• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 15639
تعداد نظرات : 1110
زمان آخرین مطلب : 3962روز قبل
اهل بیت

دوره ی كوتاه بر واقعه ی كربلا در كتابی با عنوان « زمزمه قدسیان ، شرحی بر زیارت عاشورا » منتشر شد.

این كتاب با بیان فرازهای بلند زیارت عاشورا به شرح و تفسیر هر فراز پرداخته و ذیل هر عبارت متناسب با ان بخش به شرح ماجرایی از وقایع كربلا می پردازد.

فصل اول كتاب به تشریح زیارت معنی مفهوم و فوائد آن پراخته آثار و فضائل زیارت عاشورا را بیان می كند .

در فصل های بعد با عنوان های سلام ،یاران،رزیه،نفرین،بیزاری،مهرورزی،حزب شیطان تكریم،انتقام، آبرومندی، همراهی صادقانه، شفاعت، سه موهبت، حیات پاك ، درخت پلیدی و ستایش ضمن بیان فرازهای زیارت عاشورا به تفسیر و تبیین مفاهیم بلند آن در حد بضاعت مولف می پردازد.

این كتاب عالی رو به همه ی شما كه شیفته ی كسب معارف هستید توصیه می كنم.

كتاب « زمزمه قدسیان ، شرحی بر زیارت عاشورا » تالیف سید حسن منتظرین توسط انتشارات دلیل ما در شمارگان 1500 نسخه، 634 صفحه، و قیمت 80000 ریال با چاپ اول در بهار 1387 روانه بازار نشر شده است.

http://imam-hossein.blogfa.com

جمعه 3/9/1391 - 20:53
اهل بیت
مؤلف: سیّد هاشم ناجی موسوی جزایری.
مترجم: دكتر محمود مهدوی دامغانی.
ناشر: كتاب نیستان؛ 188 صفحه.

در این كتاب مؤلف فصلی را اختصاص داده به بیان آثار و بركت های امام حسین(علیه السلام) از هنگام تولد تا شهادت كه از جمله آن می توان به شفا یافتن دو بال فرشته ای به نام فطرس توسط امام حسین(علیه السلام)؛ و همچنین بهبودی یكی از پیروان امیرالمؤمنین(علیه السلام) اشاره كرد.

در فصل دوم
این كتاب، آثار و بركات امام حسین(علیه السلام) پس از شهادت ایشان می باشد كه از جمله آن شفا یافتن بیماران است.
در فصل سوم،
بركات حرم و بارگاه و مرقد و گنبد و ضریح و قتلگاه بیان شده است كه امام صادق(علیه السلام) قبر ایشان را به بوستانی از بوستان های بهشت معرفی كرده اند، همچنین فرمودند كه میان مرقد امام حسین(علیه السلام) تا آسمان هفتم جایگاه رفت و آمد فرشتگان است. همچنین روایتی بیان شده كه در محل شهادت آن حضرت(علیه السلام) دعای هیچ دعا كننده و خواسته هیچ نیاز خواهی رد نمی شود. نیز اینكه مرقد آن حضرت(علیه السلام) ، پناهگاه هر پناه برنده ای است.و نماز نمازگذار در آنجا پذیرفته است و یكی از چهار مكانی است كه در احكام اسلامی جواز كامل خواندن نماز مسافر داده شده است.
در فصل چهارم
، مؤلف به بیان آثار و بركت های تربت و خاك مقدس مرقد شریف حسینی پرداخته كه تربت مرقد آن حضرت(علیه السلام) موجب امان از بیم و ترس است و در آن درمان هر دردی وجود دارد.همچنین بركات تسبیحی كه ار تربت آن حضرت(علیه السلام) ساخته شده است را بیان داشته كه حتی اگر با آن ذكری گفته نشود و در دست گردانده شود خداوند برای آن فرد بیست حسنه نوشته و به ازای هر دانه، پاداش هفت بار برای او نوشته می شود.
فصل پنجم
اختصاص داده شده به آثار و بركات كربلای مقدس، اینكه سرزمین فرخنده ای است و پیش از آنكه خداوند مكه را حرم امن قرار دهد، كربلا را حرم قرار داده و شیعیان در آن سرزمین، آرامش یافته و مایه زینهاری ایشان در این جهان و آن جهان خواهد بود.
در فصل ششم
، آثار و بركت های زیارت و سلام دادن و رفتن كنار مرقد مطهر آن حضرت(علیه السلام) بیان شده كه زیارت آن حضرت(علیه السلام) ، انسان را ار غرق شدن، زیر آوار ماندن و سوخته شدن بر كنار می دارد؛ از تهی دستی می رهاند و زیارت كننده آن حضرت(علیه السلام) ، همچون كسی است كه حج خانه خدا و عمره به جا آورده و به اندازه چشم بر هم زدنی از رحمت خداوند بركنار نباشد و تا زنده است، فرشتگان دعاگوی او هستند و چون بمیرد به منزله شهید است. همچنین كمال ایمان انسان را در رغبت به زیارت مرقد آن حضرت(علیه السلام) بیان می دارد و پاداش زائر آن حضرت را آمرزیده شدن گناهان، برطرف شدن غم و اندوه و برآورده شدن نیاز هایش بیان داشته است و چه بسیار خیری كه در این كار است و در اینجا مجال بیان آن نیست و ان شاالله مشتاقان دانستن این بركات، سعی در مطاله این كتاب نمایند.
در فصل هفتم
، آثار بر پاداشتن سوگواری برای آن حضرت(علیه السلام) بیان شده كه از جمله آن، همسایگی و در پناه رسول خدا بودن در جهان رستاخیز است.
فصل هشتم
اختصاص داده شده به بركات و آثار شعر سرودن در سوگواری و بیان مصیبت ها و مظلومیت آن حضرت(علیه السلام) كه از جمله آن آمرزیده شدن و واجب شدن بهشت برای آن فرد است.
مؤلف در فصل نهم به آثار و بركات گریه و مویه كردن بر آن حضرت(علیه السلام) پرداخته و فصل دهم را به آثار لعن كردن قاتلان و دشمنان و ستمگران بر سیدالشهداء(علیه السلام) اختصاص داده است. در چهار فصل آخر كتاب نیز مؤلف به بیان آثار رها كردن كوشش برای نیاز های دنیایی در روز عاشورا، آثار و بركت های دوستی و مهرورزی و شیفتگی به سید الشهداء(علیه السلام)، آثار و بركت های نام گذاری به نام مقدس و شریف سید الشهداء(علیه السلام) و احادیث متعددی كه به دیگر آثار آن حضرت اشاره شده، پرداخته است.

در آخر از خداوند متعال مسألت می داریم كه توفیق شناخت آن حضرت(علیه السلام) و زیارت مرقد مطهر و عمل به دستورات آیشان را روزی ما گردانیده و ما را در جوار رسول الله(صلی الله علیه و آله) و از شاگردان سید الشهداء(علیه السلام) قرار دهد ان شاالله.
 http://www.eideha.com
جمعه 3/9/1391 - 20:51
اهل بیت

نویسنده: محمدجواد رودگر

ناشر: امیركبیر

نوبت چاپ: اول ـ 1389

قیمت: 3000 تومان

در این اثر، نویسنده معتقد است كه سرمایه اصلی معرفتی، معنوی و شریعتی ‌عرفان عاشورایی، قرآن كریم و عترت طاهره(ع) است؛ یعنی عرفانی است ثقلینی؛ عرفانی ناب و خالص كه راه و راز سلوك را تا شهود كاملا تبیین كرده است. عرفان عاشورایی، همه ارزش‌های اخلاقی ـ سلوكی را برای نیل به حقیقت در بر دارد؛ عرفان عقلانی و خردپذیر، عرفان هماهنگ با فطرت انسان، عرفان زندگی‌ساز، عرفان حماسه و شهود، سجاده و سنگر و عرفان درد خدا و خلق است.

در این كتاب، عرفان عاشورایی به هفتاد و دو بند در سیر و سلوك الی الله تقسیم شده است. تعدادی از بخش‌های این اثر عبارتند از: خداخویی، رستن و رسیدن، فقر و فنا، عرفان خونین، ریاضت و رهایی، عرفان سیاسی، تجربه توبه، زهد، صبر سلوكی، رضا و راحتی، فتح عرفانی، سلوك ثقلین، نیستان نینوا، عرفان زندگی، خودافزایی، عرفان فراجنسیتی، لاهوتیان، فوق فرشته، تزكیه و تجلی، ادبستان، ‌معرفت و حكمت، زمین آسمانی، عقل عاشق، عمل مسئولانه، ‌خوف خدا، استغفار و عرفان عزیزانه.

http://alavi12.persianblog.ir/

جمعه 3/9/1391 - 20:50
اهل بیت

نویسندگان: گروهی از تاریخ‌پژوهان زیر نظر استاد مهدی پیشوایی

ناشر: موسسه آموزشی ـ پژوهشی امام خمینی(ره)

نوبت چاپ: اول ـ 1389

قیمت جلد اول: 13500 تومان

این مقتل جامع كه حاصل چندین سال كار پژوهشی تعدادی از اساتید برتر گروه تاریخ موسسه آموزشی ـ پژوهشی امام خمینی(ره)، زیر نظر استاد مهدی پیشوایی می باشد، به واكاوی جریانات رخ داده از هنگام حركت كاروان امام حسین(ع) از مدینة منوره به سمت مكه و كربلا تا روز عاشورا می‌پردازد.

جلد اول این مجموعه دارای چهار بخش و هر بخش دارای چند فصل به قرار ذیل است: بخش اول: فصول مقدماتی (شامل هفت فصل از جمله: سیری در مقتل نویسی و تاریخ‌نگاری عاشورا از آغاز تا عصر حاضر؛ ریشه‌های سیاسی، اجتماعی و فرهنگی قیام امام حسین(ع)؛ ...)؛ بخش دوم: امام حسین(ع) و معاویه(شامل سه فصل: موانع قیام امام حسین(ع)؛ قضیه ولیعهدی یزید؛ ...)؛ بخش سوم: نهضت عاشورا، از آغاز تا ورود امام حسین(ع) به كربلا(شامل چهار فصل: امام حسین(ع) در مدینه؛ امام حسین(ع) در مكه؛ ...)؛ بخش چهارم: امام حسین(ع) در كربلا(شامل پنج فصل: از ورود امام(ع) به كربلا تا روز عاشورا؛ رویدادهای روز عاشورا تا شهادت بنی هاشم؛ ...).

این مقتل جامع، محدود به همین یك جلد نبوده و در آینده نزدیك مجلدات بعدی آن نیز به چاپ خواهد رسید.

http://alavi12.persianblog.ir/

جمعه 3/9/1391 - 20:49
اهل بیت

نویسنده: محمد محمدی ری شهری

با همكاری سید محمود طباطبایی نژاد و سید روح الله سید طبایی

ناشر: دارالحدیث

نوبت چاپ: اول ـ 1389

قیمت: 15000 تومان

كتاب «شهادت نامه امام حسین(ع)» برگرفته از دانشنامه 14 جلدی امام حسین(ع) است؛ گزیده‏اى هزار صفحه‏اى از بخش‏هاى شش‏گانه «پیشگویى در باره شهادت امام حسین(ع)» تا «عزادارى و گریه براى امام حسین(ع)» می‌باشد. این كتاب در صدد برآمده تا تأثیرگذارترین بُرهه از زندگى امام حسین(ع) ـ یعنى برهه انسان‏ساز و آزادى‏بخش قیام كربلا ـ را مطابق آنچه در دانش‏نامه امام حسین(ع) آمده است، البته در مقیاسى كوچك‏تر، اما با اختصارى روشمند، روایت نماید.

بخش‌های هفتگانه این كتاب عبارتند از: بخش نخست: مهم‏ترین مباحث مربوط به حماسه عاشورا؛ بخش دوم: پیشگویى در باره شهادت امام حسین(ع)؛ بخش سوم: خروج امام حسین(ع) از مدینه، تا ورود به كربلا؛ بخش چهارم: از رسیدن امام حسین(ع) به كربلا تا شهادت ایشان؛ بخش پنجم: وقایع پس از شهادت امام حسین(ع)؛ بخش ششم: بازتاب شهادت‏امام‏حسین(ع) و فرجام كسانى كه در كشتن‏او و یارانش نقش داشتند؛ بخش هفتم: عزادارى و گریه براى امام حسین(ع).

http://alavi12.persianblog.ir/

جمعه 3/9/1391 - 20:48
اهل بیت

نویسنده: عبدالمجید ناصری داوودی

ناشر: موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره)

نوبت چاپ: اول ـ 1387

قیمت: 3900 تومان

افراد و شخصیت های متفاوت، از دیدگاه های مختلف و با انگیزه های گوناگون به واقعه کربلا نگریسته اند که در نگاهی کلی، به دو دسته «تشیع نگری» و «تسنن بینی» تقسیم می شوند. اهل سنت درباره این رخداد بزرگ تاریخ اسلام، نظر واحدی ندارند و با تشتت آرا و یا تناقض دیدگاه مواجه شده اند. گروهی به حقانیت این قیام و مظلومیت امام حسین(ع) و قابلیت انقلاب وی از جهات گوناگون برای الگو دهی و سرمشق سازی پرداخته‌اند و گروه دیگر بنا به دلایل یا توجیهاتی تنها به هم دردی عاطفی با آن اکتفا کرده یا آن را قضیه استثنایی غیر قابل ارزیابی و ارزش‌گزاری دانسته اند. این گروه درمقابل، خلافت یزید را مشروع و در نتیجه هرگونه قیام در برابر آن را به طور اصولی نامشروع می پندارد. کتاب حاضر، ابعاد مختلف این جریان و دیدگاه های مرتبط به آن را به خوبی مورد بررسی قرار داده است.

تحقیق حاضر در هشت فصل با عناوین: خلافت یزید بن معاویه، انقلاب کربلا و مقوله اجتهاد، فلسفه انقلاب کربلا از دیدگاه اهل سنت؛ یزید بن معاویه و فاجعه کربلا، دخالت یا برائت، کرامات و پیامدهای انقلاب کربلا از دیدگاه اهل سنت، عالمان اهل سنت و مساله لعن یزید، حیات و کارنامه مخالفان لعن یزید و عزاداری امام حسین(ع) و اهل بیت مداری میان اهل سنت،‌ تدوین شده است.

http://alavi12.persianblog.ir/

جمعه 3/9/1391 - 20:47
اهل بیت

نویسنده: آیت‌الله جوادی آملی

ناشر: اسراء

نوبت چاپ: اول ـ 1388

قیمت: 1350 تومان

اندیشه بلند سالار شهیدان حضرت حسین بن علی (علیه السلام) كه در قیام با شكوهش متبلور گشت، نمادها و ظهورات مختلفی دارد. این اثر مشتمل بر تبیین سیره امام‌ حسین ‌(ع)، پیام نهضت آن حضرت و اثر نهضت حسینی است. از چهره‌های باطن نهضت حسینی تفكر عقلی و عقلانیت نهفته در آن است. نویسنده فرزانه، نهضت حسینی را از این منظر مورد تحلیل و بررسی قرار داده‌ است، تا چهره باطنی نهضت كه عقل و عقلانیت اصیل و مستحكم و تثبیت شده با مصباح وحی است، وضوح بیشتری یابد.

این كتاب شامل دو بخش است؛ بخش اول: كلیات. در فصل نخست آن به تبیین سیره امام‌ حسین ‌(ع) اشاره شده و در فصل دوم به پیام نهضت آن حضرت پرداخته شده است.

بخش دوم اثر نهضت حسینی از شش فصل، «شكوفایی عقل»، «رهبران الهی شكوفاگران عقل»، «اقدامات مخالفان شكوفایی عقل»، «قیام حسینی برای شكوفایی عقل»، «اثر قیام حسینی در شكوفایی عقل» و «تداوم اثر قیام حسینی برای شكوفایی عقل» تشكیل شده است.

http://alavi12.persianblog.ir/

 

جمعه 3/9/1391 - 20:46
اهل بیت

نویسنده: آیت الله محمدی ری شهری و جمعی از نویسندگان

مترجم: عبدالهادی مسعودی

تعداد: 14 جلد

ناشر: مؤسسه علمی ـ فرهنگی دارالحدیث

نوبت چاپ: اول ـ 1388

قیمت: 100000 تومان

دانشنامه امام حسین (ع)، ابعاد مختلف زندگی آن حضرت از ولادت تا شهادت را در 15 بخش اصلی و 138 فصل همراه با ترجمه فارسی تدوین كرده و از ویژگی های آن می توان به زندگانی، شخصیت و قیام امام حسین(ع) بر اساس آیات، روایات و متون تاریخی کهن و معتبر، ارائه حدود 400 بیان و تحلیل پیرامون موضوعات مرتبط، پاسخ به شبهات و نمایاندن تحریفات، همچنین ترسیم پنج نقشه ابتکاری خط سیر کاروان حسینی(ع) اشاره کرد. همچنین این مجموعه 4191 نقل در 6612 صفحه به دو زبان فارسی و عربی را در بر دارد.

15 بخش اصلی این دانشنامه شامل: زندگی خانواده سیدالشهداء، فضیلت ها و ویژگی های امام حسین(ع)، دلایل امامت امام حسین(ع) و فرزندانش، امام حسین(ع) پس از پیامبر(ص) تا شهادت پدر، امام حسین(ع) پس از شهادت پدر تا قیام عاشورا، خبر دادن پیشاپیش از شهادت امام حسین(ع)، خروج امام حسین از مدینه تا رسیدن به کربلا، از رسیدن امام حسین(ع) به کربلا تا شهادت ایشان، وقایع پس از شهادت امام حسین(ع)، بازتاب شهادت امام حسین(ع) و فرجام کسانی که در کشتن او و یارانش نقش داشتند، عزاداری و گریه برای امام حسین(ع)، نمونه مرثیه‌هایی که در سوگ امام حسین(ع) و یارانش سروده شده‌اند، زیارت، مزار و حکمت های رسیده از امام حسین(ع) است.

از همكاران آیت الله محمدی ری شهری در این پژوهش می‌توان از سید محمود طباطبایی نژاد، سید روح الله سید طبایی، عبدالهادی مسعودی، مهدی مهریزی و محمد مرادی را نام برد.

 http://alavi12.persianblog.ir/

جمعه 3/9/1391 - 20:45
اهل بیت

قرارگاه نشریات حیات بسیج دانشجویی دانشگاه امام صادق علیه السلام، کتاب‌های عاشورایی از مجموعه زیر خیمه حسین علیه‌السلام را در قالب یک مجموعه به نام «باغ سیب» منتشر کرد.

پس از انتشار مجموعه 11 جلدی کتاب‌های زیر خیمه حسین علیه‌السلام به عنوان ضمیمه ماه‌نامه فرهنگی-سیاسی «حیات» و استقبال فوق‌العاده از این مجموعه توسط عموم مخاطبان، به‌ویژه تشکل‌های دانشجویی و هیآت مذهبی، کتاب‌های عاشورایی از این مجموعه، به‌مناسبت ایام محرم تحت عنوان «باغ سیب» منتشر شد.

این مجموعه 6 جلدی که شامل کتاب‌های «تا خدمت حسین علیه‌السلام»، «راه عباس شدن»، «وفا به رنگ کربلا»، «رفاقت به سبک حبیب»، «رقابت به سبک حبیب» و «ولعن الله شمراً» می‌باشد، با نثری مینی‌مال و روان و با نگاهی امروزی‌تر به حادثه عاشورا و قیام حضرت اباعبدالله‌الحسین علیه‌السلام پرداخته و درس‌ها و نکته‌هایی برای زندگی امروز بازتولید کرده است.

جهت تهیه مجموعه باغ سیب، می‌توانید به پایگاه اینترنتی www.hayatmag.ir مراجعه کرده، با رایانامه hayatmag.isu@gmail.com در ارتباط باشید و یا با شماره تلفن 09366978986 تماس حاصل فرمایید. همچنین این مجموعه همراه با تخفیف ویژه در «غرفه حیات» در مراسم عزاداری هیأت میثاق با شهدای بسیج دانشجویی دانشگاه امام صادق علیه‌السلام توزیع می‌گردد.

http://modirekarbala.blog.ir

جمعه 3/9/1391 - 20:41
اهل بیت
«امام حسین و ایران» نام کتابی است به نوشته کورت فریشلر آلمانی و ترجمه ذبیح الله منصوری که به وقایع آخرین سال زندگی حسین بن علی (ع) سومین امام شیعیان جهان که پیوند خاصی با نهضت های ملی ایرانیان در آن دوران داشته است می پردازد. در ادامه، بخش های کوتاهی از این کتاب را از نظر شما می گذرانم:

در سال شصتم هجری نماینده ای از طرف حسین بن علی (ع) وارد (ری) شد و در باغ بهار حضور بهم رسانید و در آنجا (گیو) پسر (رستم فرخ زاد) و سپهبدان مازندران و گیلان با احترام زیاد او را پذیرفت.
در آن روز نتیجه مذاکره این شد که بزرگان ایران که در ان انجمن حضور دارند آمادگی خود را برای استقبال از حسین بوسیله نامه اعلام کنند.
(مارسلین) یکی از شرق شناسان نیمه اول قرن بیستم عقیده دارد زنی که به سمت سفارت، در باغ بهار حضور یافت (شهربانو) همسر حسین (ع) و مادر علی بن زین العابدین (ع) بوده است.
مارسلین مجمع باغ بهار را بعد از جنگ های ایرانیان و اعراب اولین علامت محسوس نهضت ایرانیان برای تحصیل استقلال و رهایی از سلطه عرب می داند. تیسفون (مدائن) پایتخت ساسانیان در سال نوزدهم هجری به دست اعراب افتاد. ولی سقوط تیسفون و حتی جنگ مدائن که با پیروزی اعراب خاتمه یافت و آن را فتح الفتوح خواندند، به جنگ ایرانیان و اعراب خاتمه نداد و تا سال سی ام هجری جنگ بین اعراب و ایرانیان ادامه داشت و بعد از این که علی بن ابیطالب (ع) خلیفه شد چون تمام مسلمین ایران، او را خلیفه می دانستند جنگ بین ایرانیان و اعراب، متروک شد.
اما از سال چهلم هجرت که علی بن ابیطالب زندگی را بدرود گفت طوری معاویه و آن گاه پسرش یزید ایرانیان را در فشار گذاشتند که آنها نتوانستند سر بلند کنند.
اما ایرانیان چند دژ تسخیر ناپذیر داشتند و یکی از آن دژ ها مازندران بود و دیگری گیلان و در گیلان، سکنه محلی علی بن ابیطالب را بلقب (رشت) می خواندند یعنی دانشمند فرزانه و بعد از او این لقب به حسن و آن گاه حسین داده شد و هنوز این کلمه در گیلان بر زبان ها میباشد و حاکم نشین گیلان (رشت) است.
فرزندان علی بن ابیطالب کم یا بیش به زبان فارسی یعنی پهلوی ساسانی آشنا بودند زیرا پدرشان علی (ع) زبان پهلوی ساسانی را بخوبی می دانست و در سال نوزدهم هجری که مدائن سقوط کرد و خانواده سلطنتی ایران را اسیر کردند و به مدینه بردند، علی بن ابیطالب اعضای آن خانواده را از سایر اسیران جدا کرد و آنها را با احترام مورد پذیرایی قرار داد و در تمام مدتی که در مدینه بودند علی بن ابیطالب خرج آنها را از جیب خود می پرداخت. در بین اسیران دو دختر جوان از دختران یزدگرد سوم به اسم شهربانو و کیهان بانو (که امروز جهان بانو می گویند) وجود داشتند و علی بن ابیطالب، شهربانو را به پسرش حسین که تا آن تاریخ زن نگرفته بود داد و (کیهان بانو) را به عقد (محمد بن ابوبکر) درآورد.
علی بن ابیطالب بعد از خلافت، پایتخت اسلام را از مدینه به بین النهرین منتقل کرد. اگر تعصب قشری ها مانع نمی شد علی بن ابیطالب شهر تیسفون (مدائن) را پایتخت اسلام می کرد.
خاندان علی، طوری به ایرانیان علاقمند بودند که مردم ایران آنها را به چشم عرب نمی دیدند. بارتولومه عقیده دارد ایرانیان که در سال شصتم هجری آماده شدند به حسین (ع) کمک کنند تا اینکه وی به ایران بیاید و پادشاه ایران شود دو منظور داشتند. اول تحصیل استقال برای خودشان، دوم درهم شکستن قدرت بنی امیه که در آن موقع مظهر قدرت عرب بود.
وضع زندگی حسین در مکه بتصدیق تمام مورخین اسلامی اعم از مورخین سنی و شیعه، آبرومندانه بود بدون اینکه با شکوه باشد و در خانه اش فرش های خوب و پرده های زیبا وجود داشت.
حسین (ع) بعد از اینکه پدرش علی (ع) را کشتند تا سال شصتم هجری نه در جنگی شرکت کرد و نه در امور سیاسی مداخله نمود و اوقاتش صرف زراعت و تجارت می شد و اگر فراغتی بدست می آورد شعر می سرود و یا اینکه شاعران را در خانه خود می پذیرفت.
در آن موقع، از افراد خانواده هاشمی گذشته، حسین حتی در مکه طرفدار نداشت چون مردم می ترسیدند که تظاهر به طرفداری از حسین بکنند.
معاویه که اول کسی است که در اسلام سازمان جاسوسی بوجود آورد و آن سازمان را برای پسرش یزید به میراث گذاشت و عمال مزبور که مبلغ یزید بودند در تمام کشورهای اسلامی علیه حسین تبلیغ می کردند و هر امام جماعت که بعد از نماز برای مردم صحبت می کرد بدستور عمال سازمان مزبور مجبور بود که از حسین بد بگوید.
در شب دهم محرم سال شصت و یکم هجری چند واقعه اتفاق افتاد. یک واقعه عبارت از این است که در شب دهم محرم سی نفر از ایرانیان مقیم کوفه خود را به حسین (ع) رسانیدند و این عده روز بعد، برای کمک به حسین (ع) در جنگ شرکت کردند و کشته شدند.
ارادت و علاقه ایرانیان نسبت به حسین (ع) از فداکاری این سی نفر معلوم می شود ولی ما غیر از نام برویج از اسامی سایر آنها بدون اطلاع هستیم و بعید نیست مورخین نیمه اول قرن دوم هجری تعمد داشته اند که نام ایرانیان ذکر نشود زیرا نیمه اول قرن دوم هجری، دوره خلافت آخرین خلفای بنی امیه و اولین خلفای بنی عباس بود و خلفای بنی عباس مردمی حق ناشناس بشمار می آمدند و با ایرانیان عداوت داشتند در صورتی که ایرانیان وسائل روی کار آمدن بنی عباس را فراهم کرده بودند.
تمام ایرانیانی که سبب شدند که بنی عباس روی کار بیایند در دوره کوتاه خلافت سفاح اولین خلیفه عباسی و آن گاه در دوره خلافت المنصور به حکم آن دو خلیفه کشته شدند.
تاریخ فقط نام سران ایرانی را که باعث روی کار آمدن بنی عباس شدند ضبط کرده مثل (ابوسلمه خلال) و (ابومسلم خراسانی).
خلفای دیگر عباسی دودمان های بزرگ ایرانی را معدوم کردند که معروفترین آنها دودمان (برمکی) و دودمان (افشین) است.
دیگر از وقایع با اهمیت شب دهم محرم این است که در آن شب (حر بن یزید) از قبیله بنی ریاح به حسین ملحق شد. ملحق شدن حر بن یزید ریاحی به حسین (ع) یکی از وقایع برجسته روزهای آخر عمر حسین (ع) میباشد و آدمی ناگزیر است بپذیرد که علت مادی در الحاق حر بن یزید به حسین (ع) مداخله نداشته است.
بعضی از راویان اصرار دارند بگویند که در شب دهم محرم سال شصت و یکم هجری از خیمه های کاروان حسین جز صدای گریه و ناله بگوش نمی رسید. اما این روایت در کتاب هیچ یک از مورخین معتبر دیده نمی شود و این روایت ناشی از این است که راویان خواسته اند که قلب خواننده را بسوزانند و اشک از چشمانش جاری نمایند. روایت مربوط به این که در آن شب تا بامداد کسی در کاروان حسین (ع) نخوابید نیز به همان علت است.
این روایت دلیل بر بی اطلاعی از روحیه اعراب بدوی است که جنگ در نظر آنان یک واقعه فوق العاده نبود و کشته شدن را هم یک واقعه فوق العاده نمی دانستند. عرب بادیه کشته شدن در جنگ را مباهات می دانست و در نظرش یک بدبختی بزرگ نبود.
واقعیت این است که گریه و ناله را مورخین و بخصوص شعرا و نویسندگان ادبی می کنند نه مردان جنگاور. در سرگذشت های جنگی مصر قدیم و یونان قدیم و اعراب بدوی حتی بطور نمونه اثری از گریه و ناله نمی بینیم و حتی مادران و زنان جنگجویان بر آنها نمی گریند. در تمام سرگذشت جنگی (هومر) چکامه سرای قدیم یونانی سطری وجود ندارد که حاکی از گریه و ناله جنگجویان در شب جنگ یا روز جنگ باشد. در تمام اسناد تاریخی مصر قدیم سطری نیست که حکایت از گریستن و نالیدن جنگجویان بکند. در چین باستانی هم جنگجویان قبل از رفتن به میدان جنگ گریه نمی کنند و نمی نالند و بعد از اینکه کشته می شدند کسی بر آنها نمی گریست و نمی نالید.
گریستن و نالیدن در شب جنگ و گریستن بر کسانی که در میدان جنگ کشته شده اند از زمانی متداول شد که (تراژدی) وارد ادب ملل مختلف جهان گردید و می توان گفت که گریستن و نالیدن بر کشتگان را شعرا و نویسندگان به مردم آموختند.
برخلاف آنچه بعضی از تذکره نویسان نوشته اند در شب دهم محرم سال شصت و یکم هجری، کسانی که در کاروان حسین (ع) بودند تا بامداد بیداری نکشیدند و بخواب رفتند و بامداد برای نماز خواندن از خواب بیدار شدند. در آن موقع کسی نمی گریست و زن ها شیون نکردند زیرا عرب بادیه قبل از جنگ نمی گریست و زن های عرب هم بجای اینکه گریه کنند در میدان جنگ حضور می یافتند و مردان را تشویق بجنگ می کردند.

از شما دوست عزیز درخواست می کنم تا یک بار دیگر زندگی حضرت امام حسین (ع) و وقایع دهه محرم و به ویژه روز عاشورا را یک بار دیگر مطالعه کنید. اما این بار نه از زبان یک مداح یا کسی که بر روی منبر کارش فقط گریه انداختن من و شماست. بلکه از زبان یک مورخ آلمانی؛ و این بار براستی به عظمت امام حسین (ع) و روز عاشورا پی خواهید برد.

http://baentekhabat.persianblog.ir

جمعه 3/9/1391 - 20:37
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته