• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 42209
تعداد نظرات : 4513
زمان آخرین مطلب : 4155روز قبل
تاریخ
عملیات تحریرالقدس در 21 بهمن ماه 1362 با رمز لبیك یا خمینی در جنوب غربی مریوان و مناطق كوهستانی دربندیخان عراق و به منظور انهدام ماشین جنگی ارتش عراق، پاسخ قاطع به حملات موشكی دشمن به شهر مظلوم و بی‏دفاع دزفول، گمراه كردن عراقی‏ها از عملیات خیبر و آزادسازی ارتفاعات مهم منطقه شاخ شمیران به اجرا درآمد. نبرد تحریرُالقدس در حالی انجام شد كه دشمن، جنگ شهرها را شدت بخشیده بود. این نبرد برای اولین بار به عنوان عملیات مقابله به مثل از سوی جمهوری اسلامی ایران، جواب كوبنده‏ای تلقی شد كه با انجام آن، اوضاع جدیدی بر مناطق علمیاتی، حاكم گردید. در این عملیات علاوه برتسلط رزمندگان اسلام به ارتفاعات منطقه، حدود 110 كیلومترمربع از خاك عراق به تصرف ایران درآمد و مقادیر زیادی سلاح سبك و وسایل مخابراتی به غنیمت سپاه اسلام افتاد.
جمعه 21/11/1390 - 12:32
تاریخ
در ساعات پایانی عمر حكومت پهلوی، سپهبد رحیمی فرماندار نظامی تهران، طی دستورالعملی به یگان‏های تابعه خود، از آنها خواست تا كلیه رهبران نهضت اسلامی را دستگیر و با هواپیما به یكی از جزایر منتقل نمایند. به همراه این دستورالعمل، اسامی 300 الی 400 نفر كه باید بازداشت یا ترور شوند آمده بود كه نام حضرت امام خمینی، آیت‏اللَّه طالقانی و مهندس مهدی بازرگان در رأس آن به چشم می‏خورد. همچنین تصرف برخی پادگان‏های مستقر در تهران نیز در این دستورالعمل عنوان گردید. اما سنگربندی خیابان‏ها توسط مردم انقلابی، حركت تانك‏ها را ناممكن ساخت و این كودتا با شكست مواجه گردید. بعدها فاش شد كه در این توطئه، سران ارتش شاه با همكاری بختیار، قصد داشتند تهران را به توپ ببندند و چهار میلیون نفر را قتل عام نمایند.
جمعه 21/11/1390 - 12:31
تاریخ
در واپسین روزهای عمر رژیم پهلوی، بختیار آخرین تلاش‏های خود را برای بقای رژیم و دولت غیرقانونی خود انجام داد و در 4 بهمن 57 با ارایه لایحه‏هایی به مجلس سنا برای انحلال سازمان امنیتی مخوف شاه به نام ساواك و محاكمه وزیران غارتگر بیت‏المال، تلویحاً به وجود حكومت ترس و وحشت و فساد گسترده در رژیم شاه، اعتراف كرد. هدف بختیار از طرح و ارایه این لایحه، كاستن از خشم مردم نسبت به رژیم در این زمان و عوام‏فریبی بود كه ناكام ماند. این لایحه سرانجام در 21 بهمن به تصویب رسید و به عمر سیاه ساواك در ساعات پایانی حیات رژیم پهلوی پایان داد. این سازمان مخوف در طول حدود 22 سال فعالیت خود، هزاران زندانی سیاسی را تحت شكنجه‏های وحشتناك قرار داد و ده‏ها هزار نفر را روانه بازداشت‏گاه‏ها و تبعیدگاه‏ها نمود. ساواك به عنوان بازوی امنیتی رژیم پهلوی، نقش مهمی در گسترش جوّ اختناق حاكم بر جامعه داشت و كوچك‏ترین حركت ضد رژیم را سركوب می‏كرد.
جمعه 21/11/1390 - 12:31
تاریخ
درگذشت بزرگ علوی؛ نویسنده معاصر
بزرگ علوی، داستان‌نویس سرشناس ادبیات معاصر در چنین روزی از سال ۱۳۷۵ هجری شمسی درگذشت.
آقابزرگ علوی، سیزدهم بهمن‌ماه ۱۲۸۲ش در محله چاله‌میدان تهران به‌دنیا آمد. پدرش، حاج سیدابوالحسن از روشن‌فکران مشروطه‌خواه بود. بزرگ علوی در نوجوانی همراه پدر به اروپا رفت و در برلین به تحصیل پرداخت. پس از فراغت از تحصیل در رشته تعلیم و تربیت، به ایران بازگشت و در شیراز مشغول تدریس شد.
او در ۱۳۰۷ش به تهران آمد و کار تدریس را دنبال کرد. بزرگ علوی در همین سال‌ها به‌همراهی سه تن دیگر، گروه «ربعه» را تشکیل دادند و سلسله بحث‌های نوین ادبی را آغاز کردند. مجموعه داستان کوتاه «چمدان» (۱۳۱۳ش) نخستین اثر به چاپ رسیده علوی است.
بزرگ علوی در این مجموعه، با به‌کارگیری نثر ساده و انشای روان و بازتاباندن فرهنگ عامه و تصویر ناکامی‌ها و سیه‌روزی‌های آنان، به سبک نویسندگان پیش از خود نزدیک شده است، با این اختلاف که شخصیت‌های داستان‌های علوی به‌لحاظ تحرک و پویایی اجتماعی با شخصیت‌های داستان‌های دیگر، تفاوت دارند.
بزرگ علوی در سال ۱۳۱۵ش به اتهام داشتن افکار سوسیالیستی، با جمعی دیگر از هم‌فکرانش به زندان افتد و تا برکنار شدن رضاشاه (شهریور ۱۳۲۰ش) در زندان ماند. یادداشت‌های علوی در سال‌های زندان، روی کاغذ قند و سیگار و پاکت‌های میوه به‌صورت پنهانی نوشته می‌شد و پس از آزادی از زندان، دستمایه نگارش دو گزارش داستان‌گونه‌ او شد.
علوی در شهریور ۱۳۲۰ش به‌اتفاق یاران هم‌فکر خود از زندان آزاد شد و به فعالیت‌های حزبی پرداخت. او کتاب «ورق‌پاره‌های زندان» را در ۱۳۲۰ش و «پنجاه و سه نفر» را در ۱۳۲۱ش منتشر کرد. حوادث سیاسی داخلی، علوی را بار دیگر در سال ۱۳۲۷ش به زندان فرستاد که این‌بار دو سال در زندان ماند.
او در ۱۳۲۹ش از زندان آزاد شد و در زمانی که کشور صحنه تلاش برای ملی کردن صنعت نفت بود، بزرگ علوی نیز متأثر از سیاست روز، در زمینه‌های گوناگون قلم می‌زد. او در همین سال‌ها برجسته‌ترین اثر هنری این دوره از نویسندگی خود یعنی داستان نیمه‌بلند «چشم‌هایش» را نوشت و در ۱۳۳۱ش به چاپ رساند.
علوی در فروردین ۱۳۳۲ش ظاهراً برای معالجه چشم به آلمان رفت و وقوع کودتا در ۲۸ مرداد‌‌ همان سال، بازگشتش به ایران را منتفی ساخت و او برای همیشه در آلمان ماند و در برلین به تدریس زبان و فرهنگ ایران پرداخت. وی در فرودین ۱۳۵۸ش به تهران آمد و پس از چندی دوباره به آلمان بازگشت. بزرگ علوی، سرانجام در تاریخ بیست و یکم بهمن‌ماه سال ۱۳۷۵ هجری شمسی بر اثر سکته قلبی در سن نود و سه سالگی در برلین درگذشت.
جمعه 21/11/1390 - 12:30
تاریخ
زادروز فرامرز پایور؛ موسیقی‌دان شهیر
فرامرز پایور نوازنده، آهنگساز و موسیقی‌دان برجسته معاصر در چنین روزی از سال ۱۳۱۱ هجری شمسی متولد شد.
فرامرز پایور، استاد برجسته‌ موسیقی ایرانی، آهنگساز، مدرس و نوازنده سر‌شناس سنتور به‌شمار می‌رفت. وی یکی از تأثیرگذار‌ترین چهره‌های موسیقی معاصر ایران و هم‌چنین، بزرگ‌ترین پایه‌گذار گروه‌نوازی در موسیقی سنتی ایرانی محسوب می‌گردد.
فرامرز پایور در تاریخ بیست و یکم بهمن‌ماه سال ۱۳۱۱ هجری شمسی در تهران به‌دنیا آمد. پدرش علی پایور، هنرمند نقاش و استاد زبان فرانسه در دانشگاه تهران و پدربزرگش مصورالدوله، نقاش چیره‌دست دوره قاجار بود که با نواختن ویولن، سنتور و سه‌تار آشنایی داشت.
وی در سن ۱۷ سالگی، آموزش موسیقی را نزد استاد ابوالحسن صبا آغاز کرد و هم‌چنین نزد استادانی چون عبدالله دوامی و نورعلی برومند به آموختن موسیقی پرداخت. هنگامی که فرامرز پایور برای فراگیری سنتور به کلاس درس استاد ابوالحسن صبا در خیابان ظهیرالاسلام رفت، سه سال از درگذشت آخرین بازمانده‌ سنتورنوازان افسانه‌ای از نسل پیشین، استاد حبیب سماعی، می‌گذشت.
استاد ابوالحسن صبا که خود در دوره نوجوانی، سنتورنوازی را نزد علی‌اکبرخان شاهی و با تکنیکی گوناگون با روش خاندان سماعی فراگرفته بود، پس از مدتی نشست و برخاست با حبیب سماعی، روش سنتورنوازی او را بر‌تر از استاد پیشین خود یافت. بنابراین با کوشش فراوان پاره‌ای از بداهه‌نوازی‌های وی را نت‌نویسی کرد.
پس از آن، استاد صبا کوشش کرد تا با آموزش روش درست سنتورنوازی به شماری از شاگردانش، از فراموشی روش سنتورنوازی نزدیک به آئین‌های هنری و زیبا‌شناسی موسیقی دستگاهی ایران جلوگیری کند. در همین دوران، فرامرز پایور، یکی از برجسته‌ترین شاگردان استاد صبا شد و تا ۱۳۳۶ش که سال درگذشت استاد صبا بود، از آموزش‌های وی بهره برد.
فرامرز پایور از سال ۱۳۳۳ش، کار خود را در وزارت فرهنگ و هنر آن زمان و از سال ۱۳۳۷ش، آموزش سنتور را در هنرستان عالی موسیقی ملی آغاز کرد. او اولین سنتورنوازی بود که روی سنتور، نواسازی می‌کرد و تنها در پی بداهه‌نوازی نبود. به بیان دیگر، نخستین آهنگسازی محسوب می‌شد که ساز تخصصی‌اش سنتور بود.
او سپس هارمونی و کمپوزیسیون را در کلاس استاد بزرگ آن زمان، امانوئل ملک‌اصلانیان آموخت. در سال ۱۳۴۱ش برای ادامه تحصیلات کلاسیک خود، از طرف وزارت فرهنگ و هنر به انگلستان فرستاده شد. از دانشگاه کمبریج در زبان و ادبیات انگلیسی دانشنامه گرفت و در تمام این سال‌ها تلاش فراوانی در جهت معرفی موسیقی ایرانی و سنتور به محافل دانشگاهی انگلستان انجام داد که برنامه‌های دلپذیری از آن سال‌ها در آرشیوها وجود دارد.
در این سال‌ها، برای شناساندن موسیقی اصیل ایرانی، از طرف دانشگاه لندن و دانشگاه کمبریج از او خواسته شد تا کنفرانس‌هایی در این زمینه همراه با ساز خود ترتیب دهد. همه این کنفرانس‌ها با موفقیت انجام شد و از سوی این دانشگاه‌ها به دریافت جوایزی نائل گردید.
عمده فعالیت‌های فرامرز پایور در زمینه موسیقی به شرح زیر است: بیش از هزار و پانصد ساعت اجرای گروهی و فردی روی صحنه‌های داخل و خارج از کشور؛ آهنگسازی و تنظیم قطعات فراوان موسیقی؛ تدریس صد‌ها شاگرد از چهار نسل متوالی؛ نت‌نویسی قطعات فراوانی از پیشینیان؛ حضور در هنرستان و هنرکده موسیقی ملی، اداره هنرهای زیبا و واحد موسیقی رادیو تلویزیون ملی ایران؛ نگارش کتب آموزشی سنتور (دومین کتاب «دستور سنتور» را در ۱۳۴۰ش بعد از زنده‌یاد حسین صبا نوشت که تاکنون پرفروش‌ترین کتاب آموزش موسیقی در ایران بوده ‌است) و نظارت بر کار گروه‌های دیگر و تصحیح آن‌ها.
کوشش‌های فرامرز پایور، پلی بود بین میراث صبا و محجوبی و جریانی که جوانان موسیقی‌دان و تحصیل‌کرده در دانشکده هنرهای زیبا از اوایل دهه ۱۳۵۰ش به راه انداختند و الگوی موسیقی ایرانی امروزی شدند. در فاصله زمانی بین این دو، یعنی حدود پانزده سال، هیچ‌کس به‌جز پایور، کار جدی و پی‌گیر در زمینه‌ موسیقی اصیل انجام نمی‌داد.
وی در اجراهای گروهی خود با شماری از نخبگان موسیقی ایرانی مانند جلیل شهناز و هوشنگ ظریف (تار)، رحمت‌الله بدیعی و علی‌اصغر بهاری (کمانچه)، حسن ناهید و محمد موسوی (نی)، حسین تهرانی و محمد اسماعیلی (تنبک) همکاری کرده ‌است.
پایور در دهه‌ ۱۳۶۰ش به‌همراهی جلیل شهناز، علی‌اصغر بهاری، محمد اسماعیلی و محمد موسوی، «گروه اساتید» را سازمان داد و سرپرستی، آهنگسازی و نوازندگی سنتور را در آن به دوش گرفت که این گروه، آثار ماندگاری اجرا کردند. فرامرز پایور سرانجام، هجدهم آذرماه ۱۳۸۸ش در سن هفتاد و هفت سالگی درگذشت.
جمعه 21/11/1390 - 12:29
تاریخ
«شکسته شدن حکومت نظامی به فرمان حضرت امام خمینی (ره) توسط مردم انقلابی ایران»، «تصویب لایحه انحلال ساواک و محاکمه وزیران توسط مجلس شورای ملی» و «خنثی شدن توطئه کودتای بزرگ نظامیان شاهنشاهی علیه انقلاب اسلامی» از جمله بااهمیت‎ترین رویدادهای چنین روزی از سال ۱۳۵۷ هجری شمسی است.
در آخرین ساعات عمر رژیم پهلوی، ژنرال‏های رژیم شاه برای به کنترل درآوردن اوضاع، تصمیم گرفتند تا مدت زمان حکومت نظامی را در تهران افزایش دهند. آن‌ها با این اقدام قصد داشتند ضمن جلوگیری از اجتماع مردم، درصورت امکان، حضرت امام خمینی (ره) و جمعی از افراد مؤثر در انقلاب را دستگیر نمایند و یا به قتل برسانند.
اما رهبر کبیر انقلاب اسلامی، با تیزبینی و موقع‏‌شناسی از مردم خواستند که مقررات حکومت نظامی را نادیده بگیرند. مردم انقلابی نیز با آگاه شدن از فرمان امام (ره) به خیابان‏‌ها ریختند و دامنه درگیری‏‌ها گسترده‏‌تر شد و به سایر مراکز نظامی رژیم پوسیده شاه در تهران و دیگر شهر‌ها تعمیم یافت. این در حالی بود که اغلب نظامیان نیز حاضر به رودررویی با مردم نبودند و بسیاری از آن‌ها به انقلاب پیوستند.
در همین ساعات سرنوشت‌ساز، سپهبد رحیمی فرماندار نظامی تهران، طی دستورالعملی به یگان‏های تابعه خود، از آن‌ها خواست تا کلیه رهبران نهضت اسلامی را دستگیر و با هواپیما به یکی از جزایر منتقل نمایند. به‌همراه این دستورالعمل، اسامی ۳۰۰ الی ۴۰۰ نفری که باید بازداشت یا ترور شوند آمده بود که نام حضرت امام خمینی (ره)، آیت‏الله طالقانی و مهندس مهدی بازرگان در رأس آن به چشم می‌‏خورد. هم‌چنین تصرف برخی پادگان‏های مستقر در تهران نیز در این دستورالعمل عنوان گردیده بود.
اما سنگربندی خیابان‏‌ها توسط مردم انقلابی، حرکت تانک‏‌ها را ناممکن ساخت و این کودتا با شکست مواجه گردید. بعد‌ها فاش شد که در این توطئه، سران ارتش شاه با همکاری بختیار، قصد داشتند تهران را به توپ ببندند و چهار میلیون نفر را قتل‌عام نمایند.
هم‌چنین گفتنی است؛ در واپسین روزهای عمر رژیم پهلوی، بختیار آخرین تلاش‏های خود را برای بقای رژیم و دولت غیرقانونی خود انجام داد و در ۴ بهمن‌ماه ۱۳۵۷ش با ارائه لایحه‏هایی به مجلس سنا برای انحلال سازمان امنیتی مخوف شاه به‌نام ساواک و محاکمه وزیران غارتگر بیت‏المال، تلویحاً به وجود حکومت ترس و وحشت و فساد گسترده در رژیم شاه، اعتراف کرد. هدف بختیار از طرح و ارائه این لایحه، کاستن از خشم مردم نسبت به رژیم در این زمان و عوام‏فریبی بود که ناکام ماند.
لایحه مذکور سرانجام در تاریخ بیست و یکم بهمن‌ماه سال ۱۳۵۷ هجری شمسی به تصویب رسید و به عمر سیاه ساواک در ساعات پایانی حیات رژیم پهلوی پایان داد. این سازمان مخوف در طول حدود ۲۲ سال فعالیت خود، هزاران زندانی سیاسی را تحت شکنجه‏های وحشتناک قرار داد و ده‏‌ها هزار نفر را روانه بازداشتگاه‏‌ها و تبعیدگاه‏‌ها نمود. ساواک به‌عنوان بازوی امنیتی رژیم پهلوی، نقش مهمی در گسترش جو اختناق حاکم بر جامعه داشت و کوچک‏‌ترین حرکت ضد رژیم را سرکوب می‌‏کرد.
جمعه 21/11/1390 - 12:29
تاریخ
ولادت آیت‏الله میرزااحمد کفایی
آیت‏الله میرزااحمد کفایی، فرزند و وصی آخوند خراسانی در چنین روزی از سال ۱۳۰۰ هجری قمری چشم به جهان گشود.
در میان فرزندان و خاندان آخوند خراسانی هیچ‏کس به‏اندازه آیت‏الله میرزااحمد نجفی خراسانی که به‏علت انتساب به کتاب کفایةالاول پدرش به کفایی مشهور شده، در عالم سیاست آمد و شد و شهرت نداشته است به‏طوری‏که از سن حدود بیست سالگی در سیاست بوده و هنگام ورود به دهه دهم زندگی خویش هم سیاست‏پیشه بوده است.
میرزااحمد سومین فرزند از دومین همسر آخوند خراسانی است که در روز ولادت نبی اکرم (ص) یعنی در تاریخ هفدهم ربیع‏الاول سال ۱۳۰۰ هجری قمری در شهر نجف اشرف قدم به عرصه حیات گذارد. دروس مقدمات و سطح را نزد چند تن از بزرگان از جمله سیدابوالحسن اصفهانی و میرزامحمد آقازاده (برادرش) فراگرفت و در جوانی وارد حوزه باعظمت والد مکرمش آخوند خراسانی شد و ده سال از پدر استفاده علمی نمود و از پدر اجازه اجتهاد گرفت.
او به دقت نظر، تیزهوشی و درایت موصوف است. در نهضت مشروطه از یاران پدرش بود و موقع فوت پدر، علی‏رغم وجود دو برادر بزرگ‏ترش یعنی میرزامحمد (که البته در خراسان بود) و میرزامهدی، او وصی پدر گشت. پس از رحلت پدر باز هم در مجامع علمی و سیاسی حضوری فعال داشت و زیر علم سیدابوالحسن اصفهانی سینه می‌زد.
در انقلاب ۱۹۲۰م عراق، حضوری فعال و جان‏برکفانه داشت و از مشاورین مهم آیت‏الله شیخ محمدتقی شیرازی بود و میرزای شیرازی دوم سخت به او اعتماد داشت و احترامش می‌نهاد. درجه اعتماد میرزا به او در حدی بود که مهرش را به او داده بود تا هرچه را صلاح بداند نوشته و از طرف میرزا مهر کند و این با توجه به احتیاط زیاد میرزا و دقت و تدبیر زیادش، مقدار عظمت و اعتبار کفایی را نزد میرزا می‌رساند.
وقتی طرح ترک مخاصمه انگلیس کلید خورد، ۱۷ تن از بزرگان به اعدام محکوم شدند که در طلیعه‌شان میرزااحمد آخوند‌زاده قرار داشت. او مجبور به فرار به سوی حجاز شد و یک سال در مکه می‌ه‌مان پدر ملک‏فیصل اول بود. وقتی ملک‏فیصل پادشاه عراق شد، او به نجف بازگشت و باز هم بر ضد انگلیسی‌ها به فعالیت پرداخت تا این‏که در سال ۱۳۰۲ش (۱۳۴۱ق) که علمای ایرانی را از نجف اخراج کردند او هم لاجرم ایران‏نشین شد و چون اغیار اجازه بازگشتش به نجف را ندادند، لاجرم ساکن مشهد گشت.
در زمان رضاخان با تلاش فراوان، در مقابل این قلدر بی‌سواد سوادکوهی ایستاد و توانست لااقل مدرسه سلیمان‏خان را از دستبرد دژخیمان رضاخانی محفوظ داشته و به تدریس در آن بپردازد. مدرسه‌ای که حدود نود سال قبل، پدرش در آنجا درس خوانده بود. وقتی برادرش میرزامحمد توسط رضاخان در تهران حبس و سپس کشته شد، او ریاست حوزه خراسان را در دست گرفت و در اوانی که رضاخان سقوط کرد، حوزه علمیه منحل‏شده خراسان را تجدید اساس نمود.
در این روزگار، برخی نظامیان روس‏مدار قصد تصرف خراسان را داشتند که با برنامه‏ریزی میرزااحمد کفایی شکستی بر آن‌ها وارد شد و با تلفاتی در هر دو جبهه، از خراسان چشم پوشیده و به سمت تبریز رفته و فتنه پیشه‏وری را پیش کشیدند. کفایی به‏شدت با توده‌ای‌ها و دموکرات‌ها هم سر ناسازگاری داشت به‏گونه‌ای‏که اگر سیاست‌های او که در پوشش هیئات مذهبی انجام می‌گرفت نبود، خراسان را هم از ایران جدا می‌کردند.
روش او این بود که چندصد هیئت مذهبی را ایجاد کرده بود و هروقت احساس خطر می‌کرد، برای قدرت‏نمایی به‏مناسبت تولد یا شهادت یکی از امامان (ع)، هیئت‌ها را از همه نقاط به حرکت در می‌آورد و خود در مدرسه سلیمانیه می‌ایستاد و هیئت‌ها از مقابلش می‌گذشتند.
گاهی هم که ایام ولادت و شهادت نبود، تابوت‌هایی ساختگی را درست کرده و تشییع جنازه‌های ساختگی راه می‌انداختند و به این ترتیب، هم قدرتمداران تهران و مشهد را می‌ترساندند و هم مانع از نفوذ توده‏ای‌ها و روس‌ها و کمونیست‌ها و بلشویک‌ها در خراسان می‌شدند. پس از تبعید رضاشاه، کسی جرات برپایی روضه را به‏صورت علنی نداشت و میرزااحمد کفایی اولین کسی بود که علناً روضه در مدرسه سلیمانیه برقرار کرد و باقی افراد هم جرأت پیدا کردند.
میرزااحمد؛ خوش‏رفتار، موقر، ظریف‏الطبع، نظیف و بانزاکت، سریع‏الغضب و سریع‏الرضا، حاضرجواب و بسیار زاهد بود. هرچه پیر‌تر می‌شد - مثل فرزندش ملاعبدالرضا کفایی - نورانی‌تر و باهیبت‌تر می‌شد. میرزااحمد، تعلیقه‌ای بر مباحث الالفاظ کفایةالاصول پدرش دارد.
آیت‏الله العظمی میرزااحمد کفایی، سرانجام در سپیده‏دم هفتم ذی‏القعده ۱۳۹۱ق (برابر با ششم دی‏ماه ۱۳۵۰ش) - پسرش شیخ‏عبدالرضا، ۸ ذی‏القعده می‌گوید - در سن نود و یک سالگی در مشهد مقدس درگذشت و مردم را به سوگی بزرگ دچار نمود و غرق ماتم کرد. پس از تشییع جنازه‌ای عظیم، بدن مطهرش را در حرم مقدس رضوی نزدیک ضریح مطهر در پایین پای امام رضا (ع) و در دارالسعاده و در کنار برادرش میرزامهدی آیت‏الله‌زاده خراسانی به خاک سپردند.
جمعه 21/11/1390 - 12:18
اخلاق
رسول خدا:‌ مردان خدمتکار همسران شان باشند
حضرت امیرالمومنین علی علیه السلام فرمود:
روزی رسول خدا صلی الله علیه و آله بر ما در منزل وارد شد. فاطمه علیها السلام نزدیک دیگ غذا نشسته بود ومن هم برایش عدس تمیز می کردم.
آن حضرت مرا با لقب ابالحسن می خواندند، عرض کردم بفرمایید.
اظهار داشتند: بشنو از من آنچه را که به دستور پروردگارم می گویم؛
هیچ مردی نیست که در کارهای منزل به همسرش کمک کند :‌
۱- مگر اینکه پاداش او به هر تار مویی که بر بدنش روییده باشد ثواب یک سال عبادتی است که تمام روزهایش را روزه گرفته و تمام شب هایش را به عبادت ایستاده، شب زنده داری کرده باشد

۲- و خداوند به او ثوابی می بخشد که به انبیای صابر خود مثل حضرت داوود و یعقوب و عیسی علیهم السلام بخشیده باشد.

۳- ای علی! کسی که در کارهای خانه به همسر خود بدون سرکشی و دلتنگی و تکبر خدمت نماید پروردگار اسمش را در دفتر شهدا ثبت می کند

۴-و برایش به هر روز و شبی ثواب هزار شهید و به هر قدمی که بر می دارد به آن مرد ثواب حج و عمره می دهد و به هر قطره ای که از بدنش عرق بیاید یک خانه در بهشت برایش منظور می نماید.

۵-ای علی! یک ساعت خدمت کردن به همسر در کارهای خانه بهتر از عبادت هزارسال و هزارحج و هزارعمره و بهتر از آزادی هزار بنده در راه خدا و هزار جنگ در راه دین و عیادت از هزار مریض و هزارنماز جمعه و هزار تشییع جنازه و هزار گرسنه ای که برای رضای خداوند رحمان سیر گردد وهزار برهنه را پوشاند و هزار اسب در راه پروردگار دادن و برایش بهتر از هزار دینار به مستمندان صدقه دادن وبهتر از تلاوت تورات و انجیل و زبور و قرآن است و بهتر از آزاد کردن هزار اسیر و بخشیدن هزار شتر به فقراست

۶-و چنین مرد خدمتکار به همسر از دنیا بیرون نمی رود مگر این که جایگاه خوب خود را در بهشت ببیند.

۷-ای علی! کسی که روگردانی و تکبر نکند در خدمت به همسرش بدون حساب وارد بهشت می شود.

۸- ای علی ! خدمت به همسر کفاره ( پاک کننده) گناهان کبیره است و خاموش کننده آتش خشم پروردگار جبار و صداق ازدواج با حورالعین

۹- و این خدمت موجب زیادی خوبی ها و علو مقام است.

۱۰- ای علی ! خدمتکار همسر نمی شود مگر شخص صدیق و درستکار و یا شهید و یا مردی که خداوند متعال خیر دنیا و آخرت را برایش خواسته باشد.

جمعه 21/11/1390 - 12:14
لطیفه و پیامک

مجموعه ای از اس ام اس ها و پیامک های جدید ویژه ۲۲ بهمن

12771736207270462853 اس ام اس تبریک فرا رسیدن 22 بهمن 90

بیست و دوی بهمن که حیات وطن است

خود روح خدایی است که در جان و تن است

ما زنده به آنیم و از آن یاد کنیم

یوم الهی که یادگار از آن ماه بهمن است

یوم الله ۲۲ بهمن، روز پیروزی حق بر باطل را تبریک می گویم . . .

جهت خواندن به مشاهده ادامه مطلب مراجعه کنید …

.

.

بهمن آمد فجر پیروزی رسید / گاه شادی و ستم سوزی رسید

بهمن و روئیدن گل در کنار / پس زدن از روی کشور هر غبار . . .

.

.

.

از اوج بروج حق سردار قیام آمد / بر شوق سماع جان، انوار امام آمد

طاغوت نگونسر شد با خاک برابر شد / شمشیر اناالحق چون بیرون ز نیام آمد . . .

.

.

.

برخیز که فجر انقلاب است امروز / بیگانه صفت خانه خراب است امروز

هر توطئه و نقشه که دشمن بکشد / از لطف خدا نقش بر آب است امروز

۲۲ بهمن سالروز پیروزی انقلاب اسلام مبارک باد . . .

.

.

.

قلب‏ها ، کهکشانی از عشق خمینی می‏شود و جامی لبریز از شراب ظهور پیروزی

.

.

.

آمدی فجرآزادی! که با آمدن تو، امام آمد، امامی که بر سربیدادگران

خروش کلیم داشت و برجان امت، دم مسیح

کلامش بوی وحی‏داشت و طعم شیرین آوای انبیا

دهه فجرمبارک

.

.

.

از خون سرخ بهمن سرسبز شد بهاران

اندیشه باور شد، در امتداد باران

بر صخره‏های همّت جوشیده خون غیرت

بانگ سرود و وحدت آید زچشمه ساران

و الفجر بهمن آمد، فصل شکفتن آمد

بر پهندشت باور، خالی است جای یاران

.

.

.

سلام برتو ای مطلع فجر! ای سپیده سحر

ای انفجار نور، خوش‏آمدی. دهه فجرمبارک . . .

.

.

.

دهه فجر آئینه ای است که خورشید اسلام در آن درخشید و به ما منعکس شد . . .

مقام معظم رهبری

جمعه 21/11/1390 - 12:13
تاریخ

تاریخ معاصر در عرصه بین الملل در هفت روز آینده (شنبه یازدهم تا جمعه هفدهم فوریه 2012) رویدادهای مهمی را در پیش رو دارد.

1390/11/20 - 10:15

دفتر پژوهش و بررسی های خبری خبرگزاری جمهوری اسلامی علاوه بر انتشار روز شمار تاریخ معاصر ایران، گزارشی را با عنوان "جهان در هفت روز پیش رو" با هدف ارایه گزیده ای از اهم رویدادهای مهم جهانی منتشر می سازد. گزارش حاضر بیست و چهارمین شماره از این مجموعه است. علاقمندان می توانند گزارشهای مشابه را در روزهای جمعه هر هفته بر صفحه پژوهش وبسایت ایرنا، پیگیری كنند.

 

**یازدهم فوریه

- ناحیه "فرانتس كونته" منطقه ای در فرانسه، كه متعلق به اسپانیا بود، پس از 14 روز جنگ به تصرف سپاهیان پرنس "كنده" سردار نام آور فرانسوی درآمد. این جنگ به علت خودداری ملكه اسپانیا و نایب السلطنه "شارل دوم" از به رسمیت شناختن تسخیر فلاندر(منطقه ای در فرانسه) توسط دولت فرانسه به وقوع پیوست.

(1668)

- كنفرانس "یالتا"، كه با حضور سران سه كشور شوروی، انگیس و آمریكا در شهر بندری "یالتا" واقع در ساحل شمالی دریای سیاه تشكیل شده بود، با توافق در مورد ادامه جنگ تا شكست كامل آلمان و تسلیم بدون قید و شرط این كشور، تقسیم آلمان بین دول متفق، خلع سلاح آلمان و اخذ غرامت جنگی از آن كشور، تجدید نظر در مرزهای لهستان و تأسیس سازمان بین‏المللی جدید به نام سازمان ملل متحد به كار خود پایان داد.(1945)

- "نلسون ماندلا" رهبر كنگره ملی آفریقا (سازمانی با هدف مبارزه علیه رژیم آپارتاید و احقاق حقوق سیاهان) كه به اتهام تلاش برای سرنگونی دولت آفریقای جنوبی دستگیر و به حبس ابد محكوم شده بود، در پی تغییرات كادر رهبری رژیم آفریقای جنوبی از زندان آزاد شد. وی در سال 1960 پس از ایجاد شاخه نظامی كنگره ملی آفریقا حملات مسلحانه خود را علیه مراكز نظامی رژیم آپارتاید آغاز كرده بود.(1990)

 

**دوازدهم فوریه

- مردم ایالت "وانده" در فرانسه، علیه اقدامات حكومت مجلس "كنوانسیون" به دلیل اعدام "لویی شانزدهم" قیام بزرگ و مسلحانه ای را ترتیب دادند و در جریان این قیام عده ای از طرفداران انقلاب را كشتند ولی بعدها به دلیل حمله ممالك خارجی به فرانسه دست از قیام خود برداشتند.(1793)

- روز استقلال "شیلی"، كشوری در آمریكای جنوبی، از استعمار اسپانیا اعلام شد.(1818)

- با استقرار نظام جمهوری در چین، حكومت 267 ساله خاندان سلطنتی "منچو" كه وارث امپراتوری دو هزار ساله بودند، به پایان رسید. به دنبال وقوع شورش های پی در پی در این كشور و اشغال چهارده ایالت از هجده ایالت چین توسط نیروهای انقلابی، مجلس مؤسسانی از نمایندگان ایالات چین تشكیل و این مجلس با اعلام رژیم جمهوری در چین، "سون یات سن" را به عنوان اولین رییس جمهور این كشور برگزید تا قدرت از درباریان به انقلابیون واگذار شود.(1912)

- جنگ اول "تمبین" كه ایتالیا با هدف اشغال حبشه(اتیوپی) آن را آغاز كرده بود، با تصرف "آمبارادام"(منطقه ای در حبشه) و پیروزی كامل ایتالیایی ها، پایان یافت.(1936)

- "حسن البناء" پایه گذار جنبش اسلامی اخوان المسلمین مصر توسط رژیم پادشاهی "ملك فاروق"(آخرین پادشاه دودمان خدیوی مصر) در 43 سالگی به شهادت رسید. مبارزات او و گروه اخوان با مخالفت علیه فساد و انحراف سران حكومت مصر آغاز و در پی كشف توطئه قتل نخست وزیر مصر، فعالیت این جمعیت، غیرقانونی اعلام شد و حسن البناء كه از سال 1948 با حكومت درگیر شده بود در این روز به شهادت رسید.(1949)

- اولین میسیون نظامی آمریكا متشكل از 342 افسر در "سایگون" پایتخت ویتنام جنوبی به منظور بررسی نحوه دفاع از ویتنام جنوبی در برابر كمونیست های ویتنام شمالی تشكیل شد. به این ترتیب آمریكا وارد ماجرایی از تاریخ سیاسی خویش شد كه نتیجه آن جنگ معروف ویتنام بود.(1955)

- آژانس دفاع موشكی آمریكا اعلام كرد كه سلاح لیزری ضد موشك را در آسمان كالیفرنیا آزمایش كرده است و این نخستین آزمایش از این دست درجهان است كه با این آزمایش، طبقه و نسل نوینی از سلاح های ضد موشكی پا به عرصه وجود گذاشته است.(2010)

 

**سیزدهم فوریه

- بغداد پایتخت خلفای عباسی به تصرف هلاكوخان مغول درآمد. در این ماجرا علاوه بر مدافعان ، نیمی از سكنه شهر نیز توسط سربازان مغول قتل عام و بناهای بغداد طعمه حریق شدند.(1258)

- اعلامیه موسوم به حقوق، در انگلیس قرائت و حكومت این كشور به مشروطه سلطنتی تبدیل شد. براساس این اعلامیه اختیارات مهمی چون اجرای قوانین، اخذ مالیات و سربازگیری از پادشاه سلب شد و بعدها در اختیار مجلس قرار گرفت.(1689)

- "نیكاراگوا" در آمریكای مركزی پس از اینكه با جمهوری مكزیك متحد شد، به فدراسیون كشورهای آمریكای مركزی پیوست. این كشور در سال 1838 كاملا آزاد و مستقل شد.(1822)

- جنگ "بوداپست" كه به منظور شكست حلقه محاصره ارتش سرخ شوروی آغاز شده بود با شكست آلمان و اشغال بوداپست پایتخت مجارستان در اروپای مركزی و خروج این كشور از جریان جنگ جهانی دوم پایان یافت.

(1945)

- صدام رییس جمهور مخلوع عراق كه به دلیل عدم پذیرش صلاحیت رییس دادگاه "رئوف عبدالرحمن" و ادعای داشتن كینه شخصی قاضی با خودش، از حضور در صحن علنی دادگاه، خودداری كرده بود، توسط ماموران امنیتی به زور و اجبار در جلسه حضور یافت. وی در این جلسه به اتهام كشتار 140 شیعه در سال 1982 در"دجیل" عراق محاكمه شد. ( 2006)

 

**چهاردهم فوریه

- پاپ كلیسای رم "پاپ بندیكت هشتم"، "هانری دوم"(پسر حاكم باویر آلمان)را به عنوان امپراتور كاتولیك های اروپا انتخاب كرد و به همین دلیل قلمرو او امپراتوری مقدس خوانده شد.(1014)

- در جریان جنگ های "ناپلئون بناپارت" شهر رم كه در آن زمان مركز همه فعالیت های سیاسی و نظامی پاپ "پی هفتم"، رهبر بزرگ مذهب كاتولیك بود به تصرف نیروهای فرانسوی درآمد. ناپلئون اعلام كرد: رم كه در گذشته توسط شارلمانی، امپراتور سابق روم به كلیسا اهدا شده بود دوباره از پاپ پس گرفته می شود.(1810)

- "آریزونا"به اتحادیه ایالات متحده آمریكا پیوست. با این الحاق، آریزونا چهل و هشتمین ایالت آمریكا شد.(1912)

- در حمله تروریستی صهیونیستها به روستای فلسطینی "سعسع" واقع در منطقه جلیل شمالی، 20 خانه ویران و 60 تن از اهالی این روستا كشته شدند.(1948)

- شهرهای آلمان، درجریان جنگ جهانی دوم، توسط متفقین به وسیله یك هزارو 733 فروند هواپیمای بمب افكن انگلیسی و آمریكایی به شدت بمباران شدند. در این بمباران‏ ها كه سه روز مداوم به طول انجامید، چند شهر صنعتی آلمان به تلی از خاكستر تبدیل شد و بین 150 تا 250 هزار نفر از غیرنظامیان شهرهای آلمان، جان خود را از دست دادند.(1945)

- فدراسیون متحد عربی با حضور دو كشور عراق و اردن تشكیل شد. این دو كشور با تحریك انگلیس و آمریكا در واكنش به جمهوری متحده عربی كه به ابتكار "جمال عبدالناصر" ، دومین رییس جمهور مصر، در اول فوریه 1958 با عضویت مصر، سوریه و یمن تشكیل شده بود، بیانیه‏ای منتشر كردند و بر اساس آن "اتحاد عربی" و "اتحاد هاشمیان" را ایجاد و در این كشور جدید، پیوندهای خارجی، مسائل دفاعی، گمرك و آموزش به یك كابینه فدرال واگذار می شود. این اتحادیه جوان عمر چندانی نیافت و پس از پنج ماه از اعلام موجودیت، به واسطه كودتای نظامی عراق منحل شد.(1958)

- "رفیق حریری"سیاستمدار، فعال اقتصادی و نخست وزیر كشور لبنان بر اثر انفجار بمب كشته شد. او رهبر پنج كابینه در دولت لبنان بود كه پس از مدتی از مقام خود استعفا داد.(2005)

 

**پانزدهم فوریه

- قرارداد تاریخی "هوبرتسبورگ" در شهری به همین نام در آلمان بین "فردریك دوم" پادشاه پروس و "ماری ترز" امپراتوریس اتریش به امضا رسید. به موجب این قرارداد پروس متعهد شد در صورتی كه اتریش از ادعای خود نسبت به سیلزی، منطقه ای در جمهوری چك امروزی، دست بردارد، در هیچ میدان جنگی با سپاهیان اتریشی روبرو نشود.(1763)

- جنگ دریایی میان استعمارگران فرانسه و انگلیس بر سر استثمار هند در سواحل این كشور آغاز شد. در پی شكست فرانسه از انگلیس در جنگ مدرس و انعقاد معاهده پاریس و تعهد فرانسه برای چشم پوشی از هند؛ فرانسه بار دیگر برای تصرف هند وارد جنگ با انگلیس شد و به پیروزی رسید اما این كشور نتوانست عملاً دوباره به هند بازگردد و انگلیس همچنان به عنوان استعمارگر اصلی شبه ‏قاره هند در این سرزمین باقی ماند.(1782)

- اولین جلسه نمایندگان اروپا برای ایجاد دیوان داوری بین‏المللی در لاهه برگزار شد.(1922)

- "فرانكلین روزولت" رییس جمهوری آمریكا به هنگام سخنرانی مورد سوقصد واقع شد، اما جان سالم به در برد.(1933)

- سروان "گالوائو"،نویسنده و نظامی پرتغالی با تصرف كشتی سانتاماریا، قیام انقلابی "سانتاماریا" را علیه رژیم استبدادی "سالازار" دیكتاتور پرتغال آغاز كرد. این عملیات با پس دادن كشتی به پرتغال و پناهنده شدن گالوائو به برزیل خاتمه یافت.(1960)

- روز ملی افغانستان با خروج كامل نیروهای متجاوز شوروی از این كشور اعلام شد. شوروی كه از سال 1979 با هدف تثبیت حكومت دست نشانده خود در كابل و گسترش نفوذ خود به سوی جنوب آسیا، افغانستان را به مدت 10سال اشغال كرده بود، در اثر مقاومت مجاهدان مسلمان افغان، این كشور را تخلیه كرد.(1989)

 

**شانزدهم فوریه

- روز ملی و سالروز تاسیس كشور "لیتوانی"، كشوری كوچك در شمال اروپای شمالی و از جمله كشورهای حوزه بالتیك، اعلام شد. با وقوع انقلاب در شوروی و تضعیف روسیه به دلیل شركت در جنگ جهانی اول، لیتوانی اعلام استقلال كرد.(1918)

- یك سال پس از تاسیس سازمان ملل متحد، برای اولین بار حق وتو، توسط نماینده شوروی سابق در سازمان ملل متحد كه با یكی از قطعنامه های شورای امنیت موافق نبود، مورد استفاده قرار گرفت. این حق تنها منحصر به پنج عضو دائمی این شورا یعنی آمریكا، روسیه، انگلیس، فرانسه و چین بود.(1946)

- "شیخ راغب حرب" امام جمعه شهرك "جبشیت" در جنوب لبنان، از پایه‏گذاران جنبش مقاومت اسلامی در این منطقه و روحانی مبارز ضد صهیونیستی توسط تروریست‏های صهیونیست به شهادت رسید.(1984)

- "سید عباس موسوی" دبیر كل حزب‏اللَّه لبنان كه برای شركت در مراسم یادبود هشتمین سالگرد شهادت شیخ راغب حرب به جبشیت لبنان رفته بود، به هنگام بازگشت با یورش هوایی مزدوران رژیم صهیونیستی در جنوب لبنان، به شهادت رسید.(1992)

 

**هفدهم فوریه

- فیلسوف ایتالیایی"جیوردانو برونو"، اخترشناس،فیلسوف و شاعر، در دادگاه تفتیش عقاید، به جرم نگارش كتاب‏ های كفرآمیز و همكاری با "ملكه الیزابت" كه مخالف كلیسا و رهبران آن بود، به اعدام محكوم شد.(1600)

- در جریان جنگ های ناپلئون بناپارت، جنگ خونین "ساراگوسا" پس از چهار ماه درگیری سنگین، میان فرانسه و اسپانیا با پیروزی فرانسویان و اشغال شهر ساراگوسا در اسپانیا خاتمه یافت.(1809)

- "لئوپولد سوم" چهارمین پادشاه كشور بلژیك، بعد از استقلال آن كشور، به جای پدرش "آلبرت اول" كه در این روز در یك سانحه كوهنوردی كشته شده بود، به سلطنت رسید.(1934)

- "فیدل كاسترو" در كوبا به قدرت رسید. كاسترو در مبارزه علیه حكومت دیكتاتوری"باتیستا" در اولین حمله خود در نوامبر 1956 با شكست مواجه شد اما با تربیت چندین هزار نیروی چریك ورزنده، توانست در سال 1958 حمله وسیعی به كوبا را سازماندهی كند و حكومت باتیستا را سرنگون سازد.(1959)

- بدنبال اشغال كویت توسط عراق در جریان جنگ خلیج فارس، بر اثر اصابت یك موشك آمریكایی به پناهگاه "الامیریه" در غرب بغداد 403 تن كشته شدند.(1991)

جمعه 21/11/1390 - 12:12
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته