• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
کد: 1258704

پرسش

نمیدونم چرا خیلی زود عصبانی میشم و همسرم و خانواده ام را میرنجانم و به سرعت از کار خود پشیمان میشوم و باز بیشتر اعصابم داغون میشود که چرا من این کار را انجام داده ام که عزیزانم را اذیت کرده ام. لطفا راهنمایی ام کنید.

پاسخ

خشم یک احساس پیچیده است که به صورت جسمانی و هیجانی ابراز می شود. خشم واکنش طبیعی ارگانیسم نسبت به شرایط و موقعیت هایی است که در آن دچار ناکامی می شویم و احساس تهدید می کنیم. یا معتقدیم صدمه خواهیم دید یا فردی در مورد ما دچار اشتباه شده است. این احساس می تواند از یک احساس خنیف ناخوشایند با یک احساس شدید عصبانیت را در بر بگیرد. در ابراز خشم، هر کس بر اساس نوع شخصیت و تربیتی که دارد، روشی را اتخاذ می کند. برخی از روش تخلیه هیجانی(مانند فحاشی، کتک زدن، داد زدن و ...) و برخی از روش جابجایی (مثلاً خشم خود را بر کسی یا چیزی خالی نکنید که برایش خطری ندارد)... استفاده می کنند. در ادامه برای غلبه بر هر یک از این روش های ناسالم راهکارهایی ارائه می گردد: پیشنهاداتی برای مهار تخلیه هیجانی: - از کانون خشم تان فاصله بگیرید درگیر آن نشوید تا اینکه آرام بگیرید، تنفس اعلام کنید. - قول دهید که نه فیزیکی نه کلامی و نه هیجانی با خود یا دیگران بدرفتاری نکنید. - از شیوه های فیزیکی مناسب برای رهایی از آدرنالین ترشح شده استفاده کنید مانند ورزش و پیاده روی... - کاری کنید که تسکین یابید مثلاً حما ولرم بگیرید، موقعیتی لذت بخش را تجسم کنید، نیایش کنید یا برای سرگرمی تان وقت بگذارید. پیشنهاداتی برای مهار جابجایی خشم: - از کسانی که قبلاً خشم تان را به سمت آنها جابجا می کردید، فاصله بگیرید. از آنجایی که عادت کرده اید که خشم خود را در جایی که به نظرتان امن است خالی کنید پس وقتی احساس خشم می کنید در جایی بمانید یا جایی بروید که از همان ابتدا بتواند به طرز مناسبی اجازه دهید که ترشحات آدرنالین تان فروکش کند. - اظهارات یا اقدامات غیرمستقیم و مغرضانه تان را تشخیص دهید. صاحب رفتارتان باشید. - به این تأثیرات (یعنی تأثیر خشم) بر روی خود و همین طور دیگران، عمیق تر توجه کنید. - بلافاصله درباره احساس خشم تان با کسی حرف بزنید. به او بگویید که در جریان برخورد با خشم در کجا قرار گرفته اید. مثلاً اگر به قدری گیج و سردرگم هستید که نمی توانید افکارتان را روشن بیان کنید، بگویید که نیاز دارید اوضاع را سرو سامان دهید. پیشنهاداتی برای پاسخ دادن به خشم طرف مقابل (خصوصاً همسر) - تعادل خود را حفظ کنید و در صورت لزوم با ترک فیزیکی صحنه از خودتان مخافظت کنید. - به احساسات، افکار یا هر خواسته ای که همسرتان ابراز می کند یا شما استنباط می کنید اشاره و آنها را تصدیق کنید. - به تصدیق ادامه دهید. - درباره هر ناحیه ای که مبهم به حال خود رها شده است، سوال های باز بپرسید مثل «چه می خواهید» یا «چه فکر می کنید» - ترکیب مهارت حرف زدن و مهارت گوش دادن را در نظر داشته باشید، نظیر بیان اقدام و دعوت به حرف زدن، به عنوان راهی برای اهمیت دادن و توجه نشان دادن به خودتان و همسرتان ضمنا توصیه می کنم حتما تحت نظر یک متخصص طب سنتی هم باشید. چون با کمک برخی از داروهای گیاهی می توانید بسیار بر اعصاب خود تسلط یابید.

مشاور : خانم عطاريان | پرسش : يکشنبه 9/3/1395 | پاسخ : دوشنبه 24/3/1395 | | ديپلم | 22 سال | مشاوره پس از ازدواج | تعداد مشاهده: 1440 بار

تگ ها : کنترل خشم مشکلات ارتباطی راهکار

مشاوره های مرتبط

سلام دکتر ....
چند شب پیش پیغام دادم اگه مشکلی نیست ایمیلتون بدید که من حرفای دلمو که کلا 6 صفحه هست براتون بفرستم و اونو در کنار پیغامای دیگر کاربران به تدریج بخونید و بعد از چند روز با هم سر حرف باز کنیم ... نمیدونم ایمیلتونو میدید یا نه ؟ اما اگه به هر دلیی نمیخواید یا نمیتونید یا وقت ندارید به حرفای من گوش بدید لطفا بهم اطلاع بدید چون من وقت زیادی ندارم میخوام برم خدمت .... کمی عجله دارم .

چند سال است که ازدواج کرده ام و به تازگی صاحب فرزندی شده ایم. همسرم بسیار لجباز و شلخته است و در کارهای منزل و نگهداری از فرزندمان به من کمک نمی کند مدام درخانه یا خواب است یا تلویزیون نگاه می کند و میگوید حق با تو است اما من خسته ام کار دارم تو زیاد غر می زنی و اگر کاری انجام دهددر نهایت بی دقتی است مخصوصا در خصوص بچه که خیلی حرص میخورم و اصلا به او اعتماد ندارم. لطفا کمکم کنید.

UserName