بخش اقتصاد- معاون بانك مركزی چین تاكید كرد این كشور برای جلوگیری از ادامه روند صعودی نرخ تورم تدابیر ویژه ای را برای كنترل ورود سرمایه های خارجی اتخاذ كرده است.
به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از خبرگزاری فرانسه ما دلون تصریح كرد سیاستهای جدید فدرال رزرو آمریكا در تزریق 600 میلیارد دلار نقدینگی بیشتر به اقتصاد این كشور موجب هجوم سرمایه های خارجی به كشورهای در حال توسعه به خصوص چین شده است .
وی افزود: بانك مركزی چین از كلیه ابزارهای پولی و ارزی برای مدیریت و كنترل بهینه سرمایه های خارجی استفاده خواهد كرد .
در حالی كه فدرال رزرو آمریكا برای خروج كامل این كشور از بحران و ركود مالی سیاست كاهش ارزش دلار را در پیش گرفته، كشورهای در حال توسعه و برخی كشورهای توسعه یافته به شدت نسبت به اتخاذ این سیاستها انتقاد كرده اند . نرخ تورم چین در ماه اكتبر به بالاترین حد خود طی 25 ماه اخیر رسیده است .
وی در ادامه بار دیگر ضمن رد فشارهای غرب برای اصلاح سریع نظام ارزی و سیاستهای تجاری گفت فشارهای خارجی هیچ تاثیری بر روند اصلاح سیاستهای ارزی و تجاری چین نخواهد داشت و پكن بر اساس برنامه تنظیم شده به صورت تدریجی ارزش یوان را افزایش خواهد داد .
خبرگزاری فارس
تکمله: یکی از راهای مقابله با رکود کاهش ارزش پول ملی (یا دست کم جلوگیری از افزایش آن) است که معنی دیگر آن گرانتر ساختن نرخ ارز (یعنی پول کشورهای دیگر) است. با کاهش نرخ برابری پول ملی یک کشور، کالاهای داخلی برای خارجیان ارزان تر میشود و صادرات تسهیل میگردد. در همین حال، بالا بردن نرخ ارز، کالاهای خارجی را برای خریداران داخلی آن کشور گران تر میسازد و نفوذ تولیدکنندگان خارجی به بازار داخلی را دشوارتر میکند. از این جا است که طی سالهای اخیر شاهد تلاش اغلب کشورها برای جلوگیری از افزایش ارزش پول ملیشان بودهایم که بارزترین نمونه آن ثبات ارزش یوآن (پول ملی چین) بهرغم مازاد شدید تراز بازرگانی این کشور طی چندین سال گذشته بوده است. تقریبا همه صاحبنظران اقتصادی معتقدند که یوآن چین، با دستکاری و مداخله بانک مرکزی این کشور در بازار ارز پایین نگه داشته شده، هرچند که اعلام رسمی این مطلب بنا بر ملاحظات گوناگون، به ندرت صورت میگیرد