تبیان، دستیار زندگی
این پدیده یک پدیده ی بسیار جالب و موقعیتی شاید بی نظیر در طول عمر یک دانشمند باشد و یا علاقه مند به علم نجوم باشد و یقینا این اتفاق دیگر در طول عمر او رخ نخواهد داد مگرآنکه تا 500 سال دیگر هم زنده باشد.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

عبور یک سیارک بزرگ از کنار زمین

این پدیده یک پدیده‌ی بسیار جالب و موقعیتی شاید بی‌نظیر در طول عمر یک دانشمند باشد و یا علاقه‌مند به علم نجوم باشد و یقینا این اتفاق دیگر در طول عمر او رخ نخواهد داد مگرآنکه تا 500 سال دیگر هم زنده باشد.

فرآوری: حمید عبادی – بخش دانش تبیان
عبور یک سیارک بزرگ از کنار زمین

ترافیک در فضا، سیارکی که به زمین نزدیک می‌شود و از کنار ما به آرامی میگذرد. البته جای نگرانی نیست احتمال برخورد وجود ندارد و این پدیده یک پدیده‌ی بسیار جالب و موقعیتی شاید بی‌نظیر در طول عمر یک دانشمند باشد و یا علاقه‌مند به علم نجوم باشد و یقینا این اتفاق دیگر در طول عمر او رخ نخواهد داد مگرآنکه تا 500 سال دیگر هم زنده باشد.

سیارک عظیمی به عرض 4.345 کیلوکتر اول سپتامبر(10 شهریور) از فاصله نزدیک از کنار زمین عبور خواهد کرد.

این صخره آسمانی  که فلورانس (Florence) نام گرفته‌است و در واقع از سیارک‌های است که در منظومه شمسی کشف شده‌است، از فاصله 7 میلیون کیلومتری زمین عبور خواهد کرد و این فاصله، 18 برابر مسافت بین زمین و ماه گزارش شده است.

این فاصله نزدیک‌ترین فاصله‌ای است که سیارکی با این ابعاد بزرگ از زمان اجرای برنامه رهگیری سیارک‌های نزدیک زمین به دست ناسا، از کنار کره زمین عبور خواهد کرد. حال آن‌که سیارک‌های زیادی با فاصله نزدیک و حتی نزدیک‌تر از این فاصله  از کنار زمین عبور کرده‌اند، اما تمامی آن‌ها کوچک‌تر از فلورانس بوده‌اند.

این امر به دانشمندان فرصت بی‌سابقه‌ای جهت مطالعه این جرم کیهانی از طریق مشاهدات راداری زمین‌محور ارائه می‌دهد و ناسا اعلام کرده صخره مزبور به آرامی از کنار زمین عبور خواهد کرد.

این سیارک به احترام "فلورانس نایتینگل" (1820-1910) نام‌گذاری شده و برای نخستین بار در دوم مارس سال 1981 شناسایی شد توسط ستاره‌شناس امریکایی (Schelte Bus) و در رصدخانه‌ی(Siding Spring Observatory) کشف شد.

فلورانس نایتینگل، مشهور به بانوی چراغ‌به‌دست، پرستار، ریاضیدان، آماردان بزرگ انگلیسی و بنیانگذار حرفه پرستاری مدرن بود.

سیارک فلورنس سه هزارو صدو دومین سیارک کشف شده است و یک سیارک صخره‌ای یا سنگی از گروه آمور که به عنوان یک جسم نزدیک به زمین و سیارکی خطرناک که 5 کیلومتر قطر دارد دسته‌بندی شده است.

فلورنس خورشید را در هر 2سال و 4 ماه دور می‌زند و اگر یک تلسکوپ کوچک داشته باشید می‌توانید آن‌را برای چند شب در آسمان و در حال حرکت مشاهده کنید.

عبور این صخره از کنار زمین در ماه سپتامبر، نزدیک‌ترین عبور آن از سال 1890 است و تا سال 2500 میلادی با این فاصله نزدیک از کنار زمین عبور نخواهد کرد.

ناسا اعلام کرده که این جرم کیهانی اواخر اوت و اوایل سپتامبر با تلسکوپ‌های کوچک قابل رویت‌ است.

سیارک‌ها منابع طبیعی‌ای محسوب می‌شوند که دانشمندان در تلاش برای یافتن راهی برای سفر به آن‌ها برداشتن مواد معدنی و آلی از آن‌ها هستند.

اوایل ماه جاری میلادی، آژانس فضایی اعلام کرد یک سیارک دیگر به نام 2012 TC4 که به اندازه یک خانه است، 12 اکتبر(20 مهر) از کنار زمین عبور خواهد کرد. این سیارک پنج سال قبل برای نخستین بار توسط دانشمندان شناسایی شد.

سیارک‌ها (Asteroids) سیارات بسیار کوچکی هستند که معمولا از جنس فلز و یا سنگ ساخته شده‌اند که معمولا هم شکل نامنظم دارند و به دور خورشید می‌چرخند. بیش‌از هزاران سیارک فقط در منظومه شمسی کشف شده‌است که بیشتر آنها در بین مدار مریخ و مدار مشتری قراردارند.

به گفته‌ی اخترشناسان احتمالا علت اینکه بیشتر سیارک‌ها در بین مدار مریخ و مشتری قرار دارند این است که در گذشته یک سیاره در مداری بین مدار مریخ و مدار مشتری وجود داشته که به علت جاذبه‌ی بسیار شدید مشتری متلاشی شده است و بر همین اساس سیارک‌های زیادی به وجود آمده‌اند.

سیارک‌ها منابع طبیعی‌ای محسوب می‌شوند که دانشمندان در تلاش برای یافتن راهی برای سفر به آن‌ها برداشتن مواد معدنی و آلی از آن‌ها هستند.

البته در سال 96 میلادی ناسا ماموریت NEAR را انجام داد و به فاصله‌ی 1216 کیلومتری سیارک ملتیدا رسید. این ماموریت در عین حال اولین موردی بود که ناسا موفق شد یک فضاپیما را بر روی یک سیارک فرود آورد و اطلاعات شگفت آور و و سیعی در باره آن کسب کند. این فضاپیما ور فوریه‌ی 2001 و در ساعت 3:01 دقیقه برروی سیارک Eros فرود آمد. در سال‌های بعد این فضاپیما موفق شد به سیارک‌های دیگر هم برسد.

نزدیک‌ترین سیارک به زمین توتاتیس نام دارد و چهار هزار و صد و هفتاد و نهمین سیارک کشف شده است که در 4 ژانویه‌ی 1989 کشف شده است


منابع:ایسنا/ ارث اسکای