شبکه پایگاه های قرآنی
Quran.tebyan.net
  • تعداد بازديد :
  • 1578
  • پنج شنبه 1391/6/2
  • تاريخ :

نابغه‌ی خردسال: روزی 14 ساعت قرآن می‌خوانم

علی امینی

 

گفت‌وگوی خواندنی با نابغه خردسال قرآنی کشور
 

علی امینی با بیان اینکه در روز 14 ساعت قرآن می‌خواند گفت: سال پنجم را غیرحضوری خواندم. البته در نیم‌سال اول تا ده روز پیش از امتحانات کتاب نداشتم ولی با معدل 20/19 قبول شدم که این از برکات قرآن است.

 

متن این گفت‌وگو به شرح زیر است:

در حالی که شاید بسیاری از هم سن و سال‌های شما مسئولان کشور را نشناسند شما ضمن اظهار ارادت به رهبر معظم انقلاب در انتهای هر سخنرانی برای سلامتی ایشان دعا می‌کنید؛ کمی در این باره توضیح می‌دهید؟

دعا کردن من از روی ارادت به ایشان است چرا که خداوند می‌فرماید: شما فرستادگان الهی را بزرگ بدارید که یکی از آنها حضرت آقا هستند، هنگامی که پیامبر از دنیا رفتند، حضرت علی (ع) به امامت رسیدند، پس از ایشان امام حسن (ع) و امام حسین (ع) به امامت رسیدند و تا امام زمان (عج) که ایشان هم چون در عصر غیبت هستند، خودشان خصوصیاتی از کسی که باید در دوران غیبت‌شان ولی‌امر باشد بیان کردند؛ «هر کس که از فقها باشد، مراقب نفس خود باشد، با هوای نفس مخالفت کند و مطیع امر مولای خود باشد» باید بقیه از او تقلید کنند؛ این خصوصیات در مقام معظم رهبری مشاهده می‌شود و ما هم باید از ایشان اطاعت کنیم، پس در واقع اطاعت از ولی فقیه اطاعت از امام زمان (عج) است.

با توجه به جریان بیداری اسلامی که هر روز در حال بالندگی و رشد است نظر قرآن درباره مقابله و عدم سازش با طاغوت و سرنگون کردن حاکمان ظلم و جور چیست؟

در سوره مبارکه «انبیاء» آمده است؛ «ما حق را بر سر باطل می‌کوبیم و آنقدر آن را ادامه می‌دهیم تا وقتی که باطل از بین برود»، امروزه هم نمونه همین آیه مصداق یافته و در برخی کشورها مثل مصر، لیبی، یمن، تونس و بحرین مردم  علیه حاکمان مستبد قیام کردند؛ اینها مصداق آیه قرآن هستند که می‌فرماید: «اینها دستان خدا هستند برای انتقام از ظالمان» و این موضوع به دست مسلمانان در حال اتفاق است که امیدواریم انشاءالله به ظهور امام زمان(عج) منتهی شود.

با توجه به موضوع حجاب و عفاف که امروزه یکی از موضوعات مهم جامعه است، دیدگاه قرآن را در این خصوص بیان کنید؟

البته تفسیر قرآن وظیفه معصومان (ع) است و آنها به ما رسانده‌اند و در «آیه 31 سوره نور» آمده که زنان زینت خود را آشکار نکنند و روسری خود را بر روی سینه خود بیندازند و آن را بپوشانند؛ زینت یعنی همه قسمت‌های بدن زن به جز گردی صورت و دست‌ها از مچ به پایین.

روایت است از حضرت رسول اکرم (ص) که می‌فرماید: «اگر زنی یک تار مویش از روی عمد بیرون باشد 40 روز نماز و روزه‌اش باطل است»؛ این اهمیت حجاب و عفاف را نشان می‌دهد که بهترین نوع حجاب، حجاب چادر است.

البته آقایان هم حجاب دارند و در آیه «30 سوره نور» آمده است که ای پیامبر به مردان مۆمن هم بگو مواظب چشم‌های خود باشند و پاکدامنی خود را حفظ کنند.

اگر بخواهید توصیه ای درباره دوری از گناه و غیبت داشته باشید چه نکته ای را بیان می کنید؟

خداوند در سوره مبارکه «حجرات» می‌فرمایند: «کسی از شما غیبت دیگری را نکند» و تشبیهی در این آیه شده است که آیا کسی از شما می‌خواهد گوشت برادر دینی مرده‌اش را بخورد؟ قطعاً هیچ‌کس دوست ندارد و وقتی شما غیبت کسی را می‌کنید، چون او نمی‌داند راجع به او بدگویی می‌کنید، پس او گویا مرده است و وقتی شما بدگویی او را می‌کنید گویا گوشت او را می‌خورید.

در صدر اسلام ابتدا روزه داری به شکل امروزی واجب نبود و امت اسلام به صورت متناوب و به توصیه پیامبر (ص) روزه می‌گرفتند، در این ایام روزی پیر‌مردی به نزد رسول مکرم اسلام (ص) آمد و به ایشان گفت: من دو دختر دارم که امروز را روزه گرفته‌اند و هیچ نخورده‌اند، پیامبر بلافاصله در پاسخ به پیر‌مرد فرمودند: دختران تو روزه نیستند آنها گوشت خورده، پیر‌مرد با ناراحتی به خانه رفت و دختران را به نزد پیامبر آورد و دختران پیرمرد خطاب به پیامبر گفتند: یا رسول الله ما امروز روزه‌ایم و هیچ نخورده‌ایم.

حضرت محمد(ص) در پاسخ آنها گفتند: چرا خورده‌اید، انگشت به دهان ببرید تا ببینید چه خورده‌اید، دختران چنین کردند و قطعاتی گوشت بالا آوردند.

پیامبر به آنها فرمودند: شما امروز غیبت کردید و هنگامی که بد‌گویی کسی را می‌کنید به مانند این است که گوشت او را می‌خورید.

قرآن بندگان خدا را در برابر مشکلات چگونه راهنمایی می کند؟

درباره مشکلات اقتصادی، خداوند همواره انسان‌ها را به صبر و بردباری توصیه کرده و باید با وجود تحریم‌ها و دسیسه‌های دشمنان صبر کنیم، ما در برابر سایر ملل مسلمان مسئولیم، آنان برادران ما هستند و ما باید به کشورهایی مثل لبنان و فلسطین کمک کنیم و اگر به آنان توجه نکنیم، آنان هم از ما حمایت نمی‌کنند چرا که باید با کمک هم بر کفار پیروز شویم.

روزی چند ساعت قرآن می‌خوانید؟

روزی 14 ساعت

پس کی درس می‌خوانید؟

سال پنجم را غیرحضوری خواندم. البته در نیمسال اول تا ده روز پیش از امتحانات کتاب نداشتم و خردادماه هم چند روز خواندم و با معدل 20/19 قبول شدم که این از برکات قرآن است.

با توجه به اختلاط حق و باطل (فتنه) در دوره آخرالزمان، چگونه می‌توان حق را از باطل تشخیص داد؟

حضرت رسول از جایی می‌گذشتند، ناگاه فرمودند: سلام بر برادران من، اصحاب گفتند: علیکم السلام، پیامبر در پاسخ گفت: من با شما نبودم، با کسانی بودم که در آخرالزمان می‌آیند و ایمان خود را حفظ می‌کنند؛ حضرت رسول(ص) فرمودند: وقتی فتنه بر شما غالب شد، شما با قرآن باشید؛ در حدیث دیگری نقل شده بعد از من فتنه‌ای برپا خواهد شد، در آنجا شما دامان علی(ع) را بگیرید، پس اگر خواستیم حق و باطل را از هم تشخیص دهیم باید به سراغ قرآن و ولایت برویم.

یک توصیه قرآنی هم به خبرنگاران بگویید.

یکی از ویژگی‌های مهم خبرنگار به گفته قرآن «صدق» است و دروغگویی عذاب دردناکی در پی دارد و شما دقت کنید وظایف خود را به نحو احسن انجام دهید.


شبکه تخصصی قرآن تبیان

گفت‌‌وگو: مهدی احمدی، خبرگزاری فارس

UserName