• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 10235
تعداد نظرات : 25
زمان آخرین مطلب : 1310روز قبل
سلامت و بهداشت جامعه

 

🔹 محققان موسسه ملی تحقیقات سلامت و دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران می‌گویند: تاکنون تاثیر استفاده از محلول‌های ضدعفونی یا دهانشویه برای جلوگیری از ابتلا یا کاهش میزان عفونت کرونا تایید نشده و بررسی امکان اثرگذاری آن‌ها نیاز به مطالعات و بررسی‌های بیشتری از سوی جوامع علمی دارد.

 

يکشنبه 30/6/1399 - 7:56
اخبار

 

🔻واکسن آنفولانزای مورد نیاز گروه‌های پرخطر تامین شده است

رییس سازمان غذا و دارو:
🔹در شرایط کرونا، دو میلیون دوز واکسن آنفلوآنزا برای افراد مسن، بیماران پیوندی، قلبی تنفسی، مادران باردار که تزریق این واکسن برای آنها ضروریست، تهیه شده است
🔹برای سایر افراد حدود ۱۴میلیون دوز واکسن پیش‌بینی شده است.
🔹واکسن آنفلوآنزا از ابتدای مهر برای افراد بالای ۶۵سال با ارائه کارت ملی و ثبت کد ملی در داروخانه‌ها قابل دریافت است و در فاز بعدی سایر افراد می‌توانند برای تهیه واکسن به داروخانه‌ها مراجعه کنند.
🔹امسال به دلیل رعایت پروتکل‌های بهداشتی احتمال آلودگی به ویروس آنفلوآنزا بسیار کمتر از سال‌های قبل است؛ بنابراین تزریق این واکسن برای همه افراد ضروری نیست.
🔹واکسن‌ فاقد برچسب اصالت مورد تایید سازمان نبوده و تقلبی است.

 

يکشنبه 30/6/1399 - 7:53
اخبار


محققان موفق به ابداع یک نسخه پیشرفته از ماسک‌های N۹۵ شده‌اند که با لایه‌های کربن قادر است همراه با نابودی ویروس‌ها و باکتری‌ها، بوی بد دهان را نیز از بین ببرد. 
به گزارش ایسنا و به نقل از آی ای، با آشفتگی وضع شیوع بیماری همه‌گیر کووید-۱۹ در سراسر جهان، صنعت تجهیزات حفاظت شخصی(PPE) شاهد رونق سفارشات بوده است و هر هفته محصولات جدیدی را به خود می‌بیند که خیلی زود وارد بازار می‌شوند.

 

تجهیزات حفاظتی شخصی  به ابزار، تجهیزات و پوشش‌های محافظتی اطلاق می‌گردد که استفاده کننده را در برابر هرگونه خطرات سلامتی یا ایمنی در محل کار محافظت می‌کند. تجهیزات حفاظتی شخصی شامل مواردی چون کلاه ایمنی، دستکش، محفاظ چشم، جلیقه ضدگلوله، کفش ایمنی، ماسک غواصی، محافظ گوش و تجهیزات تنفسی هستند.

 

اکنون گروهی از محققان موسسه فناوری هند(IIT)، یک ماسک N۹۵ جدید را طراحی کرده‌اند. اما آنچه این ماسک را از سایر ماسک‌های N۹۵ متمایز می‌کند این واقعیت است که یک لایه کربن فوق فعال دارد که با استفاده از "فناوری بدون بو"(odorless technology) تولید می‌شود و قادر است بوی بد دهان را که در اثر استفاده از ماسک می‌تواند آزاردهنده باشد، از بین ببرد.

 

لایه بیرونی این ماسک نیز با نانوذراتی باردار شده است که به عنوان یک سد برای خنثی سازی ویروس‌ها عمل می‌کند.

 

اما فناوری بدون بو چیست؟ شاید همه تجربه کرده‌ایم که وقتی چند ساعت ماسک می‌زنیم، قسمت درونی ماسک بوی بدی می‌گیرد. این بو همان بوی نفس ما است که با باکتری‌های که با بازدم خود بیرون می‌دهیم و در ماسک گیر کرده‌اند، مخلوط شده است.

 

تیم طراح این ماسک جدید با هدف ارائه یک ماسک چند منظوره که علاوه بر محافظت در برابر باکتری‌ها و ویروس‌ها قادر باشد بوی بد درون ماسک را نیز از بین ببرد شروع به طراحی آن کرد.

 

کربن معمولا ماده‌ای مضر برای بدن است، اما با تغییر خصوصیات آن، استفاده از آن در ماسک ایمن می‌شود. این دقیقاً همان چیزی است که تیم با باردار کردن کربن و استفاده از آن برای ایجاد یک لایه کربن فوق فعال در داخل ماسک به آن رسید.

 

منافذ این لایه کربنی ظریف‌تر از لایه‌های دیگر است و باعث می‌شود این ماسک در برابر آلاینده‌های خارجی و ویروس‌هایی مانند کروناویروس جدید نفوذناپذیر باشد.
 

بنابراین وقتی بو وجود داشته باشد، لایه کربنی، ذراتی را که منجر به بوی بد می‌شوند، می‌مکد.

 

طبق گفته سازندگان، مراحل آزمایش این ماسک به پایان رسیده است و اکنون آماده تولید انبوه است. دکتر "پاتیل" سرپرست این مطالعه اعلام کرد که این ماسک توسط شرکت استارتاپی "E-spin Nanotech" تولید خواهد شد.

 

در حالی که این ماسک در آینده نزدیک آماده عرضه به بازار خواهد بود، محدوده قیمت آن احتمالاً بالاتر از ماسک‌های معمولی N۹۵ خواهد بود.

 

 

چهارشنبه 26/6/1399 - 15:20
اخبار

 

معاون آموزشی بیمارستان مسیج دانشوری، گفت: شمار ابتلا به کرونا و بستری ها در یک هفته اخیر روند افزایشی گرفته است و متاسفانه به موج سوم کرونا نزدیک می شویم. 
به گزارش مهر، پیام طبرسی، در تماس تلفنی با شبکه خبر، افزود: شمار ابتلاء به کرونا و بستری‌ها در یک هفته اخیر روند افزایشی گرفته است و متأسفانه به موج سوم کرونا نزدیک می‌شویم.

 

وی گفت: در اوایل شهریور بیماری کاهش یافت اما به دلیل توجه نکردن مجدد بیماری کرونا افزایش یافته است به طوری که میزان مراجعات در دو روز گذشته ۲ تا ۳ برابر شده است.

 

طبرسی ادامه داد: با توجه به بازگشایی مدارس و دانشگاه‌ها اگر مردم موارد بهداشتی را رعایت نکنند با موج سوم و افزایش بیشتر موارد ابتلاء به کرونا مواجه خواهیم شد.

 

نگران موج سوم کرونا هستیم/به کادر درمان هشدار داده ایم

رئیس بیمارستان شریعتی تهران، نسبت تکرار افزایش موارد ابتلا به کرونا هشدار داد.

به گزارش مهر، سعیدرضا مهرپور، در گفتگو با شبکه خبر، گفت: بعد از فاجعه تیر که ویروس کرونا در موج دوم ما را غافلگیر کرد شاهد کاهش موارد ابتلاء بودیم که کم کم در موارد بستری به تعداد ۳۰ نفر رسیدم اما اکنون دوباره آمارها رو به افزایش و در ۱۵ روز گذشته موارد ابتلاء تقریباً دو برابر شده است.

رئیس بیمارستان شریعتی تهران، افزود: نگران افزایش آمار مبتلایان به کرونا هستیم، به پرستاران و پزشکان هشدار موج سوم در اواخر شهریور را داده ایم.

 

وی گفت: افزایش سفرها در آخر شهریور موجب افزایش دوباره کرونا شده است اما کادر درمان ما در بیمارستان‌ها برای موج سوم بیماری آماده اند.

 

چهارشنبه 26/6/1399 - 15:16
اطلاعات دارویی و پزشکی

 

دانشمندان پیش‌بینی می‌کنند که بیماری کووید-۱۹ که حاصل از ابتلا به کروناویروس جدید است به یک ویروس فصلی تبدیل خواهد شد، اما هنوز برای چنین چیزی زود است، چرا که تا وقتی ایمنی جمعی یا گله‌ای حاصل نشود، این اتفاق رخ نخواهد داد. 
به گزارش ایسنا و به نقل از مدیکال اکسپرس، آبریزش بینی، سرفه و سرماخوردگی ارمغان نحس ماه‌های سرد سال هستند که به زودی فرا می‌رسند و همه ما با الگوی فصلی برخی ویروس‌های تنفسی آشنا هستیم.

 

اکنون یک بررسی جدید منتشر شده در مجله Frontiers in Public Health نشان می‌دهد که کووید-۱۹ که بیماری ناشی از عفونت ویروس "SARS-CoV-۲" یا کروناویروس جدید است، به احتمال زیاد در کشورهای دارای آب و هوای معتدل، تضغیف و فصلی خواهد شد، اما تنها در صورت رسیدن به ایمنی جمعی این اتفاق رخ خواهد داد و تا آن زمان، کووید-۱۹ به گردش و شیوع در طول فصول مختلف ادامه خواهد داد.

 

این نتیجه گیری، اهمیت مطلق اقدامات بهداشتی عمومی را که اکنون برای کنترل ویروس لازم است، برجسته می‌کند.

 

ایمنی جمعی که همچنین به آن اثر گله، مصونیت جامعه، ایمنی جمعیت یا ایمنی اجتماعی گفته می‌شود) نوعی محافظت غیرمستقیم از بیماری‌های عفونی است که زمانی اتفاق می‌افتد که درصد زیادی از جمعیت در اثر عفونت، از طریق عفونت‌های قبلی یا واکسیناسیون مصون شوند. از این طریق می‌توان از افرادی که مصون نیستند، در مقابل بیماری حفاظت کرد.

 

در جمعیتی که بخش اعظمی از افراد از مصونیت برخوردار هستند، چنین افرادی در انتشار بیماری سهمی ندارند و زنجیره‌های انتشار عفونت مختل می‌شوند که این امر سبب توقف یا کند شدن شیوع بیماری می‌شود. هرچه نسبت افراد مصون در یک جامعه بیشتر باشد، احتمال تماس افراد غیر ایمن با فرد عفونی کمتر می‌شود و به محافظت افراد غیر مصون از عفونت کمک می‌کند.

 

افراد می‌توانند با بهبودی از عفونت قبلی یا از طریق واکسیناسیون، مصون شوند. برخی از افراد به دلایل پزشکی مانند نقص ایمنی یا سرکوب سیستم ایمنی بدن نمی‌توانند ایمن شوند و برای این گروه ایمنی جمعی یک روش مهم محافظت است. پس از رسیدن آستانه مشخص، ایمنی جمعی به تدریج یک بیماری را از بین می‌برد. این حذف در صورت دستیابی به سراسر جهان ممکن است منجر به کاهش دائمی تعداد عفونت‌ها به صفر شود که در نهایت سبب ریشه‌کن شدن بیماری می‌شود. ایمنی جمعی ایجاد شده از طریق واکسیناسیون به ریشه کن کردن نهایی آبله در ۱۹۷۷ و به کاهش فراوانی سایر بیماری‌ها کمک کرده‌ است. ایمنی جمعی در مورد همه بیماری‌ها عمل نمی‌کند و فقط در مورد بیماری‌های مسری که در آنها انتقال از یک فرد به فرد دیگر است عمل می‌کند. به عنوان مثال کزاز، یک بیماری عفونی است اما مسری نیست، بنابراین ایمنی جمعی در مورد آن عمل نمی‌کند.

 

ایمنی جمعی به عنوان یک پدیده طبیعی در دهه ۱۹۳۰ شناخته شد که مشاهده شد بعد از اینکه تعداد قابل توجهی از کودکان از سرخک مصون شدند، تعداد عفونت‌های جدید به‌طور موقت، حتی در بین کودکان مستعد کاهش یافت. واکسیناسیون دسته جمعی برای القای ایمنی جمعی از زمان رایج و در جلوگیری از شیوع بسیاری از بیماری های عفونی موفقیت‌آمیز بوده‌ است. مخالفت با واکسیناسیون، ایمنی جمعی را به چالش کشیده‌ است و امکان دارد بیماری های قابل پیشگیری در جوامعی که میزان واکسیناسیون ناکافی دارند همچنان ادامه داشته یا به آن بازگردند.

 

دکتر "حسن زراکت" نویسنده ارشد این مطالعه از دانشگاه آمریکایی بیروت در لبنان هشدار داد: کووید-۱۹ برای ماندن آمده است و موجب شیوع در طول سال تا رسیدن به ایمنی جمعی خواهد شد. بنابراین عموم مردم باید یاد بگیرند که با آن زندگی کنند و بهترین اقدامات پیشگیرانه از جمله استفاده از ماسک، حفظ فاصله فیزیکی، بهداشت دست و جلوگیری از اجتماعات را ادامه دهند.

 

دکتر "هادی یاسین" از دانشگاه قطر در دوحه نویسنده همکار دکتر "زراکت" این اظهارات را تأیید کرده و می‌گوید که ممکن است چندین موج شیوع دیگر قبل از رسیدن به ایمنی جمعی وجود داشته باشد.

 

ما می‌دانیم که بسیاری از ویروس‌های تنفسی به ویژه در مناطق معتدل از الگوی فصلی پیروی می‌کنند. به عنوان مثال، آنفلوانزا و انواع مختلف کروناویروس‌ها که باعث سرماخوردگی می‌شوند در زمستان در مناطق معتدل به اوج خود می‌رسند، اما در مناطق گرمسیری در تمام طول سال گردش می‌کنند.

محققان این ویروس‌های فصلی را بررسی کردند و عوامل ویروسی و میزبان کنترل کننده فصلی بودن آنها و همچنین آخرین دانش در مورد پایداری و انتقال "SARS-CoV-۲" را بررسی کردند.

 

محققان توضیح می‌دهند که بقای ویروس در هوا و روی سطوح، حساسیت افراد به عفونت‌ها و رفتارهای انسانی مانند ازدحام در محیط‌های سرپوشیده در فصول مختلف به دلیل تغییر دما و رطوبت متفاوت است. این عوامل در انتقال ویروس‌های تنفسی در زمان‌های مختلف سال نیز تأثیر می‌گذارند.

 

با این حال کووید-۱۹ در مقایسه با ویروس‌های تنفسی دیگر مانند آنفلوانزا دارای سرعت انتقال بیشتری است. این بدان معناست که برخلاف آنفلوانزا و ویروس‌های تنفسی دیگر، عوامل حاکم بر فصلی بودن ویروس‌ها هنوز نمی‌توانند گسترش کووید-۱۹ را در ماه‌های تابستان متوقف کنند. اما به محض دستیابی به ایمنی گله‌ای از طریق عفونت‌های طبیعی و واکسیناسیون، سرعت انتقال(R۰) نیز باید به میزان قابل توجهی کاهش یابد و ویروس را در معرض عوامل فصلی قرار دهد.

 

این ویژگی‌های فصلی برای کروناویروس‌های دیگر نیز گزارش شده است که از همان الگوی گردش آنفلوانزا پیروی می‌کنند.

 

دکتر "زراکت" می‌گوید: این یک ویروس جدید است و به رغم رشد سریع علم و شناخت در مورد آن هنوز مواردی وجود دارد که ناشناخته مانده است. اینکه پیش بینی‌های ما صحت دارند یا خیر، باید در آینده ببینیم. اما با توجه به آنچه ما تاکنون می‌دانیم، کووید-۱۹ مانند سایر کروناویروس‌ها در نهایت فصلی خواهد شد.

 

چهارشنبه 26/6/1399 - 15:12
اخبار

 

 

طبق گزارشی جدید واکسن کرونایی که شرکت آمریکایی «فایزر» با همکاری «بیوان تک» آلمان توسعه داده، عوارضی معتدل یا خفیف از جمله خستگی و سردرد در بدن داوطلبان ایجاد کرده است. 
به گزارش مهر به نقل از دیلی میل، شرکت داروسازی فایزر اعلام کرد در بدن داوطلبان شرکت کننده در آزمایش بالینی واکسن کرونا عوارض معتدل و خفیفی مشاهده شده است.

 

مدیران ارشد اجرایی فایزر در مجمع سالانه شرکت با حضور سرمایه گذاران اعلام کردند طبق اطلاعات موجود خستگی یکی از شایع ترین عوارض گزارش شده توسط داوطلبان آزمایش بالینی بوده است.

 

از آنجا که در این آزمایش بالینی واکسن بالقوه کرونا به طور تصادفی به داوطلبان تزریق شده، محققان  نمی دانستند کدام داوطلب آن را دریافت کرده است.

 

همچنین طبق اطلاعات موجود هیچ چالش ایمنی بزرگی که به بستری شدن داوطلبان در بیمارستان منجر شود در واکسن فایزر مشاهده نشده است.

 

به گفته مدیران بیش از ۱۲ هزار داوطلب دومین دوز از واکسن فایزر را دریافت کرده اند. پس از دریافت دوز دوم ۳۶ درصد از شرکت کنندگان در گروه سنی ۱۸تا ۶۴ سال و ۲۷ درصد از گروه ۶۵ تا ۸۴ سال خستگی را گزارش کردند.

 

بقیه عوارض این واکسن سردرد، درد ماهیچه ای، لرز و درد مفاصل اعلام شده است.

 
دکتر کاترین جانسن مدیر بخش تحقیقات واکسن در فایزر گفت: اگر تا به حال نگرانی هایی درباره ایمنی واکسن وجود داشت، محققان به ما اطلاع می دادند.

 

این شرکت داروساز برای توسعه واکسن کووید۱۹ با شرکت آلمانیBioNTech همکاری کرده است.

 

در حال حاضر ۲۹ هزار نفر برای شرکت در آزمایش بالینی این واکسن بالقوه ثبت نام کرده است. البته قرار است این آزمایش باحضور ۴۴ هزار نفر انجام شود.

 

 

 

چهارشنبه 26/6/1399 - 15:9
اخبار

 

 

معاون کل وزارت بهداشت، نسبت به شیوع موج سوم کرونا در کشور هشدار داد و گفت: تهران از نظر پخش و انتشار بیماری وضعیت مناسبی ندارد.
به گزارش صداوسیما، ایرج حریرچی، اظهار داشت: برخی استان‌ها نیز وضعیت مناسبی ندارند و بیماری بدون هیچ ملاحظه‌ای منتظر غفلت ما است.

وی ادامه داد: تجمع در مکان‌های مختلف برابر با افزایش دوباره است و جامعه‌ای هوشمند است که تجمعات غیرضروری را در جامعه به صفر برساند بنابراین تاکید می‌شود هرنوع تجمعی موجب افزایش مبتلا به کرونا می‌شود.

معاون کل وزارت بهداشت گفت: اکنون در کشور انگلستان به دلیل اینکه تجمع بیش از ۶ نفر را جرم دانسته‌اند شاهد کاهش موارد ابتلاء به کرونا هستیم. در فرانسه نیز تصمیمات سختی در مقابله با ویروس کرونا گرفته شده است.

حریرچی افزود: مهم‌تر از بیمارستان، درمان و اقدامات تشخیصی آنچه کرونا را افزایش می‌دهد تجمع مردم در مکان‌های مختلف است بنابراین تاکید می‌شود با توجه به نحوه انتشار ویروس کرونا باید موارد بهداشتی و فاصله گذاری را با دقت رعایت کرد.

وی اظهار داشت: پاساژها یکی از مکان‌هایی است که در آن موارد مقابله با کرونا کمتر رعایت می‌شود.

حریرچی گفت: رعایت نکردن موارد بهداشتی منجر به افزایش بی رویه ابتلاء به کرونا خواهد شد.

وی افزود: کاهش میزان مرگ و میر در بیمارستان‌ها نشان می‌دهد کادر درمان عملکرد خوبی دارند اما افزایش میزان مراجعات به بیمارستان‌ها گویای افزایش شیوع کرونا و رسیدن به موج سوم کرونا است.

معاون کل وزارت بهداشت گفت: تهران از لحاظ رعایت پروتکل‌های بهداشتی یکی از ضعیف‌ترین نقاط کشور است.

حریرچی ادامه داد: میزان ابتلاء در آذربایجان شرقی از متوسط کشوری بالاتر است، زنجان نیز با توجه به میزان بالای تجمع اما با لغو مراسم محرم در حسینیه‌ها و تکایا توانستند میزان ابتلاء را کاهش دهند.

وی افزود: درصدی از مردم که موارد بهداشتی را رعایت نمی‌کنند می‌توانند موجب افزایش شیوع کرونا شوند اما استفاده بالایِ ۸۰ درصد از ماسک، تأثیر معنی داری بر میزان ابتلاء خواهد داشت.

حریرچی با اشاره به شیوع بیماری آنفلوانزا در فصل سرما و نگرانی از کمبود واکسن آنفلوانزا، گفت: جوان‌ها نیاز به تزریق واکسن آنفلوانزا ندارند.

  

چهارشنبه 26/6/1399 - 15:7
اطلاعات دارویی و پزشکی

 

نتایج پژوهش گروهی از محققان پژوهشگاه رویان نشان می‌دهد ویروس کووید-۱۹ در جامعه ایرانی جهش داشته است. 
به گزارش ایسنا، با توجه به همه‌گیری سارس-‌کووید۱۹ در سراسر جهان، شناخت و بررسی ژنوم (ماده ژنتیکی) آن برای یافتن روش‌های درمانی و کنترل بیماری ضروری است. در این میان توجه به این نکته که ماده ژنتیکی ویروس به سرعت دچار جهش شده و تغییر می‌کند، بسیار مهم است.

 

با هدف شناسایی جهش‌های ایجاد شده در ویروس ‌کووید- ۱۹ در مبتلایان ایرانی، دکتر مهدی توتونچی، دکتر نجمه صالحی، دکتر امیر امیری یکتا و همکارانشان در پژوهشگاه رویان، به مقایسه ژنوم این ویروس در ۲۰ بیمار ایرانی و غیر ایرانی که سابقه مسافرت به ایران یا ارتباط با فردی از جامعه ایرانی را داشتند، پرداختند.

 

نتایج این پژوهش که در مجله یاخته (Cell Journal) به چاپ رسیده است، نشان‌دهنده ۴۴ تفاوت در سطح نوکلئوتیدها و ۲۶ تفاوت در پروتئین حاصل بود که به علت جهش (موتاسیون) ایجاد شده بودند.

 

مقایسه این داده‌ها با داده‌های جهانی نشان داد که برخی از این جهش‌ها تنها در جامعه ایرانی دیده می‌شود. بررسی محل جهش‌ها نشان داد که محل قرارگیری آنان روی پروتئین ویروس از بخش متصل شونده به گیرنده‌های سلول انسانی، که با فراهم کردن امکان ورود ویروس به درون سلول‌های انسانی باعث آلوده شده آنها می‌گردد، فاصله دارد.

 

بنا بر اعلام روابط عمومی پژوهشگاه رویان، نتایج این پژوهش برای طرحی روش‌های تشخیصی اختصاصی، بررسی تغییرات ژنوم ویروس در ایران، پژوهش در خصوص روش‌های درمانی و تولید واکسن برای جامعه ایرانی ارزشمند خواهد بود.

 

 

چهارشنبه 26/6/1399 - 15:2
بیماری ها

 

ریزش آب بینی، سرفه، گلودردی و تب علایم مشابه در بیماری های مختلفی اند که در آغاز نمی توان تشخیص داد که آیا ناشی از باکتری و یا ویروس اند. اینجا توضیح داده می شود که فرق سرماخوردگی، آنفولانزا و ویروس کرونا در چیست.
ویروس جدید کرونا با اختصاریه (2019-nCoV) در نگاه اول علائم یک گریپ یا آنفولانزای معمولی را دارد. اما ویروس بیماری زای کرونا فاقد کدام علایم است؟

علایم معمولی که ویروس کرونا با خود دارد:

- تب

- سرفه (خشک)

- نفس تنگی یا مشکل تنفسی

- درد عضلات

- خستگی و بی حالی

علایم نادر:

- حالت تهوع و استفراغ

- سردردی

- سرفه خون آلود

- اسهال

علایم معمولی که ویروس کرونا با خود ندارد:

- جاری شدن آب بینی

- گلو دردی

 
اگر مرتب عطسه می زنید، شما فقط سرما خورده اید..
جاری شدن آب بینی و گلو دردی علامت های معمولی در بیماری عفونی بخش فوقانی جهاز تنفسی اند. بنابراین اگر مرتب عطسه می کنید و آب ریزش بینی دارید، احتمالاً دچار زکام یا سرماخوردگی و یا آنفولانزای معمولی هستید.

از آنجا که ویروس جدید کرونا در درجه اول دستگاه تنفسی تحتانی (شش ها) را تحت تأثیر قرار می دهد، بیشتر باعث به سرفه خشک، تنگی نفس و یا پنومونی (عفونت ریه یا سینه بغل) وجود دارد، اما گلو درد و آب ریزش بینی نزد فرد مبتلا وجود ندارد.

علایم ممکن است ظاهر شوند، اما حتمی نیستند. در میان بسیاری از کسانی که به ویروس کرونای جدید مبتلا شده اند، ویروس برای مدتی، تا زمان بروز علایم در بدن شان وجود داشته، اما بدخیم نبوده است.

انستیتوت روبرت کوخ آلمان اعلام کرده که دوران ابتلا به ویروس کرونای جدید تا ۱۴ روز ممکن است طول بکشد.

در صورتی که مطمئن نیستید یا ترس دارید، لطفا به داکتر مراجعه کنید. وی نمونه ای از بلغم یا افرازات دهان شما را به لابراتوار می فرستد تا از نظر ویروس های تنفسی بررسی شود. این باعث می شود که داکتر به وضاحت بداند شما به چه بیماری مبتلا شده اید.

بسیاری اوقات داکتران نیز نمی توانند به سادگی فرق بین یک سرماخوردگی ساده و آنفولانزا با تشخص کنند.

علائم سرماخوردگی یا زکام ساده: 

در سرماخوردگی ساده، معمولا خارش گلو وجود دارد، بینی آب ریزش دارد و بعدا سرفه شروع می شود. چندین روز طول می کشد تا علایم گلو درد، آب ریزش بینی، سرفه بلغم دار، یا سرفه های خشک، تب و سردرد ظاهر شده و خوب شوند. در این وضع گوش ها وزوز می کنند و فرد احساس ضعف می نماید.

علائم آنفولانزای واقعی:

آنفولانزای واقعی شما را یک باره گرفتار کرده و علایم اش بروز می کنند. سر و تمام اندام بدن درد می کند، سرفه خشک و خشکی گلو دارید.  گلو درد می کند، تب تا ۴۱ درجه سانتیگراد بالا می رود و غالباً با لرز همراه می باشد. احساس گرسنگی نمی کنید، کاملاً احساس می کنید خورد و خمیر شده اید، می خواهید در رختخواب دراز بکشید و می توانید ساعت ها بخوابید.

 

چهارشنبه 26/6/1399 - 14:49
بهداشت روانی

 

یک برنامه تنظیم کنید:
هر شب در ساعت مشخصی به تخت خواب بروید و هر صبح در ساعت مشخصی بیدار شوید.
فعالیت فیزیکی: به طور منظم،روزانه 20 تا 30 دقیقه ورزش کنید. 
از نیکوتین دوری کنید.
کافئین و الکل را مخصوصا در ساعات عصر محدود کنید. 
از خوردن غذاهای سنگین قبل از خواب خودداری کنید.
قبل از رفتن به تخت، آرام شوید.
یک روتین یا برنامه برای رفتن به خواب، مانند حمام گرم، مطالعه یا دیگر روتین‌های آرام‌بخش در نظر بگیرید.
تا زمان طلوع آفتاب بخوابید.
بیدار در تخت دراز نکشید. 
اگر نمی‌توانید بخوابید، بلند شوید و مطالعه کنید یا به موسیقی گوش دهید تا زمانی‌که احساس خواب‌آلودگی کنید.
محیط اتاق خوابتان را کنترل کنید:
از نورهای روشن قبل از خواب دوری کنید.
از تخت راحت استفاده کنید.
صداها و حواس‌پرتی‌ها، از جمله تلویزیون، کامپیوتر یا حیوان خانگی را محدود کنید.
از تخت تنها برای خواب و رابطه‌ی جنسی استفاده کنید.
دمای اتاق را خنک و راحت نگه دارید.
در صورت ادامه‌ی مشکلات خواب، به یک پزشک عمومی مراجعه کنید. مراجعه به یک متخصص خواب نیز ممکن است به شما توصیه شود. بیشتر اختلالات خواب می‌توانند به طور موثری درمان شوند.

چهارشنبه 26/6/1399 - 8:58
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته