اخبار مجمع

  • تفاهم همکاری انتشارات مجمع جهانی اهل بیت(ع) و بنیاد شهید مطهری اندونزی

    تفاهم همکاری انتشارات مجمع جهانی اهل بیت(ع) و بنیاد شهید مطهری اندونزی

    به گزارش پایگاه رسمی مجمع جهانی اهل بیت (ع)-  «مصطفی بهبهانی پور» مدیرکل خدمات فرهنگی و انتشارات مجمع جهانی اهل بیت(ع)، با رئیس بنیاد شهید مطهری اندونزی گفت‌وگو و تبادل نظر کرد.

    این دیدار که در حاشیه نمایشگاه بین المللی کتاب کوالالامپور صورت پذیرفت، بر همکاری مشترک بین انتشارات مجمع جهانی اهل بیت(ع) و بنیاد شهید مطهری در خصوص ترجمه آثار مجمع به زبان اندونزیایی و نیز چاپ کتب مجمع به زبان انگلیسی در این کشور تاکید شد.

    رئیس بنیاد شهید مطهری ضمن استقبال از کتب ترجمه شده مجمع جهانی اهل بیت(ع)، ابراز امیدواری کرد برخی از آثار انتشارات مجمع با همکاری این بنیاد در اندونزی چاپ و توزیع شود.

     لازم بذکر است چهل و یکمین نمایشگاه بین المللی کتاب کوالالامپور با حضور ۱۷ کشور از تاریخ ۴ خرداد لغایت ۱۴ خرداد در حال برگزاری است و انتشارات مجمع جهانی اهل بیت علیهم السلام تنها ناشر حاضر از سوی جمهوری اسلامی ایران در این نمایشگاه می باشد.

    مدیرکل خدمات فرهنگی و انتشارات مجمع جهانی اهل بیت(ع)، در خصوص چاپ آثار مجمع در اندونزی با رئیس بنیاد شهید مطهری این کشور گفت‌وگو و تبادل نظر کرد.

  • مراسم بزرگداشت «شهدای خدمت» از سوی مجمع جهانی اهل‌بیت(ع) و جامعة المصطفی(ص) العالمیه برگزار می‌شود

    مراسم بزرگداشت «شهدای خدمت» از سوی مجمع جهانی اهل‌بیت(ع) و جامعة المصطفی(ص) العالمیه برگزار می‌شود

    به گزارش پایگاه رسمی مجمع جهانی اهل بیت (ع)- مراسم بزرگداشت «شهدای خدمت» از سوی مجمع جهانی اهل‌بیت(ع) و جامعةالمصطفی(ص) العالمیه در شهر قم برگزار می‌شود.

    در این مراسم آیت‌الله «رضا رمضانی» دبیرکل مجمع جهانی اهل‌بیت علیهم‌السلام و نماینده مجلس خبرگان رهبری و آیت‌الله دکتر «علی عباسی»، رئیس جامعةالمصطفی و نماینده مجلس خبرگان رهبری سخنرانی خواهند کرد و سخنرانی، شعرخوانی و عزاداری محفلی اساتید و طلاب غیر ایرانی از برنامه‌های دیگر خواهد بود.

    مراسم بزرگداشت «شهدای خدمت» از طریق لینک‌های مختلف با ترجمه همزمان به زبان‌های عربی  و انگلیسی برای خارج کشور و از شبکه‌های ملی و برون مرزی سیمای جمهوری اسلامی ایران به صورت زنده به پخش خواهد شد.

    این مراسم روز پنجشنبه ۱۰ خرداد 1403 در قم، میدان جهاد، مجتمع امام خمینی (ره)، سالن قدس منعقد می‌شود و از طریق این لینک https://www.aparat.com/Abna/live پخش خواهد شد.

    49b23cb9-97a2-4757-a2c7-d133ef07b230.jpg

    گفتنی است بالگرد حامل آیت الله سید ابراهیم رئیسی خادم‌الرضا(ع) و هشتمین رئیس جمهوری اسلامی ایران، عصر یکشنبه ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۳ در مسیر بازگشت از مراسم افتتاح سد قیز قلعه‌سی به سمت شهر تبریز، در منطقه ورزقان استان آذربایجان شرقی دچار سانحه هوایی شد که در این حادثه رئیس جمهور و همراهان همزمان با شب ولادت امام رئوف علی ابن موسی الرضا (ع) به مقام رفیع شهادت نایل شدند.

    مراسم بزرگداشت «شهدای خدمت» از سوی مجمع جهانی اهل‌بیت(ع) و جامعةالمصطفی(ص) العالمیه روز پنجشنبه ۱۰ خرداد در شهر قم برگزار می‌شود.

  • گزارش تصویری | تصاویر اختصاصی ابنا از حضور شهید آیت‌الله رئیسی در مجمع عمومی مجمع جهانی اهل‌بیت(ع)

    گزارش تصویری | تصاویر اختصاصی ابنا از حضور شهید آیت‌الله رئیسی در مجمع عمومی مجمع جهانی اهل‌بیت(ع)

     پنجشنبه ۱۰ شهریور ۱۴۰۱ بود که آیت‌الله سیدابراهیم رئیسی، در آیین افتتاحیه هفتمین اجلاس مجمع عمومی مجمع جهانی اهل‌بیت(ع) حضور یافت و در بین نخبگان شیعه از ۱۱۵ کشور جهان به سخنرانی پرداخت. این تصاویر توسط عکاسان خبرگزاری ابنا از حضور شهید آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی ثبت شده است.

  • عکس خبری | تصاویر اختصاصی ابنا از نشست شهید امیر عبداللهیان با اعضای مجمع عمومی مجمع جهانی اهل بیت(ع)

    عکس خبری | تصاویر اختصاصی ابنا از نشست شهید امیر عبداللهیان با اعضای مجمع عمومی مجمع جهانی اهل بیت(ع)

    نشست هم اندیشی شهید حسین امیر عبداللهیان وزیر امور خارجه شهید جمهوری اسلامی ایران با اعضای مجمع عمومی مجمع جهانی اهل بیت(ع) در شامگاه پنج شنبه دهم شهریور ۱۴۰۱ در محل وزارت امور خارجه برگزار شد. وزیر امور خارجه شهید در این مراسم در بین نخبگان شیعه از ۱۱۵ کشور جهان به سخنرانی پرداخت. تصاویری که در ادامه می آید توسط عکاسان خبرگزاری ابنا از حضور شهید حسین امیرعبدالهیان در نشست هم اندیشی با اعضای مجمع عمومی مجمع جهانی اهل بیت(ع) در خصوص ظرفیت ها و چالش های جهان اسلام، ثبت شده است.

  • عکس خبری | تصاویر اختصاصی ابنا از حضور شهید آیت‌الله آل هاشم در هفتمین اجلاس مجمع عمومی مجمع جهانی اهل بیت(ع)

    عکس خبری | تصاویر اختصاصی ابنا از حضور شهید آیت‌الله آل هاشم در هفتمین اجلاس مجمع عمومی مجمع جهانی اهل بیت(ع)

    هفتمین اجلاس مجمع عمومی مجمع جهانی اهل بیت(ع) با حضور بیش از ۳۰۰ مهمان از ۱۳۰ کشور جهان به مدت ۳ روز از تاریخ ۱۰ تا ۱۲ شهریور ۱۴۰۱ در سالن اجلاس سران کشورهای اسلامی در تهران، برگزار شد. آیت الله سیدمحمد علی آل هاشم نماینده ولی فقیه در استان آذربایجان شرقی و امام جمعه تبریز نیز در بخش های مختلف این اجلاس حضور داشت. تصاویری که در ادامه می آید توسط عکاسان خبرگزاری ابنا از حضور شهید آیت الله آل هاشم در هفتمین اجلاس عمومی مجمع جهانی اهل بیت(ع) ثبت شده است.

  • استاد حوزه علمیه قم: شخصیت و خدمات حضرت ابوطالب(ع) به دنیا معرفی شود

    استاد حوزه علمیه قم: شخصیت و خدمات حضرت ابوطالب(ع) به دنیا معرفی شود

    به گزارش پایگاه رسمی مجمع جهانی اهل بیت (ع)-  حجت الاسلام والمسلمین محمدحسن صافی گلپایگانی در نشستی با معاون علمی و فرهنگی مجمع جهانی اهل بیت علیهم السلام از متولیان خواست که قصیده لامیه را در دروس ادبی حوزه قرار دهند تا طلاب محترم با آن آشنا شوند و بتوانند در کنگره های مهم ادبی و علمی آن را ارائه دهند.

    استاد حوزه علمیه قم از خدمات این مجمع که به نام مبارک اهل بیت علیهم السلام مزین است برکات و آثار زیادی داشته و دارد تشکر و تقدیر کرد و گفت: حضور این مجمع مبارک در بیش از صد کشور اعم از کشورهای اسلامی و غیر اسلامی و تلاش برای نشر و تبلیغ فرهنگ اصیل اسلام و مکتب نورانی اهل بیت علیهم السلام افتخاری بزرگ برای این مرکز است.

    وی افزود: تألیف و نشر صدها کتاب دینی به زبان های گوناگون و ارائه احادیث و روایات اسلامی به زبان های مهم روز و نشان دادن محاسن و زیبائی های کلمات حضرات معصومین علیهم السلام و تشکیل کنگره های بزرگ علمی و مذهبی در داخل و خارج ایران از توفیقات مهمی است که شامل این مجمع مقدس بحمدالله تعالی شده است.

    حجت الاسلام والمسلمین صافی گلپایگانی در ادامه بیان داشت: یکی از کارهای مهمی که مجمع جهانی اهل بیت علیهم السلام به بهترین وجه ممکن به آن پرداخت موسوعه ارزشمند حضرت ابوطالب علیه السلام است که در ۳۳ جلد آن را به زیور طبع آراسته و به جوامع بزرگ علمی و دینی تقدیم نمود.

    وی گفت: معرفی حضرت ابوطالب علیه السلام بزرگ حامی پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله به جهان اسلام از وظائفی است که بر عهده عالمان دین و دانشوران و بزرگان علم و فقاهت و ادب و کمال است و شاید بتوان گفت معرفی پدر بزرگوار امیرالمؤمنین علیهماالسلام بر همه مسلمانان بویژه شیعیان جهان واجب کفائی است، شخصیتی عظیم الشأن مانند حضرت ابوطالب علیه السلام که در محاسن اخلاق و در ادب و کمال و انشاد شعر یک شخصیت استثنائی در تاریخ است که در این باره باید کتاب ها نوشته شود و ایشان را بهتر و بیشتر معرفی نمود.

    این استاد حوزه خاطرنشان ساخت: قصائد ادبی ایشان بخصوص قصیده لامیه آن مرد بزرگ به اعتراف ادیبان بزرگ عرب زبان از بهترین قصائدی است که نظیر آن یا وجود ندارد یا کم است؛ اگر بگوییم حضرت ابوطالب مانند بزرگ آیه خلقت حضرت امیرالمؤمنین علیه السّلام مظلوم تاریخ است گزاف نگفته ایم. امروز وظیفه حوزه های دینی و جوامع علمی این است که با دفاع از این حامی بزرگ اسلام تا اندازه ای مظلومیت ایشان را کاهش دهیم.

    وی افزود: مرحوم آیت الله العظمی صافی گلپایگانی بر احیای نام مقدس و مواضع حضرت ابوطالب علیه السلام همیشه تاکید داشتند و می گفتند همه حوزه های علمیه در جهان اسلام باید در ادای این وظیفه دینی همت و تلاش مضاعف داشته باشند.

    استاد خارج حوزه علمیه قم در پایان اظهار داشت: مجمع جهانی اهل بیت علیهم السلام این توفیق بزرگ را پیدا نموده که 33 جلد کتاب درباره حضرت ابوطالب علیه السلام به زبان های عربی، فارسی و لاتین را گردآوری و چاپ نماید این یکی از کارهای بزرگ و مقدس این مرکز مهم اسلامی است.

    حجت الاسلام والمسلمین فرمانیان معاون علمی و فرهنگی مجمع جهانی اهل البیت علیهم السلام نیز گزارش مبسوطی درباره فعالیت های مجمع در سطح داخل و خارج از کشور ارائه داد و در ادامه درباره طبع موسوعه ارزشمند حضرت ابوطالب علیه السلام اظهار داشت: محققین این مجمع برای تألیف این دوره از کتاب ها زحمات زیادی را متحمل شدند که نام و یاد بزرگ ترین حامی و مدافع حضرت رسول اکرم صلی الله علیه وآله در جهان اسلام احیاء شود و ریاست مجمع بر این کار مهم تاکید فراوانی داشته و دارند از آنجا که آیت الله العظمی صافی گلپایگانی قدس سره در دیدار ریاست و مسئولین مجمع در زمان حیات مبارکشان توصیه های مهمی بر احیاء نام مبارک حضرت ابوطالب علیه السلام داشتند از این جهت این دوره از کتاب به روح مطهر آن مرجع مدافع حریم اهل بیت علیهم السلام تقدیم می شود.

    در این دیدار که بعضی از مدیران علمی و فرهنگی مجمع جهانی اهل بیت (ع) نیز حضور داشتند، ۳۳ جلد کتاب درباره حضرت ابوطالب علیه السلام که توسط این مرکز مهم فرهنگی به زیور طبع آراسته شد به بیت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی قدس سره اهدا شد.

    استاد سطوح عالی حوزه تصریح کرد: معرفی حضرت ابوطالب علیه السلام بزرگ حامی پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله به جهان اسلام از وظائفی است که بر عهده عالمان دین و دانشوران و بزرگان علم و فقاهت و ادب و کمال است.

  • لزوم پرداخت حق‌الناس به قیمت روز | اثبات نظم دقیق عالم با علم کیهان‌شناسی

    لزوم پرداخت حق‌الناس به قیمت روز | اثبات نظم دقیق عالم با علم کیهان‌شناسی

    به گزارش پایگاه رسمی مجمع جهانی اهل بیت (ع)-  آیت‌الله «مهدی هادوی تهرانی» عضو شورای عالی مجمع جهانی اهل‏‌بیت(ع) و استاد درس خارج حوزه علمیه، امروز ـ ۷ خرداد‌ماه ـ در ادامه مباحث تفسیری خود به تفسیر آیاتی از سوره مبارکه قیامت پرداخت.

    متن سخنان وی به شرح زیر است:

    سوره قیامه با دو قسم یعنی «یوم‌القیامه» و «نفس‌اللوامه» شروع می‌شود و چون با قسم به روز قیامت آغاز شده، نام این سوره هم اینگونه نامگذاری شده است و مراد از نفس لوامه هم مطلق نفس انسان است و چنانچه علامه طباطبایی و حسن بصری آن را به نفس انسان مؤمن و کافر نسبت داده‌اند مراد نیست. جواب قسم هم محذوف است و از آیات بعدی، مقصود آن مشخص می‌شود.

    آیه سوم و چهارم هم طرح یک شبهه و جواب آن است؛ یعنی انسان‌ها گمان می‌کنند خداوند چگونه می‌خواهد استخوان‌های پوسیده را بعد از مردن جمع کند و خدا پاسخ داد ما می‌توانیم سرانگشتان مردگان را هم جمع کنیم؛ امروز اثر انگشت گرفتن امر رایجی است ولی طرح این بحث در ۱۴۰۰سال قبل امر مهم و عجیبی است زیرا اثر انگشت هر انسانی منحصر به فرد است.

    خدواند در آیات بعد فرموده است؛ بَلْ يُرِيدُ الْإِنْسَانُ لِيَفْجُرَ أَمَامَهُ؛ يَسْأَلُ أَيَّانَ يَوْمُ الْقِيَامَةِ؛ یعنی انسان چون دوست دارد به فجور خود ادامه دهد از زمان قیامت می‌پرسد که زمان آن چه موقعی است. برخی انسا‌ن‌ها دنبال بی‌بند و باری هستند نه دین و دانش دینی. شیخ طوسی در تبیان به این معنا اشاره کرده و گویا تعبیر «لیفجر امامه» برای او ثقیل است لذا به نقل قول از علمای اهل‌سنت اشاره کرده است. او از زجاج از ادبای اهل سنت نقل کرده است که این تعبیر یعنی توبه را به تاخیر انداختن است.

    در روایات بیان شده است که اکثر اهل النار المسوفون یعنی کسانی که توبه را به تاخیر می‌اندازند. البته اینکه «لیفجر امامه» را المسوف بالتوبه گفته‌اند جنبه مصداق دارد و قطعا معنای آن این نیست، یعنی اهل فجور قصد توبه و اصلاح کارها را ندارند.

    پرداخت حق‌الناس به قیمت روز

    در بحث توبه هم تاکید شده است که توبه پشیمانی از عمل، طلب استغفار و  مغفرت و بنا بر عدم انجام است و اینها در حق‌الله کافی است اما در حقوق الناس لازم است ولی کافی نیست، یعنی باید حقی را که تضییع کرده است جبران کند. گاهی حق شخصی مطرح است و مثلا انسان مالی را از بین برده است و آن را جبران می‌کند. در اینجا یک بحث فقهی را مطرح کنم زیرا برخی تصور می‌کنند اگر مثلا ۲۰ سال پیش یک میلیون تومان حق کسی را خورده‌اند الان با همان یک میلیون تومان جبران می‌شود، خیر این حق ادا نمی‌شود و باید به قیمت روز محاسبه کنید. همه فقها گفته‌اند غاصب باید حقی را که ضایع کرده است با قیمت روز جبران کند.

    در بحث اطعام مسکین در کفاره هم این موضوع مطرح است و کسی حق ندارد اگر ۲۰ سال پیش کفاره بر عهده بوده است با قیمت آن روز حساب کند بلکه باید به قیمت روز محاسبه و مثلا به ۶۰ مسکین طعام بدهد و نگوید من ۱۰ سال قبل روزه خورده‌ام.

    برخی افراد می‌پرسند که مثلا کسی که در کشور دیگری مانند اروپا زندگی می‌کند و قصد دارد فطریه و کفاره بدهد؛ آیا می‌توانند آن را به ایران بفرستند با توجه به اینکه مستحب است که در منطقه خودشان هزینه شود که جواب بله است؛ آیا باید به قیمت ایران محاسبه کنند یا به قیمت یورو و دلار؛ جواب این است که آنان باید یک مد طعام را به قیمت محل زندگی خود محاسبه کنند و بپردازند. در مورد فطریه هم یک ساع طعام(۳ کیلو) از طعام متعارف مطرح است و اگر در ایران پرداخت شود، به نرخ ایران و اگر به نرخ اروپا باشد، باید به نرخ اروپا باشد؛ البته اگر در آنجا برنج متعارف است باید به قیمت برنج بدهد و در ایران مثلا اگر نان متعارف باشد، به قیمت نان محاسبه می‌شود.

     مقدار ساع

    ما تحقیقی در مورد ساع همراه با آزمایش عملی انجام دادیم و به این نتیجه رسیدیم که یک ساع، ۳ کیلو و نیم است و آقای شبیری زنجانی هم ۳ کیلو و ۶۰۰ گرم را مقدار ساع می‌داند. ساع پیمانه حجمی است نه وزنی. بر اساس شواهد تاریخی و نمونه‌هایی که از ساع قدیمی در موزه‌ها به دست آمده است و تحقیقات برخی مانند سردار کابلی که بر روی اوزان و مقادیر کار کرده است؛ یک ساع حدود سه کیلو و نیم است.

    بحث این بود که مقصود از لیفجر امامه چیست؟ شیخ طوسی از نقل برخی از مفسرین مانند زجاج آورده است که به تاخیر انداختن توبه است ولی ظاهرا مقصود همان است که علامه طباطبایی فرمودند یعنی دوست دارد در آینده هم مانند گذشته فسق و فجور کرده و گناه کند؛ اینکه می‌پرسد روز قیامت چه زمانی است، دنبال دانستن زمان آن نیست بلکه می‌خواهد بگوید قیامتی در کار نیست. پیامبری آمده و به مردم می‌گوید این کارهایی که تاکنون کرده‌اید فسق و فجور و خلاف است و انجام ندهید ولی آنها به جای توبه می‌گویند قیامت کی خواهد بود یا می‌گویند مگر ممکن است که روزی این استخوان‌های پوسیده و بر باد رفته دوباره جمع شوند؟

    عالم قیامت

    خداوند در آیات بعد به قیامت و توصیف آن پرداخته و فرموده است: فَإِذَا بَرِقَ الْبَصَرُ؛ وَخَسَفَ الْقَمَرُ؛ وَ جُمِعَ الشَّمْسُ وَالْقَمَرُ؛ یعنی چشم انسان از تعجب خیره می‌شود و برق می‌زند و ماه تاریک می‌شود. البته اینها مقدمات روز قیامت است لذا برای انسان خیلی عجیب است و در تاریخ بشر سابقه نداشته است.

    بارها عرض شد عالم دنیا با عالم قیامت خیلی متفاوت است. الان در  زمین پستی و بلندی وجود دارد ولی در روز قیامت فضای مسطحی وجود دارد که همه انسان‌های طول تاریخ از ابتدا تا روز قیامت جمع می‌شوند و همدیگر را می‌بینند. ضمن اینکه ویژگی‌های بهشت و جهنم اصلا قابل مقایسه با ویژگی‌های دنیا نیست و قرآن برای اینکه آن نعمات برای ما قابل فهم باشد با نعمات دنیا مقایسه کرده است تا فهم همگانی از آن پیدا شود.

    علم امروز این نکته را کشف کرده که در گذشته نمی‌دانستند؛ هرقدر علم کیهان‌شناسی پیشرفت کرد نشان داد نظام عالم کیهانی به قدری دقیق است که اگر یک ذره بر هم بریزد همه آن منهدم خواهد شد یعنی اگر مقداری گردش زمین و ماه بهم بریزد همه کهکشان و هستی دچار فروپاشی خواهد شد.

    عضو شورای عالی مجمع جهانی اهل‏‌بیت(ع) با اشاره به مسئله حق‌الناس در توبه گفت: برخی تصور می‌کنند اگر ۲۰ سال پیش یک میلیون تومان حق کسی را خورده‌اند الان با پرداخت همان یک میلیون تومان جبران می‌شود، در حالی که این حق ادا نمی‌شود و باید به قیمت روز محاسبه کند.

پایگاه‌های مرتبط

مجمع جهانی اهل‌بیت (ع)

مجمع جهانی اهل‎بیت(علیهم‎السلام)، به عنوان یک تشکل جهانی و غیردولتی، از طرف گروهی از نخبگان جهان اسلام تشکیل شده است. اهل‎بیت(علیهم‎السلام) به این دلیل بعنوان محور فعالیت انتخاب شده‎اند که در معارف اسلامی در کنار قرآن، محوری مقدس را که مورد پذیرش عامه مسلمین باشد، تشکیل می‎دهند.
مجمع جهانی اهل‎بیت(علیهم‎السلام) دارای اساسنامه‎ای مشتمل بر هشت فصل و سی و سه ماده است.

  • ایران - تهران - بلوارکشاورز - نبش خیابان قدس - پلاک 246
  • 88950827 (0098-21)
  • 88950882 (0098-21)

تماس با ما

موضوع
ایمیل
متن نامه
6*2=? کد امنیتی