• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
کد: 1278953

پرسش

با سلام،من دانشجوی سال اول رشته شیمی کاربردی هستم.زمان امتحانات پایان ترم فرا رسیده و به دنبال راهی برای افزایش تمرکز هستم.
مشکلی که دارم این است که فقط در هنگام مطالعه ی درس های مورد علاقه ام می توانم راحت تمرکز کنم.در غیر این صورت مدام حواسم پرت می شود.من قصد ادامه تحصیل دارم و از درس خواندن بدم نمی آید اما می خواهم شور و اشتیاق خواندن و مطالعه در من بیشتر شود.
نیاز مند راهنمایی شما هستم.
با تشکر

پاسخ

با نام و یاد خدا
سلام،
دوست گرامی، البته مناسب تر بود سوال خود را در بخش مشاوره روانشناسی نی زمطرح میکردید. ولی به طور کلی،  مشکلی که اشاره فرمودید مشکل بسیاری از افراد است و شما نباید خود را در این زمینه تنها ببینید. ابتدا تکلیفتان را با خودتان روشن کنید. آیا واقعاً به پژوهش در رشته تحصیلیتان علاقه دارید یا خیر؟ آیا به رشته دیگری علاقه دارید؟ تا نتوانید علاقه به پژوهش و کسب علم بیشتر را در یک رشته را در خود ایجاد کنید انگیزه لازم برای مطالعه را پیدا نخواهید کرد. اگر این علاقه در شما وجود دارد مطالعه و درس خواندن را بخشی از زندگی بدانید و نه قسمتی جدا از آن، اگر با این دید نگاه کنید همیشه از مطالعه لذت خواهید برد همانطور که از ورزش کردن، صحبت با دوستان و ... خوشحال خواهید شد. اما در غیر اینصورت هنگامی که زمان مطالعه می رسد گمان خواهید کرد که باید زندگیتان را فعلاً تعطیل کرده و سراغ یک عمل اجباری و خسته کننده بروید. برای اینکه مطالعه شما عملی دوست داشتنی تلقی شود باید از خواندن و یادگیری مطالب جدید علمی لذت ببرید و از اینکه با هر سطر مطالعه به دانشتان افزوده می شود احساس غرور کنید.
با رعایت نکات زیر ان شاء الله تمرکز و پیشرفت شما در تحصیل افزایش خواهد یافت:
- ابتدا کمی از زمانتان را به یادداشت افکار مزاحم و تفکر در مورد آنها اختصاص دهید. علت اینکه خیلی از این افکار هنگام مطالعه به ذهن خطور می کند این است که فرصت تفکر بر روی آنها نداشته اید و این افکار در ذهن بصورت غیر طبقه بندی و نامنظم باقیمانده اند. یکبار برای همیشه به آنها فکر کنید و آنها را کنار بگذارید.
- برنامه مطالعه منظم داشته باشید و پیوسته برنامه درس خواندنتان را تغییر ندهید.
- یكی از كارهای بسیار مفید برای افزایش تمركز، نوشتن هنگام خواندن است، یعنی وقتی دارید موضوعی را می‌خوانید، كلمات مهم و بخش‌هایی كه احساس می‌كنید باید به خاطر بسپارید را بنویسید. این نوشته لازم نیست، تمیز و مرتب باشد و یا مثل یك خلاصه‌نویسی باشد؛ صرفاً نوشتن به خاطر درگیر كردن بخشی از نیمكره‌ی راست مغز، میزان تمركزتان را افزایش می‌دهد.
- همان‌طور كه می‌دانید، هر بخش از مغز انسان، مخصوص انجام فعالیتی خاص است، مثلاً بخشی مربوط به شنوایی، بخشی مربوط به بینایی‌، بخشی مربوط به لامسه و... از نظر مساحت، بخشی از مغز كه مربوط به شنوایی است، از بقیه‌ی بخش‌ها بیش‌تر است. از این رو، برای افزایش تمركز، به این صورت عمل كنید. چشم‌های‌تان را ببندید و فقط بشنوید؛ سعی كنید، 3 صدای متفاوت را در اطراف‌تان تشخیص دهید. گاهی باید چند دقیقه صبر كنید. هیچ ایرادی ندارد، صبور باشید و با این كار، الكتریسیته‌ی ساكن موجود در اعصاب شنوایی، تخلیه می‌شوند و وقتی چشم‌های‌تان را باز می‌كنید و مطالعه را ادامه می‌دهید، متوجه خواهید شد كه میزان تمركزتان چندین برابر شده است. اگر میزان حواس‌پرتی‌تان زیاد است، هیچ اشكالی ندارد كه هنگام مطالعه، چندین بار این كار را انجام دهید یعنی به محض احساس حواس‌پرتی، این تمرین را انجام دهید. (از این تمرین در ورزش یوگا، بسیار استفاده می‌شود).
- اگر هنگام خواندن درس خاصی تمرکز ندارید سعی کنید آن درس را هر روز و در بازه های زمانی کوتاه 30 الی 45 دقیقه ای مطالعه نمائید.
- در هنگام مطالعه یا در زمانهای استراحت میان دو تایم مطالعه تلویزیون تماشا نکنید.
- یک مداد، یک سیب و یا هر شی دیگر را انتخاب کنید و به آن خیره شوید، سعی کنید فکر خود را روی آن متمرکز کنید، فکر شما مانند یک حیوان گریز پا فرار می کند و پس از چند ثانیه متوجه می شوید که ذهنتان متمرکز نیست. دوباره سعی کنید که فکرتان را بر روی آن جسم متمرکز کنید. این تمرین را هر روز به مدت 2 الی 5 دقیقه انجام دهید. مطمئن باشید پس از مدتی پرش ذهن شما کمتر خواهد شد.
- حواست را جمع کن: شیوه ای ساده ولی بسیار موثر است. وقتی حواستان پرت و ذهنتان سرگردان است مرتب به خودتان هشدار دهید که «حواست را جمع کن». ممکن است در ابتدا این عمل را صدها بار در هفته انجام دهید ولی مطمئن باشید که در روزهای آینده قدرت تمرکزتان بیشتر خواهد شد.
- در رختخواب مطالعه نکنید. بعبارت دیگر در محلی غیر از مکان استراحتتان مطالعه نمائید.
- غذای سنگین و پرحجم میل نکنید.
- در محیطی با نور کافی و هوای تازه مطالعه نمائید.
- پس از هر 45 دقیقه مطالعه از جای خود بلند شده و کمی استراحت کنید.
- مطالعه روزانه را از مباحثی که کمتر به آنها علاقه دارید آغاز کنید.
با توجه به شرایط سنی تان شما تازه در ابتدای راه هستید و لذا باید از الان یک سری از مسایل و اصول را همواره در زندگی تان اجرایی کنید تا جدی نشود. افرای که می بینید بسیار با اعتماد به نفس و موفق به نظر می رسند تقریبا به هیچ تجربه ای نه نمی گویند یعنی هر موقعیتی که برایشان پیش می اید را ارزیابی کرده و تجربه می کنند تا چیزی بیاموزند(البته منظورم بی تدبیری و ورود به هر تجربه غلطی نیست) منظور این است که هر مهارت، هر هنر و هر تجربه مثبتی را حداقل برای اشنایی و هم مشاهده یک بار امتحان می کنند تا هم مهارتشان افزوده شود و هم اطلاعات نسبی در ان زمینه کسب کنند. البته همیشه هم نباید منتظر بود تا ان موقعیت اموزش دهنده باشد بلکه لازم است که خود فرد نیز اطلاعاتی زمینه ای کسب کند و هر چه بیشتر در ان شرایط خاص پر و بال بیابد. وقتی دایره اطلاعاتی خود را زیاد کنید همواره درهر موقعیتی کاری بلدید یا اطلاعاتی دارید و یا در هر جمعی حرفی برای زدن دارید، با هر فردی در هم سن وسالی می توانید ارتباط برقرار کرده و مطالب رد و بدل کنید و .. پس منتظرننشینید که اعتماد به نفس کسب کنید، اعتماد به نفس در دستان خود شماست. خود شما هستید که با مواجه شدن با شرایط مختلف و کسب توانایی در ان موقعیت می توانید به اعتماد به نفس لازم دست یابید و از شکست و زمین خوردن نهراسید.
موفق و پیروز باشید 

مشاور : دکتر بمانی | پرسش : يکشنبه 5/10/1395 | پاسخ : چهارشنبه 8/10/1395 | | ليسانس | 19 سال | کنکور ارشد | تعداد مشاهده: 128 بار

تگ ها : تمرکز مطالعه کنکور

مشاوره های مرتبط

با سلام وخسته نباشید من درکنکور ارشد97 شرکت کردم گرول اول امتحانی مدیریت وگروه شناور مدیریت اطلاعاتی بود در گروه مدیریت مجاز به انتخاب رشته روزانه مجاز نشدم ولی در گروه شناور مجاز به انتخاب رشته روزانه شدم رشته شناور من نیمه متمرکز بود 1میخواستم بدونم چنتا انتخاب رشته نیمه متمرکز میتونم داشته باشم؟

باسلام و خسته نباشید
من در رشته مکانیک گرایش تبدیل انرژی دانشگاه مالک اشتر تهران شرایط خاص(بورسیه ) قبول شده ام. در صورتی که در مصاحبه این دانشگاه شرکت کنم و قبول شوم، زمانی که جواب اصلی کنکور می‌آید و به فرض من در یک رشته یک دانشگاه دیگر قبول شده باشم، میتوانم به جای ثبت نام در دانشگاه مالک اشتر (رشته که بورسیه شده ام و در آزمون مصاحبه نیز قبول شده ام) در آن رشته دیگر در دانشگاه دیگر ثبت نام کنم؟
در صورتی که در مصاحبه شرکت نکنم و یا شرکت کنم و قبول نشوم چه؟
با تشکر

باسلام و خسته نباشید
من فارغ التحصیل رشته معماری از دانشگاه پیام نور در سال 88 هستم .درحال حاضر با توجه به کارمند بودن و فاصله ای که از پایان تحصیلم گذشته ، علاقمند به ادامه تحصیل هستم ولی شروع کار برام خیلی سخت و از نظر تمرکز و مطالعه از زمان دانشجویی مشکل داشتم ،باید چندین بار یه مطلب و بخوانم
اگه در این زمینه و نحوه شروع کار راهنمایی کنید ممنونم .

سلام. خسته نباشید... من فارغ التحصیل رشته کارشناسی مدیریت خدمات بهداشتی درمانی دانشگاه علوم پزشکی زابل هستم.. و امسال میخوان برای ارشد اپیدمیولوژی بخونم... تغریبا 1 ماهه شروع به خوندن کردم سعی هم دارم خوب بخونم ولی شرایطم همش در حاله تغییره... البته با دیدن سوالات ارشد هم همش ناامید میشم با اینکه سعی میکنم خوب بخونم ولی بازم خوب درسا یادم نمیمونه... به نظرتون شانسی برای قبولی هست؟... چیکار کنم که بهتر بتونم درسارو یاد بگیرم؟... ممنون

سلام
من یه سوال داشتم
من دانشجوی کارشناسی رشته فناوری اطلاعات هستم ولی از بقیه هم سن و سالای خودم خیلی عقبم مثلا زبان انگلیسی در سطح پایین یا اطلاعات کامپیوتری پایینی دارم نسبت به هم رده های خودم
اول از همه یکم سردرگمم که برای انجام کارام اول باید چیکار کنم و همیشه زیادی سردرگمم و این باعث میشه معمولا کارام رو نمیدونم از کجا باید شروع کنم و معمولا اوایل کارام بد شروع میشه
بعد مشکل اصلی من اینه که نمیتونم کتاب بخونم
سر کتاب که میرم فکرم اصلا به کتاب نیست و نمیتونم یه کتاب رو درست بخونم که متوجه بشم چی دارم میخونم
از نظر هوشی هوش سطح متوسط رو به بالا دارم ولی نمیدونم چرا نمیتونم کارای درسیم رو انجام بدم
میخواستم ببینم چطوری میتونم برنامه ریزی بکنم که در طی 24 ساعت شبانه روز بتونم یه برنامه داشته باشم که بتونم هم کارای زبان خارجه رو انجام بدم که بتونم سطح زبانم رو بالا ببرم هم اینکه بتونم کتاب بخونم تا سطح درسیم هم پیشرفت بکنه
ممنون میشم اگر پاسخ بدین

با سلام و خسته نباشید،من هر موقع میخوام درس بخونم دچار حواس پرتی میشم،به ساعت نگاه میکنم . میخوام که زودتر به آخر اون قسمتی که در نظر گرفتم برسم.کمکم کنید که چطور از این وضعیت خلاص بشم و بتونم تو کنکور موفق باشم،ضمن اینکه درصدهای من تو کنکور آزمایشی خیلی عالیه اما سر جلسه واقعی کنکور نمیتونم به اون درصدها برسم (سال گذشته در کنکور ارشد شرکت کردم)

UserName