امشب دوشنبه 5 مهرماه 89
"آسمان امشب"!!
موضوعات طرح شده امشب به طور خلاصه:
-گزارش تصویری کوتاه از رقابت ملی صوفی در تابستان 88....نکات جالب: شور و شوق منجمان آماتور در زمان سوارکردن ابزار رصدیشون... تصاویر مربوط به شب رقابت که حرکت نورهای قرمز رو در محوطه رقابت و نیز حرکت زیبای ستارگان بر سقف آسمان رو نشون میداد. فیلم گرفته شده در طول شب رو به صورت تند پخش کردند. عالی بود. حیف که نمیتونم اونو برا شما به نمایش بذارم. کل برنامه رو ضبط کردم. کاش شما هم دیده باشید.
- سالروز پرتاب اسپوتنیک یک یعنی شروع "عصر فضا" و مناسبتی به خاطر سالروز آن یعنی :هفته فضا.12 مهر تا 19 مهر
- دو فضاپیمای ویجر یک و دو و دورترین سفر کیهانی
مهمان این هفته و کارشناس علوم هوا فضای این هفته جناب "شهرام یزدان پناه" بودند.
نکات جالب ارائه شده: ویجر یک و دو الان از مرز منظومه شمسی عبور کرده اند و در فضای بین ستاره ای تقریبا قرار گرفته اند. ویجرها حامل پیغامی برا موجودات فرامنظومه شمسی هستند. این پیغام به صورت پلاکهایی نصب شده در ویجرها هستند که حاوی اطلاعاتی از سیاره زمین هست. اطلاعاتی از بشر، روش ارتباطی انسانها و سطح معلومات انسان. اطلاعات روی این ویجرها روی دیسکهایی از طلا ثبت شده که در صورت پیدا شدن موجودی هوشمند قادر به رمزگشایی اون باشه.
اطلاعات شامل موسیقی از بزرگان موسیقی دنیا، تصاویری از سرتاسر سطح کره زمین، پیامهایی به زبانهای مختلف و حتی به زبان فارسی. که حتی پیام فارسیش پخش شد: "درود بر ساکنین ماورای آسمانها! بنی آدم اعضای یک پیکرند که درآفرینش ز یک گوهرند/ چو عضوی به دردآورد روزگار دگر عضوها را نماند قرار" ونیز اطلاعات پایه ریاضی و اصواتی از سیاره زمین مث رعد و صدای دریا.
- مانور قلابسنگ جاذبه ای که همون به دام افتادن ویجرها در نیروی گرانشی سیارات غول پیکر گازی و استفاده از این نیرو برای تغییر جهت و افزایش سرعت هست.
- نکته دیگر اینکه زمانی که این ویجرها پرتاب شدند حرکت سیارات خارجی به نحوی بود که ویجر ها می توانستند تک تک سیارات غول پیکر گازی رو ملاقات کنند و این اتفاق هر 175 سال یک بار اتفاق می افتد و ما تا این زمان نمی توانیم کاوشگری بفرستیم که تمام این سیارات روو ملاقات کنه.
-از ویجرها آخرین تصاویر از منظومه شمسی اوایل دهه نود دریافت شده. البته هم اکنون هم دیتا و اطلاعات از این کاوشگرها دریافت می شوند.
-حتی پس از 33 سال هنوز در ناسا کارمندانی هستند که اطلاعات دریافتی از ویجرها رو بررسی و پژوهش می نند!!
- نکته دیگر این بود که در بخشی از این ماموریت ویجر، سال 90 به پیشنهاد کارل سیگان، میدان دید دوربین ویجر1 چرخانده شد و به سمت منظومه شمسی نگاه کرد و تصویری رو گرفت که بسیار معروفه. اون عکس رو براتون میذارم. عکسی که با نام نقطه ی آبی کوچک معروف شد و پیام کارل سیگان پس از دیدن این عکس پایان بخش برنامه امشب بود:
ابعاد این نقطی ی آبی یعنی سیاره ما "زمین" کمتر از یک پیکسل است!!! خدایا....
این لینک رو ببینید. خالی از لطف نیست:
http://www.xooxoo.net/blog/1387/02/22/%D9%86%D9%88%D8%B4%D8%AA%D9%87-%D8%A7%DB%8C-%D8%AA%D8%A7%D9%85%D9%84-%D8%A8%D8%B1%D8%A7%D9%86%DA%AF%DB%8C%D8%B2-%D8%A7%D8%B2-%DA%A9%D8%A7%D8%B1%D9%84-%D8%B3%D8%A7%DA%AF%D8%A7%D9%86-%D9%81%D8%B6%D8%A7/