کد:
1321811
پرسش
با سلام و خسته نباشید . هنگام مطالعه اخیرا خیلی زود خسته و خواب الوده میشوم و انرژی خود را از دست میدهم و از برنامه های مطالعاتی خود عقب میمانم چه باید بکنم
پاسخ
با نام و یاد خدا
سلام،
دوست گرامی، بنده نحوه مطالعه و آمادگی شما اطلاع دقیقی ندارم ولی به طور کلی، مشکلی که اشاره کردید در بسیاری از افراد به نوعی وجود دارد ولی کسانی موفق خواهند بود که از این شرایط به سرعت خودشان را خلاص و رها نمایند لذا گمان نکنید که این شرایط فقط مخصوص شماست چرا که اکثر افراد نیز با چنین مشکلی مواجه هستند. به خودتان افکار مثبت بدهید و افکار منفی را از خودتان دور نگه دارید. از مدرک گرایی پرهیز کنید و به کاربرد علم و زیبایی یادگیری علم بیاندیشید. بهگونهای که احساس کنید مطالبی که میخوانند واقعاً برای پیشرفت دنیا مفید هستند و فعالیتی و یاد گیری که دارید مفید و با ارزش است. به هر حال با این قبیل کارها انگیزه را در خود ایجاد نمایید. البته توجه نمایید که مطالب بالا گول زدن نیست و جز واقعیت نمی باشد. تنها باید این مطالب به عینه برای شما دیده شود تا به مطالعه علاقه مند شوید. سعی نکنید دائماً خود را با دیگران مقایسه کنید. سعی کنید خود را با عملکرد خود قبلی مقایسه کنید. به این موضوع فکر کنید که اگر هر هفته عملکرد خود را در مقایسه با خود بهتر کنید بعد از 1 سال چه میزان پیشرفت خواهید داست. به خودتان افکار مثبت بدهید و افکار منفی را از خودتان دور نگه دارید. نا امید نباشید و با توکل بر خدا و اراده ای محکم خود را برای موفقیت آماده سازید. توجه شما را به چند توصیه مهم درباره شیوه تحصیل جلب مىکنیم امید است با رعایت موارد بالا مشکل خستگی و بی انگیریگی برای مطالعه بر طرف گردد:
1. سعى کنید براى حفظ و جلب انگیزه لازم، به اتفاق یکى از دوستان خود مطالعه کنید و یا مباحثه کنید حال چه به همراه دوستان و چه تنها مطالعه میکنید به مراحل زیر نیز دقت کنید.
2. دوست گرامى شکل درس خواندن بر اساس ماده درسى، مقطع تحصیلى، زمان و فرصت تحصیلى و توانمندیهاى فراگیر و موقعیت فراگیر تفاوت پیدا میکند. بى تردید شکل تحصیل در دبستان با شکل تحصیل در دبیرستان یکسان نیست و شما نمیتوانید همان گونه که دبستان درس میخوانید در دبیرستان نیز به همان شیوه موفق باشید و یا شکل ارائه درس ریاضى و یاد گرفتن آن با درس فارسى متفاوت است .
3. از مطالعه شتابزده و تند جدا پرهیز کنید.
4. کتاب یا بخش مورد نظر از کتاب را به قسمتهاى کوچکتر تقسیم کنید و هر قسمتى را مطالعه کرده و بفهمید و بعد به سراغ قسمت بعدى بروید.
5. فضاى و مکان مطالعه را براى خود مکانى جذّاب و نشاط آفرین بسازید حتى با تغییر دکور و بکارگیرى وسائل نشاط آور.
6. نور کافى، حرارت متناسب، وضعیت نشستن و مناسب براى درست بکارگیرى ابزار کمک آموزشى خوب در تحصیل و مطالعه بسیار مؤثر است.
7. ورزش صبحگاهى را فراموش نکنید و در روز در سه الى چهار نوبت و در هر نوبت 5 تا 6 بار تنفس عمیق را فراموش نکنید.
8. متن درسى و مورد مطالعه را هماهنگ و همطراز با فهم خود برگزینید.
9. خود را به رعایت نظم در مطالعه عادت دهید مانند شروع در ساعت معین- اتمام در ساعت معین، عدم اختلال به روند مطالعه و قطع کردن آن، از انحراف فکر و حواس با تمرین اجتناب ورزید.
توصیه می کنم مطالب آدرس های زیر را نیز مطالعه نمایید.
https://www.tebyan.net/newindex.aspx?pid=78685&consultationid=1285890&key=تمرکز%20مطالعه
موفق و پیروز باشید.
مشاور :
دکتر بمانی
| پرسش :
دوشنبه 28/5/1398
| پاسخ :
دوشنبه 4/6/1398
|
|
نا مشخص
|
21
سال
|
کنکور ارشد
| تعداد مشاهده:
358 بار