تبیان، دستیار زندگی
آمریکا و اسرائیل سعی دارند تا با سرنگون کردن حکومت بشار اسد یکی از ستون ها محور مقاومت را در منطقه از میان بردارند تا شاید بعد از شکست جنگ 33 روزه به یک پیروزی شیرین دست یابند.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

انتقام شکست جنگ 33 روزه از سوریه!

آمریکا و اسرائیل سعی دارند تا با سرنگون کردن حکومت "بشار اسد" یکی از ستون ها محور مقاومت را در منطقه از میان بردارند تا شاید بعد از شکست جنگ 33 روزه به یک پیروزی شیرین دست یابند.

فرآوری: ع. امانی - بخش سیاست تبیان

جنگ 33 روزه، سوریه، سید حسن نصرالله، بشار اسد، جنگ سوریه، رژیم صهیونیستی، آمریکا، موشک، مقاومتع

با گسترش بیداری اسلامی طی چند سال اخیر ، در میان کشورهای اسلامی و عربی و رسیدن موج این حرکت ها به مرزها سوریه امریکا در تلاش برای مدیریت این حرکت در مسیر دل خواه خود می باشد بر خلاف دیگر کشورها که مقامات کاخ سفید سعی در جلوگیری و انحراف این حرکت ها داشتند و دارند ، در سوریه نیز سعی می کنند تا با سرنگون کردن حکومت "بشار اسد" یکی از ستون ها محور مقاومت را در منطقه از میان بردارند تا بعد از شکست های پی درپی در تونس ، مصر ، لیبی و بحرین شاید به یک پیروزی شیرین دست یابند تا شاید تلخی از دست دادن بهترین متحدان خود در منطقه را برای مدتی کوتاهی قابل تحمل کند .
در این میان باید توجه داشت که یکی از مهمترین اعترافات مقامات آمریکایی و صهیونیستی این است که اگر بخواهیم "حزب الله" را شکست دهیم ، این کار از طریق جنگ و رویارویی مستقیم ممکن نخواهد شد و جنگ با ایران هم فایده ای ندارد و از همین رو ، آنها درصدد خارج کردن سوریه از محور مقاومت برآمده اند زیرا سوریه یکی از حامیان اصلی حزب الله است که در حمایت از فلسطین و مقاومت از هیچ کمکی فروگذار نکرده است. به طور مثال موشک هایی که مقاومت لبنان در جنگ 33 استفاده کرد ، در کارخانه های نظامی سوریه ساخته شده و توسط دولتمردان این کشور و به دست نیروهای مقاومت رسیده بود.

اینک در این میان تلاش برخی از کشورهای عربی و در رأس آن ها عربستان سعودی برای عادی سازی روابط با رژیم اسرائیل همچنان ادامه دارد. به نوشته «هافینگتون پست»، طراح عادی سازی روابط عربستان با رژیم صهیونیستی از سفر قریب الوقوع خود به فلسطین اشغالی خبر داد. این سفر در چارچوب عادی سازی بین دو طرف و ارتقای آن تا حد ائتلاف انجام می شود. انور عشقی گفت اهتمام اسرائیل به این سفر نشانگر تمایل تل آویو به شکستن انزوای خود در خاورمیانه از طریق عربستان است. وی تأکید کرد سفرش به سرزمین های اشغالی با سیاست عربستان سعودی مغایرتی ندارد. یک منبع در وزارت خارجه عربستان در گفت و گو با هافینگتون پست تائید کرد برخی از سعودی هایی که منافع تجاری و اجتماعی در سرزمین های اشغالی دارند، با استفاده از شیوه های فریبکارانه به تل آویو می روند.
از سوی دیگر، به نوشته روزنامه «هاآرتص»، کشورهای عربی امسال برنامه ای برای ارائه قطعنامه علیه

پنتاگون اخیرا اعلام کرد ائتلاف تحت رهبری امریکا پس از هدف قرار گرفتن نیروهای کرد در حال همکاری با مستشاران امریکایی در شمال سوریه، جنگنده های خود را بر فراز منطقه به پرواز در آوردند.

رژیم اسرائیل در آژانس بین المللی انرژی اتمی ندارند. به نوشته این روزنامه، کشورهای عربی و در راس آن ها مصر، امسال هیچ قطعنامه ای به آژانس بین المللی انرژی هسته ای در رابطه با نظارت بر برنامه هسته ای رژیم اسرائیل ارائه نخواهند کرد. با این حال برخی منابع در رژیم اسرائیل به سفارتخانه های این رژیم هشدار داده اند که هر لحظه احتمال دارد تصمیم کشورهای عربی عضو شود و بر همین اساس، رژیم اسرائیل به تمامی سفارتخانه های خود ابلاغ کرده است که برای شرایطی که قطعنامه ای در مورد نظارت بر برنامه هسته ای این رژیم به آژانس بین المللی انرژی اتمی ارائه شود، آماده باشند تا بتوانند این قطعنامه را به شکست بکشانند. این عدم ارائه قطعنامه، کاری است که به ابتکار رئیس جمهور مصر صورت می گیرد.
در مطلبی درباره ایران، نشریه انگلیسی «پراسپکت» به موضوع تلاش عربستان سعودی برای مقابله با نفوذ منطقه ای ایران پرداخته و این تلاش ها را بی ثمر دانسته است. این نشریه ادعای سعودی ها مبنی بر تلاش ایران برای گسترش فرقه گرایی در منطقه را غیرمنطقی و ارتباط نزدیک تهران با علوی ها در سوریه و اهل تسنن در ترکیه و عمان را دلیلی برای آن دانسته است. دشمنی میان ایران ومتحدان شیعه آن از یک سو و سعودی ها و شرکای سنی آن از سویی دیگر، یک خصومت نامتقارن است. پشت پرده نفرت آل سعود از ایران «تحقیر تشیع» است؛ مذهبی که از دیدگاه وهابیون نه تنها بخشی از اسلام نبوده بلکه پیروان آن مرتد و مستحق قتل هستند. چنین دیدگاهی در ایران وجود ندارد. رهبران مذهبی در ایران عدم توهین به اهل تسنن را اولویتی برای خود دانسته و درعین حال برای جلوگیری از تهدید شیعیان در عراق، لبنان یا هر کشور دیگری نیز تلاش می کنند.
استفاده روسیه از ناوگان خود در دریای خزر برای مقابله با داعش، موضوعی است که خبرگزاری «اینترفاکس» به آن پرداخته است. به نوشته این خبرگزاری، روسیه قصد دارد از ناوگان دریایی خود حاضر در دریای خزر، در عملیات خود علیه مواضع داعش در سوریه استفاده کند. منابع نظامی می گویند ناوگان روسیه واقع در دریای خزر بزودی به این عملیات ملحق خواهد شد. اینترفاکس همچنین گزارش داد که بزودی، بمب افکن های توپولوف 160 روسیه نیز به عملیات علیه تروریست ها ملحق خواهند شد.
در نهایت، شدت گرفتن تنش ها در شهر حسکه سوریه، از جمله دیگر موضوعات مهم امروز به شمار می رود. به نوشته خبرگزاری «رویترز»، پنتاگون اخیرا اعلام کرد ائتلاف تحت رهبری امریکا پس از هدف قرار گرفتن نیروهای کرد در حال همکاری با مستشاران امریکایی در شمال سوریه، جنگنده های خود را بر فراز منطقه به پرواز در آوردند. این حادثه نشانه دیگری از تشدید خطرات جنگ خونین در سوریه است. سخنگوی پنتاگون گفت در حمله هوایی چند روز پیش که توسط دو جنگنده سوریه صورت گرفت، نیروهای کردی که در حال آموزش نزد مستشاران عملیات ویژه امریکا در منطقه و اطراف شمال شرقی شهر حسکه بودند، هدف قرار گرفتند. وی افزود: «ما ایمنی آنها را تضمین خواهیم کرد و به دولت سوریه نصیحت شده کاری نکند که جان آنها را به خطر اندازد. ما با جدیت هرچه تمام از حق دفاع از خود استفاده خواهیم کرد».


منبع :تابناک / پایگاه اطلاع رسانی حوزه / سایت خبری فوری نیوز