• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 3
تعداد نظرات : 3
زمان آخرین مطلب : 4930روز قبل
آموزش و تحقيقات
                                   امروزه در مراكز صنعتی و اداری جهت نظارت بر محیط فیزیكی و نظارت بركار كاركنان یا كـارگران در جـهت كنترل و مدیـریت بهـتر و كارآمـد‌تر بـه وفـور از سیستمهای تـلویزیونی مـداربسته ( Closed Circuit TV )( cctv ) استفاده می‌شود . این سیستمها به عنوان سیستمهای كنترل تصویری نیز نامیده می‌شوند . گاهی نیز از این سیستمها با مخفف CCVE ( تجهیزات ویدئویی مداربسته ) یاد می‌شود . در محلهایی مانند بانكها ، ادارات ، دانشگاهها ، كارخانجات ، فروشگاههای بزرگ و فروشگاههای فروش اجناس گران قیمت مانند طلافروشیها ، سوپرماركتهای بزرگ و در كنترل ترافیك خیابانها و چهارراه‌ها این سیستمها را میتوان نصب و مورد استفاده قرار داد . استفاده از این سیستمها در منازل مسكونی رواج چندانی نیافته است ولی با پا به عرصه گذاشتن سیستمهای تصویری كه قادرند حركت را در محدوده تشخیص واعلام خطر نمایند یا توسط سنسورهای خاصی تحریك شده و شروع به ضبط فیلم از محل بنمایند انتظار می‌رود كه استفاده از این سیستمها در منازل مسكونی نیز گسترش بیاید. به اینگونه سیستمها هم اكنون اصطلاح دزدگیر تصویری اطلاق می‌شود.اصول كار سیستمهای CCTV به این صورت است كه ابتدا تصاویر توسط دوربینهای مدار بسته دریافت شده و برای نمایش و پخش به مانیتور یا تلویزیون انتقال داده می‌شود .همچنین برای ضبط و یا تغییر نحوه نمایش روی مانیتور و پخش همزمان تصاویر دوربینها روی مانیتور و كنترل از راه دور دوربینها نیز تجهیزات و امكاناتی وجود دارد. چون تصاویر دریافت شده از این سیستمها برای بینندگان محدودی می‌باشد لذا به آنها تلویزیون مدار بسته می‌گویند بر خلاف تلویزیون عمومی (Broadcast TV) كه جهت پخش تصاویر برای عموم می‌باشد. با توجه به تنظیماتی كه روی دوربینها و سایر تجهیزات میتوان انجام داد این سیستمها در شرایط جوی متفاوت و در روز و شب نیز كارآیی خوبی دارند.
برای كنترل ورود و خروج افراد به یك محل و برای كنترل مكانهای وسیع توسط چندین دوربین و نمایش همزمان تصویر آنها و نظارت سمعی و بصری از فواصل بسیار دور از طریق شبكه تلفن بدون نیاز به حضور فیزیكی كنترل كننده در محل و در دستگاههایی كه كنترل بصری آنها توسط انسان مقدور نبوده یا خطر آفرین می‌باشد نیز میتوان از این سیستمها استفاده كرد. لذا استفاده از سیستمهای
CCTV روز به روز در حال رشد است و با توجه به تكنولوژی ساخت تجهیزات آن كه مبتنی بر صنعت الكترونیك و كامپیوتر می‌باشد ساخت و تولید تجهیزات این سیستمها دائماً در حال تكامل و پیشرفت است.اکثرا در سیستمهای CCTV تجهیزات زیر مورد استفاده قرار میگیرد :دوربین (camera)
كاور دوربین (
camera Housing)
پایه دوربین
BASE)یا( Bracket
نمایش دهنده تصویر
monitor) یا TV)
انتخاب كننده (
switcher)
كواد (
Quad)
تركیب كننده (
Multiplexer)
ضبط كننده (
Recorder)
كنترل كننده (
controller)
كارتهای تصویر (
capture card)
تقویت كننده رادیویی (
Booster)
نظم دهنده ویدیویی (
Video Router)
قسمتی از اصطلاحات متداولی كه ممكن است در مورد سیستم های
CCTV و در مشخصات ذكر شده برای تجهیزات با آن ها برخورد كنید در زیرتوضیح داده شده است :
A/D:مبدل آنالوگ به دیجیتال یا همان ADC (ANALOG TO DIGITAL CONVERTOR )
ALPHANUMERIC : وسیله قرار دادن نوشته روی تصویر كه در DVR ومولتی پلكسر كار برد دارد BACK – FOCUS : تنظیم مكان لنز در رابطه با سنسور CCD در دوربینB.W(WIDTH (BAND: پهنای باند فركانس كه برای سیگنال ویدئویی معمولی 5 مگا هرتز است .BETAMAX :فرمت ضبط ویدئویی شركت SONYو رقیب VHSCCD APERTURE : سطحی از CCD كه به نور حساس است.CCIR :انجمن رادیویی بین المللی برای استاندارد تلویزیونی اروپاCDS : ( CORROLATED DOUBLE SAMPLING ) : تكنیكی در ایجاد تركیب رنگ در بعضی از دوربین های CCD
CFA ( COLOR FILTER ARRAY ) : فیلترهای نوری كه در دوربین CCD برای تولید تركیب رنگ سیگنال ویدئویی استفاده می گردد .CIE : انجمن بین المللی نور كه واحد های نوری را تعریف و ارائه می كند .CHROMINANCE : به اطلاعات رنگ سیگنال ویدئویی گفته می شود .CONTRAST: یكی از تنظیمات كیفیت تصویر . اختلاف بین روشن ترین و تاریك ترین نقطه تصویرD/A : مبدل سیگنال دیجیتالی به آنالوگ .DARK CURRENT : نشت سیگنال از CCD در نبود نور كه ایجاد نویز (dark noise) می كند .DMA ( DIGITAL MICRO MIRROR DEVICE ): یك تكنولوژی جدید ساخت سنسور ویدئویی كه از تعداد زیادی آینه مینیاتوری روی چیپ استفاده می شود.DUPLEX:سیستم ارتباطی كه اطلاعات را در دو جهت رفت و برگشت مبادله می كند. در سیستمهای CCTV معمولاً به امكان ضبط و پخش با هم به صورت مولتی پلكس گفته می شود.D.S.P : مدار الكترونیكی پردازنده سیگنال دیجیتالیDV-MINI: یك فرمت ضبط صدا و تصویر جدید كه اكثراً در هندی كم استفاده می شود .D-VHS : استاندارد جدید ارائه شده توسط JVC برای ضبط سیگنال دیجیتالی روی VHSEBU : اتحادیه پخش برنامه های اروپاییEIA : انجمن صنعتی الكترونیكFCC : كمسیون ارتباطات فدرال آمریكاFIELD : تعداد نصف خطوط فریم را گویند در سیستم CCIR/PAL تعداد فیلدها 50 عدد در ثانیه و درسیستم EIA /NTSC تعداد فیلدها 60 عدد در ثانیه است .FRAME STORE : وسیله الكترونیكی شماره گذاری و ذخیره فریم های تصویر .FRAME SWITHER : نام دیگر مولتی پلكسر ساده است .FRAME TRANSFER : یكی از سه اصل یا روش انتقال شارژ از چیپ CCD می باشد دو روش دیگر عبارتند از FRAME-INTERLINE , INTERLINE

FRAME : در سیستم CCIR/PAL ازتركیب 625 خط ودر سیستم EIA /NTSC از تركیب 525 خط یك فریم ساخته می شود سیستم پال 25 فریم بر ثانیه و سیستم NTSC 30 فریم بر ثانیه دارد .GAMMA : این مشخصه برای تصحیح اختلاف بین پاسخ خطی دوربین و پاسخ غیر خطی مانیتور تعریف می شود . مثلاً مقدار نمایی گاما برای مونیتور تك رنگ 2/2 است لذا دوربین باید روی 2.2/1یعنی 45/0 تنظیم شود .HAD : یك نوع سنسور CCD است كه طرح لایه ای دارد و سطح نویز درآن بسیار پایین است .HDDTV : استاندارد آینده پخش برنامه های تلویزیونی با رزلوشن بالا ( 2000× 1000 پیكسل )HUM : نویز روی فركانس اصلی را گویند .
HYPER-HAD : تكامل یافته چیپ CCD HAD
ILLUMINATION : به مقدار روشنایی تصویر اشاره دارد . حداقل روشنایی لازم برای دوربین های معمولی چند دهم لوكس و برای دوربین های دید شب چند صدم لوكس می باشد .I/0 : خروجیI/P : ورودیIEC : انجمن بین المللی برقINSERTER : وسیله ای برای گذاشتن متن روی تصویر .INTERFERENCE : تداخل ناشی از میدان الكتریكی یا الكترومغناطیسی سایر وسایل روی سیگنالIP : درجه حفاظت بدنه یك وسیله را در برابر عوامل خارجی به صورت عدد بیان می كند .IR : نور مادون قرمزISDN : شبكه تلفن جدید با سرعت انتقال داده 64 كیلو بایت بر ثانیهITU : اتحادیه بین المللی ارتباطات راه دورJPEG : فرمت عكسLINE-LOCKED : در سیستم های CCTV به چند وسیله گفته می شود كه با فركانس منبع تغذیه مشترك ( 50یا 60 هرتز) تغذیه می شوند و از نظر فركانس فیلد قفل شذه اند .LUMINANCE : اطلاعات سیگنال ویدئویی در مورد روشنایی تصویر را گویند .MOD : حداقل فاصله شی از لنز را گویند كه برای لنز های زوم حدود یك متر و برای لنزهای فیكس خیلی كمتر است . ( به طول فاصله كانونی لنز بستگی دارد )MOIRE PATERN : نویز در تصویر حاصل از CCD در فركانس های بالاNBS : اداره ملی استاندارد در آمریكاND FILTER : یك نوع فیلتر نوری كه مقدار نور را بدون بر هم زدن تعادل رنگ تقلیل می دهد .NIT : یكی از واحد های نوریNTSC : استاندارد رنگی در آمریكا، كانادا ، ژاپن و چند كشور دیگر .OIP : خروجی
 
OBJECTIVE : جلویی ترین قسمت لنزOCULAR : نزدیكترین قسمت لنز به CCDPAL : سیستم تلویزیون رنگی اروپا
 
PHOT : واحد نوری معادل ده هزار لوكسPOTS یا PSTN : یكی از سیستم های تلفنPRINCIPEL POINT : مركز عدسیPTZ SITE DRIVER : یك قسمت از سویچر ماتریسی كد سیگنال هایی كد دار كنترلی مربوط به كنترولر و DVR یا مولتی پلكسر را در یافت می كند.RETMA : نام دیگر EIAسیگنال RF : سیگنال رادیویی كه به طیف تا 300 گیگا هرتز تعلق دارد .RS-232 : یك فرمت ارتباط دیجیتالی كه فقط نیاز به دو سیم دارد .RS-485: شكل پیشرفته تر ارتباط دیجیتالی كه می تواند تا 32 دریافت كننده را در مقصد پوشش دهد.S/N RATIO : نسبت سیگنال به نویز كه بر حسب DB بیان می شود .SCOTOPIC VISION : سطح نور زیر2-10 لوكس كه برای چشم قابل دیدن نیست .SIMPLEX : درcctv به یكی از دو روش مولتی پلكسی اشاره دارد كه اطلاعات فقط در یك جهت قابل انتقال است (بر خلاف DUPLEX) مثلاً فقط امكان ضبط یا پخش در یك زمان باشد .
 
SMEAR : خطوط عمودی به صورت نویز در محل های بسیار روشن تصویر حاصل از CCD
 
SMPTE : انجمن مهندسین تلویزیون و تصاویر متحرك
 
SPLIT SCREEN : به صفحه نمایش چند تكه شده می گویندS-VHS : یك فرمت ضبط ویدئویی است كه رزولوشن افقی 400 خط دارد .TBC : سنكرون كردن سیگنال های مختلف بر اساس زمانTDG : ایجادكننده تاریخ و زمان روی تصویرTELEMETRY : سیستم كنترل از راه دور اطلاعات دیجیتالی كد دارTERMINATION : اتصال انتهای كابل را به یك كانكتور می گویند .VDA : یك آمپلی فایر سیگنال تصویری با یك ورودی وچند خروجی
 
VHS : ( VIDEO HOME SYSTEM ) سیستم ویدئویی خانگیVIDEO MATRIX SWITCHER : وسیله ای برای انتخاب بیش از یك دوربــین ، VCR یا چاپگر ویدئویی و امثال آن كه قدرتمندتر از سویچرهای معمولی است .
 
VITS: سیگنال تست با شكل خاص كه در سیستم پال در خطوط نامرئی 17و18و33و331 جا زده می شود.
 
VMD ( VIDEO MOTION DETECTOR ) : سیستمی كه در برابر تغییر نور یا جابه جایی و حركت سیگنال آلارم ایجاد می كند .
 
VS : سنكرونیزاسیون عمودی ( در مقابل آن HS سنكرونیزوسیون افقی )W-VHS: استاندارد جدید ضبط ویدئویی ارائه شده توسط JVCY/C : یك فرمت ویدئویی كه اطلاعات روشنایی تصویر و رنگ تصویر جداگانه فرستاده می شود . این فرمت در S-VHS وجود دارد .          
شنبه 11/10/1389 - 22:21
کامپیوتر و اینترنت
 وقتی از شبکه اطلاع رسانی سخن به میان می آید، اغلب کابل شبکه به عنوان وسیله انتقال داده در نظر گرفته می شود . در حالیکه چندین سال است که استفاده از شبکه سازی بی سیم در دنیا آغازگردیده است. تا همین اواخر یک LAN بی سیم با سرعت انتقال پایین و خدمات غیرقابل اعتماد و مترادف بود ، اما هم اکنون تکنولوژی های LAN بیسیم خدمات قابل قبولی را با سرعتی که حداقل برای کاربران معمولی شبکه کابلی پذیرفته شده می باشد، فراهم می کنند.WLAN ها ( یا LANهای بی سیم ) از امواج الکترومغناطیسی رادیویی یا مادون قرمز برای انتقال اطلاعات از یک نقطه به نقطه دیگر استفاده می کنند. امواج رادیویی اغلب به عنوان یک حامل رادیویی تلقی می گردند ،چرا که این امواج وظیفه انتقال انرژی الکترومغناطیسی از فرستنده را به گیرنده دورتر از خود بعهده دارند. داده هنگام ارسال برروی موج حامل رادیویی سوار می شود و در گیرنده نیز به راحتی از موج حامل تفکیک می گردد .
به این عمل مدولاسیون اطلاعات به موج حامل گفته می شود. هنگامیکه داده با موج رادیویی حامل مدوله می شود، سیگنال رادیویی دارای فرکانس های مختلفی علاوه بر فرکانس اصلی موج حامل می گردد .
به عبارت دیگر فرکانس اطلاعات داده به فرکانس موج حامل اضافه می شود. در گیرنده رادیویی برای استخراج اطلاعات، گیرنده روی فرکانس خاصی تنظیم می گردد و سایر فرکانس های اضافی فیلتر میشوند.در یک ساختار WLAN، یک دستگاه فرستنده و گیرنده مرکزی،( Access Point ) خوانده می شود. AP با استفاده از کابل شبکه استاندارد به شبکه محلی سیمی متصل می گردد.
در حالت ساده، گیرنده
AP وظیفه دریافت، ذخیره و ارسال داده را بین شبکه محلی سیمی و WLAN بعهده دارد . AP با آنتنی که به آن متصل است ، می تواند در محل مرتفع و یا هر مکانی که امکان ارتباط بهتر را فراهم میکند، نصب شود. هر کاربر میتواند از طریق یک کارت شبکه بی سیم (Wireless Adapter) به سیستم WLAN متصل شود .این کارت ها به صورت استاندارد برای رایانه های شخصی و کیفی ساخته می شوند. کارت WLAN به عنوان واسطی بین سیستم عامل شبکه کاربر و امواج دریافتی از آنتن عمل می کند. سیستم عامل شبکه عملاً درگیر چگونگی ارتباط ایجاد شده نخواهد بود امروزه استاندارد غالب در شبکه های WLAN، IEEE802.11 می باشد . گروهی که بر روی این استاندارد کار می کند در سال 1990 با هدف توسعه استاندارد جهانی شبکه سازی بی سیم با سرعت انتقال 1 تا 2 مگابیت در ثانیه شکل گرفت استاندارد مذکور با نام IEEE802.11a شناخته می شود. استاندارد IEEE802.11b که جدیدتر است، سرعت انتقال را تا 5/5 و 11مگابیت در ثانیه می افزاید. WLANها از دو توپولوژی حمایت می کنند :ad hoc topologyinfrastructure topologyدر توپولوژی ad hoc کامپیوترها به شبکه بی سیم مجهز هستند و مستقیماً با یکدیگر به شکلPeer- to- peer ارتباط برقرار می نمایند . کامپیوترها برای ارتباط باید در محدوده یکدیگر قرار داشته باشند .این نوع شبکه برای پشتیبانی از تعداد محدودی از کامپیوترها، مثلاً در محیط خانه یا دفاتر کوچک طراحی می شود. امروزه نوعی از توپولوژی ad hoc به نام "ad hoc peer-to-peernetworking" مطرح است .این نوع شبکه که به شبکه "*Mesh" نیز معروف است، شبکه ای پویا از دستگاههای بی سیم است که به هیچ نوع زیرساخت موجود یا کنترل مرکزی وابسته نیست. در این شرایط، دستگاههای شبکه همچنین به مانند گرههایی عمل می کنند که کاربران از طریق آنها می توانند داده ها را انتقال دهند، به این معنی که دستگاه هر کاربر بعنوان مسیریاب و تکرارکننده (Repeater) عمل می کند .این شبکه نوع تکامل یافته شبکه Point-to-multipoint است که در آن همه کاربران می بایست برای استفاده از شبکه دسترسی مستقیم به نقطه دستیابی مرکزی داشته باشند. در معماری Mesh کاربران می توانند بوسیله Multi-Hopping ، از طریق گرههای دیگر به نقطه مرکزی وصل شوند ، بدون اینکه به ایجاد هیچگونه پیوند مستقیم RF نیاز باشد . بعلاوه در شبکه Mesh در صورتیکه کاربران بتوانند یک پیوند فرکانس رادیویی برقرار کنند ، نیازی به نقطه دسترسی(Access Point) نیست و کاربران می توانند بدون وجود یک نقطه کنترل مرکزی با یکدیگر، فایلها، نامه های الکترونیکی و صوت و تصویر را به اشتراک بگذارند . این ارتباط دو نفره ، به آسانی برای دربرگرفتن کاربران بیشتر قابل گسترش است.توپولوژی infrastructure اصولاً برای گسترش و افزایش انعطاف پذیری شبکه های کابلی معمولی بکار می رود. بدین شکل که اتصال کامپیوترهای مجهز به تکنولوژی بی سیم را بااستفاده از Access Point به آن امکان می سازد .در برخی موارد، یک AP کامپیوتری است که کارت شبکه بی سیم را کنار کارت شبکه معمولی که آن را به یک LAN کابلی متصل میکند دارا می باشد . کامپیوترهای بی سیم با استفاده ازAP به عنوان واسطه با شبکه کابلی ارتباط برقرار می کنند . AP اساساً بعنوان یکTranslation Bridge عمل می کند ، زیرا سیگنال های شبکه بی سیم را به سیگنال های شبکه کابلی تبدیل می کند . مانند تمام تکنولوژی های ارتباطی بی سیم، شرایط مسافتی و محیطی می توانند بر روی عملکرد ایستگاههای سیار بسیار تأثیر گذار باشند . یک AP می تواند 10 تا 20 کامپیوتر را پشتیبانی کند، بسته به اینکه میزان استفاده آنها از LAN چقدر است. این پشتیبانی تا زمانی ادامه دارد که آن کامپیوترها در شعاع تقریبی 100 تا 200 فوت نسبت به AP قرار داشته باشند. موانع فیزیکی مداخله کننده این عملکرد را به طرز چشمگیری کاهش می دهند.ناحیه ای که توسط یک AP تحت پوشش قرار می گیرد سلول (Cell) نامیده می شود. هر ایستگاه در داخل Cell می تواند به AP دسترسی پیدا کند . وظیفه یک AP ایجاد هماهنگی بین سرویس گیرندگان (Clients) شبکه WLAN و یک شبکه LAN می باشد .به منظور گسترش بخش بی سیم و تحت پوشش قرار دادن سرویس گیرندگان بیشتر، می توان از AP های متعدد در مناطق مختلف استفاده کرد، و یا اینکه یک ٍ Extension point را بکار گرفت .Extension point، یک تقویت کننده سیگنال های بی سیم است که به عنوان ایستگاهی بین سرویس گیرندگان بی سیم و AP عمل می کند . استاندارد IEEE 802.11 دو سلول را به عنوان یک BSS Basic Service Set در نظر می گیرد .استاندارد IEEE 802.11 :DSSS Direct Sequence Spread Spectrum :یک روش انتقال رادیویی است که در آن سیگنالهای خروجی با استفاده از یک کد دیجیتال مدوله می شوند .در نتیجه هر بیت از دیتا به چند بیت تبدیل می شود و سیگنال می تواند در فرکانس وسیع تر پراکنده شود. استفاده از DSSS به همراه روش CCK)Complimentary Code Keying) باعث می شود سیستم های IEEE 802.11b به سرعت11 مگابیت در ثانیه انتقال دست یابند .در جائیکه شرایط به نحوی است که امکان تداخل ، نویزنپذیری یا وجود دستگاههای کاری هم فرکانس در منطقه موجود نباشد یا بسیار کم باشد از شیوه DSSS استفاده می شود .در این شیوه می توان از تمامی عرض باند موجود در طیف گسترده شده (مثلاً 10MHZ یا بیشتر ) بهره جست و لذا به شبکه ای با سرعت 10 مگابیت در ثانیه یا بالاتر دست یافت.اما در محیط های شلوغ به لحاظ ترافیک امواج مثلاً محیط های شهری بزرگ، بکار بردن این تکنولوژی علیرغم وجود کدینگ های پیشرفته و تقسیم بندی های فرکانسی، خالی از بروز تداخل ها و یا اشکالات احتمالی نخواهد بود.FHSS Frequency Hopping Spread Spectrum :یک روش انتقال رادیویی که در آن انتقال دهنده به طور مداوم تغییرات سریعی را در فرکانس - بر طبق یک الگوریتم موجود انجام می دهد . دریافت کننده برای خواندن سیگنال های دریافتی، دقیقاً همان تغییرات را انجام می دهد. در IEEE 802.11a می توان از FHSS استفاده کرد اما سیستم IEEE 802.11b از این روش حمایت نمی کند.Infraredدر ارتباطات infrared ( مادون قرمز ) از فرکانسهای بالا دقیقا زیر طیف نور مرئی استفاده می شو د . در این روش سیگنالها نمی توانند از اشیاء و دیوارها عبور کنند .این امر بکارگیری تکنولوژی مادون قرمز را محدود می سازد. در فناوری مادون قرمز ارسال کننده و دریافت کننده باید یکدیگر را ببینند (در خط دید یکدیگر باشند) همانند یک کنترل کننده راه دور دستگاه تلویزیون . بطور کلی در ارتباطات داخل ساختمان که فاصله ایستگاهها کم باشد از این روش استفاده می شود .
در اینجا بجای سیم یا فیبر نوری که رسانه های انتقال هستند، از امواج رادیویی یا نور مادون قرمز بعنوان رسانه انتقال استفاده می شود . امواج رادیویی بخاطر برد، پهنای باند و پوشش مکانی بیشتر ، از نور مادون قرمز کاربرد بیشتری دارند
در این قسمت به برخی مزایای یک WLAN نسبت به یک شبکه کابلی می پردازیم.از WLAN ها می توان در مکانهایی که امکان کابل کشی وجود ندارد استفاده کرد و بدون نیاز به کابل کشی آنها را گسترش داد .
استفاده کننده
WLAN می تواند کامپیوتر خود را بدون قطع کابل ، به هر نقطه از سازمان منتقل کند . با وجود اینکه سخت افزار مورد نیاز برای WLAN گرانتر از تجهیزات شبکه سیمی است ، ولی بهره وری و انعطاف پذیری آن باعث می شود که در طول زمان قیمت تمام شده کمتر شود ، بخصوص در محیطهایی که شبکه مورد نظر پیوسته در حال انتقال و تغییر مداوم است . سیستمهای WLAN می توانند با فناوریهای مختلف شبکه ترکیب شوند و شبکه هایی با کاربردها و امکانات خاص را به نحو مطلوبی ایجاد کنند .
پیکر بندی این شبکه ها براحتی قابل تغییر است و این شبکه ها می توانند از حالت نقطه به نقطه تا شبکه هایی با زیرساختار پیچیده با صدها کاربر متحرک گسترش یابند .
در شبکه های بیسیم مدیران شبکه می توانند جابجایی ، گسترش و اصلاح شبکه را آسانتر انجام دهند و با استفاده از این سیستم به نصب کامپیوترهای شبکه در ساختمانهای قدیمی و یا مکان هایی که امکان کابل کشی در آنها وجود ندارد و نیز مکانهایی که فاصله آنها از یکدیگر زیاد است بپردازند و بدین شکل امکان دسترسی سریع به اطلاعات را فراهم کنند .
شنبه 11/10/1389 - 22:18
کامپیوتر و اینترنت
                                                        اگر در حال طراحی یک سیستم حفاظت تصویری برای محلی هستید که تا کنون هیچ دوربین در آن نصب نشده است ، بهترین گزینه برای شما استفاده از دوربینهای تحت شبکه یا IP Camera است . این دوربینها در مدلها و با کاربرد های متنوعی وجود دارند. با این گوناگونی، امروزه برای هر کاربردی و تقریبا برای هر سیستم با هر اندازه ای می توان دوربین مناسب را یافت .

انواع دوربین های تحت شبکه
 
دوربین های تحت شبکه ثابت Fixed Network Cameras :این دوربین ها که شامل یک بدنه و یک پایه هستند از نظر شکل ظاهری شباهت بسیاری به دوربین های آنالوگ سنتی دارند. در بعضی از کاربرد ها دیده شدن دوربین و جهت دید آن امری مطلوب است. در چنین کاربردهایی بهترین گزینه استفاده از دوربین های ثابت است. مزیت دیگر این دوربین ها این است که اغلب آنها لنزهای قابل تعویض دارند و می توان لنز دوربین را متناسب با کاربرد آن انتخاب کرد .
برای حفاظت از دوربینهای ثابت می توان از
Housing
و پوشش مناسب استفاده کرد .
 
دوربین های تحت شبکه ثابت دام Fixed Dome Network Cameras :این نوع دوربینها که Mini dome هم نامیده می شوند، شامل یک دوربین ثابت نصب شده داخل یک هاوسینگ کروی شکل که اصطلاحا Dome نامیده می شود، هستند. می توان این دوربینهاره به راحتی به هر جهت چرخاند و ثابت کرد . مهمترین مزیت آنها این است که ظاهری یکپارچه و مستقل دارند و معمولا این دوربین به گونه ای ساخته می شوند که از دخالت ها و دستکاری های مخرب افراد جلوگیری می کنند و همچنین مانع مشاهده جهت دید دوربین می شوند. با این وجود دوربینهای Fixed dome معمولا لنز قابل تعویض ندارند و اگر تعوض لنز ممکن باشد نیز اندازه لنز با فضای داخل چوشش کروی محدود شده است .دوربین های تحت شبکه PTZ :این دوربینها قابلیت حرکت افقی ، عمودی و همچنین زوم اپتیک و دیجیتال بصورت کنترل دستی و اتوماتیک دارند. در حالت کنترل دستی، یک دوربین PTZ می تواند به عنوان مثال در یک محیط فروشگاهی برای تعقیب یک فرد مورد استفاده قرار گیرد این دوربینها جعت دید مشخص دارند و فاقد امکان حرکت 360 درجه کامل هستند و برای حرکت اتوماتیک دائمی ساخته نشده اند. زوم اپتیک این دوربینها معمولا بین 18 تا 26 برابر است .
 
دوربین های دام تحت شبکه Network Dome Cameras:این دوربینها با دوربینهای دام ثابت مزایای مشترکی دارند، پوشش مستقل و یکپارچه دارند و نقطه دید آنها غیر قابل رویت است. در مقایسه با دوربین های PTZ یک دوربین Dome قابلیت حرکت 360 درجه پیوسته دارد و می تواند برای مدت طولانی بدون اینکه آسیبی به مکانیزم حرکت داخل آن برسد چرخش و زوم کند .
با دادن نقاطی به عنوان پیش فرض می توان یک
Guard Tour به وجود آورد که دوربین بطور پی در پی این نقاط را نمایش خواهد داد. با این کار یک دوربین دام می تواند کاربردی برابر با ده دوربین تحت شبکه ثابت داشته باشد . زوم اپتیک دوربین های دام معمولا بین 18 تا 30 برابر اپتیک است و اما زومهای بالا تر از 20 برابر در محیط خارج به دلیل لرزشهای ناشی از وزش باد غیر قابل استفاده است .دوربین PTZ غیر مکانیکی :با پیشرفت روز افزون دوربینهای تحت شبکه، نوع جدیدی از این دوربینها به وجود آمده است که به دوربینهای PTZ غیرمکانیکی معروفند. با استفاده از یک سنسور چندین مگا پیکسلی امکان پوشش 140 تا 360 درجه محیط اطراف به وجود می آید. مهمترین مزیت این دوربینها استحلاک بسیار اندک و امکان PTZ فوری آنهاست. بهترین این دوربینها امروزه دارای CCD های 3 مگاپیکسلی است

شنبه 11/10/1389 - 22:15
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته