تبیان، دستیار زندگی
من گلسا زرندیان هستم دانش آموز کلاس اول دبستان، از مدرسه غیر دولتی گل نرگس با همکاری دبیر راهنما سرکار خانم طاهره امراللهی در دهمین جشنواره تبیان شرکت کردیم. موضوع پروژه من گازهای گلخانه ای و اثرات آن بر محیط زیست است....
عکس نویسنده
عکس نویسنده
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

مصاحبه با دانش آموزان مدرسه گل نرگس
در دهمین جشنواره پروژه های دانش آموزی تبیان

گازهای گلخانه ای و اثرات آن بر محیط زیست

تبیان: سلام و وقت به خیر، به دهمین جشنواره پژوهشی دانش آموزی تبیان خوش آمدید. لطفاً خودتان را معرفی کنید و بفرمایید از کدام مدرسه شرکت کردید؟
سلام من گلسا زرندیان هستم دانش آموز کلاس اول دبستان، از مدرسه غیر دولتی گل نرگس با همکاری دبیر راهنما سرکار خانم طاهره امراللهی در دهمین جشنواره تبیان شرکت کردیم. موضوع پروژه من " گازهای گلخانه ای و اثرات آن بر محیط زیست" است.

مصاحبه با دانش آموزان مدرسه گل نرگس در دهمین جشنواره

تبیان: لطفاً درباره کار پژوهشی تان صحبت کنید و بفرمایید علت این که این موضوع را برای تحقیق خود انتخاب کرده اید چه بود؟
امروزه یک مشکل جهانی درباره محیط زیست وجود دارد و آن هم، گرم شدن کره زمین است. زمین در حال گرم شدن است، چون انسان ها گاز های گلخانه ای را وارد هوا می کنند. این کار بیش تر از طریق مصرف سوخت های فسیلی ( نفت، بنزین و ...) صورت می پذیرد.
از نشانه های گرم شدن کره زمین می توان به مواردی چند اشاره کرد، مثل: به وجود آمدن طوفان های عجیب در برخی نقاط کره زمین، مهاجرت بی دلیل پرندگان پرندگان، بالا آمدن سطح دریاها، ایجاد خشکسالی وسیع در نقاط گرم و خشک کره زمین، گرم شدن اقیانوس ها و ناراحتی ماهی ها، از بین رفتن برف ها و آب شدن یخ های قطب و آتش سوزی جنگل ها.

مصاحبه با دانش آموزان مدرسه گل نرگس در دهمین جشنواره
همایش محیط زیست-دکتر مجید مخدوم

تبیان: لطفاً بفرمایید چرا افزایش دمای کره زمین و گرم شدن هوا اینقدر اهمیت دارد؟ این امر بر اثر به وجود آمدن چه پدیده هایی است؟
دمای بیش تر یعنی هوای گرم تر و هوای گرم تر باعث می شود در نقاط مختلف دنیا اتفاقاتی عجیب بیفتد مثل آب شدن یخ های قطبی. بیش ترین عاملی که باعث گرم شدن زمین می شود، اثر گلخانه ای است.


زمین نور و گرمای خورشید را جذب می کند. بخشی از این گرما جذب می شود و بخشی به صورت اشعه مادون قرمز که چشم ما نمی تواند آن را ببیند به هوا برمی گردد. در این صورت زمین می تواند خنک بشود. اما قبل از اینکه اشعه مادون قرمز به هوا برگردد، گاز های گلخانه ای آن را به دام انداخته و گرما در اطراف کره زمین زندانی می شود. در واقع گاز های گلخانه ای نقش شیشه گلخانه را بازی می کنند.


این پدیده هم مثل همه چیزهای دیگر اگه به اندازه باشد خوب است اما زیادش ضرر دارد. اگر اثر گلخانه ای نبود زمین خیلی سرد می شد. با این حال ما انسان ها انقدر گاز های گلخانه ای وارد هوا کرده ایم که زمین بیش تر و بیش تر گرم می شود.
تا 50 سال آینده ممکن است دمای کره زمین 4 تا 12 درجه فارنهایت گرم تر شود. این افزایش دما بر روی همه انسان ها، حیوانات و گیاهان اثر می گذارد و موجب بیماری یا مرگ می شود.

تبیان: با توجه به تحقیقاتی که انجام داده اید، بفرمایید چه راهکارهایی برای کاهش گرمای کره زمین ارائه کردید؟
با توجه به ضرر هایی که گرم شدن کره زمین برای تمام موجودات زنده دارد، چند راهکار ارائه داده ام. اول باید به جای انرژی فسیلی مثل نفت از انرژی پاک استفاده کنیم مثل انرژی خورشیدی. با این روش سلول های نوری می توانند انرژی خورشیدی را به برق تبدیل کنند. پس نیازی به نفت ندارند. پس گاز های گلخانه ای تولید نمی شود.

یا مثلاً انرژی بادی. در جاهایی که باد می وزد مثل منجیل، می شود از انرژی باد، برق تولید کرد. یا انرژی آبی. یعنی در جاهایی که سد هست می شود از انرژی آبی برق تولید کرد. و همین طور انرژی هسته ای که از مواد اتمی مثل اورانیوم تولید می شود.


تبیان: بسیار ممنونم از شما دانش آموزان عزیز از این که وقت خود را در اختیار ما قرار دادید. موفق و پیروز باشید.

بخش پژوهش های دانش آموزی تبیان، تهیه: الهام گارسچی

تنظیم: نسرین صادقی