• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
کد: 829706

پرسش

آیا چاقی و لاغری موضعی توسط رژیم درمانی امكان پذیر می باشد من مشكلم عدم تناسب اندام می باشد ولی وزنم متعادل است وقتی تصمیم به چاق شدن دارم( برای رفع لاغری پایین تنه پا و ران و باسن) از ناحیه شكم و پهلو چاق می شوم در ضمن یك بار هم زایمان داشته ام

پاسخ

با سلام

اولین چیزی که باید بدانید این است که چاق و حجیم کردن یا لاغر کردن فقط یک قسمت از بدن غیرممکن است. با رژیم و ورزش، افزایش چربی طبق یک قاعده کلی صورت می‌گیرد و تمام قسمت‌های بدن چاق می‌شوند و قسمتی از بدن که سریع ‌تر لاغرمی‌شود، به ‌همان نسبت دیرتر از سایر قسمت‌های بدن چاق می‌شود. این مسئله به ساختمان ژنتیکی افرد مربوط است؛ مثل رنگ چشم، رنگ مو و...، یعنی نمی‌توان آن را تغییر داد. مثلاً در یک فرد ران‌ها چاق‌‌تر از سایر قسمت‌ها و در فرد دیگری باسن چاق تر است و در بعضی صورت.بنا بر این با تغذیه خاص نمی توان قسمت خاصی از بدن را به دلخواه چاق یا لاغر کرد.

رژیم غذایی برای چاقی موضعی

سلولیت(Cellulite) اصطلاح شناخته شده ‌ای برای نشان دادن تجمع غیر طبیعی چربی های بدن در زیر پوست است.

این چربی های غیرطبیعی، اغلب ظاهر پوست را به پوست پرتقال شبیه می‌کند. به همین دلیل به آن در اصطلاح "سندرم پوست پرتقال"(Orange peel syndrome) می‌ گویند.

در حقیقت جمع شدن چربی و مواد زائد به شکل گلوله یا برجستگی های کوچک در زیر پوست که به آن سلولیت می ‌گویند، یک نوع مسمومیت بافت پیوندی بدن است (تصویر پایین).

سلولیت هم در آقایان و هم در خانم ها به وجود می آید، اما در زنان شایع تر است. خیلی از خانم های لاغر هم ممکن است سلولیت داشته باشند.

پزشکان بر این مطلب تاکید دارند که عوامل مختلفی چون شیوه زندگی، ژنتیک، رژیم غذایی و سطح هورمون ها ( مخصوصا هورمون استروژن ) در میزان بروز سلولیت تاثیرگذار هستند.

سلولیت بیشتر در اندام های پایینی بدن مانند ران ها و باسن به وجود می آید که شکلی ناهموار را به بدن می دهد، طوری که پوست در نواحی مبتلا، فرورفتگی و برآمدگی دارد.

رژیم غذایی برای افرادی که سلولیت دارند در نظر گرفته می ‌شود، اما با این حال رژیم خاصی که بتواند سلولیت را به طور کامل درمان کند، وجود ندارد.

رژیم غذایی ضد سلولیت این توانایی را دارد که نکات تغذیه ‌ای مناسب را برای بدن شما بیان کند تا با این تغییرات، تأثیرات سلولیت، به حداقل برسد.

سلولیت که همان چربی‌های موضعی انباشته شده در بدن انسان است، با اضافه وزن و چاقی ارتباطی ندارد و خیلی از افراد لاغر هم ممکن است سلولیت داشته باشند.

سلولیت علت شناخته شده‌ای ندارد و به همین دلیل کسی هم نمی ‌داند که چگونه درمان می ‌شود؟ بنابراین شما نمی‌ توانید یک رژیم خاص را برای درمان قطعی سلولیت مد نظر داشته باشید.

کاری که شما می‌ توانید انجام دهید این است که رژیمی را تهیه کنید که موجب ارتقا و بهبود سلامت شما شود تا بدن شما توانایی مبارزه با سلولیت ‌های به وجود آمده را داشته باشد.

چگونه می ‌توان با سلولیت مبارزه کرد؟

همان طور که ذکر شد، رژیم غذایی ضد سلولیت نمی ‌تواند سلولیت را مداوا کند، اما شما می ‌توانید تجمع چربی را به وسیله یک برنامه ‌غذایی متعادل و سالم کاهش دهید.

آنچه شما در ابتدای امر به انجام آن نیاز دارید، سم‌ زدایی بدن ‌تان است و این دقیقا کاری است که در رژیم غذایی ضد سلولیت انجام می ‌دهید.

توصیه های غذایی ضد سلولیت

* اولین نکته مهم، مصرف میوه‌های تازه و سبزیجات برگ سبز است.

میوه‌ های تازه و سبزیجات دارای مواد معدنی ، فیبر و فیتوکمیکال ها ( رنگدانه های گیاهی) هستند که به پاک ‌سازی بدن و زدودن سم‌ های ذخیره شده در آن کمک می ‌کنند. میوه‌ها و سبزیجات همچنین دارای آنتی اکسیدان ‌هایی هستند که برای این کار مفیدند.

رژیم سلولیت باید شامل میوه‌ها و سبزیجاتی چون پرتقال ، سیب ، قره‌قاط ، زغال‌اخته ، شاتوت ، گیلاس ، انبه ، گریپ ‌فروت ، توت فرنگی ، تمشک ، اسفناج ، گوجه‌ فرنگی ، هویج ، فلفل ‌دلمه ای ، رازیانه و... باشد.

* یک رژیم مناسب برای درمان سلولیت باید شامل ماهی‌ های چرب ، آجیل‌ و دانه‌ های خوراکی باشد تا سلولیت را کاهش دهد و یا کنترل کند.

* همچنین نوشیدن مقدار زیادی آب که می‌ تواند خیلی سریع مقدار سموم بدن را کاهش دهد، بسیار سودمند است.

* غذاهایی که حاوی الکل، مواد غذایی فرایند شده، نوشابه های گازدار و پروتئین حیوانی بالا هستند، در این رژیم غذایی حذف می شوند.

* یک رژیم غذایی موثر در رفع سلولیت باید حاوی فیبرهای غذایی به مقدار کافی باشد.

* مقدار نمک و شکر را در غذاها خیلی کم کنید. در تحقیقات مشاهده شده كاهش مصرف نمك، مؤثر است.

* مواد غذایی دیگری که باید کم مصرف شوند، چای‌ و قهوه است. به جای این نوشیدنی ‌ها شما می‌ توانید از چای سبز ، دم کرده های گیاهی و قهوه‌ های بدون کافئین استفاده نمایید.

* یک برنامه غذایی غنی از اسیدهای چرب ضروری و املاح آنتی اکسیدانی به تنظیم متابولیسم (سوخت و ساز) چربی های بدن کمک خواهد کرد.

* شما باید از غذاهای چرب و هله هوله (junk Foods) اجتناب کنید.

* فعالیت‌ بدنی فراوان و ماساژ نواحی دارای سلولیت می ‌تواند کمک بزرگی در رفع این مشکل کند.
* در مورد چاقی موضعی مطالب کامل و مفصلی در سایت با آدرس زیر وجود دارد مطالعه فرمایید:

صفحه اصلی > تغذیه و سلامت >رژیم های لاغری
* آیا سلولیت درمان می شود؟
* نقش تغذیه و ورزش در درمان سلولیت

* چرا دچار سلولیت می شویم؟

* آیا چاقی شما موضعی است؟

* رژیم غذایی برای سلولیت

* سلولیت درمان قطعی ندارد

* چاقی یک قسمت از بدن (موضعی)

* درمان چاقی موضعی (1) (2) و (3)
موفق باشید

مشاور : خانم آيت اللهي | پرسش : سه شنبه 7/10/1389 | پاسخ : سه شنبه 7/10/1389 | | ليسانس | 33 سال | تغذيه | تعداد مشاهده: 826 بار

تگ ها :

UserName