• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن کامپیوتر > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
کامپیوتر (بازدید: 5170)
يکشنبه 26/3/1392 - 10:12 -0 تشکر 611856
آموزش برنامه نویسی به زبان ASP.Net

بسم الله الرحمن الرحیم

 سلام علیکم

 


 در این بحث قصد داریم شما را با اصول اولیه ASP.Net  و همچنین نحوه طراحی صفحات و برنامه نویسی آنها آشنا نماییم.


موفق و موید باشید.


یا حق.

 


 

 

يکشنبه 26/3/1392 - 10:14 - 0 تشکر 611857

مرور کلی بر صفحات ASP.Net


از صفحات ASP.Net به عنوان رابط کاربری و خروجی ارائه شده به کاربر در برنامه نویسی NET. استفاده می شود . صفحات ASP.Net اطلاعات صفحات وب را در هر مرورگر یا برنامه کلاینت ساید ( سمت مشتری ) به کاربر ارائه می دهند .


برخی از ویژگی ها و مطالب مهم درباره صفحات ASP.Net عبارتند از :


سرور ASP.Net دارای یک ماشین مجازی است که کدهای ASP.Net را به کدهای HTML و اسکریپت تبدیل کرده و سپس به کامپیوتر کاربر ارسال می کند .


صفحات ASP.Net برای نمایش در هر نوع مرورگر و یا وسیله ای مثل کامپیوتر ، نت بوک و یا موبایل ها سازگاری دارند . موتور پردازشگر صفحات ASP.Net کد مناسب و سازگار با هر نوع مرورگری را با توجه به ویژگی های آن تولید می کند .


صفحات ASP.Net با هر زبان برنامه نویسی که توسط موتور پردازشگر NET. یا CLR ( Commen Language Runtime ) پشتیانی می شود مثل VB یا #C سازگاری دارند .


این صفحات بر پایه چارچوب NET. ساخته شده اند و به همین دلیل تمامی ویژگی ها و محسنات آن را مثل محیط مدیریت و برنامه نویسی ، امنیت داده ای و کلاس بندی را شامل می شوند .


صفحات ASP.Net بسیار انعطاف پذیر و قابل گسترش هستند . زیرا شما می توانید کنترل هایی که خود ساخته اید و یا از سایر منابع تامین کرده اید را به این صفحات اضافه نمایید .

يکشنبه 26/3/1392 - 10:14 - 0 تشکر 611858

اجزای صفحات ASP.Net :


 در صفحات ASP.Net رابط کاربری و برنامه نویسی به 2 قسمت تقسیم شده است : اجزای تصویری و کدهای برنامه نویسی . اگر قبلا با ابزارهای مثل VB یا ++C کار کرده باشید ، متوجه تفاوت بخش اجزای تصویری یک پروژه و قسمت کد برنامه که با آن در ارتباط است ، می شوید .


بخش اجزای تصویری صفحه از کدهای استاتیک HTML و کنترل های ASP.Net مورد نظر طراح تشکیل شده است . در واقع صفحات ASP.Net به عنوان یک نگهدارنده و منبع برای نگهداری کدهای استاتیک HTML و کنترل های ASP.Net که طراح می خواهد در صفحه قرار دهد ، به کار می روند .


 قسمت کد صفحه از کدهای برنامه نویسی تشکیل شده است که طراح صفحه برای کار با صفحه و انجام امور برنامه نویسی در آن قرار داده است . کدهای برنامه نویسی ASP.Net را می توانید در درون خود فایل صفحه در بلوک های اسکریپتی قرار داده و یا اینکه در یک فایل جداگانه قرار دهید . اگر کدها را در یک فایل جداگانه قرار دهید به آن فایل ، فایل کد پشت صحنه ( Code Behind ) می گویند . این کدها می تواند به زبان های VB یا #C نوشته شوند .


برای اجرا و نمایش سایت ASP.Net خود بر روی اینترنت ، بایستی فایل های ASP.Net و در صورت داشتن فایل های کد آنها را به یک سرور ASP.Net آپلود کنید . سپس هر صفحه هر بار که از سوی یک کاربر درخواست می شود ، توسط موتور پردازشگر ASP.Net سرور کامپایل شده و به مرورگر وی ارسال می شود

يکشنبه 26/3/1392 - 10:17 - 0 تشکر 611859

صفحات ASP.Net به طور کلی از 2 بخش یا اجزا تشکیل شده اند :


 اجزای تصویری مثل متن های ساده ، تصاویر ، تگ ها و المنت های HTML ، کنترل های سرور ASP.Net و امثال اینها .


قطعه کدهای برنامه نویسی مثل مدیریت کننده رویدادها ، تابع ها و سایر کدها .


به طور کلی برنامه نویسی ASP.Net دو مدل را برای مدیریت اجزای تصویری و کدها را در یک صفحه وب ارائه می دهد :


 مدل فایل تک صفحه : در این مدل کدها و اجزای تصویری هر دو در یک فایل aspx و در کنار هم قرار دارند .


مدل کد پشت پرده ( فایل جدا برای کد ) : در این حالت اجزای تصویری و المنت های وب در فایل اصلی صفحه یعنی فایل aspx قرار داده شده و کدهای برنامه نویسی در یک فایل جداگانه و در پشت پرده صفحه اصلی در یک فایل با پسوند aspx.cs یا aspx.vb نوشته می شوند . به این فایل در اصطلاح فایل کد پشت صفحه می گویند .


هر دو مدل اشاره شده دارای عملکرد و خروجی یکسانی بوده و شما می توانید هر کدام را بنا به نیاز و یا سلیقه خود برای طراحی صفحه به کار ببرید . در هر دو مدل کدها و کنترل های یکسانی استفاده می شود

يکشنبه 26/3/1392 - 10:26 - 0 تشکر 611860


مدل صفحه تک فایل :



همانطور که اشاره کردیم ، در مدل تک فایل کلیه اجزای تصویری ، المنت های وب و کدهای برنامه نویسی در یک فایل تکی aspx قرار دارند .



کدهای برنامه نویسی در این روش در بلوک هایی با تگ < script > که مقدار خاصیت Runat آن برابر با مقدار " server " تعیین شده است ، قرار می گیرند . وجود این خاصیت با مقدار اشاره شده باعث می شود تا این اسکریپت ها و کدهای آن توسط سرور ASP.Net پردازش شوند .


کد زیر ، کد یک صفحه تک فایل ASP.Net را نشان می دهد . کد مثال شامل یک دکمه فرمان Button و یک کنترل Label است . قسمتی که با رنگ سبز مشخص شده یک مدیریت کننده رویداد است که کد لازم را برای عملکرد صفحه در هنگام کلیک بر روی دکمه فرمان تعیین می کند




يکشنبه 26/3/1392 - 10:31 - 0 تشکر 611861

در مدل فایل جدا برای کد ( فایل کد پشت پرده ) عناصر وب و اجزای تصویری صفحه همه در فایل اصلی aspx قرار گرفته و کدهای برنامه نویسی در یک فایل جداگانه قرار می گیرند .


پسوند فایل کد بنا بر زبان برنامه نویسی که از آن استفاده می کنید ، متفاوت خواهد بود . برای مثال اگر نام فایل اصلی صفحه Sample.aspx باشد ، نام فایل کد آن برای زبان VB نام Sample.aspx.vb و برای زبان #C نام Sample.aspx.cs می باشد .

کد مثال قبل را برای حالت فایل کد جدا بازنویسی کرده ایم . در این حالت اجزای تصویری و المنت های وب را در فایل اصلی صفحه یعنی Sample.aspx قرار داده و قسمت کد برنامه به فایل کد یعنی فایل Sample.aspx.cs انتقال یافته است .

يکشنبه 26/3/1392 - 10:33 - 0 تشکر 611862

دو تفاوت عمده بین کد صفحه تک فایل و صفحه با فایل کد جدا وجود دارد . در مدل صفحه با فایل کد جدا ، تگ اسکریپت < script > با خاصیت " Runat = " server وجود ندارد ( در عوض صفحه می تواند به تعداد مورد نیاز تگ < script > برای قرار دادن کدهای کلاینت ساید در صفحه داشته باشد ) .


تفاوت دوم این است که اشاره گر Page @ در ابتدای صفحه در حالت فایل جدا برای کد ، دارای یک خاصیت ویژه است که به نام و آدرس فایل کد صفحه اشاره می کند . این خاصیت صفحه aspx را به صفحه کد پشت صفحه آن پیوند می زند . همانطور که قبلا گفتیم نام این فایل برای مثال می تواند Sample.aspx.vb یا Sample.aspx.cs باشد .


در مثال فوق خاصیتی که نام فایل کد پشت پرده را تعیین می کند ، خاصیت CodeFile است . اما در برنامه های کاربردی وب ( Web Application Projects ) این خاصیت CodeBehind است .


کد زیر نیز کد فایل جدا برای کدهای برنامه نویسی صفحه که شامل همان رویداد click و مدیریت کننده رویداد آن که در مثال قبل در درون خود صفحه aspx تعریف شده بود ، می باشد .

يکشنبه 26/3/1392 - 10:52 - 0 تشکر 611887

مزایای صفحات با فایل جدا برای کد :


 صفحات با فایل جدا برای کد برای طراحی برنامه های وب و صفحه هایی که دارای کدهای برنامه نویسی زیاد هستند ، مناسب می باشند .


مزایای صفحات با فایل جدا برای کد عبارتند از :


 در صفحات با فایل جدا برای کد ، اجزای تصویری و المنت های وب به صورت مرتب و جدا از کدهای برنامه نویسی قرار گرفته و ساختار مناسب تری دارند . همچنین این امکان فراهم می شود که طراح وب به طراحی صفحه اصلی پرداخته و همزمان کدنویس مشغول نوشتن کدهای لازم در فایل کد باشد .


کدهای برنامه نویسی و کدهای پشت صفحه به طراحان وب و کاربران عادی صفحه که دانش برنامه نویسی ندارند ، نمایش داده نمی شوند .


کد صفحه می تواند برای چندین فایل و صفحه مورد استفاده قرار بگیرد .


يکشنبه 26/3/1392 - 10:55 - 0 تشکر 611888

مقدمه و معرفی کنترل AdRotator


کنترل AdRotator در ASP.Net برای نمایش یک عکس به صورت رندم استفاده می شود . عکس نمایش داده شده توسط این کنترل از مجموعه ای از عکس ها که قبلا توسط کاربر تعیین شده ، به صورت تصادفی انتخاب شده و نمایش داده می شود .


می توان برای هر عکس ، یک آدرس URL مقصد تعیین کرد تا کاربر در هنگام کلیک بر روی آن عکس ، به URL مقصد منتقل شود . اطلاعات عکس ها و URL ها در یک منبع داده ای مثل یک فایل XML یا پایگاه داده SQL ذخیره می شوند . کنترل در هنگام اجرای صفحه اطلاعات را از منبع داده مربوط به خود خوانده و اجرا می کند .


از این کنترل معمولا برای نمایش عکس های تبلیغاتی استفاده می شود . هر باره که صفحه Refresh می شود ، کنترل انتخاب تصادفی عکس را انجام داده و یک عکس جدید را نمایش می دهد .


می توان تعیین کرد چه عکس هایی برای نمایش در اولویت قرار بگیرند و یا اینکه کدام عکس ها بیشتر از سایرین نمایش داده شوند .


برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.