تبیان، دستیار زندگی
در هفتمین روز از هفته دفاع مقدس و به همت باغ موزه دفاع مقدس، صبح فردا مراسم «تکریم همسران جانباز اعصاب و روان» برگزار می شود.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

هنوز رزمنده ایم


در هفتمین روز از هفته دفاع مقدس و به همت باغ موزه دفاع مقدس، صبح فردا مراسم «تکریم همسران جانباز اعصاب و روان» برگزار می‌شود.

هنوز رزمنده ایم

همایش تکریم همسران جانبازان اعصاب و روان و شیمیایی، با حضور رییس باغ موزه دفاع مقدس، مسئولان شهرداری تهران و جمعی از خانواده‌های جانبازان در باغ موزه دفاع مقدس برگزار شد.

محمدباقر قالیباف در این همایش که در باغ موزه دفاع مقدس برگزار شد، خطاب به همسران جانبازان گفت: مهمترین نقش شما، شخصیت شاهد شماست که تابلوی دفاع مقدس، فرهنگ جهاد و شهادت و ایثارگری را به صورت زنده و ملموس و زینب وار، با صبر و تحمل مشقت و سختی، آن هم در این دوران نمایندگی می کنید.

وی ادامه داد: در جمع شما سخن گفتن از دفاع مقدس، حرف گزافی است؛ چرا که مردان و رزمندگان کار شاقی نکردند که در دهه اول انقلاب و در محیط جبهه و جنگ و در حضور دشمن جنگیدند، چون فضای آنجا فضای سخاوت و وفای به عهد و ایثارگری بود و اوج وفای به عهد، تقدیم جان به خداوند بود.

قالیباف افزود: اما امروز بخش اعظم مردم ما به دلیل شرایط حاکم بر جامعه، غرق در دنیا هستند و کمتر کسی حرف شما را می تواند گوش کند و شرایط سخت شما را درک کند.

وی تصریح کرد: البته از نظر اداری باید گفت مسائل شما به بنیاد شهید و امور ایثارگران مربوط می شود، اما این حرف نه منصفانه و اخلاقی است و نه فرهنگ جبهه و جهاد به ما اجازه می دهد بگوییم مسائل شما به ما ارتباطی ندارد. چون باور ما این است که قدرت نظام جمهوری اسلامی بر پایه های صبر و باور قلبی شما به این نظام استوار است و ما هرچه داریم، از شما داریم.

شهردار تهران اضافه کرد: به همین دلیل چندی پس از آن نشست به همکاران خود گفتم جمع این عزیزان را دعوت کنیم تا به عنوان یک رزمنده از کوتاهی خود در حق شما در شهر و استان تهران عذرخواهی کنم. تاکید می کنم که من مرزبندی استان و شهر را درباره خانواده شهدا و ایثارگران قبول ندارم و نمی توانم بگویم ایثارگرانِ ساکن در آن سوی بزرگراه آزادگان به ما ارتباطی ندارند؛ زیرا در این صورت این عزیزان هم نباید برای حفظ عزت تهران و سایر شهرها به جنگ می رفتند و آن وقت نه شما بودید و نه من و نه عزت امروزمان.

قالیباف اذعان داشت: من ادعا نمی کنم که ما در شهرداری قادریم همه مشکلات شما را حل و فصل کنیم، اما مدیران شهرداری اینجا حضور دارند و ما همه تلاشمان را برای کاستن از بار مشکلات شما صرف می کنیم و می کوشیم در مسائلی که مقررات بنیاد شهید اجازه نمی دهد به شما خدمت رسانی کنند، به حل مشکلات شما کمک کنیم.

وی افزود: امروز می خواهم به شما بگویم ما در شهرداری با همه توان خود و تا جایی که از دستمان بربیاید، در خدمت خانواده 500 جانباز اعصاب و روان در تهران هستیم و امیدوارم روزی برسد که با تداوم این نشست ها، وقتی یکدیگر را می بینیم، حرف از مشکلات بینمان مطرح نشود و بتوانیم روزهای بهتری را برای شما فراهم کنیم.

قالیباف در ادامه گفت: اولین کاری که می توانیم انجام بدهیم، حل و فصل کارهای مربوط به شهرداری است تا خانواده و همسر جانباز اعصاب و روانی نباشد که به عنوان یک شهروند، کار اداری اش در شهرداری در چارچوب وظایف ما روی زمین بماند.

هنوز رزمنده ایم

شهردار تهران افزود: مسئله بعدی، در حوزه خدمات رفاهی در شهر تهران است. ما برای کاستن از بار فشار روحی و روانی شهروندان، امکانات ورزشی، تفریحی و رفاهی را در شهر فراهم کرده ایم که امیدواریم با استفاده متوالی جانبازان اعصاب و روان و خانواده شان، بتوانیم تفریحی کوچک برای آنها ایجاد کرده و از فشار مشکلاتشان بکاهیم.

وی با تاکید بر اینکه پسوند اعصاب و روان برای ما موضوعیت دارد، گفت: با درک این حساسیت ویژه، امیدوارم بعدا جانبازان دیگر شکایت نکنند که چرا برخی خدمات به جانباز 5 درصد اعصاب و روان تعلق می گیرد و به جانباز 40 درصد قطع عضو خیر.

قالیباف با اشاره به اهمیت اشتغال برای خانواده جانبازان اعصاب و روان گفت: مرد سالمی که دو شیفت هم کار می کند، از پس هزینه های زندگی برنمی آید، چه برسد به جانبازی که هشت ماه از سال بستری است. البته همه از ما توقع استخدام در شهرداری را دارند که باید روشن بگویم که امکانش را نداریم. البته ما در استخدام های خود، اولویت را به ایثارگران داده ایم و گواه آن اشتغال 700 فرزند شهید در شهرداری است. اما اشکال فرهنگی ما این است که شغل را استخدام در ادارات می دانیم، در حالی که شغل از نظر ما یعنی کار، از هر نوعی که باشد.

شهردار تهران تصریح کرد: به همین دلیل در حوزه های کارآفرینی تا جایی که بتوانیم، از خانواده های جانبازان حمایت می کنیم و برای آنان که تحصیلات و یا مهارت دارند یا هیچ کدام را ندارند، باید شغلی مناسب پیدا کنیم.

وی در ادامه گفت: در حوزه درمان اگر به این نتیجه رسیدیم که بنیاد شهید در تامین دارو یا هزینه آن معذوریت دارد، ما دارو را تهیه می کنیم تا بار مالی و زحمت یافتن آن روی دوش خانواده ها نیفتد. همچنین در حوزه فرهنگی، تربیتی و آموزشی که یکی از موضوعات جدی ماست و در حوزه مددکاری و روانشناسی، باید خدمات ویژه ای به شما عزیزان ارائه کنیم.

در بین سخنان قالیباف یکی از همسران جانبازان از صندلی خود برخواست و با صدای بلند طوری که توجه همه افراد حاضر در سالن را به خود جلب کند

شهردار تهران به مشکلات جانبازان آگاه است

در بین سخنان قالیباف یکی از همسران جانبازان از صندلی خود برخواست و با صدای بلند طوری که توجه همه افراد حاضر در سالن را به خود جلب کند از شهردار خواست تا بیشتر به خانواده های جانبازان اعصاب و روان توجه کند. این زن با صدایی رسا و بغضی که در گلو داشت، گفت: «بعد از چند سال وقتی برای دعوت در مراسم به من زنگ زدند تعجب کردم چرا که همه ما را فراموش کرده اند» که این صحبت ها با تشویق دیگر همسران جانبازان همراه بود. سپس ادامه داد: من سنگر دار بی سنگرم. در خانه جانبازان هنوز جنگ تمام نشده است. یک شب همسرم من را به عنوان اسیر عراقی به اسارت گرفته بود. ما همسران جانبازان بازیگران نمایشنامه این جانبازان هستیم. ما فراموش شده ایم. حتی فرزندانمان ما را درک نمی کنند.

تشویق مداوم همسران جانبازان تائیدی بر حرف های او بود. در طول صحبت ها گریه های دیگر همسران جانبازان فضای سالن را پر می کرد. یکی دیگر از همسران شهدا از شدت گریه و ناراحتی از هوش رفت که به سرعت تحت رسیدگی پزشکانی که در مراسم حضور داشتند قرار گرفت و به بیرون از سالن منتقل شد.

بعد از این بود که همسران جانبازان هر کدام زبان به گله باز کردند، یکی از گرانی داروهای جانبازان اعصاب و روان گفت و دیگری از نداشتن هیچ گونه تفریح حتی دیدار با فامیل و آشنایانش.

یکی دیگر از همسران شهدا از رسیدگی نکردن بنیاد شهید به جانبازان زیر 25 درصد شکایت داشت که با وجود بیماری و مشکلات ناشی از حضور در جبهه از هیچ گونه تسهیلاتی برخوردار نبودند. گله می کرد که مگر همسران ما در جبهه حضور نداشتند که هیچ توجهی به جانبازان 25 درصد نمی شود.

همسر شهیدی که به خاطر حال بدش به بیرون سالن منتقل شده بود درخواست دیدن قالیباف را داشت و با گریه می گفت: به مسئولان بگویید مارا رها نکنند، ما کسی را نداریم، من و دوتا از بچه های دانشجویم افسرده شده ایم. نه هیچ کس به ما سر می زند نه می توانیم جایی برویم، همسرم نه به بیمارستان می رود نه اجازه می دهد کسی او را مداوا کند.

دکتر قالیباف هم برای همدردی با خانواده جانبازان گفت که از مشکلات آنان خبر دارد. وی به خانواده جانبازان اعصاب و روانی اشاره کرد که خواستگار دختراشان بعد از اینکه فهمیده پدر دختر جانباز است درخواست ازدواج خود را پس گرفته است.

هنوز رزمنده ایم

زندگی ما تحت الشعاع عاشوراست

در ابتدای این مراسم نیز سردار خضرایی با اشاره به تفاوت این مراسم با دیگر مراسم‌های تجلیل از ایثارگران گفت: با گذشت بیش از هزار سال از واقعه عاشورا، به دلیل وجود عنصر بی بدیل شهادت و شهامت امام حسین (ع) و یارانش، این واقعه قرن ها زندگی ما را تحت الشعاع خود قرار داده است.

وی افزود: افراد در دهه محرم قلب هایشان مالامال از اندوه می شود، اگر چه این واقعه علی الظاهر شکست خورد اما چنان زندگی ما را تحت تاثیر قرار داد که زندگی بدون حسین (ع) معنایی ندارد.

مشاور شهردار تهران با مقایسه واقعه عاشورا با دفاع مقدس اظهار داشت: آنچه در دفاع مقدس گذشت ارتباط تنگاتنگی با واقعه عاشورا دارد، رزمنده های امام خمینی (ره) با تاسی از یاران امام حسین (ع) در مقابل سلاح های معاویه و یزید زمان سر خم نکردند و کودکان و زنان بسیاری دراین راه به شهادت رسیدند.

سردار خضرایی با اشاره به ماندگاری 8 سال دفاع مقدس برای سال های پیش رو بیان کرد: جانبازان دفاع مقدس از حیث سختی ها در مشکلات تفاوت هایی با یکدیگر دارند. تقدیر از جانبازان، تقدیر از ایثارگری خانواده هایشان در زمان اعزام به جبهه و نیز تقدیر از تحمل رنج ها و سختی ها در طول زندگی است.

رییس باغ موزه دفاع مقدس در پایان گفت: امروز زمانی که نامی از ایثار و مردانگی می بریم یاد حضرت ابوالفضل (ع)، حضرت علی اکبر (ع) و حضرت زینب (س) می افتیم که مدعی هستیم امروز در جامعه ما نیز حضور دارند. در این لحظه در جمع کسانی هستیم که چندین بار ایثار کردند که از شما بابت تحمل این درد و رنج تشکر می کنم.

فرآوری: سامیه امینی

بخش فرهنگ پایداری تبیان


منابع: خبرگزاری حیات/ دفاع مقدس/ فارس

مطالب مرتبط:

هر قدم یک یادمان