شبکه پایگاه های قرآنی
Quran.tebyan.net
  • تعداد بازديد :
  • 5584
  • سه شنبه 1391/9/28
  • تاريخ :

سبک ابداعی شاکرنژاد، مورد تایید رهبری است؟

اشاره:

حامد شاکرنژاد، قاری خوش‌خوان و نخبه‌ای است که انصافا در یک دهه اخیر بسیار خوش‌درخشیده و توجه جامعه قرآنی کشور را به خود معطوف داشته است. در این سال‌ها صیت شهرت شاکرنژاد، حتی مرزهای کشور را درنوردیده و چنانچه در بین سایت‌ها، چت‌روم‌ها و شبکه‌های اجتماعی، کلیدواژه نام ایشان را جستجو کنید، با انبوهی از نتایج مواجهه می‌شوید که نشان می‌دهد وی نسبت به کثیری از هم‌قطاران خود از محبوبیت بیشتری برخوردار است.

شبکه تخصصی قرآن پس از بازخوردگیری از کاربران قرآنی فضای مجازی، به منظور تکریم کاربر و بهرمندی این عزیزان، نسبت به درج آثار استاد در این شبکه قرآنی، اهتمام ویژه‌ای مبذول داشته است. *

آنچه در ذیل می‌آید تفصیل گفتگویی است صمیمانه با ایشان که پیش از این به اهتمام خبرگزاری دانشجو انجام شده است:


شاکرنژاد: به برکت مسابقات، مصر در تلاوت حرفی برای گفتن ندارد /سبک ابداعی‌ام مورد تائید حضرت آقا قرار گرفت/بهره جوانان از قرآن، تهاجم فرهنگی را می‌سوزاند

11 تیرماه مصادف با ولادت حضرت علی اکبر (ع) روز جوان نام‌گذاری شده، به دنبال مورد مناسبی بودم تا بتوانم مصاحبه ای به همین مناسبت بگیرم تا اینکه یکی از دوستان فایل صوتی را در اختیارم گذشت از قرائت حامد شاکرنژاد در مسابقات بین‌المللی قرآن.

به همین بهانه به سراغ او رفتیم تا حرف‌هایش را بشنویم، کسی که به عنوان نفر برتر جشنواره علی اکبر امسال هم معرفی شده است.

 

تلاوت قرآن را از جلسات خانگی در مشهد شروع کردم

من و برادرم در خانواده قرآنی متولد شدیم و از سن پایین گوش‌های ما با نواهای قرآنی نوازش داده شده است، از آنجایی که پدر و مادرم زیاد قرآن تلاوت می‌کردند و خاصه پدرم از اساتید قرآنی شهر مشهد است، همه این‌ها باعث شد علاقه‌مندی در ما ایجاد شده و به صورت رسمی از سنین پنج و شش سالگی وارد این عرصه شده و قرآن را در جلسات آن زمان که جلسات قدیمی شهر مشهد که به صورت جلسات خانگی و هر هفته برگزار می‌شد تلاوت می‌کردیم.

حامد شاکرنژاد

در جلسه مرکزی جامعه قاریان قرآن مشهد که در مسجد کرامت برگزار می‌شود شرکت می‌کردم که این مرکز قبل از انقلاب پایگاه مقام معظم رهبری بود و ایشان در آن جلسات تفسیر قرآن می‌گفتند، که الحمدالله الان هم ادامه دارد و این جلسات باعث شد انس با قرآن بیشتر شود و قرآن را تلاوت کنیم.

بهترین خاطره من برمی‌گردد به سن 11 سالگی که در مسابقات قرآن عربستان اول شدم

بودن با قرآن، انس با قرآن، تلاوت قرآن، استماع قرآن و تدبر در قرآن همه این لحظات از بهترین لحظات عمر من است و در واقع عمر من حساب نشده است.

خاطرات زیادی از بودن با قرآن دارم از آنجا که رتبه اول من در مسابقات بین‌المللی در سن 11 سالگی بود بهترین خاطره من همین بود که رتبه اول را در مسابقات بین‌المللی کشور عربستان به دست آوردم.

بنا به فرمایش مقام معظم رهبری اگر ما تدبر و تأمل در قرآن داشته باشیم خود قرآن استاد و معلم واقعی ما در مرحله اول خواهد بود و در مرحله دوم نیز مشوقین و استادی بودن که پدر و مادرم هم به عنوان مشوق اصلی نقش تأثیرگذاری را در این راه داشتند و همچنین از محضر استادانی چون حاج محمود فرقانی و سید مجتبی سادات فاطمی نیز بهره بردم.

توفیق حضور در محضر رهبر انقلاب از برکات زندگی قرآنی من است

از برکات زندگی قرآنی من، رهنمودهای مقام معظم رهبری است که سال‌ها است توفیق دارم چه در ماه مبارک رمضان و چه در ایام غبارروبی حرم امام رضا (ع) و اختتامیه مسابقات بین‌المللی قرآن، به محضر ایشان رسیدم و آیاتی از قرآن را تلاوت کردم 

این توفیق به سن 9 سالگی من بر می‌گردد و تاکنون حدود 20 سال است که از برکت قرآن از نزدیک خدا این توفیق را داده که در محضر ایشان شرفیاب شوم.

حضور در محضر مقام معظم رهبری هر لحظه آن رهنمود است و برکات زیادی برای ما داشته است خصوصاً که در سال‌های اخیر حضرت آقا به دقت نظر بیشتری فعالیت‌های ما را در نظر داشته و ما هم به پیشرفت بیشتری در این زمینه رسیده‌ایم.

سبک جدید قرائتی که ابداع کردم مورد تایید حضرت آقا قرار گرفت

من سعی کردم از ابتدا که مقام معظم رهبری به سبک مصطفی اسماعیل علاقه داشتند من هم دنباله‌رو این سبک باشیم که سال‌ها از این سبک تقلید کردم و بعدها روش جدیدی را خودم ابداع کردم که حضرت آقا فرمودند خوب است سعی کنید در این راه پخته‌تر شوید و خواندن دارای چارچوب دقیق، معنویت و خضوع و خشوع باشد این‌ها توصیه‌های بود که مقام معظم رهبری به من داشت.

کسی که از این دریای بیکران الهی قرآن و اهل بیت (ع) بهره‌ای بیشتری ببرد و از دستورات انسان ساز قرآن و فرمایشات اهل بیت (ع) هر جوان ایرانی بتواند استفاده کند به نظر من موفق‌تر است و به اصل نزدیک‌تر می‌شود چون راهنمایی واقعی انسان به سمت تعالی قرآن و اهل بیت (ع) هستند پس هر چه ما بیشتر دریافت کنیم انس ما بیشتر شود موفق‌تر هستیم.

حامد شاکرنژاد

به برکت مسابقات تلاوت‌های ما از کشور مصر سبقت گرفته است

به برکت مسابقات بین‌المللی سال‌های که ما می‌گفتیم مصر، از نظر تلاوت از ما بالاتر است به وضوح دیده می‌شود که مصر در این زمینه حرفی برای گفتن ندارد که این یکی از اثرات مسابقات بین‌المللی قرآن است.

من آرزوم این بود که تلاوت قرآن را همگی ما قاریان به جایی برسانیم که حرفی برای گفتن در عرصه بین‌المللی داشته باشیم و قرائت‌های تأثیرگذار و مبلغین تأثیرگذاری در این زمینه باشیم تا مسابقات بین‌المللی این زمینه را فراهم کرد که انگیزه قاریان ما بیشتر شود.

نمی‌گوییم صد درصد اما از هفت پلی که ما باید برای رسیدن به هدف بگذرانیم قطعاً مسابقات بین‌المللی یکی از این پل‌هاست که ما به هدف برسیم اما این مسابقات منجر به حرفه‌ای شدن قاریان ما نمی‌شود.

مسئولین باید از نخبه های قرآنی حمایت کنند

در سال‌های اخیر نخبه های قرآنی در این رشته حرفه ای تر شده‌اند و  زیبا تلاوت کردن قرآن باعث ایجاد انگیزه در جوانان می‌شود، اما یک وظیفه ما داریم و یک وظیفه هم مسئولین که باید از این نخبه‌ها حمایت داشته و استعدادیابی جوانان را داشته باشند تا حرکت رو به جلویی در این زمینه ایجاد شود.

اگر بحث کیفی شدن در مباحث قرآنی جدی گرفته نشود رشد ما به مرور زمان معکوس می‌شود

در بحث کمی قرآن هیچ جای دنیا پیشرفت ما را نداشته و حتی کشور مصر در سال‌های اخیر رشدش منفی بود اما از نظر کیفی عقیده من این است در صورتی که جهت‌دهی به سمت بحث کیفی و حرفه‌ای شدن تلاوت‌ها را نداشته باشیم قطعاً به مرور زمان این سرعت از ما گرفته خواهد شد و رشد ما معکوس می‌شود.

همان‌گونه که در اوج هستیم باید به سمت حرفه‌ای شدن و سمت تلاوت‌های تأثیرگذار در سطح بین‌المللی باشیم که حضور در عرصه‌های بین‌المللی یکی از پل‌های رسیدن به این هدف است.

هیچ گونه حمایتی از سوی مسئولین به موسسه قرآنی صراط نمی‌شود

موسسه قرآنی صراط موسسه قرآنی است که سال‌هاست راه‌اندازی شده اما هیچ گونه حمایتی از طرف مسئولین نمی‌شود هدف ما در این موسسه خیلی بالاست چون قرآن خیلی بی‌نهایت است و هر چه برای قرآن کار شود به گفته مقام معظم رهری کم است چون نمی‌توان هدفی را برای آن تعیین کرد اما سرعت ما نسبت به سال‌های اخیر بیشتر و جزء مۆسسات برتر شناخته شده‌ایم.

شاید ما سال‌های قبل می‌توانستیم این موسسه را راه اندازی کنیم اما دلیل این تأخیر این است که می‌خواستیم این موسسه با کیفیت بهتر راه‌اندازی شود دلیل تأخیر ما هم همین بود که می‌خواستیم در بحث کیفی تأثیرگذار باشیم.

همه تلاوت‌هایم را دوست دارم

تلاوت‌های که در ایران داشتم به خاطر فضای معنوی خیلی تأثیرگذارتر نسبت به تلاوت‌های بین‌المللی من است اما همه تلاوت‌هایم را دوست دارم.

من این حدیث را که «من قراء القرآن و شاب المۆمن ...» می‌باشد خیلی علاقه دارم که می‌گوید کسی که قرآن را بخواند اثر آن از خواندنش آغاز می‌شود، اولین درس پیامبر این بود که قرائت کند قرآن را و در سوره "قلم" می‌فرماید: «اقرû یعنی بخوان، پس باید نوجوانان و جوانان این مرز و بوم قرآن را تلاوت کنند زیرا که قرآن معجزه است.

با هیچ گونه انگیزه مادی نمی‌توانند سرعت من را در راه قرآن کم کنند

اگر من بگوییم من حامد شاکرنژاد از زمانی که تلاوت را شروع کردم عاشق قرآن بودم کلمه‌ای جز دروغ نیست و در سنین نوجوانی که پدر و مادرم انگیزه ایجاد کردند ما هم قرآن را خواندیم و الان در وجود من قرار گرفته و با هیچ انگیزه مادی نمی‌توانند سرعت من را در این راه زیاد و یا کم کنند.

حضرت امام خمینی (ره) در مورد تلاوت قرآن می‌گوید اینکه بگوید کسی قرآن را نخوانید چون عربی است و معنایش را نمی‌فهمی، این یک سخن شیطانی، عبث و بیهوده است.

مقام معظم رهبری در این خصوص مطلبی دارند که می‌گویند اینکه شما فکر کنید می‌توانید به باطن قرآن برسید، قرآن را درک کنید، حس کنید از راهی جز قرائت قرآن نیست که اولین قدم آن خواندن قرآن است.

 امام رضا (ع) می‌فرماید: آنچه که میسر است بر شما، قرآن بخوانید روی 50 آیه قرآن تلاوت کنید همه این حدیث‌ها نیامدند یک سنگ سنگین جلوی ما قرار دهند.

این یعنی اعجاز قرآن، حضور در دریایی بی‌کران قرآن و لذت بردن از قرآن.

قرائت من همش مورد نقد است اما تاکنون سعی کردم از نقدهای سازنده استفاده کنم، الگوی من در قرائت شیخ مصطفی اسماعیل و پدر و مادرم بودند.

من معتقدم که آیات قرآن به خواست ما بر زبان ما جاری نمی‌شود و این عنایت الهی است.

توجه به حوزه قرآن تهاجم فرهنگی را از بین می‌برد

مسئولان فرهنگی ما باید از کسانی که در عرصه قرآنی فعالیت می‌کنند با توجه به اینکه جامعه به سمتی می‌رود که تهاجم فرهنگی بیداد کرده حمایت کنند.

اگر فضایی ایجاد شود که جوانان ما از قرآن و اهل بیت بهره ببرند تهاجم فرهنگی را می‌سوزاند و از بین می‌برد.

اما به نظر من کار کیفی در فضای فرهنگی همیشه کارهای کف رو آب بوده که به راحتی جمع می‌شود ما نخواستیم کار عمقی انجام دهیم، کاری که آثارش برای آیندگان بماند تا موقعی که این اتفاق نیفتد ما نمی‌توانیم به معنای واقعی با تهاجم فرهنگی مبارزه کنیم کار کیفی باید انجام دهیم و از قرآن دور نباشیم.

موقعی حرف من می‌تواند تأثیرگذار باشد که عمل من هم با حرفم یکی باشد کسانی که در این راستا حرکت می‌کنند شاید طوری عمل نکنند که جوانان ما این زیبایی‌ها را حس کنند. 


فرآوری: شکوری-شبکه تخصصی قرآن تبیان

UserName