• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 42209
تعداد نظرات : 4513
زمان آخرین مطلب : 4243روز قبل
دنیای گیاهان و حیوانات
نویسنده: سینا گرشاسبی




 
در مقاله زیر هشت نوع از عجیب ترین موجودات زنده را نشان می دهند که متأسفانه بیشتر آنها در خطر انقراض قرار دارند.

لاک پشت ماتا ماتا
 

بدن غول پیکر و لاک نرم این حیوان می تواند به طول حدود 2 متر و وزنی بیشتر از 50 کیلوگرم برسد. ماتا ماتا در کنار نهرهایی با آب های تیره و آرام، برکه های راکد، مرداب ها، باتلاق هایی در قسمت های شمالی بولیوی، شرق پرو، اکوادور، شرق کلمبیا، ونزوئلا، گینه و بخش های شمالی و مرکزی برزیل زندگی می کند.

آرمادیلو (پری مانند صورتی رنگ)
 

این حیوان در آرژانتین مرکزی یافت شده است و در دشت های بی آب و شنی پوشیده شده از کاکتوس ها و بوته های خاردار سکونت دارد. آرمادیلو زمانی که می ترسد، این توانایی را دارد که زیر خاک از نظرها پنهان شود. آرمادیلوها سوراخ های کوچکی در زیرزمین حفر و معمولاً از مورچه و نوزادان شان تغذیه می کنند.

موش کور با بینی ستاره ای
 

موش کور با بینی ستاره یی در مناطق مرطوب نواحی پست زندگی و از جانوران بدون مهره ی کوچک، حشره های آبزی، کرم ها و حلزون ها تغذیه می کند. این حیوان شناگر ماهری است که می تواند در قسمت های پایین نهرها و دریاچه ها برای یافتن غذا به جستجو بپردازد و تونل های کم عمقی حفر کند. شاخک های حساس بینی این موش کور با یکصد هزار شاخک ریز پوشیده شده است که به غریبه ها صدمه می زنند.

بز کوهی سایگاه
 

سایگاه جزو حیوانات در حال انقراض طبقه بندی شده است. تخمین زده می شود که مجموعاً پنجاه هزار سایگا وجود داشته باشند که در کالمیکیا، سه منطقه در قزاقستان و دو منطقه ی قرنطینه شده در مغولستان زندگی می کنند.

خرگوش پاتاگونیان مارا
 

یک حیوان جونده ی درشت هیکل که هم شبیه خرگوش و هم شبیه الاغ به نظر می رسد! «پاتاگونیان مارا» در قسمت های مرکزی و جنوبی آرژانتین یافت می شود و در علفزارهای کم باران، بوته زارها و دشت ها سکونت دارد.

جوجه تیغی پوزه دراز
 

این حیوان یک گروه از دو گروه پستانداران تخم گذار است که در گینه ی جدید زیاد دیده می شود.

موش گوش دراز
 

این «میکی موس بیابانی» جانوری جونده و شبیه موش است که گوش خیلی دراز و پاهای عقبی بلندی برای پریدن. این موش در بیایان های چین و مغولستان یافت شده و در فهرست قرمز حیوانات در حال انقراض طبقه بندی شده است.

جانور حشره خوار الفانت
 

این جانور به طور وسیعی در بخش های جنوبی آفریقا گسترده اند و اگر چه در محل های عمومی و اجتماعی زندگی نمی کنند، ولی قادر به زندگی کردن در انواع زیستگاه های طبیعی از بیابان نامیب تا مکان های صخره یی جنوب آفریقا و جنگل های انبوه هستند.
 منبع: 7 روز زندگی شماره 123



 

پنج شنبه 20/11/1390 - 16:5
ازدواج و همسرداری
رضایت زناشویی، یعنی انطباق بین انتظاراتی که فرد از زندگی زناشویی دارد و آن چه که در زندگی اش تجربه می کند. بسیاری از زوجین نمی توانند سطح انتظارات خود را با واقعیاتی که در زندگی زناشویی وجود دارد تطبیق دهند. بنابراین پس از گذشت چند سال از زندگی مشترک با انبوهی از تناقضات مختلف مواجه می شوند.
زوج هایی که قبل از ازدواج با دانش کافی در مورد رابطه ی زناشویی و مهارت های زندگی آشنایی کامل پیدا کرده اند، مسلماً به راحتی می تواند این تطبیق ها را در زندگی زناشویی خود ایجاد کنند و بدین ترتیب مراحل زندگی را قدم به قدم با کمک یکدیگر پشت سر گذاشته و از لحظه لحظه ی زندگی زناشویی خود نهایت لذت را ببرند! اما در خصوص زوج هایی که تا به امروز این دانش را نیاموخته اند توصیه می شود تا فرصت باقی است نسبت به فراگیری دانش جنسی و مهارت های زندگی اقدام کنند.
کم نیستند زوج هایی که اسیر انتظارات کاذب می شوند و نمی توانند از آنها رهایی یابند. از یک طرف به دلیل عدم آگاهی کافی از مهارت های رابطه زناشویی از قدرت تشخیص ضعیفی برخوردارند و به تنهایی قادر به حل مشکلات جنسی خود نیستند و از طرف دیگر هیچ گاه برای حل مشکلات جنسی به مشاور خانواده مراجعه نکرده یا هیچ گاه نزد پزشک از مشکلات خود سخنی نگفته اند.
زوج هایی که قصد دارند تازه زندگی زناشویی خود را آغاز کنند، به خاطر داشته باشند که قبل از برقراری یک رابطه بهتر است اقدام به فراگیری دانش و مهارت های یک رابطه زناشویی کنند. مراجعه به یک مشاور خانواده در نزدیکی محل سکونت شما یا مشاوره خانواده آنلاین شرکت دو کبوتر طلایی می تواند شما را گام به گام به سوی خوشبختی سوق دهد. چون کم نیستند جوانانی که به دلیل عدم آگاهی از چنین مهارت هایی در اولین تجربه ی خود دچار آسیب های روحی و فیزیکی شدیدی شده اند و پس از آن نیز دیگر نسبت به برقراری روابط زناشویی احساس ناخوشایندی دارند. اگر شما به پیشگیری قبل از درمان اعتقاد دارید، از همین امروز نسبت به کسب دانش و مهارت های زندگی زناشویی اقدام کنید. همه ی افراد پس از رسیدن به سن قانونی می توانند نسبت به کسب چنین آگاهی اقدام کنند. در راه فراگیری این علم باید بی حوصلگی، بی تفاوتی، ناامیدی، کم رویی و... را کنار بگذارید و خدا را شکر کنید که شما جای زوج های طلاق گرفته نیستید وهنوز فرصت باقی است که کیفیت زندگی زناشویی خود را بهبود بخشید.
تمامی نعمت هایی که خداوند به انسان ها داده است، ارزشمند هستند و انسان زمانی قدر این نعمت ها را می داند که نسبت به آنها دانش کافی داشته باشد و بداند چگونه باید از این نعمت ها به درستی استفاده کند تا بیشترین لذت را در زندگی ببرد. اندام جنسی انسان هم یکی از هزاران نعمتی است که خداوند به انسان ها داده است تا زندگی زناشویی را لذتبخش کند.
از شما که از رابطه ی زناشویی خود و همسرتان ناراضی هستید، سؤال می کنیم که چقدر با تکنیک صحیح آمیزش جنسی آشنایی دارد؟ آیا با پیشنوازی های قبل از شروع یک رابطه کاملاً آشنایید؟ چقدر از کاربرد وسایل پزشکی استاندارد اطلاع دارید؟
کم نیستند افرادی که سال هاست به چند روش ابتدایی و تکراری برقراری یک رابطه آگاه هستند و اعتقادی هم به فراگیری دانش و مهارت های رابطه ی زناشویی ندارند.
البته در کنار فیلم های غیراخلاقی و نامناسب، صدها وسیله و داروی جنسی غیراستاندارد به شکل کرم، کپسول و آمپول شیمیایی تبلیغ می شوند که اگر چه در کوتاه مدت اثراتی جزیی دارند، ولی متأسفانه در دراز مدت عوارض جانبی خطرناکی نظیر صدمه به سیستم قلبی و عروقی بدن، تضعیف یا تخریب رشته های عصبی در اندام جنسی زوجین، تشدید انزال زودرس در مردان، تغییرات شدید هورمونی، امراض پوستی مختلف، افت شدید میل جنسی در زوجین، نازایی در زوجین و... را در بر خواهند داشت.
افرادی که با تکنیک های صحیح آمیزش جنسی آشنایی کامل دارند و آن را در زندگی زناشویی خود به کار می گیرند، به این توانمندی دست یافته اند که با عملکردی صحیح رابطه ی زناشویی خوبی داشته باشند.
در دنیا صدها کتاب در زمینه تکنیک های صحیح رابطه ی زناشویی منتشر شده است که اخیراً شرکت «دو کبوتر طلایی» نیز تعدادی از این کتاب ها را به زبان فارسی تهیه کرده و در کنار محصولات طبیعی زناشویی «ایکس- تایت» به متقاضیان تقدیم می کند.
آقایانی که با تکنیک های صحیح رابطه ی زناشویی آشنایی کامل ندارند یا قادر نیستند این تکنیک ها را در تماس های جنسی خود به کار گیرند، معمولاً پس از گذشت چند سال از زندگی زناشویی، کم کم با تغییر رفتار بانوان (نظیر نارضایتی ها، لج بازی ها، بهانه جویی ها، افسردگی ها و پرخاشگری) مواجه می شوند. بدانید بانوان برعکس آقایان که به کمیت می اندیشند، به دنبال کیفیت یک رابطه هستند.
منبع: 7 روز زندگی شماره 123

 

پنج شنبه 20/11/1390 - 16:5
كودك
نویسنده: زهرا حیدری
کارشناس مامایی



 
برای این که بدانید در خانه برحسب مراحل رشد مغزی کودک چگونه می توانید با اوبازی کنید. راهنمایی های زیرا را بخوانید به آنها توجه داشته باشید.

از تولد تا 4 ماهگی
 

برای کودک کتاب قصه بخوانید، شکلک دربیاورید، بدنش را قلقلک بدهید و به آرامی اشیایی مانند یک جغجغه با رنگ درخشان را در برابر چشم های نوزاد حرکت بدهید. ترانه های ساده و لالایی هایی با عبارت های تکرار شونده برای او بخوانید یا هر کاری که خودتان و نوزادتان انجام می دهید را برای او تعریف کنید! مثلاً بگویید: «خب حالا می ریم سوار ماشین بشیم؛ تو رو می ذارم توی صندلیت؛ مامان داره میاد توی ماشین» و...

از 4 تا 6 ماهگی
 

به کودک کمک کنید حیوانات پرشده را در بغل بگیرد. چیزهایی مانند قطعات پلاستیکی را روی هم بگذارید و اجازه بدهید کودک به آنها ضربه بزند و به هم بریزد. موسیقی هایی با ریتم های متفاوت برای کودک پخش کنید به کودک تان کتاب قصه های دارای تصاویر رنگارنگ درخشان نشان دهید. بگذارید کودک اشیاء مختلف با کیفیت های متفاوت را حس کند.

از 6 تا 18 ماهگی
 

با کودک تان چهره به چهره صحبت کنید تا او بتواند بین صداها و کلمات ارتباط برقرار کند. به افراد و اشیای آشنا اشاره کنید و نام آنها را تکرار کنید. آوازهایی با جملات تکراری و حرکت های دست برای کودک بخوانید و با او قایم باشک بازی کنید.

از 18 تا 24 ماهگی
 

تا کودک بازی های ساده برای بازشناسی اشیاء را انجام دهید. به عنوان نمونه «ماشین زرد یا گل قرمز را پیدا کن» یا سه شیء را جلو کودک بگذارید و به او بگویید که یکی از آنها را که مشخصاتی معین دارد را به شما بدهد، تا حد امکان به طور مستقیم با کودک صحبت کنید. کودک تان را با وسایل نوشتن مانند مداد شمعی و کاغذ آشنا کنید. هنگامی که برای کودک تان کتاب قصه می خوانید از او سؤال های «کجا و چی» بپرسید. کودک را تشویق کنید با اسباب بازی های محبوب خودش یک بازی ابداع کند.

از 24 تا 36 ماهگی
 

هنگامی که کودک تان مهارت های حرکتی را می آموزد، او را تشویق کنید. تخیل کودک با تشویق او به پیدا کردن شیوه های جدید برای استفاده از اسباب بازی ها تحریک کنید. به او کمک کنید تا فعالیت های «زندگی واقعی» را به صورت بازی درآورد. به عنوان نمونه وانمود کند که دارد با تلفن صحبت می کند. ماشین می راند، به میهمانان چای تعارف می کند و...
هنگام خواندن کتاب قصه با پرسیدن سؤالاتی کودک تان را هم وارد داستان کنید و هنگامی که برای کودک کتاب می خوانید، توجه او را به کلمات جلب کنید و از کودک بخواهید کلمات روی صفحه کتاب یا صداهای آنها را با تصاویرشان ربط دهد.

از 3 تا 5 سالگی
 

سهیم شدن چیزها با دیگران را با نشان دادن مثال ها به کودک آموزش دهید. بازی های صفحه یی ساده را برای تقویت یادگیری قواعد و مهارت ها با کودک انجام دهید. تماشای تلویزیون را به یک تا دو ساعت در روز محدود کنید و هنگام تماشای تلویزیون کنارکودک تان باشید تا او را هم به فعالیت و تعامل مجبور و از صورت یک تماشاچی منفعل خارج کنید.
هنگامی که کودک بیشتر رشد می کند، می توانید گزینه های ساده یی مانند خواندن کتاب قصه یا جور کردن پازل را به او ارایه دهید. کلمه ی «نه» را هر چقدر می توانید کمتر به کار ببرید و حس جست و جو و کنجکاوی کودک را تشویق کنید. به کودک تان احترام بگذارید و به حضور او توجه نشان دهید. هنگامی که کودک سعی دارد تجربه های تازه اش را توضیح دهد، از خود صبر نشان دهید. هر روز زمانی را به نشستن در کنار کودک تان و بحث کردن با و او در مورد کارهایی که در طول انجام داده است، اختصاص دهید و او را تشویق کنید که به جست و جوی تجربه های جدید بپردازد و آنها را برای شما توضیح دهد.
منبع: 7 روز زندگی شماره 123

 

پنج شنبه 20/11/1390 - 16:4
ازدواج و همسرداری
نویسنده: عباس تحریری




 
در وصف کسانی که فوراً به دیگران اعتماد می کنند؛ تنها یک کلمه می توان گفت: «نادان!» اعتماد واقعی به تدریج و همزمان با خطر کردن تدریجی فرد رشد می کند و به راحتی نیز از بین نمی رود، به همین دلیل است تنها روابطی که کاملاً در سایه ی اعتماد قرار دارند به درازا می کشد. این مقاله شما را در باره ی چگونگی عملکرد اعتماد و سربلند بیرون آمدن از یک رابطه ی مستحکم راهنمایی می کند.
روابط، بین دو انسان کاملاً متفاوت برقرارمی شوند که تلاش دارند زمینه یی مشترک در وجود یکدیگر پیدا کنند. حقیقت دوام هر رابطه معجزه ی گذشت، شکیبایی و اعتماد است و این اعتماد تنها زمانی به دست می آید که یک نفر خطر کند و آسیب نبیند. در نتیجه اعتماد با افزایش این خطر کردن رشد می کند و در این فرایند هیچ کس آسیب نمی بیند.

زمانی که والدین می خواهند تعیین کننده یک رابطه باشند
 

در یک زندگی زناشویی حتی والدین زوجین نیز نمی توانند غریبه باشند. شما سعادتمند هستید اگر پدر و مادری دارید که به شما اجازه می دهند خودتان تصمیم بگیرید و حتی مرتکب اشتباه شوید! بسیاری از والدین گمان می کنند خودشان بهتر می دانند رابطه ی فرزندان شان باید چگونه باشد. این هرگز مؤثر نخواهد بود و فقط به بروز مشکلاتی در زمینه ی اعتماد منجر خواهد شد. اگر شما پس از ازدواج به وابستگی به خانواده ی خود ادامه دهید، در نهایت همسر را ترک خواهید کرد. اگر پدر و مادری دارید که مرتباً همسر شما را زیر سؤال برده و از او انتقاد می کنند، باید به آنها بگویید که از این کار دست بردارند. اگر این کار خودرا متوقف نکردند، از آنها جدا شوید! این یک دستور است تا به آنها بگویید «من آن قدر همسرم را دوست دارم که اجازه نمی دهم کسی بین ما قرار گیرد.» این کار، موجب ساخته شدن اعتماد می شود!
اگر کسی جانب پدر ومادرش را بگیرد یا به شایعاتی که دیگران درباره همسرش می گویند گوش کند چطور؟ اگر با وجود این که واقعاً هیچ مدرکی دال بر خیانت همسرتان وجود نداشته باشد، اما شما هنوز تردید داشته و او را متهم کنید چطور؟ همسرتان هر لحظه یی که در محل کار خود نیست پیش شماست، اما با این وجود هنوز هم به او شک دارید. فراموش نکنید حسادت یک هیولاست و در بیشتر اوقات، اضطراب ناشی از فقدان عزت نفس است. شما احساس میکنید که لیاقت همسر خود را ندارید، در نتیجه گمان می کنید که او دارد با شما راه می آید. اکثر افراد همزمان با رشد این حس اعتماد به همسرشان، بر شکل خفیف تر این اضطراب غلبه می کنند. اگر چه عده یی نگرانی بیشتری نسبت به این که این سوءظن همسرشان را از آنها دور کرده دارند.
مشکلات اعتماد زمانی که در نتیجه ی نگرانی های غیرمنطقی باشند از نظر حل شدن دشوارترین مشکلات هستند. امکان ندارد بتوانید اعتماد کسی را جلب کنید که خودش را ناتوان ازاعتماد کردن می داند! به خاطر داشته باشد که اعتماد چگونه رشد می کند. یک نفر خطر می کند و در صورتی که آسیب نبیند، برای خطرهای بزرگتر اشتیاق نشان می دهد. اگر برای اعتماد کردن اضطراب داشته باشید و نخواهید خطر کنید، از اعتماد کردن عاجز خواهید بود. اگر تردید داریدکه خودتان یا طرف مقابل تان در این زمینه دچار مشکل شده اید، فکر خوبی است که به یک مشاوره مراجعه کنید تا تشخیص داده شود و از او تقاضای کمک کنید. بسیاری از داروها و روش های درمانی در دسترس هستند که می توانند به رفع این اضطراب کمک کنند.
کار آسانی نیست! اعتماد به کندی رشد می کند و اگر از بین برود، به کندی بهبود می یابد. مشکلات ناشی از عدم اعتماد، پیچیده و دردناک هستند. اگرچه با شکیبایی و عشق معمولاً غلبه بر این بی اعتمادی وتوسعه ی یک رابطه ی سالم و دایمی ممکن می شود. تنها تصور کنید روزی را که در سایه ی اعتماد یکدیگر به آرامش می رسید.
حتماً به یاد داشته باشید و بدانیدکسی هست که می تواند به شما کمک کند، کسی که شما را دوست دارد و فقط بهترین ها را برای شما می خواهد و او خداست.

زمانی که کسی از این اعتماد سوءاستفاده کند.
 

زمانی که کسی به اعتماد به دست آمده لطمه می زند و در طی فرآیند به طرف مقابل آسیب می رساند، دیگر اعتماد به اندازه ی قبلی خود بازنمی گردد و کاملاً از بین می رود. اگر کسی به پیمان زناشویی خود پشت پا بزند، معمولاً حتی بعد از سال وفاداری این زندگی به پایان می رسد. تنها یک خطای کوچک می تواند تمام اعتماد موجود را در یک رابطه زیر سؤال ببرد. اگرشماآن کسی هستید که زیان دیده، تنها زمانی بهبودی حاصل می شود که شما دوباره حاضر باشید خطر کنید و به تدریج به همسر خود فرصت بدهید تا این اعتماد را دوباره به شما بازگرداند. این کار به اندازه ی کافی سخت است و به ندرت به این سادگی تمام می شود. زمانی که هر دو نفر برای بهبودی آماده شده اند، تازه چندین مورد برای تخطی مجدد و تلافی کردن پیش می آید. در چنین حالتی، پیش از آن که دوباره خطر کنید، باید آگاهانه رابطه تان را مرورکرده و ببینید آیا منافع این رابطه بر خیانت صورت گرفته برتری دارد یا نه؟!

زمانی که اعتماد تحت تأثیر غریبه ها قرار می گیرد
 

همین که اعتماد بین شماو فردی به آسانی شکسته شد به اندازه ی کافی بد است، اماگاهی غریبه ها نیز می توانند مشکلات بیشتری را در این زمینه موجب شوند. شایعه های متفاوت در شرایط مختلف، می توانند اعتماد شمارا به طور جدی دچار مشکل کنند. بسیاری از زندگی های مشترک تنها به دلیل چنین اتهاماتی ازهم پاشیده اند.
منبع: 7 روز زندگی شماره 123



 

پنج شنبه 20/11/1390 - 16:3
موفقیت و مدیریت
عوامل مختلفی همچون نداشتن هدف، نداشتن برنامه صحیح، ضعف و سستی اراده، داشتن افکار منفی و عدم توجه به توانایی ها و استعدادهای خویش، خود کم بینی و غیره در ایجاد کم حوصلگی نقش دارند. بنابراین برای مبارزه با این روحیه و کاهش یا از بین بردن آن باید با توجه به هر یک از عوامل تأثیر گذار، روش مناسب و راهکار عملی خاصی را اتخاذ کرد. بدین منظور به نکات زیر توجه کنید.
قبل از هر چیز با توجه به توانایی ها و استعدادهای خویش، هدفی معقول و قابل دسترسی و مطابق با شرایط و امکانات موجود برای خود ترسیم نمایید، مثلاً در میان مدت هدف گرفتن مدرک لیسانس در رشته ادبیات عرب.
1. به منظور رسیدن به هدف مورد نظر از یک برنامه مدون و جدول زمان بندی شده استفاده کنید. روی یک ورق کاغذ، روزهای هفته را در یک ستون و ساعات شبانه روز را در ستونی دیگر یادداشت کرده، کارهای مختلف از قبیل مطالعه، کلاس، استراحت، خواب، غذا خوردن، ورزش، نماز و عبادت و... را در ساعت و زمان خاصی نوشته و پس از تنظیم، فراروی خود قرار دهید. سعی کنید طبق برنامه و جدول تهیه شده به انجام کارها و فعالیت های شبانه روزی بپردازید.
2. توجه داشته باشید برای اوقات فراغت خود نیز برنامه ریزی کرده و در جدول تهیه شده، وقتی را به آن اختصاص دهید و ساعت مقرر (در طول روز یا هفته) به آن بپردازید.
3. اگر احساس می کنید در راه انجام فعالیت های مختلف، درس و مطالعه و... سست اراده شده اید، با خود شرط کنید که طبق برنامه تدوین شده عمل نموده و در غیر این صورت خود را جریمه کنید، مثلاً صدقه دادن، روزه گرفتن و...
4. اگر افکار منفی و احساس ضعف و خود کم بینی باعث کم حوصلگی شما شده است، با به خاطر آوردن توانایی ها و موفقیت های گذشته خویش و توجه به نقاط قوت زندگی، یأس و ناامیدی نسبت به آینده را به امیدواری و خوش بینی تبدیل کنید.
5. یاد خدا و توجه و توکل به ذات مقدس لایزال الهی و طلب کمک از او نقش مؤثری در ایجاد آرامش و امید به آینده دارد. بنابراین یاد خدا و توکل به او را در انجام کارها فراموش نکنید.

تجربه نشان داده است برای حل این مشکل نمی توان تنها به رهنمودهای کتبی و غیابی بسنده کرد و این مساله مانند بسیاری از مشکلات روانی دیگر، به ارتباط مستمر با مشاور نیازمند است، ولی اجرای توصیه های زیر در نابودسازی این پدیده سودمند است:
 

1- باید علل و عوامل ضعف اراده خویش را بشناسید. ضعف اراده غالباً در عدم اعتماد به بینش و تفکر، عدم شناخت خویش، یا ارزش تلقی نکردن خود، عدم امنیت روانی، عدم تدبیر عقلانی در تشخیص امور و تمیز اهم و مهم، شکست های گذشته و عوامل باز دارنده رشد و قوت نفس مانند محرومیت، سرزنش و رنج های مستمر ریشه دارد. زدودن هر یک از این عوامل در پرتو سرمایه گذاری و برنامه ریزی ممکن است.
2- باید باور کنید چون دیگر انسان ها از توانمندی های بسیار برخوردارید و از دیگران کمتر نیستید. فراموش نکنید نقاط قوت انسان از نقاط ضعفش بیشتر است و نباید خود را دست کم بگیرد. تصمیم خوب در پرتو تکیه بر قوت ها، جبران ضعف ها و احساس توانمندی شکل می گیرد.
3- پس از مشورت با افراد ذی صلاح، با توجه به امکانات و توانمندی های واقعی خود، برای زندگی تان برنامه ریزی کنید و بکوشید هرگز بی جهت از آن برنامه و نظم سر نپیچید. اوقات استراحت، تفریح، عبادت و همه فعالیت ها را در این برنامه بگنجانید تا زمانی خالی نماند و توجه به فرصت بیکاری، شما را به سمت تأخیر انداختن کارها سوق ندهد.
4- بکوشید برای هر رفتاری انگیزه ای قوی داشته باشید و به ویژه از آثار مثبت تصمیم گیری ها و رفتارهای خاص خویش به طور کامل آگاه شوید.
5- محیط زندگی و موقعیت کاری خود را تغییر دهید و موانع بروز اراده و فعالیت را نابود سازید. برای مثال در موقعیتی که به سرزنش و متهم شدن به ناتوانی و ناپختگی می انجامد، قرار نگیرید. برای تصمیم گیری ها و اقدامات خویش امنیت روانی فراهم آورید تا بتوانید به آرامی در برابر دیگران یا همراه آنان ابراز وجود کنید و برجستگی فکری و فعالیت بجا را از طریق تصمیم آشکار سازید.
6- هر کاری را آسان تلقی کنید، زیرا در برابر اراده پولادین انسان همه سختی ها آسان می شود. به استقبال کارهای ظاهراً دشوار بروید. به خود تلقین کنید می توانید در این امور، درست تصمیم بگیرید و افتخار موفقیت در انجام آنها را به دست آورید.
7- رضایت خداوند را ملاک هر رفتار و گفتار قرار دهید و از تسلیم شدن در برابر تمایلات پوچ و هواهای نفسانی بپرهیزید. این تسلیم شدن ها اراده را ضعیف و متزلزل می سازد. تقوا و رعایت حرمت دستورهای پروردگار، برای آرامش روانی و تقویت نفس و اراده بسیار سودمند است.
8- مدتی برنامه ریزی و تصمیمات خود را با فردی ذی صلاح در میان بگذارید و از وی بخواهید مراقب باشد تا در شما دودلی پیش نیاید و اجرای تصمیمات خویش را به تأخیر نیندازید.
9- از خواب زیاد، پرخوری و دیگر اسباب تنبلی و سستی اراده بپرهیزید و نگذارید دیگران به جای شما تصمیم بگیرند.
10- با کسانی که روحیه و اراده قوی دارند، دوست شوید تا اراده شما نیز قوی گردد.
11- بکوشید تصمیم های تان را با فردی با تجربه درمیان نهید تا از قوت و درستی شان اطمینان یابید. پس از مشورت با این فرد، براساس تدبر و اندیشه خود تصمیم بگیرد و بدون از دست دادن فرصت اقدام کنید. تصمیم باید بر تدبیر و آگاهی های لازم استوار باشد و به عمل بینجامد. تخلف از این امر جز تلف کردن وقت، پیروی از افکار پوچ و سستی درعمل دستاوردی ندارد و فرد را با زیان های مادی و معنوی رو به رو می سازد. از این رو امور یاد شده، گناه به شمار می آید. تردید در تصمیم گیری و تأخیر در عمل، سبب از دست رفتن منافع معنوی و مادی فراوان می شود و زیان های بسیار را به ارمغان می آورد.
12- تصمیمات بجا و پرارزش گذشته خود را به یاد آورید و توجه کنید که چون گذشته برای انجام دادن کارهای مهم آمادگی دارید.
13- در تصمیم ها و فعالیت های اسوه ها دقت کنید. در همسان سازی و الگو پذیری جدی باشید تا جرأت انجام کار یابید و توان تصمیم گیری و اجرا در شما تقویت شود.
14- ورزش مستمر و منظم را که در تقویت اراده بسیار مؤثر است، فراموش نکنید.
15- با تصمیم های آسان در کارهای ساده، به تدریج خودباوری و توانمندی را در خویش پدید آورید و راه را برای تصمیم گیری در امور مشکل و پیچیده هموار سازید.
16- در موضوع مورد نظر تمرکز پیدا کنید و از اشتغالات ذهنی متعدد بپرهیزید. تا تصمیم گیری آسان صورت پذیرد.
منبع: نشریه راه موفقیت، ش 22.

 

پنج شنبه 20/11/1390 - 16:2
ازدواج و همسرداری
وضعیت این گونه است: سکوت، جواب های سر بالا، درب قفل شده اتاق خواب و پریشان خاطری. در این شرایط می خواهید موی سر خود را بکنید. رک بگوییم، دیگر فکری به نظرتان نمی رسد و نمی دانید چه بکنید. عذرخواهی از همسر ممکن است مشکل به نظر برسد به خصوص زمانی که بر سر موضوعی با هم چندین بار مخالفت کرده باشید. ممکن است در خود توان گفتن متأسفم را نبینید و شاید هم هر کاری را که فکر می کردید به او می فهماند از کرده خود پشیمان هستید را انجام داده اید.
در این مقاله چندین روش جهت عذرخواهی مطرح شده است که توسط حل و فصل نمودن اختلافات و عبرت گرفتن از تجارب به قضیه خاتمه خواهد داد.
1-انتقاد را با گشاده رویی بپذیرید:
گوش دادن به حرف های همسرتان یک موضوع مهم برای پایان دادن به جر و بحث به شمار می رود. مجادله هایی که هر دوی شما تصور می کنید، حق با شما است و مشکل مربوط به هر جفت تان است. این به خصوص زمانی صدق می کند که قبلاً نیز مکرراً بر سر موضوع فعلی بحث کرده باشید. وقتی وی از شما انتقاد می کند، کمربندتان را از رو نبندید. این طور نشان دهید که حرف او را می فهمید، همان گونه که انتظار دارید هنگامی که شما صحبت می کنید، او نیز متوجه منظورتان شود. باز فکر کنید، نظر خودتان را بدهید، ایده او را لحاظ نموده و جلو روید.
2- آنتراکت دهید:
در اوج یک مجادله، فشار خون تان بالا می رود. تپش قلب تان بیشتر می شود و ممکن است چیزهایی بگویید که لزوماً از بیان آنها منظوری ندارید. همیشه به مکانی خلوت نیاز دارید که در آن از هم جدا شده، آرام گرفته و افکار خود را جمع نمایید. البته هنگامی که خیلی عصبانی هستید، از ماشین تان به عنوان یکی از آن مکان ها استفاده نکنید. سعی نمایید کمی قدم زده یا بدوید یا به آشپزخانه رفته، کمی از ظروف نشسته را بشویید. انرژی خود را معطوف فعالیت های مفیدتر وسودمندتر کنید و در عین حال به همسر خود مقداری فرصت دهید تا با خودش تنها باشد. برگشتن به بحث و مجادله بعد از یک استراحت کوتاه باعث می شود در مورد موضوع با دیدی بازتر و فکری آزادتر نگریسته و امید بیشتری برای رسیدن به یک نتیجه عملی و منطقی در شما ایجاد شود.
3- گذشته را یادآوری نکنید:
اگر می خواهید به نیتی در آینده دست پیدا کنید، با پیش کشیدن گذشته ها به هیچ کجا نخواهید رسید. مهم نیست که او بار آخر فلان چیز را گفته یا شما چه گفتید. با هم عهد کنید که گذشته ها گذشته. به چیزی که اکنون در حال روی دادن است، توجه کنید. با آتش بیار معرکه شدن راه به جایی نخواهید برد. با فراموش کردن گذشته، زودتر به توافق خواهید رسید.
4- دست او را بگیرید:
اگر به آرامی در مورد موضوعی بحث می کنید و همسرتان به یکباره صدایش را بالا برده و از کوره در رفت، کافی است به طرفش رفته و او را نوازش کنید. دست خود را آرام در دستان او قرار دهید.
بگذارید بفهمد که این فقط یک مجادله بی اهمیت است و شما برای شنیدن صحبتهای او در کنارش هستید. به علاوه نوازش نشان دهنده این است که شما به او اهمیت داده و دشمن او نمی باشید. توجه داشته باشید که همسرتان را به گونه ای جنسی نوازش نکنید که نتیجه معکوس دارد.
5- جوی رسانا جهت ارتباط ایجاد کنید:
در حالی که او به حالت قهر به اتاق خواب می رود، چند عدد شمع روشن کرده، یک نوشیدنی حاضر نموده، چند بالش روی زمین انداخته و از همسرتان بخواهید برای بحث و گفتگو نزد شما بیاید. او اتاقی که با سو سو زدن شعله های لطیف شمع روشن می شود را محلی مناسب برای تبادل نظر و اندیشه یافته و از حالت تدافعی اش کاسته خواهد شد. محیط اطراف تأثیر مستقیمی روی احساسات ما دارد. عصبانیت یک احساس خشن است اما با مراقبت همراه با توجه محبت آمیز، همیشه می توان آن را کنترل نمود.
6- مشکل ترین کلمه را به زبان آورید:
یک عذر خواهی واقعی می تواند یکی از دشوارترین پیشنهاداتی باشد که ما ارائه می کنیم. برخلاف تصور عموم، همه افراد قادر به زبان آوردن این کلمه 6 حرفی بوده و تا به حال هیچ کسی بعد از گفتن آن غش نکرده است. می توانید پیش از این که تسلیم شده و بگویید متأسفم، به بحث و جدل ادامه دهید. اما بهتر است با بیان این کلمه آب را روی آتش ریخته و خیلی سریع تر غائله را ختم دهید.
تقصیر را نباید فقط به گردن آقایان انداخت. گاهی اوقات خانم ها نیز می خواهند فقط حرف خودشان را به کرسی بنشانند. اما تا زمانی که نتوانید کوتاه آمده و عذرخواهی نمایید، به خصوص هنگامی که برای تان دشوار است نمی توان گفت که انسانی اعتذاری می باشید.
7- جمله ای دلپذیر به او بگویید:
یک مجادله می تواند بسیار خسته کننده بوده و اثرات احساسی سویی را به طور موقتی به همراه داشته باشد. با این که باید روشن و صادق بود، گاهی اوقات ابراز حقیقت باعث بروز صدمه می گردد. بعد از مجادله و جر و بحثی طولانی، وقت کوتاهی را اختصاص دهید به این که به یکدیگر یاد آوری کنید که آن فقط یک اختلاف نظر معمولی بوده و اگر چه ممکن است برخی از عقاید همسرتان باعث اذیت و آزار شما شود، اما در عوض بسیاری از محاسن دیگر وی را مانند خوش مشربی او، عشقش به فرزندان تان یا جدیتش، دوست دارید. در این صورت همسر شما نیز به احتمال زیاد مقابله به مثل خواهد کرد. گاهی اوقات فراموش کردن حرفهای آزار دهنده کسی که دوستش دارید، مشکل به نظر می رسد. اما اگر چیزی قابل تعریف را با آن بیامیزید، رو به روشدن با مسأله بسیار آسان تر خواهد شد.
8- بگویید که دوستش دارید:
بسیار تأکید می کنیم- همیشه، همیشه، همیشه - هنگامی که می خواهید به حالت آشتی و صلح برگردید، به همسرتان بگویید که دوستش دارید. اطمینان دادن این که احساس شما نسبت به همسرتان هیچ گاه و تحت هیچ شرایطی تغییر نخواهد کرد، در دستیابی به یک نتیجه صلح آمیز و ماندنی، نقش بسیار با اهمیتی خواهد داشت.
9- برای عصر برنامه ریزی کنید:
بعد از این که در خانه اوضاع آرام شد، برای آزاد شدن فکرتان از مجادله، برای انجام یک فعالیت تفریحی آماده شوید. اگر همسرتان قبلاً برای رزرو بلیط سینما یا گرفتن تاکسی اقدام می کرد، این بار شما پیشدستی نموده و این کار ها را انجام دهید. او تحت تأثیر این اعمال نوظهور شما قرار خواهد گرفت و این به شما فرصتی می دهد تا بتوانید از این تغییر رفتاری لذت ببرید. ممکن است زمانی توسط همسرتان آدمی تنبل و نامرتب مورد خطاب قرار گرفته و سریعاً نیز این موضوع را فراموش نموده باشید. اما در مورد زنان وضعیت متفاوت است. آنها سخت می توانند سخنی که برای شان گران تمام شده را از ذهن شان خارج نمایند. با پیشقدمی در پیشنهاد دادن یک فعالیت تفریحی، به خصوص بعد از جر و بحث، نه تنها ذهن خود را مشغول موضوعی دیگر می کنید، بلکه به همسرتان می فهمانید هنوز دوست دارید وقت تان را با او بگذرانید.

ببخشایید، اما همیشه فراموش نکنید.
 

عذرخواهی تنها به این معنا نیست که بگویید متأسفید و آن اتفاق را برای همیشه فراموش کنید.درحقیقت، فراموشی باعث می گردد که مسأله مورد نظر مستعد بازگشت و سرایت دوباره به رابطه تان شود. با وقت گذاشتن برای بحث و گفتگوی منطقی و آزادانه درمورد مشکلات، درعین حالی که می دانید طرف مقابل تان را دوست دارید، خواهید توانست اختلاف نظرها را تبدیل به وسیله ای برای پیشرفت و ابزاری آموزنده گردانید. به یاد داشته باشید که همسرتان بهترین دوست شما است. از خود بپرسید: آیا طرز رفتار یا صحبت من با یک دوست این گونه باید باشد؟ آن گاه در آینده به اختلافات به گونه ای دیگر خواهید نگریست.
منبع: نشریه راه موفقیت، ش 22.

 

پنج شنبه 20/11/1390 - 16:2
ازدواج و همسرداری
چگونه ازدواج کنیم؟ چه افرادی در فهرست کسانی که نباید با آنها ازدواج کرد، قرار می گیرند؟ این سؤالات نسل جوان و در آستانه ازدواج هستند. تحقیقات نشان داده است که اگر شخصی بیش از حد افسرده، کمرو، مضطرب، متخاصم، تکانشی (کسی که بدون فکر کردن عمل می کند) یا در برابر فشارهای روحی آسیب پذیر باشد، برای ازدواج شخص مناسبی به نظر نمی رسد، ضمن این که در چنین مواردی این فرد باید روان درمانی شود.
در فهرست زیر به چند موقعیت و چند نوع از افرادی که دارای ویژگی های نه چندان مثبت هستند، اشاره شده و البته بهترین توصیه در چنین شرایطی، ازدواج نکردن است!
اگر یکی از شما به طور خستگی ناپذیری چنین سئوالاتی را مطرح می کند: «مطمئنی که دوستم داری؟» یا «واقعاً برایت اهمیت دارم؟» (تیپ تاییدخواه) اگر زمانی که با هم هستید، بیشتر وقت شما به جر و بحث و مخالفت می گذرد. (رابطه عشق - تنفر)
اگر با وجود این که زمان بسیاری را با هم می گذرانید، واقعاً یکدیگر را به عنوان یک فرد نمی شناسید یا با افکار یکدیگر ارتباط برقرار نمی کنید.
اگر با پدر و مادر خود رابطه خوبی ندارید و همسر آینده شما درست شبیه این والد نامطلوب شما است.
اگر دلیل ازدواج شما، یافتن کسی است که برای تان مادری یا پدری کند. اگر احساس می کنید که تصمیم به ازدواج از طرف پدر، مادر یا همسر آینده تان به شما تحمیل شده است.
اگر مدام جملاتی مانند این در سرتان می چرخد: «شاید همه چیز بعد از ازدواج درست شود.»
اگر فرد مورد نظرتان می خواهد که همه دوستان قدیمی خود را ترک کنید و یک زندگی اجتماعی تازه بر پا کنید. (تیپ مالکیت طلب)
اگر او همه تصمیم های مهم در رابطه با شما را به تنهایی اتخاذ می کند و شما از این کار او بسیار ناخشنودید (تیپ فرمانده)
اگر او بارها از کوره در می رود و در کنترل خلق و خوی خود ناموفق است.
اگر احساس می کنید برای ازدواج، توسط فرد مورد نظرتان تحت فشار قرار گرفته اید. اگر این فرد شما را از نظر روحی و عاطفی آزار می دهد.
در نهایت سه توصیه برای شما دارم که می توانند در جلوگیری از ازدواج با چنین ویژگی هایی مفید باشند:
1- بیاموزید که این ویژگی ها را در خود و دیگران تشخیص دهید و تا حد امکان قبل از ازدواج، در پی درمان آن باشید. به خاطر داشته باشید که ازدواج مشکلات شخصیتی را حل نمی کند که هیچ، در بسیاری از موارد آن ها را شدیدتر هم می کند.
2- در سن پایین ازدواج نکنید.
3- قبل از ازدواج، به خوبی با شخص مرد نظرخود آشنا شوید.
منبع: نشریه راه موفقیت، ش 22.

 

پنج شنبه 20/11/1390 - 16:1
موفقیت و مدیریت
نویسنده: سید سعید وکیلی




 
حرفه ای بودن در کار عبارتست از داشتن دیدی کامل و نگرشی کل نگرانه به یک کار یا زمینه کاری که با تسلط و احاطه ای همه جانبه بر موضوع همراه است و صد البته ناشی از دغدغه مندی، تجربه فراوان و کسب دانش و خردمندی لازم و کافی در آن زمینه همراه می باشد. اصول حرفه ای بودن را به اختصار می توان این گونه بر شمرد.

1- دغدغه مندی:
 

کار برای شما، مسأله و دغدغه است، یعنی شما به هر علت (نیاز مالی، دغدغه علمی و...) آمده اید تا مساله ای را حل کرده و گره ای را بگشایید.

2- جدیت:
 

آن کار برای شما یک مساله عادی یا فرعی نیست بلکه در کار مصمم وجدی هستید.

3- دانش و خردمندی:
 

بر آن حوزه کاری اشراف فکری دارید و خلاقانه و آینده نگرانه به ارتقای وضعیت اندیشیده و راهکارهای آن را ابداع می نمایید.

4- تجربه فراوان:
 

در اثر تجربه و ممارست فراوان در آن زمینه، درکی عمیق و رژف یافته و تمامی مهارت ها و توانمندی های مورد نیاز را به دست آورده اید.

5- لذت بردن:
 

دایماً از انجام کار خود لذت می برید و آن را صرفاً برای رفع نیاز، گذران امور، با بی میلی و به صورت انفعالی انجام نمی دهید.

6- احترام گذاری:
 

برای همکاران، مشتریان، کارفرمایان، سازمان خود و به ویژه برای پیشکسوتان، نهایت احترام و ادب را قایلید.

7- یادگیری مستمر:

به طور مرتب درکار خود می آموزید و در هر مرحله از انجام کار خود، سعی می کنید نکته ای را آموخته و دست خالی از این تجربه برنگردید.

8- پشتکار:
 

هیچ گاه نومیدی بر شما مستولی نمی گردد و به راحتی از میدان به در نمی شوید.

9- دلسوزی و تعهد:
 

کارهای خود را دلسوزانه و متعهدانه، انجام می دهید. به کار خود و سازمان تان تعلق خاطر دارید و کار را از آن خود می دانید.

10- بهره وری:
 

بازده کار شما بالاست. اثر بخشی و کارآیی زیادی دارید. از سرعت و دقت کافی برخوردارید و در کارهای تان خلاقیت و نوآوری به خرج می دهید.
از همین امروز بکوشیم تا در زندگی خود حرفه ای باشیم و با مسایل کاری حرفه ای برخورد نماییم تا برای خود و جامعه ثمربخش باشیم و نقش جدی تر و اثرگذارتری ایفا نماییم.
زندگی و کار در یک محیط حرفه ای واقعاً لذت بخش است.
منبع: نشریه راه موفقیت، ش 22.



 

پنج شنبه 20/11/1390 - 16:1
كودك
آموختن رفتارهای ساده مودبانه به کودکتان به او در ارتباط با دیگران کمک خواهد کرد. کودکان معمولا به طور عامدانه بی‌ادب نیستند، در اغلب موارد مسئله این است که آنها اصول رفتار مودبانه را یاد نگرفته‌اند. این 25 مورد خلاصه آدابی است که کودک تا 9 سالگی باید یاد گرفته باشد:
1) هنگامی چیزی را می‌خواهی بگو: \"لطفا\".
2) هنگامی چیزی به تو می‌دهند، بگو: \"متشکرم.\"
3) هنگامی که بزرگترها با یکدیگر حرف می‌زنند، میان حرف آنها نپر، مگه اینکه مسئله‌ای فوری مطرح باشد. آنها حواس‌شان به تو هست و وقتی حرف‌شان تمام شد به تو پاسخ خواهند داد.
4) اگر لازم است که توجه کسی را فورا جلب کنی، گفتن عبارت \"ببخشید\"مودبانه‌ترین راه برای وارد شدن به مکالمه است.
5) اگر کوچکترین تردیدی درباره انجام کاری داری، اول از پدر و مادر اجازه بگیر تا بعد پشیمان نشوی.
6) دیگران علاقه‌‌ای به دانستن اینکه تو از چه چیزهایی بدت می‌آید، ندارند. نظرات منفی‌ات را برای خودت، یا بین خود و دوستانت نگهدار، و دائم به بزرگترها نق نزن.
7) در مورد خصوصیات جسمی دیگران اظهار نظر نکن، مگر اینکه بخواهی از آنها تعریف کنی که باعث می‌شود آنها خوششان بیاید.
8) هنگامی دیگران از تو می‌پرسند، حالت چطور است، به آنها پاسخ بده و بعد حال آنها را هم بپرس.
9) هنگامی در خانه دوستت هستی، به یاد داشته باش که از والدین دوستت به خاطر اجازه دادن به رفتن به خانه آنها تشکر کنی.
10) اگر دری بسته بود، پیش از وارد شدن، ابتدا به در ضربه بزن، و منتظر بمان تا ببین پاسخی داده می‌شود یا نه.
11) هنگامی که تلفن می‌زنی، اول خودت را معرفی کن و بعد بپرس آیا می‌توانی با شخص مورد نظرت صحبت کنی یا نه.
12) به دیگران احترام بگذار و اگر به تو هدیه‌ای دادند، بگو: \"متشکرم.\"به جای ای‌میل زدن، نوشتن یک نامه دست‌نویس تشکر بسیار موثر است.
13) در مقابل بزرگسالان از کلمات ناشایست استفاده نکن. آنها خودشان همه این کلمات را بلدند و استفاده تو از این کلمات باعث ملال و ناخشنودی آنها می‌شود.
14) افراد را با نام‌های تحقیرآمیز صدا نزن.
15) دیگران را به هیچ دلیلی مسخره نکن. این کار باعث می‌شود در نظر دیگران آدم ضعیفی به نظر برسی، و دست انداختن دیگران کار نادرستی است.
16) حتی اگر یک بازی یا مراسم برایت خسته‌کننده است، آرام بنشین و خودت را علاقمند نشان بدهد. بازیکنان یا نمایش‌دهندگان دارند حداکثر تلاش‌شان را می‌کنند.
17) اگر به کسی تنه زدی، فورا بگو \"ببخشید.\"
18) هنگام سرفه یا عطسه کردن دهانت را بپوشان و در جلوی دیگران فین نکن.
19) اگر می‌خواهی از دری عبور کنی، ببین آیا می‌توانی در را باز نگهداری تا کسی دیگری هم از آن رد شود.
20) اگر به پدر و مادر، معلم یا همسایه‌‌ای برخوردی که دارد کاری را انجام می‌دهد، از او بپرس کمک می‌خواهد. اگر جواب مثبت بود، به او کمک کن- به این ترتیب ممکن است چیز جدیدی یاد بگیری.
21) هنگامی که بزرگسالی از تو تقاضای انجام کاری را کرد، با روی گشاده و بدون نق زدن به او کمک کن.
22) هنگامی که کسی به تو کمک کرد، بگو: \"متشکرم.\"این شخص احتمالا بار دیگر هم به تو کمک خواهد کرد. این امر به خصوص در مورد معلمان مصداق دارد!
23) از وسائل غذا خوردن درست استفاده کن. اگر نمی‌دانی که چطور با این وسائل غذا بخوری، از پدر و مادر تقاضا کن به تو آموزش دهند، یا دقت کن آنها از این وسائل چطور استفاده می‌کنند.
24) هنگام غذا خوردن روی ران‌هایت دستمال سفره بگذار و از آن برای پاک کردن دهانت در هنگام لزوم استفاده کن.
25) برای برداشتن چیزها از روی میز غذا خم نشو؛ از دیگران تقاضا کن آن را به تو رد کنند.
منبع:پیام تهران http://www.tct.ir/payam
پنج شنبه 20/11/1390 - 16:0
بیماری ها
«خروپف» نه مشکل است و نه بیماری، فقط حالتی است که در آن شما با دهان باز نفس می کشید و دیگران آن را نوعی آزار و اذیت می دانند. اما این عارضه ی ناخوشایند حتماً دلیلی دارد.
خروپف، عارضه ای رایج است که می تواند در هر سن و سالی افراد را تحت تأثیر قرار دهد، اما اغلب مردان و افرادی که اضافه وزن زیادی دارند به آن دچار می شوند. این عارضه با افزایش سن قابلیت تشدید دارد و زمانی اتفاق می افتد که مسیر عبور هوا از دهان و بینی بسته شود و این ارتعاش ساختار سیستم تنفسی و صدای ناشی از آن، به دلیل مسدود شدن جریان هوا در تنفس به هنگام خواب رخ می دهد.
خروپف، معمولاً یک عمل غیرارادی است، اما ممکن است به صورت اختیاری نیز به وجود آید و به عنوان عامل کمبود خواب و اثرات زنجیروار آن مانند چرت زدن در طول روز، بی حوصلی، عدم تمرکز و کاهش میل جنسی شناخته شود.
هم چنین می تواند علامت خواب نا آرام نیز باشد، به این معنا که شما در طول روز کمتر هوشیار هستید. این عارضه در تمام یا بعضی از مراحل خواب رخ می دهد و اغلب زمانی اتفاق می افتد که فرد به پشت خوابیده است. با این حال این ناهنجاری ناخوشایند راه های درمان خانگی دارد که در زیر می خوانید:
*سیگار کشیدن از دلایل احتمالی گرفتگی بینی است. بنابراین موجب عود کردن مشکل خروپف می شود. پس سیگار را ترک کنید!
*مصرف الکل نیز می تواند مسؤول به وجود آمدن خروپف باشد. مصرف الکل را قطع کنید تا مشکل خروپف شما حل شود.
*خوابیدن به پهلو، خروپف را کاهش می دهد. این بهترین درمان خانگی برای خروپف است.
*قبل از رفتن به رختخواب، نصف لیوان شیر بنوشید.

*جوشانده ی اوکالیپتوس در رفع این مشکل تأثیر بسزایی دارد. دو قاشق چایخوری برگ درخت اوکالیپتوس را در یک فنجان آب بجوشانید، از صافی رد کنید و بنوشید تا خروپف شما متوقف شود.
*هنگام خواب باید سر خود را نسبت به بدن در موقعیت بالاتری قرار دهید. این کار به هنگام خواب تنش را از مسیر عبور هوا رد کرده و به توقف خروپف کمک می کند.
*یک وسیله ی ضد خروپف بخرید که بتوانید در منزل از آن استفاده کنید!
*خروپف می تواند منجر به ناهنجاری های جدی خواب شود که آن را تنگی نفس می نامند. در این مورد در صورتی که درمانی های خانگی مؤثر واقع نشوند. اقدامات درمانی یا حتی عمل جراحی نیز می تواند صورت بگیرد.
* غذاهای حاوی چربی یا نمک فراوان را مصرف نکنید.
* قبل از خواب چیزی نخورید و نیاشامید.
* بالش را کاملاً ممنوع کنید. زیرا بالش موجب خم شدن گردن شما شده و اجازه نمی دهد هوا به آسانی جریان پیدا کند.
* لبنیات با میزان چربی بالا مانند شیر بدون سرشیر، به دلیل سنگینی موجب نگه داشته شدن ترشحات بینی شده و اجازه نمی دهند کاملاً خشک شوند. بنابراین از مصرف چنین غذاهای سنگینی خودداری کنید.
منبع: 7 روز زندگی شماره 123

 

پنج شنبه 20/11/1390 - 15:59
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته