اخبار مجمع

  • عکس خبری | گفت‌وگوی مسئول جنبش جعفریه پاکستان با خبرگزاری ابنا

    عکس خبری | گفت‌وگوی مسئول جنبش جعفریه پاکستان با خبرگزاری ابنا

    به گزارش پایگاه رسمی مجمع جهانی اهل بیت (ع)- حجت‌الاسلام والمسلمین «سیدفرید عباس نقوی» از علمای منطقه کشمیر پاکستان و مسئول جنبش جعفریه این کشور، ضمن بازدید و گفت‌وگو با خبرگزاری اهل‌بیت(ع) ـ ابنا ـ در جریان فعالیت این خبرگزاری قرار گرفت.

  • گزارش تصویری | محفل یادداشت‌نویسان بین‌المللی ابنا برگزار شد

    گزارش تصویری | محفل یادداشت‌نویسان بین‌المللی ابنا برگزار شد

    محفل یادداشت‌نویسان بین‌المللی ابنا با موضوع «خدمات کارگزاران جمهوری اسلامی ایران در عرصه بین‌الملل»، روز چهارشنبه ـ شانزدهم خردادماه 1403 ـ با حضور حجت‌الاسلام‌والمسلمین استاد «جواد محدثی» در سالن کنفرانس خبرگزاری اهل‌بیت(ع) برگزار شد.

  • گزارش تصویری | دیدار جمعی از دانشجویان دانشگاه گیلان با دبیرکل مجمع جهانی اهل‌بیت(ع)

    گزارش تصویری | دیدار جمعی از دانشجویان دانشگاه گیلان با دبیرکل مجمع جهانی اهل‌بیت(ع)

    گزارش تصویری | دیدار جمعی از دانشجویان دانشگاه گیلان با دبیرکل مجمع جهانی اهل‌بیت(ع)

    به گزارش پایگاه رسمی مجمع جهانی اهل بیت (ع)- جمعی از دانشجویان دانشگاه گیلان امروز چهارشنبه 16خرداد 1403 با آیت‌الله رضا رمضانی دبیرکل مجمع جهانی اهل‌بیت(ع) دیدار کردند.

  • آیت‌الله رمضانی: بانوان در حوزه‌های علمی و تربیتی نقش ایفا کنند تا شاهد رشد جامعه باشیم

    آیت‌الله رمضانی: بانوان در حوزه‌های علمی و تربیتی نقش ایفا کنند تا شاهد رشد جامعه باشیم

    به گزارش پایگاه رسمی مجمع جهانی اهل بیت (ع)- جمعی از دانشجویان دختر عضو کانون مهدویت دانشگاه گیلان پیش از ظهر امروز ـ 16 خرداد 1403 ـ با حضور در ساختمان مجمع جهانی اهل بیت(ع) قم با آیت‌الله رضا رمضانی دبیرکل مجمع دیدار کردند.

    آیت الله رمضانی در ابتدای این دیدار، شهادت آیت‌الله رئیسی و هیئت همراه ایشان را تسلیت گفت و اظهار داشت: جامعه ما بیش از هر زمان دیگر به خدمتگزاران جهادی نیاز دارد؛ افرادی که خود را وقف مردم کنند و اعتماد بین مردم و مسئولین را تقویت و توسعه دهند. لذا اگر مسئولان خستگی‌ناپذیر باشند در بین مردم نیز اعتماد تقویت خواهد شد.

    وی درباره ویژگی‌های مرحوم آیت‌الله رئیسی گفت: شهید رئیسی توانست سیاست را با اخلاق، اخلاص و صداقت جمع و توأم کند در حالی که سیاست در دنیای امرو با اخلاق و اخلاص و صداقت سنخیتی ندارد. سیاستمداران غربی بر اساس تفکر ماکیاولیستی، به دنبال تثبیت و توسعه قدرت هستند و از هر ابزاری برای رسیدن به قدرت استفاده می کنند اما این‌ها در گفتمان دینی تعریفی ندارد.

    دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت(ع) اضافه کرد: آیت‌الله رئیسی تربیت‌یافتۀ مکتب امام بود و خصوصیت مکتب امام، مدیریت توحیدی و الهی است. به همین دلیل در مدیریت توحیدی و الهی چنین افرادی تربیت می‌شود و ما باید آنان را الگوی خود قرار دهیم.  امیدوارم روند خدمت به مردم ادامه و توسعه پیدا کند چون مردم رکن رکین انقلاب هستند.

    وی با بیان این‌که با شهادت آیت‌الله رئیسی، سرمایه اجتماعی ملی و بین‌المللی ایران افزایش یافت، افزود: پس از شهادت آیت‌الله رئیسی، حاکمان دو میلیارد نفر از کشورهای دنیا، عزای عمومی اعلام کردند و در کشورهای زیادی مراسم بزرگداشت برای شهدای خدمت برگزار شد.

    آیت‌الله رمضانی همچنین گفت: شخصیت دوم کشور به شهادت رسید و مردم ایران محزون بودند اما خللی در اداره امور اجرایی کشور وارد نشد چون در رأس کشور سیدنا القائد امام خامنه‌ای وجود دارد و سکان‌دار کشتی انقلاب است.

    وی به ضرورت شرکت مردم ایران در انتخابات پیش‌رو اشاره کرد و یادآور شد: همه اقشار مختلف مردم به خصوص جوانان در این انتخابات نقش دارند و باید تلاش کنیم تا درصد مشارکت‌کنندگان افزایش پیدا کند. در این راستا همه باید اخلاق را در تبلیغات رعایت کنیم و کاندیداها برنامه‌های خود را ارائه کنند. نقدها هم عالمانه، واقع‌بینانه و دلسوزانه باشد.

    وی در بخش دیگری از سخنان خود درباره جایگاه زنان در جامعه گفت: بانوان ظرفیت عظیمی در جامعه هستند. نیمی از جمعیت کشور را زنان تشکیل می‌دهند و باید در حوزه‌های علمی و تربیتی نقش ایفا کنند تا شاهد رشد جامعه باشیم.

    وی درباره جایگان زنان در قرآن عنوان کرد: قرآن خود را مدافع حقوق زن معرفی می‌کند و برخی از سوره‌های قرآن به اسم بانوان است. در قرآن برخی زنان به عنوان الگو معرفی شده‌اند و بیش از 300 آیه درباره زنان وجود دارد.

    استاد سطوح عالی حوزه تأکید کرد: خداوند در آیه 35 سوره احزاب، هیچ تفاوتی بین زن و مرد در حوزه ایمان و عمل صالح قائل نمی‌شود. همچنین بر اساس آیه 13 سوره حجرات، بهترین مردم نزد خداوند باتقواترین آن‌هاست. بنابراین ایمان، عمل صالح، حیات طیبه و مقام‌های حقیقی، درباره زنان و مردان علی السویه است و زنان و دختران مثل مردان می‌توانند در مقامات حقیقی رشد کنند.

    وی با اشاره به نقش تربیتی زنان اظهار داشت: نقش تربیتی در بانوان بسیار برجسته است و بانوان می‌توانند عواطف را به فرزندان خود منتقل کنند تا فرزندانی با عاطفه تربیت کنند و نسبت به ظلم‌ها حساس بوده، از مظلوم دفاع کنند و علیه ظالم باشند. 

    دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت(ع) افزود: بانوان باید فرزندانی تربیت کنند که ندای عدالت‌خواهی، معنویت و عواطف و وجدان بشری را به نسل‌های بعد منتقل کنند.

    وی درباره لزوم حضور اجتماعی زنان در جامعه گفت: ما معتقد نیستیم که زنان صرفاً به تربیت فرزند بپردازند هرچند این کار تخصصی است، بلکه بانوان باید بتوانند در جامعه به عنوان فعال اجتماعی حضور پیدا کنند. امام خمینی(ره) نقش برجسته‌ای برای زنان قائل بودند که چه بسا زن می تواند بیشتر از مرد نقش ایفا کند؛ همین نگاه را امام خامنه‌ای هم دارند. ایشان درباره زن نگاه‌های دقیق و ظریفی در حوزه‌های علمی و تربیتی دارند که باید بیشتر بررسی و مطالعه شود.

    آیت‌الله رمضانی افزود: در تاریخ پشت سر مردان تأثیرگذار، زنان تأثیرگذار اجتماعی بوده اند. برای نمونه در تکوین شخصیت حضرت موسی، سه زن یعنی مادر و خواهر ایشان و آسیه همسر فرعون نقش داشتند. این سه زن شخصیتی تربیت کردند که کاخ فرعون را منهدم و جامعه را به توحید دعوت کرد.

    وی درباره ویژگی‌های جامعه مهدوی گفت: در جامعه مهدوی؛ علم، تعقل، خردورزی،عدالت‌گستری و معنویت به اوج خود می‌رسد. البته معنویتی که دینی و برخاسته از مسئولیت است نه معنویت مسئولیت‌گریز و مسئولیت‌ستیز که امروزه در جهان متأسفانه برخی این نوع معنویت‌ها را ترویج می‌کنند.

    استاد سطوح عالی حوزه در پایان گفت: دانشجویان باید امام زمان(عج) را بشناسند و ایشان را باور کنند تا بر فضای معنوی دانشگاه تأثیر بگذارند.

    دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت(ع) گفت: نقش تربیتی در بانوان بسیار برجسته است و بانوان می‌توانند عواطف را به فرزندان خود منتقل کنند تا فرزندانی با عاطفه تربیت کنند و نسبت به ظلم‌ها حساس بوده، از مظلوم دفاع کنند و علیه ظالم باشند.

  • آیت‌الله رمضانی: مبارزه با جریان صهیونیست را امام خمینی(ره) به ما آموخت

    آیت‌الله رمضانی: مبارزه با جریان صهیونیست را امام خمینی(ره) به ما آموخت

    به گزارش پایگاه رسمی اطلاع رسانی مجمع جهانی اهل بیت (ع) - دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت(ع) در گفت‌وگویی در خصوص حال و هوای سی و پنجمین سالگرد بزرگداشت امام خمینی(س)، اظهار داشت: به نظرم اسلام ناب یعنی اسلام در عرصه‌های اجتماعی حضور داشته باشد و امام حوادث تاریخی مثل غدیر و عاشورا را بر همین اساس تفسیر می‌کرد و به اینها جنبه اجتماعی و الگوپذیری می‌داد. امروز عاشورا و غدیر و همه حوادث تاریخی باید برای ما الگو باشد. نکته مهم تحول امام این بود که این باور را به ما داد که اسلام قدرت حاکمیت دارد؛ آن هم در عصر پست مدرنیته. یعنی عصر پست مدرنیته این گونه نیست که ما گفتمان حکمرانی نداشته باشیم.

    آیت الله «رضا رمضانی» گفت: امام به ما آموخت که ما گفتمان حکمرانی داریم و می‌توانیم عدالت را همه جانبه و در همه ابعاد جامعه پیاده کنیم؛ اما با یک رویکرد انسانی، الهی، معنوی. لذا ویژگی‌های این حکمرانی «عقلانیت»، «معنویت» و «عدالت» است. این همان نکته‌ای است که امروزه همه ما باید بیاموزیم و یاد بگیریم. امام بر اساس باورهای خودش، مردم را هم بسیج کرد در این حرکت مهم الهی و انسانی؛ و این تحول جهانی که هیچ کس باور نمی‌کرد و لذا به نظرم اتفاقی که با مجموعه شرایط افتاد، یک معجزه بود. خیلی‌ها دنبال رفرمیسم یا حرکت تدریجی بودند؛ یعنی در مقابل فساد حاکم بتوانند یک تحول تدریجی ایجاد کنند. امام معتقد بود که این رفرمیسم یا حرکت تدریجی پاسخگو نیست و باید «انقلاب» رخ بدهد. انقلاب به معنای حرکت دفعی و مبارزه با سیستم فساد است.

    وی با اشاره به عملیات طوفان الاقصی و وعده صادق، گفت: امام از رهبران مقابله با جریان صهیونیسم بود و صهیونیسم را یک جریان خطرناک برای جهان بشری می‌دانست. لذا وقتی که به بحث فلسطین می‌رسید، فلسطین را نه فقط محدود به یک جغرافیای خاص، بلکه مسأله اسلام و کل جامعه بشری می‌دانست و لذا همه موحدان و همه کسانی که معتقد به مبارزه هستند، باید بر همین اساس و مشی حرکت می‌کردند. صهیونیست‌ها پروتکل‌های خطرناکی دارند؛ آنها می‌گویند «آزادی عقیده» ایده‌ای بیش نیست، حق با زور است و خیلی ادبیات خطرناک دیگر را دارند مثل اینکه ما باید مخدوم باشیم و دیگران خادم ما باشند. لذا مبارزه با جریان صهیونیست را امام به ما آموخت و به همین جهت باید پاس داشته شود. امروزه آنچه که امام پیش‌بینی و پیش‌گویی می‌کرد، تحقق پیدا کرد و ای کاش امام طوفان الاقصی را می‌دید که ما در حقیقت باید جریان فلسطین را به قبل از طوفان الاقصی و بعدش تقسیم کنیم.

    آیت‌الله رمضانی افزود: نکته دوم این است که انقلاب یک حرکت بزرگ بود و ما برای آن خیلی هزینه پرداخت کردیم. در مکتب امام «شهادت» هست؛ یک زمانی مرحوم بهشتی، رجایی، باهنر و امثال آنها و امروز شهید آیت‌الله رئیسی و خادمان دیگر که در حقیقت به میدان خدمت آمدند برای اینکه حس اعتماد بین مسئولین و مردم را ایجاد کنند. این تحول را ایجاد کردند و در میدان خدمت هم به شهادت رسیدند و این یک خسران بزرگ بود. شهید آیت‌الله رئیسی ویژگی‌هایی مثل صداقت و اخلاص داشت و در حقیقت سیاست را با صداقت، اخلاق و اخلاص عجین کرده بود و این در حوزه سیاست خیلی پر معنا است؛ ولی حرکت دیگری به این انقلاب داد. شما تشییع پیکر ایشان و حضور میلیونی مردم در تبریز، تهران، قم، مشهد و بیرجند را مشاهده کنید. در واقع یک نوع حرکت جدید و یک تنفس جدید انقلابی در کشور ما پدید آورد و خدای تبارک و تعالی برکات زیادی را به واسطه این شهادت شامل حال نظام جمهوری اسلامی کرد.

    وی با بیان اینکه ما هم باید از این فرصت استفاده کنیم، تأکید کرد: یک فرصت طلایی برای ما ایجاد شد و استفاده کردن از این فرصت طلایی این است که در انتخابات شرکت کنیم. شما می‌دانید که حضور حداکثری در مکتب امام خمینی و مقام معظم رهبری بوده؛ یعنی این نکته بسیار مهمی است که در مکتب امام و رهبری مورد توجه قرار گرفته که باید حضور حداکثری در انتخابات باشد و در هر شرایطی هم باید در انتخابات شرکت کنیم. الآن شرایط خاصی است و ما باید پیام خودمان را به دنیا منتقل کنیم. انقلابیون باید پیام خودشان را به دنیا منتقل کنند؛ که ما در میدان هستیم و اگر درصد مشارکت در انتخابات بالای 60 درصد باشد، من فکر می‌کنم به برکت خون‌های پاک شهدا بوده و این گفتمان عظیم انقلاب اسلامی است و قطعا می‌دانیم که عنایات خاصه و برکات خاصه خودش را شامل حال نظام اسلامی خواهد کرد.

    دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت(ع) گفت: جریان صهیونیست را امام به ما آموخت و امروزه آنچه که امام پیش‌بینی و پیش‌گویی می‌کرد، تحقق پیدا کرد و ای کاش امام طوفان الاقصی را می‌دید که ما در حقیقت باید جریان فلسطین را به قبل از طوفان الاقصی و بعدش تقسیم کنیم.

  • آیت‌الله اختری: مناسبت ارتحال امام خمینی(ره) از ایام الله است

    آیت‌الله اختری: مناسبت ارتحال امام خمینی(ره) از ایام الله است

    به گزارش پایگاه رسمی اطلاع رسانی مجمع جهانی اهل بیت (ع) - همزمان با سالروز ارتحال امام خمینی(ره) وبیناری بین‌المللی با عنوان «انقلاب اسلامی؛ امتداد نهضت جاویدان عاشوراء» از سوی بنیاد بین‌المللی عاشوراء برگزار گردید.

    در این نشست مجازی که به زبان عربی برگزار شد، شخصیت‌های برجسته‌ای از کشورهای ایران، لبنان، عراق و مراکش سخنرانی کردند و سرکار خانم «فاطمه السحمرانی» شاعر لبنانی، اجرای آن را بر عهده داشت.

    اولین سخنران این مراسم، آیت الله «محمدحسن اختری» رییس شورای عالی مجمع جهانی اهل‌بیت(ع) بود که وی در ابتدای سخنان خود، به شرکت‌کنندگان خیر مقدم و سالگرد ارتحال امام(ره) را تسلیت گفت.

    وی سپس شهادت دکتر «سید ابراهیم رییسی» رییس فقید جمهوری اسلامی ایران، دکتر «امیرعبداللهیان» وزیر امور خارجه، آیت الله «آل هاشم» و همراهان آنان را تعزیت گفت.

    مدیرعامل بنیاد بین‌المللی عاشوراء همچنین یاد همه شهداء اسلام در اقطار مختلف اسلامی – مانند ایران، فلسطین، لبنان، سوریه، عراق، یمن، نیجریه و… – را گرامی داشت و دعا کرد که خداوند متعال، آنان را با حضرت سیدالشهداء(ع) محشور فرماید.

    وی سپس از همه دست اندرکاران، سخنرانان و نیز شرکت کنندگان در این وبینار تشکر کرد و با ذکر این نکته که “مناسبت ارتحال امام خمینی(ره) از ایام الله است” گفت: مردم در ایام الله به خداوند متوجه می شوند و به او تقرب می جویند.

    آیت الله اختری، انقلاب اسلامی ایران را امتدادی از نهضت جاویدان عاشوراء دانست و تصریح کرد: امام خمینی(ره) هنگامی که اندیشه خود برای نجات امت اسلامی را ارائه کرد، آن را کاملاً از نهضت حسینی فرا گرفته بود.

    وی بر بازتاب اندیشه عاشورایی امام(ره) در جهان عرب نیز تأکید کرد و گفت: عملیات قهرمانانه “طوفان الاقصی” بر ضد رژیم صهیونیستی که نتایج و پیروزی های فراوان در بر داشته است، یکی از نتایج انقلاب اسلامی ایران بود. مقاومت اسلامی در لبنان و فلسطین، از انقلاب امام خمینی(ره) الگو گرفتند؛ و امام(ره) هم از عاشورا الگو گرفته بود. با این الگوگیری، عملیات طوفان الاقصی انجام شد که خود، از همان ایام الله محسوب می شود.

    ابن اندیشمند اسلامی، با اشاره به اعتراضات گسترده دانشجویی در غرب ادامه داد: نتایج این امتداد عاشورایی را امروز نه فقط در ایران و منطقه، بلکه بوضوح در جهان می‌بینیم. این بیداری که اکنون در غرب ایجاد شده است و حرکات حمایتی که در دانشگاه های اروپا و آمریکا از غزه می بینیم، امری بی سابقه است که بر اثر نهضت امام(ره) ایجاد شد.

    وی افزود: با وجود این بیداری در غرب، متأسفانه می بینیم که برخی از حکام کشورهای عربی و اسلامی به آرمان فلسطین خیانت می کنند؛ که از خداوند متعال می خواهیم امر امت را اصلاح کند.

    آیت الله اختری در پایان سخنانش، مجدداً از همه شرکت کنندگان در وبینار تشکر و تأکید کرد: ما می خواهیم که این برنامه ها را ادامه دهیم و اینگونه نشست ها را در زمینه همه مسائل دینی و اجتماعی ـ از جمله حمایت از مقاومت ـ برگزار و با یکدیگر گفتگوها کنیم. لذا از شما درخواست دارم که در این برنامه ها مشارکت کنید.

    شایان ذکر است که بنیاد بین المللی عاشوراء تاکنون بیش از پنجاه همایش مجازی (وبینار) با حضور شخصیت های مختلف از کشورهای گوناگون برگزار نموده است.

    رئیس شورای عالی مجمع جهانی اهل بیت(ع) ذکر این نکته که “مناسبت ارتحال امام خمینی(ره) از ایام الله است” گفت: مردم در ایام الله به خداوند متوجه می شوند و به او تقرب می جویند.

  • انفصال از مشرکان، از مهم‌ترین شئون حجّ است/ حجّ بدون برائت، حجّ نیست

    انفصال از مشرکان، از مهم‌ترین شئون حجّ است/ حجّ بدون برائت، حجّ نیست

    به گزارش پایگاه رسمی مجمع جهانی اهل بیت (ع)- در آستانه موسم حج ابراهیمی، نشست «حج، نماد برائت از مستکبران» از سلسله نشست‌ها و وبینارهای حج برائت، بعدازظهر دوشنبه ـ ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ ـ به زبان اندونزیایی در خبرگزاری اهل‌بیت(ع) ـ ابنا ـ برگزار شد.

    برائت، مایه‌ی خیر و برکت حج

    در ابتدای این نشست، آقای «اسماعیل امین» دانشجوی دکترای جامعۀ المصطفی العالمیه(ص) به موضوع «حج برائت از دیدگاه حضرت آیت‌الله خامنه‌ای» پرداخت و گفت: از ابعاد مهم حج، جنبه اجتماعی آن است، همان‌طور که همه عبادات در اسلام دارای بُعد اجتماعی هستند. مثلاً نماز، غالباً تصور می‌شود که مراسمی آیینی و خصوصی بوده و فقط پیرامون رابطه مخلوق و خالق است در حالی که دارای بُعد اجتماعی می‌باشد. در آیات قرآن آمده که «إِنَّ ٱلصَّلَوٰةَ تَنْهَىٰ عَنِ ٱلْفَحْشَاءِ وَٱلْمُنكَر»؛ یعنی کسانی که نماز می‌خوانند، قطعاً می‌توانند از ظلم به دیگران جلوگیری کنند که این مسئله به زندگی اجتماعی انسان مرتبط است. اگر بتوانیم با عدم ارتکابِ اعمال ظالمانه و شیطانی از ظلم به دیگران خودداری کنیم، قطعاً نظم اجتماعی خوبی ایجاد خواهد شد.

    وی گفت: روزه نیز چنین اثری دارد؛ اغلب روزه را عبادتی می‌نامند که فقط بین خدا و بندگان است، اما اثر روزه طبق فرموده حضرت محمد(ص) «ایجاد حس همدلی با افراد دیگر، به ویژه فقراست». گرسنگی و تشنگی در طول روزه‌داری، ما را نسبت به آنچه افراد فقیر در هنگام کمبود غذا احساس می‌کنند، آگاه می‌کند. آیا این اتفاق، اثر اجتماعی نیست؟

    دانشجوی علوم و معارف اسلامی بیان داشت: بُعد اجتماعی در زکات نیز مشخص است، زکات واجب است تا ثروت تنها در میان ثروتمندان گردش نکند و از طریق زکات و صدقه، به نیازمندان کمک شود. مراسم حج نیز  ابعاد اجتماعی دارد که نباید آن را نادیده گرفت.

    امین، مفهوم «برائت» را مورد غفلت حجاج دانست و بیان داشت: حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در پیام خود به حجاج، بر مفهوم برائت تاکید می‌کنند. اگر ما نسبت به رسول خدا(ص) ابراز محبت و وفاداری می‌کنیم، در عین حال باید نسبت به آنچه که پیامبر(ص) از آن نفرت داشت و نسبت به آن دشمنی می‌نمود نیز اظهار دشمنی کنیم؛ این مفهوم برائت است.

    cbf53cb9-97a2-4757-a2c7-d133ef07b230.jpg

     کارشناس مسائل دینی اظهار داشت: رهبر معظم انقلاب اسلامی ایران با اشاره به ابعاد اجتماعی حج، همگان را به حفظ وحدت، همبستگی و هوشیاری مسلمانان در برابر انواع خرابکاری، تفرقه و تحریک دشمنان فراخواندند. انفصال از مشرکین، مطابق با تعالیم قرآن است و یکی از مهم‌ترین شئون حج می‌باشد؛ بنابراین، برائت یک مفهوم اسلامی است که حضرت آیت‌الله خامنه‌ای آن را به جهانیان یادآوری کردند. ایشان برائت نسبت به مشرکان را مایه‌ی خیر و برکت زیارت حج می‌دانند.

    وی به جنایات رژیم صهیونیستی در غزه و فلسطین اشاره کرد و گفت: تصور کنید اگر میلیو‌ن‌‌ها زائر در مکه و در میانه‌ی راهپیمایی حج، همزمان اعتراض خود را به جنایات صهیونیست‌ها اعلام کرده و با سیاست آمریکا که همچنان به حمایت از اسرائیل ادامه می‌دهد، مخالفت کنند، حج به عبادتی مورد احترام و ترس دشمنان بدل خواهد شد.

    برائت باید صریح و علنی باشد

    در ادامه این نشست، آقای «کرامه ابوبکر» دیگر کارشناس مسائل دینی و دانشجوی دکترای جامعۀ المصطفی العالمیه(ص) بیان داشت: تولّی یعنی ما با هم دوست هستیم و از مسائلی حمایت می‌کنیم که با عقاید و افکار ما مطابقت دارد. وقتی از کلمه‌ی تولّی استفاده می‌شود، معنای تبرّی نیز همراه آن خواهد بود. تولّی و تبرّی از اموری هستند که مستقیماً با ایمان انسان ارتباط‌ دارند.

    وی به دستور خداوند مبنی بر اعراض از مشرکان از سوی حضرت محمد(ص) در حج اشاره کرد و گفت: برائت مورد قبول همه است، اما باید صریح و آشکار بیان شود. همه مسلمانان باید از آنچه خداوند متعال نهی نموده، دوری کنند و آنچه را که او دستور داده، انجام دهند؛ اما از ما خواسته شده تا برائت را به طور رسمی اعلام کنیم، لذا خداوند دستور داد که در موسم حج انجام شود.

    کارشناس مسائل دینی، به اختلاف مذاهب اسلامی در اجرای موسم حج پرداخت و بیان داشت: گروهی هستند که حج را با هیچ سیاستی مخلوط نمی‌کنند و حج را صرفاً یک عبادت مناسکی می‌دانند؛ در حالی که در فقه شیعه، «حج بدون برائت، حج نیست». لذا می‌بینیم که در موسم حج، حجاج ایرانی به صورت گسترده به مقوله برائت از کفّار و مشرکین می‌پردازند.

     دانشجوی علوم و معارف اسلامی، اعلان برائت در این برهه حساس بین‌المللی را ضروری دانست و ابراز داشت: برائت جُستن از کافران طبق آیات سوره ممتحنة، خطاب به کفّاری است که با ما دشمنی می‌کنند؛ حتی افرادی که با دشمنان اسلام همکاری می‌کنند نیز به عذابی دردناک وعده داده شده‌اند.

    قهوه استارباکس در دست مسلمانان!

     اُستاد کرامه، تولّی و تبّری را امری مغفول دانست و ابراز داشت: مردم گمان می‌کنند که با عبادت و اخلاق نیک، می‌توان به درجه ایمان کامل رسید؛ در حالی که این درجه تنها با انجام کامل اوامر خداوند و دوری از تمام محرّمات حاصل می‌گردد.

    وی افزود: چندی پیش شخصی در شبکه‌های اجتماعی، عکسی از خود منتشر کرد که یک نوشیدنی استارباکس (حامی اسرائیل) در دست داشت و کعبه نیز در پس زمینه عکس بود، گرچه این امر ساده به نظر می‌رسید اما این مسئله نشانگر کیفیت ایمان یک فرد است. وقتی برادران ما (در فلسطین)، با خصومت شدیدی از سوی یک گروه (صهیونیست‌ها) مواجه می‌‌شوند، نباید به چیزی که تبدیل به نمادی برای آن گروه شده، افتخار کنیم، این مسئله ساده یا صرفا یک شوخی نیست. این گونه برداشت‌ها و نگرش‌ها از زمان پیامبر(ص) نیز وجود داشته به طوری که منافقان، رسول خدا و مؤمنان را مسخره می‌کردند و برایشان فقط یک شوخی بود؛ اما کیفیت ایمان آن‌ها را نشان می‌داد. ادعای ایمان به خدا با عدم احترام به رسول خدا در تضّاد است و با تمسخر خداوند فرقی ندارد.

    کارشناس مسائل دینی در پایان اظهار داشت: برائت، تنها مختص موسم حج نیست، اما در موسم حج، باید آن را آشکار کرد. برائت را نه تنها حضرت محمد(ص) به جا آورد، بلکه حضرت ابراهیم(ع) نیز  برائت را هنگام ادای حج صورت داد و از مشرکان جدا شد.

    cef53cb9-97a2-4757-a2c7-d133ef07b230.jpg

    «تصور کنید اگر میلیو‌ن‌‌ها زائر در مکه و در میانه‌ی راهپیمایی حج، همزمان اعتراض خود را به جنایات صهیونیست‌ها اعلام کرده و با سیاست آمریکا که همچنان به حمایت از اسرائیل ادامه می دهد، مخالفت کنند؛ حج به عبادتی مورد احترام و ترس دشمنان بدل خواهد شد.»

پایگاه‌های مرتبط

مجمع جهانی اهل‌بیت (ع)

مجمع جهانی اهل‎بیت(علیهم‎السلام)، به عنوان یک تشکل جهانی و غیردولتی، از طرف گروهی از نخبگان جهان اسلام تشکیل شده است. اهل‎بیت(علیهم‎السلام) به این دلیل بعنوان محور فعالیت انتخاب شده‎اند که در معارف اسلامی در کنار قرآن، محوری مقدس را که مورد پذیرش عامه مسلمین باشد، تشکیل می‎دهند.
مجمع جهانی اهل‎بیت(علیهم‎السلام) دارای اساسنامه‎ای مشتمل بر هشت فصل و سی و سه ماده است.

  • ایران - تهران - بلوارکشاورز - نبش خیابان قدس - پلاک 246
  • 88950827 (0098-21)
  • 88950882 (0098-21)

تماس با ما

موضوع
ایمیل
متن نامه
2+4=? کد امنیتی