تبیان، دستیار زندگی
انجام اصلاحات یک کارِ لازم است و باید انجام بگیرد. وقتی اصلاحات انجام نشود آفت ها و آسیب هایی حکومت سیاسی را دربر می گیرد که . . .
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

چرا اصلاحات شکل گرفت؟

انجام اصلاحات یک کارِ لازم است و باید انجام بگیرد. وقتی اصلاحات انجام نشود آفت ها و آسیب هایی حکومت سیاسی را دربر می گیرد که . . .

فرآوری :ع. امانی - بخش سیاست تبیان
اصلاحات


اصلاح و اصلاحات دو واژه ای هستند که پس از دوم خرداد 1376 در جامعه اسلامی ایران فراوان استعمال می شود.  شعارهای اصلاح و اصلاح طلبی و اصلاحات همواره به عنوان مبنایی برای ایجاد تغییر در نظامهای سیاسی مورد استفاده احزاب ، گروه ها و جریان های سیاسی قرار گرفته است و معمولا از آن در انتخابات بیشتر استفاده می شود.
اصلاحات به معنای سامان بخشی به نظم موجود در جهت نیل به وضع مطلوب و سازگاری با شرایط و مقتضیات زمان است . براین اساس ، اصلاحات همان روش بهبود و سازمان بخشی به وضع موجود به شکل تدریجی در زندگی سیاسی ، اجتماعی و اقتصادی و ایجاد تغییرات سودمند به شیوه تکاملی و مسالمت آمیز جهت دستیابی به تعادل نظام و رفع معایب ، تصحیح خطاها برای جلوگیری از هرگونه بحران در جامعه است . علاوه بر این ، اصلاحات ممکن است یک راه و روش جدید برنامه ریزی شده برون رفت از تنگناها و مشکلات جامعه از طریق تغییر ساختار و نظمی بهتر ، کارآمدتر و خردمندانه تر با به کارگیری منابع مادی و انسانی باشد.

هیج دستگاهی نباید خود را از انقاد و نقد مصون و از عیب خالی بداند. همه دستگاههای کشور باید موردنقد منصفانه قرار بگیرند

حائز اهمیت آن که اصل واژه "اصلاح" این است که هر نقطه خرابی ، هر نقطه نارسایی و هر نقطه فاسدی به نقطه صحیح تبدیل شود. انقلاب خودش یک اصلاح بزرگ است ... خودِ انقلاب ، بزرگ ترین اصلاح است ، تداوم اصلاحات در ذات و هویت انقلاب نهفته است ، ... انقلاب که بدون اصلاحات امکان ندارد.
ضرورت اصلاحات
اصلاحات در هر جامعه ای به ویژه ایران اصلاحی ضروریاتی دارد که رهبر معظم انقلاب به مهم ترین آنها اشاره می کنند :
- اصلاحات جزء ذات هویت انقلابی ، دینی نظام ماست . اگر اصلاحات به صورت نو به نو انجام نگیرد ، نظام فاسد خواهد شد و به بیراهه خواهد رفت . پس اصلاحات یک فریضه است.
- اصلاحات یک حقیقت ضروری و لازم است و باید در کشور ما انجام گیرد. اصلاحات در کشور ما از سر اضطرار نیست که فلان حاکمی مجبور شود مورد مطالبات سخت قرار گیرد و گوشه و کناری را اصلاح کند.
- اصلاحات به معنای حقیقی کلمه ، شامل همه دستگاه های کشور می شود. هیج دستگاهی نباید خود را از انقاد و نقد مصون و از عیب خالی بداند. همه دستگاههای کشور باید موردنقد منصفانه قرار بگیرند و همه در جهت اهداف نظام و در چارچوب آن ، رفتار خود را اصلاح کنند. همه ی دستگاه ها و مسئولان مشمول قاعده کلی نقد، اصلاح و پاسخگویی می باشند.
طبق نظر مقام معظم رهبری انجام اصلاحات یک کارِ لازم است و باید انجام بگیرد. وقتی اصلاحات انجام نشود آفت ها و آسیب هایی به شرح زیر برای نظام جمهوری اسلامی پیش می آید:
- توزیع ناعادلانه ثروت.
- تسلط نوکیسه های بی رحم بر گوشه و کنار نظام اقتصادی جامعه.
- گسترشِ فقر.
- سخت شدن زندگی برای مردم.
- استفاده ناصحیح از منابع کشور.
- فرار مغزها و عدم استفاده از مغزهایی که می مانند.

شعار اصلاح و اصلاح طلبی همواره به عنوان مبنایی برای تغییر نظام های سیاسی مورد استفاده احزاب ، گروه ها ، جریان های سیاسی و زمامداران قرار گرفته است . یکی از اهداف مهم انقلاب اسلامی از ابتدای شکل گیری آن توسط امام خمینی (رحمت الله ) ، انجام اصلاحات گسترده و وسیع در مسائل مادی و معنوی جامعه اسلامی بوده است و به همین دلیل از ابتدا تاکنون ، اصلاحات زیادی در جامعه انجام شده است . اما این شعار پس از دوره ای خاص با تحریفات جزیی بین برخی از اصلاح طلبان مواجه شده که همواره رهبر انقلاب اصلامی بر اصلاح آن و پیشبرد اهداف در چار چوب اولیه تاکید داشته و دارند بنابراین بر اصلاح طلبان الزامی است تا با استعانت از رهنمودهای رهبری راه را بر نفوذ دشمن بسته و در مسیر آرمان های انقلاب اسلامی قدم بردارند.


منابع : خبرآنلاین / پایگاه اطلاع رسانی حوزه