تبیان، دستیار زندگی
صهیونیستها در انتظار فرصت مناسب بوده اند و چه فرصتی بهتر از حال حاضر فضای منطقه و کشورهای عربی و اسلامی
عکس نویسنده
عکس نویسنده
نویسنده : قبس زعفرانی
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

صهیونیستها از حادثه منا چه استفاده ای کردند؟

طی یک ماه اخیر رژیم صهیونیستی حملات خود را در قدس اشغالی و مسجد الاقصی از سرگرفته و روند آن را آشکارا تشدید کرده است، بدون تردید آنچه در قدس اشغالی و مسجد الاقصی رخ می دهد، را باید یک تحول خطرناک و دارای پیشینه های تاریخی دانست که سال هاست، صهیونیست ها برای آن برنامه ریزی کرده اند و اگر تاکنون آن را پیاده نکرده اند، در انتظار فرصت مناسب بوده اند و چه فرصتی بهتر از حال حاضر که منطقه و کشورهای عربی و اسلامی به شدت درگیر مشکلات داخلی و منطقه ای خود هستند.

قبس زعفرانی -بخش سیاست تبیان
مسجدالاقصی

مسجد الاقصی هم برای مسلمانان و هم برای یهودیان مقدس است، اما برای جلوگیری از بروز تنش، یهودیان حق عبادت در این مکان مقدس را ندارند و نمی توانند از نمادهای خود در این مکان استفاده کنند، اما صهیونیست ها هر سال به بهانه های مختلف تلاش می کنند، وارد این مکان مقدس شوند و حرمت آن را هتک کنند. 
حمله صهیونیست ها به مسجد الاقصی در شرایط کنونی را باید یکی از خطرناک ترین رویدادهای چند سال گذشته دانست، صهیونیست ها چندین سال است که تلاش دارند، مسجد الاقصی را از لحاظ مکانی و زمانی بین مسلمانان و یهودیان تقسیم کنند و همان گونه که گفته شد، آنچه رژیم صهیونیستی را در این اواخر در انجام چنین تجاوزاتی جری کرده، غفلت امت اسلامی و مشغول بودن کشورهای عربی به مشکلات داخلی خود است.
امسال نیز با شروع سال جدید عبری یا همان سال جدید یهودی، نظامیان صهیونیست و صهیونیست های افراطی به مسجد الاقصی یورش برده و با فلسطینیان ساکن قدس اشغالی که به این اقدامات آنها اعتراض داشتند، درگیر شدند.

همزمان شدن این حملات با آغاز سال جدید عبری نشانگر آن است که توطئه ای بزرگ از سوی رژیم اشغالگر علیه مسلمانان جهان و مقدس ترین مکان آنها بعنوان اولین قبله مسلمانان تدارک دیده شده است.

مسجد الاقصی هم برای مسلمانان و هم برای یهودیان مقدس است، اما برای جلوگیری از بروز تنش، یهودیان حق عبادت در این مکان مقدس را ندارند و نمی توانند از نمادهای خود در این مکان استفاده کنند، اما صهیونیست ها هر سال به بهانه های مختلف تلاش می کنند، وارد این مکان مقدس شوند و حرمت آن را هتک کنند

رژیم صهیونیستی بعد از جنگ سال 1967 میلادی و شکست اعراب در آن موفق شد، بخش وسیعی از خاک فلسطین را اشغال کند و یک گام دیگر جهت تحقق رویاهایش یعنی اشغال شهر مقدس قدس و تسلط بر مسجد الاقصی و بنای معبد مورد ادعایش به نام «هیکل سلیمان» بردارد.
دو سال بعد یعنی در سال 1969 میلادی ورود یک یهودی افراطی استرالیایی تبار به نام «دنیس مایکل روهان» به مسجد الاقصی و آتش زدن بخش هایی از این مسجد مقدس، موجب بروز درگیری های شدید بین فلسطینی های ساکن قدس اشغالی و افراط گرایان صهیونیستی شد.
از سال 1969 تاکنون مشاهده نشده که رژیم صهیونیستی این چنین وقیحانه و گستاخانه به مسجد الاقصی یورش آورد، اما در هفته های اخیر تجاوزات و تعرض های بی سابقه ای از سوی صهیونیست های افراطی مورد حمایت رژیم اشغالگر به این مکان مقدس و موجب بروز درگیری های شدید بین فلسطینی ها و صهیونیست ها شده است.
برخی از تحلیلگران منطقه ای بر این باورند که هدف رژیم صهیونیستی از این تجاوزات پیاده کردن طرح مورد نظر خویش در مسجد الاقصی مبنی بر تقسیم زمانی و مکانی این مسجد مقدس است تا بتوانند، مناسک عبادی و مذهبی اشان را ادا کنند.
این درحالی است که رژیم صهیونیستی طی سال های گذشته در ادامه سیاست یهودی سازی بیت المقدس و اماکن مقدس این شهر و مهمتر از آن تحقق رویایش مبنی بر بنای سومین معبد یهود که آن را «هیکل سلیمان» می نامند و ادعا می کنند، باید روی خرابه های مسجد الاقصی بنا شود، در سایه سکوت و بی خبری و غفلت جهان اسلام و رژیم های عربی حفاری های گسترده ای را زیر قبه الصخره و مسجد الاقصی انجام داده است.

باید توجه داشت، دفاع و حمایت از مقدسات مسلمانان چه مقدساتی که در سرزمین های اشغالی قرار دارند و چه مقدساتی که در دیگر کشورهای عربی و اسلامی مانند عربستان وجود دارند، تنها وظیفه ای برعهده فلسطینی ها نیست، بلکه همه مسلمانان و کشورهای آزاده جهان باید در قبال آن احساس مسئولیت کنند

بنابراین درگیری های شدیدی که در این اواخر در مناطق مختلف سرزمین های اشغالی بین فلسطینیان این مناطق و نظامیان رژیم صهیونیستی و شهرک نشینان صهیونیست شاهد آن هستیم، اعتراض و واکنش به این تعرضات و هتک حرمت ها به اماکن مقدس اسلامی است و همانند دیگر تجاوزات و تعرض های رژیم صهیونیستی، این بار نیز کشورهای عرب منطقه از جمله شیوخ حاشیه خلیج فارس که باید آنها را مهمترین هم پیمانان منطقه ای رژیم صهیونیستی شمرد، ترجیح داده اند، در برابر این تجاوزات به سکوت خود ادامه دهند و حتی در خفا مشوق صهیونیست ها باشند.
در چنین شرایطی به نظر می رسد، کشورهای اسلامی و نهادها و سازمان های منطقه ای و بین المللی وابسته به این کشور به خصوص سازمان کنفرانس اسلامی باید در برابر این اقدامات بی شرمانه و تجاوزکارانه موضع شفاف تر و قاطع تری اتخاذ کنند، چون ضعف و بی ارادگی و سکوت کشورهای مسلمان و نهادها و سازمان های بین المللی و منطقه ای اسلامی در برابر اینگونه تجاوزات، رژیم صهیونیستی و شهرک نشینان صهیونیست را گستاخ تر خواهد کرد و خیلی زود شاهد اقدامات بی شرمانه تری در تعرض به اماکن مقدس خواهیم بود و این به بحران سرزمین های اشغالی بیش از پیش دامن خواهد زد.
اگرچه در این میان بسیاری از کارشناسان منطقه ای تاکید می کنند، اگر تجاوزات و هتک حرمت های رژیم صهیونیستی علیه اماکن مقدس قدس اشغالی از جمله مسجد الاقصی ادامه یابد، باید منتظر یک انتفاضه گسترده از سوی فلسطینی ها باشیم که سراسر سرزمین اشغالی را دربرخواهد گرفت.
در حالی که باید توجه داشت، دفاع و حمایت از مقدسات مسلمانان چه مقدساتی که در سرزمین های اشغالی قرار دارند و چه مقدساتی که در دیگر کشورهای عربی و اسلامی مانند عربستان وجود دارند، تنها وظیفه ای برعهده فلسطینی ها نیست، بلکه همه مسلمانان و کشورهای آزاده جهان باید در قبال آن احساس مسئولیت کنند.