وی درباره علت تبدیل شدن انسان‌ها به زامبی چنین گفته است: «انگل‌هایی آن بیرون وجود دارند که به ایجاد زامبی‌های واقعی که راه می‌روند نزدیک شده اند، اما جادوگران واقعی که در زیرزمین مادر طبیعت زندانی شده اند ویروس‌ها هستند. ویروس‌های بسیار بیشتری از آن که بتوانیم کشف کنیم آن بیرون وجود دارند و من فکر می‌کنم که جایی آن بیرون در طبیعت اتفاقی در حال رخ دادن است. اگر به هاری نگاه کنید، به طور کامل رفتار‌های سگ را تغییر می‌دهد. با گاز گرفتن منتقل شده، به دیوانگی و تشنج منتهی شده و بدین ترتیب در واقعیت چندان هم بعید نیست».

 

يکشنبه 16/6/1399 - 7:33
اخبار

 

آرش حسینی میلانی عضو شورای شهر تهران در مناظره تلفنی رادیو گفت‌وگو درباره بازگشایی مدارس گفت: شورای شهر و شهرداری از ابتدای شیوع ویروس کرونا با توجه به جمعیت زیاد شهر تهران، نگران از گسترش این ویروس بود و تلاش کرد در کنار دولت، ریسک‌ها را کاهش دهد.

وی با بیان اینکه ما متکی به نظرات رسمی جامعه پزشکی و انجمن‌های تخصصی هستیم، افزود: برآیند نظرات جامعه پزشکی به ویژه نظام پزشکی برای شورای شهر مهم است و به همین دلیل هشدار آن‌ها بابت گسترش ویروس کرونا در اثر بازگشایی حضوری مدارس را جدی گرفته‌ایم.

این عضو شورای شهر تهران با بیان اینکه اگر تلاقی پیک سوم شیوع ویروس کرونا با بازگشایی مدارس همزمان شود، چه کسی پاسخگو است؟، تصریح کرد: باید متخصصان پاسخ دهند آیا افراد زیر ۱۲ سال در برابر کرونا ایمنی دارند؟ افراد بالای ۱۲ سال چطور؟ در چنین وضعیتی اگر دانش‌آموزان مبتلا شوند، شورا نگران است.

حسینی میلانی درباره مسئولیت مدیریت شهری در برابر گسترش کرونا خاطرنشان کرد: مسئولیت مدیریت شهری تسهیل در رفت و آمد و ترافیک و ضد عفونی کردن وسایل نقلیه است که شهرداری این اقدامات را انجام داده است.

وی درباره احتمال لغو طرح ترافیک ابراز داشت: مسئولیت لغو طرح ترافیک با شورای شهر نیست، بلکه با شورای ترافیک است و بازگشایی مدارس هم امروز ۱۰ درصد به ترافیک افزود و حال اگر این موضوع در این شورای ترافیک مطرح شود، ممکن است تصمیم‌گیری کلان‌تری اتخاذ شود.

عضو شورای شهر تهران با طرح این موضوع که تا چه میزان زیرساخت‌های لازم در مدارس به ویژه در مناطق محروم وجود دارد، بیان کرد: آیا امکان فاصله‌گذاری فیزیکی در مدارس وجود دارد؟ آیا اقلام ضدعفونی‌کننده به اندازه کافی وجود دارد؟ تهویه لازم در کلاس‌های مدارس وجود دارد؟ این‌ها نگرانی‌هایی است که اگر آموزش و پرورش به آن‌ها پاسخ دهند، اعتماد مردمی هم بیشتر می‌شود.

حسینی میلانی با بیان اینکه خانه‌ها مهمترین پناهگاه برای فرزندان و خانواده‌ها هستند، یادآور شد: والدین به شدت نگران سلامت فرزندانشان هستند و قطعا حساسیت آن‌ها بیشتر از آموزش و پرورش است. هفت ماه است که کووید۱۹ به یک بمب ساعتی تبدیل شده، آنگاه چطور انتظار دارید مردم طی فقط دو هفته اطلاع‌رسانی ناکارآمد حاضر شوند فرزندان خود را به مدرسه بفرستند.

وی خاطر نشان کرد: در مدارس که امکان نظارت و کنترل بر رفتار دانش آموزان وجود ندارد، چطور می‌شود آن را به شکل پادگان اداره کرد؟ والدین بیشتر از نمره و کنکور، به دنبال حفاظت از جان عزیزانشان هستند.

يکشنبه 16/6/1399 - 7:30
اخبار

 

شهروندان تهرانی که در تاریکی صبح دیروز به محل کارشان رفتند، شرایط متفاوت ترافیکی را در سطح خیابان‌ها و معابر شهر تهران تجربه کردند.

هر سال همزمان با بازگشایی مدارس، شاهد افزایش ترافیک فزاینده در سطح معابر هستیم، اما امسال با توجه به حساسیت خانواده‌ها برای حفظ سلامتی فرزندانشان انتظار می‌رفت، حضور دانش آموزان در مدارس حداقلی و بدون تأثیر بر روی وضعیت ترافیکی باشد، اما شرایط پیش آمده نشان داد، خانواده‌های ایرانی کسب علم و دانش را در شرایط خطر هم رها نمی‌کنند.

سرهنگ رازقی رئیس مرکز کنترل ترافیک پلیس راهور تهران گفت: به خاطر بازگشایی مدارس بار ترافیک زودتر شروع شد و از قبل ساعت ۶ صبح شاهد بار ترافیکی شدیدتر از روز‌های قبل بودیم.

اما و اگر‌ها بر سر اینکه آیا مدارس در تاریخ مقرر بازگشایی شود یا خیر خانواده‌ها و حتی مدیران شهری را هم غافلگیر کرد. هر سال مدیریت شهری با اطمینان از زمان دقیق بازگشایی مدارس تمهیدات لازم را انجام می‌داد، اما امسال ابهام در تاریخ بازگشایی مدارس، مدیریت شهری را بر سر دوراهی قرار داد.

سید مناف هاشمی معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران گفت: حضور دانش آموزان در مدارس از روز ۱۵ شهریور ماه دیر هنگام اعلام شد، اما این موضوع مشکل خاصی را رقم نزد و بار ترافیکی شهر تهران هم افزایش جدی نداشت.

از سوی دیگر سردار رحیمی فرمانده انتظامی تهران بزرگ آماری از روز اول بازگشایی مدارس ارائه داد که نشان می‌دهد، با وجود نگرانی‌های خانواده‌ها از حضور فرزندانشان در مدرسه، شاهد افزایش ترافیک در روز اول بازگشایی مدارس بوده‌ایم.

سردار رحیمی گفت: نسبت به ۲ هفته قبل ۸ درصد افزایش ترافیک داشتیم، اما خیلی شاهد افزایش ترافیک نیستیم.

سردار حمیدی رئیس پلیس راهور تهران هم گفت: چون شاهد افزایش جدی ترافیک نبودیم، لذا طرح ترافیک همچون سابق از ساعت ۸:۳۰ تا ۱۶ اجرا می‌شود.

همچنین نوبخت مدیر عامل متروی تهران با ارائه آماری گفت: همزمان با بازگشایی مدارس شاهد افزایش ۱۰ درصدی مسافران مترو بودیم.

دیروز روز اول بازگشایی مدارس بود و برخی افراد بر سر کلاس‌ها حاضر نشدند و انتظار می‌رود طی روز‌های آینده تا حدودی بر ترافیک معابر و جمعیت استفاده کننده از مترو و اتوبوس افزوده شود.

طی ۶ ماه نخست سال جاری که مدارس تعطیل بودند، افزایش تعداد اتوبوس‌ها و واگن‌های مترو یکی از مطالبات جدی تهرانی‌ها و مدیریت شهری از دولت بود که حالا رنگ و بوی رویا به خود گرفته است. اکنون که مدارس باز شده‌اند و شاهد افزایش ۱۰ درصدی مسافران مترو هستیم، لزوم افزایش تعداد واگن‌های مترو بیش از گذشته احساس می‌شود.

حناچی شهردار تهران و مناف هاشمی معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران بار‌ها در مصاحبه‌های مختلف اعلام کرده‌اند که تهران به ۳ هزار اتوبوس نیاز دارد و قانون دولت را موظف کرده که این تعداد را تأمین کند.

با توجه به اینکه ارائه ۳ هزار دستگاه اتوبوس به شهر تهران بعید به نظر می‌رسید، همزمان با شیوع کرونا در فروردین ۹۹ دکتر روحانی رئیس جمهور کشورمان گفت: اگر شهرداری بخواهد به خاطر شیوع کرونا ۵۰۰ اتوبوس بخرد، آن وقت دولت هم تا آخر شهریور ماه در تأمین هزینه کمک می‌کند.

وعده‌ای که محقق نشد و شهرداری تهران به سمت بازسازی ۴۰۰ اتوبوس فرسوده رفت. در سه ماهه نخست سال ۹۹ که شرایط کرونایی تهران قرمز نبود، مدارس تعطیل بود و به خاطر این وضعیت شاهد کاهش جمعیت حاضر در مترو و اتوبوس بودیم و در این میان ستاد مقابله با کرونای تهران اقدام به لغو طرح ترافیک کرد.

در این شرایط که تحصیل دانش آموزان با نگرانی همراه شده است، شهردار تهران وعده‌ای داد که می‌تواند تا حدودی از نگرانی‌های تحصیل در شرایط موجود کرونایی بکاهد.

پیروز حناچی دیروز گفت: سرویس‌های خاصی برای خدمات رسانی به دانش آموزان تأیید صلاحیت شده‌اند و اتوبوس‌های خاص آرم دار دانش‌آموزان را جابه‌جا خواهند کرد.

در این میان شنیده‌ها حاکی از آن است که در جلسه دیروز شورای ترافیک که با حضور تعدادی از مسئولان و مدیران شهری برگزار شد، پیشنهاداتی مبنی بر لغو اجرای طرح ترافیک ارائه شده که این موضوع احتمال لغو طرح ترافیک را بالا برده است.

حالا سوال این است که چرا در شرایطی که وضعیت تهران قرمز است و تعداد مسافران مترو هم ۱۰ درصد افزایش یافته، ستاد مقابله با کرونای تهران اقدام به لغو طرح ترافیک نمی‌کند؟

البته شنیده شده است که تغییراتی در نحوه اجرای طرح ترافیک و طرح کاهش (زوج یا فرد) قرار است ایجاد شود.

 

يکشنبه 16/6/1399 - 7:25
سلامت و بهداشت جامعه

 

سفیدی روی زبان نشانه کدام بیماری‌ها می‌باشد !؟👅

▫️دیابت
▫️احتمال ایدز
▫️بیمارى كلامدیا
▫️كاهش ایمنى بدن
▫️مصرف دارو استروئیدى
▫️عدم رعایت بهداشت دهان
▫️مصرف بیش از حد دخانیات

 

چهارشنبه 12/6/1399 - 7:2
سلامت و بهداشت جامعه

 

چرا خمیازه می‌کشیم !؟🥱

تحقیقات دانشمندان ثابت کرد که دلیل اصلی خمیازه کشیدن، داغ کردن مغز است که خمیازه جهت خنک کردن آن انجام می‌شود.

چهارشنبه 12/6/1399 - 6:59
سلامت و بهداشت جامعه

فواید داشتن ریش در مردان !🧔🏻

▫️داشتن ریش در بهبود سلامت افراد مبتلا به آسم و آلرژی موثر است. عوامل آلرژی‌زا در فولیکول موهای ریش گرفتار شده و وارد دستگاه تنفسی نمی‌شود و همچنین:

▫️صورتشان را در هوای بد حفظ می‌کند
▫️آرواره‌ها را با ابهت‌تر نشان می‌دهد
▫️برای صورت حفاظی در برابر آسیب ایجاد می‌کند

 

 

چهارشنبه 12/6/1399 - 6:57
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته