تبیان، دستیار زندگی
رزمایش محمد رسول الله 4 طی 3 روز گذشته و با شرکت یگان های مختلف نیروی زمینی و پشتیبانی نیروی هوایی و قرارگاه پدافند هوایی خاتم الانبیا ارتش و در منطقه ای به وسعت 220 هزار کیلومتر مربع برگزار شد.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

نگاهی به رزمایش 3 روزهمحمد رسول الله 4 +فیلم

رزمایش محمد رسول الله 4 طی 3 روز گذشته و با شرکت یگان های مختلف نیروی زمینی و پشتیبانی نیروی هوایی و قرارگاه پدافند هوایی خاتم الانبیا ارتش و در منطقه ای به وسعت 220 هزار کیلومتر مربع برگزار شد.

فرآوری: آزاده مرنی -بخش سیاست تبیان

رزمایش،رزمایش محمد رسول الله 4،ارتش،سپاه،سردار،تجهیزات نظامی ایران،فیلم،عکس

رزمایش محمد رسول الله 4 طی 3 روز گذشته و با شرکت یگان های مختلف نیروی زمینی و پشتیبانی نیروی هوایی و قرارگاه پدافند هوایی خاتم الانبیا ارتش و در منطقه ای به وسعت 220 هزار کیلومتر مربع واقع در جنوب شرق کشور برگزار شد.

تعدادی از فرماندهان نیروهای مسلح از ارتش، ستاد کل و قرارگاه مرکزی خاتم بر این رزمایش نظارت میدانی داشتند که از جمله آنها امیر پرویز هاشمی معاون عملیات قرارگاه خاتم و امیر عبدالعلی پورشاسب معاون ارزیابی این قرارگاه بود. قرارگاه مرکزی خاتم به عنوان مهمترین قرارگاه عملیاتی کشور، وظیفه طراحی، تصویب و نظارت بر رزمایش های نیروهای مسلح را برعهده دارد و فرماندهی آن نیز برعهده سردار سرلشکر غلامعلی رشید است.

اهداف رزمایش

مهمترین اهداف این رزمایش ارزیابی آمادگی نیروهای شرکت کننده، ارتقای توان رزمی نیروها، تمرین عملی آموزش های تئوری، کاهش زمان عکس العمل نیروها و استفاده از اشراف اطلاعاتی با مشارکت مردم بومی منطقه بود.استفاده از تجهیزات نوین ساخته شده در صنعت دفاعی کشور نیز یکی دیگر از ویژگی های رزمایش محمد رسول الله 4 بود.

اولین روز

در نخستین روز این رزمایش، جابجایی و اعزام یگان های واکنش سریع از سایر مناطق جغرافیایی کشور به مناطق عملیاتی مورد نظر در کوتاه ترین زمان ممکن از هوا و زمین صورت گرفت. همچنین یکان های پیاده، زرهی، توپخانه، پهپاد، جنگال و مخابرات نیروی زمینی ارتش نیز در سطح منطقه عمومی رزمایش استقرار عملیاتی پیدا کردند و هوانیروز بخشی از اقتدار و توانمندی ارتش جمهوری اسلامی ایران را به منصه اجرا گذاشت.

تیپ 55 هوابرد نیروی زمینی ارتش برای ایجاد عملیات مانع شونده در مدت زمان تقریبی دو ساعت که با توجه به بعد مسافت زمان بسیار خوبی بود و مطابق با استانداردهای تعریف شده روز دنیا و با استفاده از چترهای تولید داخل و در ارتفاع حدود 750 پا که یک رکورد برای فرود یگان های هوابرد است در محورهای تهدید با هماهنگی کامل قرارگاه منطقه ای مستقر و در مجموع عملیات موفقی را ارائه کرد.

دومین روز

در دومین روز از برگزاری رزمایش بزرگ محمد رسوالله (ص) 4 ، دو فروند شکاری بمب افکن (میراژ) نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی پس از تهاجم جنگنده های دشمن فرضی با حضور در منطقه رزمایش، نخستین بار به عملیات مقابله با دشمن فرضی از طریق به کارگیری تسلیحات هواپایه اقدام کردند.

فیلم نمایی از رزمایش محمد رسول الله 4

انهدام چند فروند شناور سطحی دشمن فرضی از سوی دو فروند بالگردهای هوانیروز در دریای عمان و سواحل مُکران از دیگر برنامه های دومین روز این رزمایش بود و پهپاد انتحاری نیروی زمینی ارتش با نام «رعد85» عملیات خود را با موفقیت پشت سر گذاشت.

نیروی زمینی ارتش یک دستاورد جدید در حوزه اخلال گرهای هوایی برای مقابله با پهپادهای دشمن را نیزرونمایی کرد. این اخلال گر توانایی مقابله با هواپیماهای بدون سرنشین در فاصله 3 کیلومتری را دارا است و می تواند پهپاد دشمن را پس از خارج کردن از کنترل،بر روی زمین بنشاند.

سومین روز

در آخرین روز از این رزمایش، یک فروند هواپیمای بدون سرنشین انتحاری با موفقیت عملیات خود را پشت سر گذاشته و به هدف موردنظر اصابت کرد. این پهپاد با نام «رعد85»، 100 کیلومتر برد داشته و برای اصابت به اهداف بزرگ طراحی شده است. شعاع ترکش این پهپاد 300 متر بوده و نهایتا با میزان خطای 5متر به هدف برخورد می کند. سرعت این هواپیما نیز 450 کیلومتر بر ساعت است و می تواند تصاویر ماموریت خود را تا لحظه آخر به صورت آنلاین ارسال کند.

روز گذشته دو فروند جنگنده نیروی هوایی ارتش به پرواز در آمدند. این دو جنگنده از نوع F-4 (فانتوم) و میراژ بودند و این پرواز نیز به صورت همزمان انجام شد. جنگنده فانتوم به دو فروند بمب 500 پوندی مجهز بود که این بمب ها بر روی هدف مورد نظر فرود آمد.

این رزمایش روز گذشته به کار خود پایان داد.


منابع : خبرگزاری فارس / خبرگزاری صدا و سیما / خبرگزاری تسنیم