تبیان، دستیار زندگی
علی‌اكبر پرورش وزیر پیشین آموزش و پرورش از سال‌های 1360 تا 1364 روز گذشته در سن 72 سالگی دار فانی را وداع گفت
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

تجلیل رهبر انقلاب از مرحوم پرورش


علی‌اكبر پرورش وزیر پیشین آموزش و پرورش از سال‌های 1360 تا 1364 روز گذشته در سن 72 سالگی دار فانی را وداع گفت

اکبر پرورش

استاد ‌اکبر پرورش روز جمعه پس از طی دوران طولانی بیماری در بیمارستان شهید صدوقی اصفهان دعوت حق را لبیک گفت و به ملکوت اعلی پیوست. وی از یاران دیرین امام خمینی (ره) و وفاداران به انقلاب اسلامی بود که خدمات بسیار زیادی را در عرصه انقلاب، نظام و کشور به یادگار گذاشت. استاد پرورش در سال 1321 در زرین شهر اصفهان متولد شد و تحصیلات ابتدایی و متوسطه را در همان شهر به پایان رساند. سپس در دانشگاه اصفهان مدرک کارشناسی خود را در رشته ادبیات اخذ نمود.

وی مدرک کارشناسی ارشد خود را در دانشسرای عالی تهران در رشته کارآموزی دبیری دریافت کرد. این پیشکسوت انقلاب وزیر آموزش و پرورش در سه دولت‌ اوائل انقلاب بود. استاد پرورش همچنین نمایندگی مجلس خبرگان قانون اساسی، عضویت در شورای عالی دفاع، نمایندگی مجلس شورای اسلامی در دوره‌های اول، سوم و چهارم را در پرونده فعالیت های سیاسی و اجرایی خود ثبت کرد.عضویت در شورای مرکزی حزب جمهوری اسلامی، عضویت در شورای مرکزی موتلفه اسلامی از سال 1372 تاکنون، قائم مقامی دبیرکل حزب موتلفه اسلامی از سال 1372 تا سال 1380 ، سردبیری و عضویت در هیئت امنای روزنامه رسالت از سال 1364 تا 1374 از جمله دیگر فعالیت‌های آن مرحوم است.

رهبر معظم انقلاب اسلامی:مرحوم پرورش با تمام توان به ملت و کشور خدمت کرد

حضرت آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب اسلامی با صدور پیامی درگذشت آقای سید علی اکبر پرورش را تسلیت گفتند.

عضویت در شورای مرکزی حزب جمهوری اسلامی، عضویت در شورای مرکزی موتلفه اسلامی از سال 1372 تاکنون، قائم مقامی دبیرکل حزب موتلفه اسلامی از سال 1372 تا سال 1380 ، سردبیری و عضویت در هیئت امنای روزنامه رسالت از سال 1364 تا 1374 از جمله دیگر فعالیت‌های آن مرحوم است

به گزارش خبرگزاری مهر، متن پیام رهبر معظم انقلاب اسلامی به شرح زیر است:

بسم‌الله الرحمن الرحیم

با تاسف و تأثر، خبر درگذشت یاور صدیق انقلاب مرحوم آقای سیدعلی اكبر پرورش رحمت‌الله علیه را دریافت كردم؛ چهره‌ محترم و اثرگذاری كه بخش اعظم عمر با بركت خود را در خدمت اسلام و ارزشهای متعالی دین گذرانید،‌ و لهجه‌ صادق و دل با اخلاص و خُلق نیك را به ترویج و تحكیم انقلاب و نظام اسلامی گماشت؛ تلاشهای مبارزاتی در دوران طاغوت را به خدمات ارزنده و مسئولیتهای سنگین خود در قوه‌ مجریه و قوه‌ مقنّنه و شورای عالی دفاع در دوران جمهوری اسلامی پیوند داد و با همه‌ توان به كشور و ملت خود خدمت كرد، ‌و سلامت و راحت خود را بر سرِ انجام وظیفه نهاد.

بیماری رنجبار و طولانی او آخرین آزمایش دشواری بود كه وی با صبر و متانت، آن را تحمل كرد و زندگی پاك و شرافتمندانه را به پایان برد.

اینجانب در گذشت ایشان را به خانواده و بازماندگان محترم و به همه دوستان و علاقه مندان ایشان تسلیت می گویم و رحمت و رضوان الهی را برای وی مسئلت می كنم.

سیدعلی خامنه‌ای

6 دی 1392

جایگزینی برای استاد پرورش در اصفهان پیدا نخواهد شد

سردار مرتضی طلایی، درباره شخصیت استاد پرورش گفت: «او هیچ گاه برای مناصب دنیایی گام بر نداشت و انسانی تكلیف گرا و در خدمت اسلام بود، او رهبری بود كه خود رهرو ولایت بود. او كسی بود كه از مدار حق هیچ‌گاه خارج نشد و حق را فدای مصلحت نكرد.با همه اینها استادپرورش معلم ساده‌ای بود كه زندگی شخصی و اجتماعی او متاثر از معلمی به مفهوم شغل انبیا بود و در سال‌های اخر عمر مظلوم‌تر از همیشه حتی در میان دوستانش هم غریب و مظلوم بود. همانگونه كه در دوران بعد از انقلاب هنوز اصفهان نتوانسته یك رهبر سیاسی همچون استاد پرورش برای خود تربیت كند، بعد از فوت ایشان نیز جایگزین كردن شخصیتی به جای ایشان برای رهبری سیاسی اصفهان غیرممكن است.

استاد پرورش مسلط به اخلاق، معارف قرآنی و آشنا به عرفان اسلامی بودند، با وجود اینكه جایگزینی برای رهبری معنوی مردم اصفهان بعد از مرحوم پرورش یافت نخواهد شد اما امیدواریم شاگردان ایشان اجازه ندهند، راه و نام استاد پرورش هیچ‌گاه در اصفهان فراموش شود. استاد پرورش از یاران و نزدیكان رهبر انقلاب بود به گونه‌ای كه هم دوره بودن استاد پرورش با رهبر معظم انقلاب در حزب جمهوری اسلامی بركات بسیاری را برای مردم اصفهان و كشور به ارمغان آورد. ایشان در شناخت زوایای پنهان مسائل سیاسی جامعه ما بسیار هوشیار بودند. حضور استاد پرورش در مجلس نیز با ویژگی‌های منحصر به فرد ایشان همراه بود و ایشان فراتر از یك نایب رئیس مجلس صاحب نظر در مسائل كلان كشور بودند، نقش ایشان به عنوان یك نماینده توانسته بود مجلس را تحت تاثیر خود قرار دهد.»

رهبر معظم انقلاب اسلامی فرمودند: مرحوم پرورش با تمام توان به ملت و کشور خدمت کرد

مشی مرحوم پرورش انصاف و اعتدال بود

حجت الاسلام والمسلمین حسن روحانی در پیامی که شامگاه جمعه در پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری منتشر شد، درگذشت استاد علی اکبر پرورش را تسلیت گفت.متن پیام دکتر روحانی به این شرح است: درگذشت مرحوم استاد سید علی اکبر پرورش از پیش کسوتان مبارزه و نهضت اسلامی را به همه یاران انقلاب، به ویژه مردم شریف اصفهان تسلیت می گویم.

آن مرحوم از زمره سابقون انقلاب بود که با رفتار و گفتار سیاسی و اعتقادی خویش، مرکز و مبداء حرکت خیل عظیمی از مردم استان اصفهان در مسیر نهضت امام خمینی شد. وی پس از پیروزی انقلاب همواره شخصیتی تأثیرگذار در نظام اسلامی بود و به عنوان نماینده مجلس خبرگان قانون اساسی، نماینده مجلس شورای اسلامی، عضو شورای عالی دفاع و وزیر آموزش و پرورش، منشاء خدمات فراوانی شد. زنده یاد پرورش گرچه به تشکل سیاسی خاصی تعلق داشت ولی همواره به عنوان نمونه و نمادی از بردباری و تحمل گرایش های گوناگون و متنوع سیاسی شناخته می شد. مشی او انصاف و اعتدال بود که تا پایان حیاتش بر آن پایبند ماند.یاد آن مرحوم و مشی سیاسی او را گرامی می دارم و از خداوند متعال،برایش رحمت و رضوان و برای خاندان مکرمش، صبر و بردباری مسألت می نمایم.

فرآوری: یوسف قاضی زاده

بخش سیاست تبیان


منابع: تهران امروز، رسالت،مهر