تبیان، دستیار زندگی
زندانیان ایرانی در آمریکا بر خلاف زندانیان معدود آمریکایی در ایران در شرایط خوبی قرار ندارند و از دولت آمریکا میخواهیم بازداشت این افراد را پایان بخشد.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

درخواست سخنگوی دولت از آمریکا


زندانیان ایرانی در آمریکا بر خلاف زندانیان معدود آمریکایی در ایران در شرایط خوبی قرار ندارند و از دولت آمریکا میخواهیم بازداشت این افراد را پایان بخشد.

زندان آمریکا

پایتان را که از مرزهای ایران بیرون می گذارید ممکن است هزار و یک اتفاق برای شما بیافتد. همه افرادی که به خارج از ایران میروند به مشکل برنمی‌خورند، ولی این احتمال هم وجود دارد که مانند خانواده دکتر لاهیجی که در امور خیره فعال هستند به جرم دور زدن تحریم های مالی دستگیر شوید و به زندان بروید یا ممکن است مانند شهرزاد میرقلی خان که قصد داشت برای ادامه زندگی به خارج از کشور بروند به جرم خرید تسلیحات به صورت غیابی در دادگاه به 5 سال زندان محکوم شوید. ممکن است مانند هومن هوشیار طی یک پرونده ساختگی به کودک آزاری محکوم و مجبور شوید 60 سال از زندگیتان را در زندان های آمریکا سپری کنید...

زندانیان ایرانی در آمریکا بر خلاف زندانیان معدود آمریکایی در ایران در شرایط خوبی قرار ندارند و حتی شنیده شده است که یکی از این زندانیان به دلیل ضربه چاقویی که در زندان به پهلویش وارد شده است در شرایط وخیمی به سر می برد.
در تاریخ 21 اردیبهشت‌ماه، قطعنامه‌ای در سنای آمریکا تصویب شد که طی آن از مقام‌های ایرانی خواسته شده است تا سه شهروند زندانی آن کشور در ایران را آزاد کرده و برای یافتن نفر چهارم با دولت آمریکا همکاری بکنند. این قطعنامه خواستار آزادی امیر حکمتی، جیسون رضائیان و سعید عابدینی است و از تهران می‌خواهد کمک کند تا دولت آمریکا بتواند رابرت لوینسون، مامور پیشین اف‌بی‌آی که گفته می شود در ایران ناپدید شده را بیابد. قطعنامه مذکور در جلسه‌ای که به رأی‌گیری گذاشته شد، به اتفاق آرا به تصویب رسید. البته این همه ماجرا نیست. از باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا گرفته تا جان کری و... پیگیر آزادی زندانیان آمریکایی در ایران هستند. حتی اغلب خبرنگاران خارجی مقیم ایران در کنفرانس خبری حسن روحانی رئیس جمهور کشورمان در کنار سوالی که از رئیس جمهور مطرح کردند، خواستار آزادی جیسون رضاییان خبرنگار روزنامه واشنگتن پست که به دلیل جاسوسی در زندان کشورمان به سر می‌برد، شدند.

در حال حاضر تعداد اتباع ایرانی که در زندان‌های آمریکا دوران محکومیت خود را سپری می کنند و یا در انتظار اجرای حکم اعدام هستند تقریباً به 68 نفر می‌رسد. البته این آمار بر اساس اطلاعات ارائه شده توسط دفتر حافظ منافع ایران در واشنگتن متعلق به سال 93 است و تغییراتی که در سال 94 در این خصوص صورت گرفته است در آن لحاظ نشده است

ما قصد داریم به بهانه اقدامات گسترده آمریکایی ها برای فشار به کشورمان برای آزادی شهروندان آمریکایی از زندان های ایران، نگاهی به طرف دیگر داستان یعنی زندانیان ایرانی در زندان های آمریکا بیندازیم. در حال حاضر تعداد اتباع ایرانی که در زندان‌های آمریکا دوران محکومیت خود را سپری می کنند و یا در انتظار اجرای حکم اعدام هستند تقریباً به 68 نفر می‌رسد. البته این آمار بر اساس اطلاعات ارائه شده توسط دفتر حافظ منافع ایران در واشنگتن متعلق به سال 93 است و تغییراتی که در سال 94 در این خصوص صورت گرفته است در آن لحاظ نشده است.
بر اساس اطلاعات ارائه شده توسط دادگاه های آمریکا، اتهام های وارده به اتباع ایرانی در زندان های آمریکا مربوط به نقض تحریم ها، سرقت، ضرب و شتم و مواد مخدر می‌شود. البته این ها همه ادعاهایی است که توسط نظام قضایی آمریکا مطرح میشود و موارد زیادی که نشان میدهد همه این ادعاها درست نیست وجود دارد .
در میان زندانیان ایرانی در زندان های آمریکا نزدیک به 60 درصد آن‌ها شهروندان ایرانی مقیم این کشور هستند. در میان احکام صادره برای شهروندان کشورمان در آمریکا، دو حکم اعدام، تعدادی حبس ابد و شماری حبس های طولانی‌مدت دیده می‌شود و بقیه هم حبس های کوتاه مدت تر هستند.
سخنگوی کمیسیون اصل 90 مجلس شورای اسلامی از گزارش وزارت امور خارجه به این کمیسیون در مورد آمار زندانیان ایرانی خارج از کشور و اقداماتی که برای آزادی و انتقال صورت گرفته خبر داد که بر اساس آن 2371 ایرانی تا پایان سال 93 در زندان‌های خارج از کشور به سر می‌بردنداما روز گذشته افخم  سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان خواستار آزاد شدن زندانیان ایرانی در آمریکا شد .
مرضیه افخم، سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان، در کنفرانس خبری هفتگی خود با اشاره به دومین سالگرد روی کارآمدن دولت یازدهم گفت: "تنش‌زدایی، ایجاد اعتماد متقابل و تعامل سازنده مقاصدی هستند که در سیاست خارجی دولت یازدهم تعریف شده تا در پرتو آن کشور بتواند در مسیر رشد، تعالی و توسعه همگام با حفظ ارزش‌های اسلامی و انقلابی حرکت کند. جمهوری اسلامی ایران در دو سال گذشته با رویکرد تعاملی نشان داده که نه تنها برای صلح و  ثبات منطقه‌ای و بین‌المللی اهمیت قائل است بلکه تقویت ثبات و همکاری در این منطقه پرآشوب را در اولویت می‌داند و برای این مهم آماده گفتگوهای تازه، صمیمانه و عمیق با تمام همسایگان و کشورهای مسلمان منطقه است."
وی افزود: خوشبختانه با ورود دولت به سال سوم خدمت به مردم اعتماد عمومی به سیاست خارجی افزایش یافته که مهمترین دستاورد آن برجام بوده است. ملت ایران به جهانیان نشان داد که تحریم در برابر مقاومت و اراده ملت ها ناکام است.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی همچنین خواستار آزادی ایرانیان زندانی در زندان‌های آمریکا شد و گفت: قریب به 19 ایرانی با ادعای نقض تحریم های آمریکایی در زندان به سر می‌برند. در حال پیگیری هستیم که به وضعیت این افراد رسیدگی کنیم. از دولت آمریکا میخواهیم بازداشت این افراد را پایان بخشد

افخم با اشاره به سفر وزیر امور خارجه انگلیس به تهران گفت: طی هفته گذشته بعد از چهار سال سفارت های ایران و انگلیس به صورت همزمان بازگشایی شدند. فعالیت سفارت ها شروع شده. در حال حاضر خدماتی که باید به ایرانی ها بدهیم در دستور کار است.
وی ادامه داد: مصوبه مجلس مورد توجه است و فعلا گام دیگری در روابط دو کشور شروع شده است. اگر شرایط به سمتی پیش رود که امکان ارتقا به سفیر باشد در زمان خودش بررسی خواهد شد. کمیسیون مشترک برجام در حاشیه نشست سازمان ملل در سطح معاونان برگزار خواهد شد. در آن امکان نشست وزیران این کمیسیون بررسی خواهد شد.
سخنگوی وزارت خارجه کشورمان گفت: اقدام تروریستی در هدف قرار دادن خبرنگاران از جمله حمله به محمدحسن حسینی خبرنگار صداوسیما در لاذقیه را محکوم می‌کنیم. هماهنگی‌ها با سوریه برای انتقال از لاذقیه به دمشق را انجام داده ایم. آخرین خبری که داشتیم این است که حال آقای حسینی رو به بهبود است.
افخم درباره اوضاع سوریه نیز گفت: نگاه به راه حل برای بحران های منطقه برای ما بسیار مهم است. در سفرهای ظریف که دور بعدی آن به زودی انجام خواهد شد علاوه بر تشریح مذاکرات هسته ای درباره ضرورت گفتگوهای سیاسی درباره بحران های منطقه تاکید می‌شود.
سخنگوی وزارت خارجه گفت: ایران حمایت از تمام گروه‌های مقاومت را ادامه می‌دهد. خدشه ای به حمایت ما از کسانی که در مقابل اسرائیل ایستاده اند ایجاد نشده است.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی همچنین خواستار آزادی ایرانیان زندانی در زندان‌های آمریکا شد و گفت: قریب به 19 ایرانی با ادعای نقض تحریم های آمریکایی در زندان به سر می‌برند. در حال پیگیری هستیم که به وضعیت این افراد رسیدگی کنیم. از دولت آمریکا میخواهیم بازداشت این افراد را پایان بخشد.

وی گفت: متاسف هستیم که سازمان های بین المللی و حقوق بشری هیچ اشاره ای به وضعیت این افراد ندارند.
افخم همچنین شایعات ورود رهبران پ ک ک به ایران را کاملا نادرست دانست.

فراوری: لواسانی

بخش سیاست تبیان


منابع : فارس / جام جم / تسنیم


مطالب مرتبط:
زندانیان ایرانی در آمریکا 
پیام آزادی برخی زندانیان امنیتی چیست؟
شکنجه‌های دردناک در زندان‌ آل‌خلیفه