تبیان، دستیار زندگی
امروز دوشنبه برابر با بیست و پنجم دی 1395 و پانزدهم ربیع الثانی 1438 هجری قمری و چهاردهم ژانویه سال 2017 میلادی است. مهمترین رویدادهای تاریخ معاصر ایران به شرح زیر است:
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

بیست و پنجم دی در آینه تاریخ معاصر

امروز دوشنبه برابر با بیست و پنجم دی 1395 و پانزدهم ربیع الثانی 1438 هجری قمری و چهاردهم ژانویه سال 2017 میلادی است. مهمترین رویدادهای تاریخ معاصر ایران به شرح زیر است:

هومن بهلولی- روابط عمومی

تاریخ معاصر ایران

25 دی 1366

عملیات بیت المقدس 2 با رمز «یازهرا( س)» در شمال سلیمانیه و منطقه عمومی ماووت، با تلاش سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، آغاز شد . این عملیات منجر به آزاد سازی ارتفاعات مهم ماووت عراق و انهدام و غنیمت گرفتن ده‌ها خودرو نظامی، اداوات جنگی و کشته و زخمی شدن چندین هزار تن از نیروهای عراقی و اسارت 785 تن از آنان شد.

25 دی 1358

کاخ سفید، وتوی قطعنامه پیشنهادی امریکا در شورای امنیت از جانب شوروی را یک وقاحت سیاسی خواند. آمریکا در شورای امنیت خواستار تحریم اقتصادی ایران شده بود و روز قبل از این شوروی آن را وتو کرد.

25 دی 1357

مجلس سنای ایران به دولت «شاپور بختیار» رای اعتماد داد، این دولت آخرین دولت رژیم پهلوی در ایران بود که با 38 رای موافق در برابر یک رای مخالف آغاز به کار کرد، اعضای کابینه در 21 دی به مجلس معرفی شده بودند.

25 دی 1357

«ارتشبد قره باغی» رئیس ستاد مشترک ارتش طی یک مصاحبه مطبوعاتی اعلام کرد: «پس از رفتن شاه از ایران ارتش کودتا نخواهد کرد و هرگز چنین فکری در ارتش وجود ندارد و بی گمان در هنگام مسافرت شاه نیز اگر احتمالاً فردی از افراد ارتش کمترین تخلف یا اشتباهی بکند سرو کارش با مقررات و قوانین ارتش است.»

25 دی 1357

در پی فرمان امام خمینی(ره) به نیروهای نظامی مبنی بر ترک پادگان‏ها، تعدادی از نظامیان که به حقانیت مبارزات مردم پی برده بودند، ضمن لبیک به این پیام، به مردم پیوستند.

25 دی 1357

جامعه روحانیت تهران طی اعلامیه ای ضمن تقبیح اقدامات دولت در سرکوبی جنبش ملت ایران، به مردم هشدار داد که از نفوذ ایادی و عمال دشمن به داخل صفوف جلوگیری کنند و اجازه ندهند با شایعه پراکنی و مورد اتهام قرار دادن افراد بی گناه و آتش زدن اماکن عمومی قیام مقدس ملت از مسیر واقعی خارج شود.

25 دی 1357

با اوج گیری تظاهرات مردمی مطبوعات اعلام کردند، اعضای خاندان سلطنتی، تهران را به قصد آمریکا ترک کردند.

25 دی 1356

کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان امریکا درباره سیاست تسلیحاتی این کشور گزارشی منتشر کرد، که در بخشی از آن آمده است: قسمت اعظم وجوهی که می‌توانست صرف عمران و آبادی ایران شود برای تهیه جنگ افزارهای مدرن هزینه شد و در نتیجه بودجه نظامی ایران که در سال 1350 در حدود 2/1 میلیارد دلار بود در سال 1355 به 5/9 میلیارد دلار رسید.

25 دی 1356

یک بمب در مقابل دفتر نمایندگی ایران در سازمان ملل منفجر شد. این انفجار با دیدار «فرح پهلوی» از نیویورک، همزمان شد.

25 دی 1353

«محمدرضا پهلوی» اعلام کرد ایران در تحریم نفتی غرب شرکت نمی‌کند و حتی قسمتی از منافع نفتی خود را برای بهبود اقتصاد اروپای غربی هزینه خواهد کرد. تحریم مذکور از سوی کشورهای عربی علیه دولتهای غربی متحد رژیم صهیونیستی در پایان جنگ رمضان سال قبل وضع شده بود.

25 دی 1338

«اردشیر زاهدی» به سمت سفیر کبیر ایران در امریکا تعیین شد، وی تا سال 1341 در این سمت باقی ماند.

25 دی 1324

طرح دو فوریتی چاپ فرهنگ دهخدا در مجلس شورای ملی تصویب شد. این طرح از طرف حدود 25 نفر از نمایندگان ارائه شده بود که در آن ضمن اشاره به زحمات علی‏اکبر دهخدا در تالیف این دایره المعارف فارسی، از مجلس خواسته شده بود تا چاپخانه مجلس شورا، اقدام لازم را جهت چاپ این اثر به عمل آورد.

25 دی 1318

دولت انگلیس در یک دستور‌العمل از دولت هند، اعزام سه لشکر برای آنچه که «دفاع از مناطق نفت‌خیز ایران» خوانده می شد، را درخواست کرد.

25 دی 1296

«سلطان عبدالمجید میرزا» معروف به عین‌الدوله کمتر از دو ماه پس از تشکیل کابینه‌ استعفا کرد. وی 26 آبان به رئیس‌الوزرایی منصوب و 30 آبان کابینه خود را تشکیل داده بود.

25 دی 1288

مجلس شورای ملی، «علاءالسلطنه» وزیر امورخارجه، را به علت تمرکز قوای روسیه در ایران استیضاح کرد و در همان جلسه رای به برکناری او داد. پس از او میرزا اسمعیل خان ثقةالملک به کفالت آن وزارتخانه منصوب شد.