• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 42209
تعداد نظرات : 4513
زمان آخرین مطلب : 4146روز قبل
تاریخ
فرار ژنرال هایزر
فرار ژنرال هایزر

۱۷ بهمن

● «راهپیمایی عظیم مردمی در حمایت از دولت موقت» و «فرار ژنرال هایزر مستشار آمریکایی از ایران» از جمله بااهمیت‎ترین رویدادهای چنین روزی از سال ۱۳۵۷ هجری شمسی است.
از صبح سه‌شنبه هفدهم بهمن‌ماه سال ۱۳۵۷ هجری شمسی، مهندس بازرگان به محل کمیته استقبال از حضرت امام خمینی (ره) نقل مکان کرد و تا شب با انتقال وسائل ضروری زندگی از منزل خود، به مدرسه علوی عملاً در آن دو مکان استقرار یافت.
در پی حکم حضرت امام (ره) مبنی بر انتخاب ریاست دولت موقت، مردم تهران و دیگر شهرهای ایران با برگزار کردن راهپیمایی‎های باشکوه، حمایت خود را از رئیس دولت موقت اعلام کردند. در این روز، در اکثر شهرستان‌ها از جمله اصفهان مردم انقلابی و مسلمان با اجتماع در خیابان‌ها فریاد سرنگونی دولت بختیار را سر دادند.
از نخستین ساعات بامداد هفدهم بهمن‌ماه کلیه راه‌ها و خیابان‌های منتهی به مجلس شورای ملی تحت نظارت نیروهای رژیم فاسد پهلوی قرار گرفته و مجلس محاصره نظامی شده بود. مردم در خیابان‌های اطراف میدان بهارستان تظاهرات کردند و شعارهای انقلابی را با تمام وجود فریاد زدند.
از دیگر رویدادهای مهم این روز، خروج ژنرال هایزر از ایران بود. هایزر، آخرین فرستاده کارتر رئیس‌جمهور وقت امریکا، یک ماه بعد از توقف در تهران، ایران را ترک کرد تا نتایج آخرین جاسوسی‎های خود را در اختیار کارتر قرار دهد. وی طی سفرش، ارتش را به تحت کنترل گرفتن ایران تشویق نمود و از ارتش خواست تا از دولت بختیار حمایت کرده و نظم را مستقر کند.
هایزر معتقد بود که ارتش قدرت مهار تشنجات را دارد، قصد وی بر این بود تا درصورتی‌که نیروهای مذهبی طرفدار امام خمینی (ره) قصد سرنگونی دولت را کردند، طرح کودتا را عملی سازد. اما - همان‌طور که اشاره شد - ژنرال هایزر پس از یک ماه تلاش بیهوده و شکست در مأموریت خود به ایالات متحده بازگشت.
به‌طور کلی، از مطالعه و بررسی مجموع اخبار و اسناد، چنین استنباط می‌‏شود که مأموریت ژنرال هایزر در ایران براساس چهار مسأله دور می‌‏زد: نخست آن‌که از عملیات خودسرانه و حساب‌نشده ارتش پس از فرار شاه از ایران، جلوگیری شود. دوم آن‌که ارتش را موظف سازند از دولت بختیار پشتیبانی نماید و درصورت لزوم مبادرت به کودتای نظامی شود. سوم آن‌که تکلیف قراردادهای فروش سلاح‏های پیشرفته آمریکا در ایران روشن گردد. چهارم آن‌که وسائل و سلاح‏های مدرن آمریکا در ایستگاه‏های رادار در ایران به تصرف شوروی درنیاید.
با این حال، نهضت اسلامی ملت ایران به‌حدی گسترش یافت که کاری از دست ژنرال هایزر و کاخ سفید برنیامد، کم‌تر از یک ماه پس از ورود وی به ایران، حضرت امام خمینی (ره) به وطن بازگشتند و انقلاب اسلامی با شکوهی هرچه تمام‌تر در ۲۲ بهمن ۱۳۵۷ش به پیروزی رسید.

دوشنبه 17/11/1390 - 11:5
تاریخ
آغاز حکومت عباسیان
آغاز دوران حکومت ۵۰۰ ساله‏ عباسیان در مکه بنا به روایتی، مصادف با چنین روزی از سال ۱۳۲ هجری قمری است.
پیش از ظهور اسلام، بین بنی‌هاشم و بنی‌امیه بر سر ریاست خانه کعبه اختلاف بود، مخصوصاً بعد از ظلم‌های معاویه و یزید نسبت به علی بن ابی‌طالب (ع) و اولاد او، دامنه این اختلافات توسعه بیش‌تری پیدا کرد تا جائی که به انقراض حکومت بنی‌امیه منجر شد، البته سقوط بنی‌امیه دلایل دیگری نیز داشت، از جمله تعیین جانشینان متعدد که موجب اختلاف و دشمنی در خاندان اموی گردید، اختلاف و تعصبات قبیله‌ای میان تیره‌ها و طوایف مختلف عرب شمالی و جنوبی که زمینه مناسبی برای فعالیت عباسیان فراهم کرد، جانب‌داری متعصبانه امویان از عنصر عربی و تحقیر اقوام دیگر نظیر ایرانیان و نهضت‌های سیاسی و مذهبی که با امویان مخالفت می‌کردند، موجبات ضعف دولت اموی را فراهم کرد.
نسب عباسیان، به عباس بن عبدالمطلب بن هاشم بن عبد مناف عموی پیغمبر (ص) می‌رسید. یکی از مهم‌ترین مراکز اتکاء بنی‌هاشم ایران بود، زیرا ایرانیان‌ به چند دلیل دشمن آشتی‌ناپذیر بنی‌امیه بودند، از جمله تجاوز و تعدی بنی‌امیه و عمال آنان و سیاست غلط آن‌ها مبتنی بر سروری عرب و تحقیر ملل تابعه به‌ویژه ایرانیان، به‌همین جهت عباسیان به‌زودی دریافتند که از نارضایتی مردم ایران چگونه استفاده کنند و دیگر این‌که هرج و مرج ممالک اسلامی به عباسیان این فرصت را داد که در نواحی ایران مخصوصاً خراسان دعوت خود را آغاز کنند.
تکیه‌گاه عباسیان علاوه بر ایرانیان، فرقه‌های مختلف شیعه بود که در آن زمان مشتمل بر عباسیان، علویان، زیدیه و پیروان محمد بن حنیفه بود که بعد از درگذشت وی، پسرش ابوهاشم جانشین او شد و بعد از مرگ ابوهاشم، پیروانش با محمد بن علی بن عبدالله بن عباس بیعت کردند و به‌نام شیعه آل‌عباس مشهور شدند که مشخصه آنان بیرق و لباس سیاه بود.
محمد بن علی دهکده کوچکی به‌نام حمیمه را مرکز فعالیت خویش قرار داد و از همین محل دعاتی را به خراسان و ماوراءالنهر فرستاد و بعد از درگذشت وی، پسرش ابراهیم جانشین او شد. ابتدا، دعوت سری بود و امور دعوت به‌وسیله مجمعی صورت گرفت که دارای ۱۲ نقیب و شورائی مرکب از ۷۲ نفر بود، زمانی که ابراهیم به خراسان توجه کرد، در آنجا بزرگان زیادی به او گرویدند از جمله بازرگان معروف، بکیر بن ماهان که در سال ۱۰۵ق در کوفه با عباسیان بیعت کرد، در سال ۱۲۶ق که بکیر بن ماهان به زندان افتاد، با ابومسلم آشنا شد و بکیر بعد از آزادی از زندان ابومسلم را به ابراهیم معرفی کرد.
ابراهیم، ابومسلم را جهت انتشار دعوت به خراسان فرستاد که در این زمان، نصر بن سیار در خراسان حکومت می‌کرد و در آنجا بین دو طایفه بزرگ اعراب مضری و یمانی اختلاف افتاده بود که پیروان بنی‌عباس فرصت را مغتنم شمردند و مردم را با شعار «الرضا من آل رسول یا الرضا من آل محمد» دعوت می‌نمودند و ابومسلم توانست مرو را تصرف کند و در سال ۱۲۹ق در روستای سفیدنج مرو دعوت خود را آشکار کرد، به گفته طبری، اهالی دهکده‌های مرو دعوت را پذیرفته و به‌تدریج نزد ابومسلم می‌آمدند.
وی در رمضان‏المبارک ۱۲۹ق، دو علم ظل (سایه) و سحاب (ابر) را که ابراهیم امام برای یارانش فرستاده بود، بیرون آورد و دعوت خویش آشکار کرد. ابومسلم و یارانش، لباس‏های سیاه پوشیدند که شاید به تقلید از رنگ رایت پیغمبر (ص) یا به نشانه سوگ شهدای اهل بیت پیامبر (ص) بوده است.
در یک شب، اهالی شصت روستای مجاور همه جامه سیاه پوشیده، اجتماع کردند و با چوب‌دستی‌هایشان - که کافرکوب می‌خواندند - بر مرکب‏های خویش می‌زدند و مروان خطاب می‌کردند، به‏خاطر این‏که مروان آخرین خلیفه ‌اموی لقب حمار داشته است. بیش‏‌تر این مردم، روستائیان کشاورز، افزارمندان و دیگر اقشار موالی بودند.
کار ابومسلم و یارانش بالا گرفت و با شکست دادن سربازان اموی در نهاوند (ذی‏القعده ۱۳۱ق) در محل واقعه فتح‏الفتوح، به آخرین مقاومت نیروهای اموی در ایران خاتمه دادند. آخرین نبرد سیاه‏جامگان با لشکریان اموی در نزدیکی موصل در شمال عراق روی داد که با شکست نیروهای اموی پایان یافت.
در آستانه فتح عراق، مروان که به ابراهیم امام سخت بدگمان شده بود وی را دستگیر کرده و به قتل رساند، از این‏رو چون کوفه به‏دست خراسانیان افتاد، برادر وی ابوالعباس را - که بعد‌ها به سفاح معروف شد - به خلافت برداشتند. با کشته شدن مروان در مصر، طومار خلافت اموی به‏کلی برپیچیده شد و آرمان عباسیان با خون سیاه‏جامگان خراسان و تلاش مستمر داعیان و نقیبان بالاخص ابومسلم تحقق پذیرفت و خاندان عباسی، سرنوشت بخش اعظم جهان اسلام را در اختیار‌ گرفتند.
عباسیان نزدیک به ۵۲۴ سال حکم‌رانی کردند، حکومتشان با «ابوالعباس سفاح» آغاز شد و با مرگ «مستعصم» و توسط مغولان منقرض گردید. حکومت عباسیان به دو دوره تقسیم می‌شود، دوره تسلط ایرانیان که خلفای عباسی با اقتدار و قدرت زیاد حکومت می‌کنند و دوره تسلط ترکان که حکومت عباسی رو به ضعف و انحلال می‌رود.
همان‌طور که گفته شد، با ورود ترکان به دستگاه خلافت، تزلزل این نهاد آغاز و باعث تحولی عظیم در نظام اداری و سیاسی دستگاه خلافت به‌معنی نابسامانی و فساد شد، پس از آن‌که خلفای عباسی برای تأمین مخارج و پرداختن به عیش و نوش و خوش‌گذرانی با مشکل روبه‌رو شدند، مجبور گشتند برای تأمین این مخارج به امیران ترک خود باج دهند و مناصب دولت را به آنان بفروشند و از آن پس امیران ترک به‌جز اندوختن ثروت و چپاول مردم کار دیگری نمی‌کردند و در پی آن، قدرت خلفای عباسی محدود می‌شد. تمام این اقدامات و بی‌لیاقتی و بی‌کفایتی خلفا دست به دست هم داد تا در زمان مستعصم، هولاکوخان مغول به نزدیک بغداد بیاید و بعد از تصرف بغداد در سال ۶۵۶ق و کشته شدن مستعصم، برای همیشه دولت عباسیان منقرض شود.
دوشنبه 17/11/1390 - 11:4
دنیای گیاهان و حیوانات

دانشمندان اخیرا دریافته‌اند كه كلونی‌های گیاهان دریایی ممكن است از گروه موجودات زنده كهن غول‌پیكر با قابلیت گستردگی تا حدود ۱۶ كیلومتر تشكیل شده باشند كه از سن بیش از ده‌ها هزار سال برخوردارند.

به گزارش سه نسل به نقل از ایسنا، گیاه مورد نظر Posidonia oceanica نام داشته كه از طریق گل دادن یا تولید كلونهایی از خود تكثیر می‌شود. این امر می‌تواند به ظهور موجوداتی منجر شود كه بسیار بزرگ و كهن هستند.

این موجودات كلونال احتمالا قدیمی‌ترین و بزرگترین نمونه‌های حیات در جهان هستند. این در حالیست كه قارچ عسلی Armillaria solidipes تا ۸.۸ كیلومتر مربع و صنوبر لرزان (Populus tremuloides) تنها تا ۶ هزار تن رشد می‌كنند.

 

موجودات كلونال از یك ظرفیت خارق‌العاده برخوردارند كه طی آن یك ژنوم كامل در میان نسل‌ها، بدون تغییر، منتقل شده و پایان‌پذیر نیست؛ اما نظریه جدید بر این اساس است كه ژنوم یك موجود كلون در جریان فرایند نسخه‌برداری با جهش‌های جسمی تغییر كرده و بسیاری از آن طی نسل‌ها زایل شده و از بین می‌روند.

برای بررسی سال‌های حیات گیاه دریایی P. Oceanica، دانشمندان به تحلیل ۲۰ مرتع از این گیاه در یك حوزه ۳۵۰۰ كیلومتری در دریای مدیترانه پرداختند. تمام گیاهان كشف شده توسط این دانشمندان با هم همسان نبوده، اما كلونهای گیاه دریایی مد نظر دانشمندان گاه تا ۱۵ كیلومتر گسترده شده و از سن بیش از ۱۰۰ هزار سال برخوردار بودند.

الگوهای رایانه‌ای دانشمندان نشان داد كه برخورداری Posidonia oceanica از شیوه گسترش مشترك منجر به مقابله آن با جهش‌های زیان‌آور و از محو شدن مورد انتظار خلاص شده است.

گیاهان دریایی اساس اكوسیستم‌های ساحلی هستند كه ۲۰ سال گذشته با مشكلاتی از جمله كاهش سالانه پنج درصدی مراتع P. Oceanica روبه‌رو شده‌اند. نتایج این تحقیق در مجله PLoS ONE منتشر شده است.

دوشنبه 17/11/1390 - 11:3
اخبار
چند سایت ترکیه ای خبر از عزم جزم مصطفی دنیزلی برای ریاست فدراسیون ترکیه داده اند.

خبرآنلاین : مجمع انتخابات ریاست فدراسیون ترکیه هم درست مشابه با فدراسیون ایران در حال طی شدن پروسه برگزاری است و رسانه های ترک 4 نامزد اصلی این فدراسیون را معرفی کرده اند که در راس آنها می توان نام آقا مصطفی دنیزلی ، مربی پرسپولیس را دید. او که این روزها با تلاشی مضاعف می کوشد پرسپولیس را از بحران خارج کند. سایت های معتبری چون خبر اسپرت ترکیه از نامزدی دنیزلی در روزهای آتی برای مجمعی که روز 8 اسفند جاری برگزار می شود خبر داده اند و اگر دنیزلی رای بیاورد یعنی از پرسپولیس جدا می شود. اتفاقی که همه را می تواند شوکه کند. این خبر در رسانه های ترکیه ای درحالی قوت می گیرد که پاسخ دنیزلی به خبر ریاستش در فدراسیون ترکیه یکی از همان خنده های معروف است و اینکه:« اگر قرار بود رئیس فدراسیون بشوم پس چرا الان اینجا هستم؟ من با پرسپولیس قرارداد دارم. همین جا هم می مانم.»
دوشنبه 17/11/1390 - 10:58
اخبار

یک فرصت استثنایی برای آن دسته از خریدارانی که با بودجه اندک مالی قصد دارند در بازار مسکن صاحبخانه شوند، روز گذشته در بازار خرید و فروش واحدهای مسکونی در شرق تهران فراهم شد.

به گزارش سه نسل به نقل از دنیای اقتصاد ، در یکی از محله‌های شرق تهران مالکی که قصد فروش واحدش را داشت شرایط جالبی را برای نحوه پرداخت مبلغ فروش تعیین کرده بود زیرا فروشنده اعلام کرده بود خریدار می‌تواند نصف مبلغ خرید را در ابتدا به صورت نقدی و مابقی مبلغ تعیین شده را ماهانه به میزان یک میلیون تومان پرداخت کند.

این مالک قیمت هر متر مربع واحد 51 متری خود را یک میلیون و 50 هزار تومان عنوان کرده است؛ یعنی قیمت فروش واحد مذکور 53 میلیون و 550 هزار تومان است و خریدار در ابتدای معامله می‌تواند مبلغ 26 میلیون و 775 هزار تومان را به عنوان پیش پرداخت در اختیار مالک قرار دهد و 26 میلیون و 775 هزار تومان را طی 27 ماه به صورت ماهانه یک میلیون تومان، به فروشنده پرداخت کند .

 البته قسط آخر کمتر از یک میلیون تومان خواهد بود به همین خاطر خریدار باید 27 فقره چک معتبر با اعلام نرخ پرداختی به فروشنده تسلیم کند و فروشنده هم تا پایان اقساط واحد خود را به صورت قولنامه‌ای به متقاضی تحویل دهد.


مالک اظهار کرده که اگر خریدار تصمیم داشته باشد از وام تعمیرات و دیگر وام‌ها برای این واحد استفاده کند، می‌تواند سند را هم به نام متقاضی تغییر دهد؛ اما به این شرط که یک قرارداد در نزد بنگاه مسکن تنظیم کنند که اگر چک‌های دریافتی وصول نشد واحد خود را بدون هیچ وقفه‌ای از خریدار باز پس گیرد.

دوشنبه 17/11/1390 - 10:57
ایرانگردی

پشت قلعه یکی از آثار تاریخی استان ایلام واقع در شهرستان آبدانان است که روز به روز بیشتر از بین می رود و در حال حاضر نشانه های وجود تاریخ در این قلعه عهد ساسانی دیده نمی شود.

به گزارش سه نسل به نقل از مهر، استان ایلام دارای قلعه های مهم تاریخی در دوران مختلف تاریخی است که هر کدام نشانی از قدرت زمان دارد و سرگذشت بسیاری از حکومتها در قلعه ها جای گرفته است.

http://www.mehrnews.com/mehr_media/image/2012/02/752158_orig.jpg

در بین قلعه های استان ایلام، "پشت قلعه" واقع در شهرستان آبدانان مربوط به دوران ساسانی از مهمترین آثار تاریخی استان ایلام به لحاظ وجود شاخص های تاریخی است.

پشت قلعه در فاصله پنج کیلومتری در ناحیه جنوبی شهرستان آبدانان و در شمال غربی روستای پشت قلا بر روی تپه‌ای بلند قرار دارد که رودخانه دویرج از پای آن می‌گذرد.

این اثر یکی از آثار دوره ساسانی است که در فهرست آثار ملی کشور نیز ثبت شده و یکی از آثار مورد بازدید گردشگران در فواصل مختلف است.

در پایین دست این قلعه تاریخی که در ارتفاع قرار گرفته، زمینهای کشاورزی قرار دارند که مربوط به اهالی روستای پشت قلعه است.

روستای پشت قلعه بنا به موقعیت کوهپایه‏ای و همجواری با رودخانه‏های پرآب، مناظر بسیار زیبا، جالب توجه و شگفت‏انگیزی دارد.

تپه ای که قلعه بر روی آن قرار گرفته مشرف به روستا و مناطق و چشم اندازهای مختلف است که رودخانه دویرج در پایین آن جریان دارد.

http://www.mehrnews.com/mehr_media/image/2012/02/752155_orig.jpg

طبق گفته کارشناسان نحوه ساخت و پیکره‏بندی و طرز ساخت قلعه نشان می‏دهد که کاربرد نظامی داشته که در عهد ساسانی به کار گرفته شده است.

با نزدیکی به قلعه متاسفانه صحنه های تاسف باری دیده می شود که در نگاه اول تاریخی بودن قلعه به نظر نمی رسد.

از این قلعه تاریخی که طبق گفته اهالی منطقه در گذشته ای نه چندان دور، قلعه ای سالم بود تنها چند دیوار نیمه خراب بر جای مانده است و نشانه های اصلی تاریخی در این قلعه وجود ندارد.

این اثر ارزشمند که شامل برجهای نگهبانی، بارو، شاه‌نشین، اتاق‌های مسکونی، پلکان و...بوده در حال حاضر به یک ویرانه تاریخی تبدیل شده است.

http://www.mehrnews.com/mehr_media/image/2012/02/752145_orig.jpg

تخریب و بی توجهی از همان بدو ورود به این قلعه تاریخی مشاهده می شود و همان طور که مشخص است بیشتر دیوارها که روزگاری حفاظ قلعه بوده اند از بین رفته اند.

در حال حاضر، هر فردی بدون هیچ مشکلی می تواند وارد قلعه شود که این کار باعث شده میزان تخریب در داخل قلعه نیز افزایش پیدا کند.

میزان تخریب این قلعه آنچنان است که هیچ شباهتی به یک قلعه تاریخی ندارد و البته قبل از تخریب، محوطه قلعه با حصاری به ارتفاع سه متر احاطه شده بود و دیواره‏ای بیضوی شکل داشته است که در حال حاضر این نشانه ها در قلعه وجود ندارد.

دیوارهای قلعه در حال حاضر به کمتر از یک متر رسیده است و روز به روز از طول دیوارها و وسعت محوطه این اثر تاریخی کم می شود.

http://www.mehrnews.com/mehr_media/image/2012/02/752143_orig.jpg

مصالح ساخت این قلعه تاریخی از قلوه سنگهای رودخانه‌ای و گچ نیم‌کوب تشکیل شده است که در حال حاضر بیشتر این سنگها ریزش کرده است و اثر تاریخی قطعه قطعه شده است.

در قسمتی از دژ، شاهنشین قلعه و اتاق‌های مسکونی قرار دارند که یک چهارم دژ را تشکیل می‌دهند که این قسمت قلعه نیز در حال تخریب است و نیاز مبرم به مرمت دارد.

در این قسمت نیز ریزش سنگهای دیوارها به چشم می خورد که آینده بدی را نشان می دهد و شاید به سرانجام دیگر اجزای تخریب شده قلعه تبدیل شود.

این قسمت دارای اتاق‌هایی با طاق‌های نیم‌دایره و طاقچه‌ها و طاقنماهایی است که گاه قطر دیوار آن به یک متر می‌رسد ولی متاسفانه گذر زمان از دیوارها کاسته شده و سنگها در حال ریزش هستند.

http://www.mehrnews.com/mehr_media/image/2012/02/752150_orig.jpg

پشت قلعه که روزگاری سد محکمی در برابر حمله های نظامی بوده و نحوه استقرار و ساخت آن از حفظ بودن این قلعه حکایت داشته، امروز با بی توجهی مسئولان می توان از هر طرف وارد قلعه شد.

از معدود دیوارهای داخل قلعه که سالم مانده و البته نیاز به مرمت برای جلوگیری از تخریب دارند، به صورت اتاق در این قلعه کاملا واضح است و اگر دیگر قسمتهای قلعه تخریب نشده بود ارزشهای تاریخی پشت قلعه بیشتر نمایان می شد.

http://www.mehrnews.com/mehr_media/image/2012/02/752147_orig.jpg

این قلعه رابط بین قلعه های نظامی هزاردرب و قلعه هزارانی واقع در شهرستان بوده است که به گفته شاهدان محلی یک تونل ارتباطی مخفی برای مواقع محاصره بین این قلعه و قلعه های هزاردر و هزارانی وجود داشته است تا در صورت نیاز بتوان از آن استفاده کرد.

گفته می شود که این تونل در زمان گذشته بر اثر خاکبرداری پیدا شده اما به واسطه ترس ساکنان محلی از خطرهای احتمالی تونل دوباره پوشیده شده است.

به طور کلی می توان گفت پشت قلعه در گذشته یک قلعه نظامی با شاخص های متعدد تاریخی بوده است و به مرور زمان قسمتهای زیادی از آن تخریب شده یا از بین رفته اند.

به همین منظور در حال حاضر باید برای جلوگیری از تخریب بیشتر دیگر اجزای قلعه، مرمت را شروع کرد و حداقل بقایای آن را نجات داد.

دوشنبه 17/11/1390 - 10:57
اخبار
مهر/ فارس: مطهری، کاتوزیان و عباسپور از لیست جبهه متحد اصولگرایان حذف شدند.

مطهری، عباسپور و کاتوزیان در فهرست کاندیداهای جبهه متحد اصولگرایان قرار نمی گیرند.

 در پی مذاکرات شورای مرکزی جبهه متحد اصولگرایان علی مطهری، علی عباسپور و حمیدرضا کاتوزیان از لیست انتخاباتی این جبهه برای انتخابات مجلس شورای اسلامی حذف شدند.

پیشتر خبرهایی مبنی بر مخالفت غلامعلی حداد عادل با گنجاندن نام علی مطهری در فهرست جبهه متحد منتشر شده بود.

مطهری، کاتوزیان و عباسپور ا زمنتقدان سرسخت دولت احمدی نژاد در مجلس شورای اسلامی به شمار می روند.

با حذف نام این سه نفر ، از فهرست جبهه متحد اصولگرایان ، مشخص نیست آنها به عنوان کاندیداهای مستقل در انتخابات حاضر خواهند شد یا نامشان در فهرست های دیگر قرار می گیرد.

هنوز مسوولان جبهه متحد در این باره توضیحی نداده اند.

اسامی 27 کاندیدای جبهه متحد

در جلسه شورای مرکزی جبهه متحد اصولگرایان اسامی 27 نفر از کاندیداهای این جبهه قطعی شد.

اسامی 27 نفر از کاندیداهای جبهه متحد اصولگرایان قطعی شد و مطهری، کاتوزیان، نواب و عباسپور از این لیست حذف شدند.
 
لیست قطعی جبهه متحد اصولگرایان در تهران به این شرح است:
 
1- غلامعلی حدادعادل
 
2- محمدحسن ابوترابی
 
3- احمد توکلی
 
4- محمدرضا باهنر
 
5- حسین فدایی
 
6- علیرضا زاکانی
 
7- غلامرضا مصباحی مقدم
 
8- محسن کازرونی
 
9- حجت الاسلام میردامادی
 
10- زهره الهیان
 
11- فاطمه رهبر
 
12- الهام امین زاده
 
13- لاله افتخاری
 
14- اسماعیل کوثری
 
15- اسدالله بادامچیان
 
16- الیاس نادران
 
17- علیرضا مرندی
 
18- پرویز سروری
 
19- حسین نجابت
 
20- محمدنبی حبیبی
 
21- علی اصغر خانی
 
22- مجتبی رحمان دوست
 
23- مسعود میرکاظمی
 
24- زهره طبیب زاده
 
25. حسین مظفر
 
26- محمود فرشیدی
 
27- نبی رودکی
 
لازم به ذکر است برای 3 نفر باقیمانده این لیست که 2 نفر آنها قرار است از روحانیون باشند بعدا تصمیم گیری خواهد شد.

از 3 نفر باقی مانده برای تکمیل این لیست، بررسی و پیشنهاد انتخاب 2 نفر از نامزدهای روحانی  از بین حجج اسلام نقویان، تقدیمی و انصاریان از سوی جامعه روحانیت مبارز خواهد بود و بررسی برای تعیین یک نفر باقیمانده از سوی جبهه متحد اصولگرایان از بین غفوری فرد، سجادی و فرمانی ادامه دارد.

لیست جبهه متحد اصولگرایان تا این لحظه نهایی نشده است و احتمال هرگونه تغییر و تحول دراین لیست محتمل است. 
دوشنبه 17/11/1390 - 10:55
تاریخ

1321ش:مروری بر رویدادهای سیاسی نیمه دوم بهمن ماه 1321 (فوریه 1943 ) ایران، یك تغییر نظر 180 درجه ای مجلس شورای ملی را نشان می دهد كه در كشورهای دیگر كمتر سابقه دارد.

پارلمان ایران در پی كنارگیری ده وزیر كابینه قوام السلطنه نخست وزیر وقت، هفدهم بهمن ماه 1321 در یك رای گیری وی را در سمت نخست وزیری تثبیت كرد تا کابینه تازه تشکیل دهد. همین مجلس یك هفته بعد، در حالی كه قوام هنوز نخست وزیر بود، در یك رای گیری دیگر ابراز تمایل به نخست وزیری علی سهیلی كرد كه جای قوام را گرفت و سه روز بعد وزیران خود را معرفی كرد!. در هر دو كابینه الهیار صالح وزیر دارایی بود كه دو ماه بعد بر اثر اختلاف با دكتر میلسپو مستشار آمریكایی مالیه كناره گیری كرد.

در زمان دولت علی سهیلی بود كه لایحه مهم آموزش و پرورش عمومی، یكسان و رایگان به صورت قانون در آمد.

 

علی سهیلی


1878م:اواخر ژانویه در سال 1878 دانشگاه آمریكایی «ییل» نخستین نشریه دانشگاهی به نام «ییل نیوز» را منتشر ساخت و دانشگاههای دیگر از آن اقتباس كردند. دیوان عالی آمریكا حكم داده است: از آنجا كه نشریات دانشگاهی با كمك هزینه دولت انتشار می یابند، حق گرفتن اگهی تجاری و تكفروشی ندارند.


1922م:مجله جیبی «ریدرز دایجست» كه ناشر آن مدعی است تیراژی بالای 15 میلیون نسخه دارد و عمدتا با پست توزیع می شود پنجم فوریه سال 1922 انتشار خود را آغاز كرد.

«دویت والاس» و همسرش «لیلا» در آن سال با یك وام پنج هزاردلاری این مجله را راه اندازی كردند زیرا روزنامه ای كه در آنجا كار می كردند عذرشان را خواسته بود و نمی خواستند كه پس از آن «كارفرما» داشته باشند. نخستین شماره این مجله 1500 نسخه فروش داشت.

انتشار مجله به قطع جیبی ابتكار تازه ای بود، زیرا كه خواننده می توانست آن را در جیب و یا كیف دستی خود ببرد و با هر فرصتی كه به دست آید آن را بخواند.

این مجله با قطعی كوچك رقیب بزرگی برای كتاب شد، مخصوصا كه درهر شماره اش چند داستان كوتاه، خلاصه چند كتاب، مطالب دانستنی، مطالب بهداشتی و آخرین گزارشهای پزشكی، خبرهای جنایی، مطالب خواندنی. آخرین پیشرفتهای علمی و موضوعهای اجتماعی ــ فرهنگی را چاپ می كرد و هنوز این روش را ترك نگفته است.

این مجله در طول عمر خود به ندرت به مسائل سیاسی ــ اقتصادی روز پرداخته و اعلام داشته است كه تا قطعیت پیدا نكنند (تاریخ نشوند) به این مطالب نخواهد پرداخت، زیرا كه از حرف تا عمل فاصله ای طولانی وجود دارد و نمی خواهد خواننده گمراه شود. سیاست این مجله براین پایه است كه تا می تواند از چاپ مطالبی كه خواننده را اغفال كند خودداری ورزد.


1922م:ششم فوریه سال 1922 دولتهای آمریكا، ایتالیا، انگلستان، ژاپن و فرانسه با توجه به این حقیقت تاریخی كه «قدرت دریایی» دولت صاحب آن را به قلدری و خیال تجاوز برمی انگیزاند عهدنامه قطع رقابت دریایی و محدود كردن ابزار های جنگ دریایی را میان خود امضاء كردند. اوضاع روسیه در پی انقلاب بولشویكی هنوز تثبیت نشده بود كه در این پیمان شركت داده شود و آلمان كه در جنگ جهانی اول شكست خورده بود به موجب عهدنامه ورسای ناوگان خود را از دست داده و حق داشتن كشتی جنگی سنگین از آن سلب شده بود.

گذشت زمان نشان داد كه از سه ـ چهار سال بعد، دولتهایی كه این معاهده را امضاء كرده بودند برای تقلب كردن درمفاد آن باهم مسابقه گذاشتند و ... تا جائی كه از این عهدنامه تنها نامی باقی ماند.


1933م:«فرانکلین دی. روزولت» كه در اوج ركود اقتصادی آمریكا به ریاست این كشور انتخاب شده بود بانكهای آمریكارا از ششم فوریه سال 1933 به مدت ده روز تعطیل كرد؛ زیراکه قبل از آن مردم برای بیرون كشیدن پس اندازهای خود كه تورّم را شدیدا بالا می برد به بانكها هجوم برده بودند. به علاوه، موجودی بانكها برای پرداخت ها كافی نبود و مقابل بانكها صفهای طولانی به وجود آمده بود و بیم آن می رفت که همین صفوف تبدیل به شورش و عصیان شود. آمریکا از سال 2008 نیز وارد یک بحران اقتصادی شده است که علت عمده آن افزایش بدهی دولت این کشور و كسر بودجه آن در سالهای اخیر است.

 

روزی كه «روزولت» مجبور شد بانكهای آمریكا را ببندد


1944م:دور تازه بمباران شدید و روزانه شهر برلن توسط هواپیماهای نظامی متفقین از ششم فوریه 1944 آغاز شد كه تا پایان جنگ جهانی دوم ادامه داشت. ارتش آلمان به حد كافی هواپیما برای دفاع از آسمان برلن در اختیار داشت ولی این هواپیماها سوخت لازم را برای به پرواز در آمدن نداشتند و از شهر، تنها با سلاحهای زمینی ضدهوایی دفاع می شد كه از آنها هم به دلیل شبانه بودن این حملات و پرواز در ارتفاع زیاد كار چندانی ساخته نبود و ژنرالهای هیتلر تنها به این اصل دلخوش بودند كه با حمله هوایی نمی شود جنگ را برد و كشوری را تسخیر كرد.


1913م:بانو «رزا لی پاركز» كه یك اقدام دلیرانه او باعث تشدید فعالیت جنبش حقوق مدنی آمریكا و پیروزی آن شد چهارم فوریه سال 1913 در یك خانواده سیاهپوست در شهر «تاسكجی» واقع در ایالت جنوبی آلاباما به دنیا آمد. پدرش نجار و مادرش آموزگار بود و خود او بعدا به کار دوزندگی سرگرم شده بود. او در محیطی زندگی می كرد كه میان سیاهپوستان و سفید پوستان تبعیض و جدایی بود و رنگ پوست ملاك برتری انسان بود.

برای مثال؛ سیاهپوستان حق نشستن روی صندلیهای ردیفهای جلوی اتوبوسهای شهری را نداشتند و تازه اگر صندلی برای نشستن وجود نداشت و یك سفید پوست وارد اتوبوس می شد، سیاهپوست باید صندلی اش را به او می داد. رزا از این وضعیت و نیز جدا بودن مدارس سیاه و سفید ازهم خسته شده بود. وی روز اول دسامبر سال 1955 كه عازم محل كار خود (یك كارگاه لباسدوزی) در شهر مونتگمری بود ، نه تنها از در جلو اتوبوس وارد آن شد بلكه روی یك صندلی در ردیفهای جلوتر هم نشست و به اعتراض راننده توجه نكرد و از جای خود تكان نخورد. راننده اتوبوس را متوقف ساخت و به پلیس تلفن كرد، زیرا كه نشستن سیاهپوستان روی صندلیهای ردیفهای جلو اتوبوس در آن ایالت جریمه نقدی داشت.

تا آمدن پلیس، بسیاری از مسافران اتوبوس كه برای رسیدن به محل كار عجله داشتند پیاده شدند و یكی از آنان به روزنامه شهر تلفن كرد و عكاس از این صحنه عكس گرفت.

پلیس رزا را به دادگاه برد و جریمه شد. انتشار عكس و گزارش كار او واظهاراتش دربازجویی پلیس در روزنامه شهر، در جهان چون توپ صدا كرد و این عكس دربیشتر روزنامه های جهان به چاپ رسید و جنبش مدنی آمریكا برشدت فعالیت خود افزود.

دكتر مارتین لوتر كینك رهبر جنبش راهپیمایی های چند صد هزاره نفری برپا كرد و با این كه جان خود را برسر آن گذارد، جنبش در دهه بعد به پیروزی رسید و قانون «حقوق مدنی» به تصویب كنگره رسید و ....

رزا و خانواده اش چند سال بعد به شهر دیترویت آمریكا نقل مكان كردند، اما کار آن روز وی فراموش نشد هرجا و هروقت كه از جنبش حقوق مدنی آمریكا نام برده می شود ، وی نیز مطرح می گردد و روزنامه ها به مناسبت سالروز تولد و سالروز اقدام شجاعانه اش با او مصاحبه می كنند و نامش در تاریخ آمریكا ماندگار خواهد ماند. رزا در سال 2005 درگذشت و با احترام تمام و رعایت تشریفات رسمی مدفون شد.

 

« رزا » در سالهای كهولت

 

1992م:چهارم فوریه سالروز دو رویداد مهم در ونزوئلاست. در این روز در سال 1992 سرهنگ كماندو، هوگو چاوز با پنج واحد نظامی بر ضد كارلوس پرز رئیس جمهوری وقت ونزوئلا كه دستگاه حكومتی وی شهرت به آلوده شدن به فساد داشت كودتا كرد و با این كه بسیاری از نقاط پایتخت را تصرف كرده بود در این كار موفق نشد و به زندان افتاد. چاوز هفت سال بعد - دوم فوریه سال 1999 با رای اکثریت مردم به رهبری این کشور انتخاب شد و دو روز بعد دوران ریاست جمهوری خود را آغاز كرد. وی دوم فوریه 2009 دهمین سال انتخاب خود و زمامداری بر ونزوئلا را برگزار کرد که به پیشنهاد انبوه مردم، این روز یک روز ملی خوانده شد که تعطیل عمومی است. چاوز در طول زمامداری خود با توجه به تجربه حاصل از نظام های سوسیالیستی در قرن 20 و با تفسیر فرضیه های سوسیالیستی مطرح و عقاید سیمون بولیوار و - قهرمان ملی آمریکای لاتین فرضیه سوسیالیسم قرن 21 را بنا نهاد که دارای چهار ستون اصلی است: توزیع عادلانه درآمد، رفاه و فرصت ها - دمکراسی خلق - استقلال اقتصادی - بازگشت به انسانیت و پایان هرگونه فساد. به این ترتیب؛ سوسیالیسم چاوز نوعی سوسیالیسم ملی است. در آمریکای لاتین، مردم منطقه خودرا اعضای یک ملت واحد می دانند.

چاوز (تلفظ این اسم در آمریکای لاتین، چاوس است) پس از رهایی از زندان (به جرم کودتای فوریه 1992) كه در آنجا دچار آسیب چشم شده بود به فعالیت سیاسی برضد طبقه برتری جو و آزمند (حاکمان و ثروتمندان) ادامه داده بود و در انتخابات دسامبر 1998 پیروز شده بود.

چهارم فوریه 2006 به مناسبت دو رویداد مورد بحث، صدها هزار تن از هواداران چاوز از سراسر ونزوئلا به كاراكاس آمده و در حالیكه به سبك او كلاه (بره) و پیراهن سرخ برتن داشتند در خیابانهای كاراكاس به حركت درآمده بودند و این منظره (عكس بالا)، خیابانهای كاركاس را به صورت رودخانه های سرخ درآورده بود. علاوه بر هواداران چاوز در كاراكاس، بقیه جمعیت با چهار هزار و ششصد اتوبوس خود را به كاراكاس رسانده بودند و شعارهای آنان عبارت بود از: دولت واشنگتن، نه ـ انقلاب، بله. در انتخابات دسامبر امسال، ده میلیون رای برای چاوز (تجدید انتخاب او) و ....

چاوز در مراسم سال 2006 که به مناسبت این دو سالروز برگزار شده بود خطاب به هوادارانش گفت كه برای مسلح كردن مردم جهت دفاع از انقلاب [سوسیالیسم قرن 21] یك میلیون تفنگ در اختیار آنان قرار خواهد گرفت و صد هزار تفنگی كه از روسیه خریداری شده است مقدمه این كار است.

چاوز پیش از شركت در مراسم چهارم فوریه 2006، به هاوانا رفته بود تا از دست فیدل كاسترو - آموزگار و مراد خود - تقدیر نامه یونسكو معروف به مدال «خوزه مارتی» را دریافت دارد .

 

فوریه 2006 - رودخانه سرخ در خیابانهای كاراكاس - اصول سوسیالیسم قرن 21 هوگو چاوس

 

2003م:«انتونی زینی» ژنرال بازنشسته و فرمانده سابق نیروهای آمریكا در خاور میانه (مستقر در خلیج فارس) چهارم فوریه 2003 و 43 روز پیش از آغاز حمله نظامی آمریکا به عراق، در اجتماع انجمن زنان رای دهنده آمریکایی در تالار كتابخانه عمومی شهر ویلیامزبورگ در اظهار نظر خود در این باره گفته بود: مصلحت نیست كه آمریكا به تنهایی با عراق وارد جنگ شود، زیرا كه اگر هم این جنگ را ببرد، صلح را نخواهد برد. وی اضافه كرده بود كه اگر آمریكا بدون كسب مجوز از سازمان ملل كه به حمله نظامی آن كشور مشروعیت خواهد داد وارد جنگ شود؛ در سالهای بعد با درگیری های بیشتری رو به رو خواهد شد. با وجود این، ژنرال زینی که به اوضاع سیاسی ــ نظامی خاور میانه آشناست اشاره كرده بود كه اینك برای جلوگیری از جنگ دیر شده است و با انتقال این همه نیرو، آمریكا به نقطه بی بازگشت نزدیك شده است.

ژنرال شوارتسكف فرمانده سابق نیروهای آمریكا در جنگ با عراق (که نوجوانی اش را در تهران گذارنیده است) نیز چند روز پیش از ژنرال زینی همان عقیده را بیان کرده و دولت آمریكا را از جنگ با عراق بدون مجوّز سازمان ملل برحذر داشته بود.

 

ژنرال زینی

 

2005م:پنجم فوریه 2005 كاندولیزا رایس وزیر امور خارجه وقت کابینه آمریكا (دولت جورج دبلیو بوش) در جریان دیدار برق آسای هفت روزه اش از اروپا و خاورمیانه به ملاقات نخست وزیر لهستان - متحد آمریكا در اشغال نظامی عراق شتافته بود. در این سفر، رایس دولت لهستان را درباره دیدارهای خود در ردیف انگلستان، آلمان و فرانسه قرار داده بود.

مشاهده این عكس كه «مارك بلكا» نخست وزیر لهستان را هنگام ملاقات با رایس در كنار پرچم آمریكا نشان می دهد در بیننده، تاریخ لهستان را تداعی می كند كه دست كم در سه قرن اخیر، هر چند دهه خود را زیر پرچم یك قدرت قرار داده است؛ پیش از دهه 1990 زیر پرچم شوروی، پیش از شوروی - در دست هیتلر، قبلا از آن تزار روسیه و پیش از تزار ، فرانسه ناپلئون و پیشتر از ناپلئون - امپراتور اتریش و .... زمانی پادشاهی، گاهی جمهوری و 45 سال كمونیست بود و حالا .... در دهه یکم قرن 21 به اتكاء آمریكا با ارباب قدیمی اش روسیه به دشمنی پرداخته به آمریکا اجازه استقرار شبکه موشکی داده و به تحریک غرب با مسکو بر سر اوكراین رقابت می كند. باید منتظر شد و دید قدرت بعدی كه لهستان در برابرش كرنش خواهد كرد كدام خواهد بود؟. با روند جاری، عمر نظام یک قطبی را پایان یافته تلقی باید کرد. نظام یک قطبی بر شانه زبان و قلم (شبکه های تلویزیونی آمریکا و انگلستان، نطق و تهدید و ارعاب مقامات مربوط و مقالات روزنامه های بلوک غرب و محتوای کتاب ها) نشسته و بنابراین پایه هایش حرف و كاغذ، كه زیاد مستحكم نبوده اند. چند دهه است كه خبر و نظر رسانی شده است ابزار قدرت ـ جنگ افزاری كه روزانه بكار می رود و همانند سلاح اتمی و موشك نیست كه در انبارها بپوسد، ولی باید دید كه این حربه كاغذی و حرف تا چه زمان و برای چه مدت برنده خواهد بود. واضح است تا روزی كه جهانیان آگاهتر شوند و بدانند كه با كاغذ كنترل می شوند و در چنگال حرف (سخن پراكنی های رادیو تلویزیون) قرار دارند و راه خنثی كردن و نادیده گرفتن این حربه را یاد بگیرند. درست است كه سلاح اتمی وسیله قدرت نمایی است ولی نفوذ و اقتدار در جهان قرن 20 و دهه یکم قرن 21 ظاهرا ناشی از قلم و كلام بوده است.

 

لهستان: هر برهه زیر پرچم یك قدرت

 

2005م:ژنرال سه ستاره سپاه تفنگداران دریایی آمریكا «جیمز ماتیس» یکم فوریه 2005 در نشستی در سن دیاگو كالیفرنیا گفت: تیر زدن به برخی افراد یك سرگرمی است. واقعا تفریح است با این افراد بجنگید، فریاد بزنید و به گلوله بندید. شما می روید به افغانستان افرادی را به چنگ می آورید كه پنج سال زنان را به خاطر این كه چادر به سر نداشتند كتك زده بودند. شلیك به این افراد و ساختن جهنمی برای آنان یك سرگرمی است!.

روزنامه های مخالف سیاستهای آمریكا در سراسر جهان اظهارات صریح ژنرال ماتیس را سوژه انتقاد از عملیات نظامی آمریكا در افغانستان و عراق و كشتار ناشی از آن قرار داده بودند و ....

در پی انتشار این سخنان در رسانه ها، مقامات نظامی آمریكا در پاسخ به پرسشهای روزنامه نگاران که واکنش دولت چیست گفته بودند كه ژنرال ماتیس كه از ماموریت افغانستان و عراق به آمریكا بازگشته به خاطر بیان این مطلب توبیخ نخواهد شد!. در این زمینه، فرمانده كل سپاه تفنگداران گفته بود كه می داند از حرفهای ژنرال ماتیس برداشت های گوناگون خواهند كرد ولی ماتیس افسری با تجربه، شجاع و رك گو است. خود او پس از انعكاس حرفهایش در رسانه ها متوجه شده است كه باید در بكار بردن كلمات دقت می كرد.

ژنرال ماتیاس از اواخر سال 2001 تا مدتی در جنوب افغانستان با طالبان درگیر بود و سال 2003 به عراق منتقل شد و در عملیات نظامی این كشور شركت كرد.

 

ژنرال ماتیس

 

2006م:وزارت دفاع آمریكا دوم فوریه 2006 گزارش بررسی اوضاع نظامی جهان در رابطه با استراتژی آن كشور را منتشر ساخت كه هر چهار سال یك بار انتشار می یابد و سندی قابل ملاحظه تلقی می شود. در گزارش تازه، چین به عنوان كشوری اعلام شده است كه معارض بالقوه ردیف اول آمریكاست!.

در این گزارش [که برکنار از تاثیر سیاست های روز نبوده است] آمده بود: "دولت چین از سال 1996 به گونه ای «اعلام نشده» در حال تقویت بنیه نظامی این كشور است. چین اینك به صورت یك قدرت عظیم نظامی به خودنمایی پرداخته و هماورد ردیف اول آمریكا در سطح جهان شده است و به این مسابقه ادامه می دهد. چین تكنولوژی نظامی خود را لاینقطع تكمیل می كند، حال آن كه در این سالها، آمریكا به دلیل نبودن یك معارض در صحنه، مسابقه تسلیحاتی را متوقف ساخته است. آهنگ و مسیر تقویت نظامی چین به گونه ای است كه تعادل نظامی منطقه (خاور دور) را برهم زده و می رود تا یك ریسك بزرگ به وجود آورد. چین با اجرای برنامه های از پیش تنظیم شده خود، دارای ابزارهای جنگ الكترونینك و سایبر (اینترنتی)، مقابله در فضا (جنگ فضایی و اصطلاحا جنگ ستارگان)، نبرد با موشكهای بالستیك و كروز زمینی و دریایی، شبكه دفاع ضدهوایی، زیردریایی های اتمی ویژه حمله، اژدرهای اتمی از نسل نوین آنها، موشكهای اتمی چند كلاهكی دریایی و زمینی، هواپیماهای بدون خلبان (اكتشافی و حمله) و ماهواره های نظامی شده است كه بر آنها باید نیروی زمینی چند میلیونی آن را اضافه كرد. با این توان، چین خواهد توانست نه تنها در آسیا، بلكه در هر نقطه از كره زمین وارد عملیات نظامی شود.".

در این گزارش كه در آستانه دیدار «هو جینتائو» رهبر چین از آمریكا انتشار یافته بود و جمعه شب (سوم فوریه) از شبكه های تلویزیونی همراه با تصویر پخش شد، اضافه شده بود: "جهان خارج هنوز از انگیزه چین به این تقویت و بسیج نظامی اطلاع كامل ندارد و نمی داند كه چین با این نیروی نظامی عظیم چه می خواهد بكند. دولت آمریكا می خواهد كه چین مقاصد خود را از این صف آرایی محرمانه روشن سازد. دولت آمریكا مایل است كه چین به جای تبدیل شدن به یك منبع ارعاب و تهدید نظامی به گسترش اقتصاد خود ادامه دهد و قدرت بزرگ اقتصادی اش را حفظ كند.".

در این گزارش سپس به روسیه اشاره شده و چنین آورده شده: "روسیه كشوری در حال انتقال است كه گمان نمی رود در این حالت یك تهدید نظامی در حد شوروی سابق باشد. با وجود این، آمریكا همچنان از ناحیه روسیه نگرانی دارد. دولت مسكو اخیرا سه گام نگرانی آور برداشته از جمله محدود كردن اختیارات فرمانداران كه ما را نسبت به گامهای احتمالی بعدی دلواپس كرده است. دولت آمریكا از مشاركت [؟!] با روسیه استقبال می كند، ولی این دولت به فروش اسلحه و تكنولوژی پیشرفته به برخی از كشورهای مورد سوء ظن آمریکا ادامه می دهد كه موجب تردید و نگرانی ماست. فروش این سلاحها، در گوشه و کنار جهان موازنه منطقه ای را برهم خواهد زد.".

درباره هند در این گزارش آمده بود: "هند در حال بر آمدن (طلوع) است و می رود كه به یك قدرت بزرگ مبدل شود و كوشش ما این است كه این قدرت، شریك استراتژیك آمریكا باشد. ما به همكاری استراتژیك خود با هند ادامه می دهیم.".

در پی انتشار این گزارش كه یك بررسی رسمی استراتژیك وزارت دفاع آمریكا از اوضاع نظامی جهان است، «ریان هنری» دستیار وزیر دفاع آن كشور درباره قدرت نظامی چین گفته بود: "دولت آمریكا همچنان مایل است كه در طلوع و ارتقاء صلح آمیز چین شریك باشد. با وجود این، دولت آمریكا وسائل لازم را در اختیار دارد كه مانع از آن شود كه چین در راه خصومت گام بردارد. ما معتقدیم كه چین در تقویت نظامی خود [فقط] تا آن حد پیش برود كه برای حفظ امنیت آن كشور لازم است [!].".

رسانه هایی كه این گزارش مفصل را منتشر ساخته بودند به نطق سالانه 31 ژانویه 2006 جورج دبلیو بوش در جلسه مشترك كنگره اشاره كرده بودند كه چندبار گفته بود كه دولت آمریكا می كوشد كه رهبری بر جهان را حفظ كند، در عراق تا هروقت كه لازم باشد بماند و مانع دسترسی ایران به سلاحهای اتمی شود.

اظهارات جورج بوش در اواخر ژانویه 2009 از زبان هیلری کلینتون وزریر امورخارجه کابینه "باراک اوباما" عینا تکرار شد.

مرور زمان نشان داد که روسیه در طول سه سال پس از انتشار گزارش پنتاگون به راهی قدم گذارده است که روسیه امپراتوری و شوروی سوسیالیست می رفتند و روسیه ناسیونالیست ـ پاتریوتیست قرن 21 هر دو راه قدیمی مسکو را یکی ساخته و دارد در آن گام بر می دارد؛ با کوبا تجدید عهد کرده و می خواهد قراردادهای سابق دوستی را با دولتهای مربوط تجدید کند، قدرت اوراسیا (از بالتیک تا دریای ژاپن) را احیاء و تقویت کند، به فساد داخلی پس از فروپاشی که گسترش آن خواست غرب بود پایان دهد، شعارهای دمکراسی[دمکراسی که در غرب هم تنها نامی برای سوء استفاده از آن باقی مانده است] رسانه های غرب را نشنیده بگیرد،انبوه تسلیحات خودرا نوسازی کند، نفوذ غرب در قلمرو شوروی سابق را پایان دهد، با توسل به همان بهانه های واهی غرب وارد مسئله افغانستان شود تا غرب یکه تاز میدان آنجا نباشد که به فساد ادارای کشانیده شده است و ....

 

2004م:بالاخره مرگ «زوراب ژوانیا» نخست وزیر گرجستان را به گردن بخاری گاز سوز ساخت ایران انداختند. وی كه از متحدان «سا كاشویلی» رئیس جمهور و از سران انقلاب نارنجی سال 2004 گرجستان بشمار می رفت و متمایل به اتحاد گرجستان با بلوک غرب بود دوم فوریه 2005 برای دیدار دوست خود «رائول یوسوپوف» به آپارتمان او رفت و چون دیر كرد، "بادی گارد" به سلفون او زنگ زد كه جواب نشنید. خواست با شكستن در وارد آپارتمان شود كه موفق نشد. پلیس محل را خبر كرد و از پنجره وارد آپارتمان شدند و جسد زوراب را در اطاق نشیمن و رائول را در آشپزخانه یافتند. نخست، احتمال سوء قصد داده شد و حتی گفته شد كه كار جاسوسان خارجی[روسیه] بوده ولی پس از معاینه اجساد معلوم شد كه مرگ بر اثر استنشاق گاز طبیعی (مورد مصرف در خانه) بوده كه از بخاری آپارتمان نشت كرده و بخاری ساخت ایران و وارداتی بوده است. با وجود این، احتمال سوء قصد و توطئه كاملا منتفی نشده است.

 

زوراب

 

2006م:یكم فوریه 2006 یك كشتی مسافربر مصری كه میان كشور سعودی و مصر در رفت و آمد منظم بود براثر هوای توفانی دریای سرخ در این دریا غرق شد. این كشتی حامل 1300 تا 1400 مسافر و عمدتا مصری بود كه تنها چهارصد نفرشان زنده از دریا گرفته شده بودند. بیشتر مسافران را مصریانی تشكیل می دادند كه در كشور سعودی كار می كردند و یا به زیارت حج رفته بودند كه باز می گشتند.

گفته شده بود كه كشتی غرق شده بیش از عمر مجاز كار كرده بود و قبلا در حراج از یك شركت اروپایی خریداری شده بود. بستگان مقتولان حادثه برضد مقامات مصری كه اجازه كار به این كشتی فرسوده داده بودند دست به تظاهرات و اعتراض زده بودند!.


743: هشام ابن عبدالملك حكمران اموی خاور میانه در گذشت.

1917: برغم مخالفت رئیس جمهوری وقت آمریكا ، پارلمان این كشور (كنگره) با بیش از دوسوم آراء مهاجرت زردها را به آمریكا محدود ساخت. مخالفت با مهاجرت زردها عمدتا به این جهت بود كه نه تنها به فرهنگ ملی خود پایبند بودند و قاطی مهاجران دیگر نمی شدند، بلكه در ایالات غربی آمریكا با مزد كم كار می كردند و باعث بیكاری دیگران و كاهش دستمزد ها شده بودند.

1957: كشور غنا كه اروپائیان آن را ساحل طلا می نامیدند از یوغ استعمار انگلستان خلاص شد و استقلال خود را به دست آورد.

منبع:iranianshistoryonthisday.com

دوشنبه 17/11/1390 - 10:55
اخبار
دنیای اقتصاد:  
قیمت برخی خودروهای وارداتی

دوشنبه 17/11/1390 - 10:55
طنز و سرگرمی

ماه تولد

فال روزانه - یکشنبه 17 بهمن 1389

قوچ

فال روز متولدین فروردین: ممكن است در ذهن تان شما یك پرنده آزاد باشید، اما كارهای روتین و روزمره فرصت كمی‌در اختیار شما قرار میدهد تا مجالی برای خیال بافی داشته باشید. شما راحت می‌توانید راه حل رهایی از این موقعیت دشوار و پیچیده را بیابید. ممكن است كمی‌پیچیده باشد؛ به هر حال، اولین قدم همیشه دشوار است. شما همیشه كارهایتان را استادانه و ماهرانه آغاز می‌كردید، و آشفتگی موقعیت كنونی كه در آن قرار دارید، شما را كمی‌ناامید كرده است. خود را بابت اینكه نتوانستید امروز از احساسات تان پیروی كنید، سرزنش نكنید. اما حالا كافی است بهترین كاری كه در توان تان است را انجام دهید.

گاو

فال روز متولدین اردیبهشت: ممكن است امروز احساس كنید كه از جانب كسی چشم می‌خورید چرا كه سیاره حاكم شما ونوس شما را با شخصی آشنا می‌كند كه باعث میشود شما عصبی شده و احساس پریشانی كنید. مواجه شدن با افكار و ترس‌هایتان می‌تواند راه خوبی باشد تا شما دریابید كه چه چیزهایی در شما احساس امنیت و رضایت ایجاد می‌كنند. شاید این كار اكنون كمی‌سخت باشد،‌ اما تغییراتی كه درست در جلوی روی شما درحال ایجاد شدن هستند، باعث می‌شوند تا شما بتوانید به اهداف بلند مدت خود دست یابید.

فال روزانه
دوقلوها

فال روز متولدین خرداد: ممكن است امروز احساسات شما باعث شوند كه كمی‌از حالت طبیعی خود خارج شوید. در این حالت شما به سختی می‌توانید تشخیص دهید كه باید چه كار بكنید و اصلا چه كاری درست است؟! اما به یكباره شما آماده بیرون آمدن از این حالت شده و می‌توانید با آنچه كه باعث شده بود تا شما دچار این حالت شوید، فاصله بگیرید. ولی ناگهان لحظه‌ای بعد درمی‌یابید كه كار كردن برایتان سخت شده و نمی‌توانید تا همه كارها را بدرستی انجام دهید. با وجود اینكه به نظر می‌رسد باید برای این موقعیت برای تصمیم گیری‌هایتان از قانون " همه یا هیچ" استفاده كنید، اما شاید بهتر باشد كه كمی‌بیندیشید و نقطه میانی را كه برای تان بهترین نتیجه را دارد اتخاذ كنید.

فال روزانه
خرچنگ

فال روز متولدین تیر: امروز به نظر می‌رسد كمی‌آشفته هستید و نمی‌توانید از اعمال‌تان ، نتیجه مشخصی انتظار داشته باشید. به همین خاطر سخت است كه ذهن تان سر و سامان دهید. اگر فكر می‌كنید كه یكی از نزدیكترین دوستان یا همكاران تان مانع كارهای شماست، سعی كنید به جای اینكه عصبی شوید و مثل آسیاب بادی دور خود بچرخید علت را در رفتارها واكنش‌های خود جستجو كنید. ظاهرا، موانع بسیار جدی و دشوار به نظر می‌رسند، حتی اگر شما آنها را در ذهن تان ایجاد كرده باشید و وجود خارجی نداشته باشند. سعی كنید برای تغییر شرایط و محیط اطراف تان اول ذهن تان را تغییر دهید!

فال روزانه
شیر

 فال روز متولدین مرداد: زندگی شماسخت تر از آن است كه دوست دارید، و هنوز راه ساده‌ای به ذهنم نمی‌رسد تا برای كاهش استرس‌های درونی تان به شما پیشنهاد كنم. شما نیازهای اساسی دارید كه مستلزم این است كه روش‌های مشخصی را برای زندگی خود اتخاذ كنید،‌ در عین حال قلب تان چیزی بیش از داشته‌های كنونی تان می‌خواهد. این آرزوهای قشنگ را برای داشتن آینده‌ای بهتر از دست ندهید، حتی اگر نمی‌دانید چگونه به آنها دست یابید. بهترین كار كه می‌توانید برای داشتن آینده‌ای بهتر انجام دهید این است كه محكم و استوار پای آرزوها و ایده آل‌هایتان بایستید و مطمئن باشید در نهایت به آنها دست می‌یابید.

فال روزانه

فال روز متولدین شهریور: شما می‌خواهید در كارتان موفق شوید، اما امروز آن صبر و حوصله‌ای كه باید در انجام كارها داشته باشید را ندارید. اگر حواس پرتی و آشفتگی در كارتان نداشته باشید موفق خواهید شد و حالا كه آنها را در اختیار ندارید، ناامید شده‌اید. متاسفانه، نزدیكان تان به نظر می‌رسد آنقدر كه باید، به محیط اطراف شان توجهی ندارند. شاید بهتر باشد كه برای خودتان حدو و مرزی تعیین كنید یا اینكه برای اثبات درستی و حقانیت خودتان رابطه‌ای را پایان ببخشید.

فال روزانه
ترازو

 فال روز متولدین مهر: ممكن است امروز احساس گیجی پریشانی كنید، به خاطراینكه فكرمی‌كنید قدرت خلاقیت شما امروز ناپدید شده است. كارهای تكراری و روتین شما امروز معكوس شده است،‌ و باعث می‌شوند كه نتوانید براحتی روی دنبال كردن رویاهایتان تمركز كنید. بخاطر اینكه نمی‌توانید كارهای معجزه بخش انجام دهید خود را سرزنش نكنید. شما بیش از آن كه حتی فكرش را هم بكنید لایق با استعداد هستید. اماچیزی كه شما ندارید و محتاج آن هستید ، این است كه باید برای رسیدن به اهدافی كه در نظر دارید صبر و شكیبایی داشته باشید.

فال روزانه
عقرب

فال روز متولدین آبان: امروز نیاز دارید تكلیف تان را با خودتان مشخص كنید كه آیا با خودتان روراست باشید یا اینكه وجهه ظاهری و اجتماعی خود را حفظ كنید. تصمیمات و افكار اخیر شما به آن میزان كه به نظر می‌رسد مهم نیستند، به خاطر اینكه آنها قسمتی از یك پیشرفت بلند مدت هستند كه ساختار روابط كنونی شما را دوباره تعریف می‌كنند. به یاد داشته باشید كه ونوس جذاب با سیاره حاكم شما پلوتون در اتصال هستند، احساسات شما را تشدید می‌كنند همچنانكه حد و مرز بین دوستی و عشق رمانتیك شما را امتحان می‌كنند.

فال روزانه
کماندار

فال روز متولدین آذر: امروز به نظر می‌رسد شخصی به طرز غیر قابل تحملی شما را آزرده خاطر می‌كند و بی هیچ دلیل مشخصی با شما مخالفت می‌كند كه این كار باعث بوجودآمدن لحظات سختی برای شما می‌شود. اما احتمالا ماجرا بیش از چیزهایی است كه چشم شما آن ها را می‌بینند. ممكن است دیگران آن ناامیدی و یأسی كه شما از خودتان بابت حل و فصل استرس‌های درونی تان دارید به خود شما منعكس كنند. زمانیكه شما می‌بینید كه وظایفی كه در خانه یا محل كارتان دارید، تلاش می‌كنید تا انجام دهید.

فال روزانه
بز

فال روز متولدین دی: ممكن است امروز روز ترقی و پیشرفت شما نباشد، مخصوصا اگر شخصی از نزدیكان تان چیزی از شما بخواهد كه شما قادر نباشید درخواست او را انجام دهید. این تقاضاها ممكن است به خاطر وابستگی شخصیتی كه شمادارید یك درگیری شدید ایجاد كند كه هیچ برنده‌ای هم نداشته باشد. به جای اینكه تلاش كنید تا یك موقعیت حل نشدنی را تعمیر كنید، قواعد بازی را عوض كنید. تنها هدف واقعی كه شما نیاز دارید این است كه به سخنانی كه دیگران می‌گویند خوب گوش كنید. استدلال‌هایتان را برای وقت دیگری نگاه دارید.

فال روزانه
آبگیر

فال روز متولدین بهمن: اهمیت ندارد كه شما چقدر می‌خواهید چیزها را سرهم كنید، الان نیازدارید كه به محدودیت‌هایی كه اخیرا جزیی از زندگی تان شده است آگاهی یابید. اوضاع همیشه اینجور باقی نمی‌ماند، حتی اگر نتوانید مسیر واضحی برای رسیدن به موقعیت ایده آل تان را ببینید. هر چه قدر اكنون شما سخت تر برای رسیدن به اهداف تان تلاش كنید، دیرتر به آن می‌رسید. ظاهرا، اگر دست از چسبیدن به آینده بكشید، مطمئن باشید كه زودتر به هدف تان نائل می‌شوید.

فال روزانه
دوماهی که خلاف جهت هم شنا می کنند

فال روز متولدین اسفند: امروز بسیار برای‌تان سخت است كه بخواهید درس جدیدی فرا بگیرید، چرا كه شما سركش تر از همیشه هستید. اگر شخصی با پاسخ‌های جدیدی ظاهر شود، شما سعی می‌كنید كه اعتبار او را زیر سئوال ببرید و در او تعارض ایجاد كنید. شناختن نقش خود در كشمكش اخیر، قدرتی به شما می‌دهد تا مخالفت كنید، حتی اگر نتوانید آن را بیان كنید. زمانیكه شما بفهمید كه مجبور نیستید تا درگیرهای درونی تان را به دیگران نسبت دهید، روابط و شرایط تان راحت‌تر اداره می‌شوند.

فال روزانه

 

دوشنبه 17/11/1390 - 10:52
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته