تبیان، دستیار زندگی
با گسترش حضور تروریست ها در نقاط مختلف جهان ؛ چه شرق و چه غرب ، چه اروپا و چه آسیا ایران اسلامی نیز در راستای ارتقای سطح امنیت ملی و جلوگیری از هرگونه دست کجی تروریست ها به این مرز و بوم موظف هستند تا . . .
عکس نویسنده
عکس نویسنده
نویسنده : آزاده مرنی
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

7 روزنه نفوذ را ببندید

با گسترش حضور تروریست ها در نقاط مختلف جهان ؛ چه شرق و چه غرب ، چه اروپا و چه آسیا ایران اسلامی نیز در راستای ارتقای سطح امنیت ملی و جلوگیری از هرگونه دست کجی تروریست ها به این مرز و بوم موظف هستند تا . . .

ع. امانی - بخش سیاست تبیان

نفوذ، رهبر، روحانی، اقتصاد مقاومتی، امنیت ملی، آمریکا، برجام، برجام چیست، آمریکا، بدعهدی آمریکا، مذا

امروزه با توجه به شرایط خاصِ کشورمان در سطح داخلی و خارجی باید بیش از گذشته مراقب دسیسه های دشمنان باشیم تا مبادا با دست گذاشتن بر نقاط ضعفمان راه "نفوذ" را باز کنند و بر مسئولان است تا با برنامه ریزی های همه جانبه در بخش ها و زمینه های مختلف بالاخص در زمینه های "اقتصاد مقاومتی" ، "سیاست خارجی" ، "علم و فناوری" ، "امنیت" ، "فرهنگ" ، "برنامه ی ششم" و "فضای مجازی" نقاط ضعف را مرتفع و نقاط قوت را تقویت نمایند.
اگر نقاط ضعف خود را رفع نکنیم و یا در حل آن کوتاهی کنیم و زمان را از دست بدهیم بلاشک ضربات سهمگینی بر بدنه ی نظام وارد خواهد شد که گاه ، جبران آن غیرممکن خواهد بود.

رهبر انقلاب نیز با احساس خطری جدی، همواره درباره ولنگاری فرهنگی تذکرات و رهنمون های لازم را ارائه کرده اند، البته هرگز آزاد اندیشی را نفی نکرده و بر مرزبندی این دو تاکید وافری داشته اند.

یکی از بزرگترین مشکلات کنونی کشور ، مسئله ی اقتصاد است که رهبر انقلاب نیز به کَرات بر حل آن و همچنین تحقق "اقتصاد مقاومتی" تاکید داشته اند.در این مسیر دولت نیز ستادی را با عنوان "ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی" راه اندازی نموده تا با رصد همه جانبه ی فعالیت های اقتصادی و مراقبت های ویژه در این زمینه سدی را در برابر هرگونه شبیخون اقتصادی ایجاد کند.
باید توجه داشت که یکی از الزامات اساسی عملی شدن سیاست های اقتصاد مقاومتی ؛ "گفتمان سازی" است که با تبیین صحیح این سیاست ها و تأثیرات آن از جانب مسئولان ، امکان پذیر می شود. البته حرکت علمی کشور در چند سال اخیر سال های اخیر ، در بخش های هوافضا ، نانو ، هسته ای و زیست فناوری ؛ همگی نتیجه ی اصل گفتمان سازی می باشد که لازم است در حیطه ی اقتصاد مقاومتی نیز فراگیر شود.
سیاست خارجی
یکی از شعارهای اصلی دولت دکتر روحانی گسترش فعالیت های بخش "سیاست خارجی" کشورمان بوده است و این مهم ملزم به کار دیپلماتیک در سطح گسترده و پیچیده ای می باشد. این دولت از ابتدای آغاز به کار خود با برنامه ریزی های خاص و موشکافانه و همچنین به کارگیری افراد زبده و با تجربه تمام تلاش خود را برای تحقق این وعده ی بین المللی به کار گرفت و تا حدود زیادی نیز در آن موفق بوده است.
در حال حاضر با ناامن شدن خاورمیانه و پیچیده شدن روابط بین کشور ها ، باید با دقت و هوشیاری و قدرت فکر بالایی وارد کارزار شد زیرا تنها چیزی که در دیپلماسی می تواند مورد اعتماد قرار گیرد ، کار ثابت ، مُسلّم ، امضا شده است هرچند که آمریکا با بدعهدی پس از امضای سند توافق هسته ایران و گروه 1+5 نیز بار دیگر غیر قابل اعتماد بودن خود را به ایران نشان داد. بی تردید دیپلمات های ایرانی پس از ماه ها تلاش بی وقفه و تحمل فشارهای فراوان ، اینک از این روند حداکثر تجربه را کسب نموده و از این پس در مسائل سیاست خارجی بیش از پیش حساسیت نشان خواهند داد.

بهتر است با در نظر گرفتن اصل استفاده ی حداکثری از فرصت های فضای مجازی و دفع تهدیدهای آن ، در این زمینه قدمی موثر برداریم.

علم و فناوری
یکی از پایه های پیشرفت هر کشوری گسترش و به روز نمودن مسئله ی "علم و فناوری" است. درست است که کشور ما در زمینه ی علم و فناوری سعی خود را برای همگام شدن با جامعه ی جهانی را داشته اما از آنچه که مشاهده می شود در می یابیم که فاصله ی زیادی با علوم روزِ جهانی داریم پس برای جبران این فاصله ، باید بر شتاب و سرعت حرکت علمی خود بیافزاییم.
افزایش سرعت حرکت علمی مستلزم افزایش بودجه در بخش های پژوهشی و دانشگاه ها است البته امروزه بر همگان آشکار است که اختصاص بودجه در زمینه های علمی ، نه تنها هزینه نیست بلکه سرمایه گذاری بلند مدت کلانی است که به یقین باعث سرازیر شدن سرمایه های فراوانی به داخل کشور نیز خواهد شد.
امنیت
با گسترش حضور تروریست ها در نقاط مختلف جهان ؛ چه شرق و چه غرب ، چه اروپا و چه آسیا ایران اسلامی نیز در راستای ارتقای سطح امنیت ملی و جلوگیری از هرگونه دست کجی تروریست ها به این مرز و بوم موظف هستند تا با ایجاد سدی مستحکم تر از گذشته ، امنیت و آرامش را برای مردم فراهم سازند. زیرا اگر مسئولین چنین تلاشی را داشته باشند ، روحیه ی "انقلابی" مردم حفظ شده و باعث استحکام و تداوم سد دفاعی مردمی در برابر بدخواهی های دشمنان خواهد شد. البته در کنار این سد مردمی افزایش علوم و فنون نظامی نیز از ضروریات محسوب می شود که دشمن همواره از آن در هراس بوده است. بنابراین باید به افزایش توان دفاعی کمک و از آن حمایت کرد.
فرهنگ
یکی دیگر از پایه های استواری نظام جمهوری اسلامی ایران ، موضوع "فرهنگ" است. موضوعی که بیش از سه دهه آماج حملات مستمر دشمنان قرار گرفته و از هر سو تیری برای تحریف و نابودی آن پرتاب شد. بحث فرهنگ بسیار گسترده و پیچیده است و دشمن نیز دقیقا از همین خصوصیات برای تهاجم بدان استفاده می کند.
رهبر انقلاب اسلامی نیز با احساس خطری جدی ، همواره درباره "ولنگاری فرهنگی" تذکرات و رهنمون های لازم را ارائه کرده اند ، البته هرگز آزاد اندیشی را نفی نکرده و بر مرزبندی این دو تاکید وافری داشته اند. به بیان دیگر ، در بخش فرهنگ باید روحیه ی آزاداندیشی همراه با برنامه ریزی عادلانه وجود داشته باشد و با هدایت و کمک به رویش های خوب ، در برابر حملات فرهنگی ایستادگی کرد.
برنامه ی ششم توسعه
همواره باید توجه داشت که برنامه های توسعه در کشور ؛ هماهنگی و هم افزایی ایجاد می کنند و مانند حلقه های یک زنجیر ، کشور را به اهداف برنامه ی چشم انداز متصل می کنند ، بنابراین باید با پیش بردن هرچه سریع تر و دقیق تر برنامه ی ششم ، راه را برای پیشرفت و توسعه ی کشور هموار کرد.
فضای مجازی
عصر ارتباطات به سرعت در حال گذراندن پله های پیشرفت خود می باشد و دیگر زندگی بدون فضای مجازی غیر قابل تصور شده است. فضای مجازی ، دنیایی رو به رشد ، بسیار وسیع و غیرقابل توقف است که فرصت های بزرگ و در عین حال تهدیدهایی را هم می تواند به همراه داشته باشد. پس بهتر است با در نظر گرفتن اصل استفاده ی حداکثری از فرصت های فضای مجازی و دفع تهدیدهای آن ، در این زمینه قدمی موثر برداریم. قدمی همچون راه اندازی "شبکه ی ملی اطلاعات" که به زودی مراحل پایانی آن سپری خواهد شد.