تبیان، دستیار زندگی
16 بهمن 1391 بود که احمدی نژاد در جلسه استیضاح وزیر کار و تعاون ، با متهم کردن رییس مجلس (دکتر علی لاریجانی) به دخالت در امور اجرایی کشور و تهدید وی ، کلیپی تصویری با صدایی کاملا نامفهوم را در صحن مجلس به نمایش گذاشت که . . .
عکس نویسنده
عکس نویسنده
نویسنده : آزاده مرنی
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

تفاوت روابط دو دولت با مجلس +فیلم

16 بهمن 1391 بود که "احمدی نژاد" در جلسه استیضاح وزیر کار و تعاون ، با متهم کردن رییس مجلس (دکتر علی لاریجانی) به دخالت در امور اجرایی کشور و تهدید وی ، کلیپی تصویری با صدایی کاملا نامفهوم را در صحن مجلس به نمایش گذاشت که . . .

آزاده مرنی - بخش سیاست تبیان

دولت، حسن روحانی، احمدی نژاد، لاریجانی، مجلس شورای اسلامی، استیضاح، علی لاریجانی، مجلس نهم، انتخابات

16 بهمن 1391 بود که "احمدی نژاد" در جلسه استیضاح وزیر کار و تعاون ، با متهم کردن رییس مجلس (دکتر علی لاریجانی) به دخالت در امور اجرایی کشور و تهدید وی ، کلیپی تصویری با صدایی کاملا نامفهوم را در صحن مجلس به نمایش گذاشت و سعی بر آن داشت تا با ارائه این کلیپ رابطه ی معناداری را بین "سعید مرتضوی" و "فاضل لاریجانی" (برادر رئیس مجلس) متصور شود که با ناکامی و رسوایی مواجه شد.

رابطه بین دولت و مجلس در ادوار مختلف از اهمیت خاصی برخوردار بوده است زیرا نحوه عملکرد این دو قوه رابطه ای تنگاتنگ و لاینفک با یکدیگر دارد.

یکشنبه سیاه
16 بهمن ماه سال 91 (معروف به یکشنبه سیاه) قطعا یک روز تاریخی برای بهارستان و بهارستان نشینان بوده است. روزی که در آن "محمود احمدی نژاد" رئیس جمهور وقت برای اثبات حرف های خود از روش قدیمی اش (بگم ، بگم) در مناظره های انتخابات سال 88 استفاده کرد ؛ روشی که به دور از شئونات و اخلاق سیاسی بود و با واکنش های داخلی و خارجی فراوانی نیز مواجه شد. البته اختلاف بین دولت احمدی نژاد و مجلسِ وقت مسئله ای بود همگان از آن اطلاع داشتند زیرا عملکرد تک محور گرایانه ی این دولت گاه و بی گاه مورد اعتراض اهالی بهارستان واقع می شد.

  • بگم بگم احمدی نژاد در مجلسبگم بگم احمدی نژاد در مجلس
  • فیلم درگیری لفظی احمدی نژاد در مجلس

    باید توجه داشت که اختلافات میان مجلس و دولت احمدی نژاد در یک سال پایانی عمر این دولت ،  عمیق تر و گسترده تر شده بود و همانطور که شاهد آن بودیم ، تا جایی که مجلس علیه احمدی نژاد به قوه قضائیه شکایت کرد.
    در واقع اگر نمایندگان طیف "اصولگرا" ، در حمایت های همه جانبه ی خود از احمدی نژاد کمی از چاشنی "تعادل" استفاده می کردند و اگر به خاطر بغضی که نسبت به "اصلاح طلبان" داشتند ، تا این اندازه از احمدی نژاد طرفداری نمی کردند کار به اینجا نمی رسید که روسای دو قوه در صحن علنی درگیر شوند و خوراک خبری رسانه های بیگانه را تامین کنند. به طوری که واکنش رهبر معظم انقلاب را نیز برانگیختند ؛ ایشان درباره اختلافات دولت و مجلس به ویژه ماجرای "یکشنبه سیاه" فرمودند : "همیشه از مسئولان قوا و کسانی که مسئولیت بر دوش دارند ، حمایت کرده ام اما این کارها متناسب با تعهدات ، سوگندهای خورده شده و متناسب با شان ملت عظیم ایران نیست."
    اختلاف بین دولت احمدی نژاد و مجلس در نگاهی گذرا به تعداد وزرای استیضاح شده نیز به سهولت قابل مشاهده می باشد :
    - محمدرضا اسکندری / وزارت جهاد کشاورزی
    - محمود فرشیدی / وزارت آموزش و پرورش
    - مسعود میرکاظمی / وزارت بازرگانی
    - علی کردان / وزارت کشور
    - حمید بهبهانی / وزارت راه
    - مجید نامجو / وزارت نیرو
    - سید شمس الدین حسینی / وزارت اقتصاد و دارایی
    - محمد عباسی / وزارت ورزش
    - عبدالرضا شیخ الاسلامی / وزارت کار و امور اجتماعی

    رابطه دولت دکتر روحانی و مجلس
    فرزند مجلس ، عبارتی بود که حسن روحانی بعد از نخستین روزهای انتخاب شدنش در دیداری با نمایندگان مجلس آن را بیان کرد تا از همان ابتدا پیام همراهی با مجلس را به نمایندگان مخابره کند. در واقع یکی از شعارهای اصلی دولت دکتر حسن روحانی این است که "مشکلات کشور با تعامل مجلس و دولت قابل حل می شود." و این شعار در روند حکومتی این دولت و عملکردهای آن طی 3 سال و چند ماه کاملا واضح و مبرهن بوده است.

    تعامل بین دو قوه ، ربطی به استیضاح ندارد و مجلس تنها به وظیفه خود عمل می کند.

    دکتر روحانی همواره بر این عقیده بوده است که از مشکلات کشور تنها با همکاری و تفاهم دولت و مجلس می توان عبور کرد ؛ چنانچه در گذشته مشاهده کردیم که از اختلافات بین این دو قوه ، چیزی جز تشدید معضلات حاصل نمی شود. تعامل و همفکری مناسب و مطلوب بین دولت دکتر روحانی و مجلس را در روند تصویب موضوع برجام نیز شاهد هستیم ؛ موضوعی که بی شک یکی از حساس ترین و سرنوشت ساز ترین مسائل نظام جمهوری اسلامی ایران محسوب می شود.
    البته این جریان در ابتدای روی کار آمدن دولت "تدبیر و امید" که مواجه بود با مجلس نهم ، کمی با اختلال روبرو شد اما هرگز اختلافاتی که در دولت گذشته بیت این دو قوه رُخ داده بود ، مشاهده نشد. در واقع با انتخابات 7 اسفند 94 این روند بهبود بیشتری یافت تا بیش از پیش در پیشبرد اهداف نظام جمهوری اسلامی به دور از حواشی خاص ، فعالیت نمایند.

  • رابطه دولت روحانی و مجلسرابطه دولت روحانی و مجلس
  • رابطه دولت دکتر روحانی و مجلس

    به دیگر بیان ، روند تعاملی حاکم بر روابط دولت یازدهم و مجلس  فرآیندی است در راستای هم اندیشی و ارتباطی متقابل و نه مقابل ؛ برای دست یابی به اهداف بلند مدت کشور.
    یکی دیگر از نشانه های تعامل همه جانبه ی دولت تدبیر و امید و مجلس چگونگی رویارویی کابینه دولت با مسئله ی مهم "استیضاح وزیران" است. دولت کنونی با طرح استیضاح بیش از 12 نفر از  اعضای کابینه ، نه تنها هرگز در برابر اعلام استیضاح وزیران خود از سوی مجلس شورای اسلامی اعلام موضع نکرده ، بلکه در مواردی نیز چنین بیان داشته است : "تعامل بین دو قوه ، ربطی به استیضاح ندارد و مجلس تنها به وظیفه خود عمل می کند."

    نتیجه :
    به هر حال از آن چه گفته شد متوجه می شویم که رابطه بین دولت و مجلس در ادوار مختلف از اهمیت خاصی برخوردار بوده است زیرا نحوه عملکرد این دو قوه رابطه ای تنگاتنگ و لاینفک با یکدیگر دارد و چنانچه اختلافی خاص بین مجلس و دولت حاصل شود باید طرفین در رفع حداکثری آن تلاش کنند تا ضمن حفظ وحدت داخلی دست بدخواهان نظام را از دخالت در امور داخلی کشور کوتاه کنند که البته این روند در دولت کنونی بیش از گذشته مشاهده می شود و همین مهم ، باعث آرامش بیشتر جامعه و پیشبرد اهداف سیاسی کشور در داخل و خارج از کشور شده است.