• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 38736
تعداد نظرات : 5244
زمان آخرین مطلب : 3356روز قبل
سينمای ایران و جهان
قلب یخی" این بار به دولتشاهی رسید

سحر دولتشاهی به عنوان بازیگر به گروه مجموعه "قلب یخی" به کارگردانی سامان مقدم اضافه شد.

به گزارش خبرنگار مهر، هم اکنون کار تصویربرداری این مجموعه خانگی در لوکیشن اصلی فیلم اتوبان همت ادامه دارد و حدود ۴۵ روز دیگر کار به اتمام می رسد.

به تازگی نیز سحر دولتشاهی به جمع بازیگران پروژه اضافه شده است. دی وی دی اول از فصل سوم این مجموعه که قرار بود همزمان با عید فطر به بازار بیاید منتفی شد و قرار است با برنامه ریزی های انجام شده یک ماه دیگر توزیع می شود.

همچنین قرار بود قسمت هایی از این مجموعه به صورت سه بعدی گرفته شود که گویا این موضوع منتفی شده است. تبلیغات "قلب یخی" از هفته آینده در سطح شهر آغاز خواهد شد.

در قسمت سوم این مجموعه مهران مدیری، هدیه تهرانی، حسین یاری، طناز طباطبایی، رضا عطاران، سید مهرداد طباطبایی و... بازی می کنند

دوشنبه 27/6/1391 - 10:0
سينمای ایران و جهان

نیوشا ضیغمی در تلویزیون/ پخش آ«راستش را بگوآ» یك ماه دیگر آغاز می‌شود

پخش سریال آ«راستش را بگوآ» از 23 مهر ماه در شبكه اول سیما آغاز می‌شود.

به گزارش خبرنگار سرویس تلویزیون خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)‌، تدوین و مراحل فنی این سریال به پایان رسیده و همه قسمت‌های آن به شبكه اول تحویل داده شده است.

این سریال با بازی آتیلا پسیانی، امیر آقایی‌، دانیال عبادی،‌ حسن پورشیرازی‌ و نیوشا ضیغمی یكی از گزینه‌های پخش شبكه اول در ماه رمضان امسال بود كه بنا به صلاح‌دید مسؤولان شبكه اول قرار است از 23 مهر ماه در باكس سریالی شبكه اول ـ ساعت 22 ـ به صورت هر شبی روی آنتن برود.

داستان آ«راستش را بگوآ» كه با همكاری متروی تهران تولید می‌شود، درباره‌ی پسر جوانی است كه در حین كار بر روی پایان‌نامه دانشگاهی‌اش متوجه برخی مفاهیم اخلاقی مثل دروغ و راستگویی می‌شود.

این سریال را محمدرضا آهنج كارگردانی كرده و تهیه‌كنندگی آن نیز بر عهده‌ی فاطمه ثمرقندی بوده است.

دوشنبه 27/6/1391 - 9:59
موسيقي

حضور رضا صادقی و مازیار فلاحی در آلبومهای آینده احسان خواجه امیری

حضور رضا صادقی و مازیار فلاحی در آلبومهای آینده احسان خواجه امیری

آلبوم جدید احسان خواجه امیری آ«عاشقانه هاآ» نام دارد که کمتراز دو هفته دیگر به بازار موسیقی می آید.

احسان خواجه امیری خواننده دوست داشتنی موسیقی پاپ که تا به امروز توانسته آلبوم های موفق و اجراهای خوبی داشته باشد در سال جدید تصمیم دارد آ«عاشقانه هاآ» را به هوادارنش تقدیم کند. این خواننده چندی پیش اجرای خوبی را در نروژ برگزار کرد و تصمیم دارد این بار  برای دوستداران احسان در تهران به روی صحنه برود.

زایا سلیمان، رهبر ارکستراحسان خواجه امیری درباره اجراهای جدید احسان گفت: به یاری خدا تصمیم داریم اوایل آبان ماه کنسرتی را در برج میلاد برگزار کنیم اما تاریخ اجرا مشخص نشده است.وی افزود: این برنامه بعد از کنسرت های استرالیا،آلمان و لندن اجرا خواهد شد.

سلیمان اظهار داشت: دراجرای تهران 4 نفر نوازنده جدید خواهیم داشت که شامل سازهای بوزوکی ، گیتار آکوستیک، ترومپت، پرکاشن و تنبک می باشد.

وی درباره حضور اعضای ارکستر در کنسرت های خارج از ایران گفت: در کنسرت استرالیا آقای بهادر زاده(نوازنده کیبورد) و نوازنده نی و ویلون حضور خواهند داشت، در کنسرت لندن هومن نامداری حضور دارد و به علت محدودیت اخذ ویزا نوازنده نی شرکت نمی کند در برنامه آلمان علاوه بر افراد نامبرده شد آقای امامی و آقای هزارخانی نیز حضور دارند.

رهبر ارکستر احسان خواجه امیری درباره آلبوم جدید این خواننده اظهار داشت: آلبوم جدید احسان خواجه امیری آ«عاشقانه هاآ» نام دارد که کمتراز دو هفته دیگر به بازارموسیقی می آید.وی افزود: این آلبوم 10 قطعه دارد و سبک آن تقریبا شبیه آلبوم آ«سلام آخرآ» می باشد. بیشتر قطعات این آلبوم را آقای هومن نامداری تنظیم کرده است البته علاوه بر ایشان سیروان خسروی نیز در تنظیمات این آلبوم با ما همکاری داشته است. همچنین ملودی سازی این کار با همکاری علیرضا افکاری بوده است و ترانه سرای آن روزبه بمانی می باشد.

زایا سلیمان درباره حضور خواننده میهمان در آلبوم گفت: در حال حاضر تقریبا یک سال از ضبط و جمع آوری این آلبوم گذشته است و نزدیک به انتشار است دیگر هم نمی شود کاری کرد اما انشاالله در یک تک ترک یا در آلبوم بعدی احسان حتما یک خواننده میهمان حضور خواهد داشت.

وی درباره خوانندگان میهمان و پیشنهادی اظهار داشت: در این باره نظرات مختلف است اما بیشتر نظرات مبنی بر همکاری با مازیار فلاحی و رضا صادقی است.سلیمان تصریح کرد: البته ناگفته نماند آقای بهادرزاده نوازنده کیبورد گروه که جزو خواننده های برتر سال 86 موسیقی معرفی شده اند نیز جزو الویت های خواننده میهمان می باشند منتهی هنوز تصمیم نهایی گرفته نشده است.این رهبر ارکستر در پایان افزود: برای انتخاب یک خواننده میهمان اول باید ترانه انتخاب شود تا ببینیم متن به صدای کدام خواننده نزدیک تر است

http://dl.clip2ni.com/2011/6/1340998469_693jw8.gif

دوشنبه 27/6/1391 - 9:59
ایرانگردی

سفر ‌به ‌بزرگ‌ترین ‌باغ‌ انار جهان


در جنوب استان یزد، شهرستانی معتدل و بیابانی وجود دارد كه مهریز نام دارد. این شهرستان دارای یك بخش با مركزیت مهریز و پنج دهستان شامل‌ بهادران، ارنان، تنگ چنار، خورمیز و میانكوه است.

 

مهریز شهرستانی است كه به جهت ادامه ارتفاعات شیركوه در بخش غربی آن و تشكیل سفره‌های آب زیرزمینی، هوایی معتدل‌تر از دیگر شهرستان‌های استان یزد دارد و به باغ شهر یزد مشهور شده است؛ البته باید گفت در این گستره، از شمال به جنوب و از غرب به شرق از میزان بارندگی كم می‌شود و خشكی محیط بیشتر خود را نشان می‌دهد.

 

نبود توفان‌های شن در این منطقه برخلاف دیگر مناطق كویری، شرایط مناسب‌تری را برای سفر و گردش در این منطقه كویری ایجاد كرده است.

 

 

بزرگ‌ترین باغ انار جهان با 300 هكتار در مهریز قرار دارد. منابع طبیعی ازجمله چشمه‌ها و كوه‌های زیبا، گردشگری طبیعی این منطقه را رونق بخشیده و بازدیدكنندگان را آرامشی دوباره می‌بخشد.

 

از كوه‌های این منطقه می‌توان به امتداد شیركوه، كوه لاخسه، كوه سیاه و كوه مدوار اشاره كرد كه سرچشمه بیشتر جویبارهای فصلی این شهرستان، طبیعت منطقه را زیبا و لطیف كرده است.

 

چشمه بزرگ، پرآب و زیبای غربال‌بیز در نزدیکی روستای مدوار با چشم‌انداز طبیعی شگفت‌انگیز و آرامش‌بخش، چشمه دامگاهان (دون گاهون) در محلی به نام دون گاهون، منطقه تفریحی كوه ریگ، از مکان‌های تفریحی و گردشگری شهرستان است که مسافران و خانواده‌های بسیاری را سوی خود کشانده ‌است.

 

سرو کهنسال مهریز با ارتفاع نزدیک به 15 متر و حدود 1000سال‌عمر از شگفتی‌های طبیعی شهرستان به‌حساب می‌آید که دیدن آن خالی از لطف نیست.

 

رودخانه فصلی منشاد با گذر پلکانی شکل خود از میان دو کوه، دره سرسبز و بسیار قشنگی ایجاد کرده و  در روزهای تعطیل پذیرای گردشگران بسیاری است که از طبیعت لذت می‌برند.

 

از دیگر جاذبه‌های منطقه، دره آدروشک است که سرسبز و خوش آب و هوا با چند چشمه طبیعی، فضایی مناسب را برای گردش و تفریح سالم ایجاد كرده است.

 

 

این دره دارای یخچالی طبیعی است که در فصل تابستان پوشیده از برف است و برای گردشگران منطقه‌ای زیبا را به نمایش گذاشته است.

 

باغ زیبای تاریخی پهلوان‌پور از دوره قاجار در محله مزویرآباد نیز از باغ‌های قشنگی است که با جاری بودن کاریز حسن‌آباد در دو مسیر باغ، باغی همیشه سبز و با طراوت است و نیز در اطراف آن چنارهای بلند و سرسبز دیده می شود که بازدید آن خالی از لطف نیست.

 

عمارت کوشک یا شربخانه در میان باغ، جاذبه طبیعی را به همراه جاذبه تاریخی همزمان برای گرشگر به نمایش می‌گذارد. نکته‌ای که دانستن آن برای مسافران این دیار خالی از لطف نیست، وجود  بلندترین برج بادگیر دنیا با بلندای 55.5 متر در مهریز است.

 

مجموعه مهر پادین

این مجموعه در شهرستان مهریز از توابع یزد و در فاصله 30 کیلومتری از این شهر و در خیابان مصطفی خمینی و محله مهر پادین واقع شده است.

 

مجموعه دارای یک ایوان و یک مناره است که مناره آن در حال حاضر تنها دارای دو ردیف تزئینات کاشی به رنگ‌های فیروزه‌ای، لاجوردی و سیاه و سفید بر زمینه آجر در قسمت‌های بالایی آن و یک نقش لوزی از کاشی‌های فیروزه‌ای و لاجوردی  به همراه دو چلیپای کوچک فیروزه‌ای در پایه منار است. براساس شواهد موجود می‌توان استنباط کرد که این مجموعه از آثار دوره آل‌مظفر در قرن هشتم هجری باشد.

 

دیدن قلعه‌ای که مانند شهری کوچک ‌با اتاق‌ها، خانه‌ها، خیابان‌ها و مغازه‌هایی که از اعماق تاریخ به همان صورت حفظ شده ‌است ناخودآگاه ضربان قلب هر بیننده‌ای را بالا می‌برد. قدمت این قلعه مربوط به قرن هشتم و اساس آن از خشت بوده و دارای دو دیوار استحفاظی است که از این نظر شبیه به قلعه ابراهیم‌آباد است

 

حس جنگ در قلعه مهر پادین

این قلعه در فاصله یک کیلومتری مجموعه مهر پادین قرار گرفته است. اگر به دنبال دیدن بخشی از تاریخ هستید که هنوز دست نخورده مانده و دوست دارید هیجان حضور در قلعه‌ای واقعی را ، همان‌طور که در فیلم‌های تاریخی دیده‌اید حس کنید حتما از این قلعه بازدید کنید.

دیدن قلعه‌ای که مانند شهری کوچک ‌با اتاق‌ها، خانه‌ها، خیابان‌ها و مغازه‌هایی که از اعماق تاریخ به همان صورت حفظ شده ‌است ناخودآگاه ضربان قلب هر بیننده‌ای را بالا می‌برد. قدمت این قلعه مربوط به قرن هشتم و اساس آن از خشت بوده و دارای دو دیوار استحفاظی است که از این نظر شبیه به قلعه ابراهیم‌آباد است.

 

هر دیوار قلعه چهار برج دیده‌بانی دارد که در مجموع دو ردیف دیوارها، هشت برج ساخته شده است. این قلعه تقریبا سالم مانده و در اطراف آن باغ‌های انار و زمین‌های کشاورزی واقع شده است.

 

 

در ورودی به قلعه دارای ایوان کنگره‌داری است که از طریق آن می‌توان به قلعه وارد شد. در بالای دیوارهای قلعه کنگره‌هایی ایجاد کرده‌اند که احتمالا کاربرد دیدبانی و تیراندازی از فواصل آن را داشته است با این حسن که شخص تیرانداز و مدافع قلعه مورد اصابت تیرهای دشمن قرار نگیرد.

 

تنها کمی تخیل لازم است تا با دیدن این کنگره‌ها، سربازانی را تجسم کنید که از فاصله‌های بین کنگره‌ها به دشمن تیر‌اندازی می‌كردند و مردمی نگران‌که از داخل قلعه به آن چشم دوخته بودند.

 

در پشت ورودی قلعه ساختمانی سه طبقه وجود دارد که احتمالا محل استقرار قراولان و محافظان دروازه بوده و از پشت آن به بافت قلعه که شبیه یک شهر کوچک با خیابان‌بندی‌های منظم است،  وارد می‌شویم.‌ در این خانه‌ها که بعضی حیاط‌دار بوده ‌است ، تعداد زیادی چاه حفر شده بود که آب قلعه را  تامین می‌کرد.

 

غذاهای محلی

مردم کویرنشین مهریز غذاهای محلی و سنتی گوناگونی دارند که برخی از آنها برای مراسم ویژه پخته می‌شود. آش ماش در منشاد در زمستان و برای ناشتایی می‌پزند و نیز در مراسم سوگواری و روز دفن مرده، برای خانواده سوگوار می‌برند.

 

آش گندم ویژه شب‌های زمستانی اسفند ماه است كه در آن از حبوباتی چون نخود، لوبیا، عدس و گندم پوست کنده ‌‌به همراه سرکه استفاده می‌شود.

 

جالب است بدانید این آش را در منشاد، آ«آش جه‌جهآ» می‌خوانند و در بهادران، شب اسفندی می‌گویند.  از دیگر غذاهای این منطقه؛ آش رشته یا شولی (آشی که در همه جای استان یزد پخته می‌شود)، آش انار، آش پرک، آش جو، حلیم (آش تنوری) و اشکنه را می‌توان نام برد.

 

http://dl.clip2ni.com/2011/6/1340998469_693jw8.gif

دوشنبه 27/6/1391 - 9:58
ایرانگردی

نقاط دیدنی کازرون

شهرستان كازرون منطقه ای  است پر جاذبه كه به جهت داشتن خاك حاصلخیز ، سفره های فراوان آب های زیر زمینی ، تنوع منابع طبیعی و داشتن پوشش های گوناگون گیاهی در گذشته به آ« شهر سبز آ» شهرت داشته است .  این ویژگی ها شهرستان كازرون را به صورت نگینی در استان فارس ممتاز ساخته است .

جاذبه های طبیعی و گردشگری كازرون به قدری است كه می تواند در فصول مختلف سال جوابگوی مسافران از راه رسیده و مشتاقی باشد كه می خواهند مدت زمانی را دراین مكان سپری كرده ، به آسایش جسم و آرامش خیال بپردازند . آب تنی در چشمه سارها و رود خانه ها درفصل تابستان ، تماشای مناظر دل انگیز باغ های مركبات آن در پائیز ، سرمست شدن از بوی نرگس های شهلای آن در فصل زمستان و در نهایت تماشای طبیعت كم نظیر و دیدنی آن در فصل بهار، همه و همه بخشی از جاذبه های دیدنی شهرستان كازرون می باشد .

گر چه وصف این همه زیبائی كه طبیعت كم نظیر به مردمش هدیه كرده ، قابل توصیف نیست و در این مقال نمی گنجد ، اما به گفته شاعر : آب دریا را اگر نتوان كشید / هم به قدر تشنگی باید چشید. بنابراین برآن شدیم تا شمه ای از این همه زیبائی برای شما ترسیم كنیم ، اگرتوانسته باشیم . بنا براین سایت اینترنتی فرمانداری شهرستان كازرون شما را به دیدن مناظر طبیعی و زیبائی های  شهرستان كازرون دعوت می نماید و مقدم شما را گرامی می دارد.

آ« رواق منظر چشم من آشیانه ی توست / كرم نما و فرودآ كه خانه خانه ی توست آ»

برخی از نقاط دیدنی شهرستان كازرون به ترتیب حروف الفبا:

امام زاده سید حسین

امام زاده سید حسین بن امیر بن ابراهیم بن زین العابدین (ع) مهمترین امام زاده شهرستان كازرون می باشد كه در كنار روستای سید حسین در 23كیلومتری جاده كازرون به شیراز و در شمال شهرتاریخی  بیشاپور قرار گرفته است. این روستا به خاطر وجود چشمه سار پر آب و زیبای آ« سرآب شیرآ»،‌ درختان سرسبز و سر به فلك كشیده، باغ های مركبات بسیار كه آب های روان چشمه مزبور همیشه در آنها جریان دارد، ‌موقعیتی ممتاز داشته و یكی از مكان های تماشایی و زیارتی ، سیاحتی قابل توجه در استان فارس می باشد. امام زاده سیدحسین در حال بازسازی است و در طرح جامع آن مكان هایی  چون سالن اجتماعات، آمفی تأتر، درمانگاه ، زائر سرا، ساختمان اداری، پارك، زمین ورزش، چاپ خانه و فضای سبز در نظر گرفته شده است.

باغ  نظر كازرون

كشور ما ایران یكی از مناطق خشك و كم آب جهان است و توجه به آب و آبیاری و احداث قنوات و باغ ، از زمان های بسیار دور تا به حال مورد عنایت دولت ها بوده است. این موضوع در مناطق جنوبی ایران بیشتر مورد نظر حكومت ها بوده تا با ساختن باغ ها و غرس درختان گوناگون ضمن ایجاد محیطی با صفا به تولید انواع گوناگون میوه و سبزی اقدام كنند. فكر ایجاد باغ نظر كازرون از خواجه حسام الدین افشار فرزند خواجه حسین علی افشار حاكم كازرون بود وی در جمادی اول سال 1117 هجری قمری آب قناتی را در كازرون احداث و وقف كرد كه به خیرات مشهور شد. در وقف نامه آب خیرات آمده كه علاوه بر احداث قنات به ساخت مدرسه علوم دینی و احداث باغ نیز اقدام شود.

چندین سال بعد یكی دیگر از افراد خاندان افشار به نام خواجه علی قلی خان افشار در اجرای مفاد وقف نامه آب خیرات، باغی را احداث و آن را آ« نظرآ» نامید.

دكتر باستانی پاریزی درباره وجه تسمیه باغ نظرها چنین اظهار می دارد: آ« گر چه مورخین این باغ ها را به نام بانی آن ها مثلاً نظرعلی خان در كرمان، باغ نظر نامیده اند، اما عقیده بنده غیر از این است،این باغ ها متعلق به افراد بخصوصی نبوده بلكه عموماً دولتی، وسیع، عمومی و محل دیدن و منظره و تماشا كردن و تفریح مردم و در واقع پارك شهر بوده و شاید هم در اصل نام آن باغ نظرگاه بوده و كم كم به باغ نظر تقلیل پیدا كرده است.

بهر حال باغ نظر كازرون باغی مصفا و دلگشا بوده كه بیشتر درختان آن را نارنج های بلند قامت و مقداری درخت های انار، خرما و بكرائی را تشكیل می دهد. این باغ هم اكنون به عنوان محل تفریح و پارك  مورد استفاده مردم قرار می گیرد.

پارك تنگ تیك آب

در دامنه كوه شمالی كازرون تنگی قرار دارد كه  معروف به تنگ تیكاب است. در گذشته در فصل زمستان و بهار به جهت ریزش آب فراوان از صخره های موجود در تنگ، آنجا را به محیطی مصفا و دلگشا تبدیل كرده كه مردم شهر را بدانجا می كشاند تا از مناظر زیبای طبیعی آن لذت ببرند. صدای ریزش قطرات آب ، سنگ های پوشیده از خزه و سبزه، فراوانی گیاهان خودرو، چشم هر بینده ای را به خود جذب می كند. در چند سال اخیر به همت شهرداری كازرون این مكان به پاركی زیبا و فرح انگیز مجهز به برج های نوری، استخرهای بزرگ، آبشار مصنوعی و قهوه خانه سنتی گشته به طوری كه تمام روزهای هفته پذیرایی میهمانان كازرونی و مسافرین عزیز می باشد.

پیربنكی

در هشت كیلومتری جاده قدیم كازرون به شیراز، پس از عبور از كتل مشهورآ« پیرزنآ» بقعه ای ساده و گچی از دور نمایان می شود كه به آ« پیربنكی آ» معروف است. در گذشته مسافرین خسته پس از طی مسافتی چند از جاده شوسه كازرون به شیراز لحظاتی در این مكان به استراحت می پرداخته اند. این بقعه در مجاورت قبرستانی قدیمی واقع شده كه در آن سنگ تیرهای بزرگ و منقوش به خطوط و اشكال زیبا دیده می شود. ویژگی این بقعه كه زبان زد عام و خاص است، رویش دو درخت بنه(پسته كوهی) بر بالای بام و گنبد آن است. یكی از آن ها در انتهای فوقانی گنبد ریشه دوانده و مشخص نیست كه ریشه آن از كجاست امّا سرسبز است و هر ساله میوه می دهد. دیگری در لای دیوار بقعه بیرون آمده و با زمین ارتباطی ندارد. بقعه مزبور دارای سنگ قبری است كه در داخل ضریحی چوبی قرار گرفته است.

تنگ چوگان

در مجاورت ویرانه های به جای مانده از شهر تاریخی بیشاپور و در سمت شمال شهر میان دو رشته كوه سر به فلك كشیده تنگی پر از درختان سرسبز، بیشه زارها و مناظر فرح انگیز و جذاب قرار دارد كه به نام تنگ چوگان و به زبان محلی آ« تنگ شكونآ» معروف شده است. رودخانه شاپور از دل این تنگ می گذرد و چشمه زیبای ساسان در قسمتی از این تنگه فوران می كند . این چشمه در طول سالیان بسیار زیاد استمرار داشته و امروز نیز قسمتی از آب شرب شهرستان كازرون و بوشهر را تامین می كند و قسمتی از آن هم برای آبیاری زمین های زیر كشت كشاورزان منطقه  مورد استفاده قرار می گیرد.

 

چاه برفی عبدوئی

روستای عبدوئی در 25 كیلومتری شمال شرقی كازرون واقع شده است . اطراف این روستا  رشته كوههائی قرار گرفته كه قله ی یكی از آنها آ« چنگ آ» نام دارد كه تقریبا در 7 كیلومتری روستای عبدوئی می باشد . در نزدیكی قله ی چنگ چاهی به عرض 2 الی 3 متر و عمق 10 الی 12 متر وجود دارد كه به جهت انبار كردن و ذخیره كردن برف در آن به آ« چاه برفی آ» مشهور شده است . شكل طبیعی چاه طوری است كه كمتر در معرض تابش آفتاب قرار می گیرد واین مكان تقریبا در چنین محیطی كه اشعه تابناك آفتاب همه جا را می گیرد استثناست . این  خصوصیت باعث شده كه برف زمستانی انبار شده در داخل چاه ،  تا اواخر شهریور ماه  و در بعضی سالها تا آخر سال باقی بماند.

رفتن به محل چاه برفی از طریق روستای عبدوئی با پای پیاده 2 ساعت به طول می انجامد . تا قبل از رایج شدن یخچال در منازل ، چاه مذكور مهمترین منبع تامین برف و یخ شهرستان كازرون بوده است . حق نگهداری و بهره برداری از چاه برفی در اختیار شخصی به نام مرحوم كربلائی اسماعیل برفی بوده است كه برف های آن بوسیله الاغ و استر به كازرون و مناطق همجوار جهت فروش حمل می شده است .  دیدار این چاه و مناظر اطراف آن  بسیارجذاب و فرح بخش است .

چشمه رنجان

بخش كوهمره نودان ، از توابع شهرستان كازرون می باشد كه در مسیر جاده كازرون به شیراز واقع شده است . مقابل شهر نودان ( مركز بخش) در دامنه كوه ،  چشمه ی جوشان و مصفائی قرار دارد كه آب آن بسیار گواراست . این چشمه كه سراب اصلی آن از نودان است به چشمه آ« پیرسبزآ» و از آنجا به رودخانه ی شاپور متصل می گردد. در فصل زمستان به هنگام بارندگی حجم آب آن بسیارزیاد می شود.

از كنار جاده آسفالته تا محل اصلی چشمه ، جاده ای است شوسه و خاكی كه تا محل چشمه كشیده شده است . مسافران خسته از اوایل اردیبهشت ماه تا پایان شهریورماه و حتی مهر و آبان در آنجا به تفریح و سرگرمی می پردازند و از مناظر زیبای آن لذت می برند .

دریاچه پریشان ( فامور)

این دریاچه كه به زبان محلی آ«  پیرشون آ»  نامیده می شود در فاصله 15 كیلومتری  شرق شهر  كازرون واقع شده كه آبهای سطحی حاصل از ریزش های جوی حوضه ای به مساحت 263 كیلومتر مربع را در خود ذخیره می كند . آب این دریاچه از صدها چشمه كوچك و بزرگ مناطق دشت ارژن و دشت فامور فراهم می شود. از مساحت فوق 147 كیلومتر مربع دشتها و 116 كیلومتر مربع مساحت كوه و كوهپایه هاست . چشمه های زیادی در كف دریاچه وجود دارند كه خود منبع آب دریاچه است .

این دریاچه زیستگاه گونه های نایابی از پرندگان و آبزیانی چون درنا، پلیكان، فلامینگو، غاز، اردك، چنگر و... است. پریشان تنها دریاچه آب شیرین فلات ایران است كه عمق آب آن از 5/3 تا 5 متر گزارش شده است. ویژگی های مهم این دریاچه نه به خاطر داشتن ماهیان خوش طعم و آب شیرین آن است بلكه از نظر اكوسیستمی بسیار مهم و با اهمیت تلقی می شود به طوری كه 353 نوع پرنده بومی و غیربومی را در خود جای می دهد. پرندگان غیربومی و مهاجر این دریاچه از راههای بسیار دور یعنی از سیبری، كانادا و دانمارك، كیلومترها راه را طی كرده به آنجا می آیند و پس از گذران فصلی، دوباره به محل زندگی اولیه خود باز می گردند.

دشت بخنگ

در جنوب شرقی كازرون در مجاورت كوه بخنگ، دو دشت وسیع و حاصلخیز قرار دارد كه دشت سمت شمالی كوه را آ« دشتكآ» و دشت سمت جنوب آن به آ« دشت بخنگآ» معروف شده است. این دو دشت به خاطر داشتن آب های وسیع زیرزمینی مورد توجه باغداران و كشاورزان قرار گرفته و در آن جا اقدام به احداث چاه و حفر قنات نموده اند. به طوری كه حاصل زحمت آنها در گذشته احداث دو رشته قنات تحت نام های آ« خیراتآ» و آ« بخنگآ» بوده است. این دو رشته قنات با سابقه ای سیصد ساله ضمن سیراب كردن دشت ها و زمین های زراعی و باغات، دو آسیاب در اطراف شهر كازرون را به گردش در می آورده است. امروزه نیز قنات آب خیرات با آب گوارایش مورد استفاده قرار می گیرد. دشت بخنگ در اواخر فصل زمستان و تمام ماههای فصل بهار به خاطر سرسبزی و مناظر زیبای طبیعی آن از جمله بهترین محل تفریح و سرگرمی مردم كازرون محسوب می شود.

روستای دوان

این روستا در دو فرسخی شمال كازرون و یكی از مشهورترین توابع كازرون محسوب می شود. شغل اصلی مردم این روستا باغداری و كشاورزی است. غلاتی چون گندم، جو و محصولات باغی مانند انگور، انجیر و انار و... در آنجا پرورش می یابد از میان محصولات باغی، انگور آن در مناطق جنوبی و استان فارس از شهرت خاصی برخوردار است. مردم آنجابسیار سخت كوش و پركار هستند و در اكثر مناطق جهان به ویژه در سواحل جنوبی خلیج فارس و كشورهای عربی به كار اشتغال دارند. چون این روستا در منطقه كوهستانی واقع شده بیشتر زمینهای آن در دامنه های تپه ها و كوهها واقع شده كه با هزاران زحمت آن را به صورت پلكانی جهت كشت در آورده اند. منازل مسكونی آنها نیز به صورت پلكانی ساخته شده بطوری كه حیاط یك خانه بام خانه زیرین را تشكیل می دهد و از این جهت زیبا و قابل توجه است و در حقیقت می توان آن را آ« ماسولهآ» استان فارس نامید.

سرو كلانی

روستای كلانی در 28 كیلومتری شمال شرقی كازرون و در همسایگی روستاهای دشت برم و عبدوئی واقع شده است . در این روستا سرو بلند قامت و كهنسالی وجود دارد كه می توان به جرات گفت كه پس از سرو معروف آ« ابركوهآ» كهنسال ترین سرو شناخته شده در ایران می باشد . سالخوردگان روستا از روی حدس و گمان سن این سرو را بیش از 500 سال تخمین می زنند . مناطق و طبیعت اطراف این سرو بلند نیز ازجمله مناطق دیدنی شهرستان كازرون محسوب می شود .

شهرتاریخی بیشاپور

در فاصله 23 كیلومتری شمال غربی كازرون ، در مجاورت رودخانه شاپور و در كنار جاده شاهی كه پایتخت ساسانیان یعنی تیسفون را به تخت جمشید و تخت جمشید را به شوش  متصل می ساخت ، شهر تاریخی بیشاپور ساخته شد كه به جهت نزدیك بودن به سواحل جنوبی خلیج فارس برای ساسانیان بسیار با اهمیت بوده است . این شهر در مدخل دره ای خوش آب و هوا و پر از درختان لیمو، پرتقال، خرما، بیشه زار و چشمه سارها قرار گرفته كه به جهت داشتن حجاری ها و نقوش برجسته مهم دوره ساسانی یادآور عظمت و‌آبادانی دولت ساسانی به شمار می رود. این شهر را می توان در ردیف بزرگترین شهرهای دوره ساسانی به حساب آورد كه با شهرهای مهم جهان آن روز مثل انطاكیه و بیزانس رقابت داشته است.

این شهر با داشتن برج و با روهای بلند و استوار به صورت قلعه ای مستحكم ساخته شده و چهار دروازه به نام های دروازه هرمز، مهر، بهرام و دروازه شهر و دو آتشكده به اسامی ساسان و گنبد گلوشن داشته است. طرح اصلی شهر از دو خیابان شمالی جنوبی و شرقی غربی ساخته شده كه این دو خیابان در مركز شهر یكدیگر را قطع و در چهار اطراف این خیابان ها ساختمان دولتی با تزئینات زیبا ساخته شده بود.

آثار باستانی و ارزشمندی  ( مربوط به دوره ساسانیان ) دراین شهر وجود دارد كه در بخش آثار باستانی همین سایت به آن اشاره شده است .

غار شاپور

در انتهای تنگ چوگان در سینه كوه و در ارتفاع حدود 800 متری از سطح زمین غار بزرگی وجود دارد كه قطر دهانه آن حدود 30 متر می باشد و به واسطه قرار گرفتن مجسمه شاپور بر دهانه آن به غار شاپور معروف شده است . پرفسور گیرشمن باستان شناس شهیر فرانسوی احتمال می دهد آرامگاه شاپور در این غار باشد . مجسمه شاپور بر دهانه این غار، شاهكار پیكر تراشی ایران باستان است كه بعد از حدود 1700  سال هنوز با وجود وارد شدن آسیب های جدی به آن ، باقی مانده است . این مجسمه تنها مجسمه سنگی بازمانده از دوران باستان است كه حدود 6 متر ارتفاع دارد . سنگ حجاری شده این مجسمه از سقف غار تا كف آن ادامه داشته و هنرمندان عصر ساسانی با تلاش و كوشش بسیار موفق به آفرینش این اثر هنری گردیده اند . این مجسمه كه در گذشته های بسیار دور و به احتمال در اثر زلزله واژگون گردیده بود ، در سال 1336 هجری شمسی توسط ارتش ایران و بدون در نظر گرفتن اصول تعمیر كاری آثار باستانی ، تعمیر و مرمت گردید كه همین امر باعث از بین رفتن ظرافت های هنری در برخی از قسمت های مجسمه شده است .

 

 

دسترسی به غار مذكور پس از گذشتن از مسیری پر پیچ و خم و سخت امكان پذیر است .

گردشگاه میان كتل

این گردشگاه در جنوب غربی دشت ارژن و در مجاورت جاده قدیم  كازرون به شیراز،  در منطقه ای واقع شده كه به زیستگاه گوزن زرد ایرانی مشهور است. گردشگاه مزبور با داشتن فضای طبیعی كوهستانی و پوشش جنگلی انبوه و متراكم از درختان بلوط جاذبه های زیادی را در خود جمع نموده است. ارتفاعات اطراف میان كتل به ویژه در قسمت شمال، شمال شرقی و شمال غربی در زمستان های سرد سال از برف پوشیده می شود. گردشگاه مذكور در همه ماههای سال دارای قابلیت های گردشگری است و امید می رود با آغاز به كار جاده قدیم كازرون به شیراز نظر گردشگران زیادی را به خود جلب سازد.

نرگس زارهای كازرون

اطراف كازرون مملو است از گل های نرگس و نرگس زارهای متعدد. گل های نرگس كازرون از طراوت و مرغوبیت خاصی برخوردار است كه گونه های متعددی همچون نرگس شش پر، شهلا و معمولی را شامل می شود كه از میان آنها نرگس شهلا به جهت داشتن زیبایی و بوی ویژه مشهور است. بخش اعظم نرگس زارهای 25 هكتاری كازرون در منطقه آ« جره آ» ، آ« بلبك آ» ، آ« سرمشهدآ» ، آ«  فامورآ» كه همگی در بخش جره و بالاده و همچنین نرگس خشت در بخش خشت و كنارتخته قرار دارد.

این گیاه پیازدار با ارتفاع بین 30 تا 45 سانتی متر و با گل های 3 تا 8 تایی در فصل زمستان به گل می نشیند حدود گل دهی نرگس های كازرون 45 روز یعنی از اوایل دی ماه تا اواسط بهمن ماه می باشد. نرگس های كازرون به خاطر مرغوبیت زیاد خواهان زیادی دارد و به شهرهای اصفهان ، تهران، حاشیه های جنوبی خلیج فارس و ... صادر می شود. اخیراً به همت اداره منابع طبیعی كازرون سطح زیر كشت نرگس های كازرون به چهار برابر افزایش یافته و امید می رود كه با آغاز به كار تعاونی نرگس داران كازرون به توسعه كمی و كیفی بهتر و بیشتری بیانجامد.

http://dl.clip2ni.com/2011/6/1340998469_693jw8.gif

دوشنبه 27/6/1391 - 9:58
آلبوم تصاویر
تصاویر فوق العاده  زیبا و با کیفیت از ستاره های دریایی

عکسهای با کیفیت از ستاره های دریایی فوق العاده زیبا



عکسهای با کیفیت از ستاره های دریایی فوق العاده زیبا



عکسهای با کیفیت از ستاره های دریایی فوق العاده زیبا




عکسهای با کیفیت از ستاره های دریایی فوق العاده زیبا




عکسهای با کیفیت از ستاره های دریایی فوق العاده زیبا


دوشنبه 27/6/1391 - 9:35
آلبوم تصاویر
دوشنبه 27/6/1391 - 9:34
شخصیت ها و بزرگان
شهریار
سیدمحمدحسین بهجت تبریزی متخلص به شهریار سال 1286 هجری شمسی در تبریز به دنیا آمد و در سیزده‌سالگی شعرهایش با تخلص....

                                                         
بیست‌وهفتم شهریورماه سال‌روز درگذشت و روز بزرگداشت محمدحسین بهجت تبریزی (شهریار)، خالق منظومه «حیدربابا سلام»، است.
به گزارش خبرنگار ادبیات خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، سیدمحمدحسین بهجت تبریزی متخلص به شهریار سال 1286 هجری شمسی در تبریز به دنیا آمد و در سیزده‌سالگی شعرهایش با تخلص «بهجت» در مجله «ادب» به چاپ می‌‌رسید. شهریار در بهمن‌ماه سال 1299 خورشیدی به تهران سفر كرد و در مدرسه دارالفنون به تحصیل پرداخت. پس از آن بود كه او تخلص شهریار را با تفأل به حافظ برای خود برگزید.
شهریار در سرودن شعر فارسی و تركی آذربایجانی ذوق و قریحه زیادی داشت. او اولین دفتر شعر خود را در سال ۱۳۰۸ با مقدمه ملک‌الشعرا بهار، سعید نفیسی و پژمان بختیاری به چاپ رساند. در سال‌های 1329 تا 1330 اثر مشهور خود، «حیدربابایه سلام» را كه از مهم‌ترین آثار ادبی تركی آذربایجانی است، سرود كه تا كنون به زبان‌های مختلفی ترجمه شده است.
شهریار در سرودن انواع گونه‌های شعر فارسی مانند قصیده، مثنوی، غزل، قطعه، رباعی و نیمایی، شعر سروده است كه از جمله غزل‌های معروف او به «علی‌ ای همای رحمت» می‌توان اشاره کرد.
او نسبت به حضرت علی (ع) ارادتی خاص داشت و شیفته شعرهای حافظ بود.
بسیاری از شاعران شعرهایی درباره‌ی شهریار و یا تقدیم به این شاعر سروده‌اند كه از جمله آن‌ها می‌توان به نیما یوشیج، مهدی اخوان ثالث، مهرداد اوستا، فریدون توللی، عمران صلاحی و... اشاره كرد.
شهریار ۲۷ شهریورماه سال ۱۳۶۷ در بیمارستان مهر تهران درگذشت و بنا به وصیت خودش، در مقبرة‌الشعرای تبریز به خاك سپرده شد.
با تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی، 27 شهریورماه روز بزرگداشت شهریار و روز شعر و ادب فارسی نام‌گذاری شده است.

منبع: isna.ir
دوشنبه 27/6/1391 - 9:22
پوست و مو
عصاره های گیاهی برای مراقبت از موها
موهای خشک، چرب، تیره، شورۀ مو و ریزش موها، مشکلاتی هستند که با استفاده از عصاره های گیاهی می‌توان آنها را برطرف نمود...

 

چه طور می‌توان دربارۀ این عصاره ها آموزش دید و چه طور باید از آنها استفاده کرد؟


عصاره های گیاهی پشنهاد شده برای سلامت مو کدامند؟
عصاره های گیاهی که برای سلامت موها پیشنهاد می‌شوند، بسیار متعدد هستند. انتخاب آنها با خود شماست.

برای موهای خشک:
عصارۀ چوب صندل
عصارۀ مریم گلی
عصارۀ اسطخودوس
عصارۀ شمعدانی
و عصارۀ اکلیل کوهی

برای موهای چرب:
عصارۀ اکلیل کوهی
عصارۀ سرو کوهی
عصارۀ مریم گلی
عصارۀ درخت چای
عصارۀ گریپ فروت
عصارۀ درخت سرو
عصارۀ سدر
عصارۀ لمون گراس (علف لیمو)
عصارۀ شاهی
و عصارۀ اسطوخودوس

برای رفع شوره:
عصارۀ درخت چای
عصارۀ چوب صندل
عصارۀ برگاموت
عصارۀ اسطوخودوس
عصارۀ اکلیل کوهی
عصارۀ سدر
عصارۀ مریم گلی
و عصارۀ نعناع هندی

برای موهای تیره، شکننده و آسیب دیده:
عصارۀ مریم گلی
عصارۀ بابونه
عصارۀ لمون گراس
عصارۀ اسطوخودوس
عصارۀ چوب صندل
عصارۀ شمعدانی
عصارۀ لیمو
و عصارۀ اکلیل کوهی

چگونه باید از عصاره های گیاهی برای برای زیبایی موها استفاده کرد؟

شامپو زدن و شستشو
به طور منظم یک شامپو (ی ملایم و طبیعی) را که چند قطره از عصارۀ انتخاب شده از لیست را به آن اضافه کرده اید (10 تا 20 قطره عصارۀ گیاهی را در 10 سی سی شامپو بریزید)، مورد استفاده قرار دهید.

ماساژ موها
قبل از شامپو زدن موها، به آرامی پوست سرتان را با این ترکیب ماساژ دهید: عصاره ای را که انتخاب کرده اید با یک روغن پایه (روغن هستۀ انگور، روغن بادام شیرین، روغن زیتون و...) رقیق کنید، به نسبت یک قطره عصارۀ گیاهی برای یک قاشق سوپ خوری روغن پایه.

 

کاربرد
مانند مرحلۀ ماساژ، عصارۀ گیاهی را با یک روغن پایه رقیق کنید (1 قطره عصارۀ گیاهی در یک قاشق سوپ خوری روغن پایه).
بهتر است مخلوط را شب قبل رقیق کنید، سپس برای استفاده از آن، ترکیب را درون گودی کف دست تان بریزید و به مدت طولانی روی پوست سر و موهای تان بمالید. بگذارید تمام مدت شب، این ترکیب روی سرتان بماند، سپس صبح روز بعد، موهای تان را بشویید و شامپو بزنید.
ضمناً می‌توانید عصارۀ گیاهی را به تنهایی و بدون رقیق کردن روی سرتان بمالید، برای این کار چند قطره عصارۀ رقیق نشده را روی نوک انگشتان تان بریزید و به سر و موهای تان بمالید، البته نباید در این کار زیاده روی کنید.
تهیه و ترجمه : گروه سلامت سیمرغ
دوشنبه 27/6/1391 - 9:21
اخبار
زلزله باز هم کرمان را لرزاند
زلزله‌ای به بزرگی 3.2 ریشتر باغین در شهرستان کرمان را لرزاند.

 زلزله‌ای به بزرگی 3.2 ریشتر شامگاه یکشنبه شهر باغین در شهرستان کرمان را لرزاند.

این زلزله در ساعت 19 و 56 دقیقه و 37 ثانیه و در عمق هشت کیلومتری زمین اتفاق افتاده است.

موقعیت مرکز این زلزله در 30.19 شمالی و 56.64 شرقی است.

مرکز این زمین‌لرزه در فاصله 16 کیلومتری شهر باغین کرمان و 31 کیلومتری مرکز شهرستان بردسیر گزارش شده است.

تاکنون هیچ‌گونه خسارت مالی و جانی از این زمین‌لرزه اعلام نشده است.


منبع: shafaf

دوشنبه 27/6/1391 - 9:21
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته