حجتالاسلام و المسلمین دكتر «حبیبرضا ارزانی»، رئیس دفتر تبلیغات اسلامی اصفهان، درمورد این هلندی تازه مسلمان گفت: آقای «ریچارد كرویس» كه علاوه بر دكترای باستانشناسی، دكترای علوم خاورمیانه و زبانهای خارجی را نیز دارد، بهخاطر علاقهای كه به آثار تاریخی و باستانی ایران و به خصوص شهر اصفهان پیدا میكند، سفرهای متعددی در طول پنج سال به ایران داشته است و ضمن فعالیتهای تحقیقی در مورد تاریخ، فرهنگ و تمدن ایران و همچنین ورود اسلام به ایران مطالعات و پژوهشهایی را نیز آغاز میكند، كه در این اثنا كنجكاوی او در مورد دین اسلام شكل میگیرد.
وی گفت: آقای ریچارد كرویس، در خانوادهای كاتولیك و مسیحی متولد شده است و به ابهامات زیادی به لحاظ عقلی در برخی مباحث مسیحیت داشت كه بیپاسخ مانده بود، كه در هلند با مسلمانی آشنا و دوست میشود و از این طریق به مساجد مسلمانها میرود، اما از جایی كه آن مسلمان از اهل تسنن بود، نتوانسته بود او را در مورد دین اسلام اقتاع كند.
رئیس دفتر تبلیغات اسلامی اصفهان در ادامه افزود: در یكی از سفرهایش آقای كرویس با دفتر تبلیغات اسلامی اصفهان آشنا میشود و با گروه ادیان در معاونت پژوهش به مذاكره میپردازد و برخی از پاسخهای خود را دریافت میدارد كه این جلسه در او علاقهای به مذهب تشیع ایجاد میكند و باعث میشود كه در این زمینه نیز وارد مطالعه و تحقیق شود.
حجتالاسلام ارزانی، درخصوص نحوه مسلمان شدن این دكتر هلندی، خاطرنشان كرد: مطالعات پنج ساله او درباره مذهب تشیع در نهم دیماه سال جاری ثمر میدهد و در جلسهای مفصل كه با گروه ادیان و اینجانب داشت، به مذهب تشیع میگرود.
رئیس دفتر تبلیغات اسلامی اصفهان در ادامه افزود: از جمله مباحثی كه در این جلسه مطرح شد، سیستم كلی و جامعنگر اسلام به جامعه، به فرد و به تمام جزئیات روح بشر بود و در حقیقت اسلام به هر چهار بعد بشر یعنی، نیاز روحی، نیاز عقلی، نیاز زیستشناختی یا فیزیولوژی و نیاز معنوی پاسخی متقن و مفصل داشته و از هیچ یك از ابعاد وجودی بشر غفلت نورزیده و برای تمام آنها برنامه و هدف قرار داده است.
وی گفت: از مواردی كه برای این تازه مسلمان هلندی لذتبخش بود، نگاه اندیشمندان مذهب تشیع مثل مرحوم علامه طباطبایی، شهید مطهری و نگاه سیاسی امام راحل و مقام معظم رهبری(حفظه الله) بود كه خیلی مورد توجه قرار گرفت و در این بین سیستم جامع انبیای الهی و پیامبر اعظم(ص) بهعنوان هادی و امامان(ع) بهعنوان محافظان و تبیینكنندگان شریعت، بهعنوان سیستمی كه تا پایان خلقت جهان هستی ادامهدار است و در زمان غیبت، مسئله ولایت فقیه و تبعیت كامل و جامع از آن و از سوی دیگر كتاب مقدس قرآن بهعنوان كتاب معرفت، عشق و محبت نسبت به دیگر كتب آسمانی مورد بحث واقع شد. (با موضوع عشق و محبت در آیات مقدس قرآن )