تبیان، دستیار زندگی
دكتر محمدحسن خزایی فوق تخصص غدد و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشكی مشهد در مورد تاثیر روزه بر بیماری های غدد گفت: روزه داری برای سلامتی برخی از افراد مفید و برای بعضی دیگر مضر است. وی با بیان اینكه دیابت یكی از شایع ترین ب...
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

روزه داری برای بیماران دیابتی چاق بسیار مفید است


دكتر محمدحسن خزایی فوق تخصص غدد و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشكی مشهد در مورد تاثیر روزه بر بیماری های غدد گفت: روزه داری برای سلامتی برخی از افراد مفید و برای بعضی دیگر مضر است.

وی با بیان اینكه دیابت یكی از شایع ترین بیماری های غدد است، خاطرنشان كرد: این بیماری به طور كلی به دو نوع تقسیم می شود. در نوع اول دیابت كه بیماران تحت درمان با انسولین هستند، به هیچ وجه نباید روزه بگیرند و در بیماران دیابت نوع دو كه مشكل اساسی آنها چاقی است، روزه گرفتن آنها بستگی به وضعیت بیماری این افراد دارد.

وی افزود: در بیماران دیابتی، یكسری عوارض از جمله عوارض عصبی، چشمی، قلبی و كلیوی وجود دارد كه در صورت مشاهده ی هر كدام از این عوارض در این بیماران توصیه می شود كه روزه نگیرند.

وی همچنین ادامه داد كه: در بیماران دیابتی نوع دو كه بدون عارضه هستند، روزه داری به شرط رعایت یكسری از مسائل توصیه می شود؛ یكی از اهداف روزه حذف یك وعده غذایی است، كه این مساله برای بیماران دیابتی چاق بسیار مفید و در نهایت باعث كاهش وزن آنها خواهد شد، اما متاسفانه افراد با خوردن مقدار زیادی غذا در هنگام افطار و سحر آن را جبران می كنند كه این مساله بسیار خطرناك است.

دكتر خزایی در مورد سایر بیماری های غدد اظهارداشت: در بیماری های غده پاراتیروئید كه باعث سنگ كلیه می شود، در زنان باردار و دیابتی نیز روزه داری ممنوع است و همچنین در بیماری های تیروئیدی در زمان های پركاری یا كم كاری غده روزه داری توصیه نمی شود، اما در صورت كنترل و مهار بیماری روزه داری بدون اشكال است.

دكتر خزایی مصرف مواد فیبردار مانند سبزیجات و میوه ها را برای افراد دیابتی بسیار مفید دانست و آنها را از خوردن نمك، چربی های حیوانی و مواد شیرین منع كرد.

وی مصرف روغن های مایع نباتی و روغن زیتون را به این بیماران توصیه كرد.

مشاوره
مشاوره
در رابطه با این محتوا تجربیات خود را در پرسان به اشتراک بگذارید.