• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 349
تعداد نظرات : 97
زمان آخرین مطلب : 3783روز قبل
شعر و قطعات ادبی

 

 

جمال حق ز سر تا پاست عباس
به یكتایى قسم، یكتاست عباس

خدا داند كه از روز ولادت
امام خویش را مى‏خواست عباس

علم در دست، مشك آب بردوش
كه هم سر دار و هم سقاست عباس

نه در دنیا بود باب الحوائج
شفیع خلق در عقباست عباس

هنوز از تشنه كامان شرمگین است
ببین در علقمه تنهاست عباس

اگرچه زاده ام البنین است
ولیكن مادرش زهراست عباس 

 

دوشنبه 14/5/1387 - 18:53
شعر و قطعات ادبی

 

یادم ز وفاى اشجع الناس آید
وز چشم ترم سوده الماس آید

آید به جهان اگر حسین دگرى
هیهات برادرى چو
عباس آید

 

دوشنبه 14/5/1387 - 18:49
دانستنی های علمی

حضرت عباس القاب مختلفى دارد كه هر یك بیانگر بخشى از مقام، عظمت و سجایاى اخلاقى اوست .

 «ممقانى‏» شانزده لقب براى او برشمرده است ، مانند:

 1 . ابوالفضل : یعنى پدر فضایل (و یا او پسرى به نام فضل داشت) 

 2 . ابوالقربه : كه سقا و آبرسان بود

 3 . قمر بنى هاشم : چون داراى چهره‏اى زیبا بود .

 صاحب مقاتل الطالبین مى‏نویسد: «عباس، زیبا و نیك منظر بود، وقتى بر اسبى درشت هیكل سوار مى‏شد، پاهایش به زمین كشیده مى‏شد و به او قمر بنى هاشم مى‏گفتند!»

استاد مرتضى مطهرى مى‏گوید: «عباس اندامى بسیار بلند و قامتى رشید و زیبا داشته كه امام حسین علیه السلام از نگاه كردن به او لذت مى‏برد .»

 4 . عبد صالح : (بنده شایسته) 

 5 . المواسى :  (ایثارگر)

 6 . الفادى : (فداكار) 

 7 . الحامى : (حمایت كننده)

 8 . الواقى : (نگهبان و محافظ) 

 9 . الساعى : (تلاشگر) 

 10 . باب الحوائج:  (وسیله برآمدن حاجات) 

 11 . حامل اللواء : (پرچمدار)

 و ...

 

دوشنبه 14/5/1387 - 18:47
دانستنی های علمی

 اوّل: هر روز هفتاد مرتبه بگوید: «أًستَغفِرُاللهَ وَ أَسأَلُهُ التَّوبَهَ»

 دوم: هر روز هفتاد مرتبه بخواند: «أَستَغفِرُاللهَ الَّذی لا إِلهَ إِلاّ هُوَ الرَّحمنُ‌ الرَّحیمُ الحَیُّ القَیُّومُ وَ أَتُوبُ إِلَیهِ».  در بعضی روایات «الحیُّ القَیُّومُ» پیش از «الرَّحمنُ الرَّحیمُ» است، و عمل به هر دو خوب است. و از روایات استفاده می‌شود، كه بهترین دعاها و ذكرها در این ماه استغفار است، و هر كه در هر روز این ماه هفتاد مرتبه استغفار كند، مانند این است كه در ماه‌های دیگر هفتاد هزار مرتبه استغفار نماید.سوّم: در این ماه صدقه بدهد،‌ گرچه نصف دانة خرمایی باشد، تا حق‌تعالی بدن او را بر آتش دوزخ حرام كند. از امام صادق(ع) نقل شده است كه از وجود مبارك ایشان دربارة فضیلت روزة رجب سؤال كردند؟ فرمود: چرا از روزة شعبان غافل هستید؟ راوی عرض كرد: یَابنَ رسول‌الله كسی كه یك روز از شعبان را روزه بدارد، چه ثوابی دارد؟ فرمود: به خدا سوگند بهشت پاداش آن است، عرض كرد یَابنَ رسول‌الله بهترین اعمال در این ماه چیست؟ فرمود: صدقه و استغفار، هر كه در ماه شعبان صدقه دهد حق‌تعالی آن را رشد و نموّ دهد همان‌گونه كه یكی از شما بچّه شترش را رشد می‌دهد، تا آن كه در قیامت، در حالی كه به اندازة كوه احد شده باشد به صاحبش باز گردد. چهارم: در تمام این ماه هزار مرتبه بگوید: «لا إِلهَ إِلَّا اللهُ، وَ لا نَعْبُدُ إِلّا إیّاهٌ مٌخْلِصینَ لَهُ الدّینَ وَ لَوْ كَرِهَ الْمُشْرِكُونَ؛ معبودی جز خدا نیست، و نپرستیم جز او را، در حالی كه دین را برای او خالص كردیم، گرچه مشركان را خوش نیاید».این ذكر پاداش بسیاری دارد، از جمله اینكه در نامة عملش عبادت هزار ساله بنویسند. پنجم: در هر پنجشنبة این ماه دو ركعت نماز بجا آورد، در هر ركعت پس از سورة «حَمْد» صد مرتبه «قُلْ هُوَ اللهُ أَحَدٌ» خوانده و بعد از سلام نماز صد مرتبه صلوات بفرستد، تا حق‌تعالی هر حاجتی كه در امر دین و دنیا دارد روا كند، و نیز روزة هر پنجشنبه این ماه فضیلت بسیار دارد. روایت شده است كه در هر پنجشنبة ماه شعبان آسمانها را زینت می‌كنند، پس ملائكه عرض می‌كنند، خداوندا! روزه‌داران این روز را بیامرز، و دعای آنان را اجابت فرما. در خبر نبوی است: هر كه روز دوشنبه و پنجشنبة شعبان را روزه بدارد، حق‌تعالی بیست حاجت از حوایج دنیا، و بیست حاجت از حوایج آخرت او را برآورد. ششم: در این ماه بسیار صلوات فرستد.
دوشنبه 14/5/1387 - 18:39
دانستنی های علمی
فضیلت ماه شعبان شعبان ماه بسیار شریفی است، و به حضرت سید انبیا(ص) منتسب می‌باشد، و آن حضرت همة این ماه را روزه می‌گرفت، و روزه آن را به ماه رمضان متّصل می‌نمود،‌ و می‌فرمودند شعبان ماه من است، هر كه یك روز از این ماه را روزه بدارد، بهشت بر او واجب می‌شود. از امام صادق(ع) روایت شده است: چون ماه شعبان می‌رسید حضرت زین‌العابدین(ع) اصحاب خود را جمع می‌كرد و می‌فرمود: ای اصحاب من، می‌دانید این چه ماهی است؟ این ماه شعبان است، و حضرت رسول(ص) می‌فرماید شعبان ماه من است، پس در این ماه برای جلب محبّت پیغمبر خود، و برای تقرّب به سوی پروردگار خویش،‌ روزه بدارید،‌ به خدایی كه جان علی‌بن الحسین(ع) به دست قدرت اوست، سوگند یاد می‌كنم از پدرم حسین‌بن علی(ع) شنیدم كه فرمود: از امیرالمؤمنین(ع) شنیدم: هر كه شعبان را برای جلب محبّت پیامبر، و تقرّب جستن به سوی خداوند روزه بدارد خداوند او را دوست بدارد، و در روز قیامت به كرامتش نزدیك نماید، و بهشت را بر او واجب گرداند. شیخ از صفوان جمّال روایت كرده است كه امام صادق(ع) به من فرمود: كسانی را كه پیرامون و اطراف تو هستند به روزة شعبان وادار كن. گفتم: فدایت شوم، مگر در فضیلت آن چیزی می‌بینی؟ فرمود: آری رسول خدا(ص) هرگاه هلال شعبان را می‌دید، به منادی دستور می‌داد تا در مدینه ندا كنند: ای اهل مدینه، من از جانب رسول خدا(ص)‌ به سوی شما ارسال شده‌ام، آن حضرت می‌فرماید: آگاه باشید، به درستی كه شعبان ماه من است، خدا رحمت كند كسی را، كه مرا در ماه من یاری كند،‌ یعنی روزه بدارد آن را،‌ سپس امام صادق(ع) چنین گفت: امیرالمؤمنین(ع) می‌فرمود: از هنگامی كه شنیدم منادی رسول خدا(ص) در شعبان ندا داد، روزة شعبان از من فوت نشد، و تا زمانی كه زنده هستم به خواست خداوند از من فوت نخواهد شد. پس می‌فرمود: روزة دو ماه شعبان و رمضان مایة توبه و آمرزش خداست. اسماعیل‌بن عبدالخالق روایت كرده است: نزد امام صادق(ع) بودم، ذكر روزة شعبان به میان آمد، حضرت فرمود: در فضیلت روزة شعبان چنین و چنان است، تا جایی كه انسان مرتكب قتل حرام می‌شود، پس چنانچه شعبان را روزه بدارد، این روزه به او سود می‌رساند،‌ و به خواست خداوند آمرزیده می‌شود!
دوشنبه 14/5/1387 - 18:37
دعا و زیارت
امام حسین (ع) فرمودند : آبرویت را پاس دار و حاجت خود را حضورا مخواه بلکه آن را در نامه ای بنویس
دوشنبه 14/5/1387 - 18:35
دانستنی های علمی
فرا رسیدن میلاد با سعادت سرور و سالار شهیدان امام حسین (ع) ، یگانه پرچمدار دشت کربلا باب الحوائج ابوالفض العباس (ع) و امام سجاد (ع) بر همه شما دوستان خوب و دست اندرکاران سایت تبیان مبارک باد
يکشنبه 13/5/1387 - 12:19
محبت و عاطفه
قلبم خالیست ، عشقی که قلبم را می سوزاند رو به خاموشی رفت و شعله های سرکش خاموش شد . حالا دیگر در قلبم هیچگونه احساسی ندارم ، ولی هنوز هم هر وقت به یاد او می افتم باز هم در اعماق قلبم و در بطن های کوچک قلبم  دوستش دارم
يکشنبه 13/5/1387 - 12:14
ادبی هنری
مژده ای دل که مسیحا نفسی می آید ...

عطر دلنوازی فضا را آکنده است . گویا شمیم یاس است که به دل ، جان می بخشد . آنجا را بنگر نیلوفران راه را فرش کرده اند . تمامی راههای آسمانی آذین بندی شده ، شادی و سرور و بهجت عالمین را در برگرفته ، ملائک پایکوبان به استقبال آمده اند ، به راستی اینان شوق چه در سر دارند ؟
آن چیست که نه تنها ملکوتیان ، که ما خاکیان را نیز بهره می رساند؟
اگر با چشم دل به آسمان بنگری ، نام زیبا و دلنشین " شعبان " را می بینی که چگونه ستاره باران شده و چون لؤلؤیی درخشان می درخشد ؛
مژده باد مسلمین و عباد الله را که ماه شعبان از ره رسیده ؛
عاملان عرش در تنظیم و تکریم این ماه مبارکند و بهشت را آذین می بندند ؛
شعبان آمد، ماه پذیرش توبه ، ماه عبادت و خودسازی ؛
باید خود را آماده میهمانی خدا سازیم ، تا رمضان چند گامی بیش نمانده ؛
اما چرا نام شعبان دل را می لرزاند ؟
چون دراین ماه ، سرور آزادگان ، سمبل عشق و ایثار ، زینت عابدین وامید دلهای منتظر ، نَفَس جانها ،فریادرس مظلومان و برافرازنده پرچم هدایت بر فراز گیتی جهان را با وجودشان منورنموده اند.
 الهی در این ماه و هر ماهکامم را به حلاوت تلاوت کلامت شیرین بدار.
خدایا طعم شیرین مناجاتت را به من بچشان.
بارالها!ما را از چشمه تسنیم شعبان سیرآب ساز.

فرارسیدن ماه شعبان ، ماه عبادت و بندگی
مبارک باد
يکشنبه 13/5/1387 - 11:57
خانواده

 

 پروردگارا

ناكرده گنه در این جهان كیست، بگو؟
آنكس كه گنه نكرده و زیست، بگو؟
من بر گنه و تو بر مكافات گنه!
پس فرق میان من و تو چیست، بگو؟

شنبه 12/5/1387 - 0:39
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته