شبکه پایگاه های قرآنی
Quran.tebyan.net
  • تعداد بازديد :
  • 2569
  • دوشنبه 1392/9/18
  • تاريخ :

فرق قاری جراح با قاری معمولی!

دكتر حسین كرمی

گفت‌وگو با دکتر حسین کرمی، پزشک و قاری بین‌المللی


دکتر حسین کرمی، متولد سال 1342 در شهر اردبیل، متخصص جراحی کلیه، فوق تخصص درمان آندوسکوپی کلیه و استاد دانشگاه شهید بهشتی، بیش از 30 سال است که فعالیت قرآنی می‌کند. آن طور که خودش می‌گوید آموختن قرآن را از صفر شروع و پس از مدتی عنوان‌های زیادی را در مسابقات بین‌المللی قرآن کسب کرده که مقام اول مسابقات بین‌المللی قرآن در سوریه، مقام دوم همین مسابقات در مالزی و مقام اول شانزدهمین مسابقه بین‌المللی تهران با حضور 40 کشور جهان از جمله آن‌هاست.


وی معتقد است علاقه شخصی به قرآن و فضای مذهبی خانوادگی‌اش دو عامل بسیار مهم برای رسیدن او به موفقیت در این زمینه بوده است: «جو مذهبی و قرآنی خانواده و فضای مذهبی شهر اردبیل همراه با  استعداد و علاقه‌ای که به قرائت قرآن کریم داشتم باعث شد همواره طی سال‌های متمادی بتوانم مۆانست خوبی با قرآن داشته باشم و از آن به خوبی بهره ببرم.»

دكتر حسین كرمی

کرمی در پاسخ به این سۆال که فرق یک قاری جراح با یک قاری معمولی چیست، می‌گوید: «کسی که با قرآن مأنوس است و در آیات قرآن تفکر می‌کند و سعی می‌کند در زندگی رهنمودهای قرآن را به کار بگیرد، یک بعد معنوی بسیار قوی به شخصیتش اضافه می‌شود. این بعد معنوی از برکت قرآن کریم در او به وجود می‌آید. چنین کسی مطمئناً دید قوی‌تری به جهان هستی و زندگی پیدا می‌کند و مسئولیت‌پذیری او در مقابل اعمالش بیشتر می‌شود چرا که بنا بر آیات قرآن هر کسی سزای کوچک‌ترین نیکی و شر خود را می‌بیند. من هم به عنوان یک پزشک جراح بعد معنوی قرآن کریم را در زندگی خود به خوبی حس می‌کنم. خوشحالم که مردم و همکارانم کم و بیش من را به عنوان یک قاری بین‌المللی قرآن و کسی که اذانش از صدا و سیما پخش می‌شود، می‌شناسند.»

به علت مشغله زیاد این قاری بین‌المللی و انجام فعالیت‌های پزشکی، فرصت چندانی برای تعلیم قرائت قرآن به دیگران برای او باقی نمی‌ماند: «برای دانشجویان پزشکی و کسانی که زیر نظر من دوره تخصصی را طی می‌کنند، ماهیانه جلسات قرائت قرآن کریم برگزار می‌کنم. هم‌اکنون جلسات قرائت قرآن جراحان گروه ارولوژی دانشگاه شهید بهشتی ماهیانه به طور مرتب برگزار می‌شود. در این جلسات به دانشجویان تجوید و قرائت قرآن آموزش می‌دهم.»

کرمی در پاسخ به این سۆال که فرق یک قاری جراح با یک قاری معمولی چیست، می‌گوید: «کسی که با قرآن مأنوس است و در آیات قرآن تفکر می‌کند و سعی می‌کند در زندگی رهنمودهای قرآن را به کار بگیرد، یک بعد معنوی بسیار قوی به شخصیتش اضافه می‌شود.

به گفته کرمی یادگیری دقیق قرائت قرآن کریم فقط با شرکت در کلاس‌های آموزشی میسر نمی‌شود:

دكتر حسین كرمی

«تمرین و ممارست در یادگیری قرائت قرآن بسیار اهمیت دارد. من علاوه بر شرکت در جلسات قرآن استاد مولایی، سعی کردم با تمرین و ممارست و گوش دادن به نوارهای مختلف آموزشی و غیر آموزشی قرآن، توانایی خود را در این زمینه بالا ببرم. به نظر من انسان همیشه باید در حال آموختن باشد. کسی که فکر می‌کند به مرحله استادی رسیده و دیگر نباید آموزش ببیند، در اشتباه است.»

وی با تأکید بر این که باید حلاوت و شیرینی قرائت قرآن کریم را به جوانان نشان بدهیم، ادامه می‌دهد: «نباید کسی را به زور و با تحمیل به سمت قرآن بکشانیم. باید با فضاسازی لازم جوانان و نوجوانان را به قرآن علاقه‌مند کنیم. به نظر من باید جذابیت‌ها، معانی و قصص قرآن را با زبانی ساده و قابل فهم به فرزندان خود معرفی کنیم تا زمینه علاقه‌مندی و عشق به قرآن در آن‌ها فراهم شود. دوست دارم فرزندانم اگر قاری قرآن هم نشوند، اهل قرآن شوند. اهل قرآن بودن مهم است.»

وی در مورد دلیل علاقه‌مند شدنش به قرآن کریم می‌گوید: «قرآن را به صورت غیر کلاسیک می‌خواندم. قبل از انقلاب اسلامی روزی پیچ رادیو را می‌چرخاندم که صدای زیبای تلاوت قرآن یکی از اساتید تا قلب من نفوذ کرد و تصمیم گرفتم قرائت قرآن را به صورت جدی‌تری دنبال کنم. شنیدن صدای تلاوت قرآن از رادیو در آن روز نقطه عطفی در زندگی قرآنی من بود.»

کرمی همچنین در مورد جراحی و رابطه آن با قرآن کریم می‌گوید:

دكتر حسین كرمی

«یکی از جراحان بزرگ می‌گوید من خدا را در زیر تیغ جراحی می‌بینم. هر موقع جراحی می‌کنم و شگفتی‌های آفرینش را زیر تیغ خود می‌بینم، به یاد آیه «فتبارک‌الله احسن الخالقین» می‌افتم. در خلقت بدن انسان آن قدر ظرافت به کار رفته است که ما جراحان نباید کوچک‌ترین اشتباهی بکنیم، و گر نه به قیمت جان بیمار تمام می‌شود. نقشه، ساختمان و آناتومی بدن انسان یکی از راه‌های اصلی خداشناسی است.»

خواندن قرآن کار دل است. این جمله را دکتر کرمی از دل می‌گوید چرا که شغل او چیز دیگری است: «هیچ وقت به عنوان شغل و وسیلة ارتزاق به قرآن کریم نگاه نکرده‌ام. قرائت قرآن را به عنوان یک کار هنری اسلامی قوی، لذت‌بخش و روح‌افزا ادامه می‌دهم.»

وی در پاسخ به این سۆال که کدام یک از آیه‌های قرآن بیشتر به دل شما نشسته است، یادآور می‌شود: «ربناهای قرآن را خیلی دوست دارم. آیاتی که در مورد خداشناسی است مخصوصاً آیات پایانی سوره کهف بیشتر به دل من می‌نشیند. خدا در این آیه‌ها می‌گوید اگر تمام درختان مداد و قلم شوند و تمام اقیانوس‌ها مرکب، شما نمی‌توانید نعمت‌های من را بشمارید. این آیات، آیات عجیبی هستند.»

کرمی معتقد است سازمان‌های چند نهادی که فقط بخشی از کار و فعالیت خود را به قرآن اختصاص می‌دهند، نمی‌توانند چندان تأثیرگذار باشند: «آرزو می‌کنم روزی قرآن کریم دارای وزارت‌خانه‌ای در کشور شود تا تمام سیاست‌گذاری‌ها و فعالیت‌های قرآنی زیر نظر آن وزارت‌خانه انجام شود.»

شبكه تخصصی قرآن تبیان


 منبع: تبلیغات اسلامی

UserName