شبکه پایگاه های قرآنی
Quran.tebyan.net
  • تعداد بازديد :
  • 2419
  • دوشنبه 1395/7/26
  • تاريخ :

دو تلاوت کمیاب با صدای استادالاساتید ایران

تلاوت‌های فراوانی از استاد فقید، محمد تقی مروّت، در آرشیو رادیو وجود دارد که گویا هنوز مجال انتشار نیافته و بسیار بجاست که در این روزها که جامعه قرآنی کشور در سوگ این قاری خلیق و پیشکسوت نشسته است، به عنوان تراث فرهنگی از این آثار رونمایی گردد. موسسه تبیان نیز در حد بضاعت، تلاش می‌کند تا طی روزهای آتی، تلاوت‌های بیشتری را از استاد الاساتید ایران تهیه و انتشار دهد.

نویسنده: شکوری_شبکه تخصصی قرآن تبیان

محمد تقی مروت

استاد محمد‌تقی مروت یکی از بنیان‌گذاران فن تنغیم و قرائت نوین قرآن به سبک قاریان مصری، در جمهوری اسلامی بودند که در شب عاشورای حسینی مصادف با سه‌شنبه ۲۰ مهر، در سن 72 سالکی، پس از تحمل یک دوره بیماری جانکاه در تورنتوی کانادا، دیده از دنیای دون فروبستند. 
وی نخستین قاری ایرانی بود که توانست طلسم قدیمی‌ترین مسابقات قرآن جهان اسلام را بشکند و به عنوان اولین غیرمالایی، مقام نخست مسابقات جهانی مالزی را که سالیان سال در اختیار قاریان مالزیایی بود، پس از 16 سال برگزاری، از آن خود کند.
از دیگر افتخارات این قاری پیشکسوت، درک محضر نوابغ قرائت دنیای اسلام و پنج سال پیاپی، خوشه چینی از خرمن وجود مشاهیر قاریان مصری از جمله شیخ عبدالباسط، مصطفی اسماعیل، احمد الرزیقی، خلیل الحصری و... است که فراتر از رابطه استاد و شاگردی با این چهره های ماندگار، رفاقت و رفت و آمد خانوادگی نیز داشت.
استماع تلاوت کسی که به حق بنیان گذار فن تلاوت قرآن به سبک نوین در ایران اسلامی به شمار می رود، حتما شنیدنی و هیجان انگیز خواهد بود. تلاوتی که هم اینک به گوش جان خواهید شنید از جمله نوادر تلاوت های این استاد فقید است که برای نخستین بار منتشر گردیده است. صدالبته تعداد تلاوت‌های محمدتقی مروت، مربوط به دهه‌های قبل، زیاد است، اما تعدادی از این تلاوت‌ها در آن اختلاف قرائات وجود دارد که استاد مایل به انتشار آن نیست.
وی در گفت‌وگویی با خبرگزاری قرآنی ایکنا در این باره گفته‌اند:
«خود بنده بر اثر مطالعات اولیه و توجه به تلاوت قاریان مصرى این پدیده را پذیرفته و نخستین کسى بودم که قرآن را با قرائت‌هاى مختلف مى‌خواندم. ولى پس از مطالعات بسیارى دریافتم که خداوند تبارک و تعالى، فقط یک قرآن نازل کرده و همه باید به تلاوت آن به یک شیوه که به قول صاحب «حرز الامانى و وجه التهانى» امام شاطبى، روایت امام حفص را توصیه کرده و مى‌گوید: «وَ حَفْصٌ وَ بِٱلإتْقَانِ کَانَ مُفَضَّلًا؛ حفص در صحت تلاوت قرآن بهترین بود» ملزم باشند. متأسفانه در حال حاضر بسیارى از قاریان ایرانى به‌ویژه جوانان از قاریان مصرى تقلید مى‌کنند و حتى حروف را به تقلید و تبعیت از آنان تغییر مى‌دهند که عملى حرام است. حتى رسانه‌هاى ما نیز تلاوت جوانان کم‌سن و سال را که به قرائات مختلف از قاریان مصرى تقلید مى‌کنند، روى آنتن مى‌برند که این امر ابداً درست نیست؛ زیرا دشمنان از ما خرده‌گیرى کرده و مى‌گویند فراگیرى قرائات مختلفه بین ۱۰ تا ۲۰ سال وقت مى‌برد و چگونه یک بچه ۱۰، ۱۲ ساله قرائت مختلف مى‌خواند».
به گفته خود استاد، هنوز تلاوت های فراوانی از ایشان قبل از انقلاب توسط رادیو ایران، ضبط شده است که گویا هنوز مجال انتشار نیافته و بسیار بجاست که در این روزها که جامعه قرآنی کشور در سوگ وی نشسته است، به عنوان تراث فرهنگی از آثار فاخر این قاری خلیق و پیشکسوت رونمایی گردد. موسسه تبیان در تلاش و تکاپوست تا طی روزهای آتی، تلاوت های بیشتری را از استاد الاساتید ایران تهیه و انتشار دهد.

در پایان دو قطعه تلاوت صوتی از تلاوت‌های کمتر شنیده شده مرحوم استاد مروت و یک قطعه تلاوت تصویری مربوط به آخرین اجرای استاد در ایران(16 شهریور سال 1388 در نمایشگاه بین المللی قرآن) به محضرتان تقدیم می‌گردد.

تلاوت سوره مبارکه رعد، آیات 16_8 بشنوید
تلاوت سوره مبارکه بقره، آیات 286-284 بشنوید

 


 

UserName