اولین قاری شهید ایران + صوت
قاری ای که در نخستین روزهای پس از انقلاب و در روز قدس پس از تلاوت قرآن توسط منافقین کوردل، اسماعیل وار ذبح شد!
شکوری_شبکه تخصصی قرآن تبیان
شهید احمد انصاری اصیل، اولین شهید قاری کشورمان است که در روز قدس برابر با صبح بیست و سوم ماه مبارک رمضان 1358 پس از تلاوت قرآن توسط منافقین کوردل، به فیض شهادت نائل گردید.
وی، در بین شهدایی که جامعه قرآنی کشور تقدیم اسلام و انقلاب کرده است، از جهت داشتن روحیات انقلابی چهره ای شاخص به شمار می رود.
این شهید، در سال 1336 در خانواده ای مذهبی در تهران دیده به دنیا گشود. از همان کودکی نسبت به کسب معارف دینی، علاقه وافری داشت. چندان که پس از دوران متوسطه راهی حوزه علمیه تهران گردید و در محضر اساتید آن روز به تحصیل علوم اسلامی، همت گماشت.
برادر شهید در این باره می گوید:
«خیلی علاقمند به روحاینت و مسائل مذهبی بود. سال 1351 بود که پدرم را راضی کرد تا در حوزه علمیه درس بخواند و طلبه شود. رفت و در مدرسه سپه سالار، که بعد از شهادت استاد مطهری، به مدرسه شهید مطهری تغییر نام یافت، ثبت نام کرد. یکسالی آنجا بود تا بعد از انقلاب. شاگرد آیت الله مجتهدی تهرانی بود و بعد از شهادت، ایشان مجلس ختم باشکوهی برای او برگزار کردند.»(3)
پس از تحصیلات مقدمات، احمد برای کسب فضایل بیشتر، راهی حوزه علمیه قم گردید تا در جوار کریمه اهل بیت، حضرت معصومه (سلام الله علیها) به تزکیه نفس و تحصیل مدارج علمی عالی تر، پردازد.
شهید انصاری؛ درحوزه علیمه به جریان روشنفکری اسلامی و مراجع و ظرفیت های که در حوزه علوم دینی وجود داشت، می پیوندد واز آنجایی که دروس حوزوی را در حوزه ی علمیه تهران و قم گذرانده بود، به عنوان یک طلبه ی با سواد و با هوش ودر عین حال، با گرایش های اجتماعی منطقی ساخته می شد.
سال 1354 تحولات حوزه علمیه خاص بود. جهت گیری های تند سیاسی و جریان های سیاسی خاصی در آن مقطع، نمود بیشتری داشت و اقامت در حوزه ی علمیه قم، ویژگی های خاص داشت. احمد در یک حجره؛ با طلاب خارجی و طلاب داخلی اقامت داشت. از مهم ترین خصوصیات احمد دانایی های او بود که بالاتر از یک طلبه و با قرآن پژوه قرار داشت. ایشان در حاشیه علوم حوزوی و دانشگاهی، نگاهی نو به نسل جوان و جامعه داشت و آن موقع، کمتر کسی را می توان دید که این طرز نگرش را داشته باشد.(2)
شهید انصاری شاگردی اساتیدی چون استاد محمد تقی مروت و استاد مولایی و 6را در کارنامه خود داشت.وی از هم درسان و هم جلسه ای های قاریان و قرآنیان برجسته امروزی همچون استاد صلح جو، استاد موسوی بلده، استاد مرحوم غفاری، استاد خدام حسینی، استاد فروزان، استاد پرهیزگار و استاد حشمتی بود.
شهید انصاری علاوه بر رفتار قرآنی، تسلط خوبی بر تلاوت قرآن کریم به سبک مصطفی اسماعیل و شیخ محمد رفعت داشت و غیر از اینکه قاری برجسته ای بود دغدغه راه اندازی جلسات قرآنی را نیز داشت. راه اندازی و تاسیس و اداره جلسات و تدریس جلسات قرآنی جوانان در مسجد ابوالفضل خیابان بلورسازی(شهید نعیمی)، راه اندازی هیئت مکتب صادق(ع) خیابان عباسی و در مسجد سجاد(ع). خیابان میرفندرسکی(شهیدانصاری) از فعالیت های این شهید بزرگوار است.
وی قرائت آغازین مجالس بزرگ سخنرانی و جلسات را برعهده می گرفت و در تأسیس کانون اسلامی رسالت نیز مشارکت داشت.با پیروزی ملت مسلمان ایران در به ثمر نشاندن انقلاب اسلامی، ابرقدرتهای استکباری که تلاششان برای سرکوب مردم مبارز ایران نتیجه نداد به مزدوران و سرسپردگان داخلی روی آوردند و در این مسیر، در جای جای کشور عزیزمان قائله های براندازی را ایجاد کردند.(3)
نحوه شهادت از زبان همرزم شهید
محمدرضا صلح جو، همرزم شهید احمد درباره نحوه شهادت وی می گوید:
پس از به ثمر نشستن انقلاب، منافقین با در غرب کشور، با ایجاد جنگ روانی، قائله کردستان را به وجود آوردند تا از این راه با کمک صهیونیست و جهانخواران، ایران را به سوی جنگ داخلی و در نهایت تجزیه سوق دهند.
شهید احمد انصاری با روحیه قرآنی و انقلابی که داشت، تاب این خیانت ها را نداشت لذا در تاریخ هشتم مردادماه برابر با پنجم ماه مبارک رمضان به صورت داوطلبانه در قالب نیروهای مردمی به مریوان اعزام شد و به صفوف مردم مسلمان کردستان پیوست و پس از آموزشی کوتاه مدت، به همراه پیشمرگان کرد مسلمان برای دفاع از مردم کردستان و مقابله با منافقین مزدور به پاوه عزیمت کرد.
در این مقابله نابرابر، برادران مدافع انقلاب ما که تعدادشان در این شهر بیش از 180 نفر و سلاح آنان چیزی جز «ژ- ث» نبود، با مهماتی مختصر در مقابل دو تا سه هزار نفر مهاجم مزدور که به انواع سلاح های سبک و سنگین اهدایی اربابان صهیونیست آنها مجهز بودند، قهرمانانه ایستادگی کردند و در حالی که شهر پاوه در معرض سقوط قرار داشت، 35 نفر مدافع شجاع به همراه شهید انصاری، مسئولیت دفاع از بیمارستان و حمایت از بیماران را به عهده گرفته و در مقابل دشمن ایستادند.
صبح روز 23 رمضان و مصادف با روز جمعه، روزی که از طرف امام خمینی(ره) به عنوان روز قدس و روز همبستگی جهانی با ملت مظلوم فلسطین علیه صهیونیست های غاصب قدس شریف اعلام می شود، احمد به عادت همیشه به تلاوت قرآن می پردازد که جنگ آغاز می شود و مهاجمین با تعداد بیشتر و تجهیزات سنگین تر به بیمارستان حمله می کنند و محافظان بیمارستان به آتش آنان پاسخ می دهند.
ساعت حدود 11 صبح همان روز، بیمارستان از چهار طرف در محاصره قرار می گیرد و حلقه محاصره تنگتر می شود. در اوج این نبرد نابرابر، مهمات اندک رزمندگان نیز به پایان می رسد؛ این گونه، دفاع جانانه آنان در هم می شکند و 26 نفر از این رادمردان شهید می شوند. احمد نیز که در این دفاع جانانه با قرائت قرآن شریف، عصبانیت مزدوران را به اوج رسانده بود، با تنی مجروح و شکنجه شده، در اسارت آنان با بیرحمی هر چه تمام، اسماعیل وار قربانی اسلام و قرآن شده و ذبح می شود.(4)
در پایان می توانید تلاوت آیات پنجم تا نهم سوره مبارکه عنکبوت را با صدای شهید احمد انصاری اصل از اینجا بشنوید
روحش شاد و راهش پر رهرو باد!
با استفاده از:
1. شبکه خبر سیما، گفتگو با برادر شهید
2. بسیج پرس
3. رادیو قرآن، با اندکی تلخیص
4. خبرگزاری ایکنا، گفتگو با همرزم شهید