تبیان، دستیار زندگی
اگر می خواهید یکی از زیباترین کوه های همیشه سبز ایران را ببینید، باید زحمت رد شدن از یک گردنه طولانی، خطرناک و بسیار ترسناک را به خودتان بدهید.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

سفری خطرناک به دیدنی ترین کوه ایلام
كبیركوه


اگر می خواهید یکی از زیباترین کوه های همیشه سبز ایران را ببینید، باید زحمت رد شدن از یک گردنه طولانی، خطرناک و بسیار ترسناک را به خودتان بدهید. کبیرکوه ایلام جایی است که هم در شب، هم در روز، به سختی می توان از آن عبور کرد اما طبیعت زیبایش در تمام این جاده ترسناک شما را مسحور خواهد کرد.

كبیركوه مهمترین و بزرگترین رشته كوه استان ایلام است كه در محل به نام هاى «کَوِر» یا «كَوَرْ» معروف است. کبیرکوه در واقع رشته کوهی است با طول بیش از 145 کیلومتر که از 20 کیلومتری شهر ایلام شروع شده و تا نزدیک اندیمشک در استان خوزستان ادامه دارد.

كبیركوه

زیباترین و دیدنی ترین قسمت های کبیرکوه در نواحی شهرستان بدره و بخش هایی از دره شهر قرار دارد. این کوه بیش از 3هزار متر از سطح دریا ارتفاع دارد و جاده پر پیچ و خم و گردنه آن یکی از ترسناک ترین و در عین حال دیدنی ترین جاده های ایران به حساب می آید.

منطقه حفاظت شده کبیرکوه مساحتی حدود 20 هزار هکتار دارد و به دلیل ارتفاع بلندش، دسترسی به بیشتر قسمت های آن سخت است و همین باعث شده تا کبیر کوه بیشتر از دیگر کوه ها، بکر و دست نخورده باقی بماند

کبیر کوه از نقاط جنگلی غرب ایران است که از نظر دامپروری اهمیت دارد و ارتفاعش حداکثر به 3200 متر می‌رسد. در این رشته کوه و در قسمت‌های بلند آن گیاهانی مانند: ونگی-ترگ (تره کوهی)-پیچگ و... وجود دارد. در ارتفاع پایین کوه و در قسمت کوه پایه هم درختان بلوط، بنه (ون)، کیکم (تلفظ محلی)، زالزالک روییده اند.

كبیركوه

به لحاظ گونه جانوری هم پرندگانی مانند تیهو و کبک در آن پیدا می شوند. با توجه به اینکه در زمستان و بهار این کوه در ارتفاعاتش برفگیر می شود، در اکثر اوقات در نقاط پایین دست کوه چشمه‌های آب فصلی دیده می شود. البته بلندترین نقطه کبیرکوه «کان صیفی» است که در نزدیک روستای چنار باشی قرار دارد و بیشتر روزهای سال پوشیده از برف است. بنابراین در کبیرکوه می توانید همزمان سرسبزی درختان، جویبارهای جاری و برف های ماندگار را ببینید.

كبیركوه

منطقه حفاظت شده کبیرکوه مساحتی حدود 20 هزار هکتار دارد و به دلیل ارتفاع بلندش، دسترسی به بیشتر قسمت های آن سخت است و همین باعث شده تا کبیر کوه بیشتر از دیگر کوه ها، بکر و دست نخورده باقی بماند. قسمت اعظم منطقه را کوهستان تشکیل می‌دهد که در بین آنها دره‌هایی عمیق ایجاد شده‌اند.

كبیركوه

این مناطق پوشش گیاهی منحصر به فرد و چشم اندازهای زیبایی دارند که اگر برای کوهنوردی عازم کبیرکوه شوید می توانید آنها را بینید. البته باید بدانید که به ازاء هر کیلومتر افزایش ارتفاع در منطقه، بارندگی 162 میلی‌متر افزایش پیدا خواهد کرد. بنابراین همراه داشتن تجهیزات حرفه ای کوه نوردی در سفر به کبیرکوه ضروری است.

كبیركوه

در اطراف منطقه حفاظت شده کبیرکوه دو جاده ایلام - دره شهر در شمال و جاده دره شهر- آبدانان که مرز شرقی منطقه را تشکیل می‌دهد، وجود دارد. در قسمت جنوب منطقه حفاظت شده کبیرکوه و در مسیر جاده ملکشاهی - میمه در منطقه مله خان کشته جاده خاکی وجود دارد که به ارتفاعات جنوبی کبیرکوه متصل می‌شود و قسمت‌هایی از آن در سال‌های گذشته تخریب شده است. در داخل منطقه حفاظت شده جاده‌های خاکی و مالرو زیادی هم وجود دارد.

فراوری: الهام مرادی

بخش گردشگری تبیان


برگرفته از: بیابان های ایران، کردپرس

مطالب مرتبط:

سفر به ناشناخته های ایلام

فرهنگ و هنر بومی ایلام

دریاچه دوقلوی "سیاه گاو"