• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
کد: 1237469

پرسش

سلام.ملکیست مشارکتی بصورت سه دانگ سه دانگ،یکی از شرکا قصد فروش سه دانگ خود را دارد.با وجودیکه به چند مشاور املاک برای فروش رجوع کرده اند اما پس از گذشت سه سال هنوز ملک فروش نرفته است،درضمن این دو شریک قصد جدایی دارند و میخواهند این ملک از شراکت دربیاید،یکی از شرکا حاضر است پول سه دانگ را بگیرد و ملک را واگذار کند اما طرف مقابل پول سه دانگ را ندارد که بپردازد،حالا تکلیف این دو شریک چیست،آیا راه حلی وجود دارد برای این ملک که شرکا به پول خود برسند؟با تشکر.

پاسخ

سلام دوست گرامی
شریکی که قصد فروش دارد می تواند ابتدا به اداره ثبت مراجعه نموده و درخواست افراز کند. پس از تایید غیر قابل افراز بودن ملک می تواند به اجرای احکام دادگاه محلوقوع ملک مراجعه کرده و تقاضای دستور فروش نماید. ملک از طریق مزایده به فروش خواهد رسید.
موفق باشید

مشاور : آقای شامی اقدم | پرسش : دوشنبه 16/9/1394 | پاسخ : شنبه 21/9/1394 | | ليسانس | 27 سال | حقوقی | تعداد مشاهده: 96 بار

تگ ها : دستور فروش مشاع تقسیم افراز ملک

مشاوره های مرتبط

با سلام. ۱۰۰۰ متر از یک قطعه زمین ۱۰۰۰۰ متری را قولنامه ای خرید کرده ام. (با تعیین حدود اربعه) بعدا از طریق الزام به تنظیم سند رسمی سند مشاعی صادر شده است چون امکان تفکیک نبوده است. حال احد از شرکای مشاعی دعوای خلع ید مطرح کرده و قصد بیرون کردن ما را دارد. به نظر شما راهی برای اقامه دعوای مناسب برای حل این مشکل وجود دارد؟

باسلام ، مادرهمسرم 8 سال وپدرشان 3 سال است که فوت شده اند و دارای یک برادر و دو خواهر هستند برادرشان اجازه تقسیم اموال را به بقیه نمی دهند تا جایی که تمام وسایل منزل موریانه ای شد وبا شکایت همسایه تمام وسایل را حتی فرشها را که دیگر قابل استفاده نبودند بیرون ریختند و در مورد ملک پدری هم ایشان و خواهرانشان شکایت کردند ولی بجایی نرسیدند جون برادرشان در دادگاه اظهار می کند که راضی به فروش است ولی هر وقت مشتری برای خرید پیدا می شود هر قیمتی که می گویند 60 یا 70 میلیون بیشتر از قیمت پیشنهادی رضایت نمی دهد و معامله بهم می خورد. اکنون همسرم و خواهرانشان چطور می توانند حقشان را از برادر بزرگشان که تمام اسناد ومدارک هم دست ایشان هست بگیرند .با تشکر.

با سلام خدمت مشاور محترم،
ما یک خانواده ۵ نفره بودیم که قبل از فوت پدر در منزل پدر بزرگمان واقع در تهران به اتفاق ایشان زندگی میکردیم حدود ده سال پیش، بعد از فوت پدر، به اتفاق پدر بزرگ(پدری) در منزلشان سکونت داشتیم. پس از گذشت تقریبا نه سال پدر بزرگ به نوه های پسریش که سه تا بودند از خانه فوق الذکر نفری یک دانگ داد به عنوان حق الارث پسرش، آن سه دنگ هم ماند برای دخترش( که البته دخترش که عمه ما باشد شدیدا با این اقدام مخالف بود). پس از فوت پدر بزرگ و پس از انجام انحصار وراثت توسط دخترشان بحث فروش سه دانگ خودشان را پیش کشیدند و ما با توجه به عدم تمکن مالی کافی اعلام کردیم آن سه دنگ را خریداریم منتها سر قیمت و نحوه پرداخت به تفاهم نرسیدیم. حال از راه قانونی اقدام شده که از اداره ثبت ماموری آمد و نگاهی به خانه انداخت و رفت بعد از یک ماه نامه ای به همراه اخطار از همان اداره کل ثبت اسناد و املاک آمده مبنی بر عدم افراز ملک، ممنون میشم یه راهنمایی بفرمایید چه اتفاقی قرار هست که بیافتد و این اخطار که زمان اعتراض ده روزه دارد به چه معناست؟ آیا رای بر فروش ملک میدهند با توجه به سکونت ما؟

با سلام وخسته نباشید پدربزرگم مرحوم شدن و وصیت نامشون در دفتر ثبت اسناد نوشته شده و پدرم رو وصی خودشون کردن متن وصیت نامه:
...به موجب این وصیت پسرم آقای .. مقیم آدرس - را وصی خود قرار داده که پس از درگذشت این جانب و تفسیل و تجهیز و تکفین و تدفین پیکرم در یکی از گورستان های وقف شئون و اعتبار خانوادگی و برگزاری نماز و مراسم روز فوت و سوم و هفتم و چهلم و اولین سالگرد وفات نسبت به تصفیه واجبات مالی و تادیه دیون ثابته احتمالی اینجانب امر تصفیه ماترک را عهده دار گرددبا قید اینکه ثلث دارائی اینجانب اعم از اموال منقول و غیر منقول در مالکیت پسرم آقای ... که در عین حال وصی اینجانب است استقرار یابد و هیچ یک از ورثه را حق ادعا و اعتراض بر آن نبوده و ثلث ماترک متعلق به وصی موصوفه ام خواهد بود و سپس مابقی ماترک کما فرض الله بین ورثه تقسیم گردد .
سوالم اینه که وصی میتونه اموال مرحوم رو بفروشه و حق السهم هر کسی رو بهشون بده یا حتما باید هنگام فروش همه ورثه حضور داشته باشند و راضی به فروش باشن .اگه وصی میتونه بفروشه باید چه عملی انجام بده؟باتشکر

سلام و خسته نباشید.
مادر بزرگ بنده شوهرشان چند سال پیش فوت کردن و مادربزرگم در همان خانه ساکن است.
از انجا که خانه قدیمی و فرسوده است قصد نقل مکان از آن خانه به خانه دیگری را دارد.و تمام فرزندان باید امضا بدن که خانه متعلق به مادربزرگم هست تا او بتواند آنجا را بفروشد همه فرزندان راضی هستند جز یک فرزند که بدلیل خصومت قدیمی حاظر به امضا کردن برگه انحصار وراثت نیست.
و مادربزرگم هم به دلیل بیماری امکان پی گیری این موضوغ را ندارد و اینکه من شخصا پیگیر شدم
میخواستم بدونم ما باید چیکار کنیم؟
باتشکر

با عرض سلام
سوالی داشتم در مورد اینکه زمین ارثی به پدر بنده که یک خواهر هم دارد رسیده است و در حال حاضر خریدار برای زمین وجود دارد اما خواهر پدرم (عمه بنده) با فروش مخالف است و میگوید اگر هم بخواهیم زمین را بفروشیم باید سهم من را نصف نصف بدهید.
(قیمت زمین 80میلیون تومان میباشد که حتی ما چون به این پول نیاز داریم راضی شدیم که تا 32 یا 33 میلیون که بیشتر از حق دختری میباشد هم بهشون بدیم ولی باز هم مخالف هستند).
از جنابعالی تقاضا دارم که بنده رو راهنمایی کنید
با تشکر فراوان

سلام بعد از فوت پدرم فرزندان همسر اول ایشان در جریان انحصار وراثت همکاری نمیکنند و ادعا میکنند که ما بخشی از ترکه را پننهان کرده ایم در صورتی که تنها دارایی ایشان یک منزل مسکونی در اصفهان است سوال من این است که از آنجا که فرزندان همسر اول پدرم در انحصار وراثت و فروش خانه همکاری نمیکنند و میگویند باید اموال دیگر را هم آشکار کنید تا انحصار وراثت انجام دهیم در صورتی که اموال دیگری وجود ندارد حال آیا میتوان من و مادرم و خواهرانم که اکثریت ارث را میبریم با مراجعه به اداره دارایی و مالیات به تنهایی و بدون نیاز به آنها انحصار وراثت کنیم و بافروش خانه سهم خود را برداریم و سهم آنها را به اداره دارایی دهیم تا آنها سهم خود را از دارایی بگیرند؟لطف کنید و پروسه ای که باید طی شود را قدم به قدم توضیح دهیدواینکه منزل مسکونی در اصفهان است و پدر در اهواز فوت کرده درخواست انحصار وراثت در کدام شهر باید مطرح شود؟

با سلام خدمت مشاور محترم
من آپارتمانی را 50 - 50 با خواهرم شریک هستم و میخواهم که هر چه سریعتر بخاطر احتیاجاتم بفروشم و هر دو نسبت به سهم نصف نصف مان سند جداگانه داریم . او نیز می گوید می خواهد بفروشد اما پای معامله که میرسد بهانه میتراشد و به هم میزند . گاهی می گوید خودم میخرم بعد میگوید پول ندارم تمام بنگاهی های محل نیز شاهد این قضیه هستند . از نطر قانون چکار باید بکنم تا هر چه سریعتر مشکلم حل شود؟ لطفا مرا راهنمایی کنید. قبلا بسیار متشکرم

UserName