• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن خانواده > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
خانواده (بازدید: 8345)
شنبه 18/3/1387 - 0:39 -0 تشکر 42458
ویژگی های خانواده ی خوب

سلام

به نظر شما خانواده ی خوب دارای چه ویژگی های است؟

یعنی خانواده ای که می خواهد موفق باشد باید چه نکاتی را رعایت کند؟

**********ابوالفضل شهبازی**********

 

همدان پايتخت تاريخ و تمدن ايران زمين

 ***

خدايا به خاطر داده ها و نداده هات شکر

 

که داده هات از سر لطف بوده و نداده هات از سر حکمت

جمعه 24/3/1387 - 10:44 - 0 تشکر 43189

1) وجود ارتباط ویژه بین زن و مرد :
زن و مرد باید با هم ارتباط ویژه ای داشته باشند که به آن زوجیت و پیوند زنا شویی اطلاق می شود . البته هر نوع رابطه ای میان زن و مرد ، رابطه خانوادگی محسوب نمی شود . به عبارت دیگر حتی رابطه زوجیت نیز باید بر اساس قوانین موجود در جامعه باشد . بنابراین چنانچه رابطه نامشروعی بین زن و مرد باشد یا پیوند زناشویی بر خلاف قانون رایج جامعه باشد ، ویژگی اول ، یعنی ارتباط ویژه ،تحقق پیدا نکرده پس خانواده هم وجود نخواهد داشت .
ازدواج پیروان یهودیت و مسیحیت در جامعه اسلامی نیز مصداق خانواده است .به عبارت دیگر چنانچه دو نفر یهودی یا مسیحی با هم ازدواج کنند خانواده تلقی می شوند ،زیرا اگر چه طبق آداب و قوانین خود ، ازدواج می کنند نه قوانین اسلام ، معهذا این قوانین در میان آنها مشروعیت یافته و در جامعه اسلامی محترم شناخته شده اند ؛ اما خانواده اسلامی محسوب نمی شوند .

2) وجودحداقل دونفر :
خانواده باید متشکل از حداقل دو نفر باشد و یک نفر خانواده محسوب نمی شود ، یک نفر نمی تواند همزمان عضو دو خانواده به شمار آید . یعنی یا فردی است که تابع والدین است و نفقه و هزینه های وی را آنها تأمین می کنند و او عضو آن خانواده است و یا شخص به محض انتخاب همسر و اختیار وی ، از خانواده اولی جدا و به خانواده جدید ملحق می شود . البته خانواده قدیم ( خانواده پدر و مادر ) و خانواده جدید ارتباط ناگستنی دارند. اما این یک خانواده و آن ، یک خانواده دیگری است . در حقیقت انشعاب خانواده به وجود می آید .بنابراین هیچ گاه از نظر حقوقی یک فرد تابع دو خانواده نمی باشد ، هر چند می توانند با یکدیگر ارتباط داشته و در طول گسترش یابند .

3) خانواده یک نهاد حقوقی است .
یعنی فرزندان و والدین در برابر هم تعهدات و تکالیفی دارند که قطعاً تابع مقررات خاصی خواهد بود .

4) وجود زن و مرد شرط حدوث است نه شرط بقاء
. بدین معنا که برای ایجاد خانواده ، زن و مرد لازم است اما چنانچه هر دو یا یکی از آنها از دنیا رفت ، خانواده به شکل خود باقی است و فرزندان یک خانواده را تشکیل می دهند .

در رابطه با ویژگیهای مذکور ، سئوالات مختلفی پیش می آید . از قبیل
- آیا یک خانواده می تواند مرکب از یک مرد و چند زن باشد ؟
برای تشکیل خانواده باید ارتباط ویژه ای بین زن و مرد برقرار باشد که این ارتباط نشانگر قانونمند بودن خانواده است .
در نظام اسلامی اجازه تعدد زوجات و چند زنی به مردان داده شده است . بنابراین مرد می تواند باچندین زن ( حداکثر چهار زن ) ارتباط زناشویی داشته باشد . مرد ، چند زن و فرزندان، خانواده را تشکیل می دهند .

-آیا کسی می تواند خانواده را ترک کرده و به صورت مجرد زندگی کند ؟
ارتباط خانوادگی یک ارتباط طبیعی و قهری است . فرد می تواند از نظر فیزیکی خانواده را ترک کند و از مزایای خانواده محروم شود . اما ارتباط حقوقی وی با خانواده قطع نخواهد شد .

-آیا متفرق بودن افراد خانواده به ساختار خانواده لطمه ای وارد می سازد ؟
در تعریف خانواده ، اشاره ای به مکان یا تجمع فیزیکی افراد خانواده آورده نشده است . تفرق افراد در صدق اسم خانواده تأثیری ندارد ،اما در روابط عاطفی و انجام خانواده تأثیر گذار است. بخصوص اگر این تفرقه هم از نظر مسافت طولانی باشد و هم از نظر ارتباط با وسایل دیگر ،کمتر باشد .

-آیا خانواده قابل فرو پاشی است یا نه ؟
خانواده زمانی متلاشی می شود که زن و شوهر طلاق گرفته و در دو مکان جدا باشند و فرزندی نداشته باشند . خانواده جدید فقط مرد است و زنی که طلاق گرفته به خانواده قبلی ملحق می شود و مرد نیز می تواند به خانواده قبلی بپیوندد. اما چنانچه آندو فرزندی داشته باشند، زن به خانواده قبلی ملحق می شود و مرد و فرزندان ، خانواده ای را تشکیل می دهند ؛ به شرط اینکه تحت قیمومیت افراد دیگر نباشند.



  خانواده دو ویژگی عمده دارد:

1) قدمت : قدیمی ترین نهاد اجتماعی ، خانواده است .

2) همگانی بودن : هر کس که در نهاد خانواده به دنیا می آید عضو آن نهاد بوده و ممکن است در اثنای زندگی ، خانواده جدیدی را تشکیل دهد ؛ اما ارتباط وی با خانواده قبلی قطع نشده و خانواده گسترش می یابد بویژه اینکه در اسلام ، هر مرد تا پایان عمر،خانواده را با خود به دنبال می کشد .
-اگر خانواده همگانی است ، پس چرا برخی از افراد به صورت مجرد زندگی می کنند؟ همگانی بودن براساس فطرت و غریزه انسان است و هر فرد در سن خاصی این غریزه را نشان داده و مجموعه ای را تحت نظر می گیرد .
منظور از فطری بودن خانواده،طبیعی بودن آن می باشدمثل فطری بودن توحید و خداپرستی ، به ندرت می توان بر خلاف فطرت و طبیعت عمل کرد و جزء موارد استثنایی است .

منبع:

http://www.parswoman.com/view.aspx?tid=2&cid=12&sid=964

جمعه 4/9/1390 - 4:30 - 0 تشکر 392265

سلام با تشکر از اطلاعاتتان، خواستم بدانم که آیا متن فوق از انگلیسی به فارسی ترجمه شده است، در صورتی که ترجمه شده است آیا می توانید نسخه انگلیسی آن را در اختیار ما قرار دهید.

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.