• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 4549
تعداد نظرات : 278
زمان آخرین مطلب : 3376روز قبل
آموزش و تحقيقات

همزمان با اولین روز از شهریور ماه ۱۳۹۴، ثبت نام در نخستین جشنواره ملی وبلاگ نویسی غدیر، تجلی ولایت و امامت آغاز شد.

این جشنواره به همت بنیاد بین المللی غدیر برگزار می گردد.

شرایط شرکت در جشنواره :

  1. – وبلاگ های شرکت کننده از لحاظ محتوا و فرم می بایست تابع قوانین کشور باشند و مسئولیت مطالب و محتوای وبلاگهای شرکت کننده درجشنواره به عهده‌ی نویسنده‌ی آن است
  2. شرکت در جشنواره هیچ گونه محدودیتی از قبیل سن، تحصیلات، جنسیت و … را ندارد.
  3. وبلاگ های شرکت کننده می‌توانند بصورت گروهی و یا انفرادی در جشنواره حضور یابند.
  4. ثبت نام چند وبلاگ توسط یک شخص بلامانع می باشد.
  5. ذکر منبع در پایان هر پست الزامی است و عدم ذکر شامل نمره منفی می گردد.
  6. ارﺳﺎل آﺛﺎر ﺑﻪ ﻣﻨﺰﻟﻪ ﭘﺬﻳﺮﻓﺘﻦ ﺿﻮاﺑﻂ ﺟﺸﻨﻮاره، رقابتی بودن جشنواره، احترام به نظر هیئت داوران و … اﺳﺖ؛ دبیرخانه جشنواره در موارد پیش بینی نشده می تواند قوانین جدید وضع نماید.
  7. درج لوگوی جشنواره در محل مناسبی از وبلاگ الزامی است، پیشنهاد می گردد در پستی جشنواره را معرفی نمایید.
يکشنبه 15/6/1394 - 21:12
آموزش و تحقيقات

ﻓﺮاﺧﻮان نخستین جشنواره ملی وبلاگ نویسی غدیر، تجلی ولایت و امامت

مسئله امامت و مسئله ولایت و زنده نگه‌داشتن غدیر، به یک معنا زنده نگه‌داشتن اسلام است. مسئله فقط مسئله شیعه و معتقدین به ولایت امیرالمؤمنین (علیه السلام) نیست. اگر ما مردم شیعه و مدعی پیروی از امیرالمؤمنین حقیقت غدیر را درست تبیین کنیم، هم خودمان درک کنیم، هم به دیگران معرفی کنیم، خود مسئله غدیر می‌تواند وحدت‌آفرین باشد. بحث اعتقاد قلبی و اتصال یک نحله دینی و مذهبی به یک اصل اعتقادی، یک بحث است؛ شناخت مسئله، بحث دیگری است. اسلام عالی‌ترین مسئله در باب تشکیل جامعه اسلامی و نظام اسلامی و دنیای اسلامی را در مسئله غدیر متجلی کرده است. امام خامنه ای (مدظله العالی)

بنیاد بین المللی غدیر به منظور پاسداشت عید الله اکبر نخستین جشنواره ملی وبلاگ نویسی غدیر، تجلی ولایت و امامت را برگزار می نماید .

محورهای جشنواره :

  • غدیر، طرح کلی اسلام برای اداره جامعه
  • امیرالمومنین (ع) معیار زندگی و محور وحدت
  • غدیرمضمون تعالی بخش برای همه بشریت

الف. شرایط شرکت در جشنواره :

  1. – وبلاگ های شرکت کننده از لحاظ محتوا و فرم می بایست تابع قوانین کشور باشند و مسئولیت مطالب و محتوای وبلاگهای شرکت کننده درجشنواره به عهده‌ی نویسنده‌ی آن است
  2. شرکت در جشنواره هیچ گونه محدودیتی از قبیل سن، تحصیلات، جنسیت و … را ندارد.
  3. وبلاگ های شرکت کننده می‌توانند بصورت گروهی و یا انفرادی در جشنواره حضور یابند.
  4. ثبت نام چند وبلاگ توسط یک شخص بلامانع می باشد.
  5. ذکر منبع در پایان هر پست الزامی است و عدم ذکر شامل نمره منفی می گردد.
  6. ارﺳﺎل آﺛﺎر ﺑﻪ ﻣﻨﺰﻟﻪ ﭘﺬﻳﺮﻓﺘﻦ ﺿﻮاﺑﻂ ﺟﺸﻨﻮاره، رقابتی بودن جشنواره، احترام به نظر هیئت داوران و … اﺳﺖ؛ دبیرخانه جشنواره در موارد پیش بینی نشده می تواند قوانین جدید وضع نماید.
  7. درج لوگوی جشنواره در محل مناسبی از وبلاگ الزامی است، پیشنهاد می گردد در پستی جشنواره را معرفی نمایید.

داوری :

داوری در سه مرحله غربال گری، میانی و نهایی انجام می گیرد.

وبلاگ های راه یافته به مرحله نهایی در دو بخش محتوایی و فنی توسط کارشناسان داوری ارزیابی می گردند.

آغاز داوری جشنواره پس از اتمام مهلت ثبت نام می باشد، مرحله غربالگری در زمان ثبت نام صورت می پذیرد.

جوایز:

نفرات اول در هر یک از محورهای جشنواره: کمک هزینه سفر به نجف اشرف به مبلغ یک میلیون تومان

نفرات دوم در هر یک از محورهای جشنواره: کمک هزینه سفر به کربلای معلی به مبلغ پانصد هزار تومان

نفرات سوم در هر یک از محورهای جشنواره: کمک هزینه سفر به مشهد مقدس به مبلغ دویست و پنجاه هزار تومان

علاوه بر جوایز بالا بین تمام شرکت کنندگان راه یافته به مرحله نهایی قرعه کشی صورت گرفته و به ۱۰ نفر مبلغ صد هزار تومان کمک هزینه سفر به حرم حضرت معصومه (س) اهدا می گردد.

تقویم:

مهلت ثبت نام و ارسال آثار: یکم شهریور الی سی و یکم شهریور ماه ۱۳۹۴

زمان برگزاری جشنواره: دهه ی امامت و ولایت (۱تا ۱۰ مهر ۱۳۹۴)

ارتباط با دبیرخانه :

پست الکترونیک : Weblog@alghadir.ir

برای ثبت نام و کسب اطلاعات بیشتر به سایت جشنواره به نشانی www.jashnvareh-ghadir.ir مراجعه نمایید.

يکشنبه 15/6/1394 - 21:12
آموزش و تحقيقات
انزوای الکترونیک؛ عارضه شبکه‌های اجتماعی
انزوای الکترونیک؛ عارضه شبکه‌های اجتماعی

نویسنده: دکتر اعظم صالحی*
* مشاور خانواده، عضو هیات علمی دانشگاه علوم‌پزشکی اصفهان



 
از سال 2005 میلادی تاکنون، عضویت در شبکه‌های مجازی به یکی از اصلی‌ترین کارکردهای شبکه جهانی اینترنت و بحث‌برانگیزترین مباحث اجتماعی تبدیل شده است. روزانه زوج‌های بسیاری به دلایل متفاوت برای رفع مشکلات زندگی مشترک به مراکز مشاوره ازدواج مراجعه می‌کنند و متاسفانه در حال‌حاضر علت مراجعه تعداد بسیاری از آنها به‌خصوص زوج‌های دهه 60، عضویت یکی از طرفین در همین شبکه‌های مجازی است. در کنار این زوج‌های جوان که معمولا آماده پذیرفتن یک رابطه عاطفی و متعهدبودن به آن نیستند، مردان و زنان میانسالی هم با گذشت بیش از 20 سال از زندگی مشترکشان، برای حل این مشکل به این مراکز مراجعه می‌کنند. البته نگرانی از افزایش آمار این مراجعه‌کنندگان، محدود به ایران نیست و نتیجه مطالعه‌های آکادمی وکلای خانواده در آمریکا نشان می‌دهد در سال 2010 حدود 80 درصد از متقاضیان طلاق در دادخواست‌های خود به موضوع عضویت شریک زندگی‌شان در شبکه‌های مجازی اشاره کرده‌اند. این شبکه‌های اجتماعی تاثیرات منفی و ناخواسته‌ای بر روابط بین‌فردی دارد. معمولا در بیشتر موارد، فرد در اثر حضور مستمر در این شبکه‌ها و نداشتن تعامل با همسر در اصطلاح دچار «انزوای الکترونیک» می‌شود. گرچه این انزوا در بدو امر ظاهرا جنبه‌ای فردی دارد اما پس از مدتی عوارض خانوادگی پیدا می‌کند. در بیشتر موارد، وسعت زیان‌ها و آسیب‌های عضویت در این شبکه‌ها به محیط خانواده نیز سرایت می‌کند. قبح‌زدایی از برخی هنجارهای اجتماعی و ترویج رفتارهای نامتعارفی از قبیل قماربازی اینترنتی، ازدواج اینترنتی، بروز طلاق عاطفی بین زوج‌ها و... از دیگر آسیب‌ها و صدمه های ناشی از عضویت از شبکه‌های اینترنتی به شمار می‌رود. گاهی گفت‌وگوی اینترنتی مداوم در این فضاها باعث شکل‌گیری رابطه عاطفی می‌شود و برای شریک زندگی نگران‌کننده خواهد بود بنابراین لازم است جوان‌ها مخصوصا پس از ازدواج، روابط خود را در این شبکه‌ها محدود کنند.
از مهم‌ترین راهکارهای مقابله با آسیب‌های ناشی از عضویت در شبکه‌های اجتماعی مجازی، آموزش و فرهنگ‌سازی است. با توجه به عضویت و حضور قشر جوان و نوجوان در این شبکه‌ها، نهادهای خانواده و آموزش و پرورش نقش بسزایی در آموزش آسیب‌های ناشی از این شبکه‌ها دارند. از سوی دیگر، به زوج‌ها توصیه می‌شود اگر برایشان مقدور است، زمان‌هایی که در کنار همسرشان هستند، وارد شبکه‌های مجازی شوند و در صورت امکان رمز عبور را هم به یکدیگر بدهند؛ البته نه به این شکل که طرف مقابل بخواهد مانند یک کارآگاه رفتار کند. شاید بگویید خب هر فردی برای خود حریم شخصی دارد. بله، اما در زندگی مشترک، حریم خصوصی در کنار اعتماد زن و مرد به یکدیگر تعریف می‌شود. متاسفانه بیشتر جوان‌ها می‌خواهند همان آزادی‌ای که در دوران مجردی داشته‌اند، در زندگی مشترک نیز داشته باشد اما این کار باعث ایجاد فاصله و سردی و به‌مرور زمان بروز طلاق عاطفی و گاه جدایی همسران می‌شود.
منبع: هفته نامه سلامت

 

 

شنبه 23/9/1392 - 22:37
آموزش و تحقيقات
پشت پرده حقیقی شبکه های مجازی

 

 

 

پشت پرده حقیقی شبکه های مجازی
 

نویسنده: سجاد پرخیده



 

نگاهی به طرح امنیتی که خود را پشت شبکه های مجازی پنهان کرده است

حرف هایی که درباره شبکه های اجتماعی زده می شود، بسیار متنوع و بعضاً متناقض است. بعضی ها این رسانه ها را ابزار جاسوسی کشورهای سلطه طلب می دانند و بعضی معتقدند که این رسانه ها فقط سایت هایی معمولی هستند که قابلیت های بی نظیری در برقراری ارتباط با سایرین ایجاد می کنند. مقاله پیش رو با نگاهی به گزارش پارلمان اروپا و همچنین مقاله ای از سایت بی بی سی درباره شبکه اِشِلون نوشته شده است.
سازمان های امنیتی متعددی در آمریکا و اروپا وجود دارد که در طول شبانه روز به شنود، رصد و رهگیری اطلاعات و دسته بندی آنها مشغولند. از جمله مهم ترین این سازمان های امنیتی، NSA یا اداره امنیت ملی آمریکاست که با وجود اشتهار کم، قدرت و تأثیر فراوانی دارد. این سازمان برای پردازش انبوه اطلاعات خود، قوی ترین ابررایانه جهان را دارد و دارای یک کارخانه مختص به خود است تا قطعات الکترونیکی مورد نیاز خود را با اطمینان از امنیت بالا، تولید و استفاده کند.
یکی از طرح های این سازمان، تهیه یک فایل چهار صفحه ای برای تک تک چند میلیارد انسان زنده بر کره خاکی است! این چهار صفحه باید شامل یک سری مشخصات فردی اساسی، عقاید و موضع گیری های فکری و دینی و سیاسی، شبکه ارتباطات و اطرافیان وی و نهایتا ارزیابی از پتانسیل خطرناک بودن وی برای دنیای غرب – خصوصاً ایالات متحده – باشد. با این اطلاعات می توان با یک جست و جوی ساده، دایره تحقیق روی مظنونان احتمالی را از میلیون ها مورد به چند صد مورد تقلیل داد.
در نگاه اولیه، این طرح بسیار جاه طلبانه به نظر می رسد. حتی سازمان های ثبت سجلی ملی نیز نمی توانند با قاطعیت ادعا کنند که توانسته اند اطلاعات تک تک شهروندان خود را کسب کنند. از بیابان های چین تا اعماق جنگل های آمازون، گروهای انسانی با پراکندگی های بسیار می زیند و سرشماری و کسب اطلاعات از تک تک آنها ناممکن می نماید.
اما ذهن خلاق بشر بر این مشکل نیز تا حدودی فائق آمده است. چطور است به جای اینکه ما به سراغ افراد جوامع برویم، آنها را ترغیب کنیم با دست خود و رضایت قلبی اطلاعات شخصی شان را در اختیار ما قرار دهند؟ خصوصاً که با گسترش نفوذ فناوری های اطلاعات و ارتباطات، زیر ساخت لازم برای چنین امری برای بخش قابل توجهی از مردم دنیا به وجود آمده است.
آیا این همان اتفاقی نیست که در شبکه های اجتماعی رخ می دهد؟ هر چند سابق بر این نیز برای استفاده از مزایای بسیاری از وب سایت ها یا دیگر سرویس دهندگان متنوع در فضای سایبر، مجبور به پر کردن انواع فرم های اطلاعات و... بوده ایم، با این حال تولد شبکه های اجتماعی نقطه عطفی در این زمینه است.
با عضویت در یک شبکه اجتماعی، فرد ترغیب می شود اطلاعات فردی اساسی، علایق و سلایق، دوستان و شبکه های وابستگان و آشنایان، اطلاعات تماس و عکسی از خود و اطلاعاتی این چنینی را ثبت کند. در حال حاضر میلیون ها قطعه عکس فردی یا گروهی که برای کارشناسان امنیتی، حکم معدن طلا را دارد، در شبکه ای نظیر فیس بوک توسط خود کاربران قرار گرفته است. آیا اطلاعات ما در یک شبکه اجتماعی به اطلاعاتی که سازمان NSA به دنبال آن است شباهت ندارد؟! این شباهت آن قدر زیاد است که هر کسی مثل « جولیان آسانژ» بنیانگذار سایت ویکی لیکس در مورد تاسیس فیس بوک توسط نهادهای امنیتی آمریکا سخن گوید.
ممکن است این سوال به ذهن متبادر شود که عمده افراد عادی جامعه که نقشی در فعالیت های خاص ندارند چرا باید از افشای اطلاعات خود واهمه داشته باشند. در پاسخ باید گفت هر چند افراد عادی و بدون اقدامات تهدید آمیز یا ویژه را خطری عمده تهدید نمی کند، اما توجه شود که در همین زندان گوانتانامو یا زندان های سری آمریکا در اروپا، هستند افراد بیگناهی که در اثر اشتباهات دستگاه های امنیتی تحت شدید شکنجه ها هستند و ای بسا خود به دست خود، عوامل امنیتی را با اطلاعاتی که خود فاش کرده اند به سراغ خویش فرستاده اند.
ضمناً کاربرد این اطلاعات تنها جنبه امنیتی ندارد، بسیاری از شرکت های خصوصی و چند ملیتی در راستای طرح های بازاریابی هدفمند حاضرند در قبال دریافت اطلاعات افرادی که می توانند مشتریان بالقوه شان باشند، مبالغی گزاف بپردازند. جالب آنکه برای مثال در حین عضویت در فیس بوک، با پذیرش شرایطی (که معمولا نخوانده تأییدش می کنیم!) موافقت خود را با این عمل ابراز می داریم.
نتیجه آنکه آگهی های تبلیغاتی خاص و هدفمند، ما را روزانه بمباران می کنند و با هر بار سر زدن به صندوق پست الکترونیکی خود، انبوهی از این تبلیغات وقت ما را به خود اختصاص می دهند.
به هر حال، این انتخاب ماست که دیگران از جزئیات زندگی ما مطلع باشند یا آنها را برای خود نگه داریم.
منبع: نشریه همشهری آیه شماره 3
شنبه 23/9/1392 - 22:36
آموزش و تحقيقات
سازمان دهی و ترویج خشونت از سوی افراطیون دست راستی در فیس بوک
 سازمان دهی و ترویج خشونت از سوی افراطیون دست راستی در فیس بوک

نویسنده:جاستین شاروک(1)



 

چکیده

در ماه‌های اخیر فیس بوک موضوع بحث و جدل‌های بسیاری در ارتباط با مقوله حفظ حریم خصوصی کاربران توسط این سایت بوده است. بحث‌هایی که هر از چندی ابعاد تازه‌ای از آن به رسانه‌های خصوصاً Hlvd;hیی راه می‌یابد. اما نویسنده مقاله زیر، جنبه متفاوتی از سایت فیس بوک را مورد کند و کاو قرار داده است. در یک سال و اندی که از آغاز ریاست جمهوری باراک اوباما می‌گذرد، سایت‌ها و وبلاگ‌های بی‌شماری چون قارچ در فضای اینترنت سربرآورده‌اند که اگرچه بسیاری از آنها توسط جناح رقیب اوباما حمایت و هدایت می‌شوند، اما تعدادی از آنها نیز تجلی‌گاه واقعیت‌های ناخوشایندی هستند که در زیر پوست جامعه Hlvd;h جریان دارند و در قالب گروه‌هایی افراطی با خواسته‌هایی افراطی‌تر همچون فراخوان به ترور اوباما، در این سایت خودنمایی می‌کنند. نکته مهم این مقاله از نقطه نظر مخاطب Hlvd;hیی، آشنایی بیشتر با نیات و اهداف این گروه‌ها است که به نظر می‌رسد در هیاهوی حاکم بر فضای سیاسی Hlvd;h به کلی نادیده گرفته شده‌اند. گروهی از اقشار پایین‌تر جامعه Hlvd;h که نمی‌توانند از طریق مجاری رسمی حاکم که عمدتاً اهرم حفظ وضع موجود هستند، صدای خود را به گوش دیگران برسانند.
با تمام دغدغه‌های موجود در ارتباط با مقوله حریم خصوصی در «فیس بوک»، انسان به این فکر می‌افتد که آیا گروه‌های افراطی و مبتلا به بدگمانی دست راستی، از سایت‌های شبکه‌های اجتماعی نیز برای سازمان دهی خود استفاده خواهند کرد. اما طیف وسیعی از گروه‌ها، از سازمان‌های میهن‌پرستانه گرفته تا شبه نظامیان و حتی برتری‌جویان سفیدپوست، در حال استفاده از شبکه‌های اجتماعی نظیر فیس بوک، «مای اسپیس»، «تویتر» و «یوتیوپ» برای سازمان دهی و حتی دفاع از فعالیت‌های غیرقانونی هستند.
مثلاً «جنبش مقاومت Hlvd;h» را در نظر بگیرید، شبکه‌ای از گروه‌های شبه نظامی که خواستار در دست گرفتن اسلحه برای مقابله با دولتی هستند که بنا به ادعای آنها، به شکلی روزافزون در حال خودکامه‌تر شدن است. صفحات فیس بوک این سازمان و صفحات متعلق به اعضای آن، مملو از اخباری مربوط به دسیسه‌چینی‌های «نظم نوین جهانی» و وضع قوانین جنگی، اطلاعاتی درباره AK-47‌ها، فراخوان انجام گردهمایی‌ها، پیوندهایی برای دسترسی به ویدئوهای استخدام موجود در یوتیوپ و اطلاعاتی درباره تحریم‌ها و انتخابات‌ها هستند.
زدن گشتی در میان پروفایل‌ها و دیوارهای ARM، نگاهی از درون را نسبت به عملکرد تمامی این گروه‌ها در اختیار انسان قرار می‌دهد. بردلی کلیفورد که عضو ARM و «سه درصدی‌ها» است که اتاق بحث آنلاین ARM را اداره می‌کند، می‌گوید که من برای به «دست آوردن تصویری بهتر» از گروه، به فیس بوک، مای اسپیس و یوتیوپ، بیشتر از خود وب سایت ARM مراجعه می‌کنم. در واقع او در نهایت از مراجعه به سایت خود به‌طور کامل صرف نظر کرده است.
صفحه مخصوص تصاویر، پر است از عکس‌هایی از مردان نقابدار و مسلسل در دست که برخی از آنها قسمت پایین صورتشان را با پرچم Hlvd;h پوشانده‌اند. در این صفحات عکس‌هایی از AR-15‌ها و AK-47‌ها وجود دارد، به همراه نشانه‌های پلین، عقاب‌ها و ‌هات چیک‌های اسلحه در دست. همچنین تصاویری از پرچم Hlvd;h، پرچم‌های «حقوق مرا پایمال نکنید» و پرچم‌های «کنفدراسیون.» تصاویری از «پدران بنیان‌گذار» که اوباما در کنار آنها نشسته است و به عنوان یک سوسیالیست در مقابل پرچم روسیه به تصویر کشیده شده است. نقل قول‌های معروفی از توماس جفرسون همچون «درخت آزادی را باید گاه و بی‌گاه با خون میهن‌پرستان و دیکتاتورها آبیاری کرد» و «وقتی دولت از مردم می‌هراسد، آزادی به وجود می‌آید. زمانی که مردم از دولت می‌ترسند، دیکتاتوری به وجود می‌آید»، در کنار یادداشت‌های به هم ریخته و بخش‌های اختصاصی «درباره من».
صفحات اینترنت را به دنبال ARM و نیز پیوندهای گروه‌هایی چون «پسران آزادی» می‌کاوم (یک گروه «صلح‌طلب» که در مأموریت آن چنین آمده است: «همان‌طور که جان لاک گفت: سرنگون کردن دولت سرکوبگر، نه تنها حق، بلکه وظیفه مردم نیز هست. در آینده اگر نیاز شد، «پسران آزادی» جدید باید کنترل این کشور را دوباره در دست بگیرند و این کار را نیز خواهند کرد.») «سه درصدی‌ها»، «حق انقلاب و قیام» و«انقلاب سپید دندان» با ویدئوهای یوتیوپ پیوند دارند که طیفی از فیلم‌های کوتاه آموزش‌های شبه نظامی، اطلاعاتی درباره «نظم نوین جهانی» و ویدئوهای هیپ‌هاپ مبلغ یک انقلاب مسلحانه را به شما عرضه می‌کنند. همچنین توصیه‌هایی درباره چگونگی ذخیره مهمات و تجهیزات اضطراری و نیز فراخوان‌هایی برای اعلام جرم علیه اوباما و مقاومت در برابر نظم نوین جهانی به چشم می‌خورد.
مشاهده این همه چیز در فیس بوک عجیب به نظر می‌رسد، به گونه‌ای که احساسی کامل را در مخاطب به وجود می‌آورد. هر جنبش سیاسی توده‌ای، از تی پارتی‌ها گرفته تا «به حرکت درآیید» و داوطلبان انتخابات اوباما، حداکثر استفاده موفقیت‌آمیز را از این شبکه‌های اجتماعی کرده‌اند. به همین ترتیب گروه‌های افراطی دست راستی متوجه شده‌اند که دسترسی و کارآمدی این سایت‌ها همانند ندارد. آنها به این طریق می‌توانند با اعضایی ارتباط برقرار کنند که در مناطق روستایی (یا کانون‌های لیبرال چون سان فرانسیسکو)، منزوی و دورافتاده مانده‌اند و آنها را به سازمان‌های برخوردار از ذهنیت مشابه پیوند دهند و اطلاعات را سریعاً تا دوردست‌ها انتشار دهند.
این امر برای گروه‌هایی همچون ARM که از یک مدل مقاومت بی‌رهبر استفاده می‌کنند، ضرورت خاصی دارد، گروه‌هایی که در آنها سازمان‌های مختلف همچون شبکه‌ای از گروه‌ها و افراد مستقل و کوچک جدا از هم و با این حال دارای پیوند متقابل عمل می‌کنند، بی‌آنکه کسی به عنوان رهبر به سادگی قابل شناسایی باشد که بتوان او را به سهولت هدف قرار داد. این وضعیت، ارتباط ضعیف عرضه شده توسط یک رهبری متمرکز را که از نظر تاریخی از سوی دولت‌ها هدف قرار می‌گیرند، از بین می‌برد. ثابت شده است که جنبش‌ها در برابر اختلافات و کشمکش‌های داخلی آسیب‌پذیر هستند. این امر به افراد اجازه می‌دهد تا به ابتکاراتی در یک سطح محلی دست بزنند، در حالی که همچنان با یکدیگر کار می‌کنند و راهبردها و اندیشه‌ها را به اشتراک می‌گذارند. این ساختار که در سال 1962 توسط لوئیز بیم شیوع یافت، ساختاری است که توسط گروه‌های مختلف از «جبهه آزادی‌بخش زمین» گرفته تا جنبش تی پارتی به کار گرفته شده است.
سایت‌های شبکه‌های اجتماعی ساختار این گروه‌ها را تقلید می‌کنند و آنها را به ابزاری ایدئال برای برقراری ارتباط درمی‌آورند. خود صفحات به نوعی فرمانده مرکزی تبدیل می‌شوند: این صفحات یک محل ملاقات، جزوه دستورالعمل‌های عملیاتی، منبع اطلاعات و الهام و ابزار در دسترس هستند و ماهیتاً به نوعی رهبر سایبری تبدیل می‌شوند. ماشین زیراکس، جزوه‌نویسی را ساده‌تر کرد و تلفن‌ها به برقراری ارتباطات گسترده‌تر یاری رساندند، اما شبکه‌های اجتماعی، بر ماهیت سازمان‌ها تأثیر گذاشته‌اند.
سایت‌های شبکه‌های اجتماعی همچنین سطح بالاتری از شکوفایی و همکاری متقابل را بین جناح‌های مختلف تشویق می‌کنند. «چنانچه از نظر فیزیکی این جناح‌ها را در یک اتاق کنار هم قرار دهید»، آنها با یکدیگر درگیر خواهند شد. اما به شکل آنلاین، آنها می‌توانند به جای رد و بدل کردن مشت و لگد، برای هم رجزخوانی و دق دلی‌شان را خالی کنند و بپذیرند که اختلافاتشان را کنار بگذارند. در راه‌پیمایی‌های عمومی شما می‌توانید کل طیف دعوت شده برای پیوستن به یکدیگر را بیابید که حضوری قدرتمند را در دنیای واقعی به نمایش می‌گذارند. برایان مارکوس از «اتحادیه ضد افترا» توضیح می‌دهد که «در فضای آنلاین، تمایل بیشتری برای همکاری با یکدیگر وجود دارد».
شبکه‌های اجتماعی بهترین خدمت را به مدل‌های مقاومت بی‌رهبر که با سلسله مراتب مخالف هستند، می‌کنند. مثلاً «عهد نگه‌داران» که توسط مؤسس خود استوارت رودس هدایت می‌شود، بیشتر صفحه‌های فیس بوک خود را غیرفعال کرده است، چرا که رودس نمی‌تواند جلوی مردم را بگیرد تا مطالبی مثل فراخوان برای مقاومت مسلحانه را که با پیام و مأموریت او در تناقض است، به این صفحات ارسال نکنند. در فضای آنلاین، این گروه حیات دوباره‌ای یافته و از مؤسس و خود سازمان رسمی‌اش بزرگ‌تر شده است.
بیشتر مطالب ارسالی بی‌خطر هستند و لحنی آرام دارند ـ که مقالات خبری یا اعلامیه‌های برگزاری جلسات را به اشتراک می‌گذارند ـ اما برخی از آنها از خط قرمزها عبور می‌کنند و وارد قلمروی می‌شوند که به‌طور بالقوه غیرقانونی یا خطرناک است. یکی از اعضا که به‌طور مرتب مطالبی را به فیس بوک پست ارسال می‌کند و نام «سرباز وظیفه فعال رابرت هیس» را بر خود گذاشته است، در دیوارنویسی ARM می‌نویسد که «ARM مقاومت خواهد کرد و سوسیالیسم، فاشیسم، کمونیسم و تروریسم را، چه از نوع خارجی و چه داخلی آن، نابود خواهد کرد. من هیچ گاه از مبارزه با خائنین دست برنخواهم داشت. شما نمی‌خواهید به من کمک کنید؟»
یک عضو دیگر به نام جانی پرنیسکو نوشته است: «...من جنگی را علیه نظم نوین جهانی به راه خواهم انداخت و تا وقتی که کار را به انجام نرسانده‌ام و کشور ما Hlvd;h را به ما که مردم آن هستیم بازنگردانده‌ام، به آن ادامه خواهم داد.» کسی که تحت عنوان «حق انقلاب» مطلبی ارسال کرده است، این‌طور نوشته است که «پدران بنیان‌گذار می‌دانستند که ما روزی «جمهوری» خود را از دست خواهیم داد. آنها این را نیز می‌دانستند که ما برای اعاده آن خون خود را فدا خواهیم کرد و خون کثیف ستمگران و دیکتاتوران را بر زمین خواهیم ریخت!» و کمی پیش‌تر «اندک اندک دارم وجود کششی را در خود حس می‌کنم که اگر بخواهم روشن‌تر بگویم، احساس جاذبه‌ای شدید است! اطمینان دارم که این احساس به کلی نامربوط است، اما انگشتان ماشه چکان من نیز مدت‌هاست که به گرفتگی عضلانی دچار بوده اند! از بس که در برابر قانون شکنی مقاومت کرده‌ام به ستوه آمده ام. چه حیف که کسانی که ما آنها را به واشنگتن فرستاده‌ایم تا قانون را به اجرا بگذارند، چنین وقیحانه و مکرر آن را زیر پا می‌گذارند!!»
جرد بونیو که از فیس بوک برای جذب نیرو به گروه شبه نظامی خود در ایالت واشنگتن استفاده می‌کند، طرحی همراه با ذکر جزئیات را برای یک «خیزش توده‌ای» جهت محاصره مجالس ایالتی انتشار داده و مدعی می‌شود که معنای چنین کاری این است که نیروهای پلیس و مأموران فدرال به این ترتیب وادار می‌شوند که اولین گلوله را آنها شلیک کنند... و این امکان فراهم می‌آید تا سایر گروه‌های شبه نظامی نیروهایشان را به میدان آورند. به این ترتیب پیام جمع نیروها، به سراسر کشور ارسال خواهد شد».
بونیو دارای شبکه‌ای از متحدین در گروه‌هایی همچون «سه درصدی‌ها»، «عهد نگه داران» و«پسران آزادی» در سراسر کشور است که تقریباً فقط و فقط از طریق فیس بوک با آنها در ارتباط است. در طول مباحثات مربوط به اصلاحات مراقبت‌های بهداشتی، تعدادی مطلب ارسال شده بود که خواستار ترور اوباما شده بودند. سولومون فورل نوشته بود: «بی تردید ما یک گلوله توی سر باراک اوباما خالی خواهیم کرد!» جی مارتین با نام مستعار Thheee-Jay نیز یک رشته مطلب ارسال کرده بود، از جمله «شما باید باراک اوباما را ترور کنید.» و «اگر من در واشنگتن زندگی می‌کردم، خودم به این سیاه لعنتی شلیک می‌کردم». معروف‌تر از همه، مطلب دنیل نایت‌هایدن بود که در مطلب خود تهدید کرده بود: «کشتن را هم‌اکنون شروع کنید» و می‌نویسد که نیت خود را در یک اعتراض «روز مالیات» عملی می‌کند (برخی از این مطالب هنوز هم در تویتر قابل دسترسی است.) او تحت نام Citizen Quasar می‌نویسد:
7:59 عصر ـ نبرد از روی پله‌های مجلس ایالتی اوکلاهما شروع می‌شود. من خود اولین سنگ را پرتاب می‌کنم. بعد منتظر پلیس می‌مانم».
8:01 عصر ـ «کشتار را هم‌اکنون شروع کنید!» من دوست دارم اولین کسی باشم که کشته می‌شوم! من منتظر پلیس می‌مانم. آنها من را در خانه خودم خواهند کشت».
8:06 عصر ـ «بعد از اینکه مثل یک مرد واقعی روی پله‌های ساختمان مجلس کشته شدم، بقیه شما من را به خاطر خواهید آورد!»
8:17 عصر ـ «دیگر اصلاً برایم اهمیتی ندارد. پلیس‌ها را به سراغم بفرستید. من سرشان را از بدن جدا خواهم کرد و روی پله‌های ساختمان مجلس خواهم انداخت».
فیس بوک علیه هر گونه مطلبی که «نفرت‌انگیزانه، تهدیدآمیز یا پورنوگرافیک باشند، خشونت را ترویج کنند یا حاوی برهنگی یا گرافیک یا خشونت بی‌دلیل باشد... حقوق یک نفر دیگر را زیر پا بگذارد... یا برای «قلدری کردن»، ارعاب یا آزار هر کاربر دیگری مورد استفاده قرار بگیرد» سیاست‌هایی دارد. چنانچه کسی از این موازین تخطی کند، پست ارسالی او حذف می‌شود یا ممکن است او را از فیس بوک بیرون کنند. آن‌طور که سخنگوی فیس بوک، اندرو نویز توضیح می‌دهد، «هدف این سیاست‌ها ایجاد یک توازن ظریف بین دادن آزادی به مردم برای بیان خودشان» و حفظ یک فضای امن و مورد اعتماد است.
اما یک جست‌وجوی ساده در صفحات گروه‌های گوناگون و تک تک سایت‌ها، این نکته را روشن می‌کند که فیس بوک نمی‌تواند این سیاست‌ها را اعمال کند. برای مثال فقط بعد از هشدار CNET به آنها بود که فیس بوک صفحه «اوباما را بکشید» با صد و بیست و دو عضو را که به مدت یک ماه در دسترس عموم بود، غیر فعال کرد. در یکی از اهداف این صفحه می‌خوانیم که «ما قصد داریم اوباما را به قتل برسانیم. بقیه ما مسلح به تفنگ‌های تک تیراندازی، ساختمان مجلس را محاصره خواهیم کرد. به این ترتیب «آقای امید و تغییر» آخرین نطق خود را ایراد خواهد کرد.» به گفته نویز، در فیس بوک آن‌قدر مطالب ارسالی تروریستی وجود داشت که این سایت مجبور شد به اجبار، «به‌طور منظم» نسبت به حذف آنها مبادرت کند. در واقع آنها صفحه‌ای جداگانه را برای این نوع چیزها ایجاد کردند. زمانی که از نویز پرسیدیم، آیا آنها اطلاعاتی را به FBI یا DHS هم انتقال داده‌اند یا نه، او از اظهار نظر خودداری کرد.
روشن نیست که دولت فدرال از اطلاعاتی که درباره این گروه‌هاست و روی نمایشگر هر رایانه‌ای قابل مشاهده است، تا چه‌اندازه استفاده می‌کند. خوبی یا بدی چنین کاری بستگی به این دارد که چگونه به آن نگاه کنیم. این کار به ایجاد یک توازن ظریف بین آزادی بیان و حریم خصوصی نیاز دارد. عقل سلیم حکم می‌کند که دولت، فعالیت‌هایی را که از نظر فنی عمومی هستند و فقط با یک کلیک سریع با آنها ارتباط برقرار می کنند را زیر نظر داشته باشد.
درست همین الان فیس بوک به یک معدن طلای اطلاعات تبدیل شده است (که دست کم کسب و کارهای خصوصی با کمال مسرت از مزایای آن بهره‌مند می‌شوند.) این وب سایت اطلاعات کلیه کاربران را از طریق مستند کردن آنچه که مردم در این سایت تماشا کرده‌اند و وارد این سایت کرده‌اند، ثبت و ذخیره می‌کند، حتی اگر آنها را قطع یا حذف کنید. به نظر می‌رسد که این سایت یک منبع مشهود برای مأموران فدرال است. اما در ارتباط با کارهایی که آنها می‌توانند انجام دهند، محدودیت‌های قضایی و قانونی جدی وجود دارد. برای مثال هنوز مشخص نیست که آیا سایت‌های شبکه‌های اجتماعی از نظر قانونی دربردارنده اطلاعات عمومی هستند یا اطلاعات خصوصی، و آیا بهره‌برداری پلیس از اطلاعات این سایت‌ها کار عادلانه‌ای هست یا خیر.
یکی از سخنگویان وزارت امنیت داخلی به من گفت که ما به‌طور عام فیس بوک را زیر نظارت خود نداریم. او توضیح داد: «موارد خاصی وجود دارد که شما می‌توانید یا نمی‌توانید بر آنچه که یک شخص به فیس بوک یا ایمیل ارسال می‌کند نظارت کنید. باید نوعی گزاره جنایی وجود داشته باشد.» به این ترتیب پل برسون از FBI می‌پذیرد که این اداره در مواردی مشخص این سایت‌ها را زیرنظر می‌گیرد و توضیح می‌دهد: «مسائلی در ارتباط با متمم اول وجود دارد که ما از آنها باخبریم و باید به آنها احترام بگذاریم».
بیشتر سایت‌های شبکه‌های اجتماعی اجازه دسترسی اضطراری به اطلاعات خود را می‌دهند. مای اسپیس که اطلاعات فعلی کاربران را به شکل قابل شناسایی ذخیره می‌کند، تنها یک تضمین جست‌وجو را برای تمام پیام‌های خصوصی، بولتن‌ها یا فهرست دوستان را که حداقل صد و هشتاد و یک روز از تاریخ آنها گذشته است، الزامی می‌کند. تویتر فقط اطلاعات را در پاسخ به رویه‌های قانونی در اختیار مسئولین می‌گذارد و هیچ دستورالعملی در ارتباط با رویه‌های اجرای قانون ندارد. طبق اعلام وزارت دادگستری، فیس بوک در عرضه اطلاعات موجود در سایت‌های شبکه‌های اجتماعی که از طریق «بنیاد جبهه الکترونیک» به دست آمده است «معمولاً به درخواست‌های اضطراری آنها پاسخ می‌دهد».
ARS سایت‌ها را جست‌وجو می‌کند تا ببیند آیا شما دارای کسب و کار جنبی هستید که گزارش نکرده باشید یا نه، اما این سازمان خط‌مشی‌های روشن و سختگیرانه‌ای را وضع کرده است که بر اساس آنها فقط می‌تواند به سایت‌هایی مراجعه کند که ورود به آنها مستلزم گذرواژه نیستند. از سوی دیگر، DOG نیز در سایت‌ها گشت می‌زند، اما پاسخی به این پرسش نداده است که آیا این اداره اجازه دارد مطالب سایت‌ها را «فاش» و افراد جعلی و افراد دوست را مشخص کند یا خیر.
این گونه نیست که گروه‌های افراطی آن‌چنان معصوم باشند که فکر کنید احتمال زیر نظر گرفته شدن آنها وجود ندارد. مدیر ARM در فیس بوک نوشته است که او «از همه می‌خواهد نسبت به آنچه که شما با غریبه‌ها در میان می‌گذارید، هشیار و مراقب باشند. هم‌اکنون همه ما تحت قانون «پاترویت» زندگی می‌کنیم و باید منطبق با آن عمل کنیم. به یاد داشته باشید که اگر شما توی یکی از زندان‌های فدرال نشسته باشید، برای این جنبش هیچ فایده‌ای ندارید».
کلیفورد می‌گوید: «احتمالاً فیس بوک هم درست مثل هر جای دیگری زیر نظر است ـ احتمالاً بیشتر از بقیه ـ با این حال این امر نباید مانع از این شود که هر کسی از حقوق خود استفاده کند. چنانچه ما پنهان شویم و از حقوقمان استفاده نکنیم... ممکن است هیچ چیز گیرمان نیاید».
بخشی از هدف ارسال فراخوان‌ها برای انقلاب در فیس بوک، به این خاطر است که این سایت یک مکان بحث عمومی است و هر کسی ـ از جمله دولت فدرال ـ می‌تواند آن را ببیند.
اگر چه بیشتر محتوای ارسالی به این سایت‌ها می‌توانند تهدیدات و شعارهایی توخالی و بی‌پایه و اساس باشند ـ فراخوان به یک انقلاب، با عملاً اسلحه در دست گرفتن بسیار فرق دارد ـ اما این کلمات اثراتی نیز دارند. مثلاً بیل بایکوفسکی که تقریباً درباره هر چیزی، از بردن تی پارتی‌ها به کنگره گرفته تا بهسازی نژادی مطلبی ارسال می‌کند، از نظر او اصلاحات در مراقبت‌های بهداشتی را باید به حوزه جمع‌آوری اسلحه کشید و اشاره می‌کند که پیام‌های فیس بوک، به کسانی که برای رسیدن به قدرت تلاش می‌کنند نیز یاری می‌رسانند. بایکوفسکی می‌نویسد: «بیشتر سیاست مداران در حال کپی کردن اصطلاحات فعالین در فیس بوک و استفاده از عبارات «انقلاب»، «عقب ننشینید، فشنگ‌گذاری کنید»، «دوباره متولد شو Hlvd;h» و «Global WAR-ming» هستند. آنها به این عبارات توجه دارند».
زمانی که پاسخ سیاست مداران ما به این فراخوان‌ها برای یک قیام، بهره‌برداری از آنها برای برنده شدن در انتخابات است، وقت آن است که به جای تحقیقات پیرامون جرایم خشونت‌آمیز بالقوه، همگی ما به این مقوله توجه بیشتری کنیم.

پی نوشت ها :

1 ـ Justine Sharrock پژوهشگر و نویسنده

منبع:http://www.alternet.org/story/147054
منبع:ماهنامه سیاحت غرب شماره 84

 

 

شنبه 23/9/1392 - 22:36
آموزش و تحقيقات
امروز فیس بوك ، فردا جهان

 

امروز فیس بوك ، فردا جهان
امروز فیس بوك ، فردا جهان

 

نویسنده :رایان سینگل(1)




 

چكیده:
 

زیر پا گذاشتن روز افزون مقررات مربوط به حفظ حریم خصوصی كاربران در فضای نت از سوی سایت پرطرفدار فیس بوك ، چندی است كه بحث و جدل های بسیاری را در رسانه های امریكا به راه انداخته است . منتقدان فیس بوك اعتقاد دارند كه این سایت با كاستن از ضریب ایمنی پرایوسی (حریم خصوصی كاربران) خودو عمومی كردن اطلاعات شخصی كاربران ،هیچ هدفی را جز كسب سود بیشتر دنبال نمی كند و تداوم این مسیر می تواند حریم خصوصی كاربران اینترنت را در كلیت خود ، جداً به مخاطره بیندازد.
با وجود صفی گیج كننده از اعلام های مختلف در ماه جاری، این طور به نظر می رسد كه تقریباً به شكل اجتناب ناپذیر دست كم در آینده نزدیك ، وب به قلمرو فیس بوك تبدیل خواهد شد. چه بخواهید و چه نخواهید.
این اتفاق از جهات مختلف ، تحول بزرگی محسوب می شود ، چرا كه در برقراری تماس و دستیابی به آنچه كه می خوانید ، تماشا می كنید یا می شنوید را آسان تر می کند . اما این سوء ظن آزار دهنده نیز وجود دارد كه وقتی فیس بوك می گوید كه صرفاً در حال تغییر هنجارهای مربوط به حد و اندازه عمومی شدن زندگی مان است . عملاً در حال جعل كردن چنین شرایطی است نه دست یافتن به آن . و زمانی كه می گویم جعل كردن ، منظورم هر دو وجه معنای آن است.
فیس بوك با مانورهای ماهرانه ، قصد تبدیل خود به مركز اینترنت را دارد؛به مخزنی مركزی و ناشر آنچه كه كاربران دوست دارند در اینترنت انجام دهند.
شاخ و برگ های جدید فیس بوك احتمالاً به دنبال چیزی خواهند بود كه تا همین الآن نیز آن را به بزرگ ترین شبكه اجتماعی جهان . با اطلاعات كافی برای رقابت با گوگل تبدیل كرده است؛رقابت برای جذب میلیاردها دلار پول آگهی دهندگانی كه تشنه هزینه كردن دلارهای خود در آگهی هایی هستند كه می توانند مخاطبین خاصی را هدف قرار دهند . اهرم اصلی فیس بوك برای دست یافتن به تمام اطلاعات سرازیر شده به طرف آنها ، دكمه «I Like» است كه وب سایت ها می توانند با كمترین تلاش آن را در صفحات خود تعبیه كنند. زمانی كه كاربر روی این دكمه كلیك می كند ، به فیس بوك علامت می دهد تا نظر آنها را به جریان كاربرانی اضافه كنند كه طرفداری خود از «پلیر ان اف ال» ، این كمدی رمانتیك یا آن بلاگ را اعلام كرده اند. وب سایتهایی كه چند «متا دیتا» زیركانه را (كه عمدتاً برای فیس بوك بسیار خوب هستند)در صفحات خود تعبیه می كنند به فیس بوك اجازه می دهد مطلع شود كه یك كاربرچه چیزی را دوست دارد ، بنابراین فیس بوك می تواند با یك لینك بازگشت خورده به سایت اصلی ، به طور خودكار آن را به بخش مربوطه در پروفایل آن شخص اضافه كند.
سایت ها همچنین می توانند یك نوار ابزار مشترك را انتخاب كنند كه درحالی كه در سایت خودتان قرار دارید ،در زیر براوزر(browser) شما قرار می گیرد ، یا حتی یك نوار ابزار با پهنای بیشتر را انتخاب كنند كه نشان می دهد شما و دوستانتان در حال حاضر با دكمه «I Like» در حال كار در فیس بوك هستید.
این نوع تنظیمات به كاربران اجازه می دهد تا برای روز آمد كردن پروفایل های خود و انتشار فعالیت هایشان در سطح جهان به فیس بوك متصل شوند، (فعالیت هایی نظیر دوست یابی در یك گروه سیاسی یا مذهبی ، بخش اعظمی از پروفایل های فیس بوك را به خود اختصاص می دهد و به عنوان اطلاعاتی عمومی محسوب می شود، فارغ از اینكه تنظیمات پرایوسی خود را چگونه تنظیم كنید.)
همچنین كاربران متصل شده به فیس بوك ،هربار كه از صفحه ای دیدن می كنندكه دكمه «I Like» در آن وجود دارد . چه این دكمه را به كار بگیرند و چه نگیرند ، اطلاعاتی را درباره سیر و سفرهایشان به گوشه وكنار نت برای سرورهای فیس بوك ارسال می كنند. فیس بوك همچنین در نظر دارد پیش از دیدار كاربران از برخی سرویس ها ، اطلاعات آنها را برای این سرویس ها ارسال كند به این ترتیب ،زمانی كه آنها از آن سایت دیدن می كنند ، آن سایت «از قبل شخصی سازی شده است». این امر در عمل به این معناست كه اگر شما برای سایت موزیك «پاندورا» تازه وارد باشید ،این سایت بر اساس نوع موسیقی مورد علاقه تان كه در پروفایلتان به آن اشاره كرده اید ، یك ایستگاه شخصی سازی را برایتان حضور و آماده كرده است.
اگر چه این گونه ردگیری ها با شبكه های آگهی طرف ثالث رخ می دهند،اما آنها نام شما را نمی دانند یا هیچ اطلاعات دیگری در این باره ندارند كه شما جز این سایت ، به چه جاهای دیگری در نت مراجعه می كنید . فیس بوك اطلاعاتی بسیار بیشتر از راه انداختن كارهای شما در این سایت را از شما در اختیار دارد.شاید نزدیك ترین نمونه به آن ، web History خزنده گوگل باشد كه حركات شما را در تمام نقاط وب ردگیری می كند و هر URL كه دیدن می كنید را ثبت می كند، اما این سیستم فقط برای كسانی كار می كند كه نوار ابزار گوگل را نصب كرده اند و یا هنگام ایجاد یك اكانت گوگل ، علامت مقابل گزینه Web History را حذف نكرده اند . این سیستم به همراه تاریخچه جست و جوهای شما ، از سیستم ردگیری آگهی گوگل كه نام شما را نمی داند یا اطلاع ندارد كه دوستانتان چه كسانی هستند ، جداست . قطعاً این امر فیس بوك را در نوعی رقابت با گوگل ، خصوصاً AdSense قرار می دهد كه «پلت فورم» آگهی گوگل است كه ناشران برای قرار دادن آگهی در سایت هایشان از آن استفاده می كنند.
اما طرح این ادعا كه فیس بوك«برنده » وب شده است ، خنده دار است ، به خصوص با توجه به اینكه اعداد و ارقام گوگل در ماه جاری بالا رفته و در طول سه ماهه اول سال جاری ، بیشتر از شش میلیارد دلار درآمد داشته است . به علاوه بدنه اصلی درآمدهای آگهی های گوگل از طریق آگهی های «ضمنی» به دست می آید كه مبتنی بر محتوای یك صفحه وب یا یك جست و جو هستند. بسیار روشن است كه آگهی های هدف دار بهتر از آگهی های هدف دار بهتر از آگهی هایی نخواهند بود كه درصفحه جست وجوی گوگل قرار دارند ، حتی اگر فیس بوك نهایتاً به این نتیجه برسد كه می تواندیك موتور جست و جو را بسازد كه رتبه بندی های آن را از طریق اطلاعات جمع آوری شده از كاربران خود مرتب كند.
همان طور كه مایكل كالور از «وب مانكی» گزارش می دهد ، فیس بوك قسمت عمده این سیستم برخوردار از سهولت استفاده را در استاندارهای «اپن» ساخته است ، حتی با توجه به اینكه فیس بوك اطلاعات را به درون یك اجتماع بسته جذب می كند. اما این استانداردها تقریباً به طور انحصاری توسط فیس بوك مورد استفاده قرار می گیرد و تلاش هایی را كه توسط دیگران برای خلق ایجاد مگادیتای قابل فهم همگانی انجام شده را نادیده می گیرد.
به علاوه دكمه «I Like» انحصاراً فیس بوك را تغذیه می كند. اگر هویت اولیه شما در نت ، در LinkedIn یا Google یا My Space یا god forbid قرار داشته ، این دكمه هیچ فایده ای نخواهد داشت . فیس بوك نمی تواند ساختار خود را برای متكامل تر كردن نت به كار گیرد، بلكه این كار را فقط به خاطر پول انجام می دهد . شما می توانید از طریق تنظیمات پرایوسی كه محرمانه بودن آن همواره در حال افزایش است ،به برخی از این اهداف دست یابید ، هر چند كه از بیشتر شما برای جلوگیری از فشار بی پروای فیس بوك برای عمومی ساختن پروفایل های افراد ، كاری ساخته نیست . نهایتاً اینكه ، دست كم تا وقتی كه یك نفر با یك دكمه «I Like» همگانی پیدا نشود كه خواسته شما را مقدم بر خواسته های خود قرار دهد ، وب به شكل فزاینده به یك قلمرو فیس بوك تبدیل خواهد شد. پرسشی كه تا روزها به قوت خود باقی می ماند این است كه در عمل ، آیا شما در حال استفاده از فیس بوك برای حفظ ارتباط خود با دوستان و خانواده تان هستید ، یا این فیس بوك است كه در حال استفاده از شماست.

پی نوشت ها:
 

1.Rayan Singel ، روزنامه نگار
منبع :www.wierd.com
 

منبع:نشریه سیاحت غرب،شماره 82
شنبه 23/9/1392 - 22:36
آموزش و تحقيقات
امنیت در شبکه های اجتماعی

 

امنیت در شبکه های اجتماعی
امنیت در شبکه های اجتماعی

 





 
همانطور که همه روزه استفاده افراد از شبکه های اجتماعی از قبیل فیس بوک، تویتر و فرندفید بیشتر و بیشتر می شود، حفظ حریم خصوصی نیز اهمیت بیشتری پیدا می کند. عضویت در شبکه های اجتماعی همواره برای عده ی زیادی با نگرانی و اضطراب همراه بوده است و در مواردی نیز منجر به مشکلاتی هم شده است. کم نیستند افرادی که از برچسب خوردن عکس هایشان توسط دیگران و یا دیده شدن عکس های خصوصیشان توسط دوستان نه چندان صمیمی‌شان شاکی اند. در برخی جوامع این مشکل به اندازه ای زیاد شده که کلماتی مانند Facebook Fired به فرهنگ لغات هم راه یافته اند.
Urban Dictionary در توضیح این عبارت می نویسد: اخراج شدن از کار به دلیل استفاده بیش از حد از فیس بوک در ساعات کاری- آسیب دیدن و اخراج شدن به دلیل برخی چیزهایی که در فیس بوک نوشته اید!
در این درس به طور خلاصه به برخی خطرات بالقوه ی شبکه های اجتماعی و به خصوص فیس بوک می پردازیم و راه کارهایی برای کاهش این خطرات و همچنین حذف کامل اکانت در آنها ارائه خواهیم کرد.
نکته: مدتی است که تعدادی شبکه ی اجتماعی فارسی زبان از قبیل کلوب راه اندازی شده اند، که با استقبال خوبی هم از طرف کاربران ایرانی مواجه شده اند. اما در خصوص این سایت ها ذکر این نکته ضروری است که صاحبان آنها طبق قوانین ایران موظف اند که در صورت درخواست مقامات قضایی، تمامی اطلاعات کاربران را در اختیار مراجع مربوطه قرار دهند. این اطلاعات شامل تمامی عکس ها، نوشته ها و حتی مشخصات تماس و آی پی فرد می شود.

مواظب باشید که چه چیزی را به اشتراک می گذارید
 

همیشه در زندگی آنلاین تان همانند زندگی واقعی حد و مرزی برای ارتباطات تان قائل شوید. قبل از آنکه متنی را توییت کنید یا چیزی را در فیس بوک منتشر کنید، کمی تامل کنید و ببینید آیا کسی از دیدن آن آزرده نخواهد شد و یا اینکه در آینده برایتان مشکلی ایجاد نمی کند؟ اگر رئیس تان آن را ببیند چه اتفاقی خواهد افتاد؟ اگر گروه تایید صلاحیت شما در شغل جدیدتان به آن سر بزنند چطور، عکس های میهمانی یا اردو دوستانه سال گذشته برایتان مشکل ساز نمی شوند؟ مطالبی که در خصوص همکاران، مسئولین و محیط کارتان می نویسید، دردسری ایجاد نمی کنند؟
به عنوان یک اصل، همیشه چیزی را منتشر کنید که کسی در آینده نتواند آن را دست مایه ی سوءاستفاده از شما قرار دهد.

دوستان و دوستانِ دوستان تان را بشناسید و به خاطر داشته باشید
 

حواس تان باشد که لیست دوستان تان شامل چه کسانی است. حتی مراقب دوستانِ دوستان تان باشید، ممکن است آنها هم برایتان مشکل ساز شوند. ممکن است شما تنها به دوستان تان اجازه ی دیدن پست ها و عکس های فیس بوک تان را داده باشید، اما وقتی که دوستی برای شما کامنت می گذارد و یا مطلب‌تان را لایک می زند، آنگاه دوستان او هم قادر به دیدن مطلب شما هستند. شما از رئیس تان شاکی هستید و به تمسخر وی در فیس بوک می پردازید. هیچ کدام از روسا و مسئولین در لیست دوستان تان نیستند و آن را نمی بینند. همکارتان هم که در لیست دوستان تان است آن را لایک می زند، از شانس بد شما، جناب رئیس در لیست دوستان دوست لایک زن است و از طریق همین لایک، مطلب شما را می بیند. حالا وقت آن است که خر بیاورید و باقالی بار کنید!
شما یکی از ایرادات و یا مسائل مهم محل کارتان را توییت می کنید. مطمئن هستید که جناب رئیس نمی تواند توییت شما را ببیند، اما از شانس بد یکی از دوستان آن را دوباره توییت (retweet) می کند. حالا آقای رئیس آن را می بیند و شما را مورد نوازش قرار می دهد.
همیشه این اصل را رعایت کنید تا دچار مشکل نشوید: هیچگاه چیزی را که از انتشار آن در زندگی واقعی تان احساس امنیت و راحتی نمی کنید، در فضای مجازی منتشر نکنید، زیرا سرانجام کسانی که نباید، آن را خواهند دید.

حریم شخصی خود را مشخص کنید
 

در همه ی شبکه های اجتماعی این امکان را دارید که دسترسی افراد مختلف را به مشخصات فردی و محتوایی که منتشر می کنید، مشخص نمایید. در فیس بوک این امکان را دارید که بخش های مختلف اکانت تان را برای دوستان، دوستانٍ دوستان، شبکه و همه افراد قابل دیدن کنید.
این موارد شامل برخی تنظیمات مهم بخش حریم خصوصی فیس بوک هستند:
دوستان تان را گروه بندی کنید: فیس بوک این قابلیت را دارد که دوستان تان را براساس سطح روابط و صلاح دید خود در گروه های مجزا دسته بندی کنید. به طور معمول گروه ها در سه قالب دوستان، خانواده و کاری تقسیم بندی می شوند. در حالت دسته بندی، راحت تر می توان حریم خصوصی گروه ها را کنترل کرد.
برای ایجاد لیست دوستان می توانید به صفحه ی Friends در فیس بوک مراجعه کنید. در این صفحه در برابر نام هر یک از دوستان تان گزینه ای با نام Add to List می بینید که با کلیک روی آن می توانید شخص مورد نظر را در یکی از لیست ها قرار دهید.
اطلاعات خود را از نتایج جستجوی فیس بوک حذف کنید: با دنبال کردن مسیر زیر می توانید سطح دسترسی به اطلاعات تان از طریق بخش جستجوی فیس بوک را تنظیم کنید:
Facebook > Setting > Privacy Setting > Search > Search Visibility > Only Friends > Save Changes
البته فیس بوک به صورت پیش فرض تمامی اطلاعات شما را برای افراد موجود در شبکه ای (Network) که عضو آن هستید قابل جستجو می سازد. با استفاده از منوی باز شونده، مقابل گزینه ی Search Visibility می توانید با انتخاب گزینه ی Customize، حلقه این جستجو را تنگ تر کنید.
مشخصات خود را از گوگل حذف کنید: برای عده ای از کاربران که می خواهند توسط نتایج جستجو در دسترس باشند و از آن استفاده ی تبلیغاتی کنند، این امکان بسیار ارزشمند است. اگر شما جزو این دسته از افراد نیستید، می توانید با مراجعه به صفحه ی Search Privacy و برداشتن تیک کنار گزینه Create a public search listing for me and submit it for search engine indexing مانع نمایش مشخصات تان در موتورهای جستجو شوید.
Facebook > Settings > Privacy Setting > Search > Create a public search listing for me and submit it for search engine indexing
از برچسب خوردن نام تان در عکس های نامناسب جلوگیری کنید: در فیس بوک می توان بر روی هر عکسی نام افراد مختلف را برچسب زد. زمانی که نام شما بر روی یک عکس چسبانده می شود، این عکس برای همه نمایش داده می شود. اینکه هر روز وقت زیادی را صرف حذف برچسب عکس ها کنیم، اصلا عاقلانه نیست.
برای رهایی از این مشکل باید در صفحه ی Profile privacy page وارد بخش Photos tagged of you شوید و با انتخاب گزینه ی customize، نحوه ی نمایش عکس های برچسب خورده را تعریف کنید. در اینجا با صفحه ای روبرو می شوید که در آن از شما می خواهد تا مشخص کنید که عکس های برچسب خورده اول به چه کسانی و در چه گروهی نمایش داده شوند. پیشنهاد ما انتخاب گزینه های only me در قسمت بالا و گزینه None of my Networks در قسمت پایین است.
Facebook > Settings > Privacy Setting > profile > photo tagged of you > Customize
Friends > Only Me
Networks > None of My Networks
از آلبوم هایتان محافظت کنید: شما می توانید با مراجعه به صفحه ی Album Privacy به صورت دلخواه سطح دسترسی ویژه ی هر آلبوم را تعیین کنید. با استفاده از این قابلیت، تنها افرادی عکس های شما را خواهند دید که شما به آنها این اجازه را داده باشید. برای حفظ حریم خصوصی، استفاده از این امکان فیس بوک اکیدا توصیه می شود.
Facebook > settings > Privacy Setting > Profile > Edit Photo Album Privacy Settings
اطلاعات تماس خود را خصوصی کنید: با مراجعه به Contact information از طریق کلید Info در قسمت پروفایل، می توانید برای هر بخش از اطلاعات خود دسترسی مشخصی را تعریف کنید. پس از انتخاب گزینه ی Edit روبروی عبارت Contact information، صفحه ای باز می شود که براساس گروه های از پیش تعریف شده دوستان، اجازه ی دسترسی به اطلاعات را برای هر کدام به تفکیک تعریف می کنید. البته برای این کار باید بر روی آیکن قفل روبروی هر کادر کلیک کنید و تنظیمات ویژه آن کادر را انجام دهید.
Facebook > Profile > Info > Contact Information > Edit > push Lock > who can see this

دسترسی افراد را به اکانت فیس بوک تان قطع کنید
 

هنگامی که فردی بدون اجازه و غیرقانونی به حساب کاربری تان وارد شود، می توانید ارتباط وی را قطع کنید. برای این منظور، بر روی گزینه ی Account در بالای صفحه ی پروفایل در سمت راست، کلیک کرده و از پنجره ای که باز می شود گزینه ی Account Settings را انتخاب کنید. اطلاعات مربوط به فعالیت های حسابتان را در گزینه ی Account Security خواهید یافت. اگر فرد دیگری هم log in شده باشد، همین اطلاعات در مورد او نوشته می شود و می توانید او را به عنوان ناشناس معرفی و ارتباطش را قطع کنید.
حتی ممکن است که کسی به حساب تان نفوذ نکرده باشد، بلکه روی کامپیوتر دانشکده، کتابخانه و یا کافی نت محله تان وارد حساب فیس بوک تان شده باشید، اما فراموش کرده باشید از آن خارج شوید. اینجا هم این کار حسابی به دردتان می خورد تا بعد از رفتن شما نفر بعدی نتواند از حساب تان استفاده کند.

سرقت اطلاعات شخصی، فیشینگ و اخاذی
 

ماهیت و طبیعت شبکه های اجتماعی، اجتماعی شدن و مراوده است. به این معنی که کاربران سپر زندگی روزمره را زمین می گذارند و بدون هیچ ملاحظه ای به گسترش ارتباطات شان می پردازند. با دوستان قدیمی شان تماس می گیرند و اطلاعات شخصی و عکس های خود را به اشتراک می گذارند.
خب نوبت بچه های بد است که علاقه ی فراوانی به مهندسی اجتماعی دارند. با حملات فیشینگ بسیار ساده، شما را شکار می کنند و به سوء استفاده می پردازند. به راحتی ماهیگیری درون یک آکواریوم!
حال نوبت استفاده از اکانت ها و اطلاعات شخصی سرقت شده است. احتمالا بسیاری از شما با پروژه ی کلاهبرداری سرمایه دار نیجریه ای آشنا هستید و دیگر با این شیوه کلک نخواهید خورد، ولی اگر یکی از دوستان قدیمی تان ایمیل بزند و یا در فیس بوک پیغام بدهد که در مسافرت است و کیفش را دزد برده و ماشین اش هم تصادف کرده، حالا برای برگشت نیاز به پول دارد، بعد از شما بخواهد که این پول را به حساب مسئول هتلی که در آن اقامت دارد بریزید، چه می کنید؟ به نظر کاملا واقعی می آید. دوستی از شما تقاضای پول کرده که برایتان بسیار عزیز است. به مشکل بدی هم برخورده است، پس شما وظیفه دارید که به او کمک کنید.
اما چند لحظه صبر کنید، اگر دوست تان اینقدر با شما صمیمی است که درخواست کمک و پول کند، چرا به شما تلفن نزده است؟ یعنی راهی سریع تر از فیس بوک و ایمیل برای درخواست کمک ندارد؟ گیرم شماره تان را گم کرده باشد، شما که می توانید به او زنگ بزنید و قبل از هرگونه واریزی، تلفنی تایید این درخواست را بگیرید!
چگونه ممکن است که درخواست یک دوست تقلبی از کار درآید؟ خب، یک هکر زرنگ اکانت فیس بوک یا توییتر دوست تان را سرقت کرده و از آن طریق، ایمیل او را هم به دست آورده است. دوست شما هم که با اعتماد به نفس کامل، رمز عبور یکسانی را برای همه حساب های اینترنتی اش انتخاب کرده است. پس شما درخواست کمکی را دریافت می کنید که شماره حساب اعلام شده در آن هم متعلق به هکر مهربان داستان ما است.

آنچه در پشت آدرس های کوتاه پنهان است
 

در بقیه درس های این مجموعه آموزشی به طور مفصل به آدرس های کوتاه شده و سایت های کوتاه کننده آدرس خواهیم پرداخت، فقط حواس تان باشد که به دلیل محدودیت ۱۴۰ کاراکتری توییتر، با اینگونه آدرس ها زیاد برخورد خواهید داشت. استفاده از آنها در پست های فیس بوک و فرندفید هم زیاد شده است. پس مراقب آدرس های خطرناکی که ممکن است در آنها پنهان شده باشند و شما را ناخواسته به آدرس های خطرناکی منتقل کنند، باشید.

پاک کردن حساب کاربری در سایت ها و شبکه های اجتماعی
 

همه ی ما عضو تعداد زیادی از سایت ها و سرویس های آنلاین و شبکه های اجتماعی هستیم و گاهی همه ی اینها کمی طاقت فرسا و دردسرساز می شوند. گاهی اوقات، چه برای ساده کردن زندگی مان، یا چون از سایت یا سرویس خاصی خسته شده ایم، لازم است که عضویت مان در برخی سایت ها را حذف کنیم.
چیزی که اغلب موقع ثبت نام در این گونه سایت ها توجهی به آن نداریم، این است که چقدر پاک کردن دائمی حساب کاربری مان مشکل است. برخی از آنها نیازمند یک پروسه پیچیده و چندگانه هستند که ممکن است چند روز (یا هفته) طول بکشد.

فیس بوک
 

اگر فقط می خواهید حساب تان را برای مدتی مسدود کنید و امکان این را داشته باشید که بعدا دوباره از آن استفاده کنید، می توانید حسابتان را غیرفعال کنید. این کار ساده است: فقط به قسمت Account Settings بروید و بر روی لینک «deactivate account» کلیک کنید. با این کار فورا حسابتان برای دیگر افراد در فیس بوک نامرئی می شود. اگر هم روزی تصمیم گرفتید که دوباره حسابتان را فعال کنید، به همین سادگی کار انجام می شود و تنها کافیست که بر روی «activate account» کلیک کنید.
اگر دنبال چیزی می گردید که کمی دائمی تر باشد، لازم است درخواستی برای فیس بوک ارسال کنید. اگرچه نکته نیرنگ آمیز این است که آنها بلافاصله حساب شما را پاک نمی کنند. اگر در طول زمانی که قرار است حذف دائم حساب تان صورت بگیرد شما وارد فیس بوک شوید، یا هر ارتباطی با فیس بوک برقرار کنید، درخواست حذف تان لغو می شود. برای درخواست حذف شدن حساب تان می توانید از این فرم استفاده کنید. به خاطر داشته باشید که بعد از آن دیگر وارد حساب کاربری تان نشوید. گزارش های غیر رسمی می گویند این کار ۱۴ روز وقت می برد. برای اینکه مطمئن شوید، ممکن است یک ماه یا بیشتر لازم باشد صبر کنید و بعد تلاش کنید که وارد حساب کاربری تان شوید، تا مطمئن شوید که پاک شده است.

توییتر
 

پاک کردن حساب کاربری در توییتر در مقایسه با فیس بوک نسبتا آسان تر است. تمام کاری که باید بکنید، این است که وارد Account Settings بشوید و بر روی گزینه ی «Deactivate my account» در آخر صفحه کلیک کنید. این غیر فعال سازی دائمی است. اگرچه ممکن است یک ماه طول بکشد تا حساب و اطلاعات شما بطور کامل از سیستم توییتر حذف شود.

یک هشدار:

اگر احتمال می دهید که در آینده می خواهید از آدرس ایمیل یا شناسه ی کاربری یا شماره تلفن تان در اکانت دیگری در توییتر استفاده کنید، حتما قبل از غیرفعال سازی حساب تان آنها را عوض کنید. هر چند مشخص نشده که این موارد بطور دائمی یا موقت از سوی توییتر بلوکه می شوند، اما بازهم بهتر است آنها را عوض کنید.

فرند فید
 

اگر قصد پاک کردن حساب فرندفید خود را دارید، کافی است به لینک  زیر سر بزنید. سپس دو بار رمز عبور و یک بار کلمه ی delete را در فیلدهای مربوطه وارد و بر روی دکمه‌ ی Permanently delete my account کلیک کنید تا عملیات پاک کردن پایان پذیرد.
http://friendfeed.com/account/delete
دقت کنید که پس از انجام مراحل فوق کلیه ی اطلاعات شما از سایت فرندفید پاک می شود. این اطلاعات شامل تمامی اتصالات و همچنین فعالیت های شما اعم از لایک ها و کامنت هایی هم که در سایت اعمال کرده اید، می شود.
منبع:کتاب امنیت در 20 دقیقه
شنبه 23/9/1392 - 22:36
آموزش و تحقيقات
نگاهی به وضعیت شبكه های اجتماعی در دنیای اینترنت

 

نگاهی به وضعیت شبكه های اجتماعی در دنیای اینترنت
نگاهی به وضعیت شبكه های اجتماعی در دنیای اینترنت

 






 
موسسه تحقیقاتی «نیلسون»در گزارش سالانه خود آخرین وضعیت سایت های شبكه اجتماعی در دنیای اینترنت را بررسی كرده است. در این گزارش استفاده كاربران از اینترنت در كشورهای ایالات متحده امریكا، برزیل، انگلستان، فرانسه، آلمان، ایتالیا، اسپانیا، سوئیس و استرالیا مورد توجه قرار گرفته. آنچه در ادامه می آید نگاهی است به این گزارش سالانه كه متن كامل آن از طریق نشانی زیر قابل دسترس است:
http://blog.nielsen.com/niesen-wire/wp-content/uploads/2009/03 /nielsen_globalfaces_mar09.pdf
شبكه های اجتماعی، پدیده وب سال 2008، از نظر استقبال كاربران اینترنتی بودند. دو سوم ازجمعیت كاربران اینترنت در كشورهای مورد بررسی، بازدید كننده شبكه های اجتماعی یا وبلاگ هستند. در این گزارش در برخی بخش ها سایت های شبكه اجتماعی و وبلاگ ها به دلیل مشابهت در كنار هم قرار گرفته اند و با عنوان Member Communties از آنان یاد شده است. استفاده از سایت های شبكه اجتماعی و وبلاگ ها در اینترنت رشد داشته و به چهارمین مورد استفاده كاربران تبدیل شده است.
در بین شبكه های اجتماعی محبوب ازقبیل مای اسپیس، اوركات، فیس بوك و ببو رشد استفاده از فیس بوك بیشتر از سایر رقبا بوده است. استفاده از این سایت های شبكه اجتماعی در كشورهای مختلف با تركیب متفاوتی همراه بوده است. در حدود نیمی از كشورهای مورد بررسی فیس بوك صدر نشین جدول شبكه های اجتماعی بوده و در برخی دیگر سایر رقبا هنوز از فیس بوك جلوتر هستند. رشد استفاده از «اینترنت همراه» كه در گسترش كاربران شبكه های اجتماعی نقش داشته و تحولات بازار تبلیغات آنلاین در این نوع سایت ها هم از دیگر موضوعاتی است كه در این گزارش به آنها پرداخته شده است.

وبلاگ ها و شبكه های اجتماعی؛ چهارمین فعالیت محبوب اینترنتی
 

وبلاگ ها و شبكه های اجتماعی در فاصله سال 2007 تا 2008 با رشد پنج درصدی از رتبه پنجم محبوب ترین بخش های اینترنت به رتبه چهارم رسیده اند. جست و جوی اینترنتی همچنان با حدود 86 درصد استفاده كاربران، محبوب ترین فعالیت اینترنتی است. بعد از جستجو، اجتماعات و پورتال های عمومی با 85 درصد و استفاده از نرم افزارها با 73 درصد، دومین و سومین بخش محبوب كاربران در اینترنت هستند. استفاده از ایمیل هم كه سال 2007 چهارمین فعالیت محبوب اینترنتی بود با یك پله سقوط به رده پنجم رفته تا با 65 درصد استفاده بعد از شبكه های اجتماعی قرار بگیرد. استفاده از همه این بخش های پنج گانه اصلی سیر صعودی داشته، ولی رشد استفاده از وبلاگ ها و شبكه های اجتماعی قابل توجه و بیشتر از سایر فعالیتها بوده است.

آلمان، بیشترین رشد استفاده از شبكه های اجتماعی و وبلاگ ها
 

استفاده از شبكه های اجتماعی و وبلاگ ها در كشورهای مورد بررسی با رشدی حدود پنج درصدی از 61 درصد به 67 درصد رسیده است. اما میزان این رشد در كشورهای مختلف متفاوت است. آلمان با 12 درصد، انگلستان با 10 درصد و ایتالیا و اسپانیا با همین حدود بیشترین رشد استفاده از این سایت ها را داشته اند. در میان كشورهای بررسی شده، كاربران برزیل همچنان صدر نشین استفاده از شبكه های اجتماعی و وبلاگ ها هستند و بیش از 80 درصدشان از شبكه های اجتماعی و وبلاگ ها استفاده می كنند. بعد از برزیل به ترتیب اسپانیا، ایتالیا، ژاپن، انگلستان، ایالات متحده امریكا، فرانسه و استرالیا بیشترین كاربران را دارند و آلمان و سوئد با 51 درصد در انتهای جدول قرار گرفته اند.

رشد 566 درصدی فیس بوك در زمان صرف وقت در اینترنت
 

زمانی كه كاربران در اینترنت به شبكه های اجتماعی و وبلاگ ها اختصاص می دهند در فاصله یك سال رشد 63 درصدی داشته و به 45 میلیارد دقیقه رسیده است. این در حالی است كه زمانی كه به كل اینترنت اختصاص داده شده است رشد 18 درصدی داشته و از این روی رشد شبكه های اجتماعی سه برابر كل اینترنت بوده است.
در بین شبكه های اجتماعی اما استفاده از فیس بوك صعود خیره كننده ای داشته و زمان استفاده از آن 566 درصد رشد داشته است. زمان استفاده از فیس بوك در حوزه مورد مطالعه حدود شش برابر شده و از سه میلیارد دقیقه به 20 میلیارد دقیقه رسیده است.

سهم شبكه های اجتماعی و وبلاگ ها از كل اینترنت
 

به خاطر رشد قابل توجه استفاده از شبكه های اجتماعی، این سایت ها سهم قابل توجهی از كل زمان صرف شده در اینترنت را به دست آورده اند. در حالی كه این سهم در سال 2007 حدود شش درصد بوده، در سال 2008 به حدود نه درصد رسیده و رشد 38 درصدی داشته است. در بین كشورهای بررسی شده سوئیس با 207 درصد و آلمان با 140 درصد بیشترین رشد در زمان صرف شده برای استفاده از شبكه های اجتماعی را داشته اند. برزیل با تغییر منفی شش درصد نسبت به سال قبل تر روندی معكوس را طی كرده ولی همچنان با 23 درصد صدر نشین جدول زمان صرف شده به وسیله كاربران برای سایت های شبكه اجتماعی است.

بیشترین كاربران فیس بوك؛ 35 تا 49 ساله ها
 

تركیب سنی استفاده كنندگان ازفیس بوك در سال های اخیر به میزان قابل توجهی تغییر كرده است. در حالی كه فیس بوك در ابتدا در محیطی دانشگاهی و برای استفاده دانشجویان راه اندازی شد و كاربران اولیه آن اكثرا جوان بودند، به تدریج مخاطبان آن گسترده تر شد و تعداد كاربران مسن تر در این شبكه اجتماعی افزایش پیدا كرد.
در حال حاضر 35 تا 49 ساله ها با جمعیت حدود 24 میلیون نفر بیشترین كاربران فیس بوك را تشكیل می دهند. بعد از آن 18 تا 34 ساله ها قرار دارند و حدود 23 میلیون نفر از اعضای فیس بوك هستند. 50 تا 64 ساله ها هم با حدود 14 میلیون سومین گروه سنی محسوب می شوند.
در حالی كه تعداد كاربران 50 سال به بالای فیس بوك حدود 17 میلیون نفر است، كاربران زیر 18 سال این شبكه اجتماعی تنها حدود هفت میلیون نفر هستند كه این نشان دهنده تركیب جمعیتی نسبتا مسن این شبكه اجتماعی است.

افزایش ورود كاربران مسن به شبكه های اجتماعی
 

تغییر در تركیب جمعیتی نه فقط در فیس بوك، بلكه در كل فضای شبكه های اجتماعی و وبلاگ ها اتفاق افتاده است. این تغییر تركیب جمعیتی از طریق مقایسه میزان رشد كاربران هر گروه سنی به خوبی قابل مشاهده است. این سایت ها در فاصله سال 2007 تا 2008 شاهد كاهش رشد استفاده كاربران زیر 35 سال و افزایش استفاده كاربران بالای 35 سال بوده اند.
میزان استفاده از كاربران زیر 18 سال سیر نزولی داشته و 9 درصد افت كرده است، همینطور استفاده كاربران 18 تا 35 سال هم با یك درصد كاهش همراه بوده است. این در حالی است كه كاربران 35 تا 49 سال با دو درصد، 50 تا 65 سال با چهار درصد و كاربران بالای 65 سال به هفت درصد رشد سیر صعودی داشته اند. شناخت این تغییرات در تركیب جمعیتی شبكه های اجتماعی و وبلاگ ها، به بازاریابان و آگهی دهندگان اینترنتی برای پیدا كردن بهتر مخاطب هدف كمك كرده است.

فیس بوك اول در تعداد كاربر، ولی نه جذب آگهی
 

هر چند استفاده از فیس بوك در یكی- دو سال اخیر رشد خیره كننده ای داشته و این سایت توانسته به صدر جدول شبكه های اجتماعی از نظر تعداد كاربر برسد ولی در زمینه جذب آگهی و كسب درآمد به همین میزان موفق نبوده است.
مقایسه سه شبكه اجتماعی فیس بوك، مای اسپیس و ببو در زمینه های مختلف وضعیت آنها را در زمینه موفقیت در تبلیغات نشان می دهد. میانگین تعداد بازدید در ماه در سایت فیس بوك به تنهایی به اندازه مجموع بازدید از سایت های مای اسپیس و ببو است. اما از نظر میزان تعداد آگهی دهندگان و كمپین های تبلیغاتی به ترتیب مای اسپیس، ببو و فیس بوك رتبه های اول تا سوم را دارند.
بدین ترتیب مشاهده می شود كه فیس بوك علی رغم موقعیت بالقوه بهتر برای جذب آگهی و كسب درآمد در این زمینه رقابت را به دو رقیب دیگرش باخته است. در حالی كه درآمد فیس بوك در این زمینه در سال 2008 حدود 300 میلیون دلار تخمین زده می شود، در آمد مای اسپیس را حدود یك میلیارد دلار تخمین می زنند كه بالغ بر سه برابر درآمد فیس بوك است.
تمركز مای اسپیس بر روی مخاطبان جوان و نوجوان در این زمینه تاثیر گذار بوده است چرا كه این مخاطبان بازار مناسب تری برای تبلیغ و فروش محصولات سرگرم كننده در حوزه هایی از قبیل موسیقی فراهم می كنند. در واقع مای اسپیس و ببو با تمركز بر محتوای سرگرم كننده توانسته اند به سمت كسب در آمد بیشتر قدم بردارند و از دیگر رقیب شان یعنی فیس بوك جلو بزنند.

فیس بوك به جای مای اسپیس در صدر جدول
 

رشد 168 درصدی فیس بوك در فاصله سال 2007 تا 2008 در زمینه تعداد بازدید كننده باعث شد این شبكه اجتماعی با پشت سر گذاشتن مای اسپیس به صدر نشین جدول شبكه های اجتماعی تبدیل شود. در همین زمان مای اسپیس سیر نزولی را طی كرده و تعداد بازدید كنندگانش كاهش سه درصدی داشته است.
در بین سایر شبكه های اجتماعی لینكدین هم با 137 درصد افزایش، رشد تعداد بازدید كننده قابل توجهی داشته و در بین سایت های شبكه اجتماعی به جایگاه مناسبی دست پیدا كرده است.

فیس بوك در نیمی از كشورها اول است
 

از بین كشورهای بررسی شده فیس بوك در استرالیا، اسپانیا، سوئیس، فرانسه، انگلستان و ایتالیا محبوب ترین شبكه اجتماعی است. در بین این شش كشور در سه كشور، یك شبكه اجتماعی محلی در بین سه سایت اول حضور دارد. در استرالیا به ترتیب فیس بوك، مای اسپیس و ببو؛ در سوئیس به ترتیب فیس بوك، نت لاگ و مای اسپیس و در ایتالیا به ترتیب فیس بوك، مای اسپیس و نت لاگ شبكه های اجتماعی اول و سوم هستند.
در اسپانیا در حالی كه فیس بوك اول و مای اسپیس سوم است، شبكه های اجتماعی توئنتی كه یك سایت محلی اسپانیولی زبان است در رده دوم قرار گرفته. در فرانسه هم فیس بوك در رتبه اول و مای اسپیس در رده سوم قرار دارد ولی رتبه دوم در اختیار یك شبكه اجتماعی محلی فرانسوی زبان است.

فیس بوك در نیمی از كشورها اول نیست
 

اما گروه دوم كشورهای مورد بررسی كه در آنها فیس بوك محبوب ترین شبكه اجتماعی نیست همراهی كمتری با جریان جهانی استفاده از شبكه های اجتماعی داشته اند و استفاده از شبكه های اجتماعی محلی در آنها پر رنگ تر است. در چین و ژاپن هر سه شبكه اجتماعی اول از نظر محبوبیت، محلی هستند و اثری از شبكه های اجتماعی امریكایی و انگلیسی زبان دیده نمی شود.
در آلمان هم دو شبكه اجتماعی اول و دوم محلی هستند و مای اسپیس در رده سوم قرار دارد. در برزیل اگر چه هیچ كدام از سه شبكه اجتماعی اول محلی نیستند و انگلیسی زبان هستند ولی كاربران این كشور همنوایی كمی با كاربران جهانی داشته اند. اوركات، سومیكو و مای اسپیس سه شبكه اجتماعی اول در برزیل محسوب می شوند. فیس بوک که در اغلب کشورهای دنیا از جمله شبکه های اجتماعی محبوب به حساب می آید در این كشور جایگاهی ندارد و تنها حدود دو درصد كاربران آنلاین برزیلی مشاهده كننده فیس بوك هستند. اوركات كه از زمان راه اندازی محبوب ترین شبكه اجتماعی در برزیل بود هنوز توانسته جایگاه خود را در این كشور حفظ كند. اوركات در برزیل محبوب ترین شبكه اجتماعی و سومین سایت محبوب است.

رشد استفاده از فیس بوك در همه كشورها
 

فیس بوك اگر چه در همه كشورها محبوب ترین شبكه اجتماعی نیست ولی در فاصله سال 2007 تا 2008 استفاده از آن در همه كشورهای مورد مطالعه رشد داشته است. میانگین این رشد در كشورهای مورد بررسی 30 درصد بوده است. انگلستان با 47 درصد، ایتالیا با 44 درصد، استرلیا با 38 درصد، ایالات متحده امریكا با 33 درصد، فرانسه 29 درصد، اسپانیا با 28 درصد و سوئیس با 27 درصد بیشترین رشد را داشته اند.
استفاده از فیس بوك در سه كشور آلمان، برزیل و ژاپن هم رشد داشته هر چند این رشد قابل توجه نبوده است. شش درصد در آلمان، دو درصد در برزیل و نیم درصد در ژاپن میزان رشد فیس بوک در فاصله سال 2007 تا 2008 بوده است. همانطور که اشاره شد آلمان و ژاپن از جمله كشورهایی هستند كه در آن كاربران به شبكه های اجتماعی محلی توجه بیشتری دارند و در برزیل هم كاربران هنوز استفاده از اوركارت را به فیس بوك ترجیح می دهند.

موسیقی؛ تفاوت اصلی استفاده از فیس بوك و مای اسپیس
 

تفاوت استفاده از شبكه های اجتماعی به خصوص فیس بوك و مای اسپیس دو رقیب اصلی بر اساس جنسیت، رده سنی و كاربران كشورهای مختلف مورد بررسی قرار گرفت. كاربران، شبكه های اجتماعی مختلف را برای اهداف خاصی به كار می گیرند و از این منظر هم می توان به تفاوت های بین این سایت ها پی برد. برخی از شبكه های اجتماعی در حوزه محدودی به شكل تخصصی فعالیت می كنند و از این نظر كاركردشان مشخص است ولی به كار گیری شبكه های اجتماعی عمومی هم متفاوت است.
استفاده از فیس بوك و مای اسپیس در هفت زمینه مختلف بررسی شده و بیشترین تفاوت این شبكه های اجتماعی در استفاده از موسیقی بوده كه در مای اسپیس حدود سه برابر فیس بوك است. این تفاوت را می توان به تفاوت تركیب سنی كاربران این دو سایت مرتبط دانست كه به آن اشاره شد.

چین؛ فرهنگ متفاوت، شبكه های اجتماعی متفاوت
 

مطالعه لیست شبكه های اجتماعی محبوب در چین نشان می دهد كه رفتار كاربران این كشور به هیچ وجه با رفتار كاربران جهانی همنوایی ندارد. شبكه های جهانی مورد اقبال كاربران جهان كه اغلب مالكیت امریكایی و زبان انگلیسی دارند در این كشور محبوبیت و جایگاهی ندارند. از بین 10 سایت اول تنها نام مای اسپیس در رده پنج به چشم می خورد و دیگر شبكه های اجتماعی، سایت های محلی هستند.
استفاده از زبان چینی، فراهم كردن محیطی متناسب با فرهنگ محلی و همچنین سادگی امكان تبادلات مالی و تجاری در چین از جمله دلایلی است كه باعث شده اقبال كاربران این كشور به شبكه های اجتماعی محلی بیشتر از سایت های امریكایی باشد.
همچنین فراهم آوردن زیر ساخت ها و امكانات دسترسی خاص به این سایت های محلی در چین و همكاری شبكه های اجتماعی محلی با پورتال ها برای هدایت بازدیدكنندگان چینی از جمله دیگر دلایل موفقیت محلی گرایی چینی بوده است.
منبع:ماهنامه دنیای کامپیوتر و ارتباطات؛ شماره 78



 

شنبه 23/9/1392 - 22:35
آموزش و تحقيقات
ده دلیل برای دست برداشتن از فیس بوك

 

ده دلیل برای دست برداشتن از فیس بوك
ده دلیل برای دست برداشتن از فیس بوك

 

نویسنده :دن یودر(1)




 

چكیده :
 

در ادامه كشمش های رسانه ای كه چندی است در مطبوعات امریكایی بر سر فیس بوك به راه افتاده است و در مواردی به نظر می رسد كه خود فیس بوك نیز در تنور این جدال ها می دمد ،برخی از صاحب نظران به این نتیجه رسیده اند كه ادامه عضویت در این سایت به هیچ وجه به صلاح منافع آنها نیست و ضمن خروج از آن ، می كوشند با ارائه دلایل متنوع ، دیگران را نیز تشویق به انجام این كار كنند. یكی از عمده ترین دلایل این منتقدان ، هراس از نفوذ گسترده و شتابان فیس بوك در فضای اینترت و بیم از سلطه مطلق آن بر حوزه های سایت های اجتماعی در آینده ای قریب الوقوع است .آن چنان كه دراین مقاله می خوانیم، فیس بوك در حال دگرگون كردن مفهوم حریم خصوصی برای كاربران خود است ، در حالی كه قصد این سایت از رفع محدودیت های موجود در انتشار اطلاعات خصوصی كاربران ، نه كمك به باز شدن فضای نت و تكامل بیشتر آن ،بلكه صرفاً سودجویی بیشتر از قبل كاربران از همه جا غافلی است كه اسرار خصوصی خود را داوطلبانه در اختیار این سایت قرار می دهند.
سیاست های پرایوسی (حریم خصوصی) «فیس بوك» كماكان رو به قهقرا دارند. همین یك دلیل برای بسیاری كفایت می كند كه قید فیس بوك را بزنند . من در اینجا ده دلیل دیگر برایتان می آورم كه شما نیز همین كار را كنید:
بعد از كمی تأمل ،من تصمیم گرفتم اشتراك فیس بوك خود را حذف كنم . میل دارم شما را تشویق به انجام این كار كنم. نیمی از انگیزه این كار ، از روی
دوستی است و نیمی دیگر از روی خودخواهی . نیمه نوع دوستانه آن این است كه به نظر من ، فیس بوك به عنوان یك شركت ، فاقد اخلاقیات لازم برای این كار است. نیمه خودخواهانه آن نیز این است كه دوست دارم شبكه اجتماعی خودم را از فیس بوك دوركنم تا به این ترتیب هیچ چیز را از دست ندهم . به هر روی ، در اینجا «ده دلیل اصلی» را ذكر می كنم. مبنی بر اینكه چرا شما باید به من و تعداد بسیاری دیگری از افراد بپیوندید و اشتراك خود را حذف كنید.

1. «شرایط خدمات» فیس بوك كاملاً یك جانبه است
 

بیایید از اساس شروع كنیم .درشرایط خدمات فیس بوك آمده است كه این سایت نه تنها مالك اطلاعات شما می شود(بخش 201) بلكه اگر شما این اطلاعات را دائماً و دقیق روز آمد نكنید (بخش 406)آنها می توانند این اشتراك شما را منقضی كنند.)(بخش 14) می توانید بگویید كه این شرایط فقط منافع فیس بوك را حفظ می كند و در عمل به اجرا گذاشته نمی شود، اما این دفاع در ارتباط با دیگر فعالیت های آنها بسیار سست است . همان گونه كه مشاهده خواهید كرد ، هیچ دلیلی وجود ندارد كه فیس بوك را از این تردید منتفع كرد. در اصل آنها مشتریان خود را همچون كاركنان بی جیره و مواجب برای منبع یابی جمعیتی ، جهت كسب اطلاعاتی می بینند كه هدف از گردآوری آنها ،تبلیغات است.

2. ریاست فیس بوک كه دارای پیشینه ای مستند از رفتار غیر اخلاقی است
 

از همان آغاز ظهور فیس بوك ، پرسش هایی در ارتباط با مسائل اخلاقی زوكربرگ وجود داشت . طبق نوشته BusinessInsider.com ، او ازاطلاعات كاربران فیس بوك برای حدس زدن عبور واژه های ایمیل ها و خواندن ایمیل های شخصی ، به منظور بی اعتبار كردن رقبایش استفاده می كرده است . این ادعاها ، ولو اثبات نشده و به نوعی كهنه و منسوخ شده ،سؤالات دردسرسازی را درباره اخلاقیات رئیس بزرگ ترین شبكه اجتماعی جهان پیش می كشد .آنها خصوصاً با توجه به این كه فیس بوك تصمیم گرفته است شصت و پنج میلیون دلار را برای تسویه یك پرونده قضایی بپردازد ، اهمیت بیشتری می یابد ،پرونده ای كه ادعا می كرد ، زوبرگ در اصل ، ایده فیس بوك را ربوده است.

3. فیس بوك جنگ اعلام شده ای را در مورد پرایوسی به راه انداخته است
 

مؤسس و رئیس فیس بوك در دفاع از تغییرات صورت گرفته در پرایوسی فیس بوك در ژانویه گذشته گفت: «مردم نه تنها در به اشتراك گذاشتن اطلاعات بیشتر و متنوع تر ،احساس راحتی بیشتری پیدا كرده اند،بلكه نگرشی بازتر نسبت به تعداد بیشتری ازمردم پیدا كرده اند. این هنجار اجتماعی دقیقاً چیزی است كه در طی زمان تكامل یافته است.» او در موردی اخیرتردر معرفی Open Graph API گفته است كه «... اكنون نكته ای از پیش تعیین شده ، اجتماعی بودن است .» این حرف در اصل بدین معناست كه فیس بوك نه تنها می خواهند همه چیز را در ارتباط با شما بداند و مالك این اطلاعات شود ، بلكه آنها در دسترس همگان قرار دهد . امری كه به خودی خودو ضرورتاً غیر اخلاقی نخواهد بود مگر آنكه ...

4. فیس بوک درحال به كار گرفتن ترفند «طمعه و جابه جایی» كلاسیك است
 

فیس بوك در عین حالی كه به سازندگان می گوید API های جدید را چگونه طراحی كنند كه بتوانندبه اطلاعات شما دسترسی پیدا كنند،درارتباط با توضیح كاركردهای آنها برای كاربران ، كما بیش خاموش است . این كار نوعی ترفند طعمه و جابه جایی است . فیس بوك شما را وا می دارد تا اطلاعاتی را به اشتراك بگذارید كه در غیر این صورت شاید چنین كاری را نكنید ، سپس این اطلاعات را در دسترس عموم می گذارد . از آنجایی كه كسب و كار فیس بوك ،پول درآوردن از اطلاعات مربوط به شما برای اهداف تبلیغات تجاری هستند ، با این كلك ، اطلاعات كاربران خود را می گیرد و آنها را در اختیار آگهی دهندگان می گذارد . بنابراین فیس بوك از این نظر بسیار بدتراز تویتر است: تویتر فقط ساده ترین (ومعتبرترین) ادعای های پرایوسی را مطرح كرده است و مشتریان آنها می دانند كه تمام تویت های آنها همگانی می شود. و به همین دلیل نیز هست كه FTC نقش پیدا می كند كه مردم هم در حال استفاده از آنها هستند(و برنده این بازی هم می شوند).

5. فیس بوك قلدری می كند
 

زمانی كه پیت واردن نشان داد كه این ترفند طعمه و جابه جایی چگونه عمل می كند(با اشاره به كل اطلاعاتی كه در نتیجه تغییرات تنظیمات پرایوسی فیس
بوك ،سهواً عمومی شده بود) فیس بوك از او شكایت كرد . به یاد داشته باشید ، این اتفاق درست قبل از این اظهار نظر رخ داد كه «اكنون حالت از پیش تعیین شده ،اجتماعی بودن است .» بنابراین چرا آنها از یك نرم افزار نویس مستقل و سرمایه گذار تازه كار به خاطر در دسترس عموم قرار دادن این اطلاعات شكایت كردند ،درحالی كه خودشان از قبل برنامه این كار را ریخته بودند؟ دستور كار واقعی آنها كاملاً روشن است: آنها نمی خواهند كاربرانشان بفهمند كه عملاً چه اندازه از این اطلاعات عمومی می شود.

6. حتی اطلاعات خصوصی شما با سایر برنامه ها به اشتراك گذاشته شده است
 

در این نقطه ، تمام اطلاعات شما با سایر برنامه هایی كه نصب كرده اید به اشتراك گذاشته می شود. این امر یعنی اینكه اكنون شما نه تنها به فیس بوك اعتماد دارید بلكه به سازندگان این برنامه ها نیز اعتماد دارید . در حالی كه برخی از آنها ممكن است حتی از نظر اخلاقی از فیس بوك نیز مسئله دارتر باشند .درعمل این امر بدین معنی است كه تمامی اطلاعات شما ـ تمامی آنها ـ باید به شكلی مؤثر عمومی تلقی شوند، مگر آنكه خیلی ساده ، اصلاً از هیچ كدام برنامه های فیس بوك استفاده نكنید.وقتی شما از Open Graph API استفاده می كنید ، دیگر فقط به فیس بوك اعتماد ندارید ، بلكه به اكوسیستم آن اعتماد می ورزید .

7. فیس بوك از نظر صلاحیت های فنی به قدر كفایت قابل اعتماد نیست
 

چنانچه در ارتباط با مسائل اخلاقی در اینجا سخنی به میان نمی آوردیم ، باز هم من به صلاحیت فنی فیس بوك برای حصول اطمینان از اینكه اطلاعات من به سرقت نمی رود تردید داشتم. برای مثال ،معرفی اخیر دكمه «Like» از سوی فیس بوك ، دسترسی به فید من و اسپم كردن شبكه اجتماعی ام برای هكرها نسبتاً ساده تر شده است . شاید هم این یك بازی برای درو كردن اطلاعات سودآور است ، شما چه می گویید؟ این كار آخرین مورد از یك رشته از اشتباهات از سوی كی استون كاپز است ، مثل عمومی ساختن مطلق پروفایل های كاربران به طور تصادفی یا سوراخ موجود در متن نویسی بین سایتی كه دو هفته زمان برد تا آن
اصلاح كنند.آنها یا زیاد در غم پرایوسی شما نیستند یا اصلاً مهندسین خوبی ندارند ،یا شاید هر دو.

8. فیس بوك حذف واقعی اشتراك شما را به طرزی غیر قابل باور دشوار كرده است
 

عمومی كردن اطلاعات یا حتی گمراه كردن كاربران برای انجام این كار ،یك چیز است ، اما من در اینجا خطی قاطع می كشم .چرا كه وقتی تصمیم می گیرید كه دیگر كافی است ، حذف كردن اشتراكتان برای شما كاری به راستی دشوار می شود. آنها هیچ قولی برای حذف كردن اشتراكتان نمی دهند و هر برنامه ای كه مورد استفاده قرار داده اید نیز ممكن است در رایانه شما باقی بماند. در رأس این موضوع ، حذف اشتراك فیس بوك قرار دارد كه به شكلی باورنكردنی (و تعمدی) گیج كننده است .زمانی كه شما وارد تنظیمات اشتراك می شوید ، گزینه ای برای غیر فعال كردن اشتراك در اختیار شما گذاشته می شود ،گزینه ای برای غیر فعال كردن اشتراك در اختیار شما گذاشته می شود كه معلوم می شود نه تنها گزینه مورد نظر شما نیست بلكه اصلاً به معنای حذف كردن اشتراك شما نیست . غیر فعال كردن به معنای این است كه شما هنوز در عكس ها تیك می خورید و از سوی فیس بوك اسپم می شوید(شماعملاً مجبورید از دریافت ایمیل ها به عنوان بخشی از فرایند غیرفعال سازی صرف نظر كنید ،یك ریزه كاری باور نكردنی ساده برای نظارت كردن ،شما دوباره به فیس بوك می گردید ، گویی كه اصلاً هیچ اتفاقی نیفتاده است! شما برای حذف واقعی عملی اشتراك خود باید یك لینك مدفون در لابه لای اطلاعات كمك آنلاین را پیدا كنید(منظورم از «مدفون» این است كه برای رسیدن ، به آن باید پنج جا را كلیك كنید). یا می توانید فقط اینجا را كلیك كنید. در اصل فیس بوك می كوشد برای حفظ اطلاعات كاربران خود‌، حتی بعد از آنكه اشتراك خود را «حذف می كنند» ، به آنها كلك بزند.

9. فیس بوك از وب آزاد حمایت نمی كند
 

این به اصطلاح Open Graph API به این دلیل این طور نام گذاری شده است كه جامه مبدلی را بر ماهیت اساساً بسته خود بپوشاند. این موضوع به اندازه كافی بد است كه هدف غایی فیس بوك این است كه ما همگی وارد كار می شویم و
دست در دست هم كمك می كنیم تا اطلاعات بیشتری را در مورد ما گردآوری كند. این به اندازه كافی چیز بدی است كه بیشتر مشتریان فیس بوك هیچ تصوری در این باره ندارند كه این اطلاعات عمدتاً عمومی سازی می شوند. این به اندازه كافی چیز بدی است كه آنها ادعا می كنند كه مالك این اطلاعات هستند تا یكی از تنها منابع موجود برای دسترسی به این اطلاعات باشند ، اما زمانی كه آنها تغییر چهره ای اساسی می دهند تا این عمل «باز» بنامند ، این كاری است كه صرفاً به فیس بوك اختصاص دارد . شما نمی توانید از این امكان استفاده كنید ، مگرآنه در فیس بوك حضور داشته باشید.

10. وجود امكانات زائد در فیس بوك
 

بین تنظیمات پرایوسی بی شمار و آگهی های آزاردهنده (با آن همه اطلاعاتی كه درباره من وجود دارد، بهترین كاری كه آنها می توانند انجام دهند، تبلیغ سایت های آشنایی با جنس مخالف است چرا كه، ... من مجرد هستم)و هزاران هزار امكانات مزخرف ، در این نقطه فیس بوك برای من تقریباً به كلی بی مصرف است . بله ، شاید من بتوانم آن را بهتر شخصی كنم ، اما كاركردن در فضای آن مسخره است ، بنابراین زحمت این كار را به خودم نمی دهم. اجازه دهید حتی به این نكته نیز اشاره نكنم كه صفحه فید شما چه اندازه كند بارگذاری می شود . اساساً در این نقطه ، فیس بوك بیشترازهرچیز دیگری ، آزار دهنده شده است.
فیس بوك به روشنی تصمیم گرفته است ، در تلاش برای تصرف وب ، هر مشخصه ای را از هر شبكه اجتماعی رقیب به سایت خود اضافه كند(این منازعه ای انگار پایان ناپذیر است كه داستان آن به AOL و آن سی دی های لعنتی باز می گردد كه عملاً از آسمان فرو می افتادند.) در حالی كه تویتر اگر چه مناسب ترین چیز در دنیا نیست، اما دست كم آنها می كوشند روی كار اصلی خود متمركز باقی بمانند و سعی نمی كنند برای همه كس ، همه چیز باشند.
من معمولاً می شنوم كه مردم جوری درباره فیس بوك حرف می زنند كه گویی نوعی انحصار یا تراست عمومی هستند . باید گفت كه این طور نیست . آنها هیچ چیز به ما بدهكار نیستند. آنها می توانند در چهارچوب مرزهای قانون ، هر كاری كه دوست دارند ، انجام دهند.(به یاد داشته باشید كه حتی این معیار نیز زمانی كه موضوع شبكه های اجتماعی به میان می آید ، كاملاً مبهم می شود.) اما این بدین
معنی نیست كه ما خواهی نخواهی مجبور به همراهی با آنها هستیم .به علاوه موفقیت دراز مدت آنها به هیچ وجه تضمین شده نیست . آیا موضوع مای اسپیس را فراموش كرده ایم؟ آه درست است ، فراموش كرده ایم . فارغ از هیاهو و هوچی گری ، این واقعیت به قوت خود باقی می ماند كه سرگئی برین یا بیل گیزتز یا وارن بافت ، حتی بی آنكه لازم باشد فشار زیادی به حساب بانكی شان وارد آورند ،شخصاً می توانند به سهام انبوهی در فیس بوك دست یابند . و هر روزی كه می گذرد ، درآمد فیس بوك برای شركت های فن آوری تثبیت شده ، نوعی خطای راهبردی باقی می ماند.
اگر چه شبكه سازی اجتماعی یك طبقه از امكانات جدید و مفرح است كه از رشد قابل توجهی هم برخوردار است ، اما فیس بوك تنها بازی موجود در شهر نیست. من نه از امكانات آنها خوشم می آید و نه از چند و چون تجارت كردنشان. به همین خاطر است كه تصمیم خود را برای استفاده از خدمات سایر سایت های مشابه گرفته ام . به امید آنكه شما نیز به تصمیم من برسید.

پی نوشت ها:
 

1 ـ Dan Yoder، مهندسی در «بوردر استایلو» است كه یك تشكیلات رسانه های اجتماعی است ودفتر آن در هالیوود قرار دارد.
منبع :
http://www.alyssa.com/news/10- reasons -to-your-/facebook--account
 

منبع:نشریه سیاحت غرب،شماره 82
شنبه 23/9/1392 - 22:35
آموزش و تحقيقات
شبکه های اجتماعی و تفاوت های نسلی
شبکه های اجتماعی و تفاوت های نسلی
شبکه های اجتماعی و تفاوت های نسلی

نویسنده: محمد مهدی مولایی





نسل X هادر فیس بوک؛ مای اسپیس در تسخیر نسل های Y و Z

سایت های شبکه اجتماعی که اجتماعات مجازی کاربران اینترنتی هستند، خبرسازترین وب سایت های سال های اخیراینترنت محسوب می شوند و بخش قابل توجهی از فعالیت های کاربران را در خودجای داده اند. به تازگی مطالعه آنلاینی برروی کاربران شبکه های اجتماعی در آمریکا انجام شده است. این مطالعه به وسیله سایت اندرسون آنالیتیکس (Anderson Analytics) و بر روی کاربران چهار شبکه اجتماعی توئیتر (Twitter)، فیس بوک (Facebook)، لینکدین (LinkedIn) و مای اسپیس (MySpace) انجام شده است. در شماره گذشته مجله، بخشی از نتایج این پژوهش منتشر شد که تفاوت های استفاده از این چهار شبکه اجتماعی را نشان می داد. بخش دیگری از این مطالعه به تفاوت استفاده نسل ها و گروه های سنی مختلف از شبکه های اجتماعی می پردازد. نتایج به دست آمده از مطالعه نشان می دهد، بین استفاده نسل های مختلف از شبکه های اجتماعی و همچنین انگیزه های آنها از پیوستن به این سایت ها، تفاوت های جالب توجهی وجود دارد. نحوه استفاده پنج نسل مختلف کاربران اینترنتی از شبکه های اجتماعی، به تفکیک مورد بررسی قرار گرفته است..

نسل جنگ جهانی دوم

نسل جنگ جهانی دوم (WWII Generation) مسن ترین گروه سنی کاربران شبکه های اجتماعی را تشکیل می دهند. این نسل کسانی هستند که در زندگیشان جنگ جهانی دوم را تجربه کرده اند و هم اکنون سال های کهن سالی عمر خود را سپری می کنند.
این نسل در مواجه با شبکه های اجتماعی بیشترین استفاده را از فیس بوک و کمترین استفاده را از لینکدین دارند. جنگ جهانی دومی های شبکه اجتماعی باز، 90 درصد کاربر فیس بوک، 23 درصد مای اسپیس، 17 درصد توئیتر و چهار درصد لینکدین هستند. استفاده اندک این نسل از مای اسپیس و لینکدین، از نکات قابل توجه است. مای اسپیس، شبکه اجتماعی مناسب با روحیات جوانان است که اعضای این نسل در روزهای کهن سالی عمرشان، علاقه ای به استفاده از آن ندارند و لینکدین هم شبکه اجتماعی کاری - تجاری است و از آنجایی که اعضای این نسل اغلب بازنشسته هستند و از بازار کار فاصله گرفته اند، رغبت چندانی به آن نشان نمی دهند.این نسل در دلایل استفاده از شبکه های اجتماعی، تفاوت های قابل توجهی با سایر نسل ها دارد. همانند سایر نسل ها انگیزه درتماس بودن با دوستان با 57 درصد، عمده ترین دلیل پیوستن جنگ جهانی دومی ها به اینگونه سایت ها است. انگیزه درتماس بودن با خانواده با 51 درصد، در این نسل بیشتر از سایرین دیده می شود و نشان دهنده توجه بیشتر آنها، به نهاد خانواده است. انگیزه های سرگرمی و کاری نیز در این نسل کمتر از سایرین به چشم می خورد؛ که این تفاوت ها هم، به اقتضای سن و سال جنگ جهانی دومی ها اتفاق افتاده است. همچنین 60 درصد آنها گفته اند دعوت شدن از جانب یک آشنا از دلایل عضو شدنشان در شبکه های اجتماعی است، که نشان دهنده اهمیت بالای اعتبار آشنایان برای آنهاست.

نسل انفجار جمعیتی

نسل ببی بومرز (Baby Boomers) که در فارسی با عناوین نسل انفجار جمعیتی یا نسل پرزایی هم ترجمه شده است، به متولدین سال های پس از جنگ جهانی دوم گفته می شود. با پایان جنگ جهانی دوم سربازان بازگشته از جنگ، تولید انبوه فرزند را در پیش گرفتند تا متولدین اواسط دهه چهل تا دهه شصت میلادی به نسل پر جمعیتی تبدیل شوند.
این نسل بیشترین استفاده را از شبکه اجتماعی فیس بوک دارد. 73 درصد کاربر فیس بوک، 40 درصد عضو مای اسپیس، 13 درصد عضو توئیتر و 13 درصد عضو لینکدین، آمار استفاده نسل انفجار جمعیتی از شبکه های اجتماعی است. استفاده این نسل از لینکدین هرچند با 13 درصد کمتر از سایر شبکه های اجتماعی است، ولی نسبت به سایر نسل ها میزان قابل توجهی است. در بین پنج نسل مورد مطالعه، نسل های انفجار جمعیتی و نسل ایکس با 13 درصد، بیشترین مقدار استفاده از لینکدین را دارند. با توجه به اینکه اعضای این دو نسل بیشترین مقدارنیروی کاری شاغل و آماده اشتغال را تشکیل می دهند، استفاده بیشتر از آنها از یک شبکه اجتماعی تجاری، طبیعی است.
62 درصد اعضای نسل انفجار جمعیتی، از دلایل عضو شدن در شبکه های اجتماعی را، امکان در تماس بودن با دوستان ذکر کرده اند که مهم ترین انگیزه این نسل محسوب می شود. دلایلی از قبیل سرگرمی با 38 درصد، تماس با خانواده 47 درصد، دعوت شدن از جانب یک آشنا 46 درصد هم، از دیگر انگیزه های این نسل محسوب می شوند. همچنین انگیزه های کاری برای عضویت در شبکه های اجتماعی در این نسل، بیشتر از دیگر نسل ها دیده می شود. 12 درصد آنها در تماس بودن با شبکه کاری را به عنوان دلیل ذکر کرده اند که درمقایسه با نسل های قبلی و بعدی رقم قابل توجهی است ونشان دهنده نگاه بیشتر کاری و تجاری این نسل به شبکه های اجتماعی است.

نسل ایکس (X)

متولدین دهه 60 میلادی تا اواخر دهه هفتاد میلادی، نسل ایکس (Generation X) را تشکیل می دهند. تولد نسل ایکس با تحولات اجتماعی فراوانی در دنیا همراه بود که سرآغاز شکل گیری سبک زندگی جدیدی شد. در دوران تولد این نسل بود که شکل ها اولیه تکنولوژی های جدید ارتباطی، کم کم سر و کله شان پیدا شد و جای خود را در زندگی بشری باز کردند. نسل ایکسی ها همانند دو نسل قبل از خودشان بیشتر کاربر فیس بوک هستند. کاربران نسل ایکسی شبکه ای اجتماعی، 76 درصد از فیس بوک، 57 درصد مای اسپیس، 18 درصد توئیتر و 13 درصد لینکدین استفاده می کنند. نسل ایکسی ها با 18درصد استفاده از توئیتر در عضویت این سرویس میکروبلاگ، جلوتر از سایر نسل های قبل و بعد از خودشان قرار گرفته اند. استفاده 13 درصدی آنها از لینکدین هم، رقم قابل توجهی است که آنها را در کنار نسل انفجار جمعیتی ها به کاربران اصلی این شبکه اجتماعی تبدیل کرده است.
نسل ایکسی ها همان طور که در میانه پنج نسل مورد مطالعه قرار گرفته اند، درصد دلایلشان برای عضویت در شبکه های اجتماعی نیز در میانه نسل های دیگر قرار گرفته و از جنبه ویژگی مشخصی برای تمایز آنها وجود ندارد. در تماس بودن با دوستان 71 درصد، سرگرمی 51 درصد، تماس با خانواده 40 درصد، دعوت شدن از جانب یک آشنا 30 درصد، تماس با همکلاسی ها 27 درصد، تماس با شبکه کاری شش درصد و جست و جوی شغلی چهار درصد دلایل نسل ایکسی ها برای عضویت در این سایت هاست. تنها رقم شش درصد از اعضای این نسل که با انگیزه توسعه کسب و کار به شبکه های اجتماعی پیوسته اند، برتری آنها نسبت به نسل های دیگراست.

نسل وای (Y)

نسل وای (Generation Y) متولدین 1980 تا اواسط دهه نود را شامل می شوند. به این گروه سنی نسل هزاره هم گفته می شود و عمدتاً فرزندان نسل انفجار جمعیتی ها هستند. ابزارهای جدید اتباطی در دوران نسل وایی ها، به آن درجه از گستردگی رسیده بود تا نسلی مسلط به تکنولوژی های نوین ارتباطی شکل بگیرد.
برخلاف سه نسل قبلی که استفاده از فیس بوک را به سایرشبکه های اجتماعی ترجیح می دادند، مای اسپیس سایت محبوب نسل وایی ها است. 75 درصد مای اسپیس، 65 درصد فیس بوک، 14 درصد توئیتر و 9 درصد لینکدین، آماراستفاده این نسل از شبکه های اجتماعی است. استفاده 75 درصدی کاربران شبکه های اجتماعی این نسل از مای اسپیس، حتی آنها را از نسل بعد از خودشان نیز جلو انداخته تا نسل وایی ها به جدی ترین استفاده کنندگان از شبکه اجتماعی مای اسپیس تبدیل شوند.
مرور دلایل پیوستن این نسل به شبکه های اجتماعی نشان می دهد در آنها، انگیزه های سرگرمی و ارتباط با دوستان، پر رنگ تر از نسل های قبل و انگیزه های کاری و تجاری کم رنگ تر از نسل های قبلی است. جمعیت جوانان نسل وای، 82 درصد به منظور تماس با دوستان، 61 درصد سرگرمی، 40 درصد تماس با خانواده، 22 درصد دعوت شدن از جانب یک آشنا، 40 درصد تماس با همکلاسی ها، سه درصد تماس با شبکه کاری، سه درصد جستجوی شغلی و یک درصد گسترش کسب و کار، عضو شبکه های اجتماعی شده اند. انگیزه تماس با همکلاسی ها با 40 درصد در نسل وای بیشتر از سایر نسل ها دیده می شود.

نسل زد (Z)

نسل زد (Generation Z) را نسل اینترنت یا نسل شبکه هم نام گذاری کرده اند. این نسل متولدین اواسط دهه 90 میلادی به بعد هستند. نسل زدی ها آخرین فرزندان نسل انفجارجمعیتی ها یا فرزندان نسل ایکسی ها محسوب می شوند. جوان ترین نسل استفاده کننده از شبکه های اجتماعی، درروزگاری متولد شده اند که همه عرصه های اجتماعی - اقتصادی تحت تاثیر فضای شبکه ای دگرگون شده و شبکه های ارتباطی نقش اساسی در زندگی این عصر بازی می کنند. نوجوانان عمدتاً 13-14 ساله نسل زد همانند نسل وایی ها، استفاده از مای اسپیس را به فیس بوک ترجیح می دهند. 65 درصد آنها کاربرمای اسپیس، 61 درصد کاربر فیس بوک و تنها 9 درصد آنها کاربر توئیتر هستند. استفاده محدود نسل زد از توئیتر کمتر از نسل های قبلی است و نشان دهنده بی علاقه گی این نسل به این سرویس میکروبلاگ است. آمار استفاده کنندگان نسل زدی از لینکدین هم رقم صفر درصدی است که با توجه به سن پایین اعضای این نسل که اغلب آنها هنوز دانش آموز هستند و وارد بازار کار شده اند طبیعی است.
در بین دلایل پیوستن به شبکه های اجتماعی، رقم بالای درصد تماس با دوستان نسبت به تماس با خانواده، در این نسل است. 93 درصد نسل زدی ها در تماس بودن با دوستان را به عنوان یکی از دلایلشان ذکر کرده اند که بیشترین رقم، در مقایسه با سایر نسل هاست و در مقابل تنها 27 درصد در تماس بودن با خانواده را به عنوان دلیل عضویت در شبکه های اجتماعی ذکرکرده اند که کمترین میزان در میان نسل هاست. همچنین 91 درصد نسل زدی ها سرگرمی را از انگیزه هایشان از فعالیت در این سایت ها اعلام کرده اند که بیشتر از همه نسل های پیش از آنهاست.
استفاده کابران امریکایی شبکه های اجتماعی از این سایت ها براساس تفاوت نسل ها

  

فیس بوک

مای اسپیس

توییتر

لینکدین

جنگ جهانی دومی ها

90%

23%

17%

4%

انفجار جمعیتی ها

73%

40%

13%

13%

نسل ایکس

76%

57%

18%

13%

نسل وای

65%

75%

14%

9%

نسل زد

61%

65%

9%

0%


:Sourse
"Anderson Analytics, "Social Network Service (SNS) A&U Profiler
Provided to emarketer. Com, july 13, 2009

دلایلی که کاربران شبکه های اجتماعی عضو این سایت ها شده اند بر اساس تفاوت نسل ها

  

جنگ جهانی دومی ها

انفجار جمعیتی ها

نسل ایکس

نسل وای

نسل زد

مجموع

تماس با دوستان

57%

62%

71%

82%

93%

75%

به منظور سرگرمی

30%

38%

51%

61%

91%

55%

تماس با خانواده

51%

47%

40%

40%

27%

41%

از جانب یک آشنا دعوت شدم

60%

46%

30%

22%

22%

30%

تماس با همکلاسی ها

10%

12%

27%

40%

39%

30%

تماس با شبکه کاری

2%

12%

6%

3%

-

5%

جستجوی شغلی

1%

10%

4%

3%

-

4%

توسعه کسب و کار

4%

4%

6%

1%

-

3%

سایر موارد

5%

3%

6%

4%

6%

5%


:Sourse
"Anderson Analytics, "Social Network Service (SNS) A&U Profille
Provided to emarketer.com, July 13, 2009

منبع:نشریه دنیای کامپیوترو ارتباطات ،شماره 81

شنبه 23/9/1392 - 22:34
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته