قرص های اسید فولیک از خطر حمله قلبی نمی کاهند
نتایج دو مطالعه جدید نشان داده است اسید فولیک و ویتامین های گروه B چندان که تصور می شد برای سلامت قلب سودمند نیستند.پیش از این بنظر می رسید این مکمل ها سطوح خونی پروتئینی بنام هوموسیستئین که با حمله قلبی و سکته مغزی ارتباط دارد را کاهش می دهند. اما تحقیقات جدی حاکی از این است که پایین آوردن هوموسیستئین از این طریق تاثیری در پیشگیری از حملات قلبی ندارد و حتی ممکن است کمی هم این خطر را افزایش دهد.
به گفته سرپرست این تحقیق درمان با ویتامین ها که باعث کاهش هوموسیستئین می شود تاثیری بر بیماری های قلبی عروقی ندارد حتی میزان این پروتئین کم شود.
اما باز هم روزنه امیدی برای افرادی که این مکمل ها را مصرف می کنند وجود دارد مبنی بر اینکه پس از دریافت این قرص های مکمل کاهش قابل ملا حظه ای در سکته مغزی مشاهده شد.
در یکی از این مطالعات محققان دریافته اند در حالیکه سطوح هوموسیستئین در میان افرادی که اسید فولیک و ویتامین B12 مصرف می کردند تا 27 درصد کاهش یافت ، این افت پروتئین خون تاثیر قابل ملاحظه ای در حمله قلبی بعدی یا مرگ ناشی از آن نداشت.
در مطالعه دوم طی پنج سال سطوح هوموسیستئین در میان دریافت کنندگان مکمل ها کاهش یافت اما این کاهش منجر به کاهش قابل ملاحظه خطر مرگ ناشی از بیماری ها یا حملات قلبی نشد.
بر اساس این یافته ها هوموسیستئین تاثیر زیادی بر عروق خونی دارد. بنابر این شاید تاثیر ویتامین ها در دز کم آنها باشد. دزهای بالا ی اسید فولیک هیچ تاثیر سودمندی ندارند و نباید تجویز شوند. اما دزهای پایین تر بی خطر هستند و ممکن است مفید باشند. با این حتال تایید این نتیجه نیازمند تحقیقات بیشتر است.