بستان حاصلخيز
وَ مَثَلُ الَّذِينَ يُنْفِقُونَ أَمْوالَهُمُ ابْتِغاءَ مَرْضاتِ اللَّهِ وَ تَثْبِيتاً مِنْ أَنْفُسِهِمْ كَمَثَلِ جَنَّةٍ بِرَبْوَةٍ أَصابَها وابِلٌ فَآتَتْ أُكُلَها ضِعْفَيْنِ فَإِنْ لَمْ يُصِبْها وابِلٌ فَطَلٌّ وَ اللَّهُ بِما تَعْمَلُونَ بَصِيرٌ
قرآن كريم سوره مباركه بقره (2)، آيه 265
تلاوت آيه
و مَثَل « صدقات » كسانى كه اموال خويش را براى طلب خشنودى خدا و استوارى روحشان انفاق مىكنند، همچون مَثَلِ باغى است كه بر فراز پشتهاى قرار دارد « كه اگر » رگبارى بر آن برسد، دو چندان محصول برآورد، و اگر رگبارى هم بر آن نرسد، باران ريزى « براى آن بس است »، و خداوند به آنچه انجام مىدهيد بيناست.
قرآن كريم سوره مباركه بقره (2)، آيه 265
ترجمه صوتي آيه به نثر
تابلويى با
گلهاى رُز:
اشاره به درون
زيباى انسان انفاقكننده.
دستهاى در
حال دعا:
اشاره به
ارتباط با خدا.
تركهاى دست:
اشاره به عطش
معنوى.
باغ سرسبز
بالا دست و قطرات باران و شبنم:
اشاره به
انفاقى كه براى خشنودى خدا و تثبيت صفات روحانى انجام شود.
شرح صوتي نقاشي
ماه كامل:
اشاره به نورانيت
و معنويت.
نوري كه از دستان شخص به زمين جاريست:
اشاره به نورانيت
انفاقي كه شخص بري خشنودي خدا و تثبيت در روح ميكند.
فضي سرسبز:
اشاره به حاصل
انفاق خالصانه كه همچون باغي است كه در نقطهي بلندي باشد و بارانهي درشت به آن
برسد و ميوهي خود را دو چندان دهد.
نمايش فيلم ( 33k - 56k - 128k )
مشبه: مالي كه انسان مؤمن، خالصانه در راه خدا انفاق مي كند.
مشبه به: بذر و نهالي كه در بوستاني حاصلخيز كشت شود و بر اثر باران، حاصلي دو چندان دهد.
وجه شبه و توضيح: باغ و بوستاني حاصلخيز و مستعد را تصور نماييد كه بر فراز تپهي در شرايط آب و هوايي بسيار مناسب قرار گرفته است و از هر حيث آماده كشت و زرع مي باشد. حال در چنين باغ مستعدي ، باغباني توانا و آگاه، بذر و نهال اصلاح شده و عاري از هرگونه علف هرز را مورد كشت قرار مي دهد. اين باغ به لحاظ وضعيت بسيار مناسبش از لحاظ حاصلخيزي ذاتي و شرايط آب و هوايي و رطوبتي ، با اندك رسيدگي و توجه باغبان محصول نسبتاً خوبي به بار مي آورد. يقيناً هر چه اين رسيدگي و مراقبت بيشتر باشد (از جهت عمليات كشاورزي به موقع و حفاظت گياهان و محصولات از علفهي هرز و آفات) و بارندگي بيشتري نيز رخ دهد، محصول اين باغ مضاعف و پرطراوتتر خواهد بود.
در اين مثال زيبا، مؤمن با استعدادهي ذاتي خدادادي و بي نهايتش، به آن باغ و بوستان حاصلخير و مستعد تشبيه شده است كه اعمال فرد مؤمن در چنين زمين شايستهي با باران پربركتِ "خلوص در عمل" بارور مي گردد. حال هر چه كه خلوص فرد مؤمن در اعمال و كردارش بيشتر باشد و از اعمالش تنها كسب رضي حق تعالي و تثبيت ملكات انساني را مد نظر داشته باشد، خداوند نيز اعمال او را هر چه بيشتر به ثمر مي رساند كه اين پاداش الهي هم در دنيا به واسطه نتيجه ظاهري عمل و هم در آخرت به واسطه اجر و ثواب تعلق گرفته به فرد مؤمن، نمودار خواهد شد.
شرح صوتي مثل