• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 42209
تعداد نظرات : 4513
زمان آخرین مطلب : 4155روز قبل
اخبار
جام جم آنلاین: کمیته فرهنگی سازمان لیگ با صدور بیانیه ای به مناسبت پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی اعلام کرد اهالی فوتبال همپای آحاد ملت ایرانی در راهپیمایی 22 بهمن شرکت می کنند.

در این بیانیه آمده است:‌ سازمان لیگ حرفه ای فدراسیون فوتبال جمهوری اسلامی ایران ضمن تبریک سالروز میلاد پیامبر گرامی اسلام حضرت محمد (صلّی الله علیه و آله و سلّم) و امام جعفر صادق (علیه السلام) و گرامیداشت سی و سومین سالگرد پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی ایران اعلام می کند در این ایام خجسته که دو مناسبت ملی و مذهبی(هفته وحدت و دهه مبارکه فجر) با هم مقارن گردیده و جهان اسلام غرق در نور و شادی است و بیداری اسلامی افق های روشنی را برای همه مستضعفان جهان ترسیم کرده است شرکت در راهپیمایی یوم الله 22 بهمن را یک فریضه دینی و میهنی دانسته و سازمان لیگ ، مدیران ، مربیان ، سرپرستان ، کادر فنی ، بازیکنان و هواداران کلیه تیم های فوتبال لیگ برتر همگام با آحاد ملت شریف ایران اسلامی در این همایش عظیم حضور همه جانبه خواهند داشت و بار دیگر با شهیدان سر افراز و آرمان‌های معمار انقلاب و بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران حضرت امام خمینی (رضوان الله علیه) تجدید میثاق و با مقام معظم رهبری حضرت آیت الله خامنه ای (مدظله العالی) تجدید بیعت خواهند نمود .

وعده ما حضور همه جانبه در راهپیمایی یوم الله 22 بهمن در سراسر کشور و اقصی نقاط جهان.(فارس)

جمعه 21/11/1390 - 12:9
اخبار
جام جم آنلاین: تیم‌های فوتبال استقلال و ذوب‌آهن امروز در دیدار اول پلی‌آف لیگ قهرمانان آسیا به مصاف یکدیگر می‌روند.

پس از کاهش سهمیه فوتبال ایران از چهار تیم به سه تیم در لیگ قهرمانان آسیا، مقرر شد یک سهمیه ایران از طریق بازی‌های پلی آف به لیگ قهرمانان راه یابد.

استقلال و ذوب آهن که رتبه‌های دوم و سوم لیگ برتر را به دست آورده بودند، اکنون باید برای رسیدن به آسیا در مرحله اول پلی آف به مصاف یکدیگر بروند.

استقلال در این دیدار از امتیاز میزبانی برخوردار است ساعت 17:15 امروز «جمعه» در ورزشگاه آزادی می‌تواند از این امتیاز استفاده کند هر چند مسئولان این باشگاه از عدم استقبال هواداران گلایه کرده‌اند.

استقلال در شرایط خوبی قرار ندارد و پس از شکست در دربی و از دست دادن دو امتیاز در دیدار با سایپا باید رو در روی ذوب آهن قرار بگیرد.

میلاد میداودی نیز این مسابقه را به دلیل مصدومیت از دست داده تا پرویز مظلومی نسبت به گذشته دغدغه و نگرانی بیشتری داشته باشد.

در آن سوی میدان ذوب آهن هم شرایط چندان مناسبی ندارد. این تیم که با مشکلات مالی فراوانی مواجه است، برای حضور در کرمان و دیدار با مس سرچشمه با مشکلات زیادی روبرو شد و بازیکنان این تیم قصد سفر به این شهر را نداشتند اما در نهایت با پا درمیانی مدیران باشگاه این قضیه حل شد.

شاگردان ابراهیم‌زاده که سابقه نایب قهرمانی در آسیا را دارند، حالا برای رسیدن به مرحله گروهی در گام اول باید از سد استقلال عبور کنند. برنده این دیدار 29 بهمن سال جاری میزبان «الاتفاق» عربستان که مربیگری آن را «برانکو ایوانكوویچ» بر عهده دارد، خواهد بود.

این مرحله از بازی‌ها به صورت تک حذفی برگزار می‌شود و فرصت جبرانی نخواهد بود بنابراین استقلال و ذوب آهن همین یک بازی را فرصت دارند.(واحدمركزی خبر)

جمعه 21/11/1390 - 12:9
کنکور
جام جم آنلاین: مشاور عالی سازمان سنجش گفت: تا سال 92 کنکور برگزار می‌شود و برای سال 93 به بعد بر اساس مصوبه مجلس تصمیم‌گیری می‌شود.

حسین توکلی در حاشیه مراسم تجلیل از برترین‌های کنکور در اردبیل، اظهار داشت: براساس مصوبه مجلس شورای اسلامی کارگروهی به ریاست وزیر علوم و چندین وزیر و کارشناسان امر تشکیل شده است تا نحوه پذیرش دانشجو را در دانشگاه‌ها مورد ارزیابی قرار دهند که ما برای حذف یا باقی‌ ماندن کنکور منتظر نتایج این کمیته هستیم.

وی تصریح کرد: اعضای این کمیته با تشکیل جلسات مستمر تلاش می‌کنند با ارزیابی‌ها و بررسی دقیق موضوع حذف یا تداوم برگزاری کنکور را مورد توجه قرار دهند و سازمان سنجش نیز براساس تصمیم‌گیری این کمیته اعمال نظر می‌کند.

توکلی خاطرنشان کرد: براساس هماهنگی‌هایی که انجام شده تا سال 92 برگزاری آزمون سراسری به شکل موجود ادامه می‌یابد و تغییر چندانی را در این زمینه شاهد نمی‌باشیم تا در سال‌های بعدی نحوه پذیرش دانشجو براساس سوابق تحصیلی و یا آیتم‌های دیگر ابلاغ و مورد توجه قرار گیرد.

وی در مورد کاهش تعداد داوطلبان در آزمون سراسری امسال اضافه کرد: این کاهش در حال حاضر به صورت قطعی مشخص نیست اما اواخر امسال و با پایان یافتن زمان داده شده برای ثبت‌نام دانش‌آموزان در آزمون سراسری می‌توان به صورت قطعی میزان کاهش را اعلام کرد.

مشاور عالی سازمان سنجش افزود: ‌در آزمون امسال نسبت به سال 89، 150 هزار نفر تعدیل حضور داوطلب در آزمون سراسری را شاهد بودیم و به یقین امسال این کاهش بیشتر از این میزان می‌باشد.

توکلی همچنین از افزایش ظرفیت پذیرش دانشجو توسط دانشگاه‌ها و توجه مراکز دانشگاهی به توسعه رشته‌های بومی را خاطر نشان کرد و گفت: به یقین سال آینده ظرفیت پذیرش دانشجو که 607 هزار نفر است، افزایش یافته و یک روند رو به رشد را در پذیرش دانشجو همسو با سیاست جذب دانشجو در دانشگاه آزاد، دوره‌های فراگیر پیام نور و جامع علمی – کاربردی شاهد می‌باشیم.

مشاور اجرایی سازمان سنجش، استان یزد را پیشتاز رتبه‌های کنکور در کشور اعلام کرد و افزود: استان یزد سال‌ها است که رتبه اول قبولی در کنکور را دارد و استان مازندران، سمنان، گیلان و قم در آزمون سراسری سال 90 در جایگاه‌های بعدی قرار داشتند.

توکلی رتبه استان اردبیل را نوزدهم اعلام کرد و اظهار داشت: هر چند نمره خام دانش‌آموزان این استان مناسب و در جایگاه هفتم است اما به دلیل دایر شدن رشته‌های اندک بومی در دانشگاه‌های استان اردبیل و استان‌های همجوار شانس قبولی داوطلبان این استان کمتر است که امیدواریم با افزایش رشته‌های بومی و منطقه‌ای این مشکل نیز برطرف شود.(فارس)

جمعه 21/11/1390 - 12:8
اخبار
جام جم آنلاین: مشاور امور بین الملل رهبر انقلاب گفت: انقلاب اسلامی همچنان در مقابل مستكبرین ایستاده و در جوش و خروش است.

علی اكبر ولایتی پنجشنبه شب در آیین افتتاح «خانه انقلاب اسلامی و ولایت» با اشاره به نقش اصفهان در انقلاب اسلامی، گفت: این شهر در كوران انقلاب یكی از مهمترین مراكز انقلابیون بود و منزل آیت الله خادمی در همه جای ایران به عنوان مركز انقلاب اسلامی شناخته می شد.

وی اظهارداشت: بعد از پیروزی انقلاب اسلامی نیز كمتر استانی در صحنه های سیاسی، دفاع مقدس و سازندگی همانند اصفهان حضوری جدی داشته است.

مشاور امور بین الملل رهبر معظم انقلاب گفت: در دفاع مقدس هر كجا كمبودی بود دست به دامن اصفهان می شدیم و این شهر بی دریغ در خدمت انقلاب اسلامی بوده و هست.

وی با اشاره به نقش علما در ترویج فتوای میرزای شیرازی در تحریم توتون و تنباكو در نهضت تنباكو، گفت: علمایی چون میرزا آقا نجفی در این مهم نقش بزرگی داشتند.

ولایتی با اشاره به پیروزی مشروطه، افزود: تجربیات مشروطه و نهضت های قبل از آن در انقلاب اسلامی به كار گرفته شد.

وی اظهار داشت: این تجربیات در كنار جامعیت، مدیریت ،شجاعت، قاطعیت و جهان بینی گسترده و دور اندیشی امام خمینی (ره) كه در جهان تشیع كم نظیر است، موجب پیروزی انقلاب اسلامی شد.امروز نیز رهبر معظم انقلاب اسلامی با پیروی از راه امام خمینی (ره) در مقابل زیاده خواهی های استكبار ایستاده است.

دبیر كل مجمع جهانی بیداری اسلامی با اشاره به فرمایشات رهبر معظم انقلاب در خصوص حمایت از كشورهای مبارزه كننده با رژیم صهیونیستی، افزود: این ایستادگی، شجاعت وصراحت نشان می دهد انقلاب همچنان در حال جوش و خروش است.

ولایتی با تاكید بر اینكه امروز انقلاب اسلامی با دیروز آن هیچ تفاوتی نكرده است، گفت: برخی فكر نكنند انقلاب كهنه شد و پست ، مقام و ثروت افراد را مشغول كرده است.

مشاور امور بین الملل رهبر معظم انقلاب افزود: البته هر چه انقلاب قوی تر می شود و دستاوردهای آن بیشتر می شود، مشكلات از سوی دشمن نیز افزایش پیدا می كند و در این حوادث باید خود را برای حراست از انقلاب اسلامی آماده كنیم.(ایرنا)
 

جمعه 21/11/1390 - 12:7
اخبار
جام جم آنلاین: در حالی كه علی عبدالله صالح اعلام كرده طی چند هفته آینده به یمن باز می‌گردد، معاون وی برنامه‌های تبلیغاتی خود را برای مشاركت در انتخابات ریاست جمهوری آغاز كرده است.

به گزارش شبكه الجزیره، علی عبدالله صالح طی بیانیه‌ای كه در سایت وزارت دفاع آمریكا منتشر شد، اعلام كرد: طی چند هفته آینده و قبل از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری در روز 21 فوریه به یمن باز خواهم گشت.

وی افزود: من بعد از تكمیل روند درمانی برای مشاركت در انتخابات ریاست جمهوری به سرزمینم باز می‌گردم.

از سوی دیگر، عبد ربه منصور هادی، معاون رئیس جمهوری یمن طی سخنانی در جریان مبارزات انتخاباتی‌اش عنوان داشت: در صورت به دست گرفتن پست ریاست جمهوری با تمام احزاب و گروه‌ها مذاكره خواهم كرد.

وی كه روز سه‌شنبه برنامه‌های تبلیغاتی خود را آغاز كرد، اظهار داشت: بعد از برگزاری انتخابات یك كنفرانس ملی با هدف آغاز مذاكرات با مشاركت همه گروه‌ها برگزار خواهد شد.

عبد ربه منصور هادی تاكید كرد: هیچ مساله‌ای در این كنفرانس به عنوان خط قرمز وجود نخواهد داشت و تمام مسائل از جمله قضیه جنوب یمن بررسی می‌شود.

وی ابراز كرد: انتخابات ریاست جمهوری آینده یمن تنها راهكار برای خروج از بحران سیاسی كنونی كه كشور را به سمت جنگ داخلی می‌كشاند، است.

عبد ربه افزود: پیش‌بینی می‌كنیم كه روزهای بعد از انتخابات، روزهایی سخت باشد اما می‌توانیم از آن عبور كنیم.

این در حالی است كه برخی گروه‌های مخالف داخلی به ویژه حوثی‌ها و جدایی‌طلبان جنوب یمن با حضور در انتخابات ریاست جمهوری كاملا مخالف هستند.

هواداران گروه‌های جدایی‌طلب جنوب یمن در مراسمی كه در استان لحج برگزار شد، اعلام كردند كه در انتخابات شركت نمی‌كنند.(ایسنا)


جمعه 21/11/1390 - 12:7
اخبار
جام جم آنلاین: قائم مقام شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی گفت:مردم در شب پیروزی انقلاب اسلامی در سراسر کشور بانگ" الله اکبر " سر می دهند.

به گزارش واحد مرکزی خبر ، آبخضر در نشستی رسانه ای افزود: نوای دل انگیز تکبیر به طور همزمان در ساعت 21 ، در سراسر کشور سر داده می شود.

وی اضافه کرد : نوای الله  اکبر از گلدسته مساجد و شبکه های مختلف رسانه ملی نیز به طور همزمان پخش می شود.

قائم مقام شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی گفت:پس از سردادن نوای الله اکبر ، همزمان آسمان 4300 شهر و روستای کشور نور افشانی می شود.

وی افزود:در تهران نیز مراسم نور افشانی با حضور مردم در 22 نقطه شهر انجام می شود.

آبخضر با اشاره به ویژگی های راهپیمایی امسال 22 بهمن گفت:از آن جمله می توان در پیش بودن انتخابات نهمین مجلس شورای اسلامی ، سرنگونی دیکتاتورهای منطقه در حد فاصل زمانی دهه فجر 89 تا 90 و تجلیل از شهدای والامقام جهاد علمی کشور اشاره کرد.

وی افزود : پس از 8 سال ایام دهه فجر از ماه های محرم و صفر خارج شد و با توجه به ایام پربرکت ماه ربیع ، عموم برنامه های امسال با توجه به لزوم ایجاد شوروشعف و شادمانی مردم کشور ، اجرا می شود.

امسال بیش از 200 خبرنگار خارجی و 1500 خبرنگار ایرانی به همراه 300 گروه خبری از شبکه های مختلف رسانه ملی به ضبط و ثبت حماسه پرشکوه حضور مردم قدرشناس ایران اسلامی می پردازند.

وی افزود : شبکه های فوجی و آساهی ژاپن ،‌ زد دی اف آلمان و سی بی اس آمریکا از جمله شبکه هایی هستند که راهپیمایی باشکوه 22 بهمن را پوشش خبری می دهند.

جمعه 21/11/1390 - 12:6
اخبار
جام جم آنلاین: یكی از رموز پیروزی انقلاب اسلامی، مشاركت همه‌جانبه اقشار مختلف مردم از مراحل اولیه شكل‌گیری آن بوده است.

به همین خاطر، انقلاب اسلامی‌ را بی‌شك می‌توان بزرگ‌ترین انقلاب مردمی‌ عصر حاضر نامید.

مسوولان نظام جمهوری اسلامی‌ از همان ابتدای امر از طریق انتخابات مردمی‌ روی كار آمده و این روند طی سه دهه از عمر انقلاب ادامه یافته است و تقریبا هر سال شاهد برگزاری انتخابات و حضور با شكوه مردم در آن بوده‌ایم.

در این میان همه اركان نظام به طور مستقیم یا غیرمستقیم از طریق رأی ملت برگزیده شده‌اند و جایگاهی نیست كه مردم در قدرت‌یابی آن نقشی نداشته و از دایره نظارت و كنترل مردمی‌ خارج مانده باشد.

از این جهت، انتخابات و رجوع به آرا و نظرات مردم همواره به مثابه یكی از نمادهای مهم در نظام جمهوری اسلامی ایران و پشتوانه جدی برای نظام به شمار آمده و برگزاری انتخابات آزاد و احترام به آرا و عقاید مردم، نشانه‌‌ای از جمهوریت نظام و اعتماد متقابل بین دولت و مردم و مشاركت مردم در اداره امور كشور است.

با وجود این بیگانگان و بویژه كشورهای غربی، همواره سعی داشته‌اند این تجلی مهم همبستگی را در كشور مختل كنند.

انتخابات برای دشمنان جمهوری اسلامی‌ همواره فرصتی برای به چالش كشیدن انسجام و كارآمدی نظام بوده است بنابراین در ادوار مختلف و با انواع و اقسام ترفندها، تلاش نموده‌اند چالش‌هایی ایجاد كنند كه مهم‌ترین آنها فتنه سال 88 بوده است.

در فتنه 88 دشمنان نظام جمهوری اسلامی‌ سعی كردند با انواع حیله‌ها و ترفندها در صفوف منسجم ملت ایران شكاف ایجاد كنند و از این رهگذر به اهداف شوم خود دست یابند.

غافل از این‌كه ملت ایران با گوش فرادادن به فرمان ولی‌فقیه و با تشكیل صفوف به هم پیوسته قادرند هر توطئه‌ای را خنثی كنند. اینك با فرارسیدن انتخابات دوره نهم مجلس شورای اسلامی‌لازم است مردم متدین و با شعور ایران، آگاهی و هوشیاری خود را حفظ كنند و از نقشه‌های خائنین داخلی و دشمنان بیگانه مطلع شوند.

برخی از دسیسه‌های بیگانگان در انتخابات، به شرح ذیل مورد بررسی قرار می‌گیرد:

1. سناریوسازی‌های غرب پیش از انتخابات

الف) القای ناسالم بودن انتخابات
به طور كلی، یكی از اهدافی كه بیگانگان همواره پیش از برگزاری انتخابات در ایران دنبال می‌كنند، القای ناسالم بودن انتخابات در ایران است بنابراین همواره تلاش داشته‌اند با اظهارنظرهای مغرضانه این موضوع را به حامیان برخی نامزدها القا كنند و آنها را به تقابل با نظام و فرآیند قانونی انتخابات سوق دهند.

ب) تبلیغ عدم مشاركت مردم در انتخابات
سران كشورهای غربی همواره با اظهار نظرها و حمایت‌های رسانه‌ای به تبلیغ منفی درباره انتخابات ایران و جهت دادن افكار عمومی‌مردم كشور در جهت مشاركت نكردن در انتخابات پرداخته‌اند تا اعتماد مردم را نسبت به مسوولان نظام جمهوری اسلامی سلب و در نتیجه از سطح مشاركت سیاسی آنان در انتخابات بكاهند. تجربه انتخابات 30 ساله جمهوری اسلامی ‌نشان می‌دهد رسانه‌ها و مقامات غربی در ماه‌های منتهی به انتخابات، فضاسازی زیادی برای كاهش حضور مردم در پای صندوق‌های رأی انجام می‌دهند.

ج) افزایش انتظارات و مطالبات عمومی
نظریه‌پردازان اجتماعی و رهبران سیاسی و رسانه‌های غربی بخوبی بر این نكته واقفند كه یكی از موثرترین راه‌های ایجاد شكاف بین مردم و حكومت‌ها، بالابردن سطح انتظارات مردم از حكومت است؛ به حدی كه حكومت نتواند در كوتاه‌مدت از پس آن برآید. بالا رفتن انتظارات موجب افزایش نارضایتی سیاسی و اجتماعی شده و زمینه را برای بروز خواسته‌های بیگانگان فراهم می‌آورد.

د) القای ناكارآمدی نظام جمهوری اسلامی
مقامات و رسانه‌های غرب به منظور ایجاد دلسردی در مردم برای جلوگیری از حضور آنها در پای صندوق‌های رأی در انتخابات مختلف، درصدد استفاده جدی از شیوه‌ها و ابزارهای عملیات روانی برآمده‌اند.

در این ارتباط مقامات و رسانه‌های غربی به افكار عمومی القا می‌كنند كه:

1‌‌ـ‌ جمهوری اسلامی ایران فاقد مشروعیت مردمی است و این حكومت اساسا در پی برآوردن امیال و خواسته‌های مردم خویش نیست.

2‌‌ـ‌ مسوولان ایرانی فاقد مهارت و توانایی كافی برای اداره كشورند، آنان در اداره كشور از روش‌هایی بهره می‌برند كه فاقد كارآیی و اثربخشی‌اند.

3‌‌ـ‌ مسوولان كشوری بیش از آن‌كه در پی تحقق خواسته‌های مردم و گشودن گره از مشكلات مردم باشند، درگیر تنش، چالش و كشمكش با یكدیگرند.

ی) سعی در ایجاد فضای ملتهب در كشور در آستانه برگزاری انتخابات
نظام سلطه، در دهه اخیر، تهاجم نرم و براندازی نظام اسلامی‌ را به شیوه جدیدی در دست اقدام دارد. تجربه انقلاب‌های رنگی كه شیوه‌ای برای براندازی نرم با بهره‌گیری از فرصت‌های انتخاباتی است، نشان داده است كه انتخابات در كشورهای مورد هدف غرب، یكی از فرصت‌ها و بسترهایی است كه با اقدامات طراحی شده به چالش كشیده می‌شود بنابراین انتخابات برای دشمنان نظام جمهوری اسلامی ‌رویدادی مهم و مورد توجه است كه روی آن سرمایه‌گذاری رسانه‌ای، سیاسی و امنیتی می‌شود.

در حال حاضر صدها صفحه سند در كانون‌های تفكر و مراكز تصمیم‌ساز غرب برای چگونگی تأثیرگذاری برانتخابات وجود دارد.

به طور مثال، در «كمیته خطر جاری» كه نقش هدایت و كارگردانی طرح‌های حاكمان آمریكا را عهده دارد، تاكتیك‌های جدیدی برای مقابله با انقلاب اسلامی‌طراحی شده و مارك پالمر نتیجه بررسی‌های كارشناسانه این كمیته را در مصاحبه با خبرنگار روزنامه آمریكایی نیویورك تایمز چنین بیان می‌كند:

ایران به لحاظ وسعت سرزمین، كمیت، جمعیت، كیفیت، نیروی انسانی، امكانات نظامی، منابع طبیعی سرشار و موقعیت جغرافیایی ممتاز در منطقه خاورمیانه و‌ نظام بین‌الملل، به قدرتی كم بدیل تبدیل شده كه دیگر نمی‌توان با یورش نظامی‌، آن را سرنگون كرد، امّا می‌توان با پیگیری جنگ نرم، به سرنگونی امیدوار بود. حتی برخی از نخبگان و خواص خواسته یا ناخواسته در دام براندازی نرم افتادند یا می‌افتند.

برخی از اقدامات و محورهای جنگ روانی دشمن، در انتخابات، از این قرار است:
1)‌ القای یأس و ناامیدی و تبلیغ تأثیر نداشتن رأی مردم
2) ترسیم فضای سركوب و خفقان و نقض حقوق شهروندی
3)‌ برجسته‌سازی محدودیت رسانه‌ای در ایران
4) جوسازی علیه نهادهای قانونی و رسمی ‌نظام مانند شورای نگهبان
5) دامن زدن به اختلافات داخلی و تشدید جناح‌بندی‌ها
6) ایجاد آشوب‌های منطقه‌ای و اغتشاشات صنفی و بهره‌برداری از اعتراضات مردمی
7) تبلیغات رسانه‌ای و جوسازی علیه مسوولان نظام و برگزاركنندگان انتخابات
8) بزرگنمایی مشكلات و سیاه نمایی وضعیت آینده
9) تلاش برای ایجاد مشكلات اقتصادی و نارضایتی عمومی
10) یافتن نخبگان محلی مناسب كه شریك‌های بومی ‌خوبی برای آمریكا در ایجاد آشوب باشند
11) استفاده ابزاری از نیروهای جوان و دانشجویان به عنوان قشر فرهیخته جامعه
12) استفاده ابزاری از برخی نخبگان محلی و ملی در انتخابات
13) طرح مساله فدرالیسم

2. سناریوسازی‌های غرب پس از انتخابات

الف) تشكیك در سلامت انتخابات و القای تقلب در انتخابات
از نخستین سال‌های پیروزی انقلاب اسلامی، تشكیك در انتخابات یكی از حربه‌های اصلی در رسانه‌های غربی در جهت دلسرد كردن مردم از حضور در انتخابات بوده است.

ب) بروز شكاف در نظام جمهوری اسلامی
القا و دامن زدن به تفرقه، دو دستگی و واگرایی در بین مجموعه نیروهای سیاسی درون حاكمیت، همواره از تاكتیك‌های بیگانگان در انتخابات جمهوری اسلامی‌ایران بوده است.

ج) تحریك مردم بخصوص حامیان نامزدهای بازنده
براساس نظریه‌های شورش‌های اجتماعی، وقتی بستر نارضایتی و بی‌اعتمادی اجتماعی و سیاسی فراهم آمد، نوبتِ زدنِ جرقه آشوب و انقلاب می‌رسد. مقامات و رسانه‌های غربی این نظریه، شورش‌های اجتماعی را از طریق بسترسازی‌های اولیه و سپس تحریك مردم و طرفداران نامزد شكست خورده به اجرا می‌گذارند.

د) زیر سوال بردن جمهوریت نظام
یكی از مهم‌ترین مصادیق جمهوریت در هر نظامی این است كه مردم در تعیین نوع حكومت، دارای اختیار و رأی باشند. در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران چنین نقش و اختیاری برای مردم تعریف شده و براساس مواد قانون اساسی، نظام جمهوری اسلامی بر دو پایه جمهوریت و اسلامیت، هویت یافته است.

در این چارچوب و در طول 32 سال حیات جمهوری اسلامی ایران، به طور متوسط سالانه یك انتخابات برگزار و مردم در انتخاب تمامی اركان نظام حضور فعال داشته و دارند.

لیكن از همان روزهای نخستین پیروزی انقلاب، غرب تلاش كرد تا چنین القاء كند كه نظام جمهوری اسلامی با اصول جمهوریت تطبیق و همخوانی ندارد. آنها این‌گونه تبلیغ می‌كنند كه نظام جمهوری اسلامی، نظامی دینی و دین‌مدار است؛ پس با دموكراسی و جمهوریت سازگاری ندارد و بر این اساس سعی دارند انتخابات در ایران را زیر سوال ببرند.

با توجه به موارد مطرح شده می‌توان گفت دشمنان انقلاب اسلامی و جمهوری اسلامی ایران برخلاف برخی اظهار نظرها، ماهیت نظام و انقلاب اسلامی را بخوبی می‌شناسند و می‌دانند این انقلاب و نظام سیاسی آن، برآمده از دین و فرهنگ ایرانی است. در واقع انقلاب نرم است، بنابراین برای مقابله با آن هم از جنگ نرم و هم از قدرت نرم استفاده می‌كنند.

یكی از برجسته ترین ویژگی‌های نظام جمهوری اسلامی‌ و از بزرگ‌ترین دستاوردهای انقلاب اسلامی، شكل‌گیری حكومتی دینی با حضور و مشاركت بی نظیر مردم در همه صحنه‌هاست؛ حضور و مشاركتی كه همواره شگفتی و اعجاب همراه با عصبانیت و كینه دشمنان و تحسین و ستایش دوستان و عدالت جویان را به دنبال داشته است.

حضور و مشاركتی كه در بیش از یك ربع قرن گذشته نه تنها توانسته است انقلاب و نظام نوپای اسلامی ‌را در برابر همه توطئه‌ها، تهاجم‌ها و طرح‌های متنوع و گسترده براندازی استكبار جهانی حفظ كند و استمرار بخشد، بلكه با اقتدار و توانمندی بیشتری همراه سازد.

بدون تردید حضور و نقش‌آفرینی مردم در كنار دو ركن ماهیت دینی و رهبری الهی، سومین ركن اساسی انقلاب و ضامن اجرای حاكمیت دینی و تداوم آن بوده است. در این بین، حضور همراه با بصیرت در انتخابات، از ممتازترین جلوه‌های مشاركت مردم و دارای اهمیت و تأثیر بیشتری بوده و آثار خود را در سیاست داخلی و روابط بین‌المللی نشان داده است.

با توجه به این مسائل باید گفت كه انتخابات نهم مجلس شورای اسلامی‌در ایران با توجه به شرایط بین‌المللی و منطقه‌ای، وضعیت و صف‌بندی جریان‌ها و گروه‌های سیاسی داخلی از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است.

این انتخابات در شرایطی برگزار می‌‌شود كه جمهوری اسلامی‌ایران با پیمودن مسیر مقاومت و پایداری در برابر فشارهای نظام سلطه، به قدرت برتر منطقه استراتژیك خاورمیانه تبدیل شده و به اعتقاد بسیاری از كارشناسان و صاحبنظران مسائل بین‌المللی، در آستانه تبدیل شدن به یك قدرت مؤثر جهانی است.

تحولات اخیر و بیداری اسلامی ‌در منطقه با الهام از انقلاب اسلامی‌نیز در حال به ثمر رسیدن است. این تحولات به زعم بسیاری از صاحب‌نظران روزبه‌روز بر عمق استراتژیك ایران در منطقه و جهان افزوده و نظام سلطه را با شكست مواجه ساخته است.

بر همین اساس می‌توان گفت انتخابات نهم مجلس شورای اسلامی ‌می‌تواند نمودی قدرتمند از اقتدار و همبستگی ملی مردم ایران نیز باشد و به رویدادی مهم در نمایش مردم‌سالاری دینی و تقویت مؤلفه‌های قدرت نرم نظام تبدیل شود.

به علاوه مشاركت مردم در انتخابات، احساس مسوولیت جامعه در قبال سرنوشت كشور، همبستگی ملی و وفاق اجتماعی را نشان می‌دهد.

در واقع برگزاری انتخابات در ایران تاكنون از مهم‌ترین تجلیات همبستگی ملی، همگرایی نظام و مردم و از ابزار مقابله با تهدیدهای دشمنان نظام بوده و به دلیل منتج شدن به تقویت همبستگی و وفاق اجتماعی به صورت بازدارنده‌ اساسی عمل كرده است.

حضور گسترده در انتخابات این پیام را می‌فرستد كه مردم در همگرایی و تعامل با سیستم حكومتی كشور هستند و این پیام را ارسال می‌كند كه سیستم سیاسی از مقبولیت حداكثری از سوی جامعه برخوردار است.

در واقع، در طول سی و اندی سال گذشته، جامعه‌ ایران، با همبستگی و انسجام خود، پستی و بلندی‌های بسیاری را آزموده است ولی هرگز تسلیم این نشده كه منافع بیگانه سرنوشتش را تعیین كند و ویژگی‌های خاص و متفاوت ایرانیان نیز تاكنون مانع از هرگونه مداخله و دست‌اندازی بیگانگان به خاك این كشور بوده است.

جمعه 21/11/1390 - 12:6
طنز و سرگرمی

ماه تولد

فال روزانه - پنچ شنبه 21 بهمن 1389

قوچ

فال روز متولدین فروردین: امروز گرفتگی کامل ماه در پنجمین خانه از "احساسات عاشقانه" شما اتفاق افتاده است. اگر شما دارید تحت تاثیر عشق پیش می‌روید باید محتاط و هوشیار باشید زیرا می‌بینید دیگران به دقت شما را زیر نظر دارند. اکنون معنویت بخشیدن به احساسات تان بسیار اهمیت دارد ‌برای اینکه بهتر بتوانید دیگران را ببخشید و به آنها بگویید که دقیقا چه فکری می‌کنید. با وجود این به جای اینکه احساسات تان را زیر ایده‌ها و افکار فیلسوفانه پنهان کنید  بهتر است واقعیت را بیان کنید که این کار بهتر و دارای ثبات بیشتری است.

گاو

فال روز متولدین اردیبهشت: گرفتگی کامل ماه در چهارمین خانه از "اصول زندگی"  شما می‌تواند به عنوان نور راهنمایی باشد که توجه شما را به بنیان خانواده جلب کند. اگر چه سفر و حرکت الان در نشان شما دیده نمی‌شود در عوض ‌شما می‌توانید در ذهن تان به نقاط دور و ناشناخته سفر کنید. ممکن است بخواهید از فرهنگ‌های بیگانه چیزی بیاموزید یا اینکه مایل باشید که تاریخ اجداد و نیاکان خود را بشناسید. به یاد داشته باشید نیازی به ژست و ادا درآوردن و آب و تاب دادن به ماجرا نیست‌؛ آنها فقط شما را از راه اصلی که در نظر دارید باز می‌دارند.

فال روزانه
دوقلوها

فال روز متولدین خرداد: گرفتگی ماه امروز سومین خانه از "محیط" شما را فعال می‌سازد و  ایجاد تغییراتی در زندگی تکراری و روزمره شما را نشان می‌دهد. شاید شما مایل باشید که به همه نشان دهید که چقدر سرتان شلوغ است؛ اما قبل از اینکه این کار را بکنید اول سعی کنید انگیزه خود را از این حرکت برای خودتان تعریف کنید. نیازی به شکایت و غرولند کردن نیست؛  شما با این کار از دیگران کمک و حمایتی دریافت نمی‌کنید مگر اینکه برای تعهداتی که قبلا قول آن را داده بودید فکری بکنید. اعمال و کردار هر انسانی بلندتر از حرف‌هایش صحبت می‌کنند.

فال روزانه
خرچنگ

فال روز متولدین تیر: یك تغییر ناگهانی در درآمد شما یا در قطع یک شراکت جدید برای شما کافی خواهد بود تا بفهمید که تغییرات اقتصادی بوسیله تصمیمات اشخاص است که اتفاق می‌افتد. گرفتگی ماه امروز دومین خانه از "پول" شما را تحت تاثیر خود قرار می‌دهد  و آن را فعال می‌کند. بنابراین ممکن است فقط  نگران این باشید که چقدر استرس و پریشانی روی درآمد شما تاثیر می‌گذارد  و اکنون بهتر است قضایا را در شکل وسیع خود ببینید. اگر خودتان را از این تجسم دور کنید می‌توانید برای دیگران احساس دلسوزی بیشتری داشته باشید که در لحظات پریشانی شما آنها نیز بدردتان خواهند خورد.

فال روزانه
شیر

فال روز متولدین مرداد:  گرفتگی ماه مقتدر در نشان شما می‌تواند در نشان شما گسترده شود و بر "روابط" شما تاکید کند که موقتا زندگی شما را به حالت معکوس در می‌آورد. شما می‌دانید که اکنون از زندگی چه می‌خواهید و اگر هر کسی سهوا بر سر راه شما بایستد ممكن است ناگهان و به طور غیر ارادی به او اهانت کنید بدون اینکه حتی بفهمید این کار را کرده‌اید. به یاد داشته باشید که مجبور نیستید هر چیز کوچکی را که احساس می‌کنید بیان کنید.

فال روزانه

فال روز متولدین شهریور: برای چنین گرفتگی از ماه مقتدر عجیب است که تغییر قابل توجهی در زندگی شما پدید نیاید. اگر چه اثرات یک ماه گرفتگی ممکن است ماه‌ها قبل یا بعد از رخ دادن آن ظاهر شوند اما این یکی در اولین خانه از "اسرار" شما قرار گرفته است. چیزی که شما برای مدت زمان نسبتا طولانی پنهان کرده بودید ممکن است این روزها ناگهان آشکار شود. اما تغییر عمیق دیگری هم در جهان رویاهای شما رخ می‌دهد که ممکن است بعدها نتیجه آن مشخص شود حتی اگر دیگران نتوانند اثرات آن را ببینند.

فال روزانه

ترازو

فال روز متولدین مهر: ایجاد یک وجهه اجتماعی امروز می‌تواند یک نبرد تمام عیار باشد با این حال گرفتگی كامل ماه در یازدهمین خانه از "دوستان" شما نشان می‌دهد که شما قادر به این نیستید که جزیی از یک گروه نباشید. سعی نکنید که با دیگران به سختی مشاجره کنید. این سیاست خوبی برای تحریک امواج مثبت نخواهد بود. هیچ کدام از این ها باعث نمی‌شود که قدرت خلاقیت شما تقویت شود. در ضمن تا زمانیکه کسی ازشما سئوالی نپرسیده است نظرات تان را برای خودتان نگاه دارید.

فال روزانه
عقرب

فال روز متولدین آبان: گرفتگی ماه در دهمین خانه از "وضعیت عمومی" شما قرار گرفته است و شهرت کوتاه مدتی برای شما به ارمغان خواهند آورد. ممکن است احساس کنید در اوج بازی هستید اما لازم است بدانید که نمی‌توانید این موفقیت آشکار را برای همیشه برای خود نگاه دارید و این وضع پایدار نیست. ممكن است وسوسه شده باشید که اگر به انتظارات خود دست پیدا نکنید از میدان دید بالای خود در زمینه کاری  فاصله بگیرید. اما اکنون تصمیم گیری صحیح نیست به خاطر اینکه فردا شما ذهنیت خود را باز هم تغییر خواهید داد.

فال روزانه

کماندار

فال روز متولدین آذر: برنامه‌هایی که برای یک سفر در آینده نزدیک داشتید در حال تحقق یافتن است و شما مجبور می‌شوید که برای آن برنامه ریزی کنید. یا شاید هم ناگهانی تصمیم بگیرید که به مدرسه برگردید تا در یک رشته کاملا جدید شروع به تحصیل کنید. به افکاری که باعث می‌شوند تا شما این ریسک رانپذیرید  توجهی نکنید. با این گرفتگی ماه که در نهمین خانه از "مکان‌های بسیار دور" شما قرار دارد  بر اهداف بلند مدت تان تمرکز کنید و ذهنیت خود را تغییر ندهید.

فال روزانه
بز

فال روز متولدین دی: امروز ممکن است برای تصمیم گیری در مسائل مالی دچار شک و تردید باشید و دوست ندارید که از کسی درخواست کمک  کنید. نگران نباشید؛ دیگران نمی‌توانند موقعیت شما را از چنگ تان درآورند و هنوز با شما به عنوان کسی که چیزی را گم کرده است رفتار می‌کنند. در دام کسی نیفتید و اجازه ندهید شخص دیگری پول شما را اداره کند. بهترین کار این است که خودتان این مسئولیت را بر عهده بگیرید.

فال روزانه
آبگیر

فال روز متولدین بهمن: گرفتگی کامل ماه امروز درست برخلاف خورشید در نشان شماست و به شما یادآوری می‌کند که بین کاری که لازم است برای خودتان انجام دهید و انتظاراتی که دیگران از شما دارند تعادل ایجاد کنید. ممکن است احساس کنید چنانچه الان روی کسی را زمین بیندازید احساس پریشانی به شما دست می‌دهد ولی در عین حال فکر می‌کنید  که انتظارات آنها كاملا غیر واقعی است. دقیق گوش دادن به اینکه آنها دقیقا چه می‌خواهند ایده بسیار خوبی به نظر می‌رسد؛ اما به معنی این نیست که شما بایدهجوم ببرید و هر کاری که از دست تان بر آمد را برای دیگران  انجام دهید.

فال روزانه

دوماهی که خلاف جهت هم شنا می کنند

فال روز متولدین اسفند: به جای اینکه از کاری که باید همین الان انجام دهید ناراحت و عصبی شوید و شروع به غرولند کنید سعی کنید آن را به عنوان یک بازی ببینید. اگر شما زمان خوبی داشته باشید بیشتر مشتاق می‌شوید که بهره وری خود را بالا ببرید. اما سعی نکنید تا از روبرو شدن با پی آمدهای واقعی که امروز نمایان می‌شوند اجتناب کنید. به خاطر اینكه  گرفتگی ماه در ششمین خانه "جزییات زندگی" شما اتفاق افتاده است. یک چیز بی اهمیت می‌تواند تاثیر مهمی روی بقیه مسائلی بگذارد که شما قبلا در کار خود برای دسترسی به موفقیت انجام داده بودید.

فال روزانه
جمعه 21/11/1390 - 12:5
تاریخ

 

1258م:دهم فوریه سال 1258 (21 بهمن ) سپاهیان هلاكوخان نوه چنگیز و ایلخان مغول ایران بغداد را تصرف کردند و 17 روز طول كشید تا تا این افراد بغدادیان را قتل عام و این شهر را ویران سازند. بغداد هنگام تصرف به دست مغولان بیش از چهارصد هزار تن جمعیت داشت كه بیشتر آنان به دست مغولان كشته شدند. آمارهای مختلف ـ از 80 تا 300 هزار تن ـ درباره شمار مقتولان بغداد داده شده است. هلاکو در دهمین روز تصرف بغداد، المستعصم ــ آخرین خلیفه عباسی را هم (به صورت نمدمال کردن) کشت و به عمر خلافت عباسیان پایان داد.

هلاكو دوسال پیش از تصرف بغداد، ایلخانی خود را بر مناطق متصرفه در ایران كه سهم او از فتوحات پدربزرگش شده بود مستقر ساخته بود ولی امور اداری و كشور داری را از دست ایرانیان خارج نساخته بود.

طبق بعضی روایات، نزدیكان ایرانی هلاكو كه از عربان و آسیبی كه ایرانیان از دو قرن حكومت آنان بر وطنشان دیده بودند دلخور بودند او را به برانداختن بساط عباسیان تشویق كرده بودند؛ گرچه در آن زمان اقتدار خلیفه عباسی محدود به شهر بغداد بود.

 

1315ش:علی اكبر داور وزیر دارایی وقت (کابینه محمدعلی فروغی) 21 بهمن1315 (دهم فوریه 1937) درخانه اش در تهران درگذشت که گفته شده است با خوردن تریاک خودكشی كرده بود. علت درگذشت او اعلام نشد و همچنین انگیزه وی از خودکشی احتمالی. در پی اعلام درگذشت داور، محمود بدر به کفالت وزارت دارایی منصوب شد. علی اکبر داور فارغ التحصیل رشته حقوق از سویس که نزدیک به ده سال در اروپا و بویژه در بلژیک مطالعات حقوقی کرده بود 11 خرداد 1306 (ژوئن 1927) و درکابینه مهدیقلی هدایت وزیر دادگستری شد و این سمت را در دو کابینه بعدی و تا 26 شهریور 1312 (سپتامبر 1933) که در کابینه محمدعلی فروغی وزیر دارایی شد حفظ کرده بود. داور قبلا در دوره های چهارم، پنجم و ششم تقنینیه، نماینده مجلس بود. وی برای مدتی هم وزارت فوائد عامه را برعهده داشت. داور که رساندن وطن از لحاظ پیشرفت های اجتماعی به پای کشورهای اروپایی را هدف خود قرار داده بود پس از اتمام تحصیلات و مطالعات در اروپا و بازگشت به وطن، بمنظور جلب همفکر و آماده کردن باسوادهای جامعه برای تغییر به تاسیس یک حزب ترقیخواه و انتشار یک روزنامه همّت گماشت و روزنامه «مرد آزاد» را در هشتم بهمن 1301 ( 21 ژانویه 1923) به سردبیری دکتر عیسی صدیق منتشر کرد و به تاسیس «حزب رادیکال» پرداخت. وی کار نوشتن مقاله را از «روزنامه برق» متعلق به سید ضیاء طباطبایی آغاز کرده بود. داور که نوسازی وطن و رساندن وضعیت اجتماعی آن را تا حد اروپا در صورت ادامه سلطنت قاجاریه (به همان روال گذشته) بعید می دانست در جلسات مجلس از اصلاح قانون اساسی (که منجر به عزل قاجارها شد) دفاع کرد و در این زمینه نطق او در جلسه نهم آبان 1304 (اکتبر 1925) مجلس معروف است.

«تاریخ» نوسازی دستگاه قضایی ایران را به حساب علی اکبر داور نوشته و شهرت او عمدتا مربوط به همین نوسازی است. وی از مجلس خواسته بود که سیستم قضایی سابق را منحل کند و سپس با هفتصد قاضی تازه و آموزش افراد مستعد برای کار قضاوت آن را دوباره دایر کرد. داور سیستم قضایی فرانسوی (فرانسه و بلژیک) را برای ایران بهتر از نظام قضایی انگلو ـ ساكسون (محاكمه با حضور هیات منصفه و قراردادن وظیفه تشخیص مجرمیت یا ردّ اتهام برعهده این هیات) دانسته بود و گفته بود كه هموطنان، مردمانی مهربان و باگذشت و تابع احساس و عواطفشان هستند و درنتیجه نمی توان اطمینان داشت كه در توصیه مجازات مجرم دقّت لازم را بكار برند كه نقض غرض از فلسفه تنبیه و تنبّه است. وی قانون مدنی كشوررا با ملاحظه فقه شیعه تدوین کرد که هجدهم اردیبهشت 1307 (ماه مه 1928) از تصویب مجلس گذشت. با هدف اصلاح سازمانهای دولتی و قطع فساد اداری که ریشه 700 ساله داشت، داور یکم بهمن 1307 (21 ژانویه 1929) دیوان کیفر کارمندان دولت را تاسیس و امور آن را به دقیق ترین قضات وقت که شهرت پاکدامنی و بی نظری داشتند سپرد. رضاشاه پهلوی در مراسم معرفی این قضات به آنان تاکید کرده بود که انتظار مجازات دزدان اداری را دارد. داور در اجرای برنامه مبارزه با فساد اداری در 13 آذر 1308 (دسامبر 1929) یک هیات تفتیش بوجود آورد که کار آن بازرسی قضایی از ادارات دولتی بود. این هیات شماری از مقامات و حقوق بگیرهارا به اتهام دزدی اداری، رشوه، حیف و میل اموال عمومی، سوء مدیریت و امروز و فردا کردن با مراجعان به محاکمه کشاند و در میان این متهمان، مهره بزرگتر؛ نصرت الله فیروز وزیر مالیه پیشین بود که محاکمه شد. محاکمه تیمورتاش وزیر دربار سابق که به جرم رشوه به سه سال زندان محکوم شد در 25 بهمن 1311 (ژانویه 1933) و در زمان وزارت داور صورت گرفت. داور برای جلوگیری از سندسازی و خوردن اراضی ملی و ... قانون تاسیس اداره ثبت اسناد و برای ثبت هویت اتباع، قانون ثبت احوال شخصیه را به مجلس برد و به اجرا درآورد. طبق قانون نکاح و طلاق که از امرداد 1310 (ژوئیه 1931) به اجرا درآمده است هر ازدواج و طلاق ازجمله متعه (ازدواج موقت) باید در دفترخانه رسمی ثبت شود. داور که حساسیت خاص به راضی بودن اتباع کشور داشت بارها به قضات گفته بود که دادگستری با احقاق حق در مدتی کوتاه و در نهایت بی نظری می تواند عامل پیشگیری از نارضایی ها باشد و وای به روزی که بگندد نمک. داور از اعضای هیات اعزامی ایران به جامعه ملل و دفاع از اقدام ایران به لغو «قرارداد دارسی (قرارداد نفت ایران و انگلستان)» بود که دولت لندن علیه ایران به جامعه ملل شکایت برده بود. این هیات نهم دی ماه 1311 (دسامبر 1932) عازم مقرّ جامعه ملل شده بود.

داور در طول تصدّی وزارت دارایی تلاش کرد که دو قرارداد با آمریکاییان که در آن زمان شهرت بی طرفی داشتند امضا کند که با انتقاد مطبوعات لندن! رو به رو شده بود. وی در سمت وزیر دارایی در 22 فروردین 1313 (مارس 1924) به کار همه خارجیان در گمرکات ایران که عمدتا مستشاران بلژیکی بودند پایان داده بود. داور همچنین کمک فراوان به ایجاد کارخانه قند شاه آباد کرد که در مهرماه 1314 (سپتامبر 1925) بکار تولید پرداخت. آخرین اقدام مهم داور در طول تصدی وزارت دارایی، درخواست او از دکتر شاخت برای ارائه یک برنامه جامع برای نوسازی اقتصاد ایران بود. دکتر شاخت آلمانی که به ایران سفر کرده بود بیستم آبان 1315 (نوامبر 1936) با داور یک ملاقات شش ساعته داشت. داور سه ماه بعد درگذشت.

 

علی اکبر داور در لباس وزارت

 

1326ش:محمد مسعود ناشر روزنامه «مرد امروز» 22 بهمن1326 (یازدهم فوریه 1948) در تهران به قتل رسید. وی هنگام خروج از چاپخانه محل چاپ روزنامه اش در خیابان اكباتان هدف گلوله قرار گرفته بود. محمد مسعود در روزنامه اش از مقامات، احزاب و افراد متعدد انتقاد كرده بود و در نتیجه پس از قتل او، هركس برای رفع سوء ظن از خود دیگری را متهم می كرد. مسعود در انتقاد از مقامات و افراد به جای گرامر ژورنالیسم (كه همانا نقل قول، اشاره به آمار و بكار بردن افعال به صورت ویژه و اشاره های غیر مستقیم است) واژه های تند و افعال معلوم بكار می برد كه لحن كلام حكایت از درگیری فردی می كرد تا «روزنامه نگاری» كه سبک نگارش روزنامه نگار حرفه ای (نه حزبی) باید «بیطرفانه» باشد. مسعود گاهی هم علیه مقامات در روزنامه اش اعلان تهدیدآمیز و اخطار چاپ می كرد كه ژورنالیسم حرفه ای این روش را تایید نمی كند. با قتل محمد مسعود عمر روزنامه نگاری در خانواده او پایان نیافت؛ ابوالحسن كمالی خواهر زاده مسعود سالها مدیر عامل خبرگزاری پارس (ایرنا) بود و بعدا ناشر مجله فضا شد.

 

Mohammad masud

 

1755م:منتسکیو Montesquieu نویسنده، فیلسوف و حقوق شناس نامدار، مردی كه قوانین اساسی كشورها عموما بر پایه اندیشه های او تدوین شده است، دهم فوریه 1755 در 66 سالگی درگذشت. او 18 ژانویه سال 1689 در پاریس به دنیا آمده بود و در رشته تاریخ و مقدمات علوم و فلسفه تحصیل كرده بود. نظرات منتسكیو وسیعا در قانون اساسی ایالات متحده امریكا بكار گرفته شده است. افكار منتسكیو در ایجاد انقلاب فرانسه سهم فراوان داشته است.

در زمینه اجتماعی، منتسكیو عقیده داشت كه سرمایه داران آزمند و همچنین تهی دستان (مردم آسمان جل) قابل كنترل نیستند ـ هر دسته به طریقی؛ ثروتمند می کوشد با عبور از نظامات ثروتمندتر و دارای قدرت بیشتری شود و تهیدست با شورش و طغیان و حتی تخریب ثروت و قدرت را از ثروتمند و توانگر بگیرد. وی از سرمایه داران به عنوان آنانکه که جز انباشتن ثروت اندیشه و انگیزه دیگر ندارند نام برده است.

منتسکیو راه حل را وضع مالیات تصاعدی و نیز وضع ضابطه ضد اجحاف و استثمار دانسته و گفته است که برای پیشگیری از طغیان تهیدستان، باید از تمرکز ثروت در دست عده ای معدود جلوگیری شود و ثروت وسیله و دلیل مداخله در وظایف دولت قرار نگیرد. باید ضوابطی به اجرا گذارده شود که کسب ثروت عادلانه باشد و همچنین با اتخاذ تدابیر ازجمله توزیع عادلانه درآمد به وجود تنگدست و بینوا در جامعه پایان داده شود. با این بیان، مونتسکیو خواستار فقرزدایی و تعیین سقف ثروت و کنترل آزمندی افراد است تا جامعه مصون از ایجاد عقده روانی، نارضایی ها، قانون شکنی ها و عصیان باشد و بیم و نگرانی وجود نداشته باشد. تفسیر این نظریه این است که طغیان و انقلاب عمدتا به خاطر رسیدن به تامین عدالت اجتماعی ـ اقتصادی و رفاه است تا به دست آوردن برخی آزادی ها. منتسکیو برقرارکردن این تعادل [تعادل در توزیع ثروت] را از وظایف و تکالیف دولت ها دانسته که ارزیابی میزان شایستگی هردولت برحسب درصد تحقق و تامین این تعادل است.

مهمترین تالیف منتسكیو «روح القوانین» است كه الگوی قوانین اساسی كشورها قرارگرفته و درباره حقوق غیر قابل نقض مردم و حفظ این حقوق از تعرض است [وظیفه دولت]، و اینكه یك دولت چگونه باید حكومت كند و حدود اختیارات آن. تاكید بر تفكیك كامل قوای حكومتی (مقننه، قضائیه و اجرائیه) بخشی از فلسفه سیاسی منتسكیو است تا موازنه قدرت (چک و بالانس) در جامعه حفظ و حقوق مردم از هرگونه گزند مصون و محفوط بماند. منتسكیو در «روح القوانین (الگوی قوانین اساسی)» كه نخستین چاپ آن در 1748 انتشار یافت نوشته است: تكالیف و اختیارات قوای سه گانه حكومتی باید طوری تنظیم شده باشد كه هریك از این سه قوه بتواند تجاوز قوه دیگر را از اختیاراتش مانع شود. به عبارت دیگر هر قوه اهرم كنترل دو قوه دیگر باشد تا ازحدود اختیاراتشان تجاوز نكنند.

منتسكیو قانون نویسی را كاری بس مهم و حساس می داند و توصیه می كند كه یك قانون باید طوری نوشته شود كه مغایر فرهنگ جامعه نبوده، مسائل جامعه را كاهش و كیفیت زندگی را بالا ببرد و ایجاد تبعیض نكند و جامعیت داشته باشد. بنابراین؛ قانون باید با رعایت همه جوانب و ملاحظات تدوین، بررسی و سپس با توجه به نظرات واصله تصویب و با دقت تمام به اجرا گذاشته شود. قانونی که تحت فشار و یا برای تامین منافع یک دسته و گروه تصویب شود مردود است زیرا اجرای آن مآلا نظم جامعه را برهم خواهد زد.

به نظر منتسكیو، حكومت ها سه دسته اند؛ سلطنتی، جمهوری، و اتوكراتیك كه در نوع سوم؛ ستمگری، زورگویی و اجحاف حد و حصر ندارد. منتسكیو معتقد است كه اوضاع و شرایط موجود در هر جامعه كه حاصل رویداد ها و تحولات در طول زمان است نوع و وضعیت حكومت آن جامعه را تعیین می كند، به عبارت دیگر؛ تاریخ ملی عامل تعیین كننده نظام حكومتی است. منتسكیو زنان را ــ البته زنان قرن 18 را ــ از نظر اشتغال به كارهای سیاسی برابر مردان نمی بیند!.

منتسكیو در كتاب «نامه های ایرانی» اوضاع پاریس و روش زندگانی آن زمان را از قول یك مسافر خیالی ایرانی؛ به باد انتقاد گرفته و مسخره كرده بود. لبه تیز انتقاد او مخصوصا متوجه زندگانی لوكس و تشریفاتی اشراف و وضعیت كلیسا بود. منتسكیو نتیجه مطالعه و بررسی جزئیات تاریخ روم را در كتاب «طلوع و غروب امپراتوری روم» منعكس ساخته تا درس عبرت برای امپراتوران و اصحاب قدرت باشد.

 

Montesquieu

 

1334ش:بیست و یكم بهمن ماه سالروز وفات مورخ و محقق نامدار وطن، عباس اقبال آشتیانی است كه در سال 1334 در شهر رم دیده ازجهان فروبست. وی در عین حال ناشر مجله «یادگار» بود. بنابراین؛ می توان اورا در شمار روزنامه نگاران كشور نیز رقم زد. عباس اقبال كه فارغ التحصیل سوربن فرانسه بود سالها در دانشگاه تهران و سایر مدارس عالی كشور تدریس كرده بود. «تاریخ مغول» را مهمترین تالیف او دانسته اند. مجموعه جالبی از مكاتبات عهد سلجوقیان تدوین كرده است. درباره صفویه «مجمع التواریخ» را منتشر ساخته است. تالیفات استاد اقبال آشتیانی بسیارند ازجمله سرگذشت امیر كبیر، جنگهای ایران و انگلستان، تاریخ طبرستان، تاریخ بحرین و جزایر خلیج فارس، درباره تاریخ كرمان. سالی نبود كه استاد اقبال یكی ــ دو كتاب منتشر نكند. تاریخ سه جلدی ایران، تاریخ سه جلدی جهان (عمومی) و كلیات تاریخ تمدن از جمله كتب درسی هستند كه وی تالیف كرده است.

ترجمه های متعدد از زبان فرانسه از استاد اقبال آشتیانی باقی مانده است ازجمله ترجمه یادداشتهای ژنرال تره زل، ماموریت ژنرال گاردان (افسر فرانسوی اعزامی ناپلئون به ایران)، خاطرات دكتر فوریه پزشك ناصرالدین شاه از سه سال اقامت در دربار ایران.

 

Historian Abbas Eghbal

 

1926م:دهم فوریه سال 1926 اعلام شد كه شهر باستانی « مایا » ها ( بومیان ــ سرخپوستان ــ قاره آمریكا كه عمدتا در آمریكای مركزی و جنوب مكزیك امروز زندگی می كردند) در جنگلهای یوكاتان كشف شده است . باستانشناسان آمریكایی ضمن مطالعه آثار باستانی كشف شده درشمال مكزیك پی به وجود شهری به نام « موییل ××× » با تمدنی درخشان برده بودند و چون آن را نمی یافتند ؛ شهر گمشده می خواندند.

در « موییل » یك بنای بزرگ هرمی شكل ، شش معبد و ساختمانهای متعدد به دست آمد . وضعیت ساختمانها نشان می داد كه این شهر مركز معاملات تجاری و داد و ستد میان جنوب و شمال قاره آمریكا بوده و مایا ها دارای تقویم و كتابت بوده و حسابداری می دانسته اند. شهر « موییل » از ساحل دریای كاراییب فاصله چندانی ندارد.

 

هرم باستانی مایا در شهر گمشده موییل


1924م:در این روز در سال 1924 برای نخستین بار در آمریكا برای اعدام یك مجرم از اطاق گاز استفاده شد. این مجرم ، « جانی جی » جنایتكار معروف بود كه در زندان شهر « كارسون سیتی» حاكم نشین ایالت نوادا در اطاق گاز قرار گرفت و پس از رها شدن گاز سمی ظرف شش دقیقه جان سپرد. مدتها بود كه اعدام با دار در جامعه آمریكا مورد انتقاد قرار گرفته بود . این طریقه اعدام بعدا جای خود را به صندلی برقی داد كه مرگ با آن سریعتر صورت می گرفت . در دهه 1980 چون هنگام اعدام یك مجرم با صندلی الكتریك، از گوشهای او خون بیرون زده بود ، این طریقه هم ترك شد و اعدام در آمریكا اینك با تزریق داروی سمی صورت می گیرد . اخیرا در چند ایالت آمریكا انتخاب نوع اعدام به اختیار خود محكوم واگذار شده است .در پاره ای از ایالات آمریكا بمانند اروپا ، مجازات اعدام وجود ندارد. آمار نشان داده است كه در دو ایالت تكزاس و ویرجینیا بیش از سایر ایالتهای آمریكا اعدام صورت گرفته است.

 

اطاق گاز زندان « كارسون سیتی » حاكم نشین ایالت نوادا

 

1950م:فوریه 1950، جهان با دو كشور در یك محدوده جغرافیایی رو به رو شد كه این وضعیت مخلوق جنگ سرد دو بلوك غرب و شرق بود. این كشور، «ویتنام» بود كه تحت الحمایه فرانسه قرارداشت.

«بائو دای (پادشاه وقت)» این كشور را امپراتوری ویتنام و پایتخت آن را شهر باستانی «هوئه» اعلام كرده بود و پذیرفته بود كه تحت سرپرستی فرانسه باشد و دكتر هوشی مین آن را جمهوری دمكراتیك ویتنام و پایتختش را شهر هانوی معرفی كرده بود كه تابع دولت دیگری نیست و حاكمیت ملی كامل دارد.

نیروهای فرانسه در هر دو شهر (هوئه و هانوی) مستقر بودند. فرق این دو حاكم این بود كه بائودای با حمایت فرانسه بر كرسی امپراتوری اش تكیه می زد و دكتر هوشی مین از دست فرانسه در جنگلها پنهان بود.

تا هفتم فوریه دولتهای انگلیسی زبان ــ آمریكا، كانادا، استرالیا، انگلستان و نیوزیلند ــ كشور بائودای و دولتهای هند، روسیه، لهستان، چك اسلواكی ، رومانی، مجارستان، آلبانی، كره شمالی و... كشور دكتر هوشی مین را به عنوان ویتنام برسمیت شناخته بودند. نهرو نخست وزیر هند بائودای را دلقك و عمل او را خیمه شب بازی خوانده بود. در عوض، دولت آمریكا به كشتی های نظامی اش اجازه داده بود كه از بندر سایگون دیدار دوستانه به عمل آورند.

این وضعیت نمونه ای از اوضاع جهان در اوایل جنگ سرد و پیش از فوت استالین بود.

 

1950م:سناتور جمهوریخواه ایالت ویسكانسین آمریكا جوزف مككارتیMcCarthy هشتم فوریه 1950 با این ادعا كه سازمانهای دولتی آمریكا از جمله وزارت خارجه این كشور لانه كمونیستها شده اند و كمونیستها به رسانه های گروهی از جمله استودیوهای تولید فیلم سینمایی و بنگاههای نشر كتاب رخنه كرده اند ، وضعیتی را در آن كشور به وجود آورد كه در تاریخ به « مكارتییسم » معروف شده است . در این دوره هركس می توانست به مخالف خود برچسب كمونیست بودن و یا حامی سرخها بزند و از میدان خارج سازد . این وضعیت كه تا فروپاشی شوروی سایه آن كم و بیش دیده می شد ، امریكا را از مدیران امور عمومی ، نویسندگان و پژوهشگران مهمی محروم كرد. بیشتر این عده از ادامه خدمت مایوس شده و خانه نشینی اختیار كردند.

مككارتی كه یك سناتور تازه كار بود دهم فوریه 1950 فهرستی حاوی نام و مقام 205 كارمند وزارت خارجه امریكارا كه در دست داشت در یك مصاحبه مطبوعاتی به روزنامه نگاران نشان داد و گفت كه اینان كه طراح و مجری سیاست خارجی امریكا هستند ، خود كمونیست و در نتیجه جاسوس شوروی هستند و دین آچسن وزیر خارجه این را می داند و به جای بركنار ساختن آنان شلوار راه ــ راه دیپلماتیك می پوشد و به لهجه بریتانیایی سخن می گوید.

سنای آمریكا تحت فشار افكار عمومی كه در آستانه بی اعتمادی نسبت به كارمندان دولت قرار گرفته بودند كمیته ای را مامور رسیدگی به ادعای مككارتی كرد و این وضعیت كه هر روز گزارشهایش وسیعا در رسانه ها منعكس می شد تا دوم دسامبر سال 1954 ادامه داشت .

دمكراتهای سنا در ژوئیه سال 1950 ، پنج ماه پس از اعلام ادعای مككارتی ، پی به بزرگ جلوه داده شدن موضوع برده بودند و نظر خود را در سنا اعلام كرده بودند كه مككارتی آنان را تهدید به كشاندن به دادگاه كرد و به كار خود ادامه داد . در یك مورد حتی كنگره را مجبور به بررسی طرح قانونی كرد كه برای عضویت در حزب كمونیست امریكا جریمه و مجازات تعیین شده بود كه طرح به دلیل مغایرت با اصل ازادی عقیده به تصویب نرسید. مككارتی در این مدت حتی محقق معروف « اوون لاتیمور » را هم كمونیست و جاسوس شوروی اعلام كرده بود. جمعا دو هزار تن از كاركنان دولت تصفیه شدند كه در جلسه 2 دسامبر سال 1954 سنا ، سناتورهای حزب دمكرات كارها و ادعاهای مككارتی را اغراق آمیز و برای جامعه آمریكا زیان آور خواندند و برای محكوم كردن و تقبیح او رای گرفته شد و وی با 67 رای موافق در برابر 22 رای مخالف تقبیح و به « مكارتییسم » پایان داده شد.

 

سناتور مككارتی فهرست كمونیست های وزارت خارجه آمریكا را نشان می دهد

 

1763: فرانسه كه درجنگ بر سر كانادا از انگلستان شكست خورده بود كانادا را به این كشور داد .

1846: انگلیسی ها كه سرگرم تصرف همه هند بودند سیكهای پنجاب را كه استقلال داشتند در جنگ شكست دادند و تابع خود ساختند.

1933: هیتلر اعلام كرد كه ماركسیسم جایی در آلمان ندارد، زیرا آلمانی ها سوسیالیسم ملی را پذیرفته و به آن رای داده اند.

1933: هیتلر اعلام كرد كه ماركسیسم جایی در آلمان ندارد، زیرا آلمانی ها سوسیالیسم ملی را پذیرفته و به آن رای داده اند.

1951: (21بهمن 1329) شاه با ثریا اسفندیاری بختیاری ازدواج كرد. ثریا همسر دوم شاه بود.

ثریا چون دارای فرزند نشد، هفت سال بعد مطلقه گردید.

1954: آیزنهاور رئیس جمهوری آمریكا اعلام كرد كه به مصلحت این كشور نیست كه خود را در مسئله ویتنام درگیر كند.

منبع:iranianshistoryonthisday.com

جمعه 21/11/1390 - 12:5
تاریخ

فرا رسیدن سی و سومین سال پیروزی انقلاب اسلامی را با شكوهی وصف ناپذیر خجسته می داریم و با رویدادهای به یادماندنی و غرورآفرین روز 21 بهمن روی خط خبری بهمن 57 همراه می شویم.

1390/11/20 - 08:40

- با آغاز درگیری مسلحانه، پرسنل انقلابی نیروی هوایی برای مسلح كردن مردم در برابر نیروهای گارد، در ازای ارائه كارت پایان خدمت سربازی، یك قبضه سلاح و هفت فشنگ در اختیار آنان قرار دادند.

- تا ظهر 21 بهمن، 63 كشته به دو بیمارستان جرجانی و بوعلی انتقال داده شد، عده كشته ها و زخمی ها را از نظر كثرت هنوز نمی توان تعیین كرد.

- در ساعت 5/4 بعدازظهر كلانتری تهران نو، پس از پنج ساعت زد و خورد شدید بین مأمورین گارد و مردم، سقوط كرد. مردم و گاردی‌ها در این درگیری چندین كشته و مجروح دادند.

- از این پس، خبر سقوط كلانتری‌ها به دست مردم یكی پس از دیگری به گوش می رسد.

- كلانتری‌های مناطق تهران نو، نارمك و شهر ری، سقوط كرده و همچنین یك هلی‌كوپتر گارد در آسمان تهران ساقط شد.

- فرماندار نظامی تهران در اعلامیه شماره 40 خود، ساعات حكومت نظامی را از ساعت چهار و نیم بعدازظهر تا ساعت پنج صبح افزایش داد. پس از شدت گرفتن حملات مردم به كلانتری‌ها و پادگان‌ها، فرماندار نظامی تهران در همین روز ساعت منع عبور و مرور را تا ساعت 12 ظهر افزایش داد. یعنی مردم تنها از ساعت 12ظهر تا چهار و نیم بعدازظهر اجازه خروج از منازل خود را دارند.

- رژیم در تدارك یك كودتای نظامی است. سپهبد رحیمی، فرماندار نظامی تهران و حومه، طی دستورالعملی به یگان‌های تابعه خود، از آنها خواست تا بی‌درنگ تمامی رهبران نهضت را دستگیر و با هواپیما به یكی از جزایر منتقل نمایند. همراه این دستورالعمل، فهرستی از اسامی صدها نفر كه باید بازداشت شوند، الصاق شده است كه در رأس آنها نام حضرت امام، آیت‌الله طالقانی، مهدی بازرگان، به چشم می‌خورد. در این دستورالعمل، پیش‌بینی شده است كه دیگر رهبران نهضت كه اقدام به تحریك در مقابل این دستگیری‌ها كنند، بازداشت شوند.

- امام خمینی(ره) حكومت نظامی اعلام شده از طرف فرماندار نظامی تهران، را ملغی اعلام كردند و فرمودند: "اعلامیه امروز حكومت نظامی خدعه و خلاف شرع است و مردم به هیچوجه به آن اعتنا نكنند ... اخطار می‌كنم كه اگر دست از این برادركشی بر ندارند و لشگر گارد به محل خودش برنگردد ... تصمیم آخر خود را به امید خدا می‌گیریم."

- دولت موقت بدنبال فرمان امام، اعلامیه حكومت نظامی را یك توطئه خواند.

- مینی‌بوس‌ها و ماشین‌های وابسته به ستاد امام خمینی(ره)، با بلندگو، لغو اعلامیه فرماندار نظامی را در سطح تهران اعلام می كنند.

- امام خمینی(ره) در پاسخ به استفتاء افراد نیروی مسلح مرقوم فرمودند: "قسم برای حفظ قدرت طاغوتی صحیح نیست و مخالفت با آن واجب است و كسانی كه قسم خورده‌اند باید بر خلاف آن عمل كنند."

- جنگ خیابانی در تهران اوج بیشتری پیدا كرده و ده‌ها هزار تن از مردم در شرق تهران، در محدوده خیابان فرح‌آباد، پشت كیسه‌های شن و خاك سنگر گرفته اند.

- بدنبال تكذیب ستاد ارتش پیرامون رژه افسران نیروی هوایی در مقابل امام، محمد مفتح از جانب حضرت امام، عكس مندرج در روزنامه كیهان مبنی بر این امر را كاملا صحیح و واقعی اعلام كرد.

- ستاد امداد و سازمان ملی پزشكان، تعداد شهدا را تا ساعت 11 امشب(21 بهمن )، 126نفر و مجروحین را 634 نفر ذكر كرد.

- بازرگان در شركت نفت اعلام كرد: با استقرار دولت موقت، اعتصاب شركت نفت پایان می یابد.

- دو لایحه مبنی بر انحلال ساواك و محاكمه وزیران و غارتگران بیت المال به تصویب مجلس سنا رسید و توسط محمدعلی وارسته نائب رئیس شورای سلطنت توشیح شد و قدرت قانونی یافت .

- در حالیكه شهرهای ایران حالت جنگی به خود گرفته است، بختیار اعلام كرد اگر دولت موقت بخواهد به زور وزارتخانه ها را اشغال كند ما به وظایف قانونی خود عمل خواهیم كرد.

- بختیار در مجلس سنا به هنگام توضیح پیرامون لایحه انحلال ساواك اعلام كرد حاضر به مذاكره هستیم.

- كارگران شركت واحد اتوبوس رانی تهران و حومه راهپیمائی كردند.

- بختیار در مصاحبه با كیهان انگلیسی گفت قانون اساسی اجازه هر نوع تغییری را داده است منجمله اعلام جمهوری ولی مردم باید به طور عادی به وسیله مجلس موسسان با تشكیل یك مجلس آزاد انتخاباتی اعلام جمهوری كنند. قانون همچین اجازه ای را می دهد.

- تیپ زرهی قزوین كه برای تقویت نیروهای دفاعی حكومت نظامی وارد تهران شده بود مورد هجوم مردم قرار گرفت.

جمعه 21/11/1390 - 12:3
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته