• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 42209
تعداد نظرات : 4513
زمان آخرین مطلب : 4155روز قبل
سلامت و بهداشت جامعه

خبرگزاری فارس: استفاده از ماکروفر و فریزر می‌توانند موجب ورود مواد سمی شناخته شده یا ناشناخته به بدن شوند در کنار این وسایل مصرف غذاهای مانده، عصبانیت و استرس در بروز سرطان مؤثر هستند.

خبرگزاری فارس: فریزر و ماکروفر در ورود مواد سمی به بدن موثر هستند

به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبری فارس «توانا»، سبک زندگی جدید موجب تولید سموم بیشتری شده و روز به روز سموم بیشتری وارد بدن می‌‌شود.

استفاده از هورمون‌ها و آنتی‌بیوتیک‌ها برای رشد بیشتر محصولات کشاورزی و دام موجب می‌شود که این مواد وارد شیر و گوشت شود.

استفاده از سموم و کودهای کشاورزی برای افزایش محصول که با فرآورده‌های کشاورزی در هم می‌آمیزد، می‌تواند موجب بروز بیماری شود.

استفاده از رنگ‌ها و طعم‌های گوناگون در صنایع غذایی و استفاده از مواد نگهدارنده شیمیایی در کنسروها و کمپوت‌ها برای ماندگاری درازمدت همچنین استفاده از ماکروفر و فریزر حجم عظیمی از سموم شناخته شده و ناشناخته را وارد بدن می‌کند.

نوع اغذیه،‌ طریقه پخت و نگهداری آنها نقش مهمی در بروز بیماری‌ها از جمله سرطان ایفا می‌کند.

محسن ناصری، مدیر گروه طب سنتی دانشکده پزشکی دانشگاه شاهد تهران در گفت‌وگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبری فارس «توانا» می‌گوید: سرطان یکی از بیماری‌های است که ازدیاد خلط سودا موجب بروز آن می‌شود.

به گفته وی، به عنوان مثال مصرف برخی مواد غذایی که موجب افزایش سودای خون می‌شود، می‌تواند سرطان را ایجاد کند همچنین عصبانیت‌های بیش از حد، بی‌خوابی‌های طولانی‌مدت و استرس‌ها نیز از عوامل بروز سرطان است.

مدیر گروه طب سنتی دانشکده پزشکی دانشگاه شاهد تهران اضافه می‌کند: در طب قدیم 6 اصل برای سلامتی ضروری بوده که اگر از تعادل خارج شود، می‌تواند موجب بروز بیماری شود که این 6 اصل عبارت از خواب و بیداری، آب و هوا، آرامش و سکون، خوردنی‌ها و آشامیدنی‌ها و اعراض نفسانی است.

ناصری می‌افزاید: از دیدگاه طب قدیم سوزاندن غذاها به بروز سرطان کمک می‌کند.

سیدمحمدابراهیم ابراهیمی، محقق طب اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبری فارس «توانا» می‌گوید: سرطان از دیدگاه ابوعلی‌سینا ناشی از غلبه خلط سودا در بدن است و هر غذایی که غلبه خلط سودا را در بدن افزایش دهد، می‌تواند موجب بروز سرطان شود.

به گفته وی، غذاهایی که با مواد شیمیایی و افزودنی‌ها تهیه می‌شود همچنین کودهای شیمیایی که به گیاهان می‌زنند، موجب افزایش سودای خون می‌شود همچنین مصرف گوشت گاو، سوسیس و کالباس موجب غلبه سودا در خون می‌شود.

این محقق طب اسلامی ادامه می‌دهد: استرس‌ و اضطراب از عوامل افزایش سودا در خون هستند که به بروز سرطان کمک می‌کنند البته مصرف غذاهای مانده و شور می‌تواند در درازمدت موجب بروز سرطان شود.

ابراهیمی بیان می‌دارد: مصرف غذا در ظروف آلومینیومی نیز می‌تواند در بروز سرطان موثر باشد. چینی و پیرکس از ظروفی هستند که نه ضرر دارند و نه منفعتی به بدن می‌رسانند. امروزه طب جدید نیز به این موضوع اعتقاد دارد البته استفاده از ماکروفر در ایجاد سرطان نقش دارد.

جمعه 21/11/1390 - 12:41
بیماری ها

خبرگزاری فارس: دستیار تخصصی طب سنتی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: افراد صفراوی عجول و بسیار فرز هستند و کارهای خود را سریع انجام می‌دهند.

خبرگزاری فارس: افراد صفراوی، عجول و فرز هستند

میثم شیرزاد در گفت‌وگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبری فارس «توانا» اظهار داشت: مزاج جبلی، مزاجی است که فرد با آن به دنیا می‌آید که می‌تواند سرد و خشک، گرم و تر، سرد و تر، گرم و خشک و معتدل باشد که هر کدام از این مزاج‌ها دارای ویژگی‌های روانی و جسمانی است.

وی گفت: فردی که دارای مزاج گرم و خشک است دارای ویژگی‌های صفراوی‌هاست که چهره این افراد زرد رنگ است همچنین بسیار فرز هستند و کارهای خود را سریع انجام می‌دهند.

دستیار تخصصی طب سنتی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی اضافه کرد: افراد صفراوی عجول هستند و عطش زیاد دارند همچنین خواب این افراد کم و سبک است و با کوچک‌ترین حرکت و محرک خارجی از خواب بیدار می‌شوند و درگیری فکری زیادی دارند.

شیرزاد بیان داشت: به عنوان مثال چند کودک 6ماهه را می توان تصور کرد که در بین این کودکان برخی از آنها تپل هستند و بدن از آنها سرشار از پیه و چربی است و برخی تپل و عضله‌ای هستند، برخی لاغرند و هر چه غذا می‌خورند چاق نمی‌شوند، برخی از آنها دوست دارند که در انزوا باشند و با خودشان بازی می‌کنند که البته همه این افراد طبیعی هستند و حالت‌های روانی و جسمانی‌شان مربوط به مزاج‌شان است.

جمعه 21/11/1390 - 12:40
سلامت و بهداشت جامعه

خبرگزاری فارس: تحقیقات جدید نشان می‌دهد که مصرف مکمل های غذایی حاوی ویتامین ها و مواد معدنی احتمال خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ را کاهش می‌دهد.

خبرگزاری فارس: مصرف ویتامین و مواد معدنی ابتلا به سرطان روده را کاهش می‌دهد

به گزارش خبرنگار اجتماعی فارس، این تحقیقات منتشر شده در مجله فیزیولوژی و فارماکولوژی کانادا حاکی است: خوردن روزانه مکمل‌های غذایی حاوی همه ویتامین‌ها و مواد معدنی باعث کاهش خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ می‌شود زیرا این قدرت را دارد که به پیشگیری و دفاع بدن درمقابل رشد تومورها کمک کند.

در این تحقیقات آمده است: موشهایی که به طور منظم مکمل های غذایی ویتامین و مواد معدنی را روزانه دریافت کردند، احتمال ابتلای آنها به سرطان روده بزرگ کاهش یافت و ویتامین‌ها و مواد معدنی موفق شدند میزان تشکیل برخی سلولهای قبل سرطان را به میزان 84 درصد کاهش دهند تا جایی که به تومور تبدیل نشوند.

دکتر گرانت پیر از شرکت کنندگان در این تحقیقات گفت: درگذشته معلوم نبود که مکمل های غذایی ویتامین و مواد معدنی مفید یا زیانبار هستند یا هیچ تاثیری حتی بر بیماری سرطان ندارند اما این تحقیقات توانست به این نتیجه دست یابد که بیماران نیاز ضروری به ارزش بالای این مکمل های غذایی برای پیشگیری از سرطان خطرناک روده بزرگ دارند.

جمعه 21/11/1390 - 12:40
اخبار

خبرگزاری فارس: درمان ناباروری، دستیابی به علوم سلول‌های بنیادی و استفاده از آن برای درمان بیماری‌های صعب‌العلاج، تولید حیوانات شبیه سازی شده و تراریخته و دستیابی به داروهای نوترکیب از افتخاراتی است که محققان کشور پس پیروزی انقلاب به آن دست یافتند.

خبرگزاری فارس: درمان بیماری‌های صعب العلاج با استفاده از سلولهای بنیادی بعد از انقلاب

عبدالحسین شاهوردی، معاون آموزشی و پژوهشی پژوهشکده رویان در مورد دستاوردهای این پژوهشکده طی ۲۰ سال فعالیتش به خبرنگار فارس گفت:‌ پژوهشکده رویان از سال ۱۳۷۰ بعد از اجرای یک پروژه تحقیقاتی شکل گرفت و در ابتدای تاسیس مرکزی به نام موسسه رویان دغدغه‌اش این بود که روی مباحث ناباروری که در آن زمان دومین گروه بیماران اعزامی برای معالجه به خارج از کشور را داشت کار کند.

فقط 10 درصد زوجین نابارور در کشورهای خارجی نتیجه می‌گرفتند

وی اضافه کرد: بحث باروری از یک طرف مسائل فرهنگی دارد و از طرف دیگر میزان موفقیت در میزان مراجعات خارج از کشور چندان بالا نبود و با هزینه سنگینی که خانواده‌ها متحمل می‌شدند شاید میزان موفقیت کمتر از ۱۰ درصد بود.

 

وی گفت: در ایران تا سال ۱۳۷۰ تجربه‌ای در مورد درمان ناباروری وجود نداشت که همزمان در یزد و تهران در این راستا گام‌هایی برداشته شد و موسسه رویان به عنوان اولین مرکز در تهران و دومین مرکز در کشور کار خود را در زمینه درمان ناباروری آغاز کرد. 

بیش از 400 زوج نابارور خارجی سالانه در رویان درمان می‌شوند

معاون آموزشی و پژوهشی پژوهشکده رویان پیشرفت در زمینه ارائه خدمات ناباروری را طی دو دهه اخیر چشمگیر دانست و افزود: نزدیک به ۷۰ مرکز در حال حاضر خدمات درمان ناباروری را در سطح کشور ارائه می‌کنند؛ اکنون نه تنها بیمار ایرانی برای درمان ناباروری به خارج از کشور مراجعه نمی‌کند بلکه سالانه بیش از ۴۰۰ زوج خارجی برای درمان ناباروری در پژوهشکده رویان به ایران می‌آیند.

تمایل مسلمانان برای درمان در مراکز پایبند به مسائل اخلاقی 

وی حضور بیماران خارجی در کشور را ارز آور برشمرد و گفت: ‌نکته دیگر اعتمادی است که در مورد درمان نسبت به ما به‌وجود آمده است به‌خصوص مسلمانان که یک تعصب مذهبی دارند و مایلند در مرکز پزشکی اسلامی درمان شوند چرا که مباحث درمان ناباروری سرفصل‌های شرعی و اخلاقی را هم به دنبال دارد و مسلمانان مایلند به مرکزی مراجعه کنندکه به این مسائل پایبند باشد.

 شاهوردی اضافه کرد: اکنون آخرین تکنیک‌های درمان ناباروری در کشور ما ارائه می شود و با توجه به اینکه سالها روی سلولهای جنینی در بحث ناباروری کار کرده‌ایم توانسته‌ایم وارد مبحث سلولهای بنیادی و استفاده از سلولهای جنینی هم بشویم.

 وی به تاریخچه تشکیل علوم سلولی‌های بنیادی در دنیا اشاره کرد و گفت: اولین لاین سلول‌های بنیادی در سال ۱۹۹۸ مطرح شد و ما از ۲۰۰۳-۲۰۰۴ موفق شدیم سلول بنیادی جنینی را در ایران تولید کنیم؛ اتفاق خوبی که در آن زمان رخ داد این بود که بتوانیم از سلول بنیادی برای سلول درمانی هم استفاده کنیم.

 شاهوردی تصریح کرد: ما اگر تحقیقی در زمینه ناباروری انجام می‌دهیم در کنارش مرکز خدمات ناباروری را داریم و اگر تحقیقی را در زمینه سلول بنیادی انجام می‌دهیم در مرکز سلول‌درمانی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

 

وی گفت: این مجاورت دانش و کاربرد دانش سبب شده تا تحقیقات ما کاربردی باشد به عنوان مثال اکنون بانک سلول‌های بنیادی را داریم که تعداد قابل توجهی سلول‌های بنیادی در رده‌های مختلف از جمله جنینی، بزرگسال و سلول‌های بنیادی خون بندناف در آن وجود دارد.  

استفاده از سلول‌های بنیادی در درمان بیماری‌های صعب‌العلاج

معاون آموزشی و پژوهشی پژوهشکده رویان به این نکته اشاره کرد که سعی کردیم در ابتدا از سلولهای بنیادی بر روی حیوانات استفاده کنیم و سپس با رعایت اصول اخلاقی در زمینه درمان بیمارهای صعب‌العلاج انسان از آن بهره ببریم.

 

وی اضافه کرد: همچنین در زمینه قلب، کبد، استخوان، غضروف، نخاع، پوست و سوختگی‌های قرنیه تجربه‌های خوبی داشتیم که اکنون در مرحله کارآزمایی است و نتایج خوبی را هم نشان می‌دهد و امیدواریم بتوانیم از این روش‌ها در درمان درد بیماران صعب‌العلاج استفاده کنیم.

 این متخصص جنین شناسی ادامه داد: در زمینه فاکتورهای رشد و پروتئین‌های نوترکیب آزمایشهای زیادی انجام شده و هزینه زیادی برای آن پردخته‌ایم تا بتوانیم این فاکتورها در مجموعه رویان تولید کرده و مصرف خود را تامین کنیم.  

دانش حیوانات شبیه سازی شده در خدمت صنعت دامپروری

شاهوردی تاکید کرد: ‌همانند سازی و حیوانات تراریخته (trans gene) از دیگر تجربیات رویان در زمینه بیوتکنولوژی بود که "رویانا" به عنوان اولین حیوان شبیه‌سازی شده در منطقه تولید شد که فقط تولید این حیوان برای ما مدنظر نبود بلکه کسب دانش فنی در این روش برای ما حائز اهمیت بود و بعد از آن "حنا" بزغاله شبیه‌سازی شده، "بنیانا" و "تامینا" گوساله‌های شبیه‌سازی شده را داشتیم و در نهایت این تکنولوژی در خدمت صنعت دامپروری کشور قرار گرفت.

احیای نسل حیوان‌های منقرض شده از طریق شبیه سازی

وی ادامه داد: ‌در حال حاضر از این روش برای حیواناتی که دارند از بین می‌روند یا نسلشان منقرض می‌شود استفاده می‌کنیم بدین ترتیب که زمانی که حیوان به کشتارگاه می‌رود تخمک‌هایش را جدا می‌کنیم و در محیط آزمایشگاه به بلوغ می‌رسانیم بعد از تشکیل جنین خوب آن را به دام‌های جدید منتنقل می‌‌کنیم که خود همین کار نسل حیوان را حفظ می‌کند.

تولید داروهای نوترکیب از طریق حیوانات تراریخته در کشور

معاون آموزشی و پژوهشی پژوهشکده رویان در مورد حیوانات تراریخته گفت: حیوانات تراریخته حیواناتی هستند که یک ژن انسانی در مجموعه ژن‌های آنها قرار می‌گیرد. ما در رویان 3 بزغاله "شنگول"،‌"منگول"‌و "حبه انگور" را داریم که در شیرشان پروتئین انسانی فاکتور ۹ و TPN قرار دارد و ما در مرحله تخلیص اینها هستیم و تمام اینها با زحمات محققان در کشور صورت گرفته است.

شاهوردی در مورد کتاب‌های چاپ شده توسط موسسه رویان گفت:‌ کتاب‌های خوبی در سطح بین‌المللی توسط پژوهشکده رویان چاپ شده و در بحث سلول‌های بنیادی و بیوتکنولوژی در منطقه کشوری با سطح دانش ما وجود ندارد و بر اساس تولید علم و مقاله به عنوان یکی از شاخص‌های توسعه یافتگی جایگاه خوبی داریم. 

محققان ما در دنیا صاحبنظرند

وی افزود: این جایگاه به حدی است که وقتی کنگره علمی در دنیا برگزار می‌شود از محققان پژوهشکده رویان دعوت می‌کنند نه به عنوان فردی که مقاله‌اش را بپذیرند، محققان ما به عنوان یک صاحبنظر اطلاعاتشان را در کنار محققان معتبر اروپایی ارائه می‌کنند که خود همین امر یک ارزیابی ارزشمند را برای کشور ما نشان می‌دهد.

معاون آموزشی و پژوهشی پژوهشکده رویان گفت: با تعداد محدود هیئت علمی پژوهشکده رویان سالانه چیزی حدود ۷۰ مقاله را تولید می‌کند و سرانه تولید مقاله اعضای هیئت علمی ما حدود ۲.۵ مقاله در سال است.

جمعه 21/11/1390 - 12:39
بیماری ها

خبرگزاری فارس: یک فوق تخصص قرنیه گفت: افزایش نمره چشم در کودکان ربطی به استفاده یا عدم استفاده از عینک ندارد.

خبرگزاری فارس: عینک نزدن کودکان بر افزایش نمره چشم آنها تأثیر ندارد

فرید کریمیان در گفت‌وگو با خبرنگار بهداشت و درمان فارس با اشاره به یک تصور غلط راجع به عینک که در بین مردم رایج است اظهار داشت: برخی والدین نگران این موضوع هستند که کودکشان از عینک خود استفاده نمی‌کند و ممکن است این موضوع باعث افزایش نمره چشم آنها شود که باید در این زمینه گفت افزایش نمره چشم در کودکان ربطی به استفاده یا عدم استفاده از عینک ندارد.

 

وی گفت: این موضوع تا امروز ثابت نشده که استفاده از عینک تأثیری بر افزایش یا کاهش نمره چشم دارد.

وی افزود: بعضی تصور می‌کنند که یک چشم پزشک شماره چشم اشتباه به آنها داده و همین امر باعث شده چشمشان ضعیف‌تر شود. در صورتی که استفاده از عینک با نمره‌های متفاوت که مناسب چشم نیست، تأثیری بر اضافه شدن و بالارفتن نمره عینک ندارد.

این فوق تخصص قرنیه تصریح کرد: بعضی از والدین نگران این موضوع هستند که کودکشان از عینک خود استفاده نمی‌کند و ممکن است این موضوع باعث افزایش نمره چشمش شود که باید در این زمینه گفت افزایش نمره چشم در کودکان مربوط به سیر رشد و گذشت زمان است و ربطی به استفاده یا عدم  استفاده از عینک ندارد.

وی تأکید کرد:اگر در افرادی که برای بهتر دیدن باید عینک استفاده کنند، عینک استفاده نشود ممکن است باعث تاری دید شود چون عینک یک وسیله خارجی است.

کریمیان اضافه کرد: ممکن است استفاده از لنز باعث تغییرات موقتی روی قرنیه یا شماره چشم شود اما عینک یک شیء خارجی است که فقط باعث اصلاح انکسار نور و تنظیم آن برای واضح شدن آن روی شبکیه می‌شود و تأثیری روی دید ندارد.

وی خاطر نشان کرد: تمام کسانی که از عینک استفاده می‌کنند باید تا آخر عمر از این وسیله برای بهتر دیدن خود بهره بگیرند و استفاده از عینک در کمتر یا بیشتر شدن شماره عینک فرد تأثیری ندارد.

جمعه 21/11/1390 - 12:38
اخبار


حضرت آیت الله العظمی خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب صبح دیروز در دیدار جمعی از فرماندهان، مسئولان و کارکنان نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی در حسینیه امام خمینی(ره)، مهمترین درسِ اقدام شجاعانه و خط شکنی بزرگ نیروی هوایی در نوزدهم بهمن سال 57 را درک تأثیرگذاری، ابتکار و اقدامِ به هنگام و لزوم حرکت رو به جلو با نگاه امیدوارانه به آینده دانستند وتأکید کردند: تحولات اخیر منطقه و بیداری اسلامی در میان ملتها، نشانگر حقانیت و ادامه حرکت بالنده و اسلامی ملت ایران است و این حرکت مردمی بعد از گذشت 33 سال همچنان با طراوت و پرنشاط به سمت اهداف اصلی خود به پیش می رود.‏

در این دیدار که همزمان با سالروز بیعت تاریخی جمعی از همافران نیروی هوایی ارتش با امام خمینی‌(ره) در نوزدهم بهمن سال 1357برگزار شد، رهبر معظم انقلاب، حادثه نوزدهم بهمن را یک خاطره فراموش نشدنی و نقطه ای درخشان در تاریخ انقلاب اسلامی برشمردند و افزودند: یکی از عبرتها و درس های این رویداد تاریخی، درس اقدام، ابتکار، ایستادگی، کار به هنگام و تأثیر آن در حرکت جامعه و کشور است.‏

حضرت آیت الله العظمی خامنه ای با یادآوری شرایط بسیار حساس و سرنوشت ساز بهمن ماه سال 57، خاطرنشان کردند: اقدام جمعی از همافران نیروی هوایی ارتش در بیعت با امام خمینی (ره)، در آن شرایط، کاری بسیار بزرگ بود که تأثیر خود را گذاشت و موجب شتاب گرفتن تغییر روند امور شد.‏ایشان با اشاره به تأثیر بالای اقدام ابتکاری، به موقع و به هنگام در هر عرصه ای، تأکید کردند: یکی از نتایج عبرت آموزی از این حادثه تاریخی، متوقف نشدن در گذشته و حرکت رو به جلو با نگاه امیدوارانه به آینده است.

رهبر معظم انقلاب افزودند: اگر کشوری بخواهد عزت، هویت، امنیت و منافع خود را به دست آورد، همواره نیازمند ابتکار ، کار و تلاش است.‏

حضرت آیت الله العظمی خامنه ای، علت اصلی عقب ماندگی کشورهای اسلامی در چند صد سال گذشته را، غفلت و توقف و نداشتن حرکت متناسب با زمان و آینده دانستند و خاطرنشان کردند: نقطه مقابل غفلت، بیداری است که تحرک می آورد و باید در این زمینه به گونه ای تلاش کرد که شتاب حرکت از شتاب جبهه مقابل بیشتر باشد.‏

ایشان افزودند: رسیدن به شتاب مورد نظر در مسیر حرکت رو به جلو، نیازمند تلاش مضاعف آحاد جامعه به‌‌ویژه دولت، مسئولین بخشهای مختلف و نیروهای مسلح است.‏رهبرمعظم انقلاب حرکت بیداری اسلامی در منطقه را نشانگر حقانیت جمهوری اسلامی ایران و پیشرفت حرکت نظام اسلامی دانستند و تأکید کردند: امروز شعارهای ملت ایران در سراسر منطقه فراگیر شده و کشورهایی که دنباله رو جبهه استکبار بودند، اکنون در کنار ملت ایران هستند و اهداف و شعارهای آنان را پیگیری می کنند.‏

رهبر معظم انقلاب افزودند: تحولات اخیر منطقه نشان می دهد که ملت ایران توانسته است در طول سه دهه، برای خود، یاوران، همراهان و همگامانی پیدا کند.‏

حضرت آیت الله العظمی خامنه ای خاطرنشان کردند: ما نمی گوییم که ملت ایران، تحولات اخیر منطقه را بوجود آورده است اما نادیده گرفتن تأثیر بیداری ملت بزرگ ایران در بیداری اسلامی منطقه نیز منطقی نیست.‏

ایشان جمهوری اسلامی ایران را مادر بیداری و حرکت اسلامی در منطقه خواندند و افزودند: نظام اسلامی در حال حرکت به سمت هویتی حقیقی، ماندگار، مستحکم، قابل دوام و قابل دفاع در مقابل تهاجم ها است.

رهبر معظم انقلاب در تبیین این موضوع تأکید کردند: هویت اسلامی، اتکاء به خداوند متعال، احساس عزت از مسلمان بودن، تکیه بر ظرفیت ها و نیروهای خدادادی فردی، جمعی، ملی و طبیعی، و فراخوانی دنیا به سوی ارزشهای معنوی، اهداف والا و حقیقی نظام اسلامی است.‏

حضرت آیت الله العظمی خامنه ای با تأکید بر این‌که تمدن مادی غرب نتوانسته است خوشبختی و سعادت حقیقی را برای بشریت به ارمغان بیاورد، افزودند: دنیای غرب و کشورهای پیرو آن از غرق شدن در مادیگری، رواج آزادیهای جنسی و رهایی از معنویت و قیود الهی، هیچ بهره ای نبرده اند، زیرا علاوه بر این‌که عدالت، رفاه عمومی و امنیت تأمین نشده، نظام خانواده و تربیت نسل های آینده نیز با مشکلات بسیار جدی مواجه شده است.‏

ایشان تأکید کردند: پیام انقلاب اسلامی، پیام معنویت و ارزشهای الهی و رهایی از این حرکت بدبختی زا در دنیای غرب است.

رهبر معظم انقلاب خاطرنشان کردند: البته اسلام در کنار معنویت، به تأمین نیازهای مادی بشر در حد اعتدال نیز توجه ویژه دارد.‏

رهبر معظم انقلاب، برگزاری جشن های مردمی در سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی، در 33 سال گذشته را، در دنیا و در میان انقلابها بی سابقه خواندند و افزودند: هر سال و حتی در بدترین شرایط جوی، میلیونها نفر در سراسر کشور، در 22 بهمن به خیابانها می آیند و سالگرد انقلاب اسلامی را گرامی می دارند که این موضوع نشان دهنده استمرار حرکت مردمی انقلاب است.‏

حضرت آیت الله العظمی خامنه ای تأکید کردند: در 22 بهمن امسال نیز به توفیق الهی و با هدایت خداوند متعال، همه خواهند دید که مردم ایران چگونه به میدان خواهند آمد.‏

ایشان در بخش دیگری از سخنان خود، نیروهای مسلح را به ارتقای معنویت و خودسازی، بالا بردن سطح آموزشها و انضباط و سازماندهی توصیه کردند و افزودند: حفظ انضباط در کنار تقویت روحیه برادری و آمادگی برای فداکاری و از جان گذشتگی در راه خدا، از ویژگیهای نیروهای مسلح اسلامی است.‏

در ابتدای این دیدار، امیر سرتیپ خلبان شاه صفی فرمانده نیروی هوایی ارتش ضمن گرامیداشت نوزدهم بهمن، سالروز بیعت تاریخی همافران با امام خمینی (ره) گزارشی از توانمندیهای داخلی و پیشرفتهای نیروی هوایی ارائه کرد و گفت: ساخت و به‌کارگیری موشکهای هوا پایه و هوا به زمین، موشکهای ضد رادار، موشکهای لیزری و بمب های هوشمند، افزایش توان عملیاتی جنگنده بومی صاعقه، ارتقاء توانایی ها در جنگ الکترونیک و ساخت شبیه سازها، بخشی از اقتدار و توانمندی نیروی هوایی ارتش است.‏
جمعه 21/11/1390 - 12:36
تاریخ
قرارداد صلح میان دول متحد و متفق
قرارداد صلح بین دولت‌های متحد و متفق در چنین روزی از سال ۱۹۴۷ میلادی به امضا رسید.
دو سال پس از پایان یافتن جنگ خانمان‌سوز دوم جهانی، در روز دهم فوریه سال ۱۹۴۷ میلادی، قرارداد صلح بین دولت‏های متفق شامل امریکا، شوروی، انگلیس و فرانسه با شکست‌خوردگان متحد شامل ایتالیا، فنلاند، لهستان، مجارستان، رومانی و بلغارستان امضا شد و به این ترتیب این شش کشور، بار دیگر استقلال خود را به‌دست آوردند.
براساس این قرارداد‌ها، هم‏چنین سرنوشت قسمت‏هایى از مناطق تصرف شده مورد بررسی قرار گرفت و از جمله چهار منطقه مرزی از تسلط ایتالیا خارج و به فرانسه واگذار گردید. جزایر «آدریاتیک» به یوگسلاوی، جزایر «دودکانس» به یونان، منطقه شمالی رومانی به روسیه و «پتسامو: در فنلاند به روسیه واگذار گردید.
در همین راستا، ایتالیا به پرداخت ۳۶۰ میلیون دلار غرامت و ایجاد یک منطقه آزاد محکوم شد. علاوه بر این، چهار کشور لهستان، مجارستان، رومانی و بلغارستان نیز که در سال پایانی جنگ توسط ارتش شوروی اشغال شده بودند، اجباراً تحت نظام‏های کمونیستی قرار گرفتند.
شرایط این قرارداد از سوی همه کشورهای مطرح شده، محکوم شد و مردم طی تظاهراتی به مخالفت با آن پرداختند. این عکس‌العمل در ایتالیا همراه با پایین کشیدن و پاره کردن پرچم امریکا همراه بود. متفقین درمورد دو کشور آلمان و ژاپن نیز جداگانه تصمیم‏گیری کردند.
جمعه 21/11/1390 - 12:35
تاریخ
مرگ رونتگن؛ کاشف اشعه ایکس
مرگ ویلهلم رونتگن فیزیک‏دان آلمانی و کاشف اشعه ایکس در چنین روزی از سال ۱۹۲۳ میلادی روی داد.
ویلهلم کنراد رونتگن فیزیک‏دان معروف آلمانی در ۲۷ مارس ۱۸۴۵م در یکی از روستاهای این کشور به‌دنیا آمد. وی تحصیلات ابتدایى و متوسطه را در هلند گذرانید و سپس در دانشگاه زوریخ سوئیس، زیر نظر فیزیک‏دانان معروف به تحصیل پرداخت. رونتگن که به رشته‏های برق، نور و گرما علاقه‏مند بود، پس از چند سال مطالعه و تحقیق به اخذ درجه دکترای فیزیک نائل آمد و پس از آن در آلمان به تدریس پرداخت.
پس از مدتی، رونتگن مطالعات خود را درباره الکتریسیته و نور متمرکز کرد و در‌‌نهایت، در ادامه مطالعات فیزیک‏دانان هم‌عصر خود در ۲۰ ژانویه ۱۸۹۶م موفق به کشف پرتوهای جدیدی شد که قادر بودند از خیلی از اجسام عبور کنند و چون این پرتو‌ها ناشناخته بودند، رونتگن آن‌ها را اشعه ایکس (X) نام‏گذاری کرد.
این اشعه می‌‏توانست در پوست و درون ماده نیز نفوذ کند و با تابش بر بدن، سایه استخوان‏‌ها را بر روی صفحه بیاندازد. به پاس این کشف، مدال سلطنتی به رونتگن اهدا شد. هم‏چنین وی در سال ۱۹۰۱م جایزه نوبل فیزیک را دریافت نمود و به این ترتیب، شهرتش عالم‏گیر شد.
کشف عظیم رونتگن اولین کشف از سری کشفیات رادیواکتیویته بود که دانشمندان بعدی آن را دنبال کردند. جنس اشعه ایکس از جنس نور می‌‏افتد. که طول موج آن بسیار کوتاه‏‌تر از نور می‌‏باشد. هم‏چنین قابلیت نفوذ اشعه ایکس بسیار زیاد است و از اغلب موانع عبور می‌‏کند. امروزه از این پرتو در علم پزشکی برای تشخیص بیماری‏‌ها استفاده می‌‏شود و درمورد جراحی، برای تعیین محل شکستگی استخوان‏‌ها، پرتوهای ایکس، وسیله بسیار سودمندی است.
هم‏چنین فیزیک‏دان‏‌ها برای تجزیه عناصر کریستالی، استفاده‏های شایانی از این اشعه برده‏اند و در پزشکی تحت عنوان رادیوگرافی و رادیوسکوپی به‌کار برده می‌‏شود. ویلهلم کنراد رونتگن، سرانجام در تاریخ دهم فوریه سال ۱۹۲۳ میلادی در سن هفتاد و هشت سالگی در ‌‌نهایت افتخار، زندگی را بدرود گفت.
جمعه 21/11/1390 - 12:34
تاریخ
مرگ منتسكیو؛ متفکر عصر روشنگری
مرگ شارل دو منتسكیو نویسنده و فیلسوف نامدار فرانسوی در چنین روزی از سال ۱۷۵۵ میلادی به وقوع پیوست.
شارل لوئی دو سکوندا (بارون دو مونتسکیو) یکی از متفکران سیاسی فرانسه در عصر روشنگری به‌شمار می‌رود. او در هجدهم ژانویه ۱۶۸۹م در بوردو از شهرهای فرانسه به‌دنیا آمد. خانواده او همه از اشراف بودند. در رشته حقوق به دانش‌آموزی پرداخت و در سال ۱۷۰۸م به پیشه دادستانی سرگرم و وکیل دادگستری شد. در سال ۱۷۱۳م پس از مرگ پدرش به‌عنوان رایزن حقوقی مجلس برگزیده شد.
مونتسکیو به پژوهش‌های دانشی، تاریخی و حقوقی توجهی ویژه داشت و چون از وضع آن زمان کشورش خرسند نبود، کتابی تحت عنوان «نامه‌های ایرانی» را بدون درج نام نویسنده‌، منتشر ساخت. وی چندی بعد به عضویت فرهنگستان فرانسه برگزیده شد.
معروفیت سریع منتسکیو با نوشتن «نامه‌های ایرانی» در سال ۱۷۲۱م به اوج خود رسید. این نامه‌ها، مکاتبات دو نفر ایرانی را که در فرانسه به گشت و گذار مشغول‌اند، منعکس کرده و نظرات آن‌ها را درمورد فرانسه و به‌طور کلی اروپا، به سبکی طنزآمیز مطرح می‌نماید. منتسکیو در کتاب «بازنگری علل عظمت و سقوط رم» که در سال ۱۷۳۴م منشر کرد، مانند نیکلا ماکیاولی، وسعت مرزهای حکومت را یکی از دلایل سقوط آن عنوان نموده ‌است.
مونتسکیو رفته‌رفته دست از تکاپوی دادستانی کشید و به تدوین اثر نام‌آور خویش، «روح‌القوانین» پرداخت، این کتاب با پذیرش همگانی شگرفی روبه‌رو شد و بعدها نیز از بن‌مایه‌های یادشده در آن برای گرداندن کشورها و دولت‌ها بهره بسیاری گرفته شد.
مونتسکیو بر این باور بود که انقلاب و شورش و خون‌ریزی کاری از پیش نمی‌برد و آنچه یک جامعه بدان نیازمند می‌باشد، قانون است. میانه‌روی در سیاست از ویژگی‌های برجسته مونتسکیو بود و چون روحانیان، «روح‌القوانین» او را بی‌ارزش دانستند، نوشتاری در دفاع از کتاب خویش نوشت.
«روح‌القوانین» یکی از مهم‌ترین آثار منتسکیو در جنبش روشنگری فرانسه محسوب می‌شود. این کتاب در تدوین اساسنامه ایالات متحده آمریکا و اساسنامه شورای انقلاب فرانسه در سال ۱۷۹۱م مؤثر بوده ‌است. شارل لوئی دو سکوندا (بارون دو مونتسکیو) پس از مسافرت‌های بسیار به کشورهای گوناگون جهان، سرانجام در تاریخ دهم فوریه سال ۱۷۵۵ میلادی در سن شصت و شش سالگی در پاریس درگذشت.
جمعه 21/11/1390 - 12:34
شهدا و دفاع مقدس
«شهدا، علاوه بر مقامات رفیع معنوی، که زبان‏ها و قلم‏ها از توصیف آن و چشم و دل‏ها از مشاهده آن ناتوانند، مشعل‏دار پیروزی و استقلال ملت‏اند و حق بزرگ آنان بر گردن ملت، بسی عظیم است.» (از بیانات رهبر انقلاب) در ادامه، مختصری از زندگی‏نامه یک تن از شهدایی که در تاریخ ۲۱ بهمن‌ماه به فیض عظمای شهادت نائل آمده‏ را می‏خوانیم.
.
شهید ناصر اسکندری شهرکی
تاریخ تولد: اردیبهشت ۱۳۴۲
تاریخ شهادت: ۲۱ بهمن ۱۳۶۱
طول مدت حیات: ۱۹ سال
محل شهادت: جزیره مجنون
مزار شهید: بهشت ‌زهرا (س)
 


• شهید ناصر اسکندری شهرکی، اردیبهشت‌ماه سال ۱۳۴۲ش در خانواده‌ای مذهبی چشم به جهان هستی گشود و با احساسات پاک و بی‌آلایش مذهبی رشد کرد. از اوان کودکی جنب و جوش فراوان و تیزهوشی بالا او را از دیگر هم‌سالان خود متمایز می‌کرد. در سال ۱۳۴۹ش تحصیل در دوره ابتدایی را در دبستان مهرگان آغاز و این دوره را با موفقیت به اتمام رسانیده، وارد مقطع راهنمایی شد. ناصر، سال ۱۳۵۵ش در شرایطی قدم به مدرسه راهنمایی گذاشت که در گوشه و کنار ایران، زمزمه‌های انقلاب به گوش می‌رسید. وی مقارن با تحصیل در این دوره با مطالعه کتب دینی پایه‌های اعتقادی خود را تقویت و با شور و علاقه خاصی به مطالعه کتبی نظیر نهج‌البلاغه، حکومت اسلامی و سایر کتب دینی روی آورد. انقلاب اسلامی که با نثار خون هزاران جوان برومند ایران به ثمر می‌نشیند، ناصر نیز با عشق و انگیزه‌ای الهی تمام هم و غم خود را مصروف حفظ و حراست از دستاوردهای انقلاب اسلامی و آرمان‌های بلند امام امت (ره) می‌نماید. شهید بزرگوار که در سال ۱۳۵۸ش برای ادامه تحصیل وارد هنرستان کشاورزی دکتر علی شریعتی شهرکرد شده بود، با همیاری دوستان هم‌فکر خود، انجمن اسلامی این هنرستان را تشکیل داده و به‌عنوان معاون این انجمن به فعالیت مشغول شد. به گفته دوستانش، او بازوی توانا و قوی انجمن بود و هرگز از فعالیت دست نمی‌کشید حتی تا پاسی از شب به فعالیت مشغول بود و امور تربیتی و فرهنگی را سامان می‌بخشید. در سال ۱۳۵۹ش، پدر بزرگوار شهید که خود الگوی یک انسان وارسته بود به‌هنگام وضو گرفتن برای اقامه نماز با دنیا وداع کرده و اندوهی بزرگ بر قلب ناصر و دیگر اعضای خانواده گذاشت، به‌طوری‌که خود شهید می‌گفت سه سال است پدرم فوت کرده و این سه سال برای من ۳۰ سال طول کشیده است. شهید اسکندری در سن ۱۸ سالگی پس از کسب رضایت از مادر مهربان و دلسوزش عازم جبهه‌های نبرد شد تا به ندای «هل من ناصر ینصرنی» حسین زمان لبیک گوید. با عزیمت به جبهه‌های نبرد، در چهار مرحله عملیات رمضان حضوری حماسی داشت. در این عملیات که از ۲۲ تیر تا ۷ مردادماه ۱۳۶۱ش در منطقه شرق بصره و ناحیه بوبیان با مشارکت ۱۳۳ گردان پیاده، ۲۰ گردان زرهی، ۱۱ گردان مکانیزه و حمایت آتش ۱۰ گردان توپخانه به اجرا درآمد، رزمندگان اسلام با در هم شکستن خطوط دفاعی و انهدام ۱۰۷۷ تانک و نفربر دشمن، ۶۴۰۰ کشته و زخمی به ارتش بعث تحمیل نمودند. شهید اسکندری ارادت خالصانه و از سر عشق به خاندان عصمت و طهارت داشت و حاضر بود در راه این عشق تمام هستی و سرمایه خود را فدا کند. او فردی خوش‌رو، خوش‌برخورد و شوخ‌طبع بود. هم‌رزمانش می‌گویند هرگاه می‌دید برادری بسیجی دلتنگ یا ناراحت است با شوخی و مزاح، دلتنگی او را برطرف و لبانش را خندان می‌کرد. به نماز و واجبات الهی توجه خاص داشت. تواضع و فروتنی او مثال‌زدنی بود و از ریا و دورویی بیزار بود. او به‌حق فردی زیرک و هوشیار بود و در ارتباط با اعضای خانواده و والدین کمال احترام و ادب را رعایت می‌کرد. بین شهید اسکندری و شهید حفیظ‌الله رفیعی دوستی و علاقه‌ای عمیق وجود داشت که این دو را همواره در کنار هم قرار می‌داد، به‌طوری‌که تنها شهادت شهید اسکندری، این دو یار صادق را تنها را برای مدتی از هم جدا کرد. اما شهید رفیعی سرانجام پس از حدود سه سال و نیم، خود را به شهید اسکندری رساند. ناصر پس از عملیات رمضان به خانه برگشت و در امتحانات شرکت کرد و وارد سال چهارم هنرستان شد. از جمله فعالیت‌های فرهنگی شهید اسکندری، نوشتن نمایشنامه‌های زیبا و اجرای تئاتر‌هایی با مضمون‌های متعالی در مدرسه و سطح شهر بود که متن این نمایشنامه‌ها به‌خوبی بیانگر روح بلند و والای شهید و آرزوی دیرینه وی جهت دست‌یابی به جامعه‌ای عدالت‌محور و آرمانی است. عشق به شهادت، ناصر را پس از سه ماه دوباره راهی جبهه‌های نبرد کرد. شهید که نور معرفت در دلش به جوشش آمده بود و برای رسیدن به قافله ره‌پویان وصال لحظه‌شماری می‌کرد، سرانجام در عملیات والفجر مقدماتی که در منطقه فکه و چزابه در مناطق رملی و غیرقابل عبور با هم‌یاری ۱۸۰ گردان نیروهای درگیر پیاده، زرهی و توپخانه انجام پذیرفت، درحالی‌که رزمندگان اسلام کیلومتر‌ها در خاک عراق پیشروی کرده بودند، در آخرین روز عملیات و در شب بزرگداشت آغاز پنجمین سال پیروزی انقلاب در تاریخ بیست و یکم بهمن‌ماه سال ۱۳۶۱ هجری شمسی در سن نوزده سالگی بر اثر انفجار گلوله تانک به فوز عظیم شهادت دست یافت. هنگام غروب، بعثی‌های مزدور به جسد بی‌جان او نیز رحم نکرده و یک تانک را از روی جسم مطهر شهید ناصر اسکندری شهرکی عبور دادند.
وصیت‌نامه شهید:
«به نام خدا و با یاد امام خمینی و در انتظار ظهور امام زمان (عج) در این لحظه که خود را به لباس پاسداری از وطن مزین و به غسل شهادت مطهر کرده‌ام به روشنی روز برایم روشن و مسلم است راهم به سبیل‌الله و انشاءالله به صراط مستقیم می‌رسد. سلام، سلامی گرم از میان دود و آتش، سلامی گرم از میان ترکش خمپاره، سلامی گرم از میان قلب‌های پاک، صاف و صادق و جان‌های برکف‌نهاده جوانان و رزمندگان و سلام بر مردم همیشه در صحنه. پس از عرض سلام و عذرخواهی به درگاه خداوندی که تا حال نتوانستم آن‌گونه که باعث رضایش باشد کاری انجام دهم، من از شما خانواده عزیز و خوبم می‌خواهم که برایم مجلسی برگزار نکنید. اگر خواستید برای من مجلسی برگزار کنید، به‌یاد تمامی شهدا باشید و از خرج و گرفتن چیزهای پرمخارج خودداری کنید و پول‌هایی که می‌خواهید خرج من کنید، به فقرا و به جبهه‌ها کمک کنید. همیشه به‌یاد و گوش به فرمان امام و استوار و مقاوم باشید و هیچ‌گونه ناراحتی به دل راه ندهید و همیشه به‌یاد خدا باشید تا تسکین ناراحتی شما باشد. در ضمن از این‌که تاکنون نتوانستم مادرجان از زحمات شما قدردانی کنم عذر می‌خواهم و امیدوارم که شما مرا مورد لطف خویش قرار دهید و از گناهان من که در حق شما کرده‌ام درگذرید...»
جمعه 21/11/1390 - 12:33
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته