تبیان، دستیار زندگی
هر چیزی در دنیا برای داشتن عمر طولانی تر و زندگی سالم تر، به مراقبت و نگهداری نیاز دارد. باتری گوشی های موبایل و از آن مهم تر، شارژرتان هم از این قاعده کلی مستثنا نیستند.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

پرستار باتری گوشی خود باشید!


هر چیزی در دنیا برای داشتن عمر طولانی‌تر و زندگی سالم‌تر، به مراقبت و نگهداری نیاز دارد. باتری گوشی‌های موبایل و از آن مهم‌تر، شارژرتان هم از این قاعده کلی مستثنا نیستند.


تلفن همراه

برای اینکه موبایلتان زمان بیشتری با شما بماند و همراهتان باشد، باید از آن خوب مراقبت کنید تا نیاز نباشد با پرداخت مبلغ زیادی، گوشی خودتان را عوض کنید. یکی از مهم‌ترین مشکلات گوشی‌های تلفن همراه، مربوط به باتری آن‌هاست؛ چرا که باتری، قلب تلفن همراهتان است. زمانی که شارژ گوشی، ناگهان تخلیه می‌شود، به این معنی است که باتری کارایی خود را از دست داده است؛ یا یکی از دلایلی که گوشی هنگام کار با برنامه‌های مختلف هنگ می‌کند، نشانه عدم‌توانایی باتری در تأمین توان مورد نیاز گوشی است. با رعایت نکات ساده زیر می‌توان عمر باتری‌های موبایل را افزایش داد.

دفعات شارژ

باتری‌ها معمولاً از نظر دفعات شارژ، محدودیت‌هایی دارند. در هر بار شارژ، باتری را به‌طور کامل شارژ کنید و تا قبل از پایان آن، آداپتور را جدا نکنید. شارژ بیش از اندازه هم برای گوشی مناسب نیست و بهتر است زمانی که پیام پایان شارژ ظاهر شد، فقط تا چند دقیقه به شارژ ادامه دهید و سپس شارژر را جدا کنید.

برخی افراد طبق عادت، شب‌ها باتری را شارژ می‌کنند و این اتصال تا صبح برقرار است. این روش نیز برای باتری مناسب نیست. نکته دیگر، استفاده از رابط USB است. زمانی که گوشی را برای انتقال فایل‌ها به کامپیوتر متصل می‌کنید، به‌صورت خودکار شارژ باتری آغاز می‌شود. هر بار اتصال به معنی یک‌بار استفاده از شارژر خواهد بود. اگر این کار را بیش از حد معمول انجام می‌دهید، احتمال کاهش عمر باتری نیز وجود دارد.

شارژر متناسب

از شارژر متناسب با گوشی خود استفاده کنید، چرا که ظرفیت باتری‌ها متفاوت است. اگر شما شارژر یک گوشی دیگر را که مخصوص میلی‌آمپر باتری همان گوشی است، به باتری خود بزنید که میلی‌آمپر متفاوتی دارد، ممکن است گوشی شما سریع‌تر هم شارژ شود، ولی این به باتری شما آسیب می‌رساند. تا حد امکان سعی کنید هنگام شارژ باتری، هیچ مکالمه یا تماس تلفنی نداشته باشید، چون اگر خازن باتری به‌طور همزمان شارژ و دشارژ شود، طبیعتاً آسیب می‌بیند و طول عمر باتری شما کم می‌شود.

شاید باورتان نشود که با کم‌ کردن چند درجه از روشنایی صفحه نمایش، عمر شارژ باتری‌تان به میزان قابل‌توجهی افزایش پیدا می‌کند. با کم کردن نور صفحه نمایش و قرار دادن آن در کمترین میزان، می‌توان تا 50 درصد انرژی را ذخیره و عمر باتری را بیشتر کرد.

میزان نور صفحه نمایش

شاید باورتان نشود که با کم‌ کردن چند درجه از روشنایی صفحه نمایش، عمر شارژ باتری‌تان به میزان قابل‌توجهی افزایش پیدا می‌کند. با کم کردن نور صفحه نمایش و قرار دادن آن در کمترین میزان، می‌توان تا 50 درصد انرژی را ذخیره و عمر باتری را بیشتر کرد.

خاموش‌شدن خودکار

یکی از قابلیت‌هایی که در تلفن‌های همراه تعبیه شده، قابلیت خاموش شدن خودکار صفحه نمایش پس از مدت زمان معین از عدم‌استفاده از تلفن همراه است. بهتر است زمان این قابلیت را در پایین‌ترین حد ممکن قرار دهید تا بلافاصله بعد از اینکه دیگر با گوشی کاری نداشتید، صفحه خاموش شود.

ویدجت‌ها

از ویدجت‌ها و تصاویر متحرک غیرضروری کمتر استفاده کنید. در اکثر گوشی‌ها، زمانی که به اینترنت متصل می‌شوند یا اخبار را آپدیت می‌کنند، صداهایی پخش می‌شود که می‌تواند حجم زیادی از باتری را مصرف کند. همچنین استفاده نکردن از تصاویر متحرک برای پس‌زمینه، زمانی که یک عکس ساده هم پاسخگوی نیاز شماست، می‌تواند موثر باشد.

افزایش عمر باتری گوشی‌های هوشمند

حالت Battery Saver

از حالت Battery Saver یا Power Saver سیستم‌عامل خود استفاده کنید. این حالت، برنامه‌هایی را که شارژ باتری را مصرف می‌کنند، از قبیل ویدجت‌ها، نور صفحه و... را کنترل می‌کند.

شبکه‌های بی‌سیم

بلوتوث، جی پی آر اس، وای- فای و جی پی اس، جزو مصرف‌کنندگان اصلی باتری به شمار می‌روند. این برنامه‌ها در حالت فعال حتی اگر استفاده نشوند، باز هم باتری مصرف می‌کنند. چون آن‌ها مدام در حال جست‌وجو برای برقراری ارتباط هستند و این عمل، حجم زیادی از باتری را مصرف می‌کند.

ویبره

ویبره یا همان لرزش گوشی، از جمله دشمنان باتری گوشی‌هاست و باتری زیادی مصرف می‌کند. با خاموش‌کردن آن می‌توانید از کاهش عمر باتری موبایلتان جلوگیری کنید.

خنک نگه‌داشتن گوشی

گرما، دشمن درجه یک باتری گوشی تلفن همراه است. سعی کنید تا حد امکان، گوشی‌ای که باتری‌اش در حال تمام شدن است را در محل‌های گرم مثل ماشینی که در آفتاب پارک شده یا در دست و تماس با بدن نگه ندارید، زیرا گرمای بدن نیز از عمر آن می‌کاهد. بهترین مکان برای گوشی، جایی خنک و به دور از گرماست.

قطع صداهای غیرضروری

بیشتر گوشی‌ها، صداهای کوتاهی برای فعالیت‌های خود دارند. به‌طور مثال، کلیدهای صفحه کلید، هنگام تایپ صدا دارند یا خاموش و روشن شدن گوشی با موسیقی کوتاهی همراه است. این‌گونه صداها و موسیقی‌های غیرضروری، به‌اندازه خود باعث کاهش میزان شارژدهی باتری هستند که با قطعشان می‌توان باعث عمر بیشتر باتری شد.

ویبره یا همان لرزش گوشی، از جمله دشمنان باتری گوشی‌هاست و باتری زیادی مصرف می‌کند. با خاموش‌کردن آن می‌توانید از کاهش عمر باتری موبایلتان جلوگیری کنید.

فقط برای تماس

بازی کردن، تماشای ویدئو، تماشای عکس و بزرگ و کوچک کردن آن‌ها و استفاده از اینترنت و وب‌گردی، همگی دشمنان باتری هستند. پس هنگامی که در تلاش برای روشن نگه‌داشتن گوشی هستید، از هیچ‌کدام از این برنامه‌ها استفاده نکنید. بهتر است در این‌گونه مواقع، از گوشی فقط برای برقراری تماس استفاده کنید.

جست‌وجوی آنتن

جست‌وجو برای آنتن، یکی از مواردی است که باتری زیادی مصرف می‌کند. به‌ویژه در مکان‌هایی که آنتن ضعیف است، گوشی مدام به‌دنبال سیگنال می‌گردد و همین امر عمر آن را می‌کاهد. پس در مکان‌هایی که تحت پوشش شبکه موبایل نیستند، بهتر است گوشی خود را خاموش کنید یا در حالت پرواز (Flight) بگذارید. مکان‌های شلوغ و پررفت‌وآمد نیز باعث فعالیت بیشتر گوشی و افزایش مصرف باتری می‌شود، زیرا تعداد کاربرانی که از یک دکل واحد استفاده می‌کنند، افزایش می‌یابد.

برنامه‌های تنظیمات خودکار باتری

برای انجام خودکار تمام مواردی که در بالا اشاره کردیم، برنامه‌های خوب و رایگانی وجود دارد که می‌توانید دانلود و استفاده کنید.


باشگاه کاربران تبیان - ارسالی از: m_hadi47

برگرفته از گروه: موبایل