تبیان، دستیار زندگی
همه کسانی که معتقدند مشکلات کشور باید حل شود به حامیان این جبهه پیوسته اند که افراد تأثیرگذار در این جمع هستند و درباره جبهه پایداری هم، مذاکراتی صورت گرفته است که به زودی نتیجه آن اعلام می گردد.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

پایانی برای اختلاف گروه‌های اصولگرا

همه کسانی که معتقدند مشکلات کشور باید حل شود به حامیان این جبهه پیوسته‌اند که افراد تأثیرگذار در این جمع هستند و درباره جبهه پایداری هم، مذاکراتی صورت گرفته است که به زودی نتیجه آن اعلام می گردد.

فرآوری:آزاده مرنی -بخش سیاست تبیان

پایانی برای اختلاف گروه‌های اصولگرا

قریب به چهار ماه به دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ایران است و تمام تشکل ها و احزاب در تلاش هستند تا با جمع بندی های نهایی افراد و برنامه های تدوین شده خود را ارائه نمایند. اما در این میان هستند کسانی که به جای ورود مستقیم به عرصه ی انتخابات، سعی در ایجاد اتحاد و یکپارچگی بین جریان ها و تشکل ها، دارند.

جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی

مقارن با پنجم دی ماه سال جاری بود که «جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی» با برگزاری یک نشست خبری اعلام موجودیت کرد. اگر تعریف جبهه را به عنوان سازمانی که نمایندگان سیاسی طبقات و اقشار مردمی برای نیل به یک هدف مشترک در آن متحد می‌شوند و به خاطر منافع مشترکی که در برنامه جبهه منعکس می‌شود، تلاش می‌کنند؛ بپذیریم، از عنوان جبهه مردمی نیروهای انقلاب چنین برمی آید که خواهان قرار دادن همه نیروهای انقلاب اسلامی با تأکید بر ساختار مردمی و بافت از پایین به بالاست.

هر که پایبند به ارزش های انقلاب اسلامی است، جزو این جبهه مردمی محسوب می شود.

هرچند بنا به تعریف مستند به مصوبه مجلس شورای اسلامی جبهه سیاسی باید ائتلافی سیاسی از احزاب دارای پروانه فعالیت در زمینه فعالیت مشخص باشد که با اطلاع کمیسیون احزاب موضوع ماده 10 این قانون شکل می‌گیرد، حضور نیروهای سیاسی مستقل و غیرحزبی و قشرهای مختلف مردم در این جبهه بلامانع به نظر می رسد. (این جبهه صرفاً برای انتخابات شکل نگرفته و همیشگی است و پس از انتخابات نیز در سپهر سیاسی کشور استمرار یافته و به فعالیت خود ادامه می ‌دهد.)

ضرورت تشکیل جبهه ای فراگیر چه بود؟

بعد از انتخابات ریاست جمهوری سال92 و عدم توفیق اصولگرایان عمدتا به دلیل تکثر کاندیداهایی که خود را متعلق به اصولگرایان می دانستند، ضرورت تأسیس حضور جبهه ای منسجم و متحد برای تصمیم گیری و تصمیم سازی در عرصه انتخابات و فعالیت های سیاسی بیش از پیش احساس شد. در آن انتخابات، با اینکه صحبت از ائتلاف سه گانه شده بود، این اتفاق در عمل رخ نداد و نتیجه ای جز آرای پخش شده بین چند کاندیدا برای کاندیداهای اصولگرا عاید نشد.

انتخاباتی مردم و جبهه مردمی انقلاب اسلامی

هرچند نتیجه انتخابات 9 اسفند مجلس شورای اسلامی، در شهرهای بزرگ از جمله تهران به نفع اصولگرایان نبود، حاوی تجربه ای مفید بود. اگر چه هیچ یک از چهره های اصولگرا از لیست اصولگرایان نتوانستند وارد مجلس شوند، با نگاهی به میزان آرا مشخص می شد، چه سی نفر اول و چه سی نفر دوم در انتخابات مجلس حوزه انتخابیه تهران دارای رأی هایی بودند که به صورت لیستی داده شده بود. این رفتار مردم در انتخابات مجلس دهم در حقیقت رفتاری نو و قابل توجه بود که توانسته بودند به لیست ها اعتماد کنند و از رأی دهی پراکنده به افراد بپرهیزند. احتمالا اصولگرایان نیز مانند اصلاح طلبان به این نتیجه رسیده اند که برای جذب آرا مردم نیاز به ساماندهی نیروهای خود در قالب جبهه ای منسجم هستند که جلوی تشتت و بی انسجامی در فعالیت های انتخاباتی را بگیرد و همه نیروهای بالقوه خود را با کمترین هدر رفت به نفع خود بالفعل کند.

جبهه مردمی انقلاب اسلامی با اعلام موجودیت خود اعلام کرد: آمده اند تا تحول ایجاد کنند و راه را برای حضور موثر و مستمر مردم در اداره کشور هموار کرده و موانع حرکت رو به جلو و عوامل سدکننده پیشرفت را از سر راه بردارند. شعار اصلی شان مبارزه با فساد است. می گویند مشکلات اقتصادی موجود، شایسته نظام جمهوری اسلامی و در شأن مردم انقلابی و فداکار این سرزمین نیست و فساد اداری و فساد اقتصادی با ارقام نجومی و دریافت‌های نامتعارف و ناعادلانه مدیران و صاحب‌ منصبان از آستانه تحمل مردم فراتر رفته است.

هدفشان معرفی کاندیدایی برای انتخابات از دل مردم و نیروی انقلابی است. آنها معتقدند فراجناحی هستند و اصولگرا - اصلاح طلب در این جبهه معنا ندارد. هر که پایبند به ارزش های انقلاب اسلامی است، جزو این جبهه مردمی محسوب می شود. می خواهند تصمیماتش از پایین به بالا باشد؛ یعنی مردم تصمیم بگیرند و هسته مرکزی جبهه اجرا کند. هر که مردم انتخاب کردند، می شود گزینه نهایی این جبهه برای انتخابات.

این جبهه باید با پرهیز از ورود به دوقطبی‌های جعلی و نازل دیگر مانند برجام و ضد برجام، موافق و مخالف کنسرت، موافق و مخالف شبکه‌های اجتماعی و فضای مجازی و ... ماهیت اصلی خود را حفظ نماید.

دایره جبهه مردمی نیروهای انقلاب

وحید دستجردی با استقبال از پیوستن همه گروه های انقلاب به جبهه مردمی گفته است: اینکه جبهه مردمی دست هر گروهی را که در جهت گفتمان مردم‌سالاری حرکت کند، می‌فشارد و مذاکرات مختلفی در این باره صورت گرفته و ادامه دارد، گفت: این جبهه با حضور تشکل‌هایی که حامی انقلاب هستند، شکل گرفته و ممکن است در این میان، برخی سوء‌تفاهمات باشد، اما تلاش می‌کنیم برای وحدت آنها را جلب کنیم.

مهمترین معضل های کشور

رسمی ترین مواضع جبهه مردمی نیروهای انقلاب را باید از زبان سخنگوی این جبهه شنید. خانم وحید دستجردی که در نشست های خبری متوالی دیدگاه های جبهه را در مورد مسائل مختلف ابراز می کند. او در مورد وضعیت موجود کشور از لحاظ اقتصادی و اجرایی بدون تعارف حرف زده و گفته است: نظر جبهه، «نه» قاطع به وضع اجرایی موجود در کشور است. آنچه را در سیستم اجرایی کشور می‌بینیم در شأن ملت نمی‌بینیم، بنابراین برای اصلاح این وضع تلاش می‌کنیم. این تلاش به ‌معنای آری یا نه گفتن به کسی نیست، بلکه به‌ معنای آری گفتن به اصلاح وضع موجود است. ما در جهت وحدت معتقدان به مرامنامه جبهه تلاش می‌کنیم. همه نظریات پیشنهادی و نقدها برای ما قابل پذیرش است.

مذاکره با جبهه پایداری

هرچند بیشتر نیروهای اصولگرا موافقت ضمنی و عینی خود را با تشکیل و فعالیت جبهه مردمی نیروهای انقلاب ابراز کرده اند، شنیده ها حاکی از عدم اعلام موضع موافق برخی گروه های اصولگرا نیز هست. سخنگوی جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه کدام یک از جریانات اصولگرایان محوریت این جبهه را نپذیرفتند، گفته است: همه کسانی که معتقدند مشکلات کشور باید حل شود به حامیان این جبهه پیوسته‌اند که افراد تأثیرگذار در این جمع هستند. با جبهه پایداری در حال مذاکره هستیم و این مذاکرات ادامه دارد.

پیشنهادی کاربردی به جبهه مردمی نیروهای انقلاب

این جبهه باید با پرهیز از ورود به دوقطبی‌های جعلی و نازل دیگر مانند برجام و ضد برجام، موافق و مخالف کنسرت، موافق و مخالف شبکه‌های اجتماعی و فضای مجازی و ... ماهیت اصلی خود را حفظ نماید. زیرا ورود به چنین مسائلی، گاه باعث اختلاف نظرها و مجادلات درون جبهه ای می شود که آنان را از هدف اصلی دور خواهد ساخت زیرا جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی بی تردید می تواند در شرایط مختلف و مخصوصاً انتخابات آتی، زمینه یک‌پارچه‌تر کردن تمام نیروهای وفادار به انقلاب اسلامی را فراهم کند.

منابع : خبرگزاری تسنیم / تابناک / سیاست روز