تبیان، دستیار زندگی
یكی از روش های پیش بینی قیمت ها، نگاه به روند گذشته آنها است. بر این اساس در این صفحه روندهای قیمتی بازارهای مهم ایران و جهان به نمایش گذاشته شده اند. همچنین در متن مربوط به هر قسمت روند آتی قیمت ها براساس شواهد موجود پیش بینی شده اند.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

افت بورس در تقابل بازارهای ارز وكالا

یكی از روش های پیش بینی قیمت ها، نگاه به روند گذشته آنها است. بر این اساس در این صفحه روندهای قیمتی بازارهای مهم ایران و جهان به نمایش گذاشته شده اند. همچنین در متن مربوط به هر قسمت روند آتی قیمت ها براساس شواهد موجود پیش بینی شده اند.

بخش اقتصاد تبیان
بورس

بازار سهام

برآیند منفی عوامل بر شاخص
دیروز، شاخص کل بورس با افت 99 واحدی (16/ 0 درصدی) در 62 هزار و 635 واحد ایستاد. نمادهای «وغدیر» و «تاپیکو» بیشترین تاثیر منفی را بر شاخص داشتند. همچنان افت قیمت جهانی فلزات پایه و نفت چشم انداز بورس را مبهم کرده است. رکود صنایع داخلی با ایجاد تردیدهایی نسبت به سودآوری سهام شرکت ها، حرکت معامله گران به سمت دارایی های کم ریسک تر را رقم زده است؛ به صورتی که هفته گذشته استقبال گسترده معامله گران از اوراق صکوک با سودآوری مشخص را در شرایط رکود بازار سهام شاهد بودیم؛ اما رشد 7/ 8 درصدی نرخ دلار از ابتدای سال و عبور از سطح 3600 تومانی، چشم انداز بهبود سودآوری شرکت های صادرات محور که نیمی از شرکت های بورسی را تشکیل می دهند، ارائه می دهد. امری که با چشم انداز رفع تحریم ها و سیاست های انبساطی دولت خوش بینی هایی را نسبت به آینده بورس به وجود آورده است.

بازار ارز

دلار در میانه کانال 3600 تومان

دیروز هر سکه طرح جدید با افت 5 هزار تومانی به قیمت 907 هزار تومان معامله شد. افت نزدیک به 15 دلاری اونس طلای جهانی، کاهش قیمت سکه را رقم زد. اونس طلابا قرار گرفتن در کمترین قیمت در نزدیک به 6 سال گذشته همچنان در فضای «خرسی» به سر می برد. اما رشد نرخ دلار، تا حدودی اثر افت قیمت اونس را تعدیل کرد. همچنان با وجود تداوم رشد تقاضا در بازار ارز، نوسان شدید آن در نرخ های کنونی دور از انتظار است

دیروز، هر دلار آمریکا با رشد 25 تومانی به نرخ 3655 تومان معامله شد. روند صعودی نرخ دلار از شنبه گذشته آغاز شد و روز سه شنبه عوامل رشد تقاضا، مقاومت سطح 3600 تومانی را شکست. نرخ کنونی دلار، شرایط احتیاطی را در میان معامله گران به وجود آورده است. اما عواملی که رشد نرخ دلار را رقم زدند، همچون افزایش تقاضای زائران و افزایش تقاضا با نزدیک شدن به ماه ژانویه، همچنان در بازار موجود هستند. علاوه بر این، تقویت شاخص دلار و تضعیف ارزش پول کشورهای همسایه، علاوه بر ناآرامی های ترکیه که عامل افت ارزش لیر شده بود، با ایجاد فضای روانی افزایش تقاضای آربیتراژ، خود عامل دیگر رشد تقاضا است. در شرایط کنونی، با وجود شرایط احتیاطی انتظار مقاومت در مقابل رشد می رود؛ اما تداوم افزایش تقاضا مانعی در برابر افت نرخ ها است.

بازار سکه

غلبه افت اونس بر رشد دلار
دیروز هر سکه طرح جدید با افت 5 هزار تومانی به قیمت 907 هزار تومان معامله شد. افت نزدیک به 15 دلاری اونس طلای جهانی، کاهش قیمت سکه را رقم زد. اونس طلابا قرار گرفتن در کمترین قیمت در نزدیک به 6 سال گذشته همچنان در فضای «خرسی» به سر می برد. اما رشد نرخ دلار، تا حدودی اثر افت قیمت اونس را تعدیل کرد. همچنان با وجود تداوم رشد تقاضا در بازار ارز، نوسان شدید آن در نرخ های کنونی دور از انتظار است. همچنین ضعف تقاضا به علت قرار داشتن در ایام عزاداری اربعین در کنار انتظار پایین ماندن قیمت اونس طلا، از جذابیت سکه برای معامله گران کاسته و حباب منفی سکه (کمتر بودن قیمت بازاری نسبت به ارزش ذاتی) را حفظ کرده است؛ هرچند ممکن است کف 900 هزار تومانی از قیمت سکه در مقابل ریزش بیشتر حمایت کند.

بازار طلای جهانی

ششمین هفته نزول اونس
اونس طلای جهانی برای ششمین هفته متوالی نزولی شد و افت هفتگی 2 درصدی را به ثبت رساند. بالابودن شاخص دلار و قرار گرفتن آن نزدیک به بیشترین مقدار از ژوئن 2003، همچنان عامل فشار بر اونس است. اونس در ساعاتی از روز جمعه به کمترین قیمت (1/ 1051 دلار) از فوریه 2010 رسید. تقویت احتمال افزایش نرخ بهره توسط فدرال رزرو در ماه دسامبر، افزایش احتمال تشدید سیاست انبساطی بانک مرکزی اتحادیه اروپا در نشست روز پنج شنبه این نهاد، همچنین احتمال اتخاذ سیاست انبساطی توسط بانک ملی سوئیس عوامل تقویت شاخص دلار هستند. هم اکنون میزان افزایش نرخ بهره محل ابهام است که در نشست 15 و 16 دسامبر فدرال رزرو می تواند مشخص شود. در این هفته آمارهای اقتصادی شامل شاخص خرید مدیران کارخانه ای و روز جمعه آمار مهم اشتغال ماه نوامبر این کشور می توانند بر اونس تاثیر بگذارند. 


منبع : دنیای اقتصاد