مدیر کارگروه تغذیه انجمن تحقیقات طب سنتی ایران نکتههای آموزنده در مورد روزه داری و تغذیه مناسب در زمان افطار را تشریح کرد.
تسنیم: مدیر کارگروه تغذیه انجمن تحقیقات طب سنتی ایران نکتههای آموزنده در مورد روزه داری و تغذیه مناسب در زمان افطار را تشریح کرد.
محمد احمدی مدیر کارگروه تغذیه انجمن تحقیقات طب سنتی ایران اظهار داشت: در زمان افطار طبق آداب اسلامی مستحب است که ابتدا نماز بخوانند و سپس افطار کنند، غیر از آن در صورتی است که ضعف بر فرد غلبه کرده باشد یا جمعی منتظر او باشند.
به گفته وی افطار باید با غذای پاک و عاری از شبهات آغاز شود و باز کردن روزه با خرمای حلال افطار ثواب نمازش چهارصد برابر است؛ افراد بهتر است که روزه خود را با نوشیدنی آغاز نکنند و خرما بهترین گزینه برای باز کردن روزه است، البته خرما باید چشیده شود نه اینکه بلعیده شود.
مدیر کارگروه تغذیه انجمن تحقیقات طب سنتی ایران ادامه داد: اگر نوشیدنی مصرف میشود، نوشیدنی سرد نباشد، و بهتر است که با آب گرم باشد که هم تشنگی را بر طرف میکند و هم ضرری به بدن نمیرساند. اگر هنگام افطار آب یخ خورده شود، آن آب نمیتواند گرمای بدن را که در اثر روزه داری ایجاد شده است، سرکوب کند و کسی که با آب یخ افطار میکند تشنگی وی برطرف نمیشود و پشت سر هم طلب آب میکند که به بدن ضرر وارد میشود.
احمدی افزود: به طور کلی اگر بخواهیم روزه را بر خود آسان کنیم، افطار و شام باید غذاهای مرطوب مانند نوشیدنیها، سوپ و آشهای ساده مصرف کنیم و باید بدانیم که یک سوم معده برای غذا، یک سوم برای آب و یک سوم برای نفس کشیدن است. چون در روایت داریم که « مبغوض ترین مردم نزد خدا، آنهایی هستند که معدههای پُر دارند.
وی اضافه کرد: برای رساندن رطوبت به بدن و تأمین مایعات و املاح مورد نیاز بدن در ایام روزه داری که روزه طولانی و گرم است، مصرف نوشیدنیها و شربتهای خنک مانند سکنجبین، سرکنگبین، کاسنی، خاکشیر، آبلیمو، آبغوره و شربت زرشک توصیه میشود، بنابراین نوشیدنیها باید جرعه جرعه مصرف شود تا مفید واقع شود، ولی باید بدانیم که سریع خوردن آب یخ و نوشیدنیهای خنک، طبیعت معده را متحیر میکند و زخم معده و ناراحتیهای معده را در آینده بروز خواهد داد.
مدیر کارگروه تغذیه انجمن تحقیقات طب سنتی ایران خاطرنشان کرد: مصرف میوههای آبدار مثل آلو، هلو، گیلاس، هندوانه، خیار، کاهو، خرفه، کرفس و گوجه فرنگی نیز در ماه رمضان مفید است.