• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 1652
تعداد نظرات : 115
زمان آخرین مطلب : 4007روز قبل
اهل بیت
صاحب و مهماندار بهشت علی‏ بن ابی‏طالب(سلام‏ الله‏ علیه) است.
چه کسی صاحب و مهماندار بهشت است؟
  آیت‌الله عبدالله جوادی آملی در صفحه ۲۲۶ از کتاب "شمیم ولایت" خود به بیان نکاتی در این زمینه می‌پردازد که به شرح زیر است:

درِ بهشت باز است، ولی مومنان اهل بهشت که وارد می‏‌شوند، در می‏‌زنند. وقتی بهشتی کوبه در را می‏‌کوبد، این صدا شنیده می‏‌شود؛

"یاعلی یاعلی"

طنین کوبه «یاعلی» است.

مرحوم علامه طباطبایی(رضوان‏ الله‏ علیه) در شرح این حدیث و این‏که چرا صدای کوبه در بهشت "یا علی" است، می‏‌فرمودند:

"مهمان وقتی به خانه‏‌ای می‏‌رود، صاحب خانه را صدا می‏‌زند. اگر صاحب‏ خانه نام معینی داشته باشد، مهمان همان نام معین را می‏‌برد. صاحب بهشت و مهماندار بهشت علی‏ بن ابی‏طالب(سلام‏ الله‏ علیه) است. از این‏‌رو، صدای کوبه در بهشت هم «یاعلی» است. چون هر کس به بهشت می‏‌رود، در سایه هدایت و رهبری این خاندان و مهمان این خاندان است."
چهارشنبه 11/2/1392 - 12:20
اهل بیت
بنابر احتیاط واجب دست زدن به نام مبارک حضرت زهرا سلام الله علیها نیز مانند نام پیامبر اکرم صلّی الله علیه و آله و سلّم و ائمه اطهار علیهم السّلام جایز نیست.
حرمت مقام حضرت زهرا (س)
 حفظ احترام مقام حضرت فاطمه علیها السّلام امری ضروری و حتمی است. همان طور که لمس کردن نام خداوند بدون وضو حرام است، بنابر احتیاط واجب دست زدن به نام مبارک حضرت زهرا سلام الله علیها نیز مانند نام پیامبر اکرم صلّی الله علیه و آله و سلّم و ائمه اطهار علیهم السّلام جایز نیست.۱

عظمت آن حضرت به حدی است که اگر کسی خدای ناکرده به حضرت فاطمه سلام الله علیها دشنام دهد ،مستحق مرگ می باشد. این شدت عمل و سخت گیری شاید بدین جهت باشد که حرمت و منزلت آن بانوی بزرگوار، هم پایه احترام ائمه و پیشوایان معصوم علیهم السّلام است.

از این رو کسی که به آن بانوی مطهره سب کند، حکم کسی را دارد که به رسول الله صلّی الله علیه و آله و سلّم سب نماید و باید به قتل برسد.۲

حتی همان گونه که شخص روزه دار اگر با گفتن، نوشتن، اشاره و مانند اینها به خدا و پیامبر صلّی الله علیه و آله و سلّم و جانشینان آن حضرت عمدا نسبت دروغ بدهد روزه اش باطل می شود، بنابر احتیاط واجب اگر به حضرت زهرا سلام الله علیها و سایر پیامبران و جانشینان آنان هم چنین نسبتی بدهد، همین حکم را دارد.۳

منبع:
۱. توضیح المسائل مراجع، ج۱، ص۱۹۹، مسئله۳۱۹.
۲. صدیقه طاهره، عقیقی بخشایشی، ص ۲۰۳، به نقل از علامه در تحریر الاحکام و شهید در لمعه.
۳. توضیح المسائل مراجع، ج۱، ص۹۳۴؛ عروة الوثقی، ج۲، ص۲۴۲.
۴. خانه خوبان، ش۴۲، ص۳۶.
چهارشنبه 11/2/1392 - 12:19
ازدواج و همسرداری
حتی اگر به تعداد شنهای بیابان و قطره های باران، روزها در خدمت او بایستی، حتی به جای زحمتهای طاقت فرسای دوران بارداری او نخواهد بود.
آیا می توان حق "مادر" را ادا کرد؟
  رسول خدا (ص) می فرماید:
حق پدر این است که از او در طول زندگی اطاعت کنی ولی حق مادر را هرگز نمی توانی ادا کنی، حتی اگر به تعداد شنهای بیابان و قطره های باران، روزها در خدمت او بایستی، حتی به جای زحمتهای طاقت فرسای دوران بارداری او نخواهد بود.

شخصی به خدمت حضرت رسید و از کج خلقی مادرش شکایت کرد. رسول مهر فرمود:
او  در آن نه ماه که بار تو را تحمل می کرد و آن دو سال که تو را شیر داد و شب هایی که بیداری کشید و روزهایی که برای تو تحمل تشنگی کرد، کج خلق نبود! 

مرد گفت: من پاداش زحمتهای او را پرداخته ام و او را دو بار بر دوش گرفته و به حج برده ام.
پیامبر فرمود: حتی جزای یک ناله ی او را به هنگام وضع حمل نپرداخته ای.

منبع:
1- ارزش پدر و مادر در قرآن و روایت،ص891.
2- خانه خوبان42،ص8.
چهارشنبه 11/2/1392 - 12:18
اهل بیت
«خداوندى جز خداى یگانه نیست، محمد رسول خدا، و على محبوب پروردگار است، حسن و حسین برگزیدگان خدایند، و فاطمه منتخب خداوند است، بر دشمنان آن‏ها لعنت خدا باد».
نخستین کسی که وارد بهشت می‌شود
در روایات معروف اهل سنت این افتخار از زبان پیغمبر اکرم(ص)‏ براى فاطمه (علیهاالسلام) ثبت شده است:

پیغمبر اکرم‏(ص) فرمود:

«اول شخص یدخل الجنة فاطمة بنت محمد(ص) و مثلها فى هذه الامة مثل مریم فى بنى اسرائیل»:

«نخستین کسى که وارد بهشت مى‏ شود فاطمه دختر محمد است، و او در میان این امت همچون مریم در میان بنى اسرائیل است».

على‏(ع) از پیغمبر اکرم‏(ص) چنین نقل مى‏کند:

«تحشر ابنتى فاطمة یوم القیامة و علیها حلة الکرامة قد عجنت بماء الحیوان، فتنظر الیها الخلائق فیتعجبون منها».

«دخترم فاطمه در قیامت محشور مى‏ شود در حالى که لباس کرامتى که با آب حیات عجین شده در تن دارد، و خلائق به سوى او مى‏ نگرد، و از مقام والاى او در شگفتى فرو مى‏ روند»!

سپس در ذیل این حدیث مى‏ افزاید:

«فتزف الى الجنة کالعروس لها سبعون الف جاریة»:

«سرانجام او را با احترام تمام همانند عروس در حالى که هفتاد هزار از حوریان بهشتى اطراف او را گرفته‏ اند به بهشت مى‏ برند»

در حدیث دیگرى از عایشه از پیغمبر اکرم(ص)‏ در این زمینه مى‏ خوانیم:

«اذا کان یوم القیامة نادى مناد یا معشر الخلائق طأطئوا رؤسکم حتى تجوز فاطمة بنت محمد»:

«هنگامى که روز قیامت برپا شود منادى صدا مى ‏زند اى مردم سرهاى خود را به زیر افکنید تا فاطمه دختر محمد(ص) بگذرد»!

ودر حدیث دیگرى بعد از ذکر همین معنى آمده است:

«فتمرمع سبعین الف جاریة من الحور العین کمر البراق»!:

«فاطمه (علیهاالسلام) با هفتاد هزار حور العین به سرعت برق از آنجا عبور مى‏ کند» (و به سوى بهشت مى‏ شتابد)

و عجیبتر اینکه در کتاب تاریخ بغداد در حدیثى از رسول اللّه(ص)‏ مى‏ خوانیم:

در آن شب که مرا به معراج بردند دیدم این جمله‏ ها بر در بهشت نوشته شده بود.

«لا اله الاّ اللّه، محمد رسول اللّه، على حبیب اللّه، و الحسن و الحسین صفوة اللّه و فاطمة خیرة اللّه، على باغضهم لعنة اللّه».

«خداوندى جز خداى یگانه نیست، محمد رسول خدا، و على محبوب پروردگار است، حسن و حسین برگزیدگان خدایند، و فاطمه منتخب خداوند است، بر دشمنان آن‏ها لعنت خدا باد».
چهارشنبه 11/2/1392 - 12:17
اهل بیت
دو رکعت نمازی که همسردار می گزارد از عبادت مرد بی همسری که تمام شب خود را به عبادت بگذراند و روزش را روزه بگیرد.
ارزش وجودی همسر
 ارزش وجود همسر(زن) در خانه به اندازه ای است که از عوامل آرامش برای زندگی مرد به شمار آمده۱، گفت و گوی با وی نیز از کارهای نیک و خوب شمرده می شود، و نیز دو رکعت نماز شخص همسردار از عبادت شبانه بی همسر برتر است.

در حدیثی آمده است که یک رکعت نماز از مرد همسردار برتر است از هفتاد رکعتی که مرد بی همسر بگزارد.۲

امام صادق علیه السّلام می فرماید: پدرم از مردی پرسید: آیا همسرداری؟ گفت: نه.
پدرم فرمود: برای من خوشایند نیست که دنیا و همه آنچه در آن است برای من باشد و شبی را بدون همسر سپری کنم.

سپس فرمود: دو رکعت نمازی که همسردار می گزارد از عبادت مرد بی همسری که تمام شب خود را به عبادت بگذراند و روزش را روزه بگیرد.

سپس پدرم هفت سکه زر به وی داد و فرمود: با این پول ازدواج کن. آنگاه از رسول خدا صلّی الله علیه و آله و سلّم چنین روایت کرد که: همسر بگیرید، به راستی که برای شما سبب روزی بیشتر است.۳

رسول خدا صلّی الله علیه و آله و سلّم فرمود: هر عمل سرگرم کننده مؤمن باطل (ناصواب) است، مگر سرگرمی در سه چیز: پرورش اسب، تیراندازی و شوخی با همسر.۴

منبع:
۱. سوره اعراف، آیه ۱۸۹.
۲. المقنعة، ص۴۹۷.
۳. تهذیب الاحکام، ج۷، ص۲۳۹-۲۴۰.
۴. الکافی، ج۵، ص۵۰.
۵. مفاتیح الحیات، ص۲۵۵-۲۵۶.
چهارشنبه 11/2/1392 - 12:16
اخبار

عکس هایی که مشاهده می کنید مربوط به دختر پاکستانی الاصلی که در ایتالیا و همراه با پدر و مادرش زندگی می کند. پدر و مادر او از رفتن دخترشان به مدرسه جلوگیری می کردند چرا که معتقد بودند که او چهره بسیار زیبایی دارد و اگر به مدرسه برود پسران برای او مشکل درست خواهند کرد! اما سرانجام پس از بحث های فراوان خانواده وی, تنها به شرطی که این دختر چهره اش را بپوشاند, اجازه دادند که او به مدرسه رفتن ادامه دهد!

شنبه 7/2/1392 - 11:47
اخبار
به نقل ازجام نیوز، بعضی افراد برای متفاوت بودن و یا حتی کسب شهرت جهانی، دست به ازدواج در مکان های متفاوت و جالبی می زنند که می توانید تعدادی از آن را مشاهده نمایید.

 

شنبه 7/2/1392 - 11:45
اخبار

مدرسه راهنمایی شهید یمینی انارستان در شهرستان جم استان بوشهر در پی زلزله دشتی ترک ترک برداشته و این مدرسه قدیمی زیر ساختی  سست و لرزان دارد و حتی ستون هایش نگران این موضوع اند.

نگران دانش آموزانی که می ترسند اتفاقی برایشان رخ دهد و بعد این ستون ها شرمنده شوند. من و تو هم باید نگران باشیم که بعد شرمنده دانش آموزان این دیار نشویم. هرچه باشد حادثه خبر نمی کند.

من به عنوان یک خبرنگار این را می نویسم به عنوان کسی که دوست دارد دانش آموزان را و دغدغه ی آنها را دارد که که هر چه زودتر این دانش آموزان از این ساختمان 22 ساله بیرون بیایند. هر چند الان هم به زیر چادر درس می خوانند اما گرما در راه هست و چادر نشینی سخت سخت می شود. باید دست به کار شویم و قبل از آمدن زلزله ی 6/1 ریشتری دیگر این مدرسه  را بسازیم.


jonoubnews.ir

jonoubnews.ir

jonoubnews.ir

jonoubnews.ir

jonoubnews.ir

jonoubnews.ir

jonoubnews.ir

عکس محمود منصوری

 

شنبه 7/2/1392 - 11:43
اهل بیت
فرزندم؛ دنیا می خواهی نماز شب، آخرت می خواهی نماز شب. آن استاد بزرگوار آیت الله سید علی قاضی طباطبایی بودند و ایشان با شاگردی ایشان و انجام همین عمل نماز شب به علامه طباطبایی شدن رسیدند.
چگونه علامه طباطبایی به این جایگاه رسید؟
 علامه طباطبایی یکی از بزرگترین عالمان معاصر ما است و تفسیر المیزان گوشه ای از آثار به جا مانده ی ایشان می باشد. ایشان شاگردان بسیاری دارند و بسیاری از بزرگان امروز ما از سلسله شاگردان ایشان هستند. این سوال پیش می آید که ایشان چگونه به این جایگاه رسیدند؟

ایشان از ابتدا سعی در ترک محرمات و انجام واجبات داشتند و در آغاز جوانی راهی نجف شدند تا تحصیل را در آنجا ادامه دهند. حجت الاسلام حیدری کاشانی در برنامه ی سمت خدا، از زبان ایشان نقل می کنند که :در آغاز جوانی برای بهره گیری بیشتر از معارف به نجف اشرف رفتم؛ چرا که حوزه ی علمیه ی آنجا اساتید بسیار زیاد و خوبی داشت. قبل از اینکه جا و مکانی برای سکونت پیدا کنم و حتی هنوز بقچه ی سفرم را باز نکرده بودم به محضر امیر المومنین علیه السلام رفتم، با حالت تضرع، فروتنی و خواهش از امیر المومنین تقاضا کردم که شما استاد من را برسانید.

ایشان فرمودند که ساعتی را با همان حال تضرع و منقلب در حرم حضرت بودم وسپس حجره را گرفتم وداشتم وسایل را مرتب می نمودم که سیدی نورانی درب حجره ی مرا زد. درب را باز کرد و پس از سلام و علیک، اولین توصیه را به ما کرد و فرمودند: فرزندم؛ دنیا می خواهی نماز شب، آخرت می خواهی نماز شب. آن استاد بزرگوار آیت الله سید علی قاضی طباطبایی بودند و ایشان با شاگردی ایشان و انجام همین عمل نماز شب به علامه طباطبایی شدن رسیدند.

آیت الله قاضی در رابطه با نماز شب می گویند : "اما نماز شب پس هیچ چاره و گریزی برای مؤمنین از آن نیست، و تعجب از کسی است که می خواهد به کمال دست یابد و در حالی که برای نماز شب قیام نمی کند و ما نشنیدیم که احدی بتواند به آن مقامات دست یابد مگر به وسیله نماز شب."
جمعه 6/2/1392 - 17:49
اهل بیت
«اذان» به معنای خبر دادن از وقت نماز با لفظهای مخصوصی که در شرع معین شده است. به نقل از کتاب «عبادت احرار» نوشته سید جواد بهشتی، تفسیر حضرت علی(ع) از اذان را بخوانید.
تفسیر اذان توسط امام علی (ع)
  امام حسین (ع) فرمود : من و جمعی دیگر در مسجد نشسته بودیم که مؤذن با گفتن «الله اکبر» اذان را آغاز کرد. امیر مؤمنان حضرت علی (ع) با شنیدن اذان به گریه افتاد،وما نیز از گریه ی او گریستیم . وقتی که اذان پایان یافت، پدرم علی، رو به ما کرد و فرمود: « آیا می دانید مؤذن در اذان چه می گوید ؟»

عرض کردیم : « خدا و پیامبرش داناترند.» فرمود : « اگر می دانستید مؤذن چه می گوید کم می خندیدید و بسیار گریه می کردید» .

آنگاه مولای مؤمنان و پیشوای نمازگزاران، علی (ع) به تفسیر اذان پرداخت. خلاصه ای از فرمایشات آن حضرت به این شرح است :
حضرت فرمود :

« الله اکبر» معانی بسیاری دارد، از جمله ی آنها این است که یعنی خدای متعال موجودی ازلی و ابدی است. مؤذن با گفتن « الله اکبر» خبر می دهد از علم و قدرت و حلم و جود و کرم بزرگی پروردگار، « الله اکبر»؛ یعنی تنها خدای جهان جاودان خواهد ماند و جز خدا، همه ی موجودات جهان محکوم به فنا هستند .« الله اکبر»؛ یعنی خداوند از همه بندگانش بی نیاز است و به اعمال و عبادات هیچ یک از آنان احتیاجی ندارد ...

« اشهد ان لا اله الا الله»؛ یعنی شهادت به یگانگی پروردگار تنها باید با معرفت و شناخت قلبی باشد و گویی مؤذن با گفتن این جمله اعلام می کند که هیچ معبودی شایسته کرنش و پرستش نیست جز خدای عزوجل و هر معبودی باطل است جز ذات مقدس احدیت .« اشهد ان لا اله الا الله»؛ یعنی هیچ هدایت کننده ای نیست جز خدا .

« اشهد ان محمداً رسول الله » ؛ یعنی محمد (ص) بنده و فرستاده و پیامبر و برگزیده ی خداوند است . او سید و سرور اولین و آخرین انسانهاست .
خداوند او را برای هدایت جهانیان و به حاکمیت رساندن دین اسلام فرمان داده است. هر کس با محمد (ص) به انکار و ستیز برخیزد و به او، و آیین نجات بخش او ایمان نیاورد، خدای عزوجل او را به دوزخ برد و هیچ گاه از آتش آن رها نیابد ...

« حی علی الصلاه »؛ یعنی برخیزید و به سوی بهترین کارهایتان ( که نماز است) بشتابید. دعوت پروردگارتان را اجابت کرده، برای رسیدن به آموزش او شتاب کنید. بپاخیزید و آتشهایی را که ( با گناهانتان) بر پشت خود افروخته اید، (با نماز) خاموش کنید . «حی الصلاه»؛ یعنی برخیزید و به راز و نیاز با خدای بی نیاز بپردازید و حاجتهای خود را از او درخواست کنید. بسیار به یاد داشته باشید و قنوت و رکوع و سجود فراوان بجا آورید .

« حی علی الفلاح» ؛ یعنی ای بندگان خدا ! به راه نجات رو آورید، راهی که گمراهی و هلاکتی در آن نیست. خود را بالا بیاورید و به رشد و تعالی برسانید و به زندگانی جاودانه ای دست یابید، که هرگز مرگی با آن نخواهد بود . برخیزید و از دیگران سبقت گیرید و به رستگاری بزرگ و نعمتهای جاودان در جوار محمد مصطفی (ص) در جایگاه صدق، نزد خداوند مالک مقتدر دست یابید.

موذن با گفتن « الله اکبر الله اکبر» در پایان، اعلام می کند که خداوند برتر از آن است که آفریدگان او بدانند که چه کرامتی نزد او است برای بنده ای که دعوت پروردگارش را اجابت کند و مطیع فرمانش باشد و او را بشناسد و پرستش کند و او را دوست بدارد و با او انس بگیرد . « الله اکبر»؛ یعنی خداوند برتر از آن است که کسی بداند کرامات او برای دوستانش، و عقوبت او برای دشمنانش تا چه اندازه ای است .

« لا اله الا الله»؛ یعنی خداوند را بر مردم دلیل رسا و قاطع است، که آن فرستادن پیامبران و بیان وظایف مردم و دعوت آنان به سوی حق است ...

علامه مجلسی از شیخ صدوق نقل کرده است که راوی این حدیث به خاطر تقیه، جمله « حی علی خیر العمل» را ذکر نکرده است و در روایات دیگری آمده است که از امام صادق (ع) معنای « حی علی خیر العمل» سؤال شد. حضرت فرمود: « خیرالعمل؛ یعنی ولایت اهل بیت (ع)» . و در حدیث دیگری می خوانیم: « خیر العمل» نیکی کردن به فاطمه اطهر (ع) و فرزندان بزرگوار آن بانوی بانوان می باشد .
جمعه 6/2/1392 - 17:49
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته